Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea a IV a
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
drabisan
QUOTE(alin94962)
Domnilor, eu sunt de-acord cu toate astea, cu eficienta si utilitatea acestor sisteme, dar parca prefer sa fiu mai prudent si sa nu le folosesc decat sa am parte de ele. Acu' e adevarat ca nu le am in dotare si cred ca mi le-as dori, dar...asta este. Prudenta si preventia fac cat o mie de sisteme electronice, daca nu mai mult. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, asa ca ma opresc aici.


Nu zic nu, tu ai dreptate, dar daca O SINGURA DATA ai nevoie de ele...S-ar putea sa fie singura data cind nu le-ai avut.
Nu zic de mine, ca sint uneori aurolac si de aia am vrut motorul mare cu topicurile cu care venea asortat...
Pina acum, multumesc Lui, nu am avut nevoie de ele...Sau nu am vazut becurile...
Nu se pune cind am incercat sa urc pe o piatra cubica uda, la vreo 40 de grade si am reusit, doar ca erau la becuri pe bord...
Prima sau a doua emisiune a lui Fifth Gear au niste teste de-a dreptul misto.
Sint faine si cele din link-ul de mai sus, dar Fifth Gear RULEZ!
Dan52141
daca ar fi dupa mine ESP-ul ar trebui sa fie obligatoriu pe toate masinile indiferent de clasa lor si cred ca se va intampla asta ... in SUA daca nu ma insel va intra in vigoare acest lucru peste cativa ani, am auzit ca sunt discutii si pentru UE.
Pana la urma este important sa aiba si ceilalti participanti la trafic acest dispozitiv de siguranta asta le face bine si lor si implicit colegilor de trafic.
vio
2010 obligatoriu
vio
http://www.youtube.com/watch?v=bYcsyc_iKS8&NR=1 ca tot vb de viteza .... cifrele mari sunt mile nu km. pana la 140 de mile cam asa este pe o roata .............. senzatii tari numai cand te uiti ..
R_A_D_U
@ Alin

NU-i vorba de polemici...
Pur si simplu mie mi s-a intamplat din prostia mea o data si cealalta data pur si simplu ma gandeam la altceva...probleme ganduri...
Dar pot aparea situatii diferite si atunci chiar e bine sa le ai.... si filmuletul ala de pe youtube e edificator...
alin94962
OK, aveti dreptate.
Mie in peste 450000 km facuti de cand am carnetul, nu mi s-a intamplat niciodata sa intru intr-o curba prea tare, mai ales pe carosabil ud...
Am preferat sa fiu prudent. Si nici nu sunt la prima masina...
Va doresc tuturor sa n-aveti parte de aceste sisteme!
drabisan
QUOTE(alin94962)
OK, aveti dreptate.
Mie in peste 450000 km facuti de cand am carnetul, nu mi s-a intamplat niciodata sa intru intr-o curba prea tare, mai ales pe carosabil ud...
Am preferat sa fiu prudent. Si nici nu sunt la prima masina...
Va doresc tuturor sa n-aveti parte de aceste sisteme!


Nici tata in vreo 40 de ani de condus nu a avut vreun accident vreodata.
Eu, in tot cam ~500.000km pe care i-am facut, am avut unul singur: o combinatie ciudata de piatra cubica cu praf si viraj la stinga - am descoperit hard-way ca ABS-ul a fost perfect inutil la 40km/h - am fost o sanie de nu-mi venea nici mie sa cred ca nu am avut vreo 200/h!

Pina la urma e si chestie de noroc, dar prefer sa stiu/sper ca sistemele alea electronice ajuta si in alte ocazii decit urcatul pe piatra cubica uda...
alin94962
Ai vazut???
QED!
mircea89110
http://www.youtube.com/watch?v=VXUmx513480...ted&search=

