Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Despre copii.....
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
drabisan
QUOTE (klm @ Jan 5 2009, 04:04 PM) *
pentru ca dam ocazia naturii sa isi faca datoria.


La capitolul asta sint foarte deacord cu tine!
Insa polio...cred ca nu doresti nimanui! Aia era o boala one-shot! Dupa ea dezastru'! Bine ca e practic eradicata!

Nici eu nu sint deacord cu vaccinarea in masa, just in case. Sint putine vaccinurile care chiar si-au dovedit eficacitatea intr-un mod convingator: ex. TBC-ul.

Reversul medaliei: tarile avansate, cu juniorii vaccinati anti-de-toate de mici. Comparativ cu tarile bananiere unde nu se fac decit vaccinuri ultra-clasice. Citi dintre voi, care nu ati crescut in Ro, dar nu pe Calea Victoriei sau in Primaverii, sinteti alergici la ceva?

Cind vedeam la "video" filme in care aia erau alergici la diferite mincaruri habar nu aveam ca exista asa boala.
Ce-i drept, pe vremea aia, unde am crescut eu, cerul era un pic prafuit cind se treiera orz sau griu si cind se recolta porumbul. Acum cerul e gri de control sad.gif
Diesel
Mike are un fost coleg de liceu cu care am tinut eu mai mult legatura, pentru ca ne intalnim in aceleasi jocuri online.

In luna Decembrie a trebuit sa plece in Nigeria si cu o saptamana inainte a trebuit sa faca 4 vaccinuri obligatorii. Inainte sa le faca stateam de vorba si radeam de el. In cel mai rau scenariu, mori, i-am zis eu in gluma. Apoi ne-am apucat sa cautam pe internet efectele adverse ale vaccinului contra febrei tifoide (sau ceva asemanator, memorie slaba). Dupa ce a citit s-a speriat bine. El e oricum o persoana destul de firava, predispus la imbolnavire.

Dupa ce a fost vaccinat a fost KO timp de cateva zile cu febra si toate alea, de parca ar fi fost imbolnavit de toate chestiile alea deodata. Stiu ca asta e ideea unui vaccin, dar totusi. Ar trebui sa il poti duce pe picioare. Ca idee n-a mai ajuns in Nigeria din niste motive legate de viza.

Asta ma ingrijoreaza si la vaccinul anti-gripal. Il faci la inceputul iernii, iti distrugi sistemul imunitar cu virusul de anul trecut si intre timp te expui si virusului de anul asta, genial. Iar in cazul familiei noastre, daca raceala se agraveaza, mama scoate antibiotice de parca ar fi solutia universala.
RUE
eu din motive ca a doua zi zburam din fr spre orientul mijlociu a trebuit sa bag 3 bucati in 15 minute: febra tifoida, meningita si hepatita A si B cred.
la ora 19 le am faut si in o ora eram praf.
dimineata am fost mai ok si apoi a trecut.

nu stiu cat mi au folosit, dar marturisesc ca am mancat multe prostii in 3 ani de tari bananiere.
mike.omega
Antitetanosul e eficient!
Acum vreo 2 ani am calcat intr-un cui incercand sa construiesc o cusca pentru catel. Nu mi-a trecut prin picior, doar mi-a intrat in picior. Cuiul nu era ruginit(vizibil). M-am descaltat am vazut ca imi curge sange, am plecat imediat acasa, pe drum apasand ambreiajul(calcasem cu stangul) rana s-a inchis. M-am pansat eu singur si deja cand au venit ai mei peste cateva ore piciorul incepuse sa-mi amorteasca. Am fost la urgenta, mi l-au pansat, mi-au facut injectia si cateva zile n-am putut sa calc corect. Vreo saptamana si ceva n-am condus, noroc ca eram in vacanta confused.gif
ozz86651
Va place mai mult sa fabulati pe teorii conspirationiste decit sa cititi 1-2 articole acolo, fie ele si la nivel de wikipedia. Decit sa urmariti filmulete pe net ar fi mai bine sa investiti timpul asta in ceva citit, ridica si nivelul. Da asa-i romanul, se pricepe la toate. Adica chestiile alea care va sar voua in ochi care nu aveti studii medicale (ce sa vorbim de ceva mai specializat de genul biologie moleculara) credeti voi ca nu a sarit in ochi nici unuia din miile si zecile de mii de specialisti care lucreaza nu numai in industrie dar si in universitati, centre si agentii guvernamentale, organizatii nonprofit samd?
Metoda de a discrimina intre INFORMATIE si timpenii e sa vedeti cine urmeaza fiecare cale. Ca apare unul intr-un filmulet care face clabuci la gura ca e specialist nu inseamna ca e si adevarat... ia-ti verificat voi diploma? da ce intre specialisti sint toti normali la cap? Cind vorbim de 99% dintre cei calificati intr-o tabara si 1% impreuna cu cei necalificati in cealalalta tabara, e la mintea cocosului care e relitatea... putin pragmatism, ce naiba.

