Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea VIII-a
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Colonelu'
QUOTE (drabisan @ Dec 9 2009, 10:03 PM) *
Nici eu! Doamne fereste! Dar du-te tu in Dobrogea din aprilie pina in octombrie si mergi cum iti permite drumul si spala parbrizul de musculite-mai-multe-decit-chinezii cu paravint la stergatoare! Eu la aia ma refer!

... sau mergi pe o vreme din aia cu stropi rari, dar care se aduna in timp si la un moment dat trebuie sa stergi geamul.
vio
da da si acolo face fatza
jack70
Buna ziua tuturor doamnelor si domnilor.
Toyota Timisoara pune la dispozitia celor care doresc un pachet de servicii care privesc pregatirea de iarna a masinilor contra unei sume decente de 60 ron +tva (se verifica: reglaj faruri, functionare sistem de iluminare, stare instalatie spalare parbriz si faruri, stare stergatoare de parbriz, nivel si concentratie lichid de racire, incarcare acumulator, functionare alternator, nivel ulei motor, stare incuietori usi+gresat, stare chedere, nivel lichid frana, stare profil si presiune anvelope, instalatie de preincalzire pt diesel, verificare sistem evacuare, verificare placute de frana, verificare + testare amortizoare, verificare valabilitate pachet legislativ)
Desi poate unii dintre noi sunt capabili si singuri de aceste verificari si de rezolvarea eventualelor mici probleme, eu am decis sa profit de oferta.
Zis si facut. Toate bune cu exceptia bateriei care se pare ca se indrepta cu viteza spre linia de sosire. Se va schimba pe garantie. thumbsup.gif Care garantie ia sfarsit pe la mijlocul lunii ianuarie 2010. Am avut noroc ca sa zic asa.

In alta ordine de idei ce pareri aveti despre:
- senzori de parcare cu averizare sonora si vizuala cu display care indica distanta pana la obstacol si perimetrul de manevra stanga-dreapta (590 ron cu tva inclus)
- incalzire in scaune (Avensisul meu are in dotare motor diesel) Waeco (780 ron cu tva inclus)
- instalatie Xenon faza scurta + lunga H4, lumina 6000 k (750 ron cu tva inclus0
Deci se merita sau ba?
adrian_flavius
QUOTE (jack70 @ Dec 18 2009, 12:05 PM) *
In alta ordine de idei ce pareri aveti despre:
- senzori de parcare cu averizare sonora si vizuala cu display care indica distanta pana la obstacol si perimetrul de manevra stanga-dreapta (590 ron cu tva inclus)
- incalzire in scaune (Avensisul meu are in dotare motor diesel) Waeco (780 ron cu tva inclus)
- instalatie Xenon faza scurta + lunga H4, lumina 6000 k (750 ron cu tva inclus0
Deci se merita sau ba?


Jack, iti pot spune ca incalzirea in scaune, mai ales daca ai tot diesel, merita din plin...si la sofer (adica la mine...) - mai rar, si la pasager - atunci cand il am...pana se incalzeste motorul, sa vina aer cald, trece ceva timp...si acum, pe timp rece, se simte nevoia unui "derriere" mai caldutz... laugh.gif
drabisan
In 4 ani am folosit si eu incalzirea in scaune, pentru prima oara, saptamina trecuta. Eram la Brasov. Pe bord arata -9. Dar era absolut criminal! I-am dat drumul! Nevasta fericita in 30 de secunde! Si eu fericit!
E o dracie care a venit la pachet, nu am simtit nevoia pina acum, dar eu am benzina. Si, de obicei, pina curat masina de zapada e cald in masina. E, tura asta, masina fiind curata dar perfect rece, a fost de mare senzatie!

Mi-ar place sa am la Fiesta. Aia si cu motor mic si diesel...fac un frig in ea....
Bumy
Azi am lasat Avensis-ul in parcare si in timp ce eram in magazin, cineva a derapat si a intrat in masina mea, lovind partea stanga fata. Tabla e putin sifonata, vopseaua zgariata si proiectorul de ceata ucis ! Chestia care ma preocupa este ce implicatii atrage distrugerea totala a proiectorului de ceata; sper sa nu genereze vreun scurt . . . chiar nu ma pricep si pana luni cand merg la Toyota trebuie sa folosesc masina . . . Niste sfaturi mi-ar prinde bine. Multumesc anticipat.
Legionaru'
Nu se intampla nimic.
Eventual daca ai posibilitatea, scoate mufa de alimentare a becului.
Bumy
Multumesc !

------------------------
Avensis 1.8 VVTI
adrian_flavius
Reminder ...pentru cine nu stia, sau pentru cine e interesat...
cristsib
QUOTE (drabisan @ Dec 18 2009, 07:33 PM) *
Mi-ar place sa am la Fiesta. Aia si cu motor mic si diesel...fac un frig in ea....