cat e de tare asta ...
e greu de crezut pentru ca :
1. nu cred ca toyo are vreun IR pe la ECU
2. asta tine mana chiar pe IR-ul pocket-lui cand da ok iar comunicarea IR tre' sa fie cat de cat directionala)
nici tv-ul nu ia comanda daca-i acoperi receiverul si dai cu telecomnda aiurea
3. eu stiu ca e RF nu IR transmisia de la cheie
e posibil doar daca producatorul a prevazut un astfel de receptor care poate sa asculte un IR ff slab
nu cred ca pot sa spun mai mult fara sa fiu penibil ...
insa unii spun ca a mers
pentru avensis n-am gasit ... inca :pray:
Dan52141
Mircea, asa cum ti-ai dat si tu sema spunand:
"nu cred ca pot sa spun mai mult fara sa fiu penibil ... "
este o facatura, nu are cum sa functioneze, mai cu seama ca functioneaza cu IR, pentru asta trebuie sa ai un contact vizual la o anumita distanta cu un receptor or el tine PDA-ul ala aiurea nu are nici o directie iar in locul in care il tine nu cred sa fie montat nici un receptor IR ascuns ... sunt convins ca in spatele camerei este unul care se prapadeste de ras biggrin.gif
vio
aia este o corolla pt USA si acolo nu se vand cu telecomanda la cheie radio, am mai studiat prb asta . omu are IR de la alarma mashinii montata ulterior. tongue.gif
mircea89110
Vio,
in cazul in care nu e un fake , e ceva ciudat aici pentru ca m-am uitat cu o camera video la ledul de IR al pocketului meu si nu da in nici un moment semnal pe IR (practic nu emite in nici un moment IR-ul)
nu cred ca e vorba de nici o transmisie IR
daca te uiti cu o camera ordinara de tel la un IR cand transmite vei vedea ca emite o lumina .. . biggrin.gif normal ...
asta nu zice nika cred ca alta e treaba
repet , daca nu e o mare farsa blush.gif
vio
pai eu ce sustin , ca e o manareala smile.gif
Liviu80430
E clar teapa.

Telecomenzi IR au exitat, dar demult pe la inceputul anilor 90.

Acuma toate sunt RF: in Eu sunt pe 433,92 MHz in USA pe 315 MHz. Pe corola 2006 imposibil sa fie IR, banuiesc ca sunt aceleasi chei Valeo de pe Avensis si Yaris.

Cel mult poate sa fie vreo alarma jegoasa aftermarket pe IR.
Xalanx
Stie cineva daca se poate gasi chestia asta prin Europa? Eventual la un pret mai accesibil?
vio
pai, nu cred ca se vinde in europa asa ceva TRD face decat pt USA , Australia, partile alea , in Europa este TTE . mai eftin nu gasesti ca decat ei le fac parca , fa le o intrebare pe e mail si vezi cat costa si ce mai trebuie schimbat pe langa compresor sau este tot kitul? mi se pare rezonabil pretul , un kit turbo este peste 3000 de dolari.

si vezi ca parca sunt 2 tipuri de motoare 1zz fe.
Xalanx
A fost TTE, acum se cheama Toyota Motorsport. Si n-au nimic de performanta pentru Avensis.

Superchargerul ala e pentru motor ca al meu, de 130 CP si 170 Nm. "Celalalt" 1zz mi se pare ca e de fapt 2zz.
Evident ca le-am trimis un mail si astept raspuns acum.

Imi convine mult mai mult un SC decat turbo, pentru ca nu mai am probleme de lag, incalzire excesiva, evacuare schimbata, fiabilitate problematica, etc.

In plus SC-ul asta vine cu o performanta mai mult decat decenta. Nici exagerata, nici neglijabila. Aduce motorul de 1.8 la 166 CP si 196 Nm. Iar curba de cuplu urca frumos de la turatii joase wink.gif
vio
e dif de alezaj intre ele doar atat nu e 2zz(vvtl-i )
Lucian105562
Mie nu mi se pare decent 2600$+ (probabil mai mare pretul ca sa aduci aici sau daca cumperi de aici) pentru un plus de 37 cai si 26 Nm cuplu.
Xalanx
QUOTE(Lucian105562)
Mie nu mi se pare decent 2600$+ (probabil mai mare pretul ca sa aduci aici sau daca cumperi de aici) pentru un plus de 37 cai si 26 Nm cuplu.


Asta e si motivul pentru care am pus intrebarea aici.

Daca nu-l iau pe asta, probabil o sa bag un filtru mai bun (pipercross, k&n, simota, etc) si mai vad eu.
vio
e acelashi motor biggrin.gif 1zz fe matrix-avensis
Xalanx
QUOTE(vio70407)
e acelashi motor biggrin.gif 1zz fe matrix-avensis

da, ei n-au avensis.... nefericitii tongue.gif asa ca l-au pus pe matrix. Si pe altele.
G e o r g e
curatat , keep on track ca va alerg de nu va vedeti smile.gif
Xalanx
QUOTE(G e o r g e)
curatat , keep on track ca va alerg de nu va vedeti smile.gif


Nu-i cinstit... cu ce ne alergi, cu Legy? Pai treaba-i asta? biggrin.gif:D
drabisan
QUOTE(G e o r g e)
curatat , keep on track ca va alerg de nu va vedeti smile.gif

Multumim George!
Multumim Xalanx pentru schimbarea pozei! De curiozitate, nu ca as aprecia, dar cine e autorul "artei" apocaliptice din care iti alegeai pozele? Stiu ca au mai iesit scintei si pe forumul de Almera din cauza pozelor si am vrut sa intreb si acolo, dar...

