Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Amplificatorul cuantic .... WTF?!
Masini.ro Forum > Service/Reparatii & Tuning > Tuning > Engine
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
solmar
Cand spui fostii colegi te referi la antagonistii lui mr D, nu-i asa? Ca mi-a luat ceva timp sa compilez.
Alex-F1
QUOTE ( T u d o r @ Mar 23 2011, 12:03 AM) *
Alex, raspunde la intrebarea mea. Ii scrii pe site ca e un sarlatan sau nu?


Da vorba lui Sorin, este pe site un camp unde pot scrie direct clientii? Sau doar pe mail? Daca chiar voi scrie, voi scrie doar ca nu a functionat pe masura asteptarilor si atat....
solmar
Pe site ai adresa de email, numerele de telefon si o interfata interactiva dar care nu face altceva decat sa trimita un email in inboxul lui mr D. Nu are un forum in care sa apara direct comentariile. Mai bine vorbesti face-to-face cu el cand ii ceri banii. Oricum va avea ceva impotriva ta - esti unul din factorii care a generat avalansa de intrebari/incertitudini. S-ar putea sa te afuriseasca putin...
T u d o r
El ti-a vandut un produs care conform spuselui lui ar fi urmat sa-ti faca X si Y chestii. Daca nu ti le-a facut ce e el? Nu e un sarlatan care te-a mintit? Ok, de fapt cred ca e un diliu care chiar crede in prostiile astea dar ti-a luat bani deci tot sarlatan e pentru tine.
James Kilowatt
Bai, deci nu e doar diliu. Ingrasamantul magnetic e o escrocherie intentionata, si premeditata, nu aberatiile unei minti ...diferite. Sau...functioneaza.

Oricum, incep sa imi dau seama ca davidonismul nu e un fenomen izolat, ci o intreaga industrie paralela. Exista institute, asociatii, "aparatura", tot felul de nebuni care isi confirma unii altora delirul. D e doar varful icebergului. Si probabil in "industria" asta exista de exemplu si oameni convinsi ca au tratat platfusul prin qi, atata timp cat si diagnosticul si rezultatul tratamentului e confirmat de un institut paramedical...

Oricum, D nu e un "naiv", el si-a dat silinta sa falsifice jpg-ul de pe site, sau esantioanele analizate la cluj... sau chiar a descoperit ceva biggrin.gif In orice caz, naiv nu e.
T u d o r
Unde e domnul Davidoni JR cel indignat de lipsa noastra de respect pentru marile inventii ale seniorului? De ce nu vine sa ne explice cum razele lambda din sfera ionica a campului psi al qi-ului au fost vernil in noaptea probei si ti-au influentat in mod negativ testul?
Alex-F1
QUOTE ( T u d o r @ Mar 23 2011, 10:10 PM) *
El ti-a vandut un produs care conform spuselui lui ar fi urmat sa-ti faca X si Y chestii. Daca nu ti le-a facut ce e el? Nu e un sarlatan care te-a mintit?


O fi si aici ca si cu samponul Head & Shoulders, adica la unii elimina matreata 80-90%, iar la altii 10% sau chiar 0% (stiu cazuri in care n-a avut nici cel mai mic efect)! Deci in cazul de fata, o fi OZN-ul de vina....sau soferul.... biggrin.gif
pmhoria
@Alex,
Eu nu prea m-am bagat in discutie .... stii ffff bine care imi era parerea ca am mai povestit pe mess.
Pe mine nu ma intereseaza daca ii pui feedback negativ pe site sau nu. Dar vreau sa ramai in clar cu urmatoarea chestie:
Sa nu ramai cu impresia ca plasturii aia nu au functionat la tine pt ca masina ta a fost chip-uita !!!!! Plasturii aia pur si simplu nu functioneaza smile.gif
Daca ar functiona pe bune, atunci ar putea sa faca "magie" indiferent de cum e tunat motorul.
Bafta la recuperat banii ... si pe mine ma batea gandul sa dau volanul sa-mi puna piele pe el tipul ala din tm .. ai fi mai castigat wink.gif rolleyes.gif
James Kilowatt
@Pmhoria
Din cate am inteles eu, masinile sunt analizate si masurate inainte de instalarea plasturilor. Chipul a fost deci identificat si luat in calcul, iar estimarea economiei de consum a fost facuta dupa ce i s-a masurat masina. Scuza asta nu tine, trebuie sa inventeze altceva.

Insa un om cinstit si fundamental bun, un cheptan planet, care crede in ceea ce face si in binele superior NU va incerca sa evite rambursarea banilor. Indiferent vina cui este, Davidoni a scris pe site ca banii nu sunt importanti pentru el, deci nu va face figuri.
solmar
JK,
ai vreo banuiala ca s-a jucat cu fotoshopu'? Ca e simplu sa copiezi pdf-urile si jpg-urile si sa intrebi direct la institut daca sunt valorile initiale. Dar orice institut care se respecta nu va dezvalui masuratorile unui tert decat contra cost. Iti pot confirma eu pentru ca am intampinat situatii similare cu societati de calibru (cu raspandire pe tot globul) nu cu laboratoare locale.

