Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Toyota Avensis partea VIII-a
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
vali44
QUOTE (vio @ Nov 19 2009, 07:52 PM) *
QUOTE (vali44 @ Nov 19 2009, 06:29 PM) *
... au gasit baietii de la Focsani excrementele acestuia la locul faptei ! .




mister Sparrow?! 36182451.gif


Nuuuuuu .... , mecanicul !!! A fost un om tare dragut , a legat firele , le-a izolat si apoi a vrut sa ridice masina iar pe elevator pentru a monta becul proiectorului pe care il inlocuise degeaba ! Mi-a fost rusine si am refuzat ... razi tu Vio dar sa stii ca asa oameni ca la Focsani mai rar gasesti , si nu exagerez absolut deloc ! Bravo lor si sa-i tina tot asa !!! yes.gif
stasu
Salutare!
Nu am inca o Toyota, dar sunt in cautarea ei tongue.gif, am cautat asiduu un manual ca sa pot citi mai multe depsre aceatsa masina, ce are si ce nu are, asa ca am dat de urmatorul site, pe care am gasit manualul de intretinere ptr Avensis 1997-2002, si pentru ca nu l-am gasit nici aici pe forum, il voi posta in aceatsa sectiune, daca cineva crede ca nu e bun aici, sa-l mute in alta parte.

Toyota Avensis 1997-2002 Repair Manual

http://narod.yandex.ru/disk/220202000/T22.part1.rar
http://narod.yandex.ru/disk/220313000/T22.part2.rar
http://narod.yandex.ru/disk/223635000/T22.part3.rar
http://narod.yandex.ru/disk/224053000/T22.part4.rar
http://narod.yandex.ru/disk/224254000/T22.part5.rar
http://narod.yandex.ru/disk/225109000/T22.part6.rar
http://narod.yandex.ru/disk/225110000/T22.part7.rar


Toyota Avensis Electrical Wiring Diagram

http://narod.ru/disk/379429000/Avensis_T22_EWD.rar

Arhiva e criptata, parola este :ydfsdjk
Nu ma intrebati de ce, ca nu stiu, daca nu va descurcati cu downloadul din cauza limbii, sa imi spuneti, ca mai fac o arhiva si o pun pe site de upload.

9er
CITAT(drabisan @ Nov 18 2009, 05:38 PM) *
2 ore mai tirziu aveam numerele si talonul nou.



Hei, Drabi-san...salutee!
StefanVVTi
Drabisan de cand are ceainic nu prea mai sta pe forum...toata ziua fluiera ceainicu ala 2.0 36182451.gif
TIBINEL
QUOTE (vali44 @ Nov 19 2009, 06:29 PM) *
QUOTE (cipicaduh @ Nov 18 2009, 04:42 PM) *
Senzatii minunate in Avensis-ul ce il conduc : de azi am convingerea ca in capitonajul interior s-a infiltrat un pasager clandestin, pare-se un soarece. Am sunat la Toyota Iasi sa aflu cum rezolv problema si am aflat ca ma costa 22 eur fara TVA ora de manopera pentru scoaterea capitonajului si prinderea intrusului. In banii astia cred ca e mai usor sa cumpar 1-2 curse de rozatoare -interior si portbagaj,ca nu stiu pe unde a intrat-dar mi-e sa nu-mi roada dihania ceva cablaje pana ajunge la slana ce i-o pregatesc.
Aveti ceva solutii, ati mai trecut prin astfel de experiente hilare? Astept cu sufletul la gura sfaturile voastre! Multumesc!


