No SSO cookie

LIVE, duminica, ora 11:30: MP de Formula 1 al Indiei

voteaza
(0/ 0)
LIVE, duminica, ora 11:30: MP de Formula 1 al Indiei
Formula 1 · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masini.ro transmite in direct duminica 30 octombrie, incepand cu ora 11:30, Marele Premiu de Formula 1 al Indiei, primul organizat in istorie in aceasta tara.

 
 

In ciuda faptului ca cel putin teoretic finalul sezonului de Formula 1 nu mai prezinta nicio miza importanta pentru nimeni, fanii motorsportului sunt invitati sa fie alaturi de masini.ro in transmisiunea directa a Marelui Premiu al Indiei, duminica 30 octombrie, incepand cu ora 11:30.

Fara posibilitati de ploaie sau alte calamitati naturale, dar cu praf si nisip din plin pe noul circuit al Indiei, spectacolul va fi cu siguranta la el acasa duminica dimineata. Circuitul indian este in mod clar unul dintre cele mai atractive ale calendarului F1, avand numeroase locuri in care se pot efectua depasiri, inclusiv doua zone de activare a sistemului DRS.

Ca intotdeauna in acest sezon, Sebastian Vettel este mare favorit la victorie, urmand sa plece din pole-position. Germanul va fi insa urmat de coechipierul sau de la Red Bull, Mark Webber, cel care isi doreste mai mult ca orice sa incheie sezonul 2011 cu macar o victorie in dreptul numelui sau. In lupta pentru primul loc se va mai afla cu siguranta si Fernando Alonso, cel care va lua startul de pe trei, dar si pilotii McLaren, Jenson Button si Lewis Hamilton, cei care vor fi al patrulea si respectiv al cincilea pe grila.

Ne intalnim asadar duminica dimineata pe masini.ro, incepand cu cateva minute inaintea orei 11:30 (ora noua, atentie!), pentru a comenta impreuna antepenultima etapa a actualului sezon de Formula 1.

11:26 Cu toate ca pilotii Hispania i-au depasit pe cei de la Virgin in calificari, acestia vor pleca de pe ultimele doua locuri din cauza unor penalizari. Karthikeyan va fi ultimul, iar Ricciardo al 23-lea.

11:29 Primii sapte piloti de pe grila de start vor pleca cu pneuri soft. Va reamintim ca pneurile hard sunt astazi ''optiuni'', asa ca sunt sanse mari sa vedem pit-stopuri in ultimele tururi.

11:30 Vettel conduce plutonul in turul de incalzire.

11:33 Se pleaca in prima cursa de Formula 1 din istorie a Indiei. Vettel conduce, Webber este pe doi, iar Button urca pe trei. Mai multe acrosaje se intampla in spatele plutonului.

11:35 Ordinea dupa primul tur: 1. Vettel 2.Button 3. Webber 4. Alonso 5. Massa 6. Hamilton 7. Rosberg 8. Schumacher 9. Sutil 10. Senna

11:36 Kamui Kobayashi este deocamdata singura victima a incidentelor de la start, in vreme ce Barrichello, Perez, Glock, Trulli si Di Resta au fost deja nevoiti sa opreasca la boxe.

11:38 Vettel zburda deja pe circuit si are un avantaj de peste doua secunde in fata lui Jenson Button.

11:39 Timo Glock este al doilea pilot care abandoneaza astazi. Probleme mari si pentru Jarno Trulli, care este aproape sa se retraga.

11:40 Webber il ataca pe Button intr-una din zonele de activare a DRS-ului, dar britanicul se apara deocamdata eroic.

11:41 Vettel mareste diferenta fata de locul secund la peste patru secunde, in vreme ce ocupantii locurilor 2-6 sunt despartiti de doar cinci secunde.

11:43 Lupta pentru locul zece este si ea foarte aprinsa, cu Senna, Alguersuari si Buemi despartiti de o secunda si jumatate.

11:47 Jaime Alguersuari il depaseste pe Bruno Senna si urca pe locul zece.

11:48 Ordinea dupa 10 tururi: 1. Vettel 2. Button 3. Webber 4. Alonso 5. Massa 6. Hamilton 7. Rosberg 8. Schumacher 9. Sutil 10. Alguersuari

11:50 Kovalainen si Ricciardo merg deosebit de bine astazi si ocupa locurile 14 si 15 in acest moment.

11:53 Pastor Maldonado este nevoit sa abandoneze din cauza unei defectiuni tehnice.

11:55 Alguersuari il depaseste pe Sutil si urca pe noua.

11:57 Webber, Alonso si Hamilton opresc la boxe aproape in acelasi timp.

11:58 Felipe Massa opreste si el la boxe.

11:59 Jenson Button opreste la boxe, ca si Michael Schumacher.

12:03 Sebastian Vettel face primul pit-stop si revine in pozitia de lider. De altfel, nimic nu pare sa se fi schimbat in frunte dupa primele opriri la boxe.

12:05 Ordinea dupa 20 de tururi: 1. Vettel 2. Button 3. Webber 4. Alonso 5. Massa 6. Hamilton 7. Rosberg 8. Schumacher

12:07 Jenson Button a fost marele castigator al primei opriri la boxe. Britanicul este inca destul de departe de Vettel, dar are un avans de aproape sase secunde in fata lui Mark Webber.

12:09 Lewis Hamilton se apropie foarte mult de Felipe Massa dupa o eroare a brazilianului.

12:10 Hamilton si Massa intra intr-un acrosaj violent in momentul in care britanicul se pregatea sa-l depaseasca pe pilotul Ferrari. Ambele masini sunt avariate, dar ambii piloti par capabili sa continue cursa.

