No SSO cookie

Vettel va pleca din pole-position si in Turcia

voteaza
(0/ 0)
Vettel va pleca din pole-position si in Turcia
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sebastian Vettel bifeaza al cincilea pole-position consecutiv si al patrulea in acest sezon, urmand sa plece primul si in Marele Premiu de Formula 1 al Turciei, care va avea loc duminica, pe circuitul din Istanbul.

 
 

Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre si liderul ierarhiei generale a pilotilor in acest sezon, a reusit o noua demonstratie de forta in calificarile Marelui Premiu de Formula 1 din Turcia, germanul obtinand cel mai bun timp, cu un avans considerabil fata de restul plutonului.

Rezultatul calificarilor este cu atat mai impresionant cu cat Vettel a efectuat un singur tur in partea a treia a calificarilor, economisind astfel un set de pneuri soft pentru cursa de duminica. Pe aceeasi strategie a mers si coechipierul lui Vettel de la Red Bull, Mark Webber, acesta obtinand al doilea timp, la o distanta de peste patru zecimi de secunda fata de timpul tanarului german.

Nico Rosberg a confirmat forma excelenta aratata de masinile Mercedes in antrenamentele de vineri si de sambata dimineata si a reusit sa obtina al treilea timp al calificarilor, devansandu-i pe Lewis Hamilton si pe Fernando Alonso. Acesta din urma a reusit poate cele mai bune calificari din acest sezon, reusind sa-l depaseasca pe Jenson Button, care va pleca doar al saselea in cursa. De pe sapte va pleca Vitaly Petrov, in timp ce Michael Schumacher a fost nevoit sa se multumeasca cu un modest loc opt, modest mai ales in contextul evolutiei bune a coechipierului sau, Nico Rosberg.

In ceea ce priveste coada clasamentului, belgianul Jerome D'Ambrosio va pleca ultimul in cursa, pilotul Virgin suferind de pe urma unei penalizari din antrenamentele libere, in timp ce penultimul va fi niponul Kamui Kobayashi, cel care a scos masina in decor la putin timp dupa ce iesise pe pista, in prima parte a calificarilor.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2160 :: 22.14MB