Sper ca Horia sa nu fi pus punct...
_Constantin_
Azi iar mi-au lovit masina. Am gasit-o zgariata pe usile din stranga din fata pana in spate cu un cui, e adanca incat poti baga un set intreg de unghii. Ca sa fie tacamul complet, la jumatate de ora o iau sa o bag in garaj, bate vantu TARE, desi afara sunt 35 grade si nici gand de vant, a venit usa si mi-a lovit bara fata. E indoita in zona bumperului ala de colt si undeva mai jos e luata vopseaua MULT si atarna o parte din ea.

Sunt plin de draci, parca as fi blestremat. Va intreb serios... se merita sa o vopsesc pe toata. Ma gandesc doar ca o sa trebuiasca sa o fac la Pitesti si nu stiu in cat timp vine o bara fata/spate. Din experienta voastra ...? Chiar am nevoie de ajutor. Va rog.
Xalanx
_Constantin_, imi pare rau pentru necazurile tale. Chiar ma gandeam sa-ti recomand sa o duci la Cotmeana sau Frasinet sa o... sfintesti smile.gif

Mai real acum, cel mai bine e sa dai un telefon la service-ul din Pitesti. Suna-l pe Catalin, cred ca e cel mai bine sa te sfatuiasca el.
Watcher
Eu personal nu as vopsi-o pentru atat. Daca zgarietura cu cuiul e suficient de adanca incat ar putea rugini, atunci da, dar altfel inseamna o gramada de bani aruncati. Fie pe service fie pe asigurare.
Ai rabdare sa ai o lovitura serioasa si atunci baga si la vopsit zonele alea...
_Constantin_
Xalanx masina cand a fost a 4-a oara in service-ul din Craiova a venit un preot pe acolo cu masina si l-am rugat sa-i "faca" ceva.

Watcher masina mai este zgariata destul de rau pe bara spate, buza portbagajului, pasajul rotilor spate si dreapta si stanga, usa spate dreapta, usa dreapta fata e indoita jos, capota are o infundatura cat un buric de deget. Singura parte care a scapat e plafonul. Am tot amanat de fiecare data sa merg sa fac o constatare si sa o duc la vopsit dar acum singura solutie pare singura viabila. De asta va intrebam daca merita sa o vopsesc pe toata, banii nu sunt o problema.

E nasol pentru ca ma gandesc ca o sa dea jos fete de usi, panouri, etc si daca acum am zgomote... mi-e frica de ce ar putea aparea.
Xalanx
Din cate am inteles exista kit-uri "anti-zgomot", deci ar fi o ocazie buna sa pui asa ceva, daca zici ca banii nu sunt o problema. Oricum, la cum ai descris-o e clar ca trebuie sa faci ceva. Probabil ca nu poti scoate totul pe CASCO, dar macar acolo unde e vorba de bani mai multi poti spune ca ai gasit-o lovita in parcare (spre exemplu usile pe dreapta).

De asemenea, exista un site cu optionale de toate neamurile pentru toyota, daca esti interesat (si nu-l stii deja) da-mi pm.
drabisan
Costache, nu credeam ca o sa spun asta vreodata, dar vinde-o!
Si in urmatoarea pune un pic mai putin suflet, poate nu mai ai atitea ghinioane...
E clar ca nu a fost sa te bucuri de masina asta pe deplin!

King is dead, live the king!
stanciu95476
Salut baieti!

Geometria nu intra in garantie??? Am sunat la Toyota Pipera sa-mi faca o programare in garantie fiindca masina trage dreaprta. Raspunsul a fost ca e pe bani si pot merge oriunde vreau..... chiar mi-au recomandat sa merg la SAMA.

Nu am inca timp si nici nervii necesari sa ma cert putin cu ei atata timp cat masina a tras dreapta de la 0 km.

In cazul in care chiar asa e cu garantia, ce-mi recomandati pentru geometrie? - sa merg la Toyota sau la service-urile astea specializate in roti?

Dupa 3000 km (2.0d4d) am si eu acelas zgomot la cutia de acte, azi i-am pus un burete distantier..... sa vedem daca mai vibreaza.

Cum e mai bine sa procedez cu clima? sa o las pornita tot timpul sau sa o inchid de fiecare data inainte sa opresc motorul?