Acum trebuie sa fiu de acord cu tine, nu e naiv deloc. Daca cineva vrea sa dovedeasca ceva atunci ori vine cu dovezi indiscutabile la obiect, ori pune o prisma si filtreaza prin prisma cu pricina toate domeniile legate/adiacente si orice legatura cu subiectul e prezentata de natura sa sustina ideea lui. Un fel de demonstratie prin omisiune. Daca un cocostarc te ajuta in demonstratie printr-un eveniment singular atunci va fi inclus in teza de fundamentare. Daca intreaga populatie a Africii are dovezi contra atunci se faptul in sine va fi prezentat succint ca irelevant pentru acest studiu datorita valorilor inconsecvente sau din alt motiv, de ex sursele nu sunt atestate de Bureau Veritas sau Germanisher Lloyds sau ...

Cum internetul e de un ajutor nesperat, un motor de cautare iti pune in palma tot ce ai avea nevoie pentru un studiu preferential... trebuie doar sa ai rabdare si meticulozitate sa insailezi datele de asa natura incat sa capete coerenta. Iar mr D are darul de a fi enciclopedic - iei putin din Biblie, putin din istorie, putin dintr-o carte (aia cu computerele e citata de cateva ori), putin Discovery, putin TVR, putina diversiunea si ai demonstrat ca produsul e global iar tu esti un biet inventator caruia i se fura ideile de catre diversi indivizi sau structuri care le pun in practica ...
James Kilowatt
@Solmar
Nu neaparat. PE certificatul de analiza de la Cluj scrie ca esantioanele au fost furnizate de Davidoni Invent si de Magnetic Research.
Certificatul in sine poate fi real, ei au lucrat cu esantionul clientului... au analizat ce li s-a dat. Iar ce li s-a dat in realitate, stie doar Davidoni Invent si Magnetic Research.
ozz86651
QUOTE
Dl. Justin Capra, inventator, maturator, filozof si pustnic.


Ma, d-asta nu stiu. Adica nu ma bag, nu m-am documentat. Stiu ca era in "almanahe" cind eram eu mic cu mari inventii cum ar fi masina electrica smile.gif dar unele din ele s-ar putea sa fie chestii legitime. De exemplu spune acolo la un moment dat de un acvariu care in loc de un perete foloseste un jet de aer. Asta pare realizabil si foarte cool, doar ca sint sigur ca suprafata de contact apa/aer nu se poate mentine transparenta si tot acvariul se umple de bule.

QUOTE
O fi si aici ca si cu samponul Head & Shoulders, adica la unii elimina matreata 80-90%, iar la altii 10% sau chiar 0% (stiu cazuri in care n-a avut nici cel mai mic efect)!


Pai nu-i nici o legatura. Matreata e de mai multe feluri si are cauze multiple. La unii e o chestie auto imuna gen zona zoster, la altii e data de ciuperci etc. Ca atare sint multe tipuri de sampoane anti matreata cu diferite substante active, si in multe cazuri nici una nu are efect 100%. H&S e doar unul din sampoanele astea cu o substanta.
HalbaSus
pai si motoarele si consumurile sunt de mai multe feluri biggrin.gif
James Kilowatt
@Ozz
si davidoni a brevetat tot felul de chestii pentru cuptoarele de sticla, care sunt realizabile si probabil adevarate. Insa Justin Capra a reusit modificarea maselor unor obiecte si incalcarea legii a doua a mecanicii, pe langa chestiile cool si posibile.
Lucian107416
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 23 2011, 11:01 PM) *
Insa un om cinstit si fundamental bun, un cheptan planet, care crede in ceea ce face si in binele superior NU va incerca sa evite rambursarea banilor. Indiferent vina cui este, Davidoni a scris pe site ca banii nu sunt importanti pentru el, deci nu va face figuri.

Nu e neaparat sa fie cinstit. Poate fi si cinic si calculat. Ar fi chiar fraier sa nu dea banii inapoi si sa declanseze un scandal. Pentru ce? Dintr-o suta vor cere banii inapoi maxim 40. Restul vor fi cu placebo si multi chiar vor avea economie pentru ca isi vor schimba stilul de condus intr-unul economic. Multi vor cauta explicatii suplimentare, altii vor fi rusinati, altii nu vor avea teste concrete "inainte" si "dupa" ca Alex.
James Kilowatt
Of, of....

Din capitolul "Ai zis de bani":
...
Nu câstig pentru a ma îmbogati , dar suficient cât sa; pastrez focul inspirației ṣi sa fac ceva pentru patrimoniul nostru cu care ne prezentam în fața patrimoniului universal. Valoarea unei țari depinde de valorile ce le da universalitații.
...
La Microcentrala hidro din Valea Ṣasa- Muntii Poiana Rusca am investit foarte mult , terminasem banii parintilor si ai mei, am fost nevoit sa îmi vând masina, un Fiat 850, sa pot plati dulgherii , fierarii betoniṣti, cutia de viteze, cardane,generator etc. Sfiintia Sa ,staretul Ieronim, m-a vazut dezamagit ca nu vin banii de la ocol si mi-a dat dânsul niste bani sa finalizez. Mai erau 2-3 zile de lucru ,dulgherii imi luau 300 lei pe zi. Bunicul ma trimite cu banii înapoi la parinte . Acesta vine la parintii mei ṣi le zice :" Este salariul meu , fac ce doresc eu cu el . Daca vreau îi arunc pe Bega. Eu ṣtiu ce face nepotul dvs. cu ei , trebuie sa termine acea centrala de curent , pentru oameni. Nu sunt atâtia în lume ca ṣi nepotul dvs." aratând degetele de la o mâna. " Va rog luati acesti bani, mâine va fi gata lucrarea". Asa a fost


Deci, eu nu cred ca focul inspiratiei se stinge datorita pretului unui plasture, avand in vedere zecile de mii sau poate chiar de milioane de utilizatori multumiti.

