No SSO cookie

Dacia Duster 4x2 are probleme de stabilitate

voteaza
(0/ 0)
Dacia Duster 4x2 are probleme de stabilitate
Noutati-auto · · 20 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Olandezii au facut un test de stabilitate cu Dacia Duster. Dacia Duster 4x2 fara ESP a fost catalogata ca o masina periculoasa pentru manevrele bruste.

 
 


 
O revista olandeza alaturi de autoritatea auto nationala din Olanda, ANWB, a realizat un test special cu Dacia Duster. Din nefericire pentru modelul romanesc vestile nu sunt tocmai bune.


Olandezii au tinut sa testeze comportamentul SUV-ului romanesc in cazul unor manevre bruste. Testele de stabilitate au fost facute atat pentru versiunile 4x2 cat si pentru 4x4. Duster a fost testat la o viteza de 65 km/h pe o serie de viraje delimitate prin jaloane si a prezut un studiu asupra comportamentului versiunii 4x4, dotata cu ESP cat si a versiunii 4x2, care nu dispune de ESP.



Daca versiunea 4x4 cu ESP si suspensie multilink pe spate nu prezinta niciun fel de probleme, versiunea 4x2 fara ESP a intalnit mai multe dificultati majore, fiind chiar in pericol de rasturnare. Concluzia testului olandez a fost ca Dacia Duster 4x2 pierde la viteza de 65 km/h contactul cu suprafata de rulare pe unele viraje, iar soferul este in pericol iminent sa piarda controlul vehiculului.


Testul a ajuns sa fie extrem de controversat deorece nu a avut aceleasi rezultate atunci cand a fost repetat in fata oficialilor Renault, olandezii scuzandu-se spunand ca temperatura pistei a fost diferita la primul test. Testele realizate de ANWB sunt in general neacceptate de producatorii auto deoarece sunt efectuate in conditii extreme, nefiind relevante pentru comportamentul normal al unui model auto.


Robert Gherghe

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (20)

scris de Anonim

Cautati pe acelasi site imagini cu Toyota Hilux, Renault Kangoo si A-Klasse si sa vedeti ce frumos dau sa se rastoarne la testul elanului. Nu este un singur caine scurt de coada pe lume, dar noi ne-am invatat sa apreciem negativ tot ce se realizeaza in tara. Mai exista si lucruri bune pe la noi, dupa exista si lucruri rele pe la altii. Deosebirea consta in faptul ca noua ne place sa ne spalam rufele in public, iar ei se pricep sa vare mizeria sub pres.

scris de Anonim

de ce nu au facut testul COMPARATIV sa vedem cum trebuie sa se comporte un SUV adevarat sa cum spun ei? al 2-lea test...vireaza tarziu in comparatie cu primul...de acolo pleaca toata instabilitatea... normal...au vazut ce multe se vand si au zis sa incerce sa dea un bobarnac! apropo...pt cei care isi urasc tara! mergeti fratilor in alta parte si deveniti cum sunt aici ungurii! a si inca ceva! --> DUSTER e un MEGAprogres pt noi ca tara si pt dacia ca si producator! fie ca va convine sau nu! eu nu imi urasc tara, dar nu ii inghit pe cei ce o conduc! E O DIFERENTA! BAFTA

scris de Anonim

mie imi place ,pacat ca soferul de teste nu stie conduce daca te uiti atent vezi ca vireaza prea tirziu si forteaza dupa aia ma mir ca nu se rastoarna cu ea.E facuta pe platforma de Nissan si nu e conceputa sa faci raliu pe autostrada cu ea.De ce nu au facut test de munte sa vedem daca se rastoarna?Pune un Ferrari pe un drum forestier sa vedem daca merge

scris de Anonim

Si marmota inverlea ciocolata-n staniol.... Ca sa-l citez pe clarkson - au probleme cu "iarba" :)

scris de Anonim

blah .. de ce trebuie refacut testul cand se vede din filmuletul acesta cat de penibila e masina .. ma rog mijlocul de transport .. nu putem numi `dacia` masina Vad ca romanasii nostrii devin din ce in ce mai entuziasmati cand compara dacia logan de ex cu modele de dacii de prin anii 80 si au impresia ca s-au facut progrese semnificative.. de ce nu comparam dacia duster cu un model de rav4 de ex .. cine pana mea da 15000 de euro pe o asa zis masina cand poti cu aceiasi bani sa cumperi un rav4 din 2008 cu maxim 15000km si sa nu discutam aici de diferenta de technologie si fiabilitate

scris de Anonim

Duster e o masina ok daca o iei full.SI de fapt olandezii i-au facut reclama gratuit fara sa vrea.

scris de Anonim

duster e o msina ok dar totusi niciodata nu o sa fim si noi ,romanii apreciati la cv

scris de Anonim

CORECT SUEDEZU si ionut! K de obicei, pin ACEA PARTE A EUROPEI ROMANO-FOBIA atinge cote vecine cu MANIFESTARILE BOLILOR PSIHICE CRONICE NEVINDECABILE. Am convingerea ca marele concern WV(+pliznotii @skoda) au PLATIT BANI GREI SA FIE "FACUT TESTUL" anti-DUSTER, fiind DIRECT INTERESATI DE CE NU AU FACUT SIMULTAN ACELASI TEST SI PE SKODA YETTI OARE? DE CE NU "S-AU DAT" si la Nissan Qasqai, sau la Renault Coleos? Raspuns: aveau parte de palme si poceala a-la-carte de la francezi si de la japonezi....Oricum li se va da peste rat de si de francezi si de ...piata ca la LOGAN si nu numai ... Raspuns: Duster e cel mai accesibil SUV si "LE UMBLA LA PIATA" se repeta PORCESTE faza cu testul facut de nemtii de la WV prin 2007. In general vorbind: de multi ani mica si AGRESIVA OLANDA UMBLA UNDE NU AR TREBUI SA UMBLE...nu de alta dar se pare ca UITAT ISTORIA ... deh! Pt prostii care scuipa pe ce facem noi. vorba lu' base, sa se duca ACOLO sa cate de munca si masini de nerasturnat evident germane, ex Mercedes A klasse si nu numai.

