No SSO cookie

Deprecierea dolarului a determinat scaderea veniturilor BMW, în 2003

voteaza
(0/ 0)
Deprecierea dolarului a determinat scaderea veniturilor BMW, în 2003
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producătorul de autovehicule de lux BMW a încheiat anul 2003 cu venituri în scădere cu 2,1%, la un total de 41,52 de miliarde de dolari, declinul fiind rezultatul deprecierii dolarului, transmite Reuters.

 
 
[poza1s]În acelasi timp, volumul vânzărilor s-a majorat cu 4,5%, la o nouă cifră record de peste 1,1 milioane de unităţi. De altfel, cererea a atins nivele istorice pentru toate mărcile BMW. Proporţia cu care s-au redus veniturile anuale a fost mai mică decât se aştepta compania, motiv pentru care aceasta şi-a menţinut obiectivul privind profitul din 2003. "Cifrele prezentate se încadreaza în previziunile pieţei. Un fapt semnificativ este că BMW şi-a reiterat obiectivele financiare, lucru benefic pentru acţiunile sale", a apreciat Michael Punzet, analist la Landesbank Rheinland-Pfalz. Grupul german preconizează ca profitul neimpozitat din 2003 a stagnat faţă de anul precedent, cifrându-se la 3,3 miliarde de euro. "Rezultatele de anul trecut le vor egala pe cele din 2002. Ţinând cont de faptul ca grupul BMW înregistrează cheltuieli ridicate şi aplică o strategie ofensivă, în această perioadă, performanţele financiare sunt o dovadă clara a solidităţii companiei", a apreciat directorul executiv Helmut Panke. Profiturile BMW au scăzut, în prima jumatate a anului 2003, din cauza costurilor mari pentru dezvoltarea de noi modele, printre care autovehiculul sport X3, lansat şi în România, şi modelele din seria 6. Cheltuielile de capital au totalizat 4,25 de miliarde de euro, în creştere cu 5,2% faţă de 2002. Compania speră să obţină vânzări record şi în acest an, mizând pe îmbunătătirea mediului economic internaţional, în special în Statele Unite şi Asia. Pe de alta parte, compania şi-a exprimat îndoiala cu privire la faptul că relansarea economică graduală din zona euro va fi suficientă pentru alimentarea unui proces robust de creştere în regiune. "In acest context, grupul BMW se aşteaptă la revigorarea modesta a cererii globale de autovehicule. Principalul impuls ar putea fi remarcat în Statele Unite, în timp ce Europa şi Japonia vor contribui cu creşteri mici. Pieţele din Europade Est, Asia de Sud-Est şi, în special, China, vor continua sa se extinda intr-un ritm alert, in 2004", se precizeaza într-un comunicat al companiei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1326 :: 17.77MB