QUOTE
Citi dintre voi, care nu ati crescut in Ro, dar nu pe Calea Victoriei sau in Primaverii, sinteti alergici la ceva?


In tarile civilizate nu se fac mai multe vaccinuri (sau nu semnificativ mai multe) decit in Romania. Americanii de virsta mea nu au cine stie ce vaccinuri in plus fata de mine. Alergiile sint o boala moderna, dar au legatura cu curatenia nu cu vaccinurile. Iti arat o graoza de indieni, romani, chinezi care o data emigrati in vest la maturitate a ajuns si ei la alergii.
Pe de alta parte pretul platit pentru lipsa alergiilor e mortalitatea infantila... gindeste-te asa: mare parte dintre copiii aia care traiesc bine mersi cu alergii ar fi fost morti din fasa in alte tari. In plus in cazul in care aveai o alergie severa acum 30 de ani in Romania cel mai probabil e ca n-ai fi supravietuit, faceai de mult soc anafilactic.
Mai e o smecherie: bolile care nu se baga in seama la noi in tara nu insemna ca nu exista. De exemplu: autism, ADD, alergii usoare (nas infundat, ochi lacrimosi etc), boli pshihiatrice, si mai stiu eu cite. Ca nu toate trebuie bagate in seama si exagerat cu medicamentele e alta treaba, dar ele exista.

QUOTE
pai cate zgarieturi faceam in copilarie ar fi trebuit sa imi rup fundul de vaccine anti-tetanos


Vaccinul anti tetanos se face o data la citiva ani, am uitat citi, 3, 5 sau 10. Ai facut si tu in Romania cel putin vreo 2 cred, la scoala.

QUOTE
Subliniez in linii mari cam ce a mai spus: vaccinurile se fac din radacini de virusuri deci corpi straini care intra in organism numai ca a dracu virusuri se muteaza de ne-nebunesc si atunci ce rost are sa-mi bag in mine virusul de anul trecut?!


Si tu chiar crezi ca esti singurul care s-a prins de acest adevar simplu? Treaba e mai complexa de atit: exista centre zonale unde se face o estimare a virusilor de la anul asta bazat pe anul trecut. Vaccinul se face pe citeva tulpini care sint responsabile pentru 80-90% din cazuri. Impreuna cu riscul estimarii care nu e perfecta, vaccinul acopera de fapt numai un 60% sau ceva mai mult din cazuri. E o treaba probabilistica. La nivel statistic e enorm, e foarte important, la nivel personal daca ai facut gripa nu te inclazeste cu nimic si dai vina pe vaccin ca e conspiratie.

QUOTE
Il faci la inceputul iernii, iti distrugi sistemul imunitar cu virusul de anul trecut si intre timp te expui si virusului de anul asta, genial. Iar in cazul familiei noastre, daca raceala se agraveaza, mama scoate antibiotice de parca ar fi solutia universala.


1. Cum crezi tu ca "iti distrugi" sistemul imunitar? Chiar daca vaccinul e pe tulpina gresita nu iti distruge nimic. Cel mult ti-l "antreneaza", desi intr-o directie posibil nefolositoare.
2. Romania are probleme majore cu excesul de antibiotice care e mult mai grav si daunator decit orice vaccin.

James Kilowatt
Asta cu antibioticele e valabila si in tari cu apa calda. Diferenta e poate ca astia si-au dat seama de asta si incearca sa controleze problema....

Pe de alta parte atata timp cat farmaceutica invarte niste sume fantastice (comparabile probabil cu industria auto de ex) e normal ca intotdeauna sa apara suspiciuni legate de unele medicamente sau vaccinuri. Si de motivatia celor din afacerea asta.... oare ce prefera actionarii, un tratament antisida de 1E care sa vindece zeci de milioane de oameni si sa eradice boala sau un tratament de 100.000 euro care sa vindece cateva mii asigurand "perenitatea" bolii pe termen lung? E un exemplu idiot inspirat din southpark, insa cum exista o urma de logica in discursul asta, va prinde intotdeauna. Jumatatile de adevar merg la public cu ochii inchisi....
ozz86651
Asta cu tratamentul de 1E vs. 100kE e o simpla teorie. Unu, daca nu ar exista mai mult de o companie farma, da ce te faci daca vine concurenta si-ti sufla toata piata cu medicamentul de 1E? Apoi sida de exemplu ar fi pe cale de disparitie oricum in tarile bogate, pur si simplu oamenii sint asa de speriati ca nu prea se mai inregistreaza asa multe cazuri noi. Nu se compara cu explozia din 80. Cea mai mare sursa de sida e Africa, ori aia nu pot fi o piata pentru medicamente scumpe.
Oricum medicamentele de 1E sint un vis imposibil, orice medicament nou costa miliarde de produs (2-3 miliarde in medie) si ani multi inlaborator si teste, si ai numai citiva ani, foarte putini, ca sa iti recuperezi banii. Cum paiata de sida in tarile care nu-s in lumea a 3a e mica in nivel absolut, e si normal ca un medicament sa coste mii sau zeci de mii multe de $, si e absolut imposibil sa-l faci la 1E.
Nici argumentul cu sumele invirtite de farma nu e neaparat real, si industria tutuinului invirtea poate si mai multi bani si producea enorm de multe taxe pentru stat si iaca, de acum mai e putin si se scoate fumatul in afara legii.

