Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Despre copii.....
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Probleme Sociale
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33
former_ozz
Bineinteles ca e timpenie. Dar am ajuns dintr-o extrema a iresponsabilitatii unde 220V era expus in fir deziziolat intr-un loc cu sute de copiii la a nu lasa un copil de 10 ani sa se duca singur la scoala. Sau fetite de 5 ani cu sutien pe plaja.

QUOTE
ganditi-va ca daca am ajuns sa ne protejam copiii de un pericol destul de improbabil (accidente de masina nu se intampla chiar zilnic)


Aici nu sint de acord... accidente de masina care ar putea rani serios un copil sub 7 ani (care nu se prinde bine in centura) se intimpla des. In USA in medie treci printr-un accident la fiecare 7 ani. Eu am avut vreo 3 accidente in ultimii 5 ani, nevasta-mea unul, e drept minore, n-ar fi ranit un copil, dar te face sa te gindesti.
Pe vremuri in Romanai se mergea putin si drumurile era libere. Chiar si asa eu cunosc citiva oameni afectati (ori raniti cu sechele, ori morti) de accidente de masina. Pina prin 95 toti cei pe care ii cunosteam eu la un loc nu cred ca conduceau sau stateau in masini cit eu cu nevasta impreuna.

Una peste alta eu cred ca fara scaunele astea poate 1 din 5 sau 1 din 10 copii in ziua de azi ar ajunge sa fie raniti intr-un accident. Datul cu capul de asflat e alta treaba, mult mai putin periculoasa.
20krpm
ma ozz, credeam ca numa io sint autor de posturi incilcite. wtf?
QUOTE (former_ozz @ Sep 9 2011, 03:00 PM) *
... accidente de masina care ar putea rani serios un copil sub 7 ani (care nu se prinde bine in centura) se intimpla des. In USA in medie treci printr-un accident la fiecare 7 ani.

se-ntimpla des, deci cam o data...?

QUOTE (former_ozz @ Sep 9 2011, 03:00 PM) *
Pina prin 95 toti cei pe care ii cunosteam eu la un loc nu cred ca conduceau sau stateau in masini cit eu cu nevasta impreuna.

mellow.gif ei aveau masina, tu aveai nevasta.

QUOTE (former_ozz @ Sep 9 2011, 03:00 PM) *
Una peste alta eu cred ca fara scaunele astea poate 1 din 5 sau 1 din 10 copii in ziua de azi ar ajunge sa fie raniti intr-un accident. Datul cu capul de asflat e alta treaba, mult mai putin periculoasa.

asfaltul e mai periculos decit interiorul masinii, dar nu-s de acord sa port copilu pe strada cu casca de motociclist. decit daca e cu skateboard-ul. ca e plopist la skateboarding.
former_ozz
Pa ce-i asa greu?
1. media la accidente e unul la 7 ani. Dar depinde de cit conduci. Daca conduci mai mult, ai sanse mai mari. De asemenea media nu insemna ca nu ai o sansa buna sa faci un accident la 2 ani, presupunind ca e o deviatie standard de 2-3 ani. Asa cum daca media de vata e 80 de ani, nu insemna ca nu ai sanse bune sa crapi la 60.
Ce am vrut sa spun este ca probabilitatea de accident destul de serios in citiva ani cit e copil mic nu e 0, sau 0.00001% ci destul de sanatoasa, zeci de procente probabil.

2. Cit despre masina vs. nevasta, dat fiind ca copilul apartine unei familii in care conduca amindoi, sansele lui de a participa in accident sint proportionale. E drept ca nu iei copilul la serviciu, dar duci copilul la scoala, la fotbal, la mall, la inot, la lectii de pian, la playdates smile.gif etc.

3. Asfaltul nu-i la fel de periculos ca vine spre tine cu viteze destul de mici si la un unghi destul de acceptabil.
HalbaSus
Asfaltul e destul de periculos pentru ca astia mici (mai ales unii dintre ei) zici ca se pregatesc sa filmeze un episod de Jackass, gasesc metode din ce in ce mai inventive si periculoase de a se izbi de caldaram.
Mariustom
Știu că nu-i locul, dar este vorba despre copii în mașină.
Priviți cu atenție ...