Eu i-am luat sotiei din Baumax o husa de scaun cu incalzitor, se conecteaza in locul brichetei, la Aygo este foarte multumita.
hadriano
salut tuturor.
Nu am mai scris de ceva vreme pe forum, dar il urmaresc cu oarecare interes.
Azi am avut o patanie, fara urmari fizice ca sa zic asa, dar m-am gandit sa povestesc aici.
Aveam masina pe o strada marginasa, in fata unui magazin, trasa perpendicular pe bordura, langa alte zeci de masini.Ma urc sa plec, ies cu grija si frumos cu spatele, fac doi metrii si in fata un logan plin de noroi iese la fel cu spatele ca un turbat in fata mea.Trag ca nebunu de volan, intru pe banda ailalta, claxonez, incerc sa ma repliez, pt ca deja il depasisem cu un metru dar imbecilul nimic, accelereaza, vad cum ii fuge fundul putin din cauza miscarilor bruste ce le face.Nu se lasa si imi taie iar calea, conducand absolut besmetic, fara sa ii pese ca ne putem lovi si aveam castig de cauza absoluta.Bun, am mai vazut din astia dar parca asta era peste limita.Ma enervasem, zic eu normal, claxonez, si merg paralel putin pe langa el.La prima interesectie trag paralel sa vad imbecilul, un tinerel frustrat cu parul valvoi, cu mutra putin dusa.II fac semn, baiatu, ai baut,ce e cu tine??Il vad ca se infurie, privire de dement, se agita pe scaun sa deschida usa, injura,etc.(Vreu sa zic ca i-am vorbit , cat i-am zis in trei cuvinte , chiar politicos, ma gandeam ca na, se sesizeaza ca a gresit si e mai atent, in p..masii, ca nu e singur pe strada).Eu eram pe picior de plecare,ies in intersectie, dementul repede si el, imi taie calea iar, se da jos super violent.Eu am 1,90, 105, am facut ceva sport la viata mea, nu m-am inflamat si nici nu am stat sa ripostez,nu m-am dat jos, am plecat.Ala dupa mine, ma depaseste, aceleasi injurii pe geam, etc.Brusc m-am enervat, si am sunat la politie.Ca sa zic asa, ce am zis pina acum a fost introducere.Imi da legatura la politie, ii spun frumos aluia, uite nene, un nebun, nu stiu ce e cu el, face asa si asa, e periculos dupa parerea mea, merg dupa el si se afla in zona cutare, iesirea din brasov spre bucuresti, unde de obicei stau n radare si echipaje.Si ce credeti ca imi spune nenea politistul??!! " stimate domn, va rog sa faceti o reclamatie scrisa la noi si vedem ce putem face, va multumim, va salut"pac, inchide.Il las pe ala cu loganul sa mearga in plata lui, intorc frumos ca un roman cuminte ce sunt in tara lui nemaipomenita si ma intrept spre casa mea.Dar iar ma enervez brusc, ca asa sunt eu, vorba lui caragiale, asta e cusurul meu, si sun iar la politie.Ma prezint , stiti, sunt ala care va zicea de un logan, da da, si ma iau putin de politist:adica cum domnule, eu va sesizez ceva si dvoastra imi ziceti sa fac in scris reclamatie?poate ala a furat ceva, o omorat pe careva, poate e beat sau drogat.ala o da intoarsa, domnule asta e procedura, si uite o sa sesizam un echipaj, etc, ca de fapt v-am spus asta(desi nu imi zisese), va multumim va salut, pac.
sper ca nu v-am plictisit prea mult.concluzia o trage fiecare.Una peste alta, stand si meditand, la mine in casutza, bine ca nu eram cu copilul in masina, bine ca ave al meu a scapat fara o zgaiba, si dumnezeu cu mila, ca altcineva nu cred sa ne mai ajute.
mohordbx
Imi fac veacul din cand in cand prin Bucuresti. Cred ca nu exista saptamana in care sa nu patesc in mare cam ce-ai patit tu si sa nu sun la politie. Acelasi scenariu sun spun ca un dement vrea sa intre in mine(caz foarte des intalnit - chiar si cei cu masini foarte scumpe (ma gandesc serios sa-mi iau o gioarsa de masina sa nu mai fiu nevoit sa pun frana)), fara motiv ca n-as merge prea repede etc. In general primesc 2 raspunsuri:

1. da.o sa-l oprim in trafic in ce directie se indreapta, il dam prin statie etc..nu stiu sa fi prins pe careva sa stiu si eu ca l-a intrebat de ce circula imprudent
2. faceti d-voastra o reclamatie scrisa la sectia de politie

Scenariul care va avea loc cand voi fi pus in situatia de a cere ajutorul politiei intr-un asemnea caz va fi urmatorul: voi suna..imi spun pasul..iar la replica lor sa fac o cerere voi spune: "Bine, daca nu vreti sa va ocupati ma ocup eu. Am pistol si-i zbor creierii." Ii inchid in nas politistului. Sunt convins ca ma va suna inapoi in cel mai scurt timp...

