No SSO cookie

Condusul pe drumuri umede

voteaza
(0/ 0)
Condusul pe drumuri umede
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Drumurile umede pot pune anumite dificultati, si chiar mai mult decat atat soferului incepator. Va prezint cateva sfaturi care va pot ajuta daca va veti confrunta cu condusul pe drumuri umede.

 
 
Indiferent daca un drum devine umed din cauza ploii, zapezii sau ghetii care se topeste, problemele generate sunt aceleasi. Drumurile umede duc la alunecare, derapare si hidroplanare, iar toate acestea pot cauza deteriorarea masinii, ranire sau chiar moarte. Desi este imposibil sa eliminati complet riscul pe care vi-l asumati in timp ce conduceti pe drumuri umede, este foarte posibil sa reduceti factorii care duc la astfel de accidente. Va prezint cateva dintre cele mai bune metode de a reduce acele riscuri.

Viteza. Aveti grija sa nu conduceti prea rapid in aceste conditii. Niciodata nu conduceti mai rapid decat va simtiti confortabil. Daca simtiti nevoia, incetiniti. Este mai bine sa conduceti mai incet si in siguranta decat rapid si periculos. Atunci cand conduceti noaptea, urmati sfatul de a nu depasi lumina farurilor. Acest lucru va va acorda suficient timp de reactie daca vedeti alte vehicule care incearca sa opreasca subit sau daca vedeti ceva pe strada care trebuie ocolit. Daca este posibil, evitati sa depasiti alte autovehicule pentru ca acest lucru ar putea cauza o reactie sau o exagerare.

Anvelopele. Anvelopele umflate incorect, pe langa faptul ca va afecteaza consumul de combustibil, va vor afecta si manevrarea autovehiculului. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui sa aveti grija sa mentineti presiunea corecta a aerului, recomandata de producator. Faceti acest lucru prin verificarea presiunii aerului regulat.

Stergatoarele. Aveti grija ca stergatoarele dvs. sa fie functionale. Daca motorul nu functioneaza, nici stergatoarele nu se vor misca, atunci trebuie sa le reparati. De asemenea, aveti grija sa verificati starea lamelor stergatoarelor. Daca acestea sunt vechi si zdrentuite sau rupte sau deteriorate, atunci trebuie sa fie inlocuite cu prima ocazie. Daca nu, atunci cand te vei afla intr-o asemenea situatie, nu vei avea vizibilitate.

Franele. Atunci cand trebuie sa franati, evitati sa calcati pedala de frana. in cazul in care trebuie sa opriti, incetiniti pe cat posibil doar prin luarea piciorului de pe acceleratie si permitand masinii sa ruleze pana la oprire. Acest lucru reduce riscul de alunecare, derapare sau hidroplanare. Daca aveti ABS pe masina dvs., evitati pomparea franei. De aceea aveti ABS, iar daca incercati dvs. sa faceti acest lucru, veti diminua eficacitatea lor. 

Urmati alte autovehicule. Atunci cand urmati alte autovehicule in trafic, conduceti dupa urmele anvelopelor pe care le-a format autovehiculul din fata dvs. Acest lucru va ofera mai multa tractiune pentru autovehiculul dvs. in timp ce conduceti dupa alte autovehicule, aveti grija sa pastrati un minim de 8 secunde intre dvs. si cel dinainte. Evitati, daca este posibil, sa conduceti in spatele camioanelor mari pentru ca nu se manevreaza corect pe vreme umeda si imprastie cantitati mari de apa.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2339 :: 22.18MB