Atenție, conține imagini șocante

http://www.tare.ro/moviemker/2657037-accid...masini-in-curba
Alex-F1
ohmy.gif OMFG.....asta chiar e socant..... mellow.gif ....si unghiul de impact a fost unul deosebit si f. violent.....ma gandesc ca ala ce-o zburat prin luneta era chiar soferul.....de bietul copil ce sa mai zic.....mi-a stat inima in loc.....la prima vizionare a clipului nici nu am observat copilul.....Doamne fereste.....rusnacii astia.....sa pierzi asa masina intr-o curba simpla, fie chiar si ud pe jos.....ori avea viteza prea mare ori gume super-uzate....oricum, ma gandesc ca de centuri sau scaunel de copil nici nu poate fi vorba.... unsure.gif
getodac
Tatal respectiv e idiot rau, dupa un asemenea impact sa te duci si sa ridici copilul de brate, fara o minima examinare, e prostie curata (poate avea membrele rupte sau chiar coloana), unde mai pui ca in loc sa mearga cu el pe marginea soselei l-a dus la masina care se afla pe mijlocul soselei si in curba, unde putea fi lovita iar. Probabil nu a mai gandit logic din cauza impactului.
former_ozz
Intr-un accident adevarat nu mai stii ce-i cu tine citeva minute. Faptul ca ala a reactionat irational e absolut normal.
Un pritene de-al meu dupa un accident in care am fost implicati impreuna (amindoi pe bancheta din stpate) umbla cu un dinte scos in mina intrebind ce e ala, unde sintem si ce facem acolo... m-a intrebat de citeva ori si tin minte ca am dat din umeri. Dupa aia a pierdut dintele cumva, desi era recuperabil prin reimplantare. Dupa aia nu si-a mai aminitit absolut nimic. Altii se apuca sa mearga pe mijlocul strazii, chestii din astea.
James Kilowatt
Bai, topicul asta nu tre' sa fie unu' trist. O luati rara.

QUOTE (former_ozz @ Sep 10 2011, 10:40 AM) *
1. media la accidente e unul la 7 ani. Dar depinde de cit conduci. Daca conduci mai mult, ai sanse mai mari. De asemenea media nu insemna ca nu ai o sansa buna sa faci un accident la 2 ani, presupunind ca e o deviatie standard de 2-3 ani..


Stii cum e cu statistica asta. Ar trebui ca din cand in cand sa intri in cate un stalp cand esti singur in masina, asa, preventiv, cu viteza mica... ca acel accident la 7 ani sa fie unu' usor si fara copii prin jur.
Era unu' care citise undeva ca probabilitatea sa fie o bomba intr-un avion e de 1/1 milion. I se parea cam mult pentru gustul lui, asa ca isi lua si el o bomba la el cand se urca in avion, ca sa fie sigur. Probabilitatea sa fie doua bombe in acelasi avion e 1/1000 miliarde teehee.gif
solmar
JK thumbsup.gif Ar fi cazul sa-l atragem in cercul nostru pe nenea cu sfidarea probabilitatilor. Gasim noi ceva interesant cu ce sa se ocupe. Oricum cred ca acum sta mai mult pe la sol, nu prea il mai lasa lumea prin preajma aeroporturilor.
former_ozz
Statistica nu are relevanta in cazuri particulare dar macar iti da o idee de cit de frecvent e un eveniment.
Iar daca toti aia din jurul tau au accidente trebuie sa faca si ei accidentele alea cu cineva, deci degeaba conduci superb.
Alex-F1
Father & son !!! arigato.gif ....cam obositi, cam zgarciti cu zambetele, la ora 19 seara, dupa o zi intreaga de iarba verde si balaceala, nedormit la pranz.... ninja.gif
AMP
Alex , sa va traiasca! Ai un flacau frumos! Si plin de energie!

BTW , asta vara ai trecut pe langa mine ,in fuga , in parcul cu pietre de la Turbine , mergeai grabit dupa Andreas care era pe bicicleta! thumbsup.gif
RUE
a venit si sarbatoarea asta... pe langa dovleac in intuneric sunt si puradeii dar au fost cenzurati de bezna.
bonus o poza faina cu ei studiind magic english (wild animals part) pe dvd ul portabil.
HalbaSus
Pfff... Rue, eu cred ca iar o sa ti-o iei de la Alex-F1 care o sa-ti spuna cat de rau e sa lasi copii sa se holbeze in monitorul acela...

Asa ca sa mai distrag atentia raportez ca de vreo luna fiica-mea are gayphone... ma rog, e un iphone la care partea de telefonie s-a stricat (nu mai recunoaste nici un SIM), retrogradandu-se practic la un ipod touch sau ceva de genu... insa merg pe el jocuri si filme asa ca a devenit jucaria lu' fiica-mea,a invatat surprinzator de repede sa-l manevreze (face slide to unlock, isi cauta ce joc vrea, il porneste, intra in nivel (am urmarit-o, nu o face pe principiul trial/error, stie deja ce sa apese) sau isi pune desene pe el... toate astea cu o usurinta surprinzatoare.
Insa citeam din experientele celor care le-au dat telefoane cu touchscreen sau tablete copiilor foarte mici, inainte sa ii invete sa foloseasca calculatorul s-au trezit ca nu se descurca deloc cu mouse-ul (se inteleg mai bine cu trackpad-ul de la laptop, pentru ca ei stiu sa frece ceva, nu sa miste mouse-ul), asa ca de ieri i-am bagat jocuri de pe owlieboo.com (cu care incepe sa se descurce, inca nu si-a insusit conceptul de drag&drop dar ajungem noi si acolo smile.gif )

P.S: Inainte sa se entuziasmeze cineva si sa declare ca iOS e mai usor de folosit decat android, fiica-mea manevreaza cu aceasi usurinta si androidele din casa (isi baga singura ant smash, angry birds, fruit ninja, cut the rope si shaky towers), doar ca pe alea incercam sa nu i le dam (ca mai avem si noi nevoie de telefoane).
Seri
Daca cel mai bun prieten al sau este iPhone-ul, o sa se invete sa fie couch potato, geek si introvertita.