_Constantin_
Update:

Sambata am facut un drum pana la Bucuresti. Masina este minunata. Nu am nici un fel de problema, nici un greieras, nimic. Consumul la o viteza medie de 87 kmh a fost undeva la 7.7%. Daca mai e nevoie sa spun ... e de vanzare. Detalii pe privat. thumbsup.gif
_Constantin_
QUOTE (hadriano @ Jan 15 2010, 06:54 PM) *
salut tuturor.
Nu am mai scris de ceva vreme pe forum, dar il urmaresc cu oarecare interes.
Azi am avut o patanie, fara urmari fizice ca sa zic asa, dar m-am gandit sa povestesc aici.
Aveam masina pe o strada marginasa, in fata unui magazin, trasa perpendicular pe bordura, langa alte zeci de masini.Ma urc sa plec, ies cu grija si frumos cu spatele, fac doi metrii si in fata un logan plin de noroi iese la fel cu spatele ca un turbat in fata mea.Trag ca nebunu de volan, intru pe banda ailalta, claxonez, incerc sa ma repliez, pt ca deja il depasisem cu un metru dar imbecilul nimic, accelereaza, vad cum ii fuge fundul putin din cauza miscarilor bruste ce le face.Nu se lasa si imi taie iar calea, conducand absolut besmetic, fara sa ii pese ca ne putem lovi si aveam castig de cauza absoluta.Bun, am mai vazut din astia dar parca asta era peste limita.Ma enervasem, zic eu normal, claxonez, si merg paralel putin pe langa el.La prima interesectie trag paralel sa vad imbecilul, un tinerel frustrat cu parul valvoi, cu mutra putin dusa.II fac semn, baiatu, ai baut,ce e cu tine??Il vad ca se infurie, privire de dement, se agita pe scaun sa deschida usa, injura,etc.(Vreu sa zic ca i-am vorbit , cat i-am zis in trei cuvinte , chiar politicos, ma gandeam ca na, se sesizeaza ca a gresit si e mai atent, in p..masii, ca nu e singur pe strada).Eu eram pe picior de plecare,ies in intersectie, dementul repede si el, imi taie calea iar, se da jos super violent.Eu am 1,90, 105, am facut ceva sport la viata mea, nu m-am inflamat si nici nu am stat sa ripostez,nu m-am dat jos, am plecat.Ala dupa mine, ma depaseste, aceleasi injurii pe geam, etc.Brusc m-am enervat, si am sunat la politie.Ca sa zic asa, ce am zis pina acum a fost introducere.Imi da legatura la politie, ii spun frumos aluia, uite nene, un nebun, nu stiu ce e cu el, face asa si asa, e periculos dupa parerea mea, merg dupa el si se afla in zona cutare, iesirea din brasov spre bucuresti, unde de obicei stau n radare si echipaje.Si ce credeti ca imi spune nenea politistul??!! " stimate domn, va rog sa faceti o reclamatie scrisa la noi si vedem ce putem face, va multumim, va salut"pac, inchide.Il las pe ala cu loganul sa mearga in plata lui, intorc frumos ca un roman cuminte ce sunt in tara lui nemaipomenita si ma intrept spre casa mea.Dar iar ma enervez brusc, ca asa sunt eu, vorba lui caragiale, asta e cusurul meu, si sun iar la politie.Ma prezint , stiti, sunt ala care va zicea de un logan, da da, si ma iau putin de politist:adica cum domnule, eu va sesizez ceva si dvoastra imi ziceti sa fac in scris reclamatie?poate ala a furat ceva, o omorat pe careva, poate e beat sau drogat.ala o da intoarsa, domnule asta e procedura, si uite o sa sesizam un echipaj, etc, ca de fapt v-am spus asta(desi nu imi zisese), va multumim va salut, pac.
sper ca nu v-am plictisit prea mult.concluzia o trage fiecare.Una peste alta, stand si meditand, la mine in casutza, bine ca nu eram cu copilul in masina, bine ca ave al meu a scapat fara o zgaiba, si dumnezeu cu mila, ca altcineva nu cred sa ne mai ajute.