Omul e capabil sa dea bani de la el pentru binele poporului asta, iar tu il acuzi de meschinarie.... Da' ce, Alex nu e si el parte a poporului?

solmar
Inepuizabil!
1. ..... I-am comunicat directorului general situația și i-am cerut aprobarea să merg urgent până la Laboratoarele din Sighișoara cu aparatura folosită pentru confruntare, deși erau verificate în termen legal, dar eram surprins eu de valoarea găsită.

Directorul: Davidoni, mergi urgent, dar mâine să-mi fi înapoi, nu am mașină să-ți dau, decât până la gară, de acolo te descurci.

Șeful care mă ponta era liber, am anunțat personalul mecanic șef ca să-i comunice că merg până la Sighișoara în delegație.

La ora 13 am ajuns la Sighișoara, în circa 1 oră am verificat aparatura optică ce o aveam cu mine, era bună, parametrul ce-l găsisem în cuptor era real. Specialiștii Gut Carol și Alfred Depner m-au însoțit până la gară, îmi erau buni prieteni. La gară am aflat că nu aveam tren decât seara. Era ora 14-1430. Gut s-a dus la șeful stației, pe care îl cunoștea. I-a spus: prietenul nostru Davidoni, trebui să ajungă urgent acasă la Fabrica de Sticlărie Tomești, găsește o soluție. Șeful stației CFR: în maxim 30 minute vine un marfar cu cărbune care merge la Mintia-Deva. Era iarnă, un ger năprasnic, am mers cu marfarul în locomotivă cu mecanicii. De la Mintia am luat o mașină de ocazie spre Făget. La ora 21 eram în Fabrică la cuptoare, directorul Schweller, era în fabrică, m-am prezentat la el cu buletinul de verificare și aparatura marcată metrologic. El: Să nu-mi spui că ai rezolvat și că ai fost până la Sighișoara așa repede. Ai fost cu avionul ? Eu: Nu, am prins un marfar până la Mintia și de acolo o mașină de ocazie.

A doua zi șeful care mă ponta a aflat și a venit la mine la birou cu spume la gură: Bă, Ioane, tu unde ai fost ieri.

Eu: Cu știrea domnului director general am fost la Sighișoara, a apărut ceva la cuptoare, neașteptat și a trebuit să verific aparatura optică, dar l-am anunțat pe șeful dumneavoastră, că plec în delegație.

Nu aveam timp să mă cramponez de o mentalitate provincialistă, chiar analfabetică, dar mă afecta mult pe linie de sănătate. Nu avea capacitatea să aprecieze importanța vitală a muncii mele, pe deasupra mai era și secretar de partid pe unele secții.

Eu mi-am continuat cercetarea în problema care am depistat-o solicitând sprijin de la domnii Winkler (82 ani) și fiului său Winkler Anton, specialiști în termotehnică la CS Reșița care au venit cu șeful departamentului Termotehnică de la Institutul de Metrologie Timișoara, dl. Wetzler Jozef. Au sosit la Tomești cu mașina lor, o Dacie 1100. era în 1973, eu aveam 23 de ani împliniți. Întreaga conducere a fabricii i-a primit cu mult respect, deși în problema tehnică pentru care i-am solicitat nu au putut aduce o rezoluție, furnalele mergând pe gaz metan la Reșița, iar cuptoarele noastre mergeau pe păcură și elementul din flacără nu exista și la flacăra pe gaz metan, dar au adus o confirmare profesională că ce am depistat era așa cum am susținut eu. Soluția tehnică a fost Brevetată, iar acea curbă de interdependență parametrică îmi poartă numele.



2. Până la Revoluție, în fiecare lună, fiecare coordonatpr de metrologie de întreprindere trebuia să trimită către Consiliul de Miniștri situația cu numărul aparatelor de măsură, verificate și reparate. Actul trebuia să aibe corespondență în fișele aparatelor din întreprindere, parafa metrologului autorizat și ștampila întreprinderii sub semnătura directorului general sau tehnic.

Directorul economic (bătrânul) Pragay Attila mă cheamă la el la birou, Davidoni, te pregătești pentru București, mâine mergi cu mineși cu directorul tehnic Pasăre cu trenul, nu mai trimiți prin poștă situațiile, le duci personal și îți faci listă cu ce mai ai de rezolvat la București. De regulă aduceam micromotoare, subansamble electronice de la F.E.A., tranzistori de la C.E.E., termometre etc., de la centrală și depozitul M.I.U. Ambii directori țineau foarte mult la mine și îmi apreciau munca și calitățile. Îmi țineau și spatele. De regulă trenul Rapid Lugoj-București parcurgea drumul în 6 ore. La sosire în București dl. Pragay îmi zice: Davidoni, în fabrică nu avem timp să vorbim, aș fi vrut ca să facem 12 ore până aici nu 6, cu adevărat ești o enciclopedie. Te pregătești pentru examenul de specială, ai la dispoziție 1 lună. Era în 1974. de la București m-am întors mai repede cu 1-2 zile decât dânșii. Am ajuns la servici pe la 730, din Lugoj nu am mai prins nici personalul de la ora 5, Rapidul de București a ajuns pe la 530, din bucurești a plecat la 2330. Șeful meu de pontaj mă aștepta la poartă, Dumnezeui a lucrat ca să fie și secretara directorului la poartă dna Montzy, soția viitorului director comercial Gherghely Francisc.

Șeful: Bă, de ce dracu nu ai fost la 6 la servici, delegația ai avut-o până la 22 aseară. De ce ai întârziat.

