Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Despre copii.....
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
Alex-F1
Ca sa reunim aici toate discutiile despre copii, strecurate pe alocuri prin alte topicuri, iata un topic care se vrea dedicat in special acelora dintre noi (dar nu numai) pe care Dumnezeu i-a binecuvantat cu unul sau mai multi copii! Sa dezbatem aici diverse subiecte care au legatura cu copiii nostri (si nu numai ai nostri), cu educatia lor, cu felul cum le vedem/pregatim noi viitorul, inca de la cele mai fragede varste si orice alte informatii, pe care, daca ni le impartasim unii-altora, poate ne vor fi de folos!!! Eventual ne putem mandri chiar si cu poze!!! arigato.gif
Tiberiu61940
Daca toti avem masini si unii au si copii, citi din cei cu copii folosesc scaunele speciale pentru ei, si daca nu, DE CE? care ar putea fi scuza?
Intreb pentru ca 80% din copiii care ii vad in masini nu sint in scaune speciale, si uneori sint pe locul mortului, FARA CENTURA!!! :minigun:
Fiica-mea a avut din day 1 cosulet de ala pt nou-nascuti, iar de pe la 9 luni scaun special, montat pe bancheta din spate pe mijloc, ca nu are prindere isofix. Nici nu plec de pe loc daca nu e prinsa bine in scaun.
air_wolf
in primul rind: sa ne traiasca! arigato.gif
eu am folosit scaunul pentru fi-mea pina la 4 ani, cind n-a mai incaput in ele. am avut 2 (in care s-au plimbat pina acum vreo 4 copii), pe grupe de greutate.
acum caut un scaun gen recaro, cu centura in 5 puncte. cit nu are scaunul spcial, fi-mea poarta centura de pe spate-mijloc obligatoriu si pina la coltul blocului daca mergem.
Arheopterix
Topic excelent!
Vroiam si eu sa propun unul ,dar nu aveam dispozitia necesara.
Chestia cu scaunele e o discutie f importanta.
Cred ca mai mult de 80% merg fara sa i8-si asigure copii.
A fost la tv si un spot publicitar bun cu acest subiect.

Sa va spun o poveste (adevarata).
Tatal meu are un colaborator ,cae a parasit tara prin 46 via State.
A devenit un profesor la o fac. de prestigiu .
S-a casatorit tot cu una de pe meleagurile noastre si au fost binecuvantati cu 3 copii (baieti).Toate astea pe la sfarsitul 60 inceput 70.
Cand cel mare avea 2-3 ani,se juca pe banmcheta din spate.La un semafor,au fost loviti in spate de unul care a fost neatent.Gatul copilului s-a frant si a murit pe loc.
Vreo 3 ani mai tarziu,s-a nascut al treilea copil.A avut o soarta asemanatoare cu primul;In timp ce traversau o intersectie,un sofer a trecut pe rosu,le-a lovit masina,in partea din spate lateral. Masina s-a rotit iar mama a strivit cu corpul ei bebelusul de numai cateva luni.
Numai cine are copii ,i-si poate imagina ce a fost in inima acestor oameni.
Si cine stie cum artau masinile americane in acea perioada,stie ca nu erau Tico sau Matiz,ci tankuri pe roti.
Asa ca nu numai scaunul e important,ci si ceilalti ocupanti sa poarte centuri.
Alex-F1
Haideti sa facem pt. inceput si "prezentarile" (cine doreste, bineinteles)....macar numele si varsta! Deci al nostru odor se numeste ANDREAS MARIO, are 5 luni si 11 zile (nascut la 21.08.2006 - zodia leu), iar mai jos am pus una dintre cele mai recente poze ale Domniei Sale! :notworthy: biggrin.gif

