Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea a IV a
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
mircea89110
stanciu,

verificarea geometriei e pe garantie
insa corectarea problemelor se face pe bani
asa zic ei
problema la tine e mai delicata, pentru ca nu poti dovedi ca a avut probleme de la inceput
si inca nu stii daca geometria e vinovata de asta
mai poate fi (un cauciuc cu probleme, presiunea inegala intre roti,neechilibrare corecta a rotilor ..etc)

Ciprian,

1) Turn the car ON, Do not start the engine (Leave your foot off the brake). Cycle your trip reset knob until you it reads ODO. Turn the ignition back off. Wait a couple of seconds.
2) Make sure seat belt is not fastened
3) Turn the ignition back on, do not start the car (Leave you foot off the brake), As soon as you see everything light up, press and hold the trip reset knob and do a long 12 second count.
4) Keep your finger on the trip reset knob. Fasten your seat belt, as soon as you fasten your seat belt, you should see the ODO display go from XXXX miles to "b-on". At that time take your finger off the trip reset knob and press it again. It should cycle to "b-off". You should be all set and turn the ignition off and unfasten your seat belt.
Bogdan92964
QUOTE(_Constantin_)
Maaaaama,nu intelegeti ca asigurarea imi da ce vreau eu. E vorba aici de ce spun la politie. Ma duc si spun ca am dat cu spatele, am dat cu fata, am pocnit-o pe toate partile? Eu aici am o problema. Asigurarea mea CASCO are bifate toate optiunile pe ea, inclusiv vandalism. Repet la asigurare ma duc si doar duc constatarea si ii spun omului unde duc masina. In rest ... se "rezolva".

Acum 10 min am venit de afara unde cu solutie SONAX din aia nano am dat pe usile din dreapta si nu a mai ramas nimic. Deci ramane bara fata, bara spate, pasajul rotii dreapta spate si usa dreapta fata indoita la colt. Sper din tot sufletul sa vina repede piesele. Si mi-e frica sa nu fie diferente de culoare ca atunci chiar o vand.


PS: bine ai revenit HORIA.


Mai multe constatari in zile diferite
alin94962
QUOTE(stanciu95476)
Salut baieti!

Geometria nu intra in garantie??? Am sunat la Toyota Pipera sa-mi faca o programare in garantie fiindca masina trage dreaprta. Raspunsul a fost ca e pe bani si pot merge oriunde vreau..... chiar mi-au recomandat sa merg la SAMA.

Nu am inca timp si nici nervii necesari sa ma cert putin cu ei atata timp cat masina a tras dreapta de la 0 km.

In cazul in care chiar asa e cu garantia, ce-mi recomandati pentru geometrie? - sa merg la Toyota sau la service-urile astea specializate in roti?

Dupa 3000 km (2.0d4d) am si eu acelas zgomot la cutia de acte, azi i-am pus un burete distantier..... sa vedem daca mai vibreaza.

Cum e mai bine sa procedez cu clima? sa o las pornita tot timpul sau sa o inchid de fiecare data inainte sa opresc motorul?

Cat trebuie asteptat la diesel cu contactul pus inainte de a porni motorul? am vazut ca in bord esista un simbol ca o rezistenta care se stinde dupa 1-2 secunde, mi-am facut un obicei sa astept cele 2 secunde inainte sa invartesc cheia.

merci



1. Intra in garantie. E numai vina ta ca nu i-ai sesizat de la inceput, ca nu i-ai pistonat.
2. Recomand service-urile specializate. Daca Toyota are asa ceva, bine, daca nu, iar bine. Vezi daca au programul Avensis celelalte service-uri.
3. Eu la a mea opresc clima inainte de luarea contactului, tocmai ptr. a nu fi solicitata la repornire. Nu stiu cata importanta are, da' m-am gandit ca asa-i mai bine.
4. De ce nu citesti manualul?? Faci bine ca astepti pana la stingerea martorului. Eu n-am diesel, insa FIAT-ul de serviciu e diesel iar in cartea tehnica scrie ca la motorul cald sau daca e cald afara nu trebuie sa astepti deloc, ci pui direct contactul. Functioneaza, crede-ma!
Succes!
alin94962
QUOTE(_Constantin_)
Oricum chiar daca as vinde-o nu as sti ce sa iau. Probabil Octavia 2 dar si acolo am o mica problema cu bordul.