Si eu cand aveam 5 ani, cel mai bun prieten al meu devenise un 386. Actiunea din jocuri era mult mai interesanta decat ce puteam face cu prietenii reali. Nici eu nu stiam scrie sau citi la varsta aia, dar stiam sa navighez prin Windows 3.1 si NortonCommander sau sa introduc de la tastatura comenzi DOS.
20 de ani mai tarziu, cel mai important eveniment din viata mea de adult a devenit apritia lui GTA V. teehee.gif

HalbaSus
A APARUT GTA V ??? UNDE ? CAND ? CUM ? EU DE CE NU AM AFLAT ???
Diesel
Chill, abia in noaptea asta apare trailerul: http://www.rockstargames.com/
Chiar vroiam sa iti zic azi de asta.
RUE
o problema ar fi cand Oana solicitand ceva (poate sa fie total aberant ce iti cere) si ii spui ca vei analiza, cauta etc imediat se smiorcaie.
de ex: tati vreau la balet!
io: pai sa mearga mami sa se intereseze si daca gaseste program ok atunci poate mergi.
instant:..............vreeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaau la baaaaaaaaleeeeeet!

asta a fost un exemplu. e f miorlaita. sfaturi?
HalbaSus
A mea a avut tehnica asta pana acum cateva luni... Exemplu:
- Vreau Tortila Chips !
- Nu avem Tortila Chips (ma rog, cred ca aveam dar nu vroiam sa-i dam), daca vrei iti dau un mar (sau altceva, ideea era sa fie ceva care ii place cat de cat, nu ceva neplacut)
- (in timp ce incepe sa planga): NU VREAU MAAAR ! VREAU NUMAI TORTILLAAAA CHIIIIPS !
- Bine, atunci nu primesti nici mar nici tortila chips (si ma intorc spre calculator ignorand urletele, care deobicei incetau destul de repede)
... dupa vreo 3 minute, timp in care se calmeaza:
- Vreau mar !

Problema e ca s-a prins ca metoda ei nu functioneaza, si acum abordeaza o metoda diferita, dupa ce ii spun ca nu primeste ce a cerut isi pune mainile la ochi si incepe sa se smiorcaie (nu sa urle la modul enervant cum o facea inainte), ci doar sa boceasca si sa se retraga intr-un colt, cu capul plecat, in incercarea evidenta de a ma face sa ma simt vinovat, chestie care uneori functioneaza, oricum mai bine decat treaba cu plansul.

Deci parerea mea e ca solutia este: Nu negociem cu teroristii ! Nu cedam la presiuni ! biggrin.gif

P.S: Problema e ca practica e mai grea decat teoria.
Mariustom
Halba, procedezi foarte bine !!!

Copii încă de sugari încearcă să ne joace pe degete. Deci, cu cât vă lăsați influențați de lacrimi/țipete/trântiri la pământ/etc cu atât mai mult vă va "impresiona" prin teatru.
Nu uitați: cât de mult îi permiți copilului el tot timpul va încerca mai mult. thumbsup.gif
De aceea trebuie cumpătate și tărie să ai puterea să-i spui copilului NU atunci când trebuie. Altfel, va fi râzgâiat, miorlăit și fandosit.

E părerea mea și o susțin !!!
ninja.gif
mike.omega
QUOTE (HalbaSus @ Nov 1 2011, 07:45 PM) *
A APARUT GTA V ??? UNDE ? CAND ? CUM ? EU DE CE NU AM AFLAT ???


offtopic.gif sa mai dai si azi un search pe net biggrin.gif
RUE
fiica mea de 2 luni intreaba cand vine craciunul sau macar nicolae si ne zice o gramada de chestii din reclamele de la disney channel ce vrea sa le primeasca. pe toate! iar o sa fie dezamagita :-(
getodac
Really bad parents...

Alex-F1
QUOTE (RUE @ Nov 2 2011, 09:04 AM) *
de ex: tati vreau la balet!
io: pai sa mearga mami sa se intereseze

sfaturi?


Adica ea s-a adesat cu "tati", iar tu o pasezi la mami???!!! Cum vine asta? mellow.gif Vrei sfat? Ia de-aici: ........ nu, mai bine ma abtin.....nu mai dau sfaturi....fiecare face cum stie/vrea/poate..... ninja.gif

Andreas vad ca n-are treaba cu Craciunul.....inca noi suntem aia care ii amintesc, dar nu prea pare sa-l mai intereseze in mod deosebit.... Oricum, anul asta mosul nu va mai putea fi taica-miu, fiindca deja e prea riscant.....va trebui sa gasesc un prieten pe care Andreas nu-l vede chiar asa des.... whistling.gif