Legat de scaunul de masina....clar ca din ziua cand a iesit din maternitate il ducem intr-un cosulet cu maner pt. nou-nascuti (cica merge pana la 13 kg, dar deja imi rupe mainile biggrin.gif ), prevazut cu centura in 3 puncte, iar in masina (pe bancheta din spate si cu capul spre fata) se fixeaza si cosuletul cu centura masinii....clar ca masina nici nu porneste de pe loc pana nu e fixat copilul in cosulet si cosuletul in masina...desi uneori ne grabim, dar pt. operatiunea asta este si va fi timp intotdeauna....you know....safety first!!! :angel: Niciodata nu se stie ce se poate intampla....Doamne fereste.....intamplarea cutremuratoare povestita de Arheopterix este cat se poate de graitoare in acest sens....nici nu vreau sa ma gandesc.... sad.gif Da, era si inca mai este spotul acela publicitar f. bun, cu parintii care, la un accident, au airbag-urile, iar fetita din spate este proiectata prin parbriz.... :ohmy: ...si chiar este conform cu realitatea!!!
Iulian HondaFan
sa-ti traiasca pustiu.. e frumos foc. da' cu somnu cum stati? biggrin.gif

si eu am rams socat de cati copii am vazut in Ro in masini fara scaune... mai e mult pana departe. fi-mea as tat tot timpul in scaun, acum are 4 ani si deja se urca singura in scaunelul ei si isi pune centura...
Arheopterix
"Noi" suntem Eric.
Avem 3 ani si 3 luni.
Suntem pasionati de masini,avioane (ca tata) si in plus de locomotivele din serialul "Thomas si prietenii sai".
Nu accepta sa mearga cu masina decat legat cu centuri in scaunul special.
Cand "conduce el" adica sta la volan si se joaca cu butoanele,i-si pune centura soferului iar ceilalti ocupanti sunt obligati si ei...
Daca mergem cu tricicleta electrica,casca si manusile sunt de ne lipsit.
A fost usor sa il obisnuiesc.
Cu facutul la wc e mai greu...
Arheopterix
Alex,cum a fost perioada colicilor?
Nu ii asculta pe aia care zic ca cu timpul o sa fie mai bine!
E din ce in ce mai greu.
Uite peretii mei la o zi dupa ce au fost zubraviti.
Vopseau e vopsea de gard (ulei).
Asa ramane pana creste!
TLS-09
Nu pronuntati cuvantul colici.Tocmai le avem in acest moment.
Rares ma cheama.
Oana
felicitari Alex...sa va traiasca pustiul si sa fie sanatos...si sa-l inveti de acum ca Ferrari e singura echipa cu care trebuie sa tina din Formula 1...si totusi nu pot sa trec peste culorile pe care le au hainutzele lui...ceva cu rosu n-ai gasit?sau macar cu gri... :angel:
cat despre scaun, cred ca numar pe degetele de la o mana masinile pe care le-am vazut sa aiba asa ceva...ce spune legea?ii obliga cumva pe soferi sa foloseasca scaune pana face copilul o anumita varsta?bine...intrebarea era cu titlu informativ, ca pana la urma n-ar trebui ca o lege sa ne faca sa avem grija de copii..asta trebuie sa vina de la sine si un parinte cu capul pe umeri o va face fara sa fie impins de la spate de lege...oricum, inconstientza e mare....si aici intra si cei care isi lasa copiii pa scaunul din fatza, ca altfel plang sau fac crize de isterie (am vazut cazuri de genul asta)...am auzit multe comentarii la adresa reclamei cu copilul care iese prin parbriz si majoritatea o criticau spunand ca e prea dura...corect, e dura, dar numai asa ii poti face pe unii sa realizeze ce se poate intampla... :bash:
despre educatia unui copil, sunt enorm de multe lucruri de zis...
pana am scris eu au mai aparut 2 poze, asa ca aceleasi urari si celorlalti...smile.gif
TLS-09
Incercam inca una
TLS-09
Ultima ca mai recente nu avem, astea sint de acum o luna.
Legionaru'
Alessia - Cristiana . In prezent avem 4 luni si 11 zile . In foto aveam 2 luni si jumatate!