I-am arătat sacoșa cu piese de schimb, diagrame, etc., etc., dar nu s-a putut vorbi cu el.

Secretara, mergând spre birouri cu mine: Davidoni, mai reziști, la mine dacă ar fi țipat cineva așa, făceam atac de cord;.

Eu: Montzy, asta-i nimica toată din ce fac cu mine.

După 3 zile am fost schimbat din pontajul acelui om, dar m-a persecutat până a plecat din zonă, ori de câte ori a avut ocazia m-a săpat (20 ani), deși din punct de vedere metrologic îl găseam în neregulă, sectoarele lui era în subodinea mea. Dar nu i-am făcut referat niciodată. L-am iertat de fiecare dată.


De unde reiese ca in fabrica aia de 1700 de muncitori directorul general, cel tehnic, cel comercial (plus nevasta - secretara) impreuna cu cel mai bun metrolog erau niste galme comparativ cu seful de pontaj, care ii lua la trei pazeste pe toti. Nu vrea sa ne spuna mr D cum l-a executat seful de pontaj pe directorul general si pe ministrul de resort ca au venit odata cu 3 minute intarziere si a arat cu ei prin curte... eu stiu ca asa a fost dar mr D se face ca a uitat.
DORU
Baieti, n-ati obosit ? biggrin.gif
James Kilowatt
Nooo, asteptam cu interes filmul "Rambursarea" cu Alex in rol principal si continuarea romanului lui Davidoni. Siteul lui e unul din cele mai tari ever.

@Solmar
Ai lucrat vreodata intr-o intreprindere de stat? Eu am lucrat, in una de 400 oameni. Peste portareasa numai directorul general putea trece. Tu ai o viziune probabil romantica a ierarhiei intr-o uzina socialista biggrin.gif
solmar
Am apucat si vremurile socialiste aproape jumatate din viata.

Primul salariu l-am luat cand aveam 10-12 ani - copileam in vie pe langa Buzau, la sfarsit de luna incasam si eu vreo 200 de lei. Astea au fost vremurile idilice.

In liceu si in facultate am lucrat curier la cateva hoteluri (bell-boy) si apoi salvator la Salvamar (asta a fost unul din cele mai tari joburi ever). Imediat ce-am terminat am lucrat intr-o "gospodarie" d'asta de stat. De fapt una din primele firme private dar cu o structura de stat - o firma cu potential dar care s-a dus pe copca pe mana ei. O firma in care valoarea individuala nu insemna nimic. Toti oamenii buni au plecat, functiona foarte bine ca trambulina datorita rulajului de personal. Dupa ce-am plecat de acolo (prin '94) am ramas prieten cam cu toti directorii care s-au perindat.

Apoi am lucrat doar in cooperative private, vreo 10 ani pentru niste straini - unde m-am antrenat in "lupte de guerilla" cu ce inseamna birocratia de multinationala. Desi nu eram doar o mana de angajati si patronii calcau o data pe an (sau mai des la nevoie) aveam niste reguli tampite care ti se tatuau cu fierul rosu de la inceput.... si ai dreq se pricepeau la ele. Chitrosi si fandositi...

Cam stiu ce hram purtau secretarele, soferii, directorul adjunct.

PS Iustin Capra e inginer aeronautic. E alta clasa.

Doru,
cum sa terminam. Mr D e inepuizabil. Si azi am gasit niste goange... dar n-am avut timp de ele. Si sunt foarte curios daca Alex primeste banii inapoi sau nu. Ar merge un poll pe chestia asta.
James Kilowatt
QUOTE (solmar @ Mar 24 2011, 05:53 PM) *
PS Iustin Capra e inginer aeronautic. E alta clasa.


In dictionarul inventatorilor scrie ca e inventator, maturator, pustnic si filozof. Am pus link mai sus.
solmar
Am cautat si eu pe net, dar din ce stiu eu e inginer si chiar zilele trecute am dat de informatie - pe Pancuantic oare? Cred ca o scormonire mai adanca va da mai multe rezultate. Oricum nu e genul mega-starului, e modest si rezervat in declaratii. Si are si umor, lucru foarte important din punctul meu de vedere.
James Kilowatt
Cineva isi bate atunci joc de el.
Dispozitivul ala care scade masa si incalca legea a doua a mecanicii chiar si-l asuma, sau aia cu dictionarul vor sa-l umple de ... glorie... intentionat?
solmar
Dap, acolo era. Oricum nu e un subiect interesant. Nimic si nimeni nu-l poate zgaltai pe mr D de pe piedestalul magneto-cuantic pe care se afla.
http://www.pancuantic.ro/fundatie/justin.html

http://www.youtube.com/watch?v=1VhsVwgEpi8

Cred ca aici clarifica. Coanda, un mare savant, si-a dat seama ca e pacat sa arzi alcoolul si a schimbat combustibilul! Vivat Coanda!


DORU
QUOTE (solmar @ Mar 24 2011, 06:53 PM) *
Doru,
cum sa terminam. Mr D e inepuizabil. Si azi am gasit niste goange... dar n-am avut timp de ele. Si sunt foarte curios daca Alex primeste banii inapoi sau nu. Ar merge un poll pe chestia asta.


