Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea a IV a
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
bebelacus
poti sa le reglezi cum vrei, doar ii vei orbi pe cei din fata. eu am bagat Vision Plus si mi le-au si ridicat un pic. diferenta la luminozitate irelevanta. doar ca stiam eu ca le-am schimbat si cred ca e autosugestia. ca e lumina proasta au remarcat-o si persoane care au mers cu mine la drum lung noaptea.
dupa ce am schimbat becurile ma tot injurau aia de veneau din fata pina m-am prins ca-s cam sus si acum merg cu ele pe 2, iar daca mai incarc masina trebuie sa le cobor la 3-4.
parerea mea este ca farurile, oglinzile lor, adica tot ansamblul de lumini este prost conceput si din cauza asta farurile bat scurt, iar lumina este dispersata aiurea. la toate masinile pe care le-am avut am fost multumit. la 307 erau excelente desi erau tot cu halogen, la golf 4 la fel. la vectra nu se pune ca erau xenon. ca si voi am mai condus noaptea si alte masini din clase diferite si nici una nu avea lumini atit de proaste. chiar ma mir ca cei de la toyota nu au facut nimic. ma mai mir ca nici cei din revistele auto nu au remarcat asta in testele lor.
pe drumuri nationale, eventual si ceva viraje, nu sint deloc happy. nu te ajuta deloc luminile. nici proiectoarele nu sint facute cu cap. cel putin la varianta facelift. la absolut toate masinile bat putin in lateral si te ajuta la drum lung, luminindu-ti margine soselei, adica acolo pe unde se mai plimba betivi, biciclist, de unde mai sare cainele turbat etc.
ce mai la deal, la vale! este inacceptabil! nu stiu cum se prezinta corola sau yaris, dar nu cred sa aiba probleme.
Legionaru'
Bebelacus, chiar au fost facute teste si vei ramane surprins cand iti voi spune ca alaturi de Mercedes C-classe, Avensis avea luminile reglate perfect.
Focuri106563
Perfect? Nu stiu ce sa spun, poate din punctul de vedere de a nu-i orbi pe cei din fata ta. La drum pe la noi prin tara noaptea unde nu prea poti merge cu faza lunga se termina prea brusc lumina si dincolo e bezna n-as spune ca e perfect reglat.
HORIA100213
Poate ca trecerea de la lumina la intuneric e cam abrupta pe faza scurta, dar n-as putea spune ca farurile de Avensis sunt proaste. La inceput, si mie mi s-au parut mai slabe, dar m-am obisnuit cu ele si nu am probleme.

Singura slabiciune pe care am remarcat-o este sensibilitatea la insecte, noroi etc. Daca ai ghinionul sa ti se lateasca o insecta chiar in dreptul lentilei, adio lumina buna. Cobori si stergi, e singura solutie.

Adevarul este ca multi dintre noi am avut masini cu farurile dereglate, voit sau nu, si sigur ca se vede mai bine cu farurile in sus. Dar in detrimentul celorlalti. Sigur ca nu se vede la fel de bine daca farurile sunt reglate corect.
Tiberiu61940
QUOTE(bebelacus92825)
ce mai la deal, la vale! este inacceptabil! nu stiu cum se prezinta corola sau yaris, dar nu cred sa aiba probleme.

Ei bine, si la Corolla si la Yaris am schimbat becurile stock cu Philips de ala cu 50% mai multa lumina. Cam 42 RON setul. Cele originale erau cam luminari pentru drumurile noastre. Am ajuns la concuzia ca Toyota a proiectat farurile pentru conditii civilizate de circulatie.
Acum nu se vede perfect (am avut o dacie cu faruri mai bune) dar e acceptabil.
P A U L
QUOTE(Tiberiu61940)
Acum nu se vede perfect (am avut o dacie cu faruri mai bune) dar e acceptabil.


