No SSO cookie

De la Bucuresti la Munchen – 1500 km, cu un plin de rezervor

voteaza
(0/ 0)
De la Bucuresti la Munchen – 1500 km, cu un plin de rezervor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cel mai eficient BMW Seria 3, distanta Bucuresti-Munchen, 1500 km in conditii normale de trafic, cu un singur plin de rezervor (capacitate rezervor pentru BMW Seria 3 - 61 litri).

 
 
Cu startul pe 8 septembrie 2010 de la dealerul BMW MHS Motors din Bucuresti, modelul BMW 320d EfficientDynamics Edition a ajuns la "BMW Welt" din Munchen dupa o calatorie de 22 de ore. Dupa 1489 de km de drum neintrerupt si sigiliul rezervorului intact, computerul de bord indica o autonomie de inca 42 km. Rezultatul era un consum impresionant de numai 4,0 l/100 km, ceea ce echivaleaza cu 60,5 litri consumati pentru intreaga distanta.


Remarcabil a fost traseul  parcurs, care a inclus peste 500 km de drumuri cu o singura banda pe sens in Romania si Ungaria si traversarea Muntilor Carpati prin Valea Oltului pe traseul Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Arad-Szeged. Continuarea traseului a venit cu conditii meteo dificile (ceata si ploaie) si ambuteiaje pe centurile oraselor Budapesta si Viena, precum si pe una dintre cele mai aglomerate autostrazi din Germania: A8 Salzburg-Munchen.  Cei 1500 km au inclus si traversarea a patru orase mari (Sibiu, Arad, Szeged si Munchen) pentru a simula cat mai bine conditiile reale de trafic.


La provocare s-a adaugat faptul ca pe toata durata celor 22 ore la volan s-a aflat un singur pilot. "Nu am urmarit un record mondial de consum. Am vrut sa vedem cum se comporta BMW 320d EfficientDynamics Edition in conditii reale de trafic, nu intr-un mediu ideal de test. De aceea am definit un traseu care a inclus multe provocari si nu ne-am limitat la parcurgerea unei distante pe autostrada. Ne-am confruntat cu bine-cunoscutele coloane de camioane in Romania si cu ambuteiaje pe dealurile din Austria, cu ceata si ploaie in Austria si Germania. Cu toate acestea am obtinut o viteza medie foarte buna – 84,2 km/h," a declarat acesta.


Singurele concesii care s-au facut pentru optimizarea consumului a fost utilizarea limitata a radioului si a sistemului de aer conditionat. "Nu sunt un mare fan al aerului conditionat, dar a trebuit sa il folosesc datorita conditiilor meteo", a explicat soferul.


BMW 320d EfficientDynamics Edition este echipat cu un motor diesel de 4 cilindri care dezvolta 163 CP intre 3500 rpm si 4200 rpm si un cuplu maxim de 360 Nm intre 1750 rpm si 3000 rpm. Acestea asigura un sprint 0-100 km/h in numai 8 secunde si o viteza maxima de 228 km/h ceea ce adauga unor performante de consum foarte bune si un comportament dinamic foarte bun. Acest lucru a fost observat si de conducatorul masinii: "Este un automobil eficient, dar deloc plictisitor. Pe serpentine descoperi masina cel mai bine – foarte agila si usor de controlat. Directia, sasiul si motorul functioneaza perfect."


Sosirea la Munchen a marcat o noua premiera. Automobilul a avut parte de o prezentare speciala si a fost astfel prima masina cu numere romanesti care a rulat in interiorul BMW Welt. "Sunt foarte incantat de performanta echipei romanesti. Au aratat ca Bucuresti poate fi mult mai aproape de Munchen decat am fi crezut – doar un singur rezervor! Este un drum simbolic inapoi catre locul unde proiectul BMW EfficientDynamics a inceput.  Este excelent sa observi ca o idee care a inceput cu mai bine de 5 ani in urma, acum aduce rezultate uimitoare intorcandu-se la Munchen. si acesta este locul potrivit cand vine vorba nu numai de produse eficiente, ci si de o dezvoltare durabila in fiecare detaliu al industriei auto", a explicat Dr. Andrea Castronovo, Presedinte BMW Group Europa Centrala si de Est.


Solutiile de mobilitate pentru viitor sunt o preocupare definitorie pentru BMW. BMW Group a fost desemnata compania auto numarul unu pentru al saselea an consecutiv in ceea ce priveste dezvoltarea durabila de catre studiul  Dow Jones Sustainability Index.


Este producatorul premium cu cel mai mic consum si nivel de emisii pentru flota de automobile din anul 2009. BMW Group a respectat angajamentul ACEA pentru reducerea emisiilor de CO2 cu 25% in intervalul 1995 – 2008 si urmareste reducerea suplimentara cu inca 25% pana in anul 2020. Unul din cele mai bune exemple in acest sens, un automobil care combina dinamismul tipic BMW cu cea mai buna eficienta din segment este BMW 320d EfficientDynamics Edition.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1974 :: 17.79MB