No SSO cookie

LIVE, duminica, ora 9:00: MP de Formula 1 al Coreei de Sud

voteaza
(0/ 0)
LIVE, duminica, ora 9:00: MP de Formula 1 al Coreei de Sud
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro transmite in direct Marele Premiu de Formula 1 al Coreei de Sud, duminica 16 octombrie, de la ora 9:00.

 
 

Chiar cand lucrurile s-au clarificat si din punct de vedere matematic la varful clasamentului, campionatul de Formula 1 pare sa fi devenit interesant si echilibrat. Cu cel putin doua echipe de aceeasi valoare si cu nu mai putin de cinci piloti capabili sa obtina victoria, Marele Premiu al Coreei de Sud se anunta unul de foc.

Lewis Hamilton va pleca pentru prima data in acest sezon din pole-position si va fi urmat pe grila de start de duminica de Sebastian Vettel, recent incoronat pentru a doua oara consecutiv drept campion mondial. Jenson Button si Mark Webber vor ocupa locurile trei si patru la start, ambii avand ambitia de a demonstra ca pot fi cel putin la fel de rapizi precum coechipierii lor.

Nu sunt de neglijat in calculul victoriei de etapa nici cei doi piloti Ferrari, Felipe Massa si Fernando Alonso, acestia plecand in cursa de pe cinci si sase. Cei doi ar putea fi favorizati de pneurile care vor fi folosite in cursa sud-coreeana, pneuri soft si super soft cu un grad foarte ridicat de uzura.

Avem asadar toate premisele unui spectacol desavarsit, iar tot ce trebuie sa faceti pentru a fi conectati in permanenta la acest spectacol este sa accesati site-ul masini.ro si sa dati din cand in cand refresh acestei pagini pentru a primi cele mai noi update-uri. Incepand cu ora noua fara cateva minute duminica dimineata, fiti asadar alaturi de masini.ro si de transmisiunea noastra live text!

8:57 Suntem cu cateva minute inainte de startul cursei, iar supriza vine de la prognoza meteo, care anunta scurte averse in urmatoarele zeci de minute.

9:00 Se da startul in turul de incalzire. Primii noua piloti au toti masinile echipate cu pneuri super soft.

9:03 Se pleaca in cursa de la Yeongnam. Hamilton ramane primul, Vettel este al doilea, iar Button pe trei.

9:05 Un lant de depasiri incredibile dupa start. Massa urca pe trei, iar Vettel este pe primul loc.

9:07 Ordinea dupa 2 tururi: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber 4. Massa 5. Alonso 6. Button 7. Rosberg 8. Petrov 9. Di Resta 10. Schumacher

9:08 Lupta pentru locul trei este in continuare extrem de stransa, cu Webber, Massa si Alonso despartiti de doar o secunda si jumatate.

9:09 Hamilton se tine destul de aproape de Vettel. O secunda este distanta dintre cei doi in acest moment.

9:11 Vettel este anuntat de la boxe ca ploaia sta sa inceapa.

9:12 Schumacher il depaseste pe Di Resta si urca pe locul noua.

9:13 Primii sase piloti sunt despartiti de mai putin de opt secunde in acest moment, ceea ce inseamna ca opririle la boxe pot decide totul astazi.

9:15 Di Resta are deja mari probleme cu pneurile si mai pierde o pozitie. Jaime Alguersuari este acum pe zece.

9:16 Diferenta dintre Vettel si Hamilton creste constant si ajunge la peste doua secunde.

9:18 Lupta pentru locul trei se incinge din nou, dar nici Massa si nici Alonso nu incearca inca sa atace.

9:20 Button se apropie si el foarte mult de Fernando Alonso, iar lupta pentru locul trei este din ce in ce mai interesanta.

9:23 Ordinea dupa 10 tururi: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber 4. Massa 5. Alonso 6. Button 7. Rosberg 8. Petrov 9. Schumacher 10. Alguersuari

9:25 Button il ataca pe Alonso, dar ibericul rezista.