Si eu am avut un soarece in masina dar am reusit sa scap de el cu ajutorul unui dispozitiv ultrasonic impotriva rozatoarelor , alimentat la 12 v .... l-am ademenit intr-o cursa cu branza , slana , miez de nuca si ... *ciuciu* !
Am demontat tavitele din plastic situate in portbagaj si am descoperit pe unde intrase ... acolo sunt grilele de aerisire ale interiorului masinii , grile ce sunt aparate de exterior doar de o membrana subtire din cauciuc . M-am gandit sa cumpar plasa metalica deasa ca cea antiinsecte si sa o montez peste membrana de cauciuc pe suportul din plastic al acesteia , dar totul a ramas la stadiul * am sa fac*... deocamdata tin dispozitivul acela alimentat de la acumulatorul masinii si vad ca da randament . Ca sa nu mai spun ca un sobolan mi-a ros firul de alimentare al proiectorului stanga ... au gasit baietii de la Focsani excrementele acestuia la locul faptei ! Culmea este ca in garaj chiar nu am nimic de mancare .... cred ca au venit la motorul cald ... de atunci tin masina afara pana se raceste motorul .

De OAMENI cu garage,garaje,cotete,etc
Bazati,ca altii,da frunzele,zapada,bani la spalatorie saptamanal,dezabureste masina,incalzeste-o,fraca parbrizul ,etc.

9er
CITAT(StefanVVTi @ Nov 23 2009, 10:25 PM) *
Drabisan de cand are ceainic nu prea mai sta pe forum...toata ziua fluiera ceainicu ala 2.0 36182451.gif


Ceainicu' ala o fluiera toata ziua singur, la rece, in parcare.
drabisan
Rideti, rideti...ce sa zic.
Ceainicul ala, asa cum o arde el la rece in parcare, in ultimul an calendaristic a facut 17.000km. Asta in conditiile in care o arde la rece 5 zile pe saptamina...
mallasorte
Ati folosit careva Castrol? 5w30 ? am inteles ca ii mai bun ca mobil 1

CASTROL SYNTEC 5W-30 (API: SM, SL, SJ, SH/CF, CD, ACEA: A1, A5, B1, B5, Corvette, GM: 4718M, 6094M, FORD: WSS M2C929-A, ILSAC: GF-2, GF-3, GF-4.) la asta mam gindit mai exact. 100% sintetic. Conteaza la un AVENSIS 1.8 2004 daca este sintetic sau semisintetic?

sau

cei de la Castrol recomanda pentru Avensis 2003-2008 ca categorie de virf Castrol Edge 0w30 iar ca a doua categorie Castrol Magnatek 5w30


ce imi recomndati CAstrol Sau Mobil1 ?
Multumesc mult
_Constantin_
Oricare dintre ele sunt uleiuri foarte bune. Nu o sa vezi in veci vreo diferenta intre ele, poate doar intre vascozitati diferite. Noi pe aici am mers pe Mobil 1 de obicei (0W40) si toata lumea e multumita. thumbsup.gif
mallasorte

Pina la urma am cumparat Mobil 1 ESP formula la 45 lei litru
vio
astazi am scos avensisul de la naftalina ... dupa 1 an de stat efectiv pe bara in strada , m am dus sa il pornesc, bineintzeles ca bateria era moarta prin deces , am incercat sa o resuscitez , dar sa colmatat , nu mai tinea curent in ea mai mult de 5 min... bateria in cauza avea 6 ani si jumatate vechime....asta da baterie, este cea originnala cu care a venit mashina in 2003 ..drept urmare am inlocuit-o cu una Caranda de 55A/510Ah aceleashi dimensiuni fizice, dupa care a urmat o spalare exterior f energica , curatzat interior la sange , si spalat motorul cu jet de jet pana a ramas bec ... bineintezeles ce a oxidat si a coclit a ramas asa nu mai am ce ii face ... maine la 8 dim urmeaza ITP dupa care la orele 14 revizie de 6 ani ... schimb ulei+fu, schimb ulei CV, lichid de frana, antigel ( scot LLC si bag SLLC), schimbare curea de accesorii, verificat instalatia de AC daca mai are presiunea care tre , schimb bujii si cam atat cred .... filtru de aer si cel de polen i le- am schimbat io tot astazi.... dupa 6 ani juma , este inca aceiashi masina cu vino 'ncoa' ... o opera de automobil ...inca ma felicit pt ca i -am indus fratelui meu sa i-a aceasta mashina ... LA MULTI ANI si multi km...
vio

CINE ARE 2 CAPACE DE AVENSIS PENTRU MODELUL t25 FARA FACELIFT...
cristsib
QUOTE (vio @ Dec 2 2009, 11:47 PM) *
CINE ARE 2 CAPACE DE AVENSIS PENTRU MODELUL t25 FARA FACELIFT...

