No SSO cookie

Tom Walkinsham a decedat la 64 de ani

voteaza
(0/ 0)
Tom Walkinsham a decedat la 64 de ani
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Tom Walkinsham, fost proprietar al echipei de Formula 1 Arrows, a decedat de cancer la varsta de 64 de ani.

 
 
Fostul pilot de curse si proprietar al echipei de Formula 1 Arrows, Tom Walkinsham, a incetat din viata la sfarsitul saptamanii trecute. Walkinshaw, in varsta de 64 de ani, a decedat dupa o lupta indelungata impotriva cancerului.

Walkinshaw a pilotat in competitii ca Formula Ford, Formula 3 sau Campionatul de Turisme. In palmaresul sau de pilot, cele mai bune performante sunt castigarea Formulei Ford scotiene in 1969, precum si a Campionatului de Turisme britanic in 1974.

In 1976, a devenit proprietarul echipei TWR, ale carei baze tot el le-a pus. Cu TWR, Walkinshaw a participat in Campionatul de Turisme, al carui titlu britanic l-a cucerit in 1980 si 1981. In anii urmatori, TWR s-a extins si a devenit legendarul TWR Jaguar Group C, care a obtinut trei titluri mondiale in motorsport intre 1988 si 1990.

Walkinshaw a intrat in Formula 1 in anul 1991, cand a fost numit inginer director al echipei Benetton, unde urma sa-l coopteze printre altii si pe Ross Brawn, cu care lucrase si la TWR. In 1995, a trecut pentru scurt timp la echipa franceza Ligier, pe care a parasit-o pentru a prelua echipa Arrows. Cu Arrows, a reusit un loc trei in clasamentul general al pilotilor in 1997, prin Damon Hill. Totusi, in 2002, Walkinshaw a fost nevoit sa declare faliment atat la Arrows, cat si la TWR.

Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1351 :: 22.18MB