9:26 Button si Rosberg opresc la boxe in acelasi timp. Rosberg surprinde si iese in fata britanicului. Germanul greseste insa si cedeaza in fata pilotului McLaren.

9:28 Rosberg l-a depasit din nou pe Button, care nu are cea mai fericita cursa din acest sezon.

9:29 Webber, Massa, Petrov si Schumacher opresc cu totii la boxe, in vreme ce Button reuseste sa treaca de Rosberg.

9:30 Lewis Hamilton face primul pit-stop, ca si Fernando Alonso.

9:31 Sebastian Vettel opreste si el pentru prima data la boxe si iese destul de mult in fata lui Hamilton. Intre timp, safety car-ul intra pe circuit.

9:33 Schumacher si Petrov s-au acrosat extrem de puternic, motiv pentru care masina de siguranta este pe pista. Germanul si rusul vor abandona cel mai probabil.

9:34 Ordinea dupa 17 tururi: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber 4. Button 5. Rosberg 6. Massa 7. Alonso

9:36 Atat Petrov, cat si Schumacher au abandonat pana la urma. Masina de siguranta este inca pe circuit.

9:37 Se pare ca Vettel, Hamilton si Button au pneuri super soft in acest moment, in vreme ce masina lui Mark Webber este echipata cu pneuri soft.

9:40 Reluarile ne arata ca Vitaly Petrov a fost vinovatul pentru provocarea accidentului de mai devreme.

9:41 Cel mai probabil echipele se indreapta spre strategii cu doua sau trei opriri la boxe. Masina de siguranta iese din circuit in acest moment.

9:44 Button il ataca in valuri pe Mark Webber, dar australianul rezista.

9:45 Maldonado, aflat in lupta pentru puncte, este penalizat cu un drive-through. Intre timp, Massa il ataca pe Rosberg, dar germanul rezista.

9:46 Incidentul dintre Petrov si Schumacher va fi investigat dupa cursa. Rusul are sanse bune sa primeasca o penalizare pentru cursa viitoare.

9:48 Vettel are 1,2 secunde in fata lui Hamilton, in vreme ce Webber a reusit cumva sa se detaseze la trei secunde in fata lui Button.

9:51 Rosberg, Massa si Alonso sunt unul langa altul pe circuit in acest moment, dar nici Massa si nici Alonso nu reusesc inca sa avanseze.

9:53 Rosberg greseste si este depasit atat de Massa, cat si de Alonso. Sutil il depaseste si el pe di Resta si urca pe noua.

9:54 Rosberg opreste deja pentru a doua oara la boxe si se indreapta clar spre o strategie cu trei opriri.

9:55 Vettel, Hamilton si Webber sunt despartiti de doar doua secunde in acest moment, iar australianul devine favorit, masina sa fiind echipata in acest moment cu pneuri soft.

9:58 Michael Schumacher: '' Asta este Formula 1. Se intampla uneori sa-ti vezi de treaba si sa fii lovit total gratuit. Nu-l acuz pe Vitaly de nimic pentru ca nu cunosc inca toate imprejurarile accidentului. ''

10:00 Vitaly Petrov: '' Tocmai il depasisem pe Fernando Alonso si incercam sa-mi apar pozitia. Nu am fost atent, am gresit, l-am lovit pe Michael si vreau sa-mi cer scuze in fata lui. ''

10:01 Pastor Maldonado ridica numarul abandonurilor la trei.

10:02 Ordinea dupa 32 de tururi: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber 4. Button 5. Massa 6. Alonso 7. Alguersuari 8. Sutil 9. Buemi 10. Perez

10:03 Duel superb Hamilton-Webber. Britanicul rezista deocamdata, dar australianul este clar mai rapid in aceste momente.

10:05 Hamilton si Webber opresc in acelasi timp la boxe. Britanicul iese in fata australianului si pare sa fi fost o strategie nefericita Red Bull.