Ma dadeam jos la el si-l bateam pana se linistea si stema de la Logan. Animalele astea nu stiu decat de bataie. E una sa te injuri cu cineva in trafic, e ceva normal, se intampla si trecem mai departe, dar un dement care te urmareste ... acelasi lucru l-am vazut cu un tip care livra pizza. S-a luat la cearta cu un Logan ( erau in logan 4 dulapi de la echipele de interventii) si ala cu pizza tot asa ... suparat nevoie mare. Le-a franat in fata si s-a dat jos cu o bata. Aia s-au uitat 1 sec si s-au dat toti jos. A fost cel putin amuzant cand i-au luat cheile de la masina, au tras pe dreapta si l-au pus sa se tarasca in genunchi pentru ele. Cam asta se intampla cand esti tare in gura. whistling.gif
cristsib
QUOTE (_Constantin_ @ Jan 18 2010, 12:36 PM) *
Update:

Sambata am facut un drum pana la Bucuresti. Masina este minunata. Nu am nici un fel de problema, nici un greieras, nimic. Consumul la o viteza medie de 87 kmh a fost undeva la 7.7%. Daca mai e nevoie sa spun ... e de vanzare. Detalii pe privat. thumbsup.gif

Tot sambata am facut Sibiu-Cluj si retur, viteza medie 75 km/h si consumul 7%. NU este de vanzare! thumbsup.gif
hadriano
apropo de batut..am mai avut acum vreo 6 ani un incident cu un taximetrist, la o statie de benzina.Pur si simplu cand cel din fata mea a plecat de la pompa, el din spate tzust pe langa mine si s-a bagat in fata mea.Ma rog, i-am zis frumos odata, i-am zis cu nervi a doua oara, el nimic.L-am luat frumos de guler, fara sa dau in el, si l-am dat deoparte din fata pompei.Nu a zis nimic, apoi a chemat colegi, etc.I-am aplicat o mica corectie, atat cat am putut, dar intre timp cei din statia de benzina chemeasera politia,Ne-au urcat frumos in duba si ne-au dus la sectie.Concluzia a fost ca nu iti faci singur dreptate, ce daca s-a bagat, nu provoci scandal ca platesti amenda.In final mie nu mi-au dat , lui, care era ziua lui i-au dat una frumusica si asta a fost.Deci, cum se zice in popor, ciocul mic si capu' in jos.
Dar ca sa va intristez si mai tare, grija mare la condus.Ieri, duminica, doua accidente grozave in Bv, cu morti , unul pe drumul poienii, exact cand urcau toti sa petreaca o duminica frumoasa.( si bineinteles au stat la coada o ora si ceva)O dacie,papuc, s-a ambitioant cica intr-o curba si a ajuns pe contrasens, unde a dat de un "jeep" suparat,dacia s-a facut bucatele, dar in jeep era o femeie cu fetitza ei.Ce sa mai zic, sa ne fereasca dumnezeu, ca ceasu rau...
_Constantin_
Tu ai mare dreptate, conteaza insa foarte mult cu cine te iei la cearta. Eu am un principiu, daca ajung sa ma dau jos din masina unul din noi pleaca sigur pe targa. In rest, injur daca e cazul, arat un deget dolofan si mai dau cate un claxon. Precizez totodata ca nu am intrat in nici o altercatie in trafic si culmea la accidente am fost calm si impaciuitor chiar daca nu era vina mea. Raman insa la convingerea ca sunt unii indivizi care cauta bataia cu lumanarea. ninja.gif
Colonelu'
O intamplare patita de partenerul meu, in Iasi:

Era pe o strada cu sens unic, ingustata la un sigur fir de masinile parcate de ambele parti. Tocmai ce pornise de pe loc, cand din fata a aparut unul cu un 4x4 mai masiv (colegul meu fiind si el intr-un Ford Maverick 4x4). Cel din fata a inceput sa se agite ca sa i se faca loc sa treaca mai departe. Colegul meu, foarte calm, ia raspuns tot prin semne ca nu el trebuie sa se dea din loc, ca nu el a gresit sensul si ia aratat telefonul (in sensul ca suna la 112). Alalalt, nimic, a inceput sa faca si mai urat in masina, agitandu-se ca un urangutan. La fel de calm, colegul meu a format nr. magic si a inceput sa descrie evenimentul catre ofiterul de servici. Bombanind in continuare, celalalt a dat apoi inapoi si a cedat.


Acuma sa va povestesc si o faza super haioasa:

Un alt prieten de al meu se deplasa prin oras, trebuind sa treaca printr-un pasajl auto pe sub calea ferata (pt cei care cunosc Iasul, e vorba de pasajul de pe N. Iorga catre cartierul Galata). Momentul a coincis cu trecerea pe deasupra a unui tren de calatori, cand la un moment dat, printre traversele podului CF s-a revarsat peste masina din fata lui un amestec lichid de kkt si alte elemente. Cred ca va puteti imagina ce frumos ia manjit aluia masina din fata pana in spate - noroc ca nu era decapotabila laugh.gif .
TIBINEL
QUOTE (_Constantin_ @ Jan 18 2010, 08:42 PM) *
Tu ai mare dreptate, conteaza insa foarte mult cu cine te iei la cearta. Eu am un principiu, daca ajung sa ma dau jos din masina unul din noi pleaca sigur pe targa. In rest, injur daca e cazul, arat un deget dolofan si mai dau cate un claxon. Precizez totodata ca nu am intrat in nici o altercatie in trafic si culmea la accidente am fost calm si impaciuitor chiar daca nu era vina mea. Raman insa la convingerea ca sunt unii indivizi care cauta bataia cu lumanarea. ninja.gif