Tiberiu, cum poti spune ca ai avut o Dacie care avea farurile mai bune ca Avensisul? Glumesti? Am avut fara sa exagerez vreo 9 (noua) Dacia 1300, 1301, 1210, 1304, 1410, liberta, brasovia, break si crede-ma ca la nici una nu exista o lumina buna pe faza scurta; sa nu vorbim de Nova, Super Nova care oricum erau varza total, (singurele la care mai era ceva erau cele vechi, originale cu faruri patrate Cibie, Made in France, respactiv 1300, 1301, pana in '75.
La Avensis este normal sa bata fix pentru ca sunt proiectate de asa maniera; legea spune ca trebuie ca " faza scurta sa lumineze pe o distanta de 30m" ceeace se si intampla. Este la fel de adevarat ca daca s-au murdarit lupele alea din far diminueaza lumina dar cu o carpa si solutie de geamuri rezolvi.
PS. daca la Dacia pe care ai avut-o aveai lumina mai buna ca la Avensis, atunci cu siguranta ca farurile erau prost reglate sau aveai becuri de 100w.
P A U L
QUOTE(Ovidiudinutm)
Off top: sti cumva cine este Doamna care a venit din Constanta?, as avea sa ii transmit ceva prin PM (doar ID). MS


Ovidiu, cred ca doamna de care intrebi, daca nu ma insel este: florina105450
:wave:
Tiberiu61940
Pe cuvintul meu! Era o dacie SH, luata prin '96 de la un nene din Cluj. Avea niste faruri ca nici camionagii nu-i rezistau! Erau Osram. Din pacate becurile alea s-au ars repede, si dupa aia... :bash:
P A U L
QUOTE(Tiberiu61940)
Pe cuvintul meu! Era o dacie SH, luata prin '96 de la un nene din Cluj. Avea niste faruri ca nici camionagii nu-i rezistau! Erau Osram. Din pacate becurile alea s-au ars repede, si dupa aia... :bash:


Concluzia? Daca nici camionagii nu-i rezistau: Erau prost reglate.
Modelul cu 4 faruri rotunde era imposibil de reglat, iar cele cu faruri din plastic la modelele anilor '90 erau zob, si dupa una si alta se mai ducea si nichelul de la oglinzi (din far), era romanesc facut la ELBA, Timisoara.
Dupa 2,3 ani se matuia singur de la temperatura degajata de bec. Daca mai puneai si un bec de 100w, topea oglinda cu totul; e probat. arigato.gif :wave:
vio
eh aici pot zice mi tu ca la dacie vedeam mai bine ca la Avensis , si corolla are lumini mai bune ca avensis si LC mai buna decat Corolla ...



la Dacie cu becuri de 65- 55W Cobalt Desert Runner ceva de genu asta se numeau , rupea tot .... faza scurta cam 65 m si faza lunga oricum nu o putea folosii ca era avion .... becuri ca alea nu am mai gasit din pacate sad.gif o frumusetze de becuri.....si nu erau deranjante au tinut cam 5 ani . si nu sa matuit nu sa intamplat absolut nimic la far . daca ar fi intre Xenon si becurile alea , becuri mi -as lua
drabisan
Da ma Vio, dar sint interzise cam peste tot prin lume!

Eu, spre exemplu, visez la un pushcoi de calibru serios si la gloante gratis si la dreptul de a trage la liber - visez la un Bucuresti civilizat - dar si asta e interzis sad.gif
bebelacus
or fi iesit poate in teste luminile avensisulului destul de bune dar vad ca majoritatea nu e multumita deloc de ele.
toti am condus si alte masini. urcati-va intr-o alta masina, noua daca aveti ocazia, si veti vedea diferenta, iar farurile sint absolut bine reglate, nu deranjeaza pe nimeni. treaba ca au fost concepute pt tari civilizate nu tine, desi sint tari unde majoritatea drumurilor este luminata. ele trebuie sa fie concepute pt drumuri secundare unde intunericul este absolut. nu este o explicatie. facsicolul nu este concentrat, lumina parca se imprastie exact la distanta la care ai cea mai mare nevoie. proiectoarelel lumineaza foarte puternic in fata masinii dar extrem de putin pe laterale. daca le aprinzi noaptea la drum lung ai lumina foarte puternica in primii 5 metri din fata si pe urma ceva leshinat, ceea ce e obositor. plus ca te mai oboseste si faptul ca te concentrezi prea trae sa vezi ce e in fata. mai ales daca mergi cu ceva viteza. in schimb, are si o parte buna. te face sa conduci mai incet, deci mai sigur.
asta ar fi cel mai slab punct al unei masini de altfel foarte reusite din mai multe puncte de vedere si ma mir ca nu s-a facut ceva, desi am inteles ca si la varianta anterioara faceliftului a fost aceeasi problema, chiar si pe forumurile din afara era o problema dezbatuta. in oras, insa nu-ti dai seama. trebuie neaparat sa faci un drum lung.
nu pot face nimic si nici voi nu puteti face nimic decit sa ne plingem pina nu mai putem, poate ne aude cineva si poate viitorul avensis nu va suferi din cauza asta.
chiar si cei mai aprigi fani ai masinii recunosc ca nu sint chiar ok dar ca te poti obisnui cu ele. eu unul nu prea ma impac cu asta, nu-mi place ideea ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ceva ca magarul cu bataia. beer.gif
vio
QUOTE(drabisan)
Da ma Vio, dar sint interzise cam peste tot prin lume!