Oana
din poze Rares pare juniorul forumului..cat are?
Xalanx
Cosmin, 6 ani.
Xalanx
Cosmin, inca o data.
r4mp
Sa va traiasca smile.gif Cred ca vor mai trece ceva ani pana sa devin si eu parinte.. Dar ca tot veni vorba de siguranta copiilor in masini: azi de dimineata cand am plecat la facultate, am observat un individ in fata blocului care parea sa astepte pe cineva. Am traversat strada, m`am suit in masina am pornit motorul etc.. In fata mea era parcat un Damas plin de copii blush.gif pe luneta ramasese scris doar " tentie cop ".. presupun ca era masina pentru dus - adus copiii la gradinita ... dupa parerea mea sunt cam nesigure damasurile acestea, plus ca in masina nu am observat nici o persoana matura care sa ramana cu cei mici :bash: ..... munca munca dar mi se pare strigator la cer sa iti lasi copilul sa fie transportat in modul acesta... tin sa precizez ca pe bancheta spate erau 4 kinderi, deci in mod sigur nu erau asigurati cum trebuie :bash:
Arheopterix
Bravo!
Buna observatie!
Din exact acest motiv,o prietena a renuntat la acest transport catre scoala/gradinita.
Copii -ca intr-o cutie de conserve,fara scaune speciale,fara centuri si practic nesuprav.Damasul mai e si cu tractiune spate si centru greut. destul de sus.
Alex-F1
@Iulian HondaFan: multumesc frumos, la fel!!! Somnul? Paaaai...de la 3 saptamani pana in prezent doarme (singur in camera lui) toata noaptea, adica vreo 10-11 ore, de pe la 22-23 seara pana pe la 8-9 dimineata!!! Avem un walkie-talkie special pt. copii, de la Chicco, cu care ii auzim la noi in dormitor orice miscare!

Sunt super toti piticii din pozele voastre!!! :clapping: Sa va traiasca si sa va bucurati de ei!!! Poza lui Eric e super-tare!!!

@Arheopterix: perioada colicilor n-a fost dura....l-a mai durut din cand in cand burtica, ca se tot ghemuia saracu si tragea vanturi, dar i-am dat Baby-Drink (ceai anti-colici) si a fost mai bine....si acum tot de ala bea, nu vrea sa dea drumu la biberon defel, trebuie sa-l tin de cap ca sa i-l scot din gurita!!! A fost si inca este alaptat exclusiv la san, dar am inceput de o saptamana cu sucuri de morcov si mar, iar cat de curand vom incepe cu supica, fiindca se pare ca laptele de la san nu prea-i mai ajunge.... Pai si pediatrul ne-a zis ca, colicii tin cam pana pe la 6 luni si intr-adevar in ultimul timp nu pare sa-l mai fi suparat burtica decat f. rar, dar...vom vedea ce urmeaza.... Cu peretii...hehe..asta e....si noi avem apartamentul amenajat total de doar 1,5 ani si asteptam momentul cand piticul ni-l va reamenaja in stilul lui... biggrin.gif

@oana: multumim de urari....eh, se putea sa nu zici tu ceva de Ferrari sau de culoarea rosie? tongue.gif Uite, special pt. tine pun aici o poza in care sper ca e destul rosu!!!
Mariustom
Eeeeeee, se pare că, până acum biggrin.gif , eu sunt cel mai veteran


Și altele:


Este sufletul meu, o cheamă Oana Mirabela și are 12 ani.

Deocamdată atât :wave:
Skywalker
Bianca la 1 an (10.10.2005 nascuta)
Iulian HondaFan
frumosi copii. sa va traiasca la toti si sa va aduca multe bucurii.

QUOTE(Alex-F1)
@Iulian HondaFan: multumesc frumos, la fel!!! Somnul? Paaaai...de la 3 saptamani pana in prezent doarme (singur in camera lui) toata noaptea, adica vreo 10-11 ore, de pe la 22-23 seara pana pe la 8-9 dimineata!!! Avem un walkie-talkie special pt. copii, de la Chicco, cu care ii auzim la noi in dormitor orice miscare!


fericitule... fi-mea avea program de urlete in fiecare seara de la 8-9 pana pana dupa miezul noptii, de la 1 luna la 6 luni... oricum totul a iesit bine in final.

iote si pe Teodora de Halloween ( 4 ani):
TLS-09
QUOTE(oana87995)
din poze Rares pare juniorul forumului..cat are?

