No SSO cookie

Europa Centrala si de Est, perspective de dezvoltare

voteaza
(0/ 0)
Europa Centrala si de Est, perspective de dezvoltare
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Un studiu al World Markets Research Centre arata ca Piata regionala auto din Europa Centrala si de Est este singura pentru care exista perspective de dezvoltare in 2002. Desi numarul automobilelor noi inmatriculate n-a depasit anul trecut 1,7 milioane, studiul previzioneaza totusi o crestere de 100.000 unitati. Cresterea atat de mica se explica prin puterea redusa de cumparare a populatiei care are, in mod firesc, tendinta de a achizitiona mai mult autoturisme second hand, decat unele noi.

Firesc, daca oamenii din spatiul amintit ar fi atat de bogati pe cat ar vrea producatorii occidentali, atunci oricine si-ar permite un Mercedes. Asa, studiul, unul dintre nenumaratele care ne analizeaza viata, nu ne incurajeaza, iar noi nu ne facem vise, pentru ca, in fond, fara bani nu poti bea astazi nici macar un pahar cu apa chioara.

Occidentalii stiu foarte bine situatia economica a tarilor din regiunea analizata, pentru ca prin masurile protectioniste si altele de natura politica au reusit sa creeze un climat mai mult favorabil lor, decat noua.

Constructorii s-au orientat repede spre propriul interes.Ei au infiintat societati mixte cu producatori locali, e adevarat pentru o scurta perioada, ceea ce a dus la cresterea productiei din tara respectiva, dupa care le-au acaparat cu totul. Este cazul Skoda, la inceput societate mixta, apoi prin preluarea definitiva, marca a grupului VW; este cazul Renault cu Dacia, iar exemplele pot continua, modelul european fiind urmat intr-un anume fel si de asiatici, vezi cazul Toyota, dar pe o alta strategie.

Fiind un studiu serios, World Markets Research Centre preconizeaza, chiar si in aceasta situatie, un usor declin al productiei, de la 2,42 milioane de unitati fabricate in 2001, la 2,39 milioane de unitati in acest an.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1355 :: 17.76MB