No SSO cookie

Conceptul electric Kia POP debuteaza la Paris

voteaza
(0/ 0)
Conceptul electric Kia POP debuteaza la Paris
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Kia Motors a sarbatorit premiera mondiala a noului concept car electric - POP – la cel de-al 106-lea Salon Auto de la Paris. Pe langa conceptul Pop, Kia a prezentat noul motor diesel de 1.7 litri pentru Sportage, iar modelul Optima si-a facut debutul european.

 
 
Conceptul Kia POP a ocupat centrul scenei in standul Kia de la Salon. Conceptul are trei metri lungime, poate transporta 3 pasageri si este finisat in culoare cromata.

Aspectele neconventionale ale lui POP – designul geamurilor laterale, aspectul high-tech al luminilor fata si spate cu model punctat, grila fata, camerele pentru vedere in spate montate in ambele usi, dar si aspectul simplist al rotilor – conduc la concluzia ca modelul a fost inspirat din afara surselor uzuale industriei auto, mai degraba de bicicletele de mare viteza sau planoare.

La interior
, schema cromatica violet creeaza un mediu calm in habitaclul inspirat de o cabina de nava spatiala. In fata soferului, o placuta de plexi-glass prezinta un display tip TOLED (Transparent Organic LED) pe care sunt afiste viteza, nivelul de incarcare a bateriei si alte informatii utile in timpul mersului. Cand masina este oprita, displayul este complet transparent.

In dreapta volanului, se afla un panou cromat care prezinta un singur buton, toate celelalte functii (audio, navigatie prin satelit, controlul climatizarii etc.) fiind accesate printr-un touch screen animat.

Locurile din fata sunt reprezentate de o bancheta, in timp ce scaunul din spate este pozitionat in unghi, asigurand astfel un loc remarcabil pentru picioare pentru o masina de 1740 mm latime si cu un ampatament de doar 2055 mm. Desemnat unui singur pasager, acest scaun este format din doua bucati, cu o baza rabatabila si o tetiera integrata in caroserie.

Conceptul POP
este de fapt un vehicul cu propulsie integral electrica, asigurata de un motor de 60 CP cu un cuplu de 190 Nm. Este alimentat de baterii eficiente cu polimer de lithium, reincarcabile integral in 6 ore. Viteza maxima este de 140 km/h, distanta parcursa cu o singura incarcare fiind de 160 km.

Alaturi de POP, Kia mai prezinta in premiera europeana noul Kia Optima sedan si noi versiuni ale Kia Sportage.

Kia Optima sedan prezinta motorizari specifice pietei europene, punand accent pe noul ‘U2’ 1.7-litri VGT diesel (136 CP*) si ultra-avansatul motor ‘Nu’ de 2.0-litri CVVL pe benzina de 170 CP.

Bazat pe raspunsul pozitiv al publicului si mass-media, gama de modele Sportage s-a extins prin adaugarea a 2 noi propulsoare, adaptate exclusiv tractiunilor 4x2, si transmisiilor manuale in 6 trepte: 1.7 ‘U2’ diesel de 115 CP si 1.6-litri ‘Gamma’ pe benzina de 135 CP.

Andrei Monenciu



 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.4045 :: 22.12MB