No SSO cookie

LIVE, duminica, ora 15:00: MP de Formula 1 al Europei

voteaza
(0/ 0)
LIVE, duminica, ora 15:00: MP de Formula 1 al Europei
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro transmite in direct, in format live text, Marele Premiu de Formula 1 al Europei, duminica 26 iunie, incepand cu ora 15.

 
 

Asa cum probabil v-ati obisnuit, siteul masini.ro transmite in direct a opta etapa a sezonului 2011 de Formula 1. Duminica 26 iunie, incepand cu ora 15, veti fi tinuti conectati cu toate evenimentele care se petrec pe circuitul de la Valencia in Marele Premiu al Europei.

Dupa o cursa desfasurata in Canada in urma cu doua saptamani care a batut probabil toate recordurile de durata si in care masini.ro v-a tinut la curent cu tot ce s-a intamplat si nu s-a intamplat pe circuit timp de peste patru ore, ne asteptam la o cursa mult mai linistita, dar nu neaparat mai lipsita de spectacol la Valencia.

Sebastian Vettel va pleca din nou din pole-position, aceasta fiind a saptea cursa din opt pe care germanul o va porni de pe prima pozitie, pilotul Red Bull urmand sa fie dublat de data aceasta pe prima linie a grilei de start de coechipierul sau, australianul Mark Webber.

Lewis Hamilton sta insa la panda, britanicul care a terminat pe doi in ultimele trei sezoane la Valencia urmand a pleca de pe trei pe grila de start, in timp ce Fernando Alonso si Felipe Massa vor sa confirme forma buna a masinilor Ferrari din ultima vreme si vor lua startul de pe patru si cinci.

Fiti asadar alaturi de masini.ro inca de la turul de incalzire dinaintea cursei si pana la finele Marelui Premiu al Europei si nu uitati sa folositi butonul de refresh al browserului dumneavoastra sau tasta F5 pentru a putea vizualiza ultimele actualizari ale evenimentelor cursei.

14:57 Ne pregatim pentru startul celei de-a opta etape a sezonului de Formula 1. Vremea este superba, cu toate ca temperatura este putin cam prea ridicata. Cele mai probabile strategii vor fi cele cu doua sau trei opriri la boxe, cu toate ca ar fi posibil sa vedem chiar si echipe cu o singura oprire.

15:00 Se pleaca in turul de incalzire. Toate cele 24 de masini sunt pe pista si nu par sa existe probleme mecanice deocamdata pentru nimeni.

15:04 Se da startul in Marele Premiu al Europei. Vettel si Webber raman primii doi, Alonso si Massa urca pe trei, respectiv patru.

15:06 Ordinea dupa un tur: 1. Vettel 2. Webber 3. Alonso 4. Massa 5. Hamilton 6. Rosberg 7. Button 8. Schumacher

15:07 Buemi si Glock au avut cel mai bun start, urcand pe 14 si 18, in timp ce Petrov si Maldonado au pierdut cele mai multe pozitii si au ajuns pe 15 si 21.

15:09 Vettel zburda ca de obicei si are deja un avantaj de aproape doua secunde in fata lui Mark Webber.

15:11 Cea mai interesanta lupta de pe circuit este cea dintre Nico Rosberg si Jenson Button. Germanul rezista totusi deocamdata in fata fostului campion mondial.

15:13 Button este mai rapid decat Rosberg, dar nu reuseste sa-l depaseasca pe acesta, ceea ce ne face sa credem ca nu vom avea o cursa cu foarte multe depasiri astazi.

15:14 Jenson Button reuseste pana la urma sa-l depaseasca pe Nico Rosberg cu o manevra superba si surprinzatoare. Britanicul este acum al saselea.

15:15 Destul de echilibrata lupta din frunte, primii cinci piloti fiind despartiti de doar sase secunde.

15:17 Fernando Alonso merge foarte bine si se apropie amenintator de Mark Webber.

15:18 Ordinea dupa 7 tururi: 1. Vettel 2. Webber 3. Alonso 4. Massa 5. Hamilton 6. Button 7. Rosberg 8. Schumacher 9. Sutil 10. Heidfeld

15:20 Alonso este la aproximativ o secunda de Webber, in timp ce Lewis Hamilton are si el doar o secunda in spatele lui Felipe Massa. Cu toate acestea, niciunul din piloti nu risca inca nimic si par ca asteapta primele opriri la boxe.