Honda Accord imi place tot mai mult!
Ar fi singura optiune pentru mine, daca ar fi sa iau altceva, la aceeasi valoare grosso-modo.
Dar deocamdata nu-mi iau altceva.
ivd
constantin sper ca nu te superi pe mine daca iti spun ca o sa ai de astepta pana vin materialele. pentru un parbiriz de yaris s-a asteptat 4 saptamani si ceva iar pentru avensis(s-a oprit o caruta in ea si trebuie schimbata capota, bara fata, farul, aripa fata, usa fata+ spate toate dreapta) 6 saptamani. daca vrei o sa-ti spun cum a iesit la vopsit in rest, sanatate multa :yup: .
_Constantin_
pai de ce sa ma supar? Cand vin... le pun pe masina.
Ciprian102263
merci mircea ca aveam o leneeee
cat despre octavia 2 e very nashpa smile.gif) honda accord da clasa la multe masini dar mai stai oleaca ca apare aia noua ffoooarte futurista
Focuri106563
In iulie vreau sa scot avensisul la plimbare in Europa sa ma bucur si eu mai mult de masina (deocamdata am rulat doar vreo 1000km).

Vreau sa achizitionez un detector radar (mult controversat in ultima vreme la noi) si as vrea sa stiu ce zice legislatia prin Europa de folosirea detectoarelor, este legala folosirea lor sau nu (in Ungaria, Austria, Germania, Italia)?
Bogdan92964
QUOTE(Focuri106563)
In iulie vreau sa scot avensisul la plimbare in Europa sa ma bucur si eu mai mult de masina (deocamdata am rulat doar vreo 1000km).

Vreau sa achizitionez un detector radar (mult controversat in ultima vreme la noi) si as vrea sa stiu ce zice legislatia prin Europa de folosirea detectoarelor, este legala folosirea lor sau nu (in Ungaria, Austria, Germania, Italia)?