Si da, sustin si io 100% sintagma lui Halba (macar aici suntem si noi de acord biggrin.gif ): "Nu negociem cu teroristii ! Nu cedam la presiuni"!!! yup.gif
James Kilowatt
Asa, asa bine faceti. Oricum nici ei n-or sa negocieze cu voi cand o sa vina vremea de trimis la azil tongue.gif
RUE
ooo.. pai sunt de milioane daca au grija sa te dea la un azil cumsecade... nu de alea de stat.
RUE
In cursul lunii trecute parca Oana a adunat toate pliantele cu oferta de la real din scara blocului din cutia cu reclame (9 buc) si la lumina becului seara toate taloanele au fost decupate si au fost completate cu jucarii atent alese pentru tombola Real de Craciun din 15 dec cred.
Ieri pe zi e sunata soata ca Oana a castigat consola Wii de 599 lei (bifase pe taloane chiar si ponei de 75 ron desi sfatuisem sa puna ce i mai scump smile.gif ), dar nu mai e pe stoc si trebuie sa mergem sa alegem alt produs aflat pe stoc. Comunic sotiei sa nu i zica inca nimic Oanei.
Sun la Real si cu greu dau de cine se ocupase de tombola care zice ca sa vin sa mi aleg cadoul fetei fara probleme din catalogul acela.
Caut pliantul pe net si il gasesc pe undeva. Observ din prima pe langa PS3 (999 lei) si Xbox+kinect (1300 lei) .... pe langa alte optiuni mai ieftine sau mai scumpe. Iau 33 ul din centru (plecat cu o ora mai repde de la birou) si cobor la Real 2. La informatii mai era o fetita de 8 ani cu matusica (draguta) ce castigase o papusa ce nu mai era pe stoc. Regulamentul spunea ca poate alege alt produs din catalog fara sa conteze pretul.
Ea a mai incercat 2-3 optiuni papusi (tot pe la 2-300 lei) si care nu se mai gaseau. Fata tresare la consola Wii dar si aia doar ce ne sunase sa ne zica de ea ca nu mai este. O conving ca poate alege Xbox ca e mai faina chiar. Accepta matusa ca vor plati si impozit pe premiu 16% din pret (210 lei) si doamnele ne zic ca e perfect si pleaca in spate sa faca hartiile.
Tot ce a contat e faptul ca per total am stat peste 1.5 ore in picioare in fata ghiseului de felatii cu clientii ca sa vina directorul de magazin sa ne zica faptul ca Xboxul e prea mult, ca ne puteam alege de ex PS3 ul :-) (fuck dar PS3 nu implica miscare si am 2 laptopuri pe care se poate jucat genul PS3).
Apoi dupa ce am stat acolo si am tot schimbat optiuni ne a zis ca ar dori sa asteptam o zi sa gaseasca in tara premul castigat pe stoc si sa ni l aduca.
Ma enervase faptul ca asta puteau sa ne zica la telefon si sa ne cheme a doua zi si gata.
La amenintarea ca l dau pe facebook si bloguri a zis ca a gasit la real 3 pe stoc si il trimite in seara aia.

Uite ca asa dupa ora 21 am primit acasa printr un angajat cumsecade consola Wii neagra si bonus ciocolate. Sper ca si fetitei respective i-au oferit ceva macar azi daca nu... pt cat a rezistat sa si primeasca un premiu.
Scula a fost rapid instalata (nota 10 pt faptul ca a mers totul fara sa deschizi un manual de utilizare) si am jucat cu Oana tenbis de camp, bowling si tras cu arcul mai ales unde Oana e meseriasa. Azi cred ca o sa facem teste cu mai toate jocurile.

Ah... am uitat sa zic ca atunci cand a auzit ca a castigat Wii, la inceput a plans ca ea isi dorea o papusa... i am promis ca i cumpar eu papusa cadou de craciun si zambetul a revenit si ea a primis la randul ei ca daca e bebelus de jucarie o sa fie ultimul bebelush pe care l mai cere.

Asa ca va urez si voua Cracin fericit si cadouri frumoase!
Diesel
QUOTE (RUE @ Dec 21 2011, 01:54 PM) *
cand a auzit ca a castigat Wii, la inceput a plans ca ea isi dorea o papusa...


36182451.gif macar a muncit ceva pentru cadou
Craciun fericit!!
Diesel
Legat de cadourile de Craciun, daca sunteti nemultumiti de reactia copiilor vostri, uitati-va la captura asta de pe Twitter: http://www.eatliver.com/img/2011/8193.jpg
HalbaSus
Ok... vad ca discutia a ajuns a nusht'cata oara la subiectul: ai copil = iti trebuie camion.

Asa ca poate ar fi bine sa dezvoltam un pic subiectul.

1. In lumea asta exista oameni (care au copil si nu au masina (si unii nu neaparat din considerente financiare)). Deci masina nu este un accesoriu indispensabil fara de care nu poti avea copil.
2. Da, exista masini care nu sunt foarte utile unei familii cu copil mic: toate masinile cu 2 locuri si majoritatea celor cu 4 locuri si 2 usi (desi spre exemplu un Audi A5 nu mi se pare deloc nepotrivit, chiar daca e un pic mai greu de bagat copilul in lipsa unei usi spate).

