Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cat de sanatos ne hranim?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Culinar
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
klm
CITAT(Rebel @ Feb 17 2009, 07:56 PM) *
Ma omule, iarta-ma dar eu nu te cred 1000 (o mie) de abdomene pe zi este ceva incredibil.

Si eu sunt de aceeasi parere!
ozz, stiu ca sunt cam multe dar mie mi-e mai usor sa slabesc decat sa ma ingras asa ca sa ma vad macar cu 80 si mai vorbim.
C Z R
Rebel, Klm multumesc mult pentru respectul vostru, dar sa stiti ca intr-adevar m-am simtit foarte rau 5-6 zile de credeam ca o sa mor sad.gif si sincer este o prostie sa exagerezi(adica e vorba de mine), sunt total de acord cu voi; in consecinta o sa iau masuri ... si apropo doctorul mi-a interzis sa mai fac efort, citez: "deja esti un slabanog..." biggrin.gif
P.s. Azi m-am cantarit si mi-a iesit in jur de 75,5 -76 de kg, dar eu cred ca am cel putin 77, nici nu stiu ce sa mai spun whistling.gif rolleyes.gif , dar toata lumea spune ca eu am putin peste 70 ninja.gif
AMP
Ce parere aveti despre asta?Nu sunt fanatica teoriei conspiratiilor,insa da de gandit....incep sa iasa la iveala niste nedumeriri ce le aveam....si tind sa cred ca e un sambure de adevar in articol. confused.gif

Codex Alimetarius
A K U
Eu cred ca e total adevarata, nu numai un sambure de adevar. Si nu sunt deloc adeptul teoriei conspiratiei, dar tot ce vedem in ultima vreme ne conduce spre aceeasi concluzie wink.gif
FAR EASTERN
QUOTE (AMP @ Feb 23 2009, 02:59 PM) *
Ce parere aveti despre asta?Nu sunt fanatica teoriei conspiratiilor,insa da de gandit....incep sa iasa la iveala niste nedumeriri ce le aveam....si tind sa cred ca e un sambure de adevar in articol. confused.gif




Am vazut si eu ceva despre CA aici. Au si site, numai ca ce scie acolo e de abureala... n-am priceput nimic. confused.gif
James Kilowatt
"La data de 13 Martie 2002, europarlamentarii au votat legi in favoarea industriei farmaceutice fixate prin Codex Alimentarius, desi s-au primit nu mai putin de 438.000.000 de petitii impotriva"

Las-o naibii, 9 europeni din 10 au semna petitia asta (incluzand nou-nascuti, minori, analfabeti, etc)..... voi ati auzit vreunul de ea?


LE
In 2002 nu existau 438 mil europeni. ninja.gif Sa-mi fie rusine, trebuia sa ma fi prins mai devreme.
Rebel
QUOTE (AMP @ Feb 23 2009, 09:59 AM) *
Ce parere aveti despre asta?Nu sunt fanatica teoriei conspiratiilor,insa da de gandit....incep sa iasa la iveala niste nedumeriri ce le aveam....si tind sa cred ca e un sambure de adevar in articol. confused.gif



De necrezut....
O sa ajungem sa mancam puii crescuti de bunica ascunsi in beci...

Incet incet ne miscam unde vor pastorii...
UE, NAFTA, 9/11, Patriot Act, pasapoarte biometrice, ... doar cateva capitole...
UE sucks! Nu stiu la ce i-a trebuit Romaniei UE; salarii romanesti si preturi la nivel de UE... o natie care sa le asigure granita de la Rasarit...
Raman totusi la parerea ca suntem "tolerati" nu "asimilati". Fie ca eu sa ma insel dar dupa cum suntem tratati... raman la perceptia ca suntem alesi doar din punct de vedere strategic...
Istoria se repeta...