Cat trebuie asteptat la diesel cu contactul pus inainte de a porni motorul? am vazut ca in bord esista un simbol ca o rezistenta care se stinde dupa 1-2 secunde, mi-am facut un obicei sa astept cele 2 secunde inainte sa invartesc cheia.

merci
Xalanx
Daca-ti trage dreapta trebuie musai sa-ti rezolve problema pe garantie. Pentru ca masina nu functioneaza conform specificatiilor. Trebuia sa te duci mai devreme. Daca masina n-a fost trosnita si reparata aiurea, ei sunt obligati sa repare defectiunea. Toyota, nu vreun alt atelier.
Eu sunt programat joi la Pitesti pentru bazaitul ala de la schimbatorul de viteze. Nici nu le-a trecut prin cap sa-mi spuna ca asta se face pe bani. Daca un greieras il rezolva pe garantie, ma astept ca problema ta care e mult mai grava sa se rezolve fara comentarii. Eu cred ca as baga opc-ul la mijloc daca ar face figuri.
MotorHead
@stanciu95476: se rezolva pe garantie, nu trebuie sa platesti. Anunta-i ca apelezi la OPC ori la un avocat, s-ar putea sa-si schimbe atitudinea.

@Constantin: esti cam ghinionist, dar nu pune la inima, masina merge la fel si cand e zgariata. Si din interior nu se vad zgarieturile biggrin.gif Poate sa o vopsesti inainte de a o pune la vanzare.
_Constantin_
Ba nu mai imi ziceti de vandut ca e ca si cum mi-ati rasuci cutitul in rana. NU POT sa o vand acum, nu am bani sa iau alta, trebuie sa cumpar 2 apartamente si deja sunt pe minus, unde mai pui ca in sept sora-mea se marita si deh, alte cheltuieli.

Oricum chiar daca as vinde-o nu as sti ce sa iau. Probabil Octavia 2 dar si acolo am o mica problema cu bordul. biggrin.gif. Urasc din tot sufletul masina asta pentru ca nu am fost niciodata atat de afectat de starea "bunurilor" mele dar cu masina asta e altfel, m-am atasat de ea. Stiti bine... de ce ti-e frica nu scapi.

Am vorbit la CASCO. O sa merg joi sa "confectionam" o constatare si sa vad cand o duc la vopsit. O intrebare am... OARE pot sa pun bara fata ca cea de la face-lift? S-a mai gandit cineva?
vio
QUOTE(_Constantin_)
Am vorbit la CASCO. O sa merg joi sa "confectionam" o constatare si sa vad cand o duc la vopsit. O intrebare am... OARE pot sa pun bara fata ca cea de la face-lift? S-a mai gandit cineva?


adica si grila paremise si faruri ? nu este cam scump?????
Watcher
QUOTE
Oricum chiar daca as vinde-o nu as sti ce sa iau. Probabil Octavia 2

:bash: :bash: Avensis 1.8 nici nu credeam ca iti poti pune problema asta :minigun:
Xalanx
Right! Iti dau eu Avensisul meu biggrin.gif:D:D ca si eu vreau altceva
_Constantin_
V-am zis... nu stiu.

Vio oricum bara fata se schimba si ma gandeam ca poate se potriveste cea noua.
vio
de potrivit da , dar grila ???ca nu este la fel . aia e ceva separat de bara oricum ii dai un .... si se rez wink.gif o schimbi si pe aia .
_Constantin_
Pai aia e integrata in bara. Daca e lovita exact in zona aia. Eu ma intreb daca s-o potrivi?


LE: Nu ma mai chinui. Acum am alta problema, senzorii mei de parcare au cam luat-o razna, sunt vopsiti si cred ca de aia. Are cineva idee cum as putea sa iau o parte din vopseaua aia de pe ei. Vreau sa le pastrez culoarea dar sa mearga si ei bine.
HORIA100213
QUOTE(_Constantin_)
Azi iar mi-au lovit masina. Am gasit-o zgariata pe usile din stranga din fata pana in spate cu un cui, e adanca incat poti baga un set intreg de unghii. Ca sa fie tacamul complet, la jumatate de ora o iau sa o bag in garaj, bate vantu TARE, desi afara sunt 35 grade si nici gand de vant, a venit usa si mi-a lovit bara fata. E indoita in zona bumperului ala de colt si undeva mai jos e luata vopseaua MULT si atarna o parte din ea.

Sunt plin de draci, parca as fi blestremat. Va intreb serios... se merita sa o vopsesc pe toata. Ma gandesc doar ca o sa trebuiasca sa o fac la Pitesti si nu stiu in cat timp vine o bara fata/spate. Din experienta voastra ...? Chiar am nevoie de ajutor. Va rog.


