No SSO cookie

Lewis Hamilton a castigat Grand Prix-ul Belgiei

voteaza
(0/ 0)
Lewis Hamilton a castigat Grand Prix-ul Belgiei
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Lewis Hamilton s-a impus in Grand Prix-ul Belgiei de la Spa-Francorchamps. Tanarul britanic si-a pastrat cumpatul intr-o cursa dificila, acesta reusind sa conduca plutonul intreaga cursa.

 
 
Grand Prix-ul Belgiei a fost unul dificil din cauza ploii abundente, pilotii fiind nevoiti sa se retraga la boxe pentru a-si schimba pneurile. Grand Prix-ul de la Spa-Francorchamps a avut parte si de doua aparitii a safety car-ului, din cauza unor accidente minore care i-au implicat pe Button si Barrichello.

Lewis Hamilton ia din nou prima pozitie in clasamentul general cu 182 de puncte, fiind urmat pe locul doi de catre Mark Webber cu 179 de puncte. Webber a ocupat locul doi in Grand Prix-ul Belgiei, distantandu-se la 28 de puncte de Sebastian Vettel.

Hamilton s-a impus inca de la inceputul cursei, acesta profitand de startul slab a lui Webber. In ciuda faptului ca a pornit din pole position, Webber a fost depasit de Hamilton si in scurt timp a coborat pe locul sase. Hamilton a iesit din decor de doua ori datorita ploii abundente, dar si-a pastrat pozitia de lider.

Locul trei a fost ocupat de Robert Kubica de la Renault, locul patru de Felipe Massa de la Ferrari, iar locul cinci de catre Adrian Sutil de la Force India. Jenson Button si Fernando Alonso au fost nevoiti sa se retraga datorita accidentelor, iar Vettel a fost penalizat.

Button a fost initial pe locul doi, fiind urmat de Sebastian Vettel, dar pilotul (INDICIU) Red Bull a fortat o depasire si a intrat in monopostul condus de pilotul britanic. In urma accidentului Jenson a fost obligat sa abandoneze, iar Vettel a fost penalizat pentru producerea accidentului. 

Alonso a inceput pe locul 10, dar alegerea gresita a pneurilor l-au facut sa iasa din decor la prima ploaie. Rubens Barrichello a avut ieri Grand Prix-ul cu numarul 300, dar a fost nevoit sa se retraga inca din primul tur, acesta intrand in monopostul lui Alonso din cauza ploii.

Rezultate Grand Prix-ul Belgiei

Loc Pilot Timp
1 Lewis Hamilton  
2 Mark Webber 1.5
3 Robert Kubica 3.4
4 Felipe Massa 8.2
5 Adrian Sutil 9.0
6 Nico Rosberg 12.3
7 Michael Schumacher 15.5
8 Kamui Kobayashi 16.6
9 Vitaly Petrov 23.8
10 Jaime Alguersuari 29.4
11 Vitantonio Liuzzi 34.8
12 Pedro de la Rosa 36.0
13 Sebastien Buemi 39.8
14 Nico Hulkenberg 1 tur
15 Sebastian Vettel 1 tur
16 Heikki Kovalainen 1 tur
17 Lucas di Grassi 1 tur
18 Timo Glock 1 tur
19 Jarno Trulli 1 tur
20 Sakon Yamamoto 2 tururi
21 Fernando Alonso abandon
22 Jenson Button abandon
23 Bruno Senna abandon
24 Rubens Barrichello abandon


Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1489 :: 17.79MB