Dupa cat inteleg,alegi la cine sa te dai jos ca nu cumva sa ajungi la spital,cantaresti daca da sau nu?
Atentie sunt momente in care poti cantari din privire gresit ,si atunci?(cred ca e bine s-o dai cotita)
Nu-ti vine sa crezi ce arsenal au in masina ,unii la care nici nu gindesti,nu conteaza ce masini au.Ce am vazut intr-o dacie ,m-a lasat cu gura cascata,si justificarea lui a fost ceva de genul ca e prea slab pentru una barbateasca.
_Constantin_
TIBINEL ... repet, nu sunt adeptul acestor reactii, nu reactionez asa si nici nu cred ca voi ajunge sa ma bat cu cineva in trafic, INSA daca voi fi nevoit sa ma apar merg pe principiul oltenesc " Decat sa planga mama, mai bine ma-sa". ninja.gif
hadriano
Si eu am primit sfaturi sa fiu cu grija ca nu stii ce scoate plavanul nesimtit din masina:o bata, un cutit, o arma...Si mai e o chestie, dai peste un bou agresiv, si iti sparge un geam.singura solutie daca nu vrea sa il plateasca e sa il dai in judecata.Casco nu iti da, asigurarea lui RCA nu.Deci , sa ma ierte colegii forumisti, cum la noi te cam pisi pe justitie, ramai cu geamul spart, sau cu o usa indoita.Cam 99 la suta din cazuri m-am invatat sa stau calm, astept un moment si bag piciorul in acceleratie si deslantui herghelia si nu are decat sa faca bors respectivul dobitoc, important e sa nu am daune la masina sau sa sufere familia de ex.Plus ca stiu ce le poate pielea si la stimatii politisti, la care decat sa ajungi sau sa apelezi,mai bine iti bagi un batz in fund.
TIBINEL
QUOTE (_Constantin_ @ Jan 19 2010, 10:48 PM) *
TIBINEL ... repet, nu sunt adeptul acestor reactii, nu reactionez asa si nici nu cred ca voi ajunge sa ma bat cu cineva in trafic, INSA daca voi fi nevoit sa ma apar merg pe principiul oltenesc " Decat sa planga mama, mai bine ma-sa". ninja.gif


Corect ce spui pentru situatii fara iesire,doar nu stai ca proasta targului si ala sa te joace in picioare.
bustamarse
Salutare la toata lumea!

Ma confrunt si eu cu o problema, poate puteti sa-mi dati un sfat. Povestea este dupa cum urmeaza:

De vreo 2 luni am lasat Avensis-ul meu 1.8 benzina (are 3 ani si 2 luni masina) prietenei mele. Toate bune si frumoase, pana astazi cand mi-a spus ca i s-a aprins pe bord "un bec"... Am ajuns acasa, m-am uitat la bord si intr-adevar, martorul pompei de benzina (sper sa nu gresesc) este aprins. Scotand-o din parcare si facand o tura de cartier cu ea am remarcat ca si becul care anunta TRC OFF este aprins, precum si cel din dreapta sus, VSC. TRC OFF-ul nu mai comuta din buton, el ramanand in permanenta aprins, alaturi de martorul pompei si VSC-ul.

Alte simptome nu am descoperit la masina, merge absolut ok, nu am auzit nici zgomote ciudate (probabil nu stiam ce ar trebui sa aud)...

Aveti idee ce poate fi?

Va multumesc pentru un sfat, o vorba buna whistling.gif !