Savurati mancarea UE!
AZAZEL
eee, eu inca o duc bine.
chiar acum am mancat doua oua fierte , oua adunate dintr-o poiata de la tara, placinte cu branza de pe meleaguri moldovenesti si totul stropit cu ceva vin provenit din acelasi loc.
la pranz am mancat niste sarmale cu smantana din aceeasi provenienta la care am adaugat vinul de rigoare.
insa, am stricat totul cu niste tigari pline de otrava.
T u d o r
Necazul e ca chiar si produsele de la tara au ajuns cam semi-sanatoase din cauza hranei care este data animalelor. Cel putin in zona Valcea taranii nu mai hranesc pasarile si porcii cu hrana naturala si traditionala, au descoperit FNC-urile mai ieftine si cu calitati de ingrasare mai bune. Plus de asta, solul nu mai este fertilizat cu ingrasaminte naturale (aka balegar) ci cu chimice. Incet incet se duce de rapa si traditia in fata "modernitatii" prost inteleasa. Noroc ca mai exista enclave rupte de lume unde poti gasi obiceiurile de acum sute de ani, nealterate.
Alex-F1
Anoooo, stricasi tu bunatate de topic cu apocalipsa aia!!!!! down.gif Zau ca m-a cam deceptionat treaba aia......nu ca m-ar fi mirat sau c-ar fi o noutate absoluta, ca am primit-o si io pe mail acum cateva zile, dar citeam asa cu drag ce se scria pe-aici......asa ca rogu-va io frumos, hai sa revenim la mancarea noastra cea de toate zilele si lasati dreaq conspiratiile alea, ca oricum treburile alea se vor intampla (daca se vor intampla) foaaaaarte lent, nu asa peste noapte si solutii de fentat apocalipsa aia vor exista negresit....hai ca nu-i dreaq asa de negru.... drag.gif
HalbaSus
Ok, hai ca bag 2 chestii extrem de simplu de facut (gatit e un termen pretentios pentru aceste preparate dat fiind simplitatea prepararii).

1. Pui pe sticla - o varianta a clasicului pui la rotisor: se ia o sticla de bere si se spala bine de etichete/lipici/etc (eu o inmoi in apa fierbinte si apoi o spal), se ia un pui intreg (decongelat of course) si se presara cu sare/piper si cimbru (daca n-aveti cimbru merge si fara), se incalzeste cuptorul la vreo 200 de grade (daca aveti cuptor pe gaz foc mediu/mare), sticla de bere o umpleti pe jumatate cu apa apoi trageti puiul peste ea (astfel incat gatul sticlei sa fie acolo unde ar fi trebuit sa fie capul puiului). Asezati sticla pe o tava si bagati-o frumos la cuptor timp de aproximativ o ora (si un pic). Daca doriti puteti pune in tava si niste bucati de cartofi ca sa aveti si garnitura thumbsup.gif

2. Piept de rata sau gasca in vin rosu. Pentru acest preparat aveti nevoie de un vas de jena (vas de sticla termorezistent care inchide cat de cat ermetic) daca nu aveti merge in principiu si cu o tava normala acoperita foarte bine cu folie de aluminiu. Sa incepem deci: se iau pulpele de rata sau gasca (chiar nu conteaza, ambele sunt foarte bune) si se condimenteaza cu sare piper si cimbru. Se pun in vasul de jena, se acopera cu vreo 2 pahare de vin (astfel incat sa fie acoperite pe jumatate), se pune capacul si se da la cuptor timp de o ora (tot vreo 200 de grade).
Dupa o ora se scot pulpele din vasul de jena, se pun intr-o alta tava (simpla) si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti vreo 5 minute (cu focul la maxim) pana se rumenesc. Sosul din vasul de jena (vin + grasime) il punem pe foc sa scada un pic si mai adaugam condimente dupa gust (sare/piper/chilly/busuioc/etc). Se serveste cu pireu de cartofi si se poate stropi cu sosul de vin rezultat.

