No SSO cookie

Hamilton castiga in China, Vettel ramane primul la general

voteaza
(0/ 0)
Hamilton castiga in China, Vettel ramane primul la general
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Lewis Hamilton s-a impus in Marele Premiu de Formula 1 al Chinei la finele unei curse extrem de spectaculoase, Sebastian Vettel si Mark Webber completand podiumul de la Shanghai.

 
 
Britanicul Lewis Hamilton a reusit sa intrerupa seria de victorii consecutive a campionului mondial en-titre Sebastian Vettel dupa ce s-a impus pe circuitul de la Shanghai la finele unei curse extraordinare, plina de evenimente.

Vettel a plecat din pole-position pentru a patra oara consecutiv, dar s-a vazut depasit inca din start de ambii piloti McLaren Mercedes. Au urmat 56 de tururi halucinante, in care depasirile au fost atat de numeroase incat au fost greu de urmarit. Vettel si cei doi piloti Ferrari au optat pentru strategii cu doua opriri la boxe, spre deosebire de strategia cu trei opriri adoptata de restul pilotilor importanti.


Strategia cu doua opriri s-a dovedit a fi falimentara, Vettel gasindu-se la conducere pentru mare parte din cursa, dar fiind depasit cu doar patru tururi inainte de final de un Hamilton care dispunea de pneuri mult mai proaspete. Pe pozitia a treia a podiumului s-a clasat un Mark Webber absolut exceptional, australianul plecand in cursa de pe locul 18 si reusind o revenire incredibila si depasiri entuziasmante.

Jenson Button a fost doar al patrulea, cu toate ca a plecat al doilea in cursa si cu toate ca parea principalul adversar al lui Vettel la victoria de etapa, in timp ce echipa Mercedes a avut parte de prima cursa mai reusita, in conditiile in care Nico Rosberg a incheiat pe cinci, iar Michael Schumacher a fost al optulea.

Pentru Ferrari in schimb a fost o noua cursa nereusita, strategia cu doua opriri adoptata atat de Felipe Massa, cat si de Fernando Alonso costandu-i grav pe amandoi. Astfel, brazilianul a fost nevoit sa se multumeasca doar cu locul sase, in timp ce ibericul a terminat al saptelea la Shanghai. Cursa din China a fost si una neobisnuit de ''curata'', Jaime Alguersuari fiind singurul pilot care a fost nevoit sa abandoneze.

In clasamentul general al campionatului dupa trei runde conduce in continuare Sebastian Vettel, cu un total de 68 de puncte, urmat de Lewis Hamilton, cu 47, Jenson Button, cu 38 si Mark Webber, cu 37. La constructori conduce Red Bull, cu 105 puncte, urmata de McLaren, cu 85 si Ferrari, cu 50.


Adrian Diaconescu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1117 :: 22.17MB