M.
Legionaru'
Cel mai indicat ar fi sa mergi la un service sa iti puna testerul.
Daca iti e peste mana, scoate borna "minus" de la baterie pt 30 min. Daca dupa ce pui barna la loc si martorii nu mai sunt aprinsi, masina mrge bine, e totul OK. Daca martorii raman aprinsi atunci chiar e o problema.
Si eu m-am confruntat cu problema asta de 2 ori si am facut faza cu bateria si masina merge foarte bine.
Colonelu'
Nu stiu cum e cu zapada prin alte parti ale tarii, dar in Iasi avem destula. Cu ocazia asta am avut din nou motiv sa apreceiz o investitie minora facuta pt masina si anume covorasele de cauciuc tip tavita dedicate Logan, luate din bazar cu 60 lei (a se vedea postul meu din urma cu cca. 1 an unde am pus si poze). Toata apa provenita de la zapada topita de pe ghete a ramas in tavita si nu s-a mai scurs pe mocheta, asa cum pateam cu covorasele originale.
Mos Craciun a facut si el un dar pt masina si i-a adus o tavita de portbagaj aftermarket, cumparata cu 150 lei de la o firma din Timisoara. Interesant la ea este zona centrala care are o suprafata aderenta ce face ca lucrurile depuse in portbagaj sa nu mai alunece in toate partile.
drabisan
Care e cea mai desteapta metoda de a inlocui bateria unei chei a masinii?
Am folosit in 99,ceva% din cei 4 ani aceiasi cheie. Si incepe sa dea semne de oboseala. Am facut comparatie intre cele doua chei negre si cea nefolosita are in mod flagrant putere mai mare.
Dar cred ca e ceva problema cu cheile, in sensul in care daca se deprogrameaza nu mai porneste motorul si nu se mai pupa cu alarma. Alarma masinii e aia Toyota cu comanda din cheie. Asta daca face vreo diferenta.
Asa ca astept sfaturi.
In primul rind: de care baterie sa cumpar? Apoi: cit de repede trebuie sa ma misc in a schimba bateria veche cu cea noua?
Sper sa nu-mi spuneti ca ar trebui sa ma duc la Toyota pentru o astfel de problemuta...ca nu am chef sa le dau bani pentru un asa nimic.
_Constantin_
Eu iti spun de yaris, din cauza faptului ca ma jucam cu cheia se desfacea surubul din spate. A cazut bateria din ea de cateva ori si nu am avut nici o problema. Nu stiu daca la Avensis e la fel. whistling.gif
cristsib
QUOTE (drabisan @ Jan 23 2010, 11:29 AM) *
Care e cea mai desteapta metoda de a inlocui bateria unei chei a masinii?
Am folosit in 99,ceva% din cei 4 ani aceiasi cheie. Si incepe sa dea semne de oboseala. Am facut comparatie intre cele doua chei negre si cea nefolosita are in mod flagrant putere mai mare.
Dar cred ca e ceva problema cu cheile, in sensul in care daca se deprogrameaza nu mai porneste motorul si nu se mai pupa cu alarma. Alarma masinii e aia Toyota cu comanda din cheie. Asta daca face vreo diferenta.
Asa ca astept sfaturi.
In primul rind: de care baterie sa cumpar? Apoi: cit de repede trebuie sa ma misc in a schimba bateria veche cu cea noua?
Sper sa nu-mi spuneti ca ar trebui sa ma duc la Toyota pentru o astfel de problemuta...ca nu am chef sa le dau bani pentru un asa nimic.

Bateria este CR2016 (cel putin la mine, la 1,8), trebuie s-o schimbi in mai putin de 2 min. Dupa ce deschizi "caracasa" cheiei, inauntru este un modul si cele doua min se scurg de cand deschizi capacelul modulului (se intrerupe contactul bateriei). Fara sa te grabesti, dureaza mai putin de un min.
Legionaru'
QUOTE (bustamarse @ Jan 23 2010, 12:24 AM) *
Salutare la toata lumea!

Ma confrunt si eu cu o problema, poate puteti sa-mi dati un sfat. Povestea este dupa cum urmeaza:

De vreo 2 luni am lasat Avensis-ul meu 1.8 benzina (are 3 ani si 2 luni masina) prietenei mele. Toate bune si frumoase, pana astazi cand mi-a spus ca i s-a aprins pe bord "un bec"... Am ajuns acasa, m-am uitat la bord si intr-adevar, martorul pompei de benzina (sper sa nu gresesc) este aprins. Scotand-o din parcare si facand o tura de cartier cu ea am remarcat ca si becul care anunta TRC OFF este aprins, precum si cel din dreapta sus, VSC. TRC OFF-ul nu mai comuta din buton, el ramanand in permanenta aprins, alaturi de martorul pompei si VSC-ul.

Alte simptome nu am descoperit la masina, merge absolut ok, nu am auzit nici zgomote ciudate (probabil nu stiam ce ar trebui sa aud)...

Aveti idee ce poate fi?

Va multumesc pentru un sfat, o vorba buna whistling.gif !

M.



QUOTE (Legionaru' @ Jan 23 2010, 12:47 AM) *
Cel mai indicat ar fi sa mergi la un service sa iti puna testerul.
Daca iti e peste mana, scoate borna "minus" de la baterie pt 30 min. Daca dupa ce pui barna la loc si martorii nu mai sunt aprinsi, masina mrge bine, e totul OK. Daca martorii raman aprinsi atunci chiar e o problema.
Si eu m-am confruntat cu problema asta de 2 ori si am facut faza cu bateria si masina merge foarte bine.