Doar doua luni am implinit( ma rog si cateva zile). biggrin.gif
eddie
Sa va traiasca la toti ! Am cautat si eu o poza mai recenta cu cei 2 kinderi ai mei impreuna.Am gasit una cu greu pe care o postez.
Edi are acum 9 ani jumatate si Teo are 3 ani si jumatate.Amandoi sunt nascuti in zodia Leului si va dati seama ce lupte se dau pentru conducere !
eddie
Hai ca am mai gasit una....Aici zici ca sunt de aceeasi varsta !
A K U
Sa va traiasca tuturor si sa va bucurati de ei pana la adanci batraneti. Excelenta ideea acestui topic, felicitari. Foarte multi dintre noi au copii si cred ca multi vor posta aici pentru ca, nu-i asa, ei sunt cele mai importante fiinte din viata noastra, alaturi de neveste, desigur biggrin.gif O sa incerc sa postez si eu niste poze cu creola mea creata biggrin.gif biggrin.gif
DORU
Sa va traiasca odorul tuturor...si sa-i educati sa va semene, vulturasilor !

Eu inca nu am urmas/a, dar intentionez sa ma alatur "trend-ului" anul viitor... biggrin.gif
A K U
Hai sa vedem daca-mi iese. E prima oara cand folosesc Irfan View, asa ca nu dati cu pietre...Daca nu reusesc, o sa am nevoie de niste indicatii, va rog.
Tiberiu61940
Toyota fan - 1 an si 10 luni
Poarta toata ziua asa ceva prin casa - e un instantaneu
A K U
Grrrrrr, cum fac sa pun si eu poze??? Am micsorat-o, am dat browse, open si...nimic. Cine me ghideaza si pe mine, pas cu pas, inclusiv cu Irfan ca sa nu pun o poza din care nu se intelege nimic?

Mariustom
Citește aici: http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=14618

Baftă :wave:

LE: Și, vezi că poți pune ulterior poza în mesajul DEJA postat, modificând mesajul biggrin.gif
RUE
Oana Teodora, 7 Martie 2006
acum are 0,5 dinte, frezata recent la domiciliu pt breton, stie 4 labe, zice tata la toata lumea (asta tre sa rezolv cand ma intorc acasa), stie sa traga de ata puiul de la chico sa cante, porneste tv ul de la butoanele din fata, fan rotobil, ii place cablul de retea cand e libera in casa, mananca de rupe, a fost racita acum o saptamana cu febra 40 cu 2, a servit milupa cam pana in noiembrie etc
RUE
cosulet am primit cand am inceput sa o deplasam cu masina 1-2 luni.
in prezent e scos din uz dar nici nu o mai plimba nimeni cu masina pe moment.
saptmana viitoare voi fi acasa in cautare de scaun pt Oana.
sa fiu sincer nu mi amintesc cum calatoream cand eram puradel dar presupun ca in brate blush.gif
masina a aparut in familie cand aveam 11 ani si am preferat inca de atunci locul soferului, ce e drept cam pe hartoape si drumuri de tara.
sper ca le place sa stea in scaunul lor, trebuie facuti sa realizeze ca acolo le e bine.
Cand am mers in noiembrie pe la metro sau alte magazine si o luam cunoi o puneam in cosul bine ancorat si daca nu adormea imediat la intoarcere avea obiceiul sa dea in plans....
Alex-F1
Sunt scaune de masina pt. copii la toate supermarket-urile (Metro, Real, Selgros etc) sau la magazinele de profil din Terra si Kappa, la preturi de la ~ 300 lei pana la....cat te tine buzunarul! Noua multi ne-au recomandat varianta SH, pe motiv ca n-are rost sa dai atata banet pe-un obiect care il poti lua la jumatate de pret SH si e la fel cu unul nou, ca doar nu prea are ce sa se strice la ele....centurile si sistemul de prindere sa fie in regula si-n rest no problem! Normal ca pe cine il lasa buzunarul, isi ia nou si poate sa dea si 700 de lei pe el!!! La noi nici nu s-a nascut bine Andreas si am si primit unul de la o ruda, este folosit, dar e ca nou....deocamdata l-am pus bine, ca nu avem nevoie de el, dar cand va fi cazul, il bagam (asa de fenta, ca de fapt e super-curat) in baie, il spalam bine bine de tot si atunci zicem ca e nou.... biggrin.gif Daca nu-l primeam pe asta, cred ca am fi cumparat si noi unul nou....nu f. scump, dar nici cel mai ieftin....dar asa, mai bine dam banii aia pe altceva, ca har Domnului este pe ce da banu, nu?!.... :angel: Vorbeamos... :wave:
RUE
de acord cu primitul, am si primit cosul acela de bebe folosit si in masina.
la scaun nu se arunca nimeni vad... dar mi a zis un prieten ca si a luat d ela miniblue cu 260 ron unul fain.