scris de Anonim

bravo "Suedezu"!!! sunt intru totul de acors cu tine. asa a fost si cu antireclama le alectocasnicele ARCTIC si yilnic pleaca peste 50 de tiruri de la Gaesti pt. export. E drept ca "patronii" sunt turci, dar totusi fac fata pe piata interna si internationala f.bine. Raportul calitate-pret este in favaoarea consumarii acestor produse de provenienta romaneasca. STATULE: pune umarul la dezvoltarea economiei romanesti si la valorificarea resurselor naturale ale tarii pt.ca suntem mult peste bulgari, unguri, turci, etc. Macar privatizati tara asta sa mearga cat de cat industria si turismul pt. noi chiar daca picam la testele olandezilor.

scris de Anonim

Cu respect pentru Romanii care au realizat Duster, si cu respect de tara (ca doar si noi suntem vinovati de ceea ce se intampla aici) la banii care au fost investiti in realizarea acestui SUV eu zic ca rezultatul e foarte bun!!! si daca vreti sa faceti o comparatie cu orice masina straina va rog sa luati in calcul si tehnologia si bugetul alocat pt realizarea unui autovehicul! as putea spune ca noi am facut minuni cu mai nimik!

scris de Anonim

testul.reprezinta sosele noastre numite de iei tacdam. ;)sincer?am vazut o pe sosea dusterul o masina oribila.ce pacat k avem muntii,si rauri.paduri...etc....si noi ori suntem sclavi in tara asta...ori milogi si slugi in tarile lor ;)in tara la noi avem ce nu au ei adik: hotie jmecherie tepe drumuri bombardate.intr un cuvint saracie ;)lucie...si noi visam comparati cu germania :)) avem riuri.balti paduri jmecherite de jmecheri delta la fel ;)ai bre k nu ai nimik ai tu vise ;)

scris de Anonim

un patul de masina...in fine,stim cu totii ca e de rahat....dar isi dau seama si altii acum:)))dar de ,la banii astia daca vrei suv.....satura te e acceptabile pt banii ei...vrei ceva sigur?ia ti un tuareg,x5,x3,q7.....vrei ceva ieftin si daca mergi mai tare sa te ucida?ia o masina romaneasca,si mergi peste 60 prin orase si centuri...si te duci dreaq:))

scris de Anonim

cum sa nu se rastoarne doar suntem in romania.

scris de Anonim

colegul nu a specificat dacia nu este o vaca ci o masina mai ieftina

scris de Anonim

citeam mai sus ce scria "cineva" si motivele pt care ne sunt nemti destoinici 1 pe o scara de la 1 la 100 unde nemtii sunt pe 95 noi nu existam macar :)) geeeez 2 olandezi au testat ca pe un SUV care se respecta gen tucson, q7,x5...rezultatele se vad 3 cat de aici stiu definitia pt SUV ? cati stiu ca masina aia nu are ce cauta pe sosele fara 4x4 asistat 4 imi e scarba de tara asta si de tot ce tine de ea ....din pacate

scris de Anonim

loganul s-a rasturnat la testele germanilor, si, dupa cum stim nu e bine sa intri tare in curba cu loganul ca ai probleme... DAR S-A VANDUT SI SE VINDE CU MILIOANELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

scris de Anonim

Cei de la Renault,nu au mai facut nimic,pt noi,si nici masinile produse nu au sigurantza,asta,dovedita demult,inca din Franta!! Ce face FORD? Nu poate sa extermine ciuma asta "Loganofila?"

scris de Anonim

Pai "normal"...Sint olandezi la test...( popoare Germanice care ne URASC nemotivat pe noi Romanii...Ne urasc c-avem o tara MULT mai FRUMOASA SI BOGATA decit canalele si lalelele lor ARTIFICIALE SI FARA MIROS, Germanicii au CIUDA pe noi c-avem; munti frumosi,cimpii bogate,paduri,lacuri,ghetari,pesteri,DELTA (unica in Eu.!),ape curgatoare,fluviul Dunarea,FAUNA UNICA ,femei frumoase ( dar, ce-i drept ...curve...)RROMI "destoinicii", moldovenii "usigasi"... È-hé !, CE N-ARE ROMANIA ???---DACIA DUSTER !???----(Vezi doamne,...se rastoarna...Pai si mie daca-mi dau Romanii bani le fac o "reclama" la Nemti si la (m)(s)-uedezi la Volvo , il rastorn in mijlocul drumului cu 30/h !.... Truckaje si Manevrari !

scris de Anonim

deci nu a putut fi refacut...ceea ce inseamna ca nu au demonstrat nimic.

scris de Anonim

cum naiba sa nu aiba probleme?...doar e tigaie romaneasca...

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1934 :: 22.12MB