Problema antibioticelor in vest nu se compara cu Romania. Cel putin pe aici e imposibil sa obtii vreun antibiotic fara reteta. Asta insemna enorm, pentru ca nu o sa iei antibiotice aiurea. De aia inca se mai foloseste penicilina in doze in care in Ro nu se mai folosesc de o groaza de timp ca nu mai are efect. O epidemie in Romania e potential un dezastru pentru ca nu mai exista antibiotice suficient de "tari" (sau exista dar sint extraodrinar de scumpe) pentru rezistenta tulpinilor selectionate de antibioticele de pina acum. E absolut ridicol sa vorbim de vaccinuri in loc sa vorbim de asta.
20krpm
pai ma arheo, io n-m nimic impotriva, ba chiar apreciez, faptul ca supui atentiei si tragi un semnal de alarma cu chestia cu vaccinele. ti-am spus, si io am citit atitea, si pro si contra, de pin la urma n-am stiut tare bine ce sa mai aleg. eu doar spuneam ca felul in care faci recomandarile poate fi supraconsiderat, din cauza ca esti (si se stie ca esti) medic. mai degraba ai atrage atentia ca asta nu e un sfat medical, al cuiva care a studiat in mod direct problema, ci a unuia care a auzit si a citit si a vazut un film, chestie care oricine de p-aici o poate face. sa te legi de exemplul pe care l-am dat cu rubeola e ineficient - am spus de la inceput ca e un exemplu abstract, de nepriceput. a, si eu am facut urit odata din cauza ca identitatea mea a fost dezvaluita de altcineva care obtinuse informatiile ce stiu eu de pe unde; nu pentru ca tin neaparat sa fiu incognito, ci pentru ca vreau ca *eu* sa fiu in controlul identitatii mele. daca eu iti aflu adresa de email, nu cred ca e corect sa o public aici, ca o sa primesti scrisori inlantuite cu noroc si preturi incredibile la viagra.

cit despre problema in sine, cit sint de eficiente sau neeficiente vaccinele, eu cred ca-s mult prea multi factori care pot influenta rezultatele. da, poti spune ca toti copii din lumea asta pot fi considerati date statistice, si cind compari procentul de cazuri din anul de gratie 1950 cu cel din 2000 se vade clar ca vaccinele au contribuit, dar in ce masura au contribuit?... cine adauga in statisticile astea o aproximare a contributiei pe care le-au avut, pe ansamblu, vaccinele, alaturi de apa si sapun, de avansurile in medicina sau de diminuarea substantelor nocive din materiale? cine macar ia in considerare timpul de injumatatire al numarului de cazuri ca urmare a administrarii vaccinelor pe un numar supravegheat de subiecti? si in cele din urma, citi din cei care ar citi statistici din astea ar intelege cu adevarat, matematic, despre ce e vorba, si daca ipotezele considerate au fost corecte si suficiente?
krondet
zice-se ca tunsul f.f.f.f scurt, ajuta pe viitor la indesirea parului. om trai si om videa. Am lasat-o sa faca revelionul cu par. dup-aia am bagat foarfeca in parul original whistling.gif
klm
Am spus in mesajul anterior ca vorbesc pentru cazurile unor virusuri care cauzeaza boli tratabile cu o canutza de tzuica fiarta sau mai stiu ce untura de ratza (iertati-mi ignoranta insa singura problema medicala pe care am avut-o, in afara unor raceli ocazionale si uneori dureri de burta, a fost o entorsa).
CITAT(mike.omega @ Jan 5 2009, 08:46 PM) *
Antitetanosul e eficient!
Acum vreo 2 ani am calcat intr-un cui incercand sa construiesc o cusca pentru catel. Nu mi-a trecut prin picior, doar mi-a intrat in picior. Cuiul nu era ruginit(vizibil). M-am descaltat am vazut ca imi curge sange, am plecat imediat acasa, pe drum apasand ambreiajul(calcasem cu stangul) rana s-a inchis.