15:23 Alonso este la sapte zecimi de secunda de Webber si ibericul pare sa se pregateasca pentru un atac.

15:25 Mai multi piloti de la mijlocul si din a doua parte a clasamentului opresc la boxe. Pilotii din fata par inca departe de prima oprire insa.

15:26 Suntem contrazisi de Lewis Hamilton si Nico Rosberg care opresc deja la boxe, reechipandu-se cu pneuri soft.

15:27 Mark Webber opreste si el la boxe pentru inca un set de pneuri soft.

15:28 Pilotii Ferrari raman inca pe pista si par pregatiti sa adopte o strategie cu doua opriri la boxe, spre deosebire de cele trei opriri pe care le vor face cu siguranta Webber sau Hamilton.

15:29 Vettel, Alonso, Button si Schumacher opresc in acelasi timp la boxe, in vreme ce Felipe Massa este noul lider al cursei.

15:30 Michael Schumacher merge extraordinar, dar are un eleron rupt si va fi nevoit sa faca o oprire neprogramata la boxe.

15:31 Felipe Massa opreste in sfarsit la boxe pentru prima data, iar Sebastian Vettel redevine liderul autoritar al cursei. Webber a mai castigat si el ceva timp in fata lui Fernando Alonso, in timp ce Hamilton a ajuns al patrulea, in fata lui Massa.

15:33 Strategia lui Felipe Massa se dovedeste cel putin deocamdata neinspirata, brazilianul pierzand o pozitie si aflandu-se acum la peste 11 secunde de liderul Vettel.

15:34 Schumacher a facut si a doua oprire la boxe si s-ar putea alege si cu o penalizare dupa ce a calcat linia alba de la iesirea de la boxe.

15:35 Alguersuari, Perez si Trulli sunt singurii piloti care nu au oprit inca la boxe. Spaniolul face o cursa foarte buna pe teren propriu si este in acest moment pe locul opt.

15:37 Ordinea dupa 18 tururi: 1. Vettel 2. Webber 3. Alonso 4. Hamilton 5. Massa 6. Button 7. Rosberg 8. Alguersuari 9. Sutil 10. Heidfeld

15:38 Alguersuari face in sfarsit prima sa oprire la boxe, Barrichello ajungand acum in puncte, pe locul zece.

15:40 Fernando Alonso il preseaza din nou pe Mark Webber, ibericul fiind acum la doar jumatate de secunda in spatele australianului.

15:41 Alonso il depaseste entuziasmant pe Webber si urca pe locul doi. Poate spaniolul sa se apropie si de Vettel?

15:44 Trei secunde intre Vettel si Alonso, iar favoritul publicului nu pare capabil sa-i puna probleme campionului mondial en-titre.

15:46 Lewis Hamilton opreste pentru a doua oara la boxe. O mica ezitare din partea pilotului McLaren care s-a echipat cu un nou set de pneuri soft.

15:49 Sergio Perez face de-abia acum prima sa oprire la boxe. Strategia Sauber pare una absolut falimentara, mexicanul fiind extrem de lent in ultimele tururi.

15:51 Lewis Hamilton este cel mai rapid de pe circuit in acest moment, dar ar putea sa fie serios dezavantajat in fata pilotilor care vor opta pentru o strategie cu doua opriri la boxe.

15:53 Mark Webber opreste pentru a doua oara si australianul va mai opri si el aproape sigur o data pana la final.

15:54 Fernando Alonso face al doilea pit-stop si se echipeaza si el cu pneuri soft. Trei opriri si pentru iberic, care pierde si o pozitie in fata lui Mark Webber.

15:56 Vettel opreste si el pentru a doua oara, ca si Jenson Button si Nico Rosberg.

15:58 Felipe Massa este ultimul pilot important care opreste pentru a doua oara la boxe. Un pit-stop foarte lung pentru brazilian, cel care va face si el, ca si toti ceilalti piloti din frunte, trei opriri.

