No SSO cookie

Cat pret pui pe siguranta ta, in trafic?

voteaza
(0/ 0)
Cat pret pui pe siguranta ta, in trafic?
Noutati-auto · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Merita sa iti risti viata din cauza pieselor contrafacute?

 
 
O captura de 3000 de oglinzi retrovizoare contrafacute, purtand ilegal marca Renault, a fost distrusa joi, 9 decembrie, la Slobozia, judetul Ialomita. Piesele proveneau din China. Ele fusesera retinute de catre Biroul Vamal Constanta inca din luna iulie 2009. Distrugerea lor s-a petrecut in urma demersurilor sustinute ale Grupului Renault in Romania de a identifica si combate traficul cu piese contrafacute. Aceasta activitate ilegala a generat in 2010 o crestere cu peste 10 % a numarului pieselor falsificate in totalul pieselor de schimb Dacia si Renault.


Piesele care intra cel mai des sub incidenta contrafacerii sunt cele care tin de securitatea vehiculului si a traficului (placute de frana, discuri de ambreiaj, kit-uri de distributie, pivoti, filtre). Pe urmatoarea pozitie se situeaza piesele de caroserie, care au un rol important in cazul unui impact (bare fata, spate, aripi, capote). si alte elemente, precum aparatorile de noroi, sunt falsificate. Astfel, in luna noiembrie, reprezentantii Grupului Renault, alaturi de oficiali ai autoritatilor de stat, au organizat distrugerea unui lot de 6382 de seturi de aparatori de noroi purtand ilegal marca Renault.


Grupul Renault in Romania atrage atentia asupra pericolului utilizarii pieselor auto contrafacute, clientii fiind atrasi in general de preturile mai scazute ale acestora in comparatie cu cele de origine. Ei trec prea usor cu vederea riscurile la care se expun si diferenta de calitate dintre cele doua tipuri de produse. Calitatea si fiabilitatea pieselor de schimb Renault sunt certificate prin testele realizate de organisme independente precum EuroNCAP. Majoritatea pieselor falsificate, care sunt inscriptionate in mod ilegal cu siglele Dacia sau Renault, provin din tari precum China, Taiwan si Turcia.


Traficul cu piese contrafacute este intretinut pe teritoriul Romaniei de o anomalie legislativa: Ordonanta de Guvern 80/2000 prevede aplicarea unor pedepse usoare, constand in amenzi cuprinse intre 5000 si 10 000 de lei, pentru punerea pe piata de piese auto contrafacute. Grupul Renault Romania sustine modificarea legislatiei, astfel incat comercializarea acestora sa fie considerata infractiune, ca in cazul oricaror altor produse contrafacute.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (4)

scris de Anonim

nu prea e greu sa gasesti piese de renault mai ieftine decat la ei. chiar daca nu sunt chinezesti. si te pomenesti ca renaultul le fabrica in franta. cum s-au sezizat tocmai ei? mai ramane sa se sesizeze seatul din constanta ca piesele nu sunt originale, si gata. sunt toti dealerii cu preturi aberante la piese si manopera.

scris de Anonim

e rau sa fii prost

scris de Anonim

bineinteles ca nu postati decat ce se scrie in potriva puterii, restu scriu degeaba

scris de Anonim

cei din guvern care stau degeaba pe banii nostri si astia de la protectia consumatorului sunt de vina ca permit comercializarea acestor piese inchizand ochii pentru cateva spagi...bineinteles...sa traim bine cu BASESCU la putere! sa traiasca si inconstientii care l-au votat la fel de bine!

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1592 :: 17.79MB