Tot arhe spunea ca daca lasi sa curga putin sange in timp ce torni apa (eventual oxigenata) si pansezi locul nu se infecteaza, si in majoritatea cazurilor are dreptate; tu ti-ai bagat piciorul in soseta imputita si in pantofi (glumesc teehee.gif , nu ma bana) si rugina aia normal ca a ramas in rana.
CITAT(ozz86651 @ Jan 5 2009, 08:53 PM) *
Va place mai mult sa fabulati pe teorii conspirationiste...

De acord cu marea parte a ceea ce ai spus cu mici amendamente:
- am avut toata viata o alergie care se pare ca a disparut din senin incepand cu 2008, nu cred sa fie din cauza igienei care, cel putin de cativa ani, s-a pastrat la acelasi nivel (ridicat, zic eu si cei din jur nu mi-au dat motive sa cred altceva) mai ales ca era vorba de produsul unui copac care se manca dupa eliminarea invelisului;
- am facut un singur vaccin anti-tetanos in clasa a 8-a de m-a durut piciorul 1-2 zile insa pana atunci ma zgariam in fel si fel de fiare cand mergeam la furat de tzeava de pe santierele comuniste;
- n-am zis niciodata ca vaccinurile nu ajuta doar ca mi-am exprimat scepticismul cu privire la utilitatea lor, asa cum ma pricep eu s-o inteleg si s-o fac
- daca tratamentul tau costa 100k atunci concurenta o sa vanda la 99k si nu la 1e si o sa faca ambele firme profit pana apare al 3-lea care o sa vanda la 97k si tot asa pana cand o sa se stabilizeze pretul pe undeva pe la jumate;
- in tarile cu populatie saraca se duc tot firme/organizatii umanitare (folosesc si eu sintagma desi unora nu prea li se potriveste) care platesc companiilor farmaceutice sutele de k de e prin sponsorizari, finantari, imprumuturi facute statelor respective etc;
- mi-am luat acum niste suplimente alimentare care au costat 11 lei (~2,75 e/30 bucati) pentru ca mai bine de jumatate din colegii mei sunt raciti si parca n-as vrea sa ma trezesc si eu cu nasul plin;
Si atat, va urez bafta pe alte topicuri, aici dati-mi voie sa va urez doar multa sanatate smile.gif!
NGZ
klm cam ce-ai vrut sa spui cu :"- n-am zis niciodata ca vaccinurile nu ajuta doar ca mi-am exprimat scepticismul cu privire la utilitatea lor..." ?
Alex-F1
QUOTE (krondet @ Jan 7 2009, 07:16 AM) *
zice-se ca tunsul f.f.f.f scurt, ajuta pe viitor la indesirea parului. om trai si om videa


E adevarat....am probat si noi si asa a fost.....primul par era moaaaaleeeee ca o carpa......iar dupa primul tuns s-a indesit vizibil si s-a facut mai aspru, s-a intarit firul simtitor..... thumbsup.gif Acuma depinde si parintii cum au parul......la noi sotia-l are lins si moale, dar al meu e tare si cret, deci se pare ca omuletul are parul meu... whistling.gif
ozz86651
Nu se indeseste parul cu tunsul, e legenda. De un sa stie bietul folicul de par cit de lung e firul pe care il cara? Dar in timp se toceste la virfuri, se subtiaza, se despica.

QUOTE
Am spus in mesajul anterior ca vorbesc pentru cazurile unor virusuri care cauzeaza boli tratabile cu o canutza de tzuica fiarta sau mai stiu ce untura de ratza


Vaccinul anti gripa e impotriva virusului de influenza, de departe cea mai mortala boala cunoscuta (ca numar de vicitime). Ceea ce numim noi acoperitor gripa de fapt sint o multime de virusi, unele sint cum zici tu, altele te pot baga in groapa.
klm
CITAT(NGZ @ Jan 7 2009, 04:15 PM) *
klm cam ce-ai vrut sa spui cu :"- n-am zis niciodata ca vaccinurile nu ajuta doar ca mi-am exprimat scepticismul cu privire la utilitatea lor..." ?