12:12 Hamilton este nevoit sa opreasca la boxe, iar Massa ramane deocamdata pe circuit. Intre timp, Sebastien Buemi ridica numarul abandonurilor de astazi la patru.

12:14 Massa se mentine pe locul cinci, in vreme ce Hamilton a coborat pe noua. Incidentul dintre cei doi este in acest moment investigat de stewarzi. Reluarile ne indica un incident de cursa, fara penalizari, dar ramane de vazut daca aceasta va fi decizia oficiala.

12:16 Massa se plange de probleme la cutia de viteze. Totusi, masina sa pare sa se mentina bine pe circuit, timpii nefiind inca afectati.

12:19 Ordinea dupa 30 de tururi: 1. Vettel 2. Button 3. Webber 4. Alonso 5. Massa 6. Rosberg 7. Schumacher 8. Alguersuari 9. Hamilton 10. Sutil

12:20 Felipe Massa a fost penalizat cu un drive-through pentru incidentul cu Hamilton de mai devreme. Intre timp, britanicul incearca sa-l depaseasca pe Alguersuari, lucru pe care il face pana la urma.

12:21 Massa face si un pit-stop dupa drive-through si se echipeaza cu pneuri hard. Brazilianul este acum doar pe locul 11 in cursa.

12:23 Dupa depasirea lui Alguersuari si opririle lui Massa, Hamilton este pe sapte, la aproape 12 secunde de locul sase al lui Michael Schumacher.

12:25 Felipe Massa este nevoit sa se retraga pana la urma din cauza unei suspensii rupte.

12:26 Alonso este la mai putin de doua secunde de locul trei al lui Mark Webber, dar este putin incurcat de cativa piloti intarziati.

12:28 Situatia pare clara in privinta primelor doua locuri in acest moment. Vettel are asadar aproape sase secunde in fata lui Button, cel care are peste zece secunde avantaj in fata lui Webber.

12:30 Mark Webber face al doilea pit-stop chiar in momentul in care Alonso se pregatea sa-l depaseasca. Australianul se echipeaza cu pneuri hard si are sanse mici sa mai ocupe un loc pe podium la finele acestei curse.

12:32 Ordinea dupa 38 de tururi: 1. Vettel 2. Button 3. Alonso 4. Webber 5. Rosberg 6. Schumacher 7. Hamilton 8. Alguersuari 9. Senna 10. Sutil

12:33 Alonso face al doilea pit-stop si iese pe locul trei, foarte putin in fata lui Mark Webber.

12:36 Webber se mentine aproape de Fernando Alonso, dar ibericul pare capabil sa reziste pe locul trei pana la final.

12:38 Inca 18 tururi pana la final si, in afara lui Webber si Alonso, toti pilotii din top ten sunt asteptati sa mai opreasca o data la boxe.

12:40 Diferenta dintre Vettel si Button se mentine la aproximativ cinci secunde, in vreme ce Alonso are acum doua secunde in fata lui Webber.

12:42 Lupta pentru locul zece este din nou incinsa, cu Sutil, Perez si Petrov despartiti de doar doua secunde.

12:43 Rosberg si Hamilton opresc la boxe, urmati aproape imediat de Jenson Button.

12:44 Sebastian Vettel opreste si el a doua oara la boxe, ca si Jaime Alguersuari. Pilotul Red Bull revine pe primul loc, cu un avantaj confortabil in fata lui Button.

12:46 Diferenta dintre Vettel si Button a scazut pana la 2,8 secunde si am putea avea un final de cursa strans.

12:48 Michael Schumacher piloteaza perfect in acest moment si are toate sansele sa incheie cursa de astazi pe cinci, in fata lui Nico Rosberg.

12:49 Schumacher opreste in sfarsit pentru a doua oara la boxe si iese in fata lui Nico Rosberg, pe locul cinci.

12:51 Ordinea cu 8 tururi inainte de final: 1. Vettel 2. Button 3. Alonso 4. Webber 5. Schumacher 6. Rosberg 7. Hamilton 8. Alguersuari 9. Senna 10. Sutil

12:53 Sebastian Vettel se pregateste sa incheie un nou week-end impresionant, cu pole-position, victorie de cursa, cel mai rapid tur al cursei, dar si cu fiecare tur al cursei condus de el.

12:54 Bruno Senna are sanse mari sa mai opreasca o data la boxe si sa piarda clasarea in puncte din acest moment.

12:55 Diferente de cinci secunde intre Vettel si Button, doua intre Alonso si Webber si aproape trei intre Schumacher si Rosberg, iar primele opt locuri par batute in cuie in acest moment.

12:58 19 piloti au ramas inca in cursa indiana, dar doar sapte dintre acestia sunt in acelasi tur. Jarno Trulli, ocupantul ultimului loc, este la nu mai putin de patru tururi de lider.

13:00 Inca trei tururi pana la final si Bruno Senna face, asa cum ne asteptam, inca o oprire la boxe. Sutil urca pe locul noua, iar Sergio Perez este pe zece.

13:01 Webber este cel mai rapid pilot de pe circuit si se apropie la putin peste o secunda de Fernando Alonso. Totusi, australianul nu mai are timp sa-l atace pe iberic.

Clasament final MP India:

1. Sebastian Vettel (Red Bull)

2. Jenson Button (McLaren)

3. Fernando Alonso (Ferrari)

4. Mark Webber (Red Bull)

5. Michael Schumacher (Mercedes)

6. Nico Rosberg (Mercedes)

7. Lewis Hamilton (McLaren)

8. Jaime Alguersuari (Toro Rosso)

9. Adrian Sutil (Force India)

10. Sergio Perez (Sauber)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (2)

scris de carmenflorin

Ma intereseaza Formula 1 pentru cultura mea generala, dar nu sunt un fan.

scris de sarpad

si unde e linkul?

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1093 :: 17.79MB