No SSO cookie

BAIC colaboreaza cu Pinifarina

voteaza
(0/ 0)
BAIC colaboreaza cu Pinifarina
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Firma chineza BAIC are o colaborarea cu firma italiana Pinifarina pentru dezvoltarea modelelor construite pe platforme Saab.

 
 
Ieri v-am prezentat detaliile celei mai noi "realizari" ale chinezilor de la BAIC, clona Mercedes-ului B-Klasse. Astazi va mai oferim cateva detalii despre activitatea producatorului chinez de automobile, respectiv despre colaborarea acestora cu una dintre cele mai renumite case de design auto, Pinifarina.


Anul trecut, BAIC a cumparat drepturile intelectuale (traducere directa), ceea ce ar echivala cu drepturile de autor, asupra modelelor Saab 9-5 si 9-3, de la General Motors, care la acea vreme inca detinea firma suedeza.


"Tocmai m-am intors din Italia saptamana trecuta, unde am avut niste sesiuni de comunicare cu staff-ul tehnic de la Pinifarina, asupra propunerilor de design ale viitoarelor modele Saab", a declarat un inalt oficial BAIC, al carui nume nu a fost citat. "In China, Pinifarina este considerat cel mai de succes nume din designul auto international. BAIC a colaborat cu ei pentru dezvoltarea modelelor bazate pe tehnologia Saab, si va prezenta un concept car, in intregime nou, dar folosind genele Saab, la Salonul Auto de la Shanghai din anul viitor. Pinifarina se va ocupa de partea de design a masinii."


Va reamintim ca o subsidiara BAIC, BAW (Beijing Auto Work) a prezentat un model denumit C60, realizat pe platforma Saab 9-3, si o berlina, bazata pe platforma 9-5, denumita C71 (in foto),  cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, in aprilie, anul curent.


Oficialul BAIC, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a mai confirmat si zvonurile din presa italiana, referitoare la interesul BAIC de a prelua compania italiana Pinifarina S.p.A.


"BAIC a plasat o oferta in licitatia pentru preluarea firmei italiene, inca de acum cateva luni de zile," a adaugat acesta. "O eventuala achiztie a companiei Pinifarina va fi un act extrem de favorabil in vederea dezvoltarii viitoarelor modele. Dar BAIC nu are nevoie sa castige licitatia, pana la urma, cele doua companii se afla in plin proces de colaborare."


Mai exista cateva companii care si-au manifestat interesul pentru preluarea Pinifarina, care se afla in deficit financiar. Printre ele se numara si producatorul de piese de schimb canadiano-austriac Magna International, dar si indienii de la Mahindra & Mahindra Ltd.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2238 :: 22.11MB