Eu, spre exemplu, visez la un pushcoi de calibru serios si la gloante gratis si la dreptul de a trage la liber - visez la un Bucuresti civilizat - dar si asta e interzis sad.gif


da dar si xenoanele after sunt la fel de interzise wink.gif)
_Raduku_
cat mai e revizia de 60.000 km la avensis diesel si benzina ? vreau sa fac o comparatie ...
am fost ieri cu masina prietenei (renault megane) la revizie si am dat 25 de milioane :bandit: sa crap cand mi-o zis aia cat face ....
in plus fata de ce schimba in mod obisnuit au mai fost bieletele de directie (7,5 milioane cu tot cu tva) :minigun:
vio
dupa tabel cea mai scumpa e la 2,2 D4D cam 1400 RON si la av 1,8 cum scie in semnatuira ta 1150 RON
P A U L
[quote="vio70407"]
la Dacie cu becuri de 65- 55W Cobalt Desert Runner ceva de genu asta se numeau , rupea tot .... faza scurta cam 65 m si faza lunga oricum nu o putea folosii ca era avion .... becuri ca alea nu am mai gasit din pacate

Pai asta spuneam vio; erau prost reglate daca reuseai sa vezi bine cu ele si evident daca te intalneai cu drabisan pe strada venind din fata si avea si pusca cu el si gloante la liber sigur te dilea, pe langa ceilalti care "iti umpleau frigiderul" . Nu mai vorbesc de faza lunga cu care puteai deranja avioanele si riscai sa te amendeze TAROM-ul. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif si cateva beer.gif beer.gif beer.gif poate mai recuperezi din alea furate biggrin.gif
alexandru111434
Inca o Toyo Avensis pe drumurile patriei smile.gif
2.0 d4d Luna
Am si eu cateva nelamuriri poate ma puteti ajuta (masina vine luna viitoare)
-in compartimentu rotii de rezerva incape o roata normala? (standard vine cu roata aia de bicicleta biggrin.gif)
-gropile tarii......are scut ? cineva de la toyota mi-a spus ca nu ar avea dar baia de ulei este sus pozitionata
-cum rezista suspensia la drumurile noastre pline de gropi si ce piese pica de obicei?
-alarma va fi matt(inchidere pe cheie) din cate am inteles ... are modulul acela pentru rabatarea oglinzilor, inchiderea geamurilor la armare? daca nu are cat ar costa si unde se poate monta.
-cat ar costa niste senzori buni de parcare ?
-la cele cu facelift mai avem problema cu faza scurta ? inainte sa o ridic sa ii pun sa ridice "becurile"?
-din cate am inteles esp-ul ar avea niste probleme legate de initializare din cate am intles porneste cu intarziere (masina "aluneca" aprox 2 m pana sa intre esp-ul sa corecteze) . La cele cu facelift s-a remediat ?
-senzorul de ploaie ...cum functioneza unde este plasat?
drabisan
Pai sa te bucuri de ea si sa te saturi de km facuti fara probleme!

