No SSO cookie

Marcaje pe flancul anvelopei

voteaza
(0/ 0)
Marcaje pe flancul anvelopei
Articole · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Marcaje pe flancul anvelopei... - cotatia maxima (a presiunii) de umflare la rece si a limitei de sarcina P - turism 215 - latimea anvelopei in mm 65 - raportul inaltimii fata de latime (raportul de inaltime) R - radial 15 - diametrul rotii in inci 96V - indicele de sarcina

 
 

Marcaje pe flancul anvelopei

... - cotatia maxima (a presiunii) de umflare la rece si a limitei de sarcina
P - turism
215 - latimea anvelopei in mm
65 - raportul inaltimii fata de latime (raportul de inaltime)
R - radial
15 - diametrul rotii in inci
96V - indicele de sarcina si simbolul de viteza
M+S - noroi si zapada
* - conditii aspre de ninsoare

Treadware 220 Traction A Temperature A - gradele de uzura a benzii de rulare, de tractiune si de temperatura.

Iata alte cateva marcaje pe care le puteti gasi pe flancul anvelopei:

M+S (prezente si ca M&S sau M-S) indica faptul ca pneul are proprietati pentru toate anotimpurile. Veti gasi aceasta mentiune pe aproape toate pneurile pentru toate anotimpurile si pentru iarna. Anvelopele de vara nu vor avea aceasta mentiune.


(semnul  *) indica o categorie conditii aspre de ninsoare    Severe Snow Conditions. Pneurile care poarta acest simbol vor oferi performante superioare pe zapada fata de anvelopele care poarta simbolul M+S. Acestea sunt cele mai sigure pneuri pentru orice fel de rulare in conditii de iarna. Unele statiuni de schi nici macar nu va vor lasa sa urcati pe muntii din ele daca nu aveti acest simbol pe anvelope.


DOT inseamna Departamentul (Ministerul) Transporturilor. Codul  digit code 10, 11 sau 12 care apare dupa mentiunea DOT ofera informatii cum ar fi saptamana si anul in care a fost produs pneul, precum si producatorul, fabrica, linia de fabricatie si dimensiunea. Primele doua litere desemneaza producatorul pneului si codul fabricii. A treia, a patra si a cincea litera reprezinta codul dimensiunii pneului. Ultimele trei sau patru cifre (4 cifre pentru anii de dupa 2000) inseamna anul fabricatiei anvelopei. Primele doua cifre ale codului datei reprezinta saptamana, iar ultimele 1 sau doua cifre, anul.


Presiunea maxima de umflare este presiunea cea mai mare presiune de umflare pe care o poate suporta pneul. Cu toate acestea, aceasta nu este presiunea de umflare recomandata. Presiunile de umflare ar trebui sa nu fie niciodata mai mici decat presiunea recomandata sau peste presiunea maxima marcata pe flanc.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0865 :: 17.77MB