sa ne spuna cei cu experienta cum sa i invatatm la olita!
Arheopterix
La noi ,cu olita e jale mare...
Daca scoatem pampersul ,ne tinem si nu facem.
Cum il "montam pe pozitie" facem imediat.
Sunt deja disperat....
Stam pe wc si ne jucam cu hartia igiennica.De facut -nimic! :evil:
Baby Blues
Marea majoritate a prietenilor mei au copii mici. Asa ca vad aproape zilnic ce razboaie au loc. Marea majoritate a tatilor, cand e vorba de schimbat scutece sau alte activitati conexe dau bir cu fugitii biggrin.gif . Va plac aceste activitati? :angel:
Skywalker
Din cand in cand mai tre sa faci si asta.
TLS-09
QUOTE(stefan_adrian)
Marea majoritate a tatilor, cand e vorba de schimbat scutece sau alte activitati conexe dau bir cu fugitii biggrin.gif . Va plac aceste activitati? :angel:

Cand am vazut maniera brutala in care se proceda la schimbatul scutecelor de catre asistente in maternitate(in ciuda "atentiilor substantiale), am procedat la a le interzice sa-l mai schimbe si m-am ocupat personal de toata treaba asta.Ne place sau nu conteaza mai putin, important e sa o facem.
RUE
eu am prins 3 sapt concediu de puericultor (conform cu legislatia) si am schimbat la greu ca in perioada respectiva.
oricum, cand manca spanac era mai decent mirosul.
cand a trecut la carnica si alte combinatii au iesit niste miroase de spargeai zidurile.
A K U
Nu mi-a facut niciodata greata (sa nu zic scarba) sa-i schimb scutecele, nici macar cand era deranjata la stomac biggrin.gif. Cat despre treaba cu olita, a mea nu mai poarta pampersi de la 2 ani si vreo doua sau trei luni, nici macar noaptea. Daca face, cere la olita. Meritul soacrei mele care i-a spus ca e rusine, ca mergem la gradinita si rad copiii ceilalti de noi biggrin.gif
OaneA4
O idee grozava cu acest topic. Sa va traiasca tuturor si sa va aduca numai bucurii.Si eu am un igeras prin casa. Cred ca e cel mai micut dintre toti. Are 2 luni si 15 zile, il cheama RAUL BOGDAN si este comoara familiei. Incerc sa pun si o poza cu EL.
TLS-09
Sa-ti traiasca voinicul Oane.Sa-ti aduca numai bucurii!
Pe cat s-a nascut?ca Rares al meu e de pe 21.11.06 (asta ca sa stabilim chestia cu cel mai mic!!! biggrin.gif ).
RUE
tatii de baieti sa ne povestiti si noua ce /(nu) ati facut pt asta!
asta ca sa stim la mutarea viitoare... sa mutam calul sau nebunul.. sau regina...
TLS-09
Un sfat pentru cei din zona de vest.Marea majoritate a lucrurilor pentru copii merita luate din Ungaria.Fata de preturile cu devarat nesimtite de la noi merit un drum la unguri.Exemplific :cantar pentru copii la noi 250 lei, la ei 160,scaun pentru masina la noi 250-300 lei la ei 180, carucior la noi 700 lei la ei 400,termometru cu infrarosii la noi 400 lei la ei 200, patut 400 la noi 200-250 la ei, cadita baie 80 lei la noi si 30 lei la ei etc, nu are rost sa continui.Daca ma gandesc la faptul ca motorina Timisoara-Szeged dus-intors ma costa 50 lei cred ca este evidenta alegerea.
RUE
TLS, tinand cont ca mititica are dao 11 luni aproape,nu are pasaport, pot sa o scot la unguri cu certificatul de nastere?
nu e trecuta la niciunul in pasaport.
as merge saptamana ce vine pana la unguri...
TLS-09
Nu poti fara sa o ai in pasaport.Taxa de urgenta e de 100 lei parca.
OaneA4
QUOTE(TLS-09)
Sa-ti traiasca voinicul Oane.Sa-ti aduca numai bucurii!
Pe cat s-a nascut?ca Rares al meu e de pe 21.11.06 (asta ca sa stabilim chestia cu cel mai mic!!! biggrin.gif ).