Pe rind:
- da, incape;
- nu are scut, dar nici pina acum nu am auzit sa fi spart cineva baia;
- suspensia se descurca cel putin onorabil; si oricum are garantie 3 ani; mai bate cite una din cind in cind la cite un forumist, dar cel mai des (a se citi rar de tot) se schimba amortizoarele;
- in cartea alarmei scrie ca se poate monta modulul de rabatat oglinzile si de inchis geamurile, dar nu l-a pus nimeni pina acum de la Toyo. Legionaru are, dar nu de la Toyo ci facut de un prieten;
- senzorii nu-s scumpi rau, cca 200E, si poti sa-i cumperi si sa-i montezi unde vrei tu;
- luminile cu halogen de la la Toyo nu-s cele mai stralucite; nici cele cu xenon nu-s din cele spectaculoase ca look;
- de unde ai inteles tu ca esp-ul ar fi slab? ai inteles gresit sau ai fost dezinformat. Functioneaza perfect!
- senzorul de ploaie este montat pe oglinda retrovizoare. Functionarea este similara cu cea a senzorilor de parcare.
alexandru111434
QUOTE(drabisan)
Pai sa te bucuri de ea si sa te saturi de km facuti fara probleme!

Pe rind:
- da, incape;
- nu are scut, dar nici pina acum nu am auzit sa fi spart cineva baia;
- suspensia se descurca cel putin onorabil; si oricum are garantie 3 ani; mai bate cite una din cind in cind la cite un forumist, dar cel mai des (a se citi rar de tot) se schimba amortizoarele;
- in cartea alarmei scrie ca se poate monta modulul de rabatat oglinzile si de inchis geamurile, dar nu l-a pus nimeni pina acum de la Toyo. Legionaru are, dar nu de la Toyo ci facut de un prieten;
- senzorii nu-s scumpi rau, cca 200E, si poti sa-i cumperi si sa-i montezi unde vrei tu;
- luminile cu halogen de la la Toyo nu-s cele mai stralucite; nici cele cu xenon nu-s din cele spectaculoase ca look;
- de unde ai inteles tu ca esp-ul ar fi slab? ai inteles gresit sau ai fost dezinformat. Functioneaza perfect!
- senzorul de ploaie este montat pe oglinda retrovizoare. Functionarea este similara cu cea a senzorilor de parcare.


Mersi sa speram ca nu vor fi probleme .


Asa esp-ul http://en.allexperts.com/q/Toyota-Repair-8...Avensis-VSC.htm
http://toyotaownersclub.com/forums/index.p...p;mode=threaded
OCTAN_95
QUOTE(_Raduku_)
cat mai e revizia de 60.000 km la avensis diesel si benzina ? vreau sa fac o comparatie ...
am fost ieri cu masina prietenei (renault megane) la revizie si am dat 25 de milioane :bandit: sa crap cand mi-o zis aia cat face ....
in plus fata de ce schimba in mod obisnuit au mai fost bieletele de directie (7,5 milioane cu tot cu tva) :minigun:


scump, scump, da ..............

Atasat inf privint preturi
am incercat sa atasez fisierul, nu a mers asa ca dau direct adresa sursa

reviziehttp://www.clubtoyota.ro/forum/showthread.php?t=464&page=7
(sursa este celalalt forum)
vio
[quote="P A U L"][quote=vio70407]
la Dacie cu becuri de 65- 55W Cobalt Desert Runner ceva de genu asta se numeau , rupea tot .... faza scurta cam 65 m si faza lunga oricum nu o putea folosii ca era avion .... becuri ca alea nu am mai gasit din pacate

Pai asta spuneam vio; erau prost reglate daca reuseai sa vezi bine cu ele si evident daca te intalneai cu drabisan pe strada venind din fata si avea si pusca cu el si gloante la liber sigur te dilea, pe langa ceilalti care "iti umpleau frigiderul" . Nu mai vorbesc de faza lunga cu care puteai deranja avioanele si riscai sa te amendeze TAROM-ul. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif si cateva beer.gif beer.gif beer.gif poate mai recuperezi din alea furate biggrin.gif[/quote]


ba erau foarte reglate farurile , chiar am zis ca nu mi luam flashuri .erau super becurile .chiar daca am avut dacie totul era ca la carte la ea .
vio
ovidiu te rog io , nu mai pune catre .. acel,, site car e= 0 din puct de vedere tehnic si chiar si moral dupa ultimele ispravi ale lor .. ... ca imi vine sa ..... sa moara bibi.... :minigun: :minigun: :bandit: :bandit: .

nush daca mai ar rost sa postez cat de marlani si marshavi sunt unii dinte noi .. nu e vb de tine ...
drabisan
QUOTE("alexandru111434
Mersi sa speram ca nu vor fi probleme .
Asa esp-ul [url="http://en.allexperts.com/q/Toyota-Repair-832/Toyota-Avensis-VSC.htm")
http://en.allexperts.com/q/Toyota-Repair-8...Avensis-VSC.htm[/url]
http://toyotaownersclub.com/forums/index.p...p;mode=threaded[/quote]

Ala cu 600ms e penal rau de tot!
Eu m-am tot jucat cu VSC-ul si am reusit, mai nou, cind am gumele mai mincate, sa-l fac sa tipe, dar nu pot sa spun ca am simtit vreodata ca nu ar fi acolo!