Te pot ajuta dar pune o poza sa nu difere modelul. Sau nu conteaza?
vio
ba da conteaza modelul .. uite asa
cristsib
Modelul pare acelasi:

Daca iti trebuie pentru 16" tremite-mi pe PM adresa.
vio
yep ....bag pm
Rebel
QUOTE (vio @ Dec 2 2009, 06:41 PM) *
astazi am scos avensisul de la naftalina ... dupa 1 an de stat efectiv pe bara in strada ....


nu inteleg eu bine sau masina aia chiar nu a fost pornita 1 an?blink.gif
vio
dap ... un an nu a fost pornita deloc deloc... a fost depozitata pe strada .
Rebel
Foarte foarte foarte rau ati facut. Masina trebuie pornita macar din cand in cand, miscata putin.
Faci bine ca schimbi toate fluidele. Dar cum e vopseaua? rahati de pasare si alte alea?
Eu am una care o misc numai vara dar pentru aia o pornesc de doua ori pe saptamana si o mai misc nitel sa nu stea cauciucurile pe aceeasi parte...

Trebuie mers relativ cu ea si apoi sa cresti succesiv viteza sa se curete. Nu ar fi rau sa nu tii prea mult schimbul de ulei pe care il bagi acum. verifica permanent uleiul de reziduuri.

la asa ceva nu ma asteptam la tine care pretinzi ca ai grija de ele... no.gif
vio
nu e mashina mea efectiv ... mashina a mers cam 1 ora la relanti inainte sa mearga efectiv... vopseaua .. este impecabila nu are urma de oxizi sau alte chesti naturale ca sa zic asa ... sunt surprins chiar. sg prb e cu cauciucurile dar am rezolvat-o si pe aia ,,, biggrin.gif le - am lasat la 1.3 atm si am mers asa cu ea .. maine o sa le umflu la 2.5 si o sa o las o zi asa sa isi revina . restu nu are abslout nimic .. depuneri nu a facut pt ca ii schimbasem uleiul la motor exact acu un an si o luna ... era practic nou , la culoare era aproape identic cu cel bagat . la mashina s-a schimbat uleiul din 7500 km in 7500 deci a fost super intretinuta si inainte .. acum arata ca noua si int si ext si motor ... Rebel , dragoste cu de-a sila nu se poate ... cam asa e si cu mashina asta. mie imi parea rau cand o vedem asa , dar ... oricum totul este in regula cu ea . ieri i-am facut si ITP pe bune si a trecut fara nici o prb cu verificarea la sange .

momentan este in teste la mine inca vreo 2-3 zile biggrin.gif hihihi
Rebel
Ma rog, tu stii care sunt circumstantele dar parca nu imi vine a crede ca nu-i nimic pe vopseaua aia; uita-te razant la ea si vezi daca nu ai pete.
Iar cu uleiul, degeaba il schimbi daca nu o pornesti, el trebuie sa umble sa unga, dupa o perioada totul se scurge in baie si sufletul ulei pe unde trebuie.
Binenteles ca merge masina nu ar avea motive sa nu mearga, numai ca nu-i bine sa o lasi asa de izbeliste...
Verifica si cauciucurile de eventuale crapaturi sa nu ai surprize...
daca e benzina, baga-i un plin cu cel mai bun carburant si un flacon de aditiv pentru condensul din rezervor si da-i bice.