Acestea fiind spuse sa analizam un pic tipurile de scaune pentru copii si problemele pe care le ridica:

Primul este "scoica" care arata ceva de genul asta si il folosesti pana la un an sau ceva de genul (defapt e pana la vreo 10 kg sau ceva de genul, nu retin exact):


are avantajul ca il poti scoate cu copil cu tot, are maner si la unele modele se poate fixa pe carucior, e usor de scos si bagat din orice masina (mai putin cele cu 2 usi). Referitor la faptul ca ar trebui sa stea pe mijloc... eeerm... eu nu cunosc pe nimeni care sa tina copilul pe mijloc deoarece e destul de greu de bagat (indiferent daca e SUV sau berlina) in plus in general asta ar insemna ca in spate sa nu mai stea comod nimeni. In ceea ce priveste marimea acestuia si faptul ca nu ai mai avea loc in fata... mhm... nu stiu cat de mica ar trebui sa fie masina ca sa ai probleme. Cand mi s-a nascut fetita atunci aveam un A4 B5, care are un spatiu ridicol de mic in spate... serios, nu am stat in nicio compacta care sa fie atat de ingramadita in spate. Cu toate astea incapea in spatele meu (ce-i drept eu am doar 1.83, probabil ca la 1.90 nu mai incapea in spatele meu si trebuia sa il pun fie pe mijloc fie in partea dreapta (si sa nu am un pasager mai inalt de 1.85)... In A3 avea loc suficient la fel si in C-klass.

Al doilea scaun este acesta si se foloseste de pe la 1 an, 1 an si ceva pana pe la 3 (defapt tine de kg copilului nu de varsta):

Si asta incape fara probleme in orice compacta (in A3 am ceva de genul asta, un pic mai mare care merge pana la 20 de kg parca dar trebuie schimbate centurile dupa o vreme) si fiica-mea incape fara probleme. La scaunul asta SUVurile, monovolumele si loganurile au un avantaj deoarece inaltimea mai mare din masina permite o manevrare mai usoara a copilului. Iar masinile joase (nu ca garda la sol ci ca inaltime interioara) au un dezavantaj deoarece e putin mai greu sa introduci copilul in scaun fara sa il dai cu capul de plafon... Totusi in vreo 2 ani nu cred ca am dat-o cu capul de plafon pe fiica-mea nici in A3 nici in C-class... deci nu e chiar asa de grav (pe de alta parte imi imaginez ca intr-un passat CC, CLS sau audi A5 sportback ar fi mai greu (din pacate nu am incercat).

Al treilea tip de scaun (de pe la 3 ani in sus) este asta:



La asta deja dispare nevoia mare de inaltime a masinii pentru ca scaunul este mult mai jos, (doar cu putin peste nivelul normal al scaunelor) si copilul se prinde cu centura masinii (majoritatea nu mai au centura proprie). Insa apare un avantaj al masinilor joase, copilul se poate urca singur in masina si in scaun (a mea se urca singura, dar doar daca ii convine destinatia, daca nu atunci trebuie sa o pun eu, dar oricum e mai usor decat in modelul precedent - indiferent ca vorbim despre SUV sau berlina).

Rezumat: O compacta cu dimensiuni normale in 4 usi este suficienta pentru a transporta 3 adulti si un copil sau 2 adulti si 2 copii indiferent de varsta acestora.

Acum sa vedem treaba cu carucioarele:

Cred ca cele mai multe carucioare care se vand in ziua de azi sunt cele cu sistem multiplu: landou/scoica/carucior sport. Eu am avut unul care avea doar scoica si carucior sport dar e un fel de porsche 911 al carucioarelor in sensul ca desfacerea lui se facea dintr-o singura miscare si dura aproximativ o secunda, iar plierea lui se facea din 2 miscari si nu dura mai mult de 3 secunde... In plus ocupa extrem de putin spatiu in portbagaj... chiar daca il puneam in A3 aveam loc suficient pentru cumparaturi. Acum e adevarat ca exista carucioare mai mari, spre exemplu foarte popularul Stokke are un sistem de pliere destul de neconventional, care iti ocupa cam tot portbagajul unei compacte (sau al unui SUV mic) si nu poti pune cumparaturi decat deasupra lui. Stiu pe cineva care si-a luat GLK (in ideea ca are copil si ii trebuie SUV) si dupa ce a vazut cum sta caruciorul in portbagaj si-a comandat Thule pe acoperis ca sa poata pleca si in concedii.
Rezumat: majoritatea carucioarelor moderne incap fara probleme in portbagajul unei compacte, alea care ocupa mult spatiu intr-o compacta ocupa destul de mult spatiu si intr-un SUV, asa ca poate ar trebui schimbat caruciorul, nu masina... zic si eu...

De mentionat ca in tot acest timp am comparat masini compacte (A3 in cazul meu) si masini de clasa medie (C-klass, cu mentiunea ca C-ul e printre cele mai mici masini de clasa medie, un avensis sau un mondeo sunt semnificativ mai mari) cu SUV-uri full-size (Touareg si ML). Daca as fi comparat masini de clasa mare (E-klass, serie 5, A6) cu SUV-uri full-size (asa cum ar fi fost normal) atunci toata discutia nu ar mai avea rost.