Ce as avea de comentat e feedback-ul din volan care e uneori aberant rau de tot! Zice lumea ca la mine, la 2 vvti ar fi hidraulic, la fel ca la motorina, dar mie mi se pare mai repede a fi electric si o da rau de tot de pereti! Aia e nasol, ca ai impresia ca s-ar duce masina aiurea, cind de fapt ea merge pe drum...

Ce putem, din forumul asta, sa-ti spunem e ca nimeni pina acum nu a simtit ca masina asta ar lua-o pe aratura. Dar DA, directia uneori da ca feedback aberatii!
vio
Drabisan din lista mea de yahoo .. lipsesti . nu vrei sau te dai cotit??? esti cam ultimu din Quinta Royala pe care o am de pe mashini beer.gif
alexandru111434
ok din cate inteleg functioneza corect vsc-ul ..din 99 pana acum nu am avut niciodata nevoie de el(nici pe dacie smile.gif ) si sper sa nu am biggrin.gif dar un "paznic" acolo nu strica.
Stie cineva ce model este "GPS Clarion" din oferta?
S O R I N
Maine sper sa se implineasca un vis al meu care dureaza de aproape 3 ani

de cand am luat avensis.

La momentul respectiv imi doream ceva mai puternic si mai sportiv.

Bineinteles ca era vorba tot de o japoneza ,dar una pur sange...

Acum a venit momentul sa fac acel pas.

Maine imi voi lua honda accord 2.4 benzina 190 cp varianta tipe- s

Masina costa 25 000 euro ddp.Stiu ca apare sau a aparut modelul nou,dar

sincer nu ma intereseaza.Imi place atat de mult masina incat fac orice

sa o pot avea.

Masina are o culoare superba ( nu am mai gasit alba) ,dar nu stiu cum se

numeste.

Sper sa nu se intample ceva neprevazut si sa nu o pot lua...

Maine pe seara o sa revin cu amanunte.

P>S> Sper ca ma mai primiti si pe mine la intalnirile vostre .....
_Constantin_
Sa fie intr-un ceas bun SORINE, sper sa fie tot ce ti-ai dorit mai ales ca vine acum in prag de ziua ta .... Doamne ajuta si sa fii sanatos.
S O R I N
Daca reusesc sa o i au chiar vineri ar fi fantastic mai ales ca atunci este

ziua mea... blush.gif

Thanks Constantine...
drabisan
QUOTE(vio70407)
Drabisan din lista mea de yahoo .. lipsesti . nu vrei sau te dai cotit??? esti cam ultimu din Quinta Royala pe care o am de pe mashini beer.gif


No Sir, I'm not! Ai PM.
drabisan
QUOTE(S O R I N)
Daca reusesc sa o i au chiar vineri ar fi fantastic mai ales ca atunci este

ziua mea... blush.gif

Thanks Constantine...


Sorine, atunci vineri rup gitul unei sticle de vin de colectie in cistea ta! Sanatate si fericire!

O sa te satisfaca 190 de caluti si mai ales gumele alea...
OCTAN_95
QUOTE(vio70407)
ovidiu te rog io , nu mai pune catre .. acel,, site car e= 0 din puct de vedere tehnic si chiar si moral dupa ultimele ispravi ale lor .. ... ca imi vine sa ..... sa moara bibi.... :minigun: :minigun: :bandit: :bandit: .

nush daca mai ar rost sa postez cat de marlani si marshavi sunt unii dinte noi .. nu e vb de tine ...



Doream doar sa atasez o lista de preturi revizii Toyota, nu am reusit sa atasez aici (poate ma ajuti).