16:01 Ordinea dupa 32 de tururi: 1. Vettel 2. Webber 3. Alonso 4. Hamilton 5. Massa 6. Button 7. Alguersuari 8. Rosberg 9. Sutil 10. Heidfeld

16:02 Mai putin de doua secunde intre Vettel si Webber si cam aceeasi diferenta si intre Webber si Alonso. Hamilton este la peste 17 secunde de lider, in timp ce Massa a ajuns la peste 30 de secunde de Vettel, fiind si amenintat de Jenson Button.

16:04 Jenson Button are probleme mari cu sistemul KERS.

16:06 Inca 22 de tururi pana la finalul cursei si toti pilotii importanti vor mai avea o singura oprire la boxe, oprire la care se vor echipa cu pneuri mai dure decat cele de pana acum.

16:09 Webber are acum doua secunde si jumatate in spatele lui Vettel, in timp ce Alonso se apropie din nou, la o secunda de australian.

16:11 Rosberg il ataca pe Alguersuari, spaniolul care are o singura oprire la boxe pana acum si care face o cursa senzationala.

16:12 Vettel calca putin pe pedala de acceleratie si se duce la 3 secunde si jumatate in fata lui Webber. Alonso este la o secunda jumatate de australian, in timp ce Rosberg il depaseste pe Alguersuari si urca pe locul sapte.

16:14 Felipe Massa merge mult mai bine decat Lewis Hamilton si se apropie de acesta la cinci secunde. Pilotul Ferrari ar putea beneficia de uzura mai ridicata a pneurilor lui Hamilton si l-ar putea depasi pe acesta in curand.

16:17 Mark Webber este primul pilot care opreste la boxe, dar Hamilton il urmeaza indeaproape cu 15 tururi inainte de final.

16:21 Webber este al treilea, la 20 de secunde in spatele lui Fernando Alonso, in timp ce pilotul iberic intarzie inca cu ultima oprire la boxe.

16:22 Fernando Alonso opreste pentru ultima oara la boxe. Pilotul Ferrari iese chiar in fata lui Mark Webber, pe locul doi.

16:23 Probleme de trafic pentru Alonso si Webber, in conditiile in care nu am avut inca niciun abandon. Cei doi sunt foarte aproape, in timp ce Nico Rosberg intra si el la boxe pentru a treia oara.

16:25 Peste 28 de secunde avantaj pentru Sebastian Vettel in acest moment si germanul pare ca va obtine o noua victorie relaxata.

16:26 Opreste si Vettel la boxe din pozitia de lider confortabil. Germanul iese cu un avantaj linistitor in fata lui Fernando Alonso.

16:27 Zece tururi pana la final, Felipe Massa si Jenson Button fiind asteptati inca la boxe pentru a treia oprire.

16:29 Massa si Buton opresc aproape in acelasi timp. Brazilianul iese in spatele lui Hamilton, pe locul cinci, iar Button este al saselea in continuare.

16:31 Ordinea cu 8 tururi inainte de final: 1. Vettel 2. Alonso 3. Webber 4. Hamilton 5. Massa 6. Button 7. Rosberg 8. Alguersuari 9. Sutil 10. Heidfeld

16:32 Lucrurile par rezolvate in frunte si vom avea cel mai probabil un final linistit de cursa. Aproape noua secunde este distanta dintre Vettel si Alonso, aproape trei intre Vettel si Webber, in timp ce Hamilton este la 30 de secunde de Webber.

16:36 Singura lupta cat de cat stransa si interesanta din acest moment de pe circuit este cea pentru locul opt, dintre Alguersuari si Sutil. Cei doi sunt despartiti in acest moment de o secunda.

16:37 Vettel se distanteaza si mai mult in frunte si realizeaza chiar cel mai rapid tur de pista al cursei, in ciuda pneurilor dure.

16:39 Sutil ii sufla in ceafa lui Alguersuari si se pregateste sa-l atace pe pilotul Toro Rosso.

16:41 Ultimul tur de pista si Sutil il ataca dezlantuit pe Alguersuari, in timp ce Vettel castiga o noua cursa fara mari probleme.

Clasament final MP Europa:

1. Sebastian Vettel

2. Fernando Alonso

3. Mark Webber

4. Lewis Hamilton

5. Felipe Massa

6. Jenson Button

7. Nico Rosberg

8. Jaime Alguersuari

9. Adrian Sutil

10. Nick Heidfeld





 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0990 :: 17.8MB