No SSO cookie

Button castiga in Japonia, iar Vettel devine campion mondial

voteaza
(0/ 0)
Button castiga in Japonia, iar Vettel devine campion mondial
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Britanicul Jenson Button s-a impus in Japonia dupa o cursa extrem de echilibrata, in vreme ce Sebastian Vettel, care a ocupat locul trei la Suzuka, si-a asigurat matematic al doilea titlu mondial consecutiv.

 
 

Jenson Button, pilotul britanic al echipei McLaren Mercedes, s-a impus in Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei dupa o cursa extrem de echilibrata. Locul doi a fost ocupat de Fernando Alonso, in vreme ce Sebastian Vettel s-a clasat doar pe trei, dar si-a asigurat din punct de vedere matematic titlul mondial.

Button a facut o cursa tactica aproape perfecta, reusind sa revina de pe locul trei, loc ocupat imediat dupa start. Totusi, britanicul a avut mari emotii pe final, atunci cand Fernando Alonso, ajutat de pneurile medii mai rezistente ale echipei Ferrari, s-a apropiat foarte mult de el. Button a rezistat si s-a impus pana la urma cu un avantaj minim, de aproximativ o secunda.

Sebastian Vettel, pe de alta parte, nu a avut cea mai fericita evolutie, conducand mai mult de jumatate din cursa japoneza, dar cedand dupa o eroare de strategie Red Bull. Totusi, germanul nu avea nevoie decat de un punct in Suzuka, iar locul trei s-a dovedit mai mult decat multumitor.

Australianul Mark Webber a obtinut locul patru, in vreme ce Lewis Hamilton a fost doar al cincilea, evolutia sa suferind de pe urma unor noi ''sicane'' cu Felipe Massa. Brazilianul a incheiat doar pe sapte pana la urma, fiind depasit si de Michael Schumacher.

Sergio Perez, Vitaly Petrov si Nico Rosberg au fost ultimii trei piloti care au prins puncte in Japonia, ultimul dintre acestia revenind de pe locul 23 pe grila de start. In ierarhia generala a pilotilor, Sebastian Vettel a ajuns la 324 de puncte, in vreme ce Jenson Button pare din ce in ce mai hotarat sa acapareze locul doi. Britanicul are acum 210 puncte, cu opt mai multe decat Fernando Alonso, cu 16 peste Webber si cu nu mai putin de 32 avantaj in fata lui Lewis Hamilton.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1068 :: 18.35MB