De la 3 copii in sus SUV-urile mari (alea cu 7 locuri) devin o optiune interesanta (desi un minivan sau un monovolum e mult mai rentabil, dar din pacate majoritatea monovolumelor iti dau senzatia aia ca rostul tau in viata a fost sa procreezi iar acum nu mai ai de facut altceva decat sa astepti sa vina pensia, deci ii pot intelege pe cei care prefera un Q7 in locul unui Ford Galaxy.
Mircea104901
QUOTE (HalbaSus @ Apr 30 2012, 07:21 AM) *
Cred ca cele mai multe carucioare care se vand in ziua de azi sunt cele cu sistem multiplu: landou/scoica/carucior sport. Eu am avut unul care avea doar scoica si carucior sport dar e un fel de porsche 911 al carucioarelor in sensul ca desfacerea lui se facea dintr-o singura miscare si dura aproximativ o secunda, iar plierea lui se facea din 2 miscari si nu dura mai mult de 3 secunde... In plus ocupa extrem de putin spatiu in portbagaj... chiar daca il puneam in A3 aveam loc suficient pentru cumparaturi. Acum e adevarat ca exista carucioare mai mari, spre exemplu foarte popularul Stokke are un sistem de pliere destul de neconventional, care iti ocupa cam tot portbagajul unei compacte (sau al unui SUV mic) si nu poti pune cumparaturi decat deasupra lui. Stiu pe cineva care si-a luat GLK (in ideea ca are copil si ii trebuie SUV) si dupa ce a vazut cum sta caruciorul in portbagaj si-a comandat Thule pe acoperis ca sa poata pleca si in concedii.


O intrebare (daca se poate): ce carucior (marca si tip) zici ca ai avut? Nu de alta, dar sunt profan in domeniu, si trebuie sa achizitionez unul.
Eventuale sfaturi, daca aveti...
Mersi! thumbsup.gif
HalbaSus
@Mircea, in primul rand felicitari ! thumbsup.gif
Caruciorul pe care l-am folosit era Inglessina Zippy Sistem (incomplet) in sensul ca al meu nu avea landou (landoul e chestia aia care arata ca si un cos in care se plimba bebelusii sub 3 luni (mie personal mi se pare inutil dar parerile sunt impartite)... E relativ scump (vad ca sistemul complet e 2750 de lei la ei pe site, eu l-am luat dintr-un magazin doar caruciorul si scoica cu vreo 2000 de lei parca) insa isi merita banii... E usor, rezistent, se pliaza foarte bine si mai ales foarte usor, in plus face inutila cumpararea unui "carucior sport" mai tarziu. Mai ales ca Stoke ala de care vorbeam mai devreme ca e foarte popular si ocupa tot portbagajul (deci e un fel de Range Rover al carucioarelor) costa in jur de 1000 de euro.
Mircea104901
Mersi de informatii si de urari. thumbsup.gif
M-apuc de studiu whistling.gif
fishbone
Chiar week-endul trecut am fost la niște test drive-uri si sa ne uitam după carucioare.
Cu așa scoruri ca in link, nu o sa mă mai plâng niciodată de prețurile de aici.
Am luat sub 400 scoica si caruciorul, la fel rabatabil dintr-o singura mișcare si o secundă.
James Kilowatt
Probabil cu ocazia asta au murit in chinuri 3 pinguini si 4 panda.
Ale noastre sunt mai scumpe ca sunt mai ecologice.
fishbone
Nu-mi dau seama dacă faci mi?to sau e?ti pe bune dar dacă asta te face sa dormi mai bine noaptea, go for it

Le: se pare ca Inglessia se vinde si aici chiar la magazinul de unde am luat noi.
E net mai ieftin deci nu e chestie de ecologisme, probabil taxe draconice etc.
James Kilowatt
Bineinteles ca sunt serios, cu panda nu glumim!

N-ai inteles esenta, orice activitate umana, de la cursele de dragstere pana la eliminat gaze digestive are un impact eco. Cum noi suntem responsabili si constienti de asta, punem o taxa pe orice, asa ca orice la noi ajunge mai scump decat la voi, ca noi suntem eco si voi nu biggrin.gif Gazele sunt aceleasi, insa noi rascumparam damage-ul....

fishbone
Felicitări, dar cam mari taxele alea dacă ajung sa facă de doua trei ori mai scump un produs.
Iresponsabilitatea americană față de mediu e un mit pedalat pentru a pacifica masele ca să-și poată face de cap politicienii. Probabil din aceasta iresponsabilitate s-au născut normele de poluare mai stricte.
Dacă produsele sunt importate din aceeași țară dar brusc se face de doua ori mai scump produsul la voi, atunci altruismul si umanitarismul european este admirabil, pe puțin spus.
Cu alte cuvinte vouă va pasă de China și Bangladeș, nouă nu
James Kilowatt
QUOTE (fishbone @ May 31 2012, 04:30 PM) *
...Cu alte cuvinte vouă va pasă de China și Bangladeș, nouă nu



Si de Antarctica! Si ai uitat si esentialul: Groenlanda, miezul Europei biggrin.gif
fishbone
Inglesina e o firma din Italia cu productie in China. Nu stiu daca productia este exclusiv in Cina, deci exista cel putin 2 variante.
 