Si tie sa-ti traiasca si sa fie sanatos. Onelu (asa il strig deocamdata ca nu-i botezat) s-a nascut pe 18.11.2006.
James Kilowatt
Eu mi-am schimbat pasaportul in 2005 si nu mai exista taxa de urgenta (desi daca o platesti, CEC-ul iti ia banii :bash: , insa nu scrie nicaieri ca trebuie platita si politistii iti spun ca nu trebuie). Trebuie doar sa faci o cerere de audienta la sef sa explici de ce te grabesti. S-a rezolvat totul ca la carte fara pile si fara spaga, si pentru mine si pentru sotie, la cateva luni diferenta. (in Galati)
Si am evitat si statul la coada pentru ca am avut formularele de pe net, iar la politie se dadeau doar cate 20 formulare numerotate la cateva ore, ca sa se evite cozile inauntru....
RUE
www.prefecturatimis.ro

IN CAZUL IN CARE SE SOLICITA SI INCLUDEREA MINORILOR PANA LA 14 ANI

a. 1 fotografie color 2,5 x 3,5 cm, sau se prezinta cu minorul pentru preluare foto,
b. cerere tipizata
c. certificatul de nastere in original si copie
d. consimtamantul celuilalt parinte - legalizat la notariat
e. includerea minorilor se face la confectionarea pasaportului pentru parinte (fara taxa pentru includere), sau ulterior cu plata taxelor aferente:
- 3 RON - taxa de cerere
- 3 RON - includere/copil

NOTA:
- Cererile se depun personal la formatiunile de Pasapoarte unde isi au domiciliul solicitantii
- Completarea cererilor se face, de regula, de mana de catre solicitanti, cu majuscule si cat mai citet
- Pasaportul simplu se elibereaza la cerere si persoanelor care nu au implinit varsta de 14 ani.
- Cererile pentru eliberarea de pasapoarte individuale pentru copii sub 14 ani se formuleaza de catre parinti ori de catre reprezentantul legal, avand acordul notarial al parintilor
- Se pot obtine pasapoarte in regim de urgenta (3 zile) numai in cazuri motivate cum ar fi: cei care au locuri de munca in strainatate, cazuri medicale sau deces,delegatii,competitii sportive, soferi T.I.R., sau alte cazuri justificate. Aceste cazuri se analizeaza la depunerea cererii pentru obtinerea pasaportului de catre functionarul din ghiseu, care stabileste si termenul la care se poate ridica pasaportul. Taxa de urgenta este de 100 RON si se plateste la C.E.C.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.