Ironia sortii!
Azi de dimineata am plecat cu masina si dupa 1 km cand am oprit la semafor cei 3 martori s-au aprins si la mine!
Am zis ca nu ii sterg prin metoda cu borna si sa vad care e problema. Am dat fuga la service, tester, rezultat=eroare de la primul senzorul de oxigen aka sonda lambda. Mi-au sters eroarea si daca reapare trebuie schimbat senzorul.
drabisan
Merci cristib. Din ce zici tu si Costache, e clar ca pot sa schimb bateria ultra-lejer.
Florine, de curiozitate. Cite grade arata bordul azi? Ca la cum e de frig...mi se pare destul de normal...Oricum, tu neavind nici praf pe motor, nici nu avea ce sa tina de cald senzorilor biggrin.gif
Legionaru'
- 8 grade. Dar nu cred ca asta e cauza. Astept sa vad daca mai apare eroarea. Cred ca peste o saptamana ma duc de curiozitate sa mai puna o data testerul sa vedem daca mai apare.
pmhoria
@Colonelu'
Poti sa-mi trimiti pe privat numele si/sau adresa firmei din Tm de unde ai luat tavita de portbagaj? Mersi
Colonelu'
1. Daca moderatorii considera ca nu fac reclama unei firme, ci urmaresc sa ajut colegii cu o informatie utila, as putea posta direct pe forum informatia referitoare la tavitele de portbagaj.

2. Sonda Lambda are o durata de viata intre 60.000 si 120.000 km, diferind de tipul constructiv si de masina.

3. Azi, la Iasi, masina a aratat pe bord -15C. De pe internet am aflat ca din cauza vantului, temperatura resimtita de corp (wind chill) a fost de -24C. In momentul in care scriu, temperatura exterioara este de -18C, iar wind chill -25C.
bustamarse
QUOTE (Legionaru' @ Jan 23 2010, 12:41 PM) *
QUOTE (bustamarse @ Jan 23 2010, 12:24 AM) *
Salutare la toata lumea!

Ma confrunt si eu cu o problema, poate puteti sa-mi dati un sfat. Povestea este dupa cum urmeaza:

De vreo 2 luni am lasat Avensis-ul meu 1.8 benzina (are 3 ani si 2 luni masina) prietenei mele. Toate bune si frumoase, pana astazi cand mi-a spus ca i s-a aprins pe bord "un bec"... Am ajuns acasa, m-am uitat la bord si intr-adevar, martorul pompei de benzina (sper sa nu gresesc) este aprins. Scotand-o din parcare si facand o tura de cartier cu ea am remarcat ca si becul care anunta TRC OFF este aprins, precum si cel din dreapta sus, VSC. TRC OFF-ul nu mai comuta din buton, el ramanand in permanenta aprins, alaturi de martorul pompei si VSC-ul.

Alte simptome nu am descoperit la masina, merge absolut ok, nu am auzit nici zgomote ciudate (probabil nu stiam ce ar trebui sa aud)...

Aveti idee ce poate fi?

Va multumesc pentru un sfat, o vorba buna whistling.gif !

M.



QUOTE (Legionaru' @ Jan 23 2010, 12:47 AM) *
Cel mai indicat ar fi sa mergi la un service sa iti puna testerul.
Daca iti e peste mana, scoate borna "minus" de la baterie pt 30 min. Daca dupa ce pui barna la loc si martorii nu mai sunt aprinsi, masina mrge bine, e totul OK. Daca martorii raman aprinsi atunci chiar e o problema.
Si eu m-am confruntat cu problema asta de 2 ori si am facut faza cu bateria si masina merge foarte bine.



Ironia sortii!
Azi de dimineata am plecat cu masina si dupa 1 km cand am oprit la semafor cei 3 martori s-au aprins si la mine!
Am zis ca nu ii sterg prin metoda cu borna si sa vad care e problema. Am dat fuga la service, tester, rezultat=eroare de la primul senzorul de oxigen aka sonda lambda. Mi-au sters eroarea si daca reapare trebuie schimbat senzorul.


Multumesc frumos, a functionat treaba cu bateria, dar cu prima ocazie voi face o verificare la service, pentru orice eventualitate! Un weekend placut si o iarna usoara!

M.
vio
CITAT(Colonelu' @ Jan 23 2010, 06:07 PM) *
1. Daca moderatorii considera ca nu fac reclama unei firme, ci urmaresc sa ajut colegii cu o informatie utila, as putea posta direct pe forum informatia referitoare la tavitele de portbagaj.

2. Sonda Lambda are o durata de viata intre 60.000 si 120.000 km, diferind de tipul constructiv si de masina.

3. Azi, la Iasi, masina a aratat pe bord -15C. De pe internet am aflat ca din cauza vantului, temperatura resimtita de corp (wind chill) a fost de -24C. In momentul in care scriu, temperatura exterioara este de -18C, iar wind chill -25C.



si daca iti arat mashina cu 315 000 de km cu aceiashi sonda si da noxele ca noua? ce o sa zici ...

in bucuresti acum la 2 noaptea sunt -8 grade . ieftin , fata de ce anuntzasera astia
Colonelu'
QUOTE (vio @ Jan 24 2010, 01:59 AM) *
QUOTE (Colonelu' @ Jan 23 2010, 06:07 PM) *
1. Daca moderatorii considera ca nu fac reclama unei firme, ci urmaresc sa ajut colegii cu o informatie utila, as putea posta direct pe forum informatia referitoare la tavitele de portbagaj.