Viteza de tastare, schimba "utilitatea lor" cu "utilitatea unora din ele" smile.gif.
ozz, stiu ca gripa e vinovata pentru cele mai multe victime insa eu in jurul meu n-am prea vazut cazuri grave (inca odata vreau sa-mi iertati ignoranta, sper sa nu va suparati daca vreau sa mi-o pastrez si vreau ca numarul de cazuri grave pe care le-am vazut sa ramana constant).
AMP
Alex si krondet....eu ii dau dreptate lui ozz...chestia cu tunsul e cam legenda...si e probata si la noi.Zic si eu ca si tine,Alex,ca treaba asta tine si de dispozitia genetica,mostenirea de la parinti...bunici...si asa mai departe. smile.gif
Si cu toate astea....krondet,va urez sa vi se indeseasca parul! thumbsup.gif biggrin.gif
Editez:cum ati reusit sa convingeti micuta sa stea la tuns?


La noi incepe sa se cam "complice" olecuta treaba cu alintatul Luanei...barbatii casei o rasfata,iar eu am ajuns pe post de bau-bau...sunt in continuare vrajitoarea cea rea si as face bine sa-mi iau bagajul si sa plec...cum s-ar spune,ma cam lupt cu morile de vant si scuip contra vantului....ai,ai,ai...jale!Mai am vreo sansa de recuperare cu mandra?! huh.gif
krondet
QUOTE (AMP @ Jan 8 2009, 09:51 AM) *
La noi incepe sa se cam "complice" olecuta treaba cu alintatul Luanei...barbatii casei o rasfata,iar eu am ajuns pe post de bau-bau...sunt in continuare vrajitoarea cea rea si as face bine sa-mi iau bagajul si sa plec...cum s-ar spune,ma cam lupt cu morile de vant si scuip contra vantului....ai,ai,ai...jale!

Mai am vreo sansa de recuperare cu mandra?! huh.gif


Da! desi eu sunt cel aspru si interzicator a toate cele, parca ma cauta mai mult pe mine (ca, ma si joc mai mult cu ea)..astfel incat, severitatea se compenseaza cu joaca thumbsup.gif

Alex-F1
Mah, nu stiu, legenda sau nu, la noi am zis ca s-a adeverit.....si au observat ZECI de persoane, care l-au vazut inainte si dupa tuns.....concluzia a fost unanima: parul s-a INDESIT si firul s-a INTARIT/INGROSAT......si nu ma mai faceti sa va mai repet inca o data, ce naiba!!!! verymad.gif Am intrebat-o chiar si pe tanti frizer si a confirmat si ea treaba......daca vreti si explicatia stiintifica, mergeti si intrebati un dermatolog sau ceva..... tongue.gif Gata!
AMP
QUOTE (Alex-F1 @ Jan 8 2009, 06:23 PM) *
Mah, nu stiu, legenda sau nu, la noi am zis ca s-a adeverit.....si au observat ZECI de persoane, care l-au vazut inainte si dupa tuns.....concluzia a fost unanima: parul s-a INDESIT si firul s-a INTARIT/INGROSAT......si nu ma mai faceti sa va mai repet inca o data, ce naiba!!!! verymad.gif Am intrebat-o chiar si pe tanti frizer si a confirmat si ea treaba......daca vreti si explicatia stiintifica, mergeti si intrebati un dermatolog sau ceva..... tongue.gif Gata!



Uiiiiiiuuuuuu....da' ce enervasi asa , tongue.gif breeee....hai sa ne impacam...nu-i mai bine? beer.gif biggrin.gif Daca tu zici,asa sa fie....nu te contrazice nime'....doar zicem si noi ce stim... biggrin.gif


krondet,sa sti ca si eu visez si am speranta de scapare....Doamne-ajuta! biggrin.gif Poate cand o mai creste?!Oare?! huh.gif
RUE
se da una bucata fetita de aproape 3 ani devoratoare de tom si jerry.
e ok sa iau lcd in camera ei (cu dvd incorporat) sau sa iau un dvd nou in camera de zi sa le vada acolo?

discutii libere
klm
DVD nou in camera de zi (unul mic pe care sa-l poti muta in camera voastra cand aveti oaspeti).
AMP
DVD nou,mic,portabil....cu tv in camera fetei.
RUE
in toamna era in oferta metro unul schneider cu 350 ron si cand am ajuns era 640 ron si era greseala in oferta.
faza e ca si sunasem si mi au zis ca e 350.