Mr. D. poate ca este inepuizabil, dar stiu ca-i faceti concurenta biggrin.gif
ozz86651
Ma eu cred ca unii din astaia o iau rara.
Nu exclud ca Iustin Capra asta sa fi facut citeva chestii legitime la viata lui dupa care sa se fi dus cu capul.
Sa nu uitam de Coanda care e recunoscut ca mare inventator, dar care si-a pierdut si el ultimii ani cu timpenii.
solmar
QUOTE (ozz86651 @ Mar 24 2011, 10:32 PM) *
Ma eu cred ca unii din astaia o iau rara.
Nu exclud ... sa fi facut citeva chestii legitime la viata lui dupa care sa se fi dus cu capul.
Sa nu uitam de ... dar care si-a pierdut si el ultimii ani cu timpenii.


Ce spui tu mai sus se aplica in proportie de 99% tuturor. Se cheama batranete (care vine insotita de senilitate, boli, etc). Putini raman verzi si lucizi precum Djuvara de exemplu.
James Kilowatt
Ce ziceti voi e valabil, insa eu tot nu cred ca D se incadreaza aici. Poate e valabil pentru JC.
D. una ca nu e f batran, si a doua ca nu e doar un excentric nevinovat. Eu zic ca isi premediteaza "succesurile". Plus ca au aparut foarte brusc, incepand din 2002 si a avut cam o idee buna/an.

Apropo, si-a modificat CV-ul de pe site, parca inainte dadea mai multe date despre activitatea profesionala "normala". E posibil totusi sa ma insel. Acum scrie doar ca a lucrat la tomesti 33 ani, din '72, deci pana in 2005.

Si scrie ca "inventiile au fost testate medical". Din cate stiu eu, asta ori e adevarat, ori e ilegal, nu cred ca ai voie sa scrii asa ceva daca nu e real. Desi s-ar putea sa ma insel, ar trebui intrebat un jurist sau un expert de la opc.

@Alex
Ai grija cum negociezi, ca stie karate biggrin.gif
solmar
Site-ul e intr-un continuu upgrade. Vom avea surprize placute cat de curand.
solmar
Sunt discordante flagrante in tot site-ul, putine chestii au coerenta. Omul are o pensie de 700 de lei, o firma italiana a preluat brevetul pentru pantoful vibrator si va produce 100 de milioane de perechi. Tot firma italiana o sa faca si branturii zambitori...
http://www.davidoni.ro/Mass-media.php?page...amp;startFrom=0
Alex-F1
Mda....si io intru pe-acolo o data la cateva zile si de fiecare data gasesc noutati....totusi pare ok treaba, inca e greu de crezut ca totul e o mare sarlatanie si totusi ma intreb oare de ce n-a functionat jucaria la masina mea.... sad.gif
James Kilowatt
De ce e greu de crezut ca e o sarlatanie?
Lucian107416
QUOTE (Alex-F1 @ Mar 25 2011, 11:18 AM) *
.... totusi ma intreb oare de ce n-a functionat jucaria la masina mea.... sad.gif

Dar de ce ar fi trebuit sa functioneze ai inteles ? Ai inteles principiile teoretice si te intrebi de ce nu se transpun cu succes in practica
Diesel
Principiul de functionare e simplu: amplifica energia Qi folosind principii neclare din fizica cuantica si optimizeaza combustia ducand motorul la o eficienta mai mare de 100%. E treaba simpla prezentata in orice manual de clasa a 7-a.
Alex-F1
Si atunci?

QUOTE (James Kilowatt @ Mar 25 2011, 11:23 AM) *
De ce e greu de crezut ca e o sarlatanie?


Pai tot ce scrie pe site-ul ala, toate inventiile/realizarile etc. zici tu ca sunt minciuni gogonate? mellow.gif
James Kilowatt
@Diesel
Reduce si rezistenta aerodinamica, nu imbunatateste doar combustia. Asta cu combustia mai degraba era principiu magnetilor si a cristalelor.

@Alex
Nu cred ca sunt minciuni, chiar sunt brevetate, cel putin cele pe care le-am verificat prin sondaj. Insa nu cred ca vreuna de dupa 2002 functioneaza pe testate (poate cu 2-3 exceptii gen rotor eolian sau schimbator de caldura). Brevetul NU inseamna ca au fost testate si ca au facut vreodata dovada ca functioneaza.
Brevet inseamna 3 chestii:
1. Sa aiba un element de noutate, si sa nu fie deja cunostinta publica, adica sa nu fi fost publicata anterior nicaieri. Nu mai poti breveta acum parghia.
2. Sa fie inventiva in sensul de a nu fi o consecinta evidenta a unei tehnologii cunoscute. Daca pui un led cunoscut pe intr-un far cunoscut, nu e brevetabil
3. Sa fie susceptibila de a fi industrializabila, si NU un element artistic sau artizanal. Trebuie sa poata fi reprodus cu tehnologia necesara, nu cu ... talentul sau indemanarea necesara.
4. Sa nu fie o demonstratie, o descoperire, o opera de arta. Nu poti breveta un tablou, o demonstratie matematica, o teorie cosmologica, sau o galaxie proaspat descoperita chiar daca aduc elemente de noutate.

NU exista nicaieri criteriu "sa dovedeasca ca functioneaza sau ca va functiona vreodata".
Diesel
Alex, asa functioneaza mintea omului. Tu vezi doar opinii pozitive acolo, unele pot fi reale, altele pot fi false, insa tu vezi doar rezultate pozitive si cu valori miraculoase si ma mir cum de nu ti se pare exagerat. De obicei pe internet se posteaza doar opiniile negative despre o masina. Pe forumul vostru VW e nucleul celor pasionati de masini, care au grija de ele ca de ochii din cap insa probabil apare destul de des utilizatori noi care se plang de injectoare, pompe sau cine stie ce. Asa apar si aici. Discutia e transparenta, alea sunt problemele masinii, daca stii sa te pazesti merge foarte bine.