2. Sonda Lambda are o durata de viata intre 60.000 si 120.000 km, diferind de tipul constructiv si de masina.

3. Azi, la Iasi, masina a aratat pe bord -15C. De pe internet am aflat ca din cauza vantului, temperatura resimtita de corp (wind chill) a fost de -24C. In momentul in care scriu, temperatura exterioara este de -18C, iar wind chill -25C.



si daca iti arat mashina cu 315 000 de km cu aceiashi sonda si da noxele ca noua? ce o sa zici ...


Cretule, ceteste mai atent ce am scris ingrosat. tongue.gif Iti place sa te legi de punct si virgula.
OCTAN_95
CITAT(Colonelu' @ Jan 23 2010, 07:07 PM) *
1. Daca moderatorii considera ca nu fac reclama unei firme, ci urmaresc sa ajut colegii cu o informatie utila, as putea posta direct pe forum informatia referitoare la tavitele de portbagaj.

Firma este din timisoara, cine are nevoie pot sa il ajut, il cunosc bine pe cel ce conduce firma.
ZORRO
Eu am luat tavita de la o firma din DEJ, 115 lei plus curierul. A sosit a doua zi dupa comanda. Super multumit de tavita. Are deja 2.5 ani .
Cauta pe net auto-accesorii.ro
vio
florine pune sonda lamda de azot, masoara la fel si este mai rezistenta in timp, citii si io pe afara si asa au facut baietii thumbsup.gif
OCTAN_95
aici gasiti cate ceva despre sonda LAMBDA nu lambada cum zice Vio woot.gif

http://www.pilotauto.ro/magazin/home-mainm...77-sonda-lambda
vio
lambada nelambada limbada tot draq ala e ,,, se apropie de 100 000 36182451.gif asa e scris japitzelor 36182451.gif
Legionaru'
Pornire Toyota Avensis 1.8 VVT-i la -15 grade Celsius. thumbsup.gif


S O R I N
Greu, greu.... teehee.gif

Legionaru'
Am uitat sa precizez 2 lucruri:
- bateria in vara asta a fost descarcata complet in vara asta de 2 ori, plafoniera uitata aprinsa sotie(multumesc lui Constantin pentru ajutorul dat la repornire)
- masina stationa de 24 de ore.
StefanVVTi
Frana de mana nu a inghetat? biggrin.gif
Legionaru'
Nu a inghetat in nicio iarna de cand am masina.
ZORRO
Si la mine avensisul a pornit neasteptat de usor . Masina nepornita de sambata dimineata.
La bord arata -17 grade, la ora 7.
Am dus masina la service Ansinii ,sa-mi schimbe bara de fata, lovita de un caine, si apoi am mers un sfert de ora pe jos. Am cam inghetat pe la extremitati asa ca sper sa-mi termine masina repejor, chiar azi a fost promisiunea.
Sa vina primavara mai repede !!
9er
CITAT(Legionaru' @ Jan 25 2010, 01:03 PM) *
Nu a inghetat in nicio iarna de cand am masina.


Asta mi-a sarit si mie in ochi din prima, ca aveai frana de mana trasa. Sper sa n-ai surprize in continuare. Eu am avut o surpriza acum vreo 10-11 ani cu un Tico si de atunci nu trag frana de mana la parcare iarna.
22nst
Am filmat si eu pornirea, dar erau -5 grade...
Benzina Mol 95 si ulei 5w30 (de la Toyota)


adrian_flavius
Pitesti, azi de dimineata, -16 grade celsius pe bord, motorina Lukoil (Euroluk diesel parca se cheama...), masina a plecat din prima cheie...saptamana trecuta, tot intr-o dimineata, tot pe la -16, a pornit la fel de usor...ca sa am comparatie, in ultimele cateva zile, un vecin cu un Passat 2003 a pornit-o foarte greu, un coleg cu un Peugeot 407 HDi a tinut masina in garaj, intrucat sambata de dimineata nu i-a mai pornit, decat dupa indelungi incercari, masina de serviciu a fratelui meu, Clio dCi, nu a pornit deloc astazi de dimineata, Logan dCi, "coleg" de parcare cu Totosul, a pornit la sfert de cheie, Matiz-ul a plecat la fel, fara probleme (ala e benzinar, nu se pune...laugh.gif ), diseara incerc si la Dacie, sa vedem ce si cum...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.