Prima varianta e ca produsul din link e facut in Italia, in consecinta taxele locale pe poluare etc sunt cel putin mai mari fata de cele din SUA care ori sunt mai mici, ori deloc, si se explica pretul. Pana aici totul perfect.
Dar conform la ce am citit pe site-ul lor, Iglesina nu produce componentele, le selecteaza strict de la distribuitori si le asambleaza in propriile centre dupa standardele lor.
Din moment ce produsul e mai ieftin aici, speculez ca distribuitorii sunt cel putin pe 2 canale: cei din Europa carora le sunt percepute taxele de poluare si cei din alte parti, fara taxe.
 
Ceea ce nu are sens deci nu e valabil deoarece ca orice firma care se respecta, standardele lor fiind la fel, ca e facut in China sau Italia, produsul final este acelasi, fara diferente calitative. Asa ca ma intreb, ca si producator, care mai este motivatia de a mentine productie italiana, cand ei pot importa din China la un pret mult mai competitiv? Uniunea Europeana isi da seama ca baga in pamant business-urile locale?
 
Exista posibilitatea ca europenii sa taxeze aceeasi taxa de poluare si pe produsele de import. Ok, am inteles. Deci europenii penalizeaza practic niste distribuitori locali pentru o linie de productie din China, unde de pe aceeasi linie de asamblare iese acelasi produs cu acelasi impact asupra naturii, care apoi este pus pe un camion si vandut in Europa dublu cat in SUA pentru ca SUA nu impune aceleasi taxe de poluare pe o companie locala cu productie peste ocean. Lucru care il acceptam pentru ca are sens?
 
Intelegi acum de ce m-a amuzat reply-ul tau si de ce nu e valabila justificarea?
Poate ca restul Europei e preocupata cu adevarat de poluare, dar in Romania isi umfla politicienii buzunarele din taxele multe, marunte, grele si aiurea.
N-am cautat sa arunc in fata nimanui faza cu pretul.
M-am frustrat doar eu pe mine pentru ca mi-am adus aminte ce rahaturi m-au facut sa ma mut.
Daca era chestie cu taxa de poluare eram in aceeasi tabara cu tine pentru ca pe mine ma preocupa cu adevarat impactul uman asupra naturii si toate activitatile mele zilnice sunt influentate de aceasta pozitie, pana in punctul in care ajung sa o disper pe nevasta-mea.
Minus masina modificata, din care am scos catalizatoare si care probabil nu mai indeplineste normele de poluare, sunt sigur ca ma calific ca tree-hugger.
 
former_ozz
QUOTE
Cu așa scoruri ca in link, nu o sa mă mai plâng niciodată de prețurile de aici.


Esti sigur ca te-ai uitat la chestii comparabile? E plin aici de carucioare 1000+, vad o multime pe strada. Se poate sa fie mai ieftine ca echivalentul in europa, dar nu cred ca de 3X. Parerea mea personala (ca aici e topicul de masini indecente, nu carucioare indecente biggrin.gif) e ca aceste carucuioare au ca singur scop sa arate ca parintii au bani si cool, adevarati. Sint practic un accesoriu de moda. Sint si carucioare care sint ceva mai scumpe ca-s mai usoare, dar de obicei nu asta e ideea.
HalbaSus
QUOTE (fishbone @ May 31 2012, 02:05 PM) *
Am luat sub 400 scoica si caruciorul, la fel rabatabil dintr-o singura mișcare si o secundă.

Pai stai ca 400 de dolari inseamna vreo 1500 de lei, ceea ce e mai ieftin decat in europa dar nu de 3 ori (eu am dat pe carucior si scoica ~2000 de RON).... deci e acolo in marja cu care preturile din europa sunt mai mari decat in SUA (problema nu e atat de mare la carucioare... dar diferenta asta se pastreaza si la masini... si cum diferenta e procentuala acolo nu mai e vorba de 500 de lei).
former_ozz
Si-n USA preturile si costul vietii variaza enorm. In general e simplu: locurile naspa sint ieftine si locurile misto sint scumpe. Europa e misto, deci scumpa. Nu vad nici o contradictie aici.
HalbaSus
Costul vietii nu prea are legatura cu pretul produselor, adica kilul de faina nu e cu atat mai scump in monaco fata de baicoi... Costa mult chiria/proprietatea, asigurarea, impozitele, parcarea, serviciile, transportul, etc... Ahhh... desigur ca si kilul de faina e mai scump dar lumea din baicoi nu din cauza asta nu se muta in monaco, ca nu si-ar permite kilul de faina sau caruciorul Inglessina.

