No SSO cookie

BMW Art Car

voteaza
(0/ 0)
BMW Art Car
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Premiera mondiala: Colectia BMW Art Car pe Internet.

 
 

La timp pentru a coincide cu cea de-a 40-a aniversare a implicarii culturale a BMW Group la nivel international, legendara colectie BMW Art Car poate fi admirata acum si pe internet, in premiera, sub forma unui tur virtual. Pe langa vastul material fotografic, a fost realizat cate un film de prezentare pentru fiecare dintre cele 17 "opere de arta pe roti". De asemenea, pot fi vazute inregistrari de arhiva din competitiile unde au participat masinile, declaratii ale artistilor, precum si ale unor personalitati din arta si cultura.

"Dupa patru decenii si un total de 17 BMW Art Cars, acestea pot fi admirate de oricine. Website-ul interactiv aduce un omagiu intregii colectii, unica in istoria automobilului si a artei. In timp ce originalele sunt deseori expuse individual la Muzeul BMW din Munchen sau la institutii culturale importante de pe mapamond, oamenii au acum posibilitatea de a descoperi toate proiectele BMW Art Car. O prezentare ampla on-line este disponibila de oriunde si oricand", declara Bill McAndrews, vicepresedinte strategie de comunicare si comunicare corporate.

Colectia BMW Art Car

Incepand din 1975 artisti renumiti de pe intreg mapamondul, precum maestrii Pop Art Roy Lichtenstein si Andy Warhol, si-au pus amprenta pe aceasta colectie unica. In 2010, BMW a sarbatorit 35 de ani de la infiintarea seriei Art Car. Cu aceasta ocazie, renumitul artist Jeff Koons a creat cel de-al 17-lea proiect al colectiei. In premiera, 14 modele sunt prezentate pana la 25 septembrie la Muzeul BMW din Munchen. Este cea mai mare expozitie BMW Art Car din istorie, niciodata nu au fost la un loc atat de multe modele.

Ideea initiala a colectiei - un automobil de curse al carui design este conceput de un artist celebru - a fost produsul imaginatiei francezului Hervé Poulain, colectionar de arta, dar si pasionat pilot de curse. La initiativa acestuia, artistul american Alexander Calder a decorat un BMW 3.0. CSL la inceputul anilor '70. Era printre ultimele opere realizate vreodata de faimosul creator al „Sculpturilor cinetice”. Primul automobil care a reunit lumea artelor si cea a motorsportului a participat in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Primirea entuziasta de care s-a bucurat capodopera mobila a fost punctul de plecare pentru BMW in a crea Colectia Art Car.

Herve Poulain despre viziunea lui: "Intr-o zi, mi-am spus: acum este momentul sa fac ceva grandios, comunicativ si vitejesc si sa-mi unesc cele doua pasiuni - sa am masinile de curse pictate de cei mai importanti artisti ai vremurilor respective".

In total 17 artisti, proveniti din noua tari si de pe cinci continente, au contribuit la diversitatea si estetica speciala a colectiei, artistii fiind nume precum Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, A.R. Penck, David Hockney, Jenny Holzer sau Olafur Eliasson. Colectia suscita interes pretutindeni in lume: la Luvru, in Paris, Muzeul Whitney din New York, Palazzo Grassi din Venetia, Muzeul Powerhouse din Sydney sau Muzeul Guggenheim din New York si Bilbao. In intervalul 2006-2010, Colectia BMW Art Car a efectuat un turneu mondial, modele fiind prezentate, printre altele, la muzee din Malaysia, Singapore, Coreea de Sud, Australia, India, Taiwan, China, Rusia, Africa, SUA si Mexic. Proiectele Art Car - simboluri ale interconexiunii intre arta, design si tehnologie - vor fi expuse si in viitor la muzee de renume de pe mapamond.

Comentarii ale artistilor care au realizat proiecte Art Car

"Designul meu este precum un plan transferat pe o caroserie." Frank Stella

"Am meditat multa vreme la acest proiect si am facut pe cat am putut de mult." Roy Lichtenstein

"Ador aceasta masina. S-a dovedit a fi mai bine decat opera de arta." Andy Warhol

"Cred ca muzeele mobile sunt o idee stralucita. Acest automobil este indeplinirea unui vis de-al meu." Robert Rauschenberg

"Intr-un mod cu totul natural, arta Ndebele are in ea ceva usor formal, dar foarte maiestuos; prin munca mea, am adaugat ideea de miscare." Esther Mahlangu

"Masina are linii minunate pe care le-am urmat." David Hockney

"Prin reunirea artei, a designului, a problemelor sociale si de mediu, sper sa contribui la un mod diferit de gandire – de simtire - experimentare a automobilelor si sa le vedem in relatie cu spatiul si cu timpul in care traim." Olafur Eliasson

"Aceste masini de curse sunt precum viata, sunt puternice si au energie imensa." Jeff Koons.

"Poti participa cu ea, sa te alaturi ei si sa te transpui cu energia ei. Este o putere imensa sub acea capota si sa-mi transpun ideile prin acest automobil - este o adevarata conexiune cu acea putere." Jeff Koons

Despre implicarea culturala BMW

In 2011, BMW Group sarbatoreste 40 de ani de implicare culturala la nivel international. De-a lungul ultimilor 40 de ani, BMW Group a initiat si s-a implicat in peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durata in arta moderna si contemporana, pe muzica jazz si cea clasica, precum si pe arhitectura si design. De asemenea, BMW Group a fost desemnat, de-a lungul ultimilor sase ani, lider al industriei in Dow Jones Sustainability Indexes. in 1972, trei picturi de mari dimensiuni au fost create de artistul german Gerhard Richter special pentru foaierul sediului central al BMW Group din Munchen. De atunci, artisti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Thomas Demand si Jeff Koons au colaborat cu BMW. De asemenea, compania a mandatat arhitecti faimosi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid si Coop Himmelb(l)au sa creeze designul unor importante cladiri si uzine ale concernului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2272 :: 17.8MB