No SSO cookie

Cresterea euro afecteaza profitul

voteaza
(0/ 0)
Cresterea euro afecteaza profitul
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

În ciuda multelor probleme rezolvate de introducerea euro, ca monedă unică europeană, în 1999, puţini sunt acum mulţumiţi de faptul că această monedă a dobândit atâta putere, depăşind după patru ani valoarea dolarului american, se arată într-un studiu publicat de GlobalAutoIndustry.com.

 
 
[poza1s]Unlele companii, cum ar fi, de exemplu Volkswagen, spun că evoluţia euro afectează vânzările şi profitul prin conversia euro-dolar, care face ca anumite produse, precum automobilele, să fie mai scumpe pe alte pieţe, precum cea americană.
Rata conversiei a afectat singură cu 400 de milioane de euro profitul brut al companiei germane din primul trimestru al acestui an, valoare care în monedă americană înseamnă 465 de milioane dolari, se citează în studiu un articol din New york Times.
[poza2s]Euro a atins săptămâna trecută un nivel de 1,15 dolari, potrivit European Central Bank, cel mai înalt nivel înregistrat de la lansarea sa, fapt care a creat o intensă presiune asupra celorlalte monede de circulaţie.
Creşterea euro este explicată prin faptul că achiziţiile şi investiţiile pe piaţa europeană sunt acum mai atractive în comparaţie cu profiturile reduse care se obţin din investiţiile americane.
[poza3s]Companiile europene se confruntă, în prezent, cu aceleaşi probleme pe care le aveau producătorii americani între anii ’80-’90, când cursul crescut al dolarului a creat presiuni asupra lor pentru a restructura şi a reduce costurile de producţie şi cheltuielile cu personalul.
"Europa este prea lentă cu restructurarea ca să devină competitivă. Forţa pe care o are euro în prezent îi va forţa pe europeni să privească în foarte scurt timp către costuri în plus pentru restructurare. Europa este în plin avânt acum, însă numai restructurarea îi va ajuta să depăşească problemele. Acest lucru se va sesiza în scurt timp, dacă se ţine cont că 17% din produsul domestic european sunt exporturile”, a spus William Wilson, senior economist la compania Ernst & Young Chicago.
[poza4s]Compania Goldman, Sachs a estimat că o creştere cu 10% a monedei euro faţă de dolar ar costa circa 4% din profitul companiilor europene. În ultimele 12 luni, dolarul a pierdut aproape 18% din valoarea sa raportată la euro şi aproape 11% faţă de valoarea sa raportată în aurul din depozitele bancare, şi mai mult de 32% din valoarea sa maximă atinsă vreodată.
Cu toate că este dificil să fie previzionate exact care sunt urmările, sursa citată crede că euro va continua trendul crescător şi se va menţine încă mult timp mai puternic faţă de dolar. În acelaşi timp, achiziţiile şi investiţiile americane se vor păstra atractive, în special pentru europeni. Alte păreri susţin însă că, piaţa europeană va continua să absoarbă mai mult capital.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1723 :: 17.76MB