Nu doresc sa discut despre ce si cum este pe celalalt.
(personal am fost "suspendat" o bucata buna de vreme pt ca am indraznit sa-mi spun parerea,...,defapt chiar nu are sens).
S O R I N
QUOTE(drabisan)
QUOTE(S O R I N)
Daca reusesc sa o i au chiar vineri ar fi fantastic mai ales ca atunci este

ziua mea... blush.gif

Thanks Constantine...


Sorine, atunci vineri rup gitul unei sticle de vin de colectie in cistea ta! Sanatate si fericire!

O sa te satisfaca 190 de caluti si mai ales gumele alea...


Merci Dragos.

Deja am intrat in starea aia care nu o poti descrie....nu mai am somn ,nu

imi e foame,vreau decat masina.....
_Raduku_
QUOTE(S O R I N)
Daca reusesc sa o i au chiar vineri ar fi fantastic mai ales ca atunci este

ziua mea... blush.gif

La multi ani fara "revizii" pe la doctor Sorine si de asemenea masinii multi km la bord fara probleme si sa nu tragi prea tare de ea la inceput blush.gif
Mariustom
QUOTE(S O R I N)
... vineri ar fi fantastic mai ales ca atunci este ziua mea... blush.gif ...

Și eu îți spun de acum "La Mulți Ani", să o conduci muuuulți km sănătos și fără probleme band.gif
:wave:
adrianr
salut, nou pe aici. :wave: da lumea greu de voi, dar sa traiasca google, unde am dat o cautare sa gasesc ceva alternative la ... cum spuneti voi.. darkside?.
Ca o scurta prezentare - de vreo 2 luni posesor de Avensis D4D, 2l, echipare Luna LCA si bucuros tare de alegerea facuta.
_Constantin_
Bine ai venit si la multi km fara probleme. Daca ai putea sa te inscrii la topicul "Recensamant ...." ar fi grozav.
mircea89110
Despre luminile la AVE biggrin.gif
1. Legionarul are dreptate cand spune ca in acel clasament auto, cu cele mai bine reglate lumini, era si AVE .
2. Masina asta nu orbeste participantii la trafic deloc.
Daca observati, farul stanga, de la sofer, e taiat mult mai jos decat cel din dreapta, tocmai pentru a nu orbi banda ce vine din fata
farul dreapta in schimb , lumineaza foarte bine partea dreapta a drumului ( dublu decat cel din stanga)
Asa zic toti ca sunt reglate masinile si asa e normal , numai ca pe strada, lucrurile nu stau deloc asa
Uitati-va la matiz, logan si in special cele cu far fara proiector, nu toate, dar cele specificate mai inainte sunt in top-ul celor mai prost gandite faruri ; bune ptr soferii lor si groaznice ptr ceilalti .
Ave are lumini slabe pe scurta, asta e adevarat, pentru ca masina e inaintea noastra cu 50 de ani biggrin.gif
La ei sunt putine strazi neluminate, autostrazi fara protectie la luminile din sens invers, etc.
Oricum, daca le ridicati putin cam cu 30% , tot nu veti orbi participantii la trafic
Uitati-va, cand sunteti la semafoare, unde bat, celelalte masini cu faza scurta
veti observa ca unii ajung cu linia de taiere (daca exista ! ) chiar si in retrovizoarea celui din fata .... ori la Ave, nici nu cred ca ajungeti la nivelul lampii de stop
Eu mi-am pus xenon pentru ca am probleme cu vederea pe inserat si noaptea .In mod normal n-ar trebui sa-mi pun pentru ca nu am autoleveler si nici spalator ....
Dar prefer sa le tin mai jos iar cand masina se ridica de fata , le cobor manual ...
Am curaj sa fac oricand un test, cu multe masini, pe tema care orbeste mai tare ... voi fi OK
HORIA100213
Mircea, ai perfecta dreptate. Farurile nu sunt o problema la Avensis: necazul vine de la infrastructura, traficul haotic de la noi si farurile dereglate ale celorlalti.

Pe mine ma doare mana de cat le fac semn cu faza lunga la multi dintre ceilalti participanti la trafic. Imi raspund si ei si aprind faza lunga. Si constat, cu stupoare, ca nu prea exista diferente intre faza lor lunga si faza scurta: ambele ma deranjeaza la fel de mult.