cine poate recomanda ceva oferta? pe aia o vad utila si pt mine la deplasari sa avem tv pt meciuri etc.
klm
Foarte misto ala portabil, are o prietena luat in urma cu vreo 2 ani de prin Metro, no name, si merge foarte bine; in concedii pune copiilor (are 3) Alba ca Zapada si n-are treaba cu ei pana la munte/mare. Din pacate nu pot sa-ti spun nimic in plus (preturi, locatii) pentru ca nu m-au interesat niciodata dar poti incerca la toate alimentarele de prin oras.
Bafta!
krondet
am vazut la flanco...pilips parca, cu carcasa mickey/minnie mouse
20krpm
la noi au avut de sarbatori unele mai misto, se montau cu velcro pe tetiera scaunului. doua pentru $120. atita ca baietelu nostru e inca prea mic, si nu e interesat de filme la virsta lui.
klm
Iar ne oftici cu preturile alea... pai cred ca ne-am descurca mult mai bine daca am trai in america avand unele salarii din Ro; mai am niste prieteni romani peste ocean si din cate auzeam de la ei, in afara de chirii (care sunt la fel sau chiar mai mici ca in Bucuresti dar de 2 ori mai mari ca in Galati) chiar cu un salariu romanesc mediu/economie traiesti ca boierul (daca ai unde sta).
Alex-F1
Hmmm......consateanul meu a atins un subiect destul de delicat.......mare atentie cu copiii si cu mijloacele astea media......treaba trebuie gandita bine si facuta pe etape, in asa fel incat sa nu ajunga dependent copilul de asa ceva......la ora actuala in lume sunt o mare problema mijloacele astea care deformeaza realitatea, chiar si pt. adulti.....iar realitatea copiilor e asa de frageda si usor de influentat....nu stiu ce sa zic.....imi spunea cineva zilele trecute ca el vorbeste mai mult la telefon (mobil) decat direct, prin viu grai, face to face de la om la om si asta e o dovada clara de anti-socializare si pe deasupra se mai plangea si de copiii lui, care, la fel, au "intalniri" cu prietenii (daca-i putem numi asa) mai mult pe mess decat real.....si asta e mai trist decat putem noi sa ne imaginam....de aia nu stiu ce sa spun.....oricum un lucru e cert: trebuie CONTROL si CUMPATARE, parintii sa nu scape sub nicio forma situatia din mana.....vorba unui prieten: "sa fim cumpatati"! Al nostru ficior (2 ani si aproape 5 luni) serveste max. 1 ora dimineata desene la tv. pe Minimax si seara tot max. 1 ora diverse desene de pe Youtube.......asta seara portia de Youtube s-a taiat, din cauza ca s-a pishat pe el in timp ce jucam fotbal afara, fiind prea preocupat sa spuna.... verymad.gif
klm
CITAT(Alex-F1 @ Jan 14 2009, 01:15 AM) *
Al nostru ficior (2 ani si aproape 5 luni) serveste max. 1 ora dimineata desene la tv. pe Minimax si seara tot max. 1 ora diverse desene de pe Youtube.......asta seara portia de Youtube s-a taiat, din cauza ca s-a pishat pe el in timp ce jucam fotbal afara, fiind prea preocupat sa spuna.... verymad.gif

Ceva despre Minimax
AMP
Alex...ioiiiii...doar pentru atat pedeapsa?! biggrin.gif Hai ca nu tin cu ursu'....vroiam sa zic ca si eu ,tot din joaca,pe la 14-15 ani am facut pe mine,fix cand a deschis tata usa la intrare in casa....am stat pana in ultima secunda.Asa ca se intampla si la case mai mari,dar-mi-te la un prichindel de 2 ani si 5 luni?! sad.gif
Chestia cu desenele....mdap,ai dreptate.Am observat ca si Alexandru la vremea lui,dar si Luana acum...imprumuta limbajul Minimax...

Si noi am cochetat cu ideea de DVD in tetiere,la masina....insa am renuntat.Iar acasa ne uitam la DVD numai cand apara filme sau desene noi,gen Ice Age sau Madagascar...ne uitam toti. smile.gif

klm,sorry....dar ma umfla rasul....zau asa:tara arde si baba se piaptana! biggrin.gif

Ii asteptam si pe laur007 si Halba in clubulet...nu-i asa?Ca doar unul e proaspat tatic de fetita si celalalt e viitor tatic de fetita.... smile.gif
Cristi2
eu am luat de mult ceva ELTAX, parca, un DVD cu 2 LCD-uri (luat din Metro), a fost ieftin, as zice, pana in 6 milioane.
merge ok, ruleaza cam totul si nu a "sarit" niciodata.
dar ce am observat -la cel mare, ca cel mic are doar un an- nu-l capteazamai mult de 1-2 ore.

cat despre televizoare, si noi am trecut peste perioada de obisnuinta.
insa mult mai greu am trecut peste jocurile pe calculator, descoperite, culmea, chiar de pitic.
nu va spun de cate ori a "scapat" pe el ca era prea incrancenat in mijlocu jocului.
cand am vazut ca nu aveam cu cine povesti, brusc, desktop-ul s-a stricat, nu poate fi reparat doar de catre un nene din Franta iar dupa cum stiti, pe laptop nu merg jocurile.
e drept, mai mergem si pe la bunici, amici, dar alea sint evenimente sporadice.