vio
thumbsup.gif asa i am si facut .... prima pornire a fost la 5 -a cheie ... primele au fosct scurte de 2-5 secunde sa traga uleiul si sa vad daca merge pornirea corect si eventula vreun scurt ceva sau scurgeri .... restu ca la carte dupa cum am zis biggrin.gif.. cauciucurile , nu au prb ca au doar 2 ani vechime si cam 5000 km , azi le am dat jos si controlat fiecare in parte .sunt bune . si vopseaua ti -am zis... blink.gif si io am ramas blocat , in afara de ce stiam io nu are ceva in plus ... oricum ar trebuii polishata toata dupa 6 ani juma are panza aia de paianjen pe ea . oricum msk de sfaturi biggrin.gif un adevarat cunoscator si pasionat esti thumbsup.gif
Rebel
Nu uita la bateria noua sa pui cate un deget de vaselina sa acoperi bornele sa nu oxideze.
Anyway, you did good my friend... enjoy responsibly thumbsup.gif
vio
bateria este una noua , unsa pusa cum trebuie( bateria din fabrica vine deja cu degetu de vaselina pe fiecare borna ) biggrin.gif ... bateria ei a murit dupa 6 ani jumate de serviciu destoinic .. super baterie cea dupa mashina, pe care mai toti posesorii de avensis au balacarit-o wink.gif)
Legionaru'
Noi nu am avut aceeasi baterie ca a ta pe masinile noastre. Eu am avut Delphi, made in France, 45 Ah.
Rebel
Bateria trebuie si ea intretinuta.

Daca este una cu intretinere atunci verifici nivelul lichidului si il completezi la nevoie.
Cuaratarea bornelor si imbracarea lor in vaselina este indicata cu precadere inainte de a intra in iarna. Nu vrei sa cureti bornele cand afara este frig si trebuie un contact curat si ferm ca masina sa plece din prima.
Daca nu ai circulat cu masina atunci trebuie pusa la un ciclu de incarcare cu puls care ajuta electrozii sa se curete in acelasi timp incarcand si bateria.

Pe una din masinile alor mei am avut o baterie facuta de Acumulatorul Bucuresti. Aproape 7 ani a tinut bateria aia. Si nu era tehnologia de astazi si era facuta in Romania.
stasu
Vio, ai pomenit mai sus de baterie, imi poti spune de unde ai luat-o, la ce pret si ce dimensiuni fizice avea bateria.
Merci
vio
ca dimensiuni exterioare este exact ca cea a mashinii.. de la un magazin de piese auto de dacie , marca Caranda 55/510Ah.vezi sa fie cu polaritate inversa ca la astea polaritatea este pe dos la borne. mai multe detalii?

Caranda Maxima 12 55 510 dimensiuni:207 x 175 x 190 13,1 Autoturisme pe benzina pana la 2000 cm?
stasu
Am inteles, merci, mai era ceva in legatura cu pretul ei tongue.gif
vio
aaaaaaa era 238 RON reducere ca am dus bateria veche si a rezultat 214 ron
stasu
Merci Vio!
Mai era o intrebare ce ma macina, dar nu este legata de baterie, la cati km se schimba cureaua ce antreneaza alternatorul, pompa de apa si fulia(aici poate ma insel), am un mic zgomot la pornire la rece in regiunea curelei, dupa ce se incalzeste motorul, dispare acest sunet, ma gandeam ca poate trebuie putin intinsa cureaua sau se "duce" incetisor rulmentul de la alternator smile.gif, a mai avut problema asta cineva?
Multumesc!
vio
6 ani sau 105 000 km... rolele le poti schimba cand vrei . operatiunea curea dureaza maxim 5 min ... zgomot ??? scartie huruie sau cum ? cureaua are autointindere...
Legionaru'
Eu am aproape 4 ani si aproximativ 75.000 km si isi face simtita prezenta si la mine zgomotul cauzat de cureaua de accesorii.
In primavara o s-o inlocuiesc si eu.
stasu
Eu am modelul din 2002, nu stiam de autointindere, dar o sa ma uit in carte, cand ajung acasa, sunetul seamana mai mult a unui scartait finut, seamana cu sunetul unui scripete cand nu e uns, dar de 10 ori mai putin "agresiv". Maina are 7 ani si 88.000 de km, am sa-l sun pe fostul proprietar sa vad daca a facut operatiunea de schimbare a curelei si a rolelor
In cazul in care nu a fost schimbata, imi poate spune cineva de unde se pot achizitiona toate cele necesare pentru operatiunea respectiva.(in afara de service)
Multumesc!
vio
ohooooo pai trebuia scimbata ,.. la 6 ani .... daca nu schimb-o cat mai degraba ...
jack70
Colonele! Incerc de o luna sa gasesc in Timisoara stergatoare valeo x-trm pt avensis ca si al tau. Toti artistii de la toate magazinele imi spun ca numai valeo compact se potrivesc datorita sistemului de prindere de tip carlig care este la stergatoarele mele (originale). Poti da ceva sugestii, detalii sau cat cui unde?Multumesc rolleyes.gif
cristsib
QUOTE (jack70 @ Dec 7 2009, 02:39 PM) *
Colonele! Incerc de o luna sa gasesc in Timisoara stergatoare valeo x-trm pt avensis ca si al tau. Toti artistii de la toate magazinele imi spun ca numai valeo compact se potrivesc datorita sistemului de prindere de tip carlig care este la stergatoarele mele (originale). Poti da ceva sugestii, detalii sau cat cui unde?Multumesc rolleyes.gif

Se potrivesc si cele x-trm la prinderea "carlig", le-am schimbat in primavara dar nu am fost multumit, dupa patru luni a trebuit sa le schimb iar ca nu mai faceau servici.
Colonelu'
QUOTE (cristsib @ Dec 8 2009, 10:50 AM) *
QUOTE (jack70 @ Dec 7 2009, 02:39 PM) *
Colonele! Incerc de o luna sa gasesc in Timisoara stergatoare valeo x-trm pt avensis ca si al tau. Toti artistii de la toate magazinele imi spun ca numai valeo compact se potrivesc datorita sistemului de prindere de tip carlig care este la stergatoarele mele (originale). Poti da ceva sugestii, detalii sau cat cui unde?Multumesc rolleyes.gif

Se potrivesc si cele x-trm la prinderea "carlig", le-am schimbat in primavara dar nu am fost multumit, dupa patru luni a trebuit sa le schimb iar ca nu mai faceau servici.

Stergatoarele Valeo X-TRM se potrivesc perfect pe sistemul de prindere al bratului de stergator de Toyota, fara NICIO "adaptare". Pe langa masina mea am montat pe Auris si pe Prius. Pt Avenis-ul meu am folosit dimensiunea de 400 mm pe partea pasagerului (cod UM600 sau 567940), iar pe partea soferului am preferat dimensiunea de 650 mm in loc de 600 (aici nu mai stiu codul exact intre UM702 si UM703, care au aceeasi dimensiune dar unul e pe stanga si celalalt pe dreapta ca prindere, fiind folosite si pe Peugeot 307).

Referitor la calitatea si durabilitatea stergatoarelor in general si a celor X-TRM in particular, pentru ca se face vorbire de ele, va rog sa tineti seama in utilizarea lor de urmatoarele aspecte:
- Stergeti parbrizul de praf cu o carpa, mai ales in zona de contact a stergatoarelor cu geamul in partea de jos, cat si lamela de cauciuc inainte de a actiona stergatoarele. Praful si condensul de peste noapte se combina si formeaza ca o pasta de ciment ce adera in zona de contact dintre geam si cauciuc, ducand la distrugerea in timp a lamelei de cauciuc, cat si la zgarierea parbrizului.
- In perioada sezonului rece NU ACTIONATI sistemul de stergatoare inainte de a curati gheata care s-a format in zona de contact a stergatoarelor cu parbrizul, in special in partea de jos, acolo unde stau in pozitie de repaus. Gheata actioneaza ca o lama care distruge cauciucul extrem de repede.

Pentru ca am respectat cu strictete sfaturile de mai sus, lamelele mele X-TRM sunt inca perfecte desi indeplinesc peste cateva zile 1 ande cand le-am montat. Cei care fac altfel, este problema lor si actioneaza pe buzunarul lor.


Saptamana trecuta am facut revizia de 60.000 km si apoi am trecut si de ITP fara probleme. Dupa cum am spus intr-un post anterior, am trecut pe fluide de la MOTUL (ulei si lichid de frana). Din pacate nu am putut sa ma folosesc si de uleiul de transmisie Gear 300 75W90 de la Motul, care este unul de tip RACING, 100% sintetic, deoarece pt cutia in 6 trepte se foloseste un ulei special (dupa cum am avut sa constat ulterior si din cartea tehnica). Asa ca am la dispozitie 3L de MOTUL Gear 300 75W90 pe care il pot oferi.
jack70
asta da promptitudine. Senchiu thumbsup.gif Colonele
P.S. vreo retea de magazine capabile de asa ceva?
Colonelu'
QUOTE (jack70 @ Dec 8 2009, 12:16 PM) *
asta da promptitudine. Senchiu thumbsup.gif Colonele
P.S. vreo retea de magazine capabile de asa ceva?

Ca si retea de magazine ar fi cei de la BARDI AUTO, care sunt importatori si distribuitori nationali. Altfel, poti sa intrebi la magazinele de profil si sa vezi daca lucreaza cu importatorul si distribuitorul AUTO TOTAL.
jack70
orait (ca sa zic asa) arigato.gif
Colonelu'
Precizez din nou: Valeo vinde stergatoare sub 3 categorii de calitate si pret.

Seria COMPACT - se adreseaza celor care vor un produs de marca la un pret redus (calitatea este pe masura pretului)
Seria SILENCIO - sunt produse similare calitativ celor de prima echipare
Seria Silencio X-TRM - sunt produsele de varf
cristsib
QUOTE (Colonelu' @ Dec 8 2009, 11:57 AM) *
am preferat dimensiunea de 650 mm in loc de 600 (aici nu mai stiu codul exact intre UM702 si UM703, care au aceeasi dimensiune dar unul e pe stanga si celalalt pe dreapta ca prindere, fiind folosite si pe Peugeot 307).

Posibil aici sa fi gresit, le-am schimbat primavara cand nu mai era vorba de gheata, am mers si eu pe 650+400 si cel de 650 stergea bine la prima cursa iar la revenire ramanea o pelicula de apa pe parbriz, posibil sa fi fost pentru stanga, la asta nu m-am gandit.
vio
ca durabilitate in timp si eficientza cel mai bine m am impacat cu cele originale de la Toyota .. nush cine le face , dar sunt f bune si eficiente si au acelash pretz ca cele aftermarket.
Colonelu'
QUOTE (vio @ Dec 9 2009, 12:21 PM) *
ca durabilitate in timp si eficientza cel mai bine m am impacat cu cele originale de la Toyota .. nush cine le face , dar sunt f bune si eficiente si au acelash pretz ca cele aftermarket.

Asta pt ca nu ai folosit X-TRM sa vezi diferenta. La viteze de peste 100 Km/h, din cauza formei stergatorului de pe partea soferului, nu mai face fata la sters mergand fff greu. Cu X-TRM am putut sa le folosesc si la viteze de 140.
vio
thumbsup.gif pariu ca am incercat ?biggrin.gif.. cel din partea shoferului are aripa aia deportanta care il tine lipit de geam
Colonelu'
QUOTE (vio @ Dec 9 2009, 03:32 PM) *
thumbsup.gif pariu ca am incercat ?biggrin.gif.. cel din partea shoferului are aripa aia deportanta care il tine lipit de geam

... si il lipeste asa de bine ca nu il mai lasa sa coboare (merge in reluare) 36182451.gif
drabisan
Hai bai Vio, ca si eu ma plingeam de acelasi lucru de care zice Colonelu.
Valeo-urile astea de le am de 2 ani sint muuult mai bune! Le schimb, ca au imbatrinit si iti dau o tura, sa vezi de ce e mult mai bine fara aripioara aia care mai mult incurca!
vio
io nu simt dif aia ... nu ma deranjeaza... ca sa nu vad nimic ineaman sa ploua torential si sa merg cu peste 150 la ora ... ori nu cred ca e indicat sa mergci cu asa viteze pe ploaie torentiala ... chiar nu simt nevoia ..
drabisan
Nici eu! Doamne fereste! Dar du-te tu in Dobrogea din aprilie pina in octombrie si mergi cum iti permite drumul si spala parbrizul de musculite-mai-multe-decit-chinezii cu paravint la stergatoare! Eu la aia ma refer!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.