10:06 Webber il depaseste pentru cateva momente pe Hamilton, dar britanicul revine. Intre timp, Vettel opreste la boxe, ca si Button si Massa.

10:07 Webber continua sa-l atace pe Hamilton, dar Lewis continua sa se apere perfect. Intre timp, Button a ajuns si el foarte aproape de duelul celor doi.

10:08 Alonso este primul si zboara pe circuit in acest moment, dar nu a oprit pentru a doua oara la boxe.

10:09 Vettel pare sa se fi detasat in invingator astazi, avand un avantaj de peste noua secunde in fata lui Hamilton.

10:11 Alonso opreste in sfarsit la boxe si iese chiar in fata lui Felipe Massa.

10:12 Ordinea dupa 37 de tururi: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber 4. Button 5. Alonso 6. Massa 7. Rosberg 8. Alguersuari 9. Di Resta 10. Buemi

10:14 Inca 17 tururi pana la final si toti pilotii importanti au facut deja doua opriri la boxe. Ramane de vazut daca va exista cineva care va fi nevoit sa faca si o a treia oprire... Banuiala noastra este ca cel putin Nico Rosberg va fi nevoit sa mai faca un pit-stop.

10:16 Vettel are peste 10 secunde in fata lui Hamilton, cel care il are in continuare foarte aproape pe Mark Webber.

10:18 Alonso este cel mai rapid pilot de pe circuit in acest moment si se apropie cu pasi repezi de Jenson Button.

10:19 Alguersuari se apropie foarte mult de Nico Rosberg, cel care pare sa se indrepte spre o cursa ratata pana la urma.

10:21 In cazul in care ierarhia de la final va arata asa cum arata in acest moment, Red Bull va castiga matematic titlul mondial al constructorilor.

10:22 Webber il ataca in continuare pe Hamilton, dar britanicul rezista eroic.

10:24 Alonso recupereaza secunda cu secunda si este la doar trei secunde de Button si cinci de Hamilton.

10:25 Ordinea cu 10 tururi inainte de final: 1. Vettel 2. Hamilton 3. Webber 4. Button 5. Alonso 6. Massa 7. Rosberg 8. Alguersuari 9. Di Resta 10. Buemi

10:28 Duelul splendid dintre Hamilton si Webber continua, cu australianul care ataca in valuri si cu britanicul care se apara in continuare impecabil. Intre timp, Alonso a mai scazut ritmul, dar ar putea totusi sa-l atace pe Button in curand.

10:31 Webber il depaseste pentru un moment pe Hamilton, care revine insa pe locul doi cu ajutorul sistemului DRS.

10:32 Lupta pentru locul doi se da acum in patru, cu Hamilton, Webber, Button si Alonso despartiti de doar doua secunde si jumatate.

10:33 Buemi trece de Paul di Resta si urca pe locul noua.

10:34 Inca patru tururi pana la final si locul intai nu se mai joaca demult, cu Vettel avand un avantaj de peste 12 secunde in fata locului doi.

10:37 Hamilton, Webber, Button si Alonso sunt in continuare foarte aproape unul de altul, dar nimeni nu ataca inca.

10:39 Fernando Alonso transmite prin radio surprinzator ca ''renunta'' (!!!)

10:40 Intram in ultimul tur si nu pare sa se mai schimbe nimic in varful ierarhiei.

Clasament final MP Coreea de Sud:

1. Sebastian Vettel (Red Bull)

2. Lewis Hamilton (McLaren)

3. Mark Webber (Red Bull)

4. Jenson Button (McLaren)

5. Fernando Alonso (Ferrari)

6. Felipe Massa (Ferrari)

7. Jaime Alguersuari (Toro Rosso)

8. Nico Rosberg (Mercedes)

9. Sebastien Buemi (Toro Rosso)

10. Paul di Resta (Force India)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1259 :: 22.19MB