Problema cu davidoni.ro este ca seamana cu Scînteia de pe vremuri. Raporteaza cincinalul in 4 ani jumate si cenzureaza restul. Vreau sa vad si eu un mail in care unui client i s-a dezlipit plasturele si i-a crescut la loc consumul sau altceva mai interesant decat recorduri si succese.
solmar
Alex,
una din cele mai mari inventii ale omenirii e sa vinzi ceva ieftin (indiferent ce), foarte scump. Daca reusesti s-o faci la scara larga esti genial. Coca-Cola e un exemplu perfect in sensul asta: vinde apa colorata si indulcita si face asta la scara mondiala. Davidoni vinde plasturi la o scara mai mica, nationala. Nu mai stiu unde am citit inca o goanga - nu sunt orice fel de plasturi, sunt plasturi care nu contin chimicale.
James Kilowatt
Bai, ce destept esti. Bine ca n-ai dat de exemplu vreo marca de masini, ca iese razboiul mondial prezis de bulgaroaica aia 36182451.gif

La capitolul asta intra si bratarile alea "power balance". Si e vandut pe scara mondiala, si adoptat de o groaza de VIP-uri, din sport, cinematografie, etc. Ceea ce dovedeste din nou ca oamenii indiferent de statutul social sunt dispusi sa creada in orice tampenie fara sa o treaca prin vre-un filtru al ratiunii sau sa ceara dovezi serioase, eventual cuiva independent.
Diferenta intre Davidoni si smecherii aia e tehnica de vanzare. Davidoni incearca sa capete credibilitate cu niste hartii (brevete). Aia au inventat o "demonstratie experimentala" care n-are absolut nimic stiintific care convinge un numar de oameni si au atras de partea lor cateva VIP-uri, ceea ce le-a adus notorietate si sunt "pe val".
Alex-F1
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 25 2011, 12:07 PM) *
NU exista nicaieri criteriu "sa dovedeasca ca functioneaza sau ca va functiona vreodata"


Cred ca mr. D te-ar contrazice aici. Adica nimic din ce e acolo nu e dovedit? Sunt doar vorbe goale sau cum dreaq?

Sorine, 10 flotari.... "vre-o marca de masini" smile.gif Adica 20.... "vre-un filtru"....si inca 10 de la mine, ca te cunosc....
pmhoria
@Alex-F1
Tu ti-ai pus problema ca tu esti poate singurul care a testat cat de cat riguros plasturii (nu ai facut nici tu perfect asta ..dar macar te-ai tinut de niste chestii)? Tu crezi ca restul si-au pus problema asta in felul asta? Zi-mi mie cati alimenteaza pana la buza sa se vada motorina acolo si de la aceeasi pompa??? Zi-mi cati fac acelasi traseu si se uita pe BC la viteza medie, temp, cauciucuri? Cati din aia care-i lauda plasturele ala au facut asa ceva? Cati?
De restul de inventii nu ma bag, nu am citit si sincer nu sunt curios deloc de ele. In schimb asta cu plasturele chiar parea destul de usor de demonstrat ca nu functiuneaza.
James Kilowatt
Nu trebuie sa ma crezi pe mine, cauta singur in lege criteriile pentru a obtine un brevet.
Davidoni n-are decat sa se contrazica cu "legiuitorul", nu cu mine.

Faptul ca e brevetat, e dovedit ca e nou, ca e industrializabil, si ca nu decurge direct dintr-o tehnologie cunoscuta deja. Si ca nu se incadreaza la chestiile alea care sunt excluse. ATAT, conform legii.

Faptul ca functioneaza e doar afirmatia lui, pentru care nu are nici o dovada. Si care NU i s-a cerut de catre OSIM.

Iar certificatul ala de analiza independent pt ingrasamantul magnetic e iarasi o escrocherie evidenta, adresata unora care nu citesc atent. Davidoni Invent trimite 4 coacaze la analiza unui laborator independent, cu diferite etichete. Laboratorul independent (de buna credinta) elibereaza un certificat de analiza in care caracteristicile coacazei ETICHETATA "tratata cu ingrasamant magnetic" sunt superioare. Cum a fost obtinuta coacaza aia real, stie doar Davidoni Invent si Magnetic Research.
Insa laboratorul nu garanteaza in vre-un fel ca intr-adevar, coacaza cu eticheta respectiva a fost tratata cu ingrasamant magnetic. Asta este resposabilitatea clientului care a cerut testul, ala Davidoni Invent si Magnetic Research. E scris alb pe negru, trebuie doar citita prima pagina cu atentie.
Ca sa cred deci in certificatul ala de analiza, pe care nu-l contest ca e real sau independent, tot trebuie sa am incredere in Davidoni.

Absolut pentru toate produsele ezoterice de pe site, singura dovada ca functioneaza este cuvantul lui. Ori asta nu are absolut nimic stiintific. ARata-mi un singur produs care sa fie testat cap-coada de cineva independent.