bafta si grija mare !
NGZ
Cristi nu te bucura prea tare. Minciunile astea au viata scurta.
Alex-F1
QUOTE (Cristi2 @ Jan 20 2009, 01:56 PM) *
brusc, desktop-ul s-a stricat, nu poate fi reparat doar de catre un nene din Franta iar dupa cum stiti, pe laptop nu merg jocurile


laugh.gif Haha.....hai ca asta a fost tare de tot!!!!! yes.gif Mda, sa ne bucuram acum, pana sunt mici si pot fi prostiti atat de usor, ca mai tarziu.... starwars.gif Cred ca ne asteapta vremuri interesante..... woot.gif


20krpm
da-da... asta dureaza pina cind ti-l repara...
Cristi2
la indemnurile (insistentele) sotiei, actualmente citesc "Si tu poti fi Supernanny".
O carte interesanta, plina de invataminte.
Normal ca i-am gasit si hibe. Interesant e ca sotia mi-a subliniat niscaiva pasaje, acuma i-as sublinia si eu vreo 2-3, ulterior rugand-o sa reciteasca cartea.
Un dialog interesant.
smile.gif

Ceea ce mi s-a parut (un pic) ciudat e ca Supernanny nu are copii. De aia are timp sa se ocupe de ei.
smile.gif
Si inca ceva : e usor sa dai sfaturi si sa te implici pentru o saptamana. Dar e foarte greu sa faci asta o viata.
drabisan
Desi veniturile si copii sint strins legate, de aproape doua pagini topicul o da grav de pereti!

Ca sa revin eu on-topic, desi nu am activat aici, va anunt ca ne-a iesit al doilea dintisor! Pentru 221 de zile (aka 7 luni si un pic) avem o viata draguta: daca nu ne jucam ore intregi cu multele jucarii - dormim.
I-am descoperit placerile cu mincatul: caise sau brocoli. Nu mai rezista sa vina lingurita: baga gura in castron si maninca!
20krpm
yeah, you're right, poate ar trebui mutate toate povestile alea.

anyways. ca sa-mi repar incursiunea pe aratura. drabisan, ce-a functionat perfect la noi la virsta respectiva, poate chiar mai devreme, a fost un jumper. un fel de chilotei legati cu elastic de un cadru metalic, in asa fel incit picioarele ajung pe pamint si sint un pic flexate. si sa vezi tzopaiala... smile.gif evident, de cadrul metalic se pot atirna jucarii si tot felu de zgoambe d-alea d-ale lor.

ce ma mira pe mine e ca fiu-meu nu prea le are cu jucariile. n-are inca o jucarie favorita, la bradul de Craciun s-a uitat ce s-a uitat, a incercat sa roada un glob sau doua care erau mai la baza si p-orma nu l-a mai impresionat deloc, iar de la jucariile care au bile si mingiute sint bune numa bilele si mingiutele, pentru ca poti sa alergi de-a busilea dupa ele prin toata casa. am facut un test acu vreo citeva saptamini, am pus pe masa o jucarie foarte flashy care noua ne place foarte mult, si un cartof. a dus mina direct catre jucarie, a impins-o la o parte, si a luat cartoful. so much for your toys, dude... si apropo, la aproape 10 luni e curios de orice. orice chestie care o poate prinde cu mina devine interesanta, si sint doua teste pe care le executa instantaneu: ce gust are, si cit de departe poate sa zboare.
drabisan
QUOTE (20krpm @ Jan 22 2009, 09:02 PM) *
drabisan, ce-a functionat perfect la noi la virsta respectiva, poate chiar mai devreme, a fost un jumper.


In mod normal nu cred ca vreun copil ar putea sa nu aprecieze jucaria asta! Domnisoara noastra sta in ea cit o lasam noi. Dupa ce o scoatem, in maxim 2 minute realizeaza ca e rupta de oboseala. Adoarme in timp ce o schimbam! Jucaria e de mare mare senzatie! Stimabila/stimabilul de a inventat-o ar trebui umplut de bani de firma care le comercializeaza. O super-inventie!
Alex-F1
QUOTE (20krpm @ Jan 22 2009, 04:02 PM) *
ce ma mira pe mine e ca fiu-meu nu prea le are cu jucariile. n-are inca o jucarie favorita, la bradul de Craciun s-a uitat ce s-a uitat, a incercat sa roada un glob sau doua care erau mai la baza si p-orma nu l-a mai impresionat deloc, iar de la jucariile care au bile si mingiute sint bune numa bilele si mingiutele, pentru ca poti sa alergi de-a busilea dupa ele prin toata casa


Sa nu te mire chestiile astea, fiindca sunt absolut normale pt. varsta respectiva.....mai ai si tu putintica rabdare, ca treburile nu vor ramane asa, de asta sa fii convins.... wink.gif

drabisane, de unde caise la ora asta bre??? ohmy.gif Sau tu depanai amintiri, ca sa faci pofta la unii, de exemplu mie, care sunt innebunit dupa caise..... confused.gif
AMP
QUOTE (drabisan @ Jan 22 2009, 06:58 PM) *
I-am descoperit placerile cu mincatul: caise sau brocoli. Nu mai rezista sa vina lingurita: baga gura in castron si maninca!