De ce?! Pt. ca electricieni inconstienti, pe care nu-i deranjeaza deloc ca incalca legea daca ei castiga ceva, regleaza faza scurta LA CERERE. Ori, este absolut ilegal sa faci asa ceva. Exista aparatura omologata RAR cu care trebuie MASURATA OBLIGATORIU inaltimea fasciculului luminos, exista norme LEGALE care trebuie respectate.

Sigur ca atunci cand comparam o faza scurta ILEGALA, este cu mult mai buna decat o faza scurta reglata in conformitate cu reglementarile in vigoare. Mai sunt unii care spun ca farurile lor sunt reglate corect in inaltime. Doar ca becurile de pe faza scurta au 100 W, in timp ce legea permite maximum 55 W. De ce oare?!

Cati dintre noi nu s-au intalnit pe drum cu masini noi, moderne, la care faza scurta batea complet aiurea?! Dar, problema este ca batea aiurea (a se citi in ochii celorlati) in mod VOIT, cu o crasa nesimtire, tipic romaneasca, potrivit dictonului MI SE RUPE DE CEILALTI!.
HORIA100213
Merita sa mai folosesc, din cand in cand, solutie pt. curatat injectoarele? Din aceea care se pune in benzina. Multumesc.
S O R I N
Multumesc tutoror pt urari.

Masina sper ca o pot ridica maine,deja scrie vandut pe ea biggrin.gif

Scuze pt off topic dar dupa 2 ani si jumatate in care primul lucru cand vin

acasa este sa intru pe masini,ro/avensis, sa vad ce mai e nou,nu pot

scrie in alta parte... blush.gif

Sper ca in curand sa fac topic la totul despre masina mea...
drabisan
QUOTE(S O R I N)
Sper ca in curand sa fac topic la totul despre masina mea...


La o adica zici sa te primim la intilniri Toyota, dar ai tendinte separatiste? wink.gif
Glumesc!

Ce-ti doresc, in plus, e sa nu mai ramii fara baterie dupa stat cu pozitii si muzica in afara drumului! Poate sa te insori? wink.gif
S O R I N
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Prietenii astia.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
StefanVVTi
QUOTE(S O R I N)
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Prietenii astia.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Abia astept pozele...asa cum stii tu sa le faci! blush.gif
Legionaru'
Copilu meu, ma bucur nespus ca ti s-a implinit un vis!
Sa fie intr-un ceas bun!
S O R I N
Multumesc.

Mai am de fiert un pic...sper sa nu dau in foc.. biggrin.gif
mortzy
felicitări sorine! bună alegere.
Hoinar
Felicitari pentru alegere...si daca tot e vineri, atunci sa fie LA MULTI ANI!
Gogukid
sal'tare la toti si bine v-am regasit!!!
am fost plecat oleak din tara si abia de vreo 3 zile sunt pe taramurile patriei noastre si am intrat sa vad ce s-a mai dezbatut pe aici pe forum smile.gif

in primul si in primul rand: pt SORIN: mancate-ar mama!!! cele mai sincere felicitari pentru achizitie .. sincer .. mi-e cam ciuda in momentul de fata ... dar fiindca stiu ca masina ajunge la un bun toyotist si un fan al niponelor, nu pot decat sa ma bucur!!! 2.4 benzina .. 190 cai .. nu suna decat INFIORATOR!!! sa o stapanesti sanatos si sa tii bestia bine in hamuri! si daca am inteles bine e si ziua ta asa ca iti urez si un calduros LA MULTI ANI!

referitor la discutia despre faruri: ale mele bat perfect! am xenon si kit de autoreglare si vreau sa spun ca nu am fost niciodata nemultumit de ele! bat si putin spre lateral(intr-adevar, nu foarte mult) si kiar ma ajuta cum trebuie.

referitor la scut .. DA ... avensisul meu are scut dedesubt(pe care l-am si pocnit tongue.gif)
OCTAN_95
felicitari Sorin, pentru alegere si nu in cele din urma: LA MULTI ANI !!! band.gif
S O R I N
Va multumesc frumos pt urari. blush.gif

Schimband masina sper sa mai pot veni la intalnirile voastre macar ca

spectator de toyota cat si de fan...Mi am dat seama pt a nu stiu cata oara

ca posesorii de toyota sunt niste oameni altfel.....

Bucurati va de masinile voastre ,cat m am bucurat si eu de a mea cca

2 ani si jumatate.

Inca o data va multumesc.... arigato.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.