Eu am cochetat la un moment dat cu stiinta aplicata. Asta in primul rand m-a invatat sa citesc si sa inteleg ipotezele dintr-o sursa de informatii.
Sa zicem ca cineva a ajunge pana la un anumit nivel, a inventat nu stiu e bec cu anumite caracteristici. Apoi vin eu, tanar si entuzist, si vreau sa merg mai departe. Imi storc creierii si imbunatatesc sau aduc un element de noutate. Primul lucru pe care il fac, imi testez noul bec, sa vad rezultatele.
Insa ca sa am un element de comparatie, il testez si pe cel anterior, de la care am plecat. Ori asta e un element cheie in stiinta in general! Daca cel dinaintea mea a fost un escroc, IMEDIAT ce publica ceva, se gaseste un tanar doctorant sa testeze, si se afla. Se face de cacat instantaneu si isi pierde orice credibilitate. Daca eu incerc sa "imbunatatesc" din pix becul meu, in 3 luni cineva de care n-am auzit in viata mea va testa, va afla, si va ma umple de c...t. Si asta nu pentru ca vrea sa faca asta, are asa un hobby de a descoperi escroci, ci pentru ca vrea sa vrea pur si simplu sa isi teste becul LUI.

Davidoni n-a publicat nimic stiintific, nicaieri.
solmar
QUOTE (James Kilowatt @ Mar 25 2011, 12:35 PM) *
Diferenta intre Davidoni si smecherii aia e tehnica de vanzare. Davidoni incearca sa capete credibilitate cu niste hartii (brevete). Aia au inventat o "demonstratie experimentala" care n-are absolut nimic stiintific care convinge un numar de oameni si au atras de partea lor cateva VIP-uri, ceea ce le-a adus notorietate si sunt "pe val".

Tehnica lui e mult mai simpatica, baga la gramada chestii care merg - eoliana, reglajele/inventiile de la cuptoarele de sticla unde absolut nimeni nu l-a contrazis, cu chestii care se presupune ca merg din emailurile altora pe care trebuie sa-i credem pe cuvant si pe deasupra din textul de introducere. Site-ul are la brevete, diplome si medalii cat n-are un campion national la orice disciplina din sport. Atat doar ca sportivul a demonstrat ceva pe cand pentru mr D sunt suficiente parerile cumparatorilor fericiti (care ar trebui sa faca un fan club sau o noua religie din punctul meu de vedere unde sa venere plasturii minune) ca sa promoveze produsul. Iar de la zi la zi apar si mai multe articole din ziare in care mr D e

Te rog eu sa ne spui cand si cum ai returnat plasturii si ai luat banii.

ps Te asigur ca nimeni n-ar fi spus nimic si topicul asta n-ar fi existat daca mr D ar fi vandut doar eoliene si sisteme de imbunatatit combustia la cuptoarele de sticla sau alte chestii tehnice care au demonstrat ca merg.
Titi1988
dam in marketing aici... pariu ca topicul depaseste 100 de pagini? in ultimul timp invat chestii noi de aici deci puteti continua thumbsup.gif
solmar
Si mr Davidoni spune mai jos chintesenta!
+++
Celor care m-au susținut moral atât pe Forum, cât și telefonic, mesaje, scrisori (la una din invenții am primit până la 14 scrisori/zi pentru încurajare, colaborare, etc. le-am răspuns prin scrisori la toți , atât în țară cât și peste hotare) le mulțumesc din tot sufletul și doresc ca Dumnezeu să le îndeplinească toate dorințele și să-i ocrotească.
+++

Restul, niste antagonisti de cea mai joasa speta! Dracii ii mananca!

PS1 Nu stiu babele de la bloc de la mine de sutienul vibrator ca-i umpleau casuta postala de scrisori. Apropos, pentru a trimite o scrisoare iti trebuie adresa destinatarului care nu e scrisa pe site la rubrica de contact.... Implicit sustinatorii sunt vechi cunostinte, avand acces la adresa dansului (adica nu sunt obiectivi si ei il sustin automat din prietenie) sau sunt niste carcotasi antagonisti ca mine sau JK care au luat site-ul la puricat si au descoperit adresa firmei intr-un colt pe nenumaratele pagini. Ori sunt fermecati si umbla cu adresa in buzunarul de la piept si cu pixul la indemana.

PS2 Cine mai scrie scrisori? Chiar pe forum era un topic pe chestia asta ... Exceptand felicitarile, invitatiile la nunti nimeni nu prea mai scrie scrisori. Iar omul nostru raspunde la scrisori... o spune chiar el!
solmar
One more:
http://www.davidoni.ro/Medalii-si-diplome....dom_diploma.png
In 5 zile 08.11-12.11.1999 a depasit cu succes nivelul 3 de atingere a intelepciunii Qigong Chinezeasca... mai sunt niste diplome.

Urmeaza nivelul IV:
Level IV Teacher: The Highest Certification Level Granted by the National Qigong Association. While not necessarily the clinician, the Teacher has at least 1000 hours of training and demonstrates a level of knowledge and understanding deeper than Level III. The Teacher should be able to generate qi, absorb qi from the atmosphere, has trained his/her qi. The Teacher has built a strong energetic foundation through disciplined practice of qigong and possesses an understanding of healing principles.

This is the top internal certification/recognition of the organization and denotes wisdom, insight, qi transmission, and empowering. These senior practitioners have taught instructors of qigong or qigong clinical therapists for 10 years or more. They act as mentors for others in the field and are acknowledged senior practitioners by the NQA. This level is recognized to teach all levels of formal instruction.

At least 1000 hours of documented formal instruction in qigong and at least 10 years of qigong teaching and passage of an interview process is required. These interviews could take place at the annual NQA conference and needs to include at least three members of the Application Review Committee.

at least 1000 hours documented formal Qigong training
at least 10 years Qigong experience teaching teachers.
must sit an interview with members of the Application Review Committee
A student of a level IV teacher has the option of, in lieu of listing course information from that teacher in the application, substituting a strong letter of recommendation from a Level IV NQA Certified Teacher that includes the number of hours of relevant instruction, general description of coursework, and descriptive comments about student ability.