Asta m-a facut sa ma amuz laugh.gif ....mi-am amintit de Luana si ciorba de perisoare....facea exact asa...si inca ii place ciorba asta,mai putin legumele ce plutesc prin ea....cica alea-s otravitoare... whistling.gif


mike.omega
Bun, revenim la ideea initiala a topicului si lasam derapajele in neant!
klm: nu iti da nimeni dreptul sa judeci pe altul! data viitoare voi considera ca atac la persoana!
klm
CITAT(mike.omega @ Jan 23 2009, 07:25 PM) *
Bun, revenim la ideea initiala a topicului si lasam derapajele in neant!
klm: nu iti da nimeni dreptul sa judeci pe altul! data viitoare voi considera ca atac la persoana!

Mea culpa
AMP
Duminica noastra s-a incheiat intrun mod deosebit de placut,cu o mega-giga-ultra-extra

Prezentare de moda



laugh.gif Vizionare placuta! laugh.gif
krondet
QUOTE (AMP @ Jan 26 2009, 12:14 PM) *
Duminica noastra s-a incheiat intrun mod deosebit de placut,cu o mega-giga-ultra-extra




laugh.gif Vizionare placuta! laugh.gif



Deci noi - parintii de fete, ne abonam la casa de moda "Luana" by AMP? whistling.gif
RUE
pusculita oanei a acumulat doar in weekend 250 ron gratie vizitei mamei mele (bunica oanei).
ma tot gandesc ca e o buna solutie de incurajat ca model sa cumparam device ul din pusculita.

lcd tv cu dvd incorporat cam 800 ron (era cu 15 dar si un 17 ")
crt tc cu dvd cam 300-500 ron
doar LCD de 51 cm am vazut la 650 ron (nordmende)
dvd de folosit si in masina cu 300 ron la altex (divx si usb conector)
doar un dvd player LG cu hdmi si USB stick IN de la metro cu 200 ron si mai asteptam pana sa i luam TV in camera ei.

optiuni?
krondet
QUOTE (RUE @ Jan 26 2009, 02:43 PM) *
pusculita oanei a acumulat doar in weekend 250 ron gratie vizitei mamei mele (bunica oanei).
ma tot gandesc ca e o buna solutie de incurajat ca model sa cumparam device ul din pusculita.

lcd tv cu dvd incorporat cam 800 ron (era cu 15 dar si un 17 ")
crt tc cu dvd cam 300-500 ron
doar LCD de 51 cm am vazut la 650 ron (nordmende)
dvd de folosit si in masina cu 300 ron la altex (divx si usb conector)
doar un dvd player LG cu hdmi si USB stick IN de la metro cu 200 ron si mai asteptam pana sa i luam TV in camera ei.

optiuni?


joint venture cu Luana thumbsup.gif
AMP
Multumesc ,krondet smile.gif ....Eu zic sa mai astepti putin si ceva mai incolo o sa va deschideti si voi o casa de moda,sigur va fi cazul biggrin.gif ....cred ca in 2-3 anisori am sa vad si eu defilarea micutei voastre... biggrin.gif Asa ca ma pregatesc de concurenta cu voi....si va doresc sa cresteti mari si frumosi si sanatosi! yes.gif

RUE...ce naspa e cand ai de unde alege....cum ziceam mai devreme:DVD separat si tv separat.
RUE
without words!


dvd de la altex cu 300 ron. vede tot felul de fisiere.
tv are in camera alte 2 camere, nu in camera ei.. .inca.
Alex-F1
Bravo cetatene, v-ati scos.....ii puneti Oanei un DVD, iar voi aveti timp sa faceti niste prostii..... whistling.gif Ok, frumos, dar cu masura....vorba ceea: "sa fim cumpatati".... ninja.gif Venim cu Andreas si-i punem la desene, iar noi tragem o partida de poker....pe dezbracate eventual!!! biggrin.gif
AMP
RUE,felicitari de achizitie! thumbsup.gif Oana,sa stapanesti sanatoasa DVD-ul si sa vezi cat mai multe desene pe el! thumbsup.gif
20krpm
masini adevarate pentru 2+ ani. m-am imbolnavit...
Click to view attachment
Click to view attachment
Click to view attachment
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.