Ambele preparate sunt delicioase, arata impresionat si sunt extrem de simplu de preparat.
Alex-F1
Bravo man, asa mai venim de-acasa!!!!! arigato.gif Mi-a placut faza cu "se ia o sticla de bere"......nici nu puteai sa spui tu altceva..... laugh.gif .....deci nota bene, o sticla de bere, nimic altceva.....pe orice altfel de sticla puiul ala va refuza categoric sa se prajeasca.... biggrin.gif Si cu alte cuvinte ii bagam bietului pui sticla-n dos.....hai ca deja e film porno.... laugh.gif .....is tare vesel in seara asta.....cred ca din cauza ca e ultima zi de concediu.....merg sa pap un ceai cu pita prajita si apoi ma culc.... teehee.gif
ozz86651
QUOTE
1. Pui pe sticla


Varianta texana: se ia o cutie de bere, se bea pe jumatate. Se face focul la gratar cu carbuni, apoi se pune jarul in inel, cu centrul fara jar. Se unge puiul bine cu o combinatie simpla: 2 lingurite sare grunjoasa, 1 lingurita piper negru macinat, o lingurita chilli (pulbere de ardei rosii iuti). Se infige cutia de bere jumate plina in fund. Se pune pe gratar in picioare ca un trepied: 2 picioare de pui plus cutia de bere. Trebuie sa fie in mijloc unde nu e jar. Se pune capacul peste gratar. Preferabil se pune si niste lemn ud pe jar intr-o cutiuta de metal sau folie ca sa afume puiul. Se scoate cind temperatura in pulpa e la vreo 145F cred, ma rog, ia vreo 45 de minute.
FAR EASTERN
QUOTE (HalbaSus @ Feb 24 2009, 12:33 AM) *
1. Pui pe sticla - o varianta a clasicului pui la rotisor: se ia o sticla de bere si se spala bine de etichete/lipici/etc (eu o inmoi in apa fierbinte si apoi o spal), se ia un pui intreg (decongelat of course) si se presara cu sare/piper si cimbru (daca n-aveti cimbru merge si fara), se incalzeste cuptorul la vreo 200 de grade (daca aveti cuptor pe gaz foc mediu/mare), sticla de bere o umpleti pe jumatate cu apa apoi trageti puiul peste ea (astfel incat gatul sticlei sa fie acolo unde ar fi trebuit sa fie capul puiului). Asezati sticla pe o tava si bagati-o frumos la cuptor timp de aproximativ o ora (si un pic). Daca doriti puteti pune in tava si niste bucati de cartofi ca sa aveti si garnitura thumbsup.gif


Ansamblul pui/sticla se pune in picioare sau culcat??? wink.gif

QUOTE (HalbaSus @ Feb 24 2009, 12:33 AM) *
2. Piept de rata sau gasca in vin rosu. .....se iau pulpele de rata sau gasca (chiar nu conteaza, ambele sunt foarte bune) ...


whistling.gif laugh.gif
HalbaSus
QUOTE (FAR EASTERN @ Feb 24 2009, 09:31 AM) *
QUOTE (HalbaSus @ Feb 24 2009, 12:33 AM) *
2. Piept de rata sau gasca in vin rosu. .....se iau pulpele de rata sau gasca (chiar nu conteaza, ambele sunt foarte bune) ...


whistling.gif laugh.gif


Mea culpa ! deci e PUUUULPA de rata sau de gasca, (teoretic merge si pieptul dar nu va fi la fel de gustos).
Lexy
E clar!Manarie..nu pot accesa linkul de la AMP rolleyes.gif
Bad Request - Your browser sent a request that this server could not understand.

HalbaSus
QUOTE
Ansamblul pui/sticla se pune in picioare sau culcat??? wink.gif


In picioare normal, altfel ar curge apa... nu ?
FAR EASTERN
"Care sunt cele mai importante surse de antioxidanti? Ce efecte are asupra organismului o dieta bogata in antioxidanti? Ce trebuie sa mancam pentru a avea o viata lunga si sanatoasa? Dr. Luana Sahian, medic in Medicina Generala, consultant in nutritie si estetica corporala si doctorand in Biologie Celulara si Moleculara, a raspuns cititorilor HotNews.ro. Lucreaza cu multa placere in acest domeniu de 4 ani. In tot acest timp a incercat sa promoveze alimentatia echilibrata. Un mod de viata echilibrat reprezinta fundatia unui organism sanatos.