Din cate mi-aduc aminte in niciuna dintre aceste tari nu e permis. Cauta pe net ca gasesti lista cu tari.
vlademir68887
desi problemele mele cu factura de service ar fi trebuit descrise in respectiva sectiune (promit ca voi face o compunere si acolo) va anunt ca ieri am formulat o mica cerere de despagubiri la toyota. sa vedem ce zic, le-am dat 5 zile sa raspunda, apoi fac plangere la RAR.
vlademir68887
si ultima patanie cu toyota a implicat un zgomot suspect pe langa schimbatorul de viteze. un fel de plastic pe plastic se auzea cand puneam frana ori acceleram. cel mai tare se auzea cand puneam frana in marsarier.
m-au trecut toate apele, n-as vrea sa fiti in locul meu.
am fost la service toyo, pe splai, ca era mai aproape de mine si le-am lasat baietilor sarcina sa identifice sursa. slabisem deja 2 kg, am mai slabit 1 kg in asteptarea raspunsului si am transpirat brusc cand a sunat telefonul de la service.
ce era: un domn, caruia ii imprumutasem masina in weekend, si-a cumparat o sticluta de mir de la o manastire. aceasta i-a alunecat din buzunar sub scaun si de acolo, la acceleratie a ajuns pe covorasul din spate. ca urmare a franelor bruste puse de sofer (avea detector de radar si erau sa il incolteasca vreo doua, in lupta dreapta) sticluta a zburat in galeria de ventilatie de sub scaunul soferului dar frana probabil a fost puternica pentru ca din viteza, sticluta a urcat pe respectiva galerie si s-a blocat undeva langa maneta de viteza. iar de acolo clincanea la miscarile masinii suficient cat sa te bage in boale ca trebuie sa schimbi cutia de viteze.
au fost nevoiti sa dea jos jumate de bord ca sa ajunga la locul cu pricina, s-au amuzat copios dupa aceea toti mecanicii din service dar cel mai tare a ras soferul vinovat cand a platit factura de manopera de 180 de lei.
la momentul actual este cea mai scumpa sticluta cu mir pe care o cunosc eu. the end.
_Constantin_
vlademir daca citeai ce am patit eu ... exact acelasi lucru doar ca la mine a fost un RUJ. Ceea ce e absolut uimitor e ca l-au gasit. Sincer eu l-am cautat aproape 6 luni si tot eu l-am gasit cand am fost la pitesti la service. Oricum AVIZ AMATORILOR.
S O R I N
Da ,dar te a mai ajutat cineva ,ca altfel si acum bazaiai... blush.gif
_Constantin_
Domne ... sa-ti dea Domnu sanatate ca daca nu erai tu ... si acum mai injuram.
Legionaru'
Sunt la al doilea plin de Top Premium 99 si nu sunt multumit.
E adevarat este mai ieftina decat Carerra 100 si masina consuma cu 0,5-1l/100km mai putin, insa masina nu mai are aceleasi performante ca atunci cand alimentam cu OMV Carerra 100. M-am chinuit sa ajung la 200km/h pe aceleasi portiuni de drum pe care atingeam usor 200km/h si nu am reusit.Mentionez ca am alimentat de la 2 statii diferite cu Top Premium 99.
In concluzie revin la Carerra 100.
M A R I U S
QUOTE(Legionaru')
Sunt la al doilea plin de Top Premium 99 si nu sunt multumit.
E adevarat este mai ieftina decat Carerra 100 si masina consuma cu 0,5-1l/100km mai putin, insa masina nu mai are aceleasi performante ca atunci cand alimentam cu OMV Carerra 100. M-am chinuit sa ajung la 200km/h pe aceleasi portiuni de drum pe care atingeam usor 200km/h si nu am reusit.Mentionez ca am alimentat de la 2 statii diferite cu Top Premium 99.
In concluzie revin la Carerra 100.
La fel am patit eu la Corolla!99+ e una din cele mai jegoase benzine de pe piata!Mult mai buna mi s-a parut cea de 95 de la Rompetrol decat mizeria asta de la Petrom.Carrera 100 este intr-adevar f buna ,da batrana mea Corolla,dupa 100mii km papa orice numa Petrom nu!
vio
Lukoil 98 beer.gif beer.gif beer.gif si mai folositi si voi tratamentul ala STP de curatzat injectoare si supapele isi face banu la 5000 de km merita si motanel asta de motor un masaj ca sa zic asa . sa vedeti pe urma cum toarce.
vlademir68887
Si la diesel tot STP se pune?
_Constantin_
Am fost in noaptea asta la Buc, toate bune, consum la dus 8.6 mers tare, la intors 6.3 mers batraneste rau de tot. Benzina OMV 100. O singura concluzie, azi pentru prima data in mult timp am realizat din nou ca motorul de 1.6 e clar submotorizat. Trage din greu saracu sa miste ditamai masina. E clar, minim cel de 1.8 daca vrei sa mergi confortabil.
Legionaru'
Ce parere ai de benzina?
_Constantin_
Nu se compara nimic cu OMV 100, NIMIC. Si la consum... daca am mers incet ai vazut ca am scos si sub 6%.
vio
QUOTE(vlademir68887)
Si la diesel tot STP se pune?


este si pt benzina si pt diesel
drabisan
QUOTE(vio70407)
QUOTE(vlademir68887)
Si la diesel tot STP se pune?


este si pt benzina si pt diesel


Si care e tema Vio? Eu chiar vreau sa pun ceva, dat fiind ca 17 din cei 19 mii i-am facut cu benzina de 95.
Da-mi si mie, eventual pm, un nume de produs si de producator si, daca stii exact, cum/de cite ori trebuie folosit.
Merci
vio
pai e un aditiv de bezina sau de motorina STP , se foloseste o data la 4000-5000 de km la un rezervor, il pui umplii rezervorul si il lashi sa se goleasca pe urma nu mai alimentezi . se curatza sist de injectie supape calamina dupa cilindrii , isi face treaba , io unu numai in Metro am vazut de acolo il si iau . exista si aditivi pt fiecare plin daca vrei si merge mai bine ca OMV 100 m daca pui 2 flacoane chiar excelent , asta am incercat io la dacie biggrin.gif


uite si un link http://www.meteor.ro/stp_6.html



vezi ca in pagina princ sunt totzi aditivii care exista .
Watcher
QUOTE
il pui umplii rezervorul si il lashi sa se goleasca pe urma nu mai alimentezi