How much does it cost and for how long is the certification?
Initial certification extends for two years at a fee of $150 except for Level IV,Teacher which has a fee of $250 due to the needed interview. Renewals are $50 and extend for two years. An upgrade or add-on is charged $100 except for the Level IV Teacher which is $150.

solmar
Alex,
asta e doar pentru tine. Ca sa stai la distanta cand ii ceri banii, ai grija ca are centura maro la Jiu Jitsu din 1969!

Născut la 27.01.1949
specializare termotehnică – Laboratoarele de Termotehnica si Metrologie “Faianța” Sighișoara 1968
Tehnici orientale: 5 nivele cu Prof. de la Kadokan Tokio, Arte Marțiale – JJ Internațional și meditație 1968-1970.
http://www.davidoni.ro/Drumul-spre-initier...a_jiu_jitsu.jpg Obtinuta la Tomesti in August 1969.
La 19 ani am plecat în armată unde am fost ținut în regiment (undeva la marginea Bucureștiului). Adica in 1968.
• Centurile in JiuJitsu –
• Red - beginner - the rank is awarded to anyone wishing to become a student of the WJJF
• White - after sixteen sessions
• Yellow - twenty-four sessions
• Orange - sixteen sessions
• Green - sixteen sessions
• Blue - thirty-six sessions (some clubs include a 18 sessions blue and white belt and a 18 sessions full blue)
• Purple - twenty-four sessions
• Brown - thirty-six sessions (some clubs include a 18 sessions brown and white belt and a 18 sessions full brown)
• Shodan - (1st Dan) - sixty sessions (black)
• Nidan - (2nd Dan) - Two years
• Sandan - (3rd Dan) - Three years (blue & white vertical bands)
• Yondan - (4th Dan) - Four years
• Godan - (5th Dan) - Five years (red & white vertical bands)
Of course, the timescales outlined above are cumulative, i.e. it will take a minimum of five years to achieve black belt status (based on a diligent student practising often outside out of the dojo, while in addition maintaining a regular class schedule). Grading is undertaken at the discretion of the instructor who may feel that a student is not ready to take an examination (or equally, that a student has excelled and ought to be examined before the suggested number of sessions).
Cfm celor de mai sus ai nevoie de 5 ani pana la centura neagra. Sa zicem ca vreo 3 ani ai nevoie pentru maro. Cand le-o fi facut mr D pe toate fiind in armata? Examenele le dadea la Tomesti, centrul universal al JiuJitsului, venea seara de la Bucuresti si dimineata era inapoi la apel!!!

Parerea mea este ca mai are un hobby – colectioneaza diplome!
solmar
În cadrul Asociației Sportive „Sticla” Tomești s-au practicat și alte discipline sportive cum ar fi: lupte greco-romane (1967 – 1968), jiu-jitsu, speologie și ciclism montan. În luna august 1969 la Tomești a participat la examenul de acordare a centurilor pentru practicanții de jiu-jitsu președintele Federației Europene de Jiu-Jitsu, Karate și Aikido, domnul Hans – Reiner Hoffmann. Printre practicanții acestui sport s-au remarcat: Vajda Carol, Horvath Ștefan, Gherghely Francisc, Stan Vasile, Wegh Gerhard, Coroi Mihai antrenor fiind domnul Gurski.

James Kilowatt
Poarta de la Sarmisegetuza e dementiala smile.gif

Daca nu stiati, Egiptenii antici tineau legaturi comerciale cu Dacii. Probabil, papuc 36182451.gif
Hai ca asta-i calambur ieftin, capitolul e scurt si savuros.

Locuieste cineva prin zona, pe la Hunedoara, sa o testeze pe asta?
Afara amurgise - am trecut de Zoicani; într-o panta, soferul opreste masina, o scoate din viteza si aceasta porneste în marsarier fara motor, sa urce panta înapoi, cu noi în masina. Omul face aceste "demonstratii" în mai multe puncte, pe o distanta de 3Km între Zoicani-Bucova, în stânga fiind Cetatea Sarmisegetusa.
....
El: "Mai, ce vreti sa faceti voi acum, eu am facut acum 40 de ani, de atunci stiu de locul acela, am trecut de sute de ori cu TIR-ul încarcat cu 20t greutate si coborând panta trebuia sa turez motorul, adesea pâna fierbea, si urcând panta, zburam fara sa-l accelerez

Aici cred ca e o greseala, e Zeicani, nu Zoicani, e pe langa Sarmizegetusa. Cine locuieste prin zona n-are chef de-un test?

Si o intrebare absolut cretina, din partea cuiva care NU e metrolog: Cum naiba determini fara echipament (cu exceptia masinii/tirului, sau urechea interna) sensul unei pante? rolleyes.gif


Si apropo, povestea asta cu panta pe care masinile urca singure am mai citit-o si prin alte parti. Stiu, uneori am frecventat si niste cluburi de lectura nu foarte onorabile.
T u d o r
Faza cu panta e o iluzie optica. Am citit undeva ca e una asemanatoare in Buzau, toate "semnele" indica o panta intr-o directie cand de fapt panta e in directia cealalta. )

Nu e fenomen paranormal cum crede Davidoni si are niste explicatii mult mai pertinente si sustinute de legile fizicii. tropa tropa cos(alfa), stiti bancul.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.