In SUA pur si simplu o groaza de produse sunt mai ieftine (masinile sunt un exemplu bun pt ca sunt produse mai scumpe deci diferentele procentuale reprezinta diferenta mari in valoare absoluta) si asta indiferent de costul vietii (nu cred ca un S-class in Beverly Hills ajunge sa fie mai scump (sau macar la fel de scump) ca un S in Romania)... Desi costul vietii e mai scump in Beverly Hills decat in Romanica, si unii oameni rai zic ca e si un loc mai misto decat Baicoi biggrin.gif
fishbone
Da, m-am uitat la produse comparabile insa greșeala a fost intr-adevăr la conversie.

former_ozz, ar fi ceva dacă costul ar fi întotdeauna raportat la "unde e mișto" dar sa fiu iertat prefer oricând o vacanță la ocean aici sau in Caribee decât la Marea Neagră.
Midwest-ul e general mult mai ieftin decât coastele si asta nu are nimic de-a face cu mișto sau nașpa.
former_ozz
Halba, cumva toate se leaga de costul vietii, desi corelatia e destul de slaba. De exemplu benzina ieftina, taxe mici, distante mari rezulta automat masini ieftine pentru ca e piata mare. Daca taxele ar creste ar creste si pretul "de baza" al masinii pentru ca s-ar vinde mai putine si ca la un pret mare nu se mai vede o mie in plus. In locurile scuympe cam toate sint scumpe ca si costurile sint mari, de la chirii la costul fortei de munca. Internetul din fericire ne-a dezlegat de magazine pe pamint care platesc chirii in buricul tirgului.
Intr-o tara saraca masinile sint scumpe, pina si SHurile, nu ca au taxe neaparat ci pentru ca se vind putine.

Fishbone, evidnet ca are de-a face cu misto sau naspa (nu judecat de tine sau de mine, ci de mase, de piata, statistic): unde lumea nu vrea sa traiasca e ieftin (n-are insa treaba cu idwestul, chicago e scump de exemplu chiar prea scump dupa parerea mea).... evident asta nu e singurul factor, de fapt raportul cerere oferta conteaza. Sint mai multe combinatii: cererea mica/oferta mare face pretul mic si invers, dar ale combinatii se comporta diferit. Daca ai cere mica e suficient sa ai oferta mica ca pretul devine iar mare fara sa fie si cererea neaparat mare. Asta e cazul litoralului nostru, oferta e mica ca-s numai citiva zeci de km de litoral, citeva statiuni si o tara intreaga care uneori n-are (n-avea) de ales. La Caraibe/Mexic etc e cererea mare dar e si o groaza de oferta, ca atare preturile pot fi ok.
Nu putem nega ca cea mai mare parte din europa e mult (uneori incomparabil) mai misto decit cea mai mare parte din america asa ca niste penalitati financiare sint ok.
Numai faptul ca eu am condus 2.5h pe zi 160km vreme de 5 ani cind in europa as fi putut sa iau tramvaiul sau scuterul sau bicla (poate in afara de cazul in care as fi stat in oraselel foarte mari dar alea au alte avantaje) balanseaza toate costurile de carucioare mai ieftine si masini si benzina.
fishbone
Am vizitat Chicago destul de frecvent si nu este așa de scump. Nu e insă nici ieftin.
Europa e mișto, nu contest. Ca e scumpă e altceva și depinde de alți factori că doar nu e toată o stațiune turistică. Taxe mari, populație mare, inghesuială, resurse mai limitate, etc.
Ai spus ca e scump ca e mișto, acum ai clarificat ca de fapt depinde (si) de alți factori. Deci suntem de acord si spunem același lucru.
RUE
Saluti,

Plozii mei au mai adaugat o destinatie noua (ca si noi): Turcia - Tekirova (Kemer).
In conditii de presezon pana acum mergeam in Muntenegru, Grecia cu oferte speciale sau last minute cu masina si ajungeam sa cheltuim cam 650-750 euro fara sa abuzam de multe altele si mai mult scopul esential: marea!
Ajutat de colegul de forum Victor (absent de cativa ani deja de pe forum) am prins un Tez Express la 5 stele dar care nu a fost un adevarat UAI ci doar AI dar si pretul de 950 euro cu 2 adulti, 1 copil de 6ani si un infant nu se compara cum au fost altii la UAI cu 1800 euro 2 adulti si un infant.
E drept ca aveau sucurile fresh gratuite, un fel de zoo in curtea hotelului, 3 piscine din care una cu apa sarata si poate multe alte beneficii dar noi ne am atins scopul care cerea sa mergem la mare facil pt copii, sa nu mai petrec minim 24 ore la volan cu riscurile de amenzi, accidente etc, sa am toate mesele incluse (nu prea conteaza asta la copiii mei care se hranesc prin fotosinteza), hotelul pe plaja, decenta, animatie pt copii etc.
Diferenta de 2-300 euro a fost meritata iar vremea la inceput de iunie este perfecta in Turcia pentru astfel de escapade.

Deja Serban realizeaza ce e marea, parasuta, avionul, barca, salupa, vaporul si multe altele pe care nici nu banuim.
saeed
dar diferenta asta se pastreaza si la masini... si cum diferenta e procentuala acolo nu mai e vorba rent a limo .. Budapest Limousine .. RS Limousines
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.