<LI class=co>Întrebarea nr. 1 linda

Ce legume contin antioxidanti? Numai legumele se incadreaza in dieta pe baza de antioxidanti?
Multumesc. Luana Sahian



  • Sunt foarte multe legume care contin antioxidanti: ceapa, praz si usturoi cu efect direct antioxidant si mai putem mentiona morcov, dovleac, rosii, brocoli, salata verde, ardei gras, varza, conopida

    Mai sunt si alte alimente care se incadreaza in dieta pe baza de antioxidanti: fructe, catina, cereale, soia, nuci, unele seminte, macese, ciocolata, vin rosu. Întrebarea nr. 2 marcel
<LI class=co>

sunt necesare si sanatoase suplimentele alimentare pentru a compensa lipsa unei alimentatii echilibrate si bogate in antioxidanti? Luana Sahian

  • Suplimentele alimentare pe baza de antioxidanti pot fi benefice in functie de istoricul si patologia fiecaruia. Sfatul meu este sa se consume doar la recomandarea medicului si conform indicatiilor acestuia.
<LI class=co>Întrebarea nr. 3 alex

Ce parere aveti despre ceaiul verde? Il recomandati? Cunoasteti si efecte secundare negative ale acestuia? Luana Sahian

  • Ceaiul verde are multiple beneficii. Este recomandat a fi consumat cu moderatie, poate avea efecte antioxidante de stimulare a sistemului imunitar, anticancerigene sau de protector cardiovascular. In situatia in care se consuma in exces, poate avea efecte negative asupra sanatatii. Spre exemplu, un studiu efectuat intr-o institutie de specialitate in New Jersey a aratat o legatura intre un consum excesiv de ceai verde (peste 10 cesti de ceai pe zi) sau doza similara continand suplimente nutritive pe baza de antioxidanti si efecte negative aparute la nivelul ficatului si rinichilor, datorita continutului in polifenoli.
<LI class=co>Întrebarea nr. 4 pofticiosul E adevarat ca cel mai bun peste este porcul?
E adevarat ca s-au creat rase de porci a caror carne e plina de antioxidanti (deci buna pt. cei cu colesterolul rau marit)?
Vai ce bine...

    <LI class=co>Luana Sahian Nu am informatii legate de aceasta afirmatie. Parerea mea este ca pestele este mai benefic decat porcul.


  • Întrebarea nr. 5 maria
<LI class=co>

ce parere aveti despre faptul ca medicii recomanda unele suplimente , vitamine si minerale( ex. vit. E din surse naturale, betacaroten , picolinat de crom , magneziu , optizinc,seleniu, vit. B6, B12 si acid folic, lecitina granulata din soia), la varsta adulta?

Este adevarat ca ne ajuta sa ne mentinem tineretea si agerimea mintii mai mult timp? Va multumesc Luana Sahian

  • In situatia in care exista anumite carente in organism sau in anumite afectiuni, medicul specialist poate recomanda vitamine si minerale.

    Întrebarea nr. 6 ioan
<LI class=co>

Ce anume nu se oxideaza in organism cand mancam alimente care contin antioxidanti? Nu sunt tocmai un specialist in chimie, si nu stiu la ce nivel (celular, molecular etc.) se produc reactiile de oxidare... Luana Sahian

  • Va dau un exemplu: licopenul poate preveni oxidarea colesterolului LDL. Colesterolul oxidat poate reprezenta primul pas catre arteroscleroza.
<LI class=co>Întrebarea nr. 7 Cristina Cunosc un vegetarian care are HDL 71 si o gospodina desavarsita care are 65.
Ce inseamna un HDL mare ? Un metabolism foarte bun ? Un ficat sanatos ? HDL creste cu varsta in Romania ? Am citit ca in Asia scade cu varsta la femei, iar in America creste.
E corect sa masori calitatea alimentatiei prin nivelul HDL ?

  • Luana Sahian Colesterolul HDL este cunoscut si sub denumirea de colesterol bun. Colesterolul HDL ajuta la gasirea si recuperarea colesterolului LDL ("colesterol rau") si indreptarea acestuia catre ficat spre a fi metabolizat. Au fost efectuate studii care au aratat ca o scadere cu 1% a colesterolului HDL poate duce la o crestere de 2-3% a riscului de boala cardiovasculara.
<LI class=co>Întrebarea nr. 8 homer

1 - Ma intereseaza ce mancati dvs zilnic, la ce ore si in ce cantitati, respectiv ce beti si daca suferiti de vreo boