No SSO cookie

Citroen la salonul Auto de la Geneva

Citroen la salonul Auto de la Geneva

Citroen isi demonstreaza inca o data creativitatea in cadrul Salonului Auto de la Geneva editia 2012, prin succesul noii game premium, prin inovatiile tehnologice si prin noua gama de servicii.

 
 

Linia DS se bucura de un succes rasunator, cu peste 180.000 de vehicule vandute la nivel mondial. Povestea de succes continua cu DS5 Hybrid4, primul diesel hibrid al marcii Citroen, cu noi versiuni cu stil desavarsit, Citroen DS4 si DS5 PARIS RANDEZ-VOUS, noul DS3 RACING S. LOEB, alaturi de DS4 RACING CONCEPT. In plus, pentru a sarbatori linia DS, Citroen a lansat de curand, in Franta, un club dedicat clientilor, numit Citroen DS PRIVILÈGE.

Noul SUV compact Citroen C4 AIRCROSS se aliniaza perfect strategiei de pozitionare premium a marcii, o abordare care este sustinua si de prezentarea noilor modele precum Citroen C3 RED BLOCK, modelul Citroen C1 facelift  si Citroen BERLINGO MULTISPACE facelift.

Citroen a reusit reducerea emisiilor de CO2 in medie cu 5 g/km prin tehnologiile e-HDi micro-hybrid, full-electric si full hybrid diesel. Prin noua oferta C-Zero, segmentul masinilor electrice devine mai accesibil.

Marca a dezvoltat solutii de mobilitate cu aplicatii in viata reala precum Citroen eTouch, un sistem care poate salva vieti, disponibil pe majoritatea modelelor gamei, si Citroen MULTICITY, un pachet de servicii care faciliteaza orice calatorie. Citroen MULTICITY, serviciu care a atras peste 1.5 milioane de vizitatori intr-un singur an, este deja disponibil in Franta si urmeaza sa fie lansat in Germania in urmatoarele saptamani. Gama de servicii oferite va fi extinsa curand cu servicii care permit calatoria in comun, precum si utilizarea in comun a vehiculelor pentru a reduce costurile.

Alaturi de aceste solutii inovatoare, Citroen continua cercetarea sa in domeniul mobilitatii si deschide noi cai de explorare. Multumita experientei “Créative Technologie”, marca a creat concept car-ul Tubik, un vehicul high-end dedicat transportului de persoane, al carui scop este sa reinvie placerea de a calatorii.

LINIA DS: LUX IN STILUL  FRANCEZ - O LINIE DESAVARSITA

Citroen prezinta cele trei modele ale liniei DS, in centrul atentiei aflandu-se ultima creatie a marcii, modelul DS5. Gama DS iese in evidenta datorita abordarii radicale a creativitatii, exprimata prin designul usor de recunoscut, cu continut emotional ridicat, impreuna cu calitatea foarte ridicata a finisajelor, a noii senzatii de la volan si a caracterului practic pentru o utilizare cotidiana. Curaj, standarde inalte, creativitate si tehnologie de ultima ora. Cu alte cuvinte, adevarate creatii Citroen.

De la lansarea sa in urma cu doi ani, Citroen a vandut in peste 140.000 de unitati modelul DS3, un hatchback urban contemporan cu design radical, care poate fi personalizat datorita unei game largi de optiuni. Marca a inregistrat deja 30.000 de comenzi si pentru Citroen DS4, lansat in mai 2011. Acest model iese in evidenta datorita siluetei de coupé cu patru usi inaltata, care imbina vitalitatea, prestigiul si designul compact al unui coupé cu versatilitatea si spatiul oferit de un hatchback. Iar in ceea ce priveste modelul DS5, Citroen a vandut aproape 4.000 de unitati in doar doua luni de la lansare in Franta. Ultimul sosit din linia DS este un model remarcabil, cu stil original si sofisticat, design inteligent, adresat oamenilor care doresc cu adevarat experienta de a conduce o masina speciala.

Pentru a sublinia miscarea catre segmentul premium si lansarea liniei DS, Citroen a lansat Citroen DS Privilège, un club dedicat clientilor liniei DS, initiat in Franta la inceputul lui 2012, ce urmeaza a fi lansat si in alte tari.

MODELE PREMIUM

Citroen isi reafirma pozitia up-market dezvaluind cele mai prestigioase versiuni ale liniei DS, care combina materiale premium si un proces de executie fara precedent in sectorul auto. Aceste automobile exprima cel mai fin lux in stil francez. Ramanand fidel conceptului liniei DS, Citroen expune pasiunea pentru lucrul cu materiale premium prezentand, intr-un colt special al standului, cei mai priceputi tapiteri si rezultatele muncii lor.

Citroen DS3 Ultra Prestige, un obiect seducator

Citroen DS3 Ultra Prestige, o versiune care s-a adaugat gamei la sfarsitul lui 2011, ofera o combinatie de culori si materiale complet noua, un adevarat omagiu haute couture. Combinatia de culori mate si stralucitoare a designului Monogramei DS care decoreaza plafonul straluceste in lumina. In plus, versiunea Ultra Prestige ofera jante pe 17 inchi gri-carbon cu efect diamant, un spoiler sport si geamuri laterale fumurii.

La interior, modelul Citroen DS3 Ultra Prestige prezinta finisaje in piele club cu design „bratara de ceas”. Culoarea tapiteriei scaunelor din fata are un efect crescendo, transformandu-se din alb pe tetiere in negru pe in partea orizontala. Acest efect a fost obtinut folosing un proces dezvoltat special pentru aceasta versiune, imprumutat din industria modei, o premiera in industria constructoare de automobile. Bordul este imbracatt in piele club intr-o nuanta „Alpin Weiss”. Dovedind o atentie deosebita fata de detalii, culoarea instrumentelor de bord se asorteaza cu finisajele interioare.

Citroen DS4 si DS5 White Pearl, modele atragatoare, in editie limitata

Citroen prezinta doua noi versiuni foarte sofisticate: editiile limitate DS4 si DS5 Paris Randez-Vous. Ambele au caroserie in culoare alb perlat, oglinzi cromate, ornamente cromate si jante negru cu efect diamant de 19 inchi.

Editia limitata Paris Randez-Vous isi arata adevaratul caracter la interior, prin finisajele din piele club cu design „bratara de ceas” si culoare brun „Criollo”, pusa in valoare de cusaturi de culoare albastra. Tapiteria fata si spate este lucrata din piele de o calitate foarte buna, rezervata, in general, pentru produse la comanda. In plus, bordul poate fi imbracat in piele brun „Criollo”.

VERSIUNI RACING

Citroen si-a pus amprenta in istoria motorsportului datorita celor sapte Titluri Mondiale la Constructori si opt Titluri Mondiale la piloti si copiloti pentru Sébastien Loeb si Daniel Elena, in Campionatul Mondial de Raliuri. Acesta aventura se reflecta in gama marcii prin modelul in serie limitata DS3 Racing S. LOEB, precum si prin concept car-ul DS4 Racing Concept, doua modele foarte sportive, care vor debuta la Geneva alaturi de Citroen DS3 WRC.

Citroen DS4 Racing Concept, un concept car sportiv

Ca si in cazul modelului DS3 Racing, inginerii de la Citroen Racing si-au pus amprenta inconfundabila asupra modelului Citroen DS4. Noul concept car, ce debuteaza la Geneva, are toate atributele unei masini sportive. Sasiul a fost coborat cu 35 mm in comparatie cu versiunea de serie, ecartamentul a crescut cu 55 mm in fata si 75 de mm in spate, iar masina incorporeazza noi componente precum un difuzor de aer, un splitter pentru bara fata, o linie mai joasa si extensii ale aripilor. Motorul de 1.6 litri turbo dezvoltat de Citroen Racing are o putere de 256 CP, sau 160 CP pe litru, un record pentru o masina de productie de serie. Aceste performante spectaculoase sunt potentate de emisiile de CO2 de doar 155g/km.

Inginerii Citroen Racing au reproiectat sasiul si trenul de rulare cu cea mai mare precizie. Sistemul de franare este compus din etrieri cu patru pistoane pentru fata si discuri speciale de 380 mm. Concept car-ul este prezentat cu jante de aliaj de 19 inchi si anvelope 235/40.

O alta caracteristica deosebita a Citroen DS4 Racing Concept este vopseaua gri mat cu efect texturat – o premiera in industria auto. Culoarea este sobra si moderna, dar robusta, ideala pentru o masina sport. Alte elemente de design exterior includ un plafon si jante in doua tonuri, cu design special.

Citroen DS3 Racing S. Loeb, o serie limitata si semnata

Citroen lanseaza DS3 Racing S.Loeb la Salonul Auto de la Geneva. Aceasta versiune va fi comercializata in serie limitata la 200 de unitati, avand la baza modelul DS3 Racing, oferit cu sistem de navigatie MyWay. Acest model iese in evidenta, in primul rand, datorita culorilor si materialelor utilizate.

Caroseria este camuflata intr-o culoare negru mat, cu efect texturat. Citroen este primul constructor de automobile care lanseaza un model cu acest tip de vopsea. Aceasta nu este doar robusta, dar reuseste si sa scoate in evidenta formele vehiculului.

Fidel spiritului DS3, plafonul, oglinzile laterale, grila, bordul si maneta de viteze sunt de culoare rosu Aden. In onoarea celor opt titluri obtinute de catre Sébastien Loeb si Daniel Elena, Citroen DS3 Racing S. Loeb are un model special pe plafon si, in calitate de model in serie limitata, va avea o placuta cu numar de identificare.

O VERSIUNE DIESEL FULL-HYBRID

Citroen DS5 Hybrid4, un adevarat progres tehnologic

DS5 este primul model Citroen cu tren de rulare full-hybrid, combinand un motor diesel HDi cu puterea electrica. Tehnologia Hybrid4 imbina cu succes performanta – 200 CP, tractiune integrala, emisii zero in mediul urban si o functie boost a acceleratiei in modul „Sport” – cu emisii de CO2 extrem de scazute, la doar 99 g/km. Citroen DS5 Hybrid4 reprezinta un adevarat progres tehnologic, reducand consumul de carburant cu pana la 35% in mediul urban.

Originalitatea solutiei full-hybrid consta in combinarea mai multor tehnologii:

-         un motor 2.0 HDi cu ardere interna,

-         o cutie de viteze electronica in sase rapoarte si schimbari optimizate

-         un motor electric cu magnet permanent pe puntea spate care dezvolta 27 kW (37 CP),

-         o unitate de management a trenului de rulare, care se ocupa automat de managementul motoarelor pentru a obtine cel mai scazut consum de carburant.

Soferii pot alege una dintre cele patru optiuni:

- “Auto”, care comuta automat intre motorul cu ardere interna si motorul electric pentru a optimiza consumul de carburant;

- “Zero Emission Vehicle” (ZEV), care foloseste doar motorul electric, pentru viteze de pana la 60 km/h si distanta de pana la patru kilometri;

- “Four Wheel Drive”, pentru a creste nivelul de aderenta la viteze scazute prin folosirea tractiunii integrale;

- “Sport”, pentru reactii mai prompte si vitalitate folosindu-se la maxim de motorul electric alaturi de cel termic.

GAMA C: CONTINUA MIGRAREA UP-MARKET

PREMIERA MONDIALA: Citroen C4 Aircross , o abordare contemporana a suv-urilor compacte

Citroen isi largeste gama cu un nou model pregatit pentru a cuceri un segment in expansiune. Citroen C4 Aircross reprezinta o abordare diferita a segmentului SUV-urilor compacte, care imbina designul puternic cu inovatia tehnologica. Acesta reprezinta alegerea ideala pentru soferii contemporani care doresc sa adauge o urma de aventura activitatilor de zi cu zi, in special datorita urmatoarelor caracteristici:

-         design puternic si elegant, in care se reflecta ADN-ul Citroen

-         o transmisie “à la carte” pentru a obtine potentialul maxim al vehiculului all-terrain cu trei moduri selectabile manual: 2WD, 4WD si LOCK,

-         emisii de doar 119 g/km pentru versiunea HDi 115 in modul de tractiune cu doua roti motrice – cele mai bune performante din acest segment,

-         o arhitectura care combina in mod ingenios un exterior compact (de doar 4.34 m lungime) cu un interior spatios, si un portbagaj de 442 litri,

-         placerea de a conduce si confortul berlinelor Citroen

-         linistea oferita de o pozitie de condus inalta, plafon de sticla panoramic si pozitie la volan intuitiva cu accent pe usurinta de a conduce,

-         o gama larga de echipamente, care include navigatie NaviDrive cu ecran tactil si camera pentru mersul cu spatele, acces si pornire hands-free, un sistem Hi-Fi Rockford si un server muzical.

Disponibil cu 2WD sau 4WD, modelul Citroen C4 Aircross va fi lansat la jumatatea lui 2012.

Citroen C4 Aircross prezentat la Geneva reprezinta o versiune exclusiva cu vopsea texturata Vapor Gray. Barele de plafon, capacele oglinzilor si manerele portierelor sunt finisate in crom pentru a se potrivi cu noua culoare, in timp ce jantele in doua tonuri cu efect diamant sunt in ton cu culoarea Vapor Gray, ca si interiorul.

CELE MAI NOI MODELE

NOUL Citroen C1, mai hotarat si mai ecologic ca niciodata

Cel mai mic model al marcii a atras peste 620.000 de clienti la nivel mondial de la lansarea din iunie 2005. Citroen C1 este un model compact, economic si ecologic destinat mediului urban, care a devenit o referinta in segment. Citroen face modelul C1 mai atragator la inceputul lui 2012 cu o serie de noi caracteristici, printre care emisii de CO2 de doar 99 g/km, lumini de zi cu LED, un sistem audio cu CD si Connecting Box, precum si o cutie de viteze electronica cu padele montate pe volan.

Noul Citroen Berlingo Multispace, placerea de a calatori impreuna

De la lansarea sa in anul 1996, Citroen Berlingo s-a vandut in peste 1.4 milioane de exemplare la nivel mondial, in varianta pentru pasageri, fiind catalogat in mod constant drept unul dintre cele mai bine vandute modele din clasa sa. Continuand acest succes, modelul de pasageri Citroen Berlingo devine „Multispace”. Si nu-si schimba doar numele.

Noul Citroen Berlingo Multispace are o grila mai lata, mai rotunjita, cu noul Chevron ridicat pana in dreptul farurilor. Acesta este disponibil in doua noi culori de caroserie, brun Nocciola si albastru Belle-Ile. Designul este la fel de inteligent ca intotdeauna, cu pana la sapte scaune independente si Modutop®, care ofera tuturor pasagerilor din spate iluminare, ventilarie si compartimente de stocare individuale.

In plus, tehnologia eHDi micro-hybrid combinata cu o cutie electronica cu 6 rapoarte reuseste reducerea emisiilor de CO2 pana la 125 g/km.

Citroen C3 Red Block, pentru senzatii tari la volan

Marca va expune modelul Citroen C3 Red Block in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Noua versiune este mai dinamica decat modelul de serie si are un look mai masculin pentru a reflecta performanta aditionala. Inspirat de concept car-ul prezentat anul trecut la Geneva si lansat in primavara, Citroen C3 Red Block ofera suspensii mai dinamice, cu aproximatv 50% mai dure, obtinandu-se o scadere a ruliului cu aproape 25%. Directia a fost adaptata noii configuratii a suspensiei, devenind mai viguroasa. Caroseria a fost coborata cu 25 mm, iar sistemul ESP este oferit in standard. Red Block este disponibil cu trei variante de motorizare: VTi 120 pe benzina si e-HDi 90 si e-HDi 100 diesel, toate trei echipate cu cutii de viteze manuale.

La exterior, vopseaua caroseriei gri Shark este combinata cu linia barei de protectie fata in aceeasi culoare. Celelalte culori disponibile – alb Banquise, gri Aluminiu, gri Manitoba si negru Obsidien – vin cu o linie a barei de protectie fata in culoare negru lucios. Alte caracteristici ale caroseriei includ oglinda retrovizoare si manerele usilor in negru Obisidien. Anvelopele de 17 inch cu efect diamant au anvelope 205/40.

La interior, Citroen C3 Red Block are un bord cu finisaje negru lucios, in timp ce pedalele sunt finisate in aluminiu. Diametrul volanului a fost redus cu 20 mm pentru a potenta placerea de a conduce. Optional este disponibila o tapiterie de piele rosie.

Autor: Liana Florescu
 

Cauta masini

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1329 :: 17.68MB