Mda, am revenit la sentimente mai bune dupa ce Xalanx si-a schimbat imaginea. Si la propriu, si la figurat. OK.

Constantin, nu are rost sa te superi pentru astfel de evenimente. Ca sa-ti ridic un pic moralul, iti povestesc ce am patit cu cealalta masina. Prima data, la benzinarie nu am fixat bine pistolul de alimentare si mi-a cazut pe usa spate. Nu s-a dus vopseaua, dar am avut o indoitura de toata frumusetea. La bloc, ca la bloc. Am parcat-o in timp ce eram in vizita la sora-mea si... zdrang... o bucata de ciment pe ea, de la etajul VI sau VII, de la un tip care lucra ceva la balcon. Desigur, a sarit vopseaua, plus o "gropita" pe plafon. Te-ai plicitisit? Mai e. Vopsea exfoliata de pe barele de protectie dupa spalat la jet, zgarietura pe toata lungimea masinii aplicata de un "binevoitor" si ar mai fi.

Nici Toyota nu a scapat. Dupa ce a trebuit sa vopsesc grilajul din fata, am constatat chiar pe bara spate, in zona inferioara, o ciupitura cat o unghie, cu vopsea sarita si material plastic care atarna. Pt. ca nu se vede, nici macar nu ma deranjez sa indrept cumva situatia.

Evenimente de acest gen sunt normale in traficul haotic de la noi si la viata pe care o traim. Ajungi stresat acasa si se mai intampla cate o faza cu garajul. Era si eu sa o patesc: am uitat sa pun batul la una din usi si... noroc cu ierburile din fata garajului ca altfel adio vopsea de pe aripa. Nu are rost sa te superi. Majoritatea dintre noi o patesc.
HORIA100213
QUOTE(Xalanx)
Oricum, la cum ai descris-o e clar ca trebuie sa faci ceva. Probabil ca nu poti scoate totul pe CASCO, dar macar acolo unde e vorba de bani mai multi poti spune ca ai gasit-o lovita in parcare (spre exemplu usile pe dreapta).


E destul de riscant sa spuna ca a gasit-o asa. Mai bine spune el ca a frecat-o de un stalp, ceva, decat asa. Exista o probabilitate mare ca asiguratorul sa spuna ca e vorba de un act de huliganism, iar garantia nu acopera evenimente de acest gen. In Romania e bine sa sufli si in iaurt, mai ales cand vine vorba de asiguratori...
Watcher
In functie de polita si de asigurator se acopera (contra unei prime) si actele de vandalism (exprimarea oficiala in asigurari) wink.gif
_Constantin_
Maaaaama,nu intelegeti ca asigurarea imi da ce vreau eu. E vorba aici de ce spun la politie. Ma duc si spun ca am dat cu spatele, am dat cu fata, am pocnit-o pe toate partile? Eu aici am o problema. Asigurarea mea CASCO are bifate toate optiunile pe ea, inclusiv vandalism. Repet la asigurare ma duc si doar duc constatarea si ii spun omului unde duc masina. In rest ... se "rezolva".

Acum 10 min am venit de afara unde cu solutie SONAX din aia nano am dat pe usile din dreapta si nu a mai ramas nimic. Deci ramane bara fata, bara spate, pasajul rotii dreapta spate si usa dreapta fata indoita la colt. Sper din tot sufletul sa vina repede piesele. Si mi-e frica sa nu fie diferente de culoare ca atunci chiar o vand.


PS: bine ai revenit HORIA.
Ciprian102263
fratilor spuneti-mi si mie sau dati un link catre topicul unde s-a discutat chestia cu anularea sunetului de la centura ppplllsssss
_Constantin_
s-a discutat in ultimele pagini din partea 3-a
da-i search si gasesti sigur.
vio
_Constantin_ , grila aia cu masca e separata de restul barii . ai putea sa ti iei o grila fatza sport daca tot vrei sa o schimbi .

senzorii trebuiesc scosi si slefuiti un pic pana se ia vopseaua asa cat de cat si pe urma cu diluant sau ceva asemanator pana iese culoarea dupa ei.
Watcher
QUOTE
. Ma duc si spun ca am dat cu spatele, am dat cu fata, am pocnit-o pe toate partile?

Te duci si spui ca ai vrut sa o faci Peugeot 206 ca in reclama aia indiana arigato.gif
_Constantin_
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Deci am ras cu lacrimi. Numele meu are si sonoritate indiana si chiar m-ar crede aia. Tare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.