Intotdeauna am crezut ca aditivii care iti fac masina sa mearga cu aer sunt o minciuna. Se pare insa ca avem dovada: vio nu a mai alimentat 5000 de km dupa ce a pus STP de-asta. Maine dimineata sunt la Metro :punk:
vio
ha ha , daca am uitat sa pun o virgula asta nu este moment de caterinca . oricum se subintzelegea ca nu mai tre sa alimentezi ..... dat fiind ora la care am scris postu si la ce somn aveam pe mine era de asteptat ...... ma bucur ca altii nu fac greseli .. de ... depinde dupa facultati
HORIA100213
QUOTE(_Constantin_)
Nu se compara nimic cu OMV 100, NIMIC. Si la consum... daca am mers incet ai vazut ca am scos si sub 6%.


Subscriu. Consumuri de 6,3-6,5 l/100 km in afara (mers linistit, desigur) si 9-10,5 in oras. La mers sportiv in afara, maximum 8,7-8,9 l/100 km.

Mers rotund, silentios al motorului. Reprize bune. Sunet superb la turatie ridicata. Una peste alta, merita platita diferenta de circa 20% fata de alta benzina. Cel putin esti sigur ca are macar 95 CO, daca nu de altceva. Sa nu uitam ca OMV 100 are in componenta aditivi de curatare a motorului. Foarte important, dupa parerea mea.
vlademir68887
Revin la problema cu revizia. Am primit raspuns in sensul ca se ofera sa suporte toate cheltuielile aferente reviziei de 60.000km, daca o fac la service Pipera. Ce ziceti?
_Constantin_
adica? De acum incolo sau cum, ca nu inteleg
vlademir68887
Urmeaza revizia de 60.000km la masina mea. Si va fi gratuita.
Legionaru'
De unde si pana unde? :scratchchin:
vlademir68887
Sunt in ceata. Citeste 3 pagini in spate. Cred ca esti neinformat. Tocma fusesem tepuit de 700 lei. Detalii mai la deal (considerand ca noi mergem la vale).
Dan52141
QUOTE(vlademir68887)
Urmeaza revizia de 60.000km la masina mea. Si va fi gratuita.

pregateste-te de cel putin 15 mil smile.gif din care scade teapa si mai ramai cu vre-o 8 ....
_Constantin_
Dane ca tot ziceai de intretinere... arata-mi tu la ce firma te duci si spui ca ti-se pare scumpa revizia si ei ti-o dau pe urmatoarea gratuita?
vio
pai io am intzeles asa .......... l-au tzepit vb vine o graseala de calcul cu 7 il si acum drept despagubire ii ofera urmatoarea revizie moca ...... ceea ce mi se pare fair play. e oki ce sa mai .daca nu e asa sa ma corectezi vladimire. greu cu caldura asta , noroc ca este shpritz rece din belshug , hai noroc:)
vlademir68887
Offff, nu cu o greseala de calcul. Era frumos daca era asa. Faceam storno la factura. Au schimbat filtrul de motorina si placutele fara sa ma intrebe si fara sa semnez pentru treaba asta.
vio
eh , tot pe acolo se invarte ce sa mai , ti-au luat fara sa ti zica si acum isi spala pacatele , asa e frumos zic io
HORIA100213
Legionaru`, cum ai rezolvat problema cu bazaitul de la schimbatorul de viteze?! Multumesc anticipat pentru raspuns.
Legionaru'
Cu mana pe schimbator! biggrin.gif
Inca nu am rezolvat-o.Mai am 1000km pana la revuizie si o s-o rezolv.Sunt 2 tije care pleaca de la schimbator si ele fac zgomotul.
HORIA100213
QUOTE(Legionaru')
Cu mana pe schimbator! biggrin.gif
Inca nu am rezolvat-o.Mai am 1000km pana la revuizie si o s-o rezolv.Sunt 2 tije care pleaca de la schimbator si ele fac zgomotul.


Multumesc. Sa nu uiti sa ne spui cum au rezolvat-o la revizie. Sa le explicam si altor mecanici, daca sunt reticenti.
Gogukid
vio, deci te rog sa mai explici o data ca nu inteleg nimica din explicatia ta anterioara:
cum se foloseste STP ala? cand se goleste rezervorul de motorina(eu am diesel) pun din ala in rezervor (cat anume pun?) si merg pe ..aditiv?
_Constantin_
Cand se goleste rezervorul se pune aditivul si imediat se alimenteaza dupa care nu mai alimentezi pana se termina respectivul revervor. Cantitatea aia de aditiv e facuta sa fie "diluata" de o anumita cantitate de benzina/motorina si de aia se recomanda sa fie cat mai putina benzina in revervor si dupa ce se face plinul sa nu se mai alimenteze pana la golire.

Got it? blush.gif
_Constantin_
Am fost azi la vopsitorie si m-am programat pentru marti dimineata, sa speram ca o s-o termine pana miercuri seara. As vrea sa o duc si la un polish profesional dar nu am nici cea mai mica idee cam cat ar costa. Stie cineva?
mortzy
ultima data cand am intrebat (acum vreo 2 sau 3 luni), era echivalentul a 100 euro
alin94962
QUOTE(_Constantin_)
Am fost azi la vopsitorie si m-am programat pentru marti dimineata, sa speram ca o s-o termine pana miercuri seara. As vrea sa o duc si la un polish profesional dar nu am nici cea mai mica idee cam cat ar costa. Stie cineva?



Circa 3-4 milioane pe stil vechi.
La Cluj am inteles ca polisheaza bine cei de la reprezentanta Skoda.
M-ar interesa si pe mine, ca deja e plina de dungi, dungulite, julituri si alte cele.
Gogukid
multam constantine! am sa incerc si eu chestia aia. sper doar sa mearga si la diesel, sa nu fie valabila doar pt benzinare.

cat despre polish ... eu am auzit de polish la 1 mil, aici in iasi, la o spalatorie fff tare, selecta. acuma .. s-ar putea sa nu fie "polish profesional" .. nush .. nu ma pricep. am sa ma interesez. daca asa.. vii cu masina la iasi biggrin.gif si o rezolvi aici tongue.gif
_Raduku_
QUOTE(Lascar Ioan108761)
eu am auzit de polish la 1 mil, aici in iasi, la o spalatorie fff tare, selecta.


si care-i spalatoria aia ? eu de obicei o spal la bibi, da polish inca nu i-am dat si m-ar interesa biggrin.gif
_Constantin_
Faza tare, aseara, eu asteptam intr-o parcare si pe langa mine era loc sa treaca o masina. Vad niste xenoane in oglinda, recunosc masina, era un seria 6. Il vad ca opreste in spatele meu ca si cum nu ar putea sa treaca, eu ma uita in oglinda si observ ca poate sa treaca, deschid geamul si ii fac semn sa treaca, il ajut oarecum facandu-i semne ca in partea mea e ok. Trece pe langa mine si la volan o gagica superba, vorbea la telefon, si cand ma uit pe display-ul central vad imaginea masinii cu zonele alea rosii si verzi de la senzorii de parcare.

Am ras in sinea mea ... femeia nu se grabea si stia clar ca poate sa treaca dar vorbea la telefon. Ma si gandeam eu asa... hmm ia uite si asta nu e in stare sa vada din masina si cand colo... :bash:
Legionaru'
Luni duc masina la vopsit.
Am gasit-o zgariata pe cele 2 usi stanga.
alin94962
QUOTE(Legionaru')
Luni duc masina la vopsit.
Am gasit-o zgariata pe cele 2 usi stanga.



Parca-i facatura!
Cred ca anul asta vom fi multi cu masinile pe la vopsitorii....sau cel putin la polishat.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.