No SSO cookie

Dodge Challenger implineste 40 de ani

voteaza
(0/ 0)
Dodge Challenger implineste 40 de ani
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Muscle car-ul american Dodge Challenger a ajuns la o varsta onorabila si arata mai bine ca niciodata.

 
 

Cel mai cunoscut model Dodge, muscle-car-ul Challenger, va sarbatori anul acesta implinirea a 40 de ani. Cu aceasta ocazie, Chrysler, proprietarul marcii Dodge, a publicat o galerie foto care infatiseaza modelul american de-alungul istoriei sale.


Prima generatie a muscle-car-ului aparea in 1970 si oferea mai multe versiuni de motorizari V8 si o motorizare cu sase cilindri in linie. Productia a fost oprita la 188.000 de exemplare in 1974. Dodge avea sa readuca numele Challenger in 1978, cand lansa pe piata a doua generatie, mult deosebita de prima.


Al doilea descalecat al Challenger-ului avea sa fie un model bazat pe un Mitsubishi si propulsat de motorizari mici de 1.6 litri sau 2.6 litri. Dodge a revenit la legendarul muscle-car abia in 2006, prin intermediul unuii concept care a anuntat reintoarcerea superbului model in 2008.


Ultima generatie a Challenger-ului s-a intors la principiile sale de baza si poate fi cumparat intr-o versiune cu sase cilindri in linie sau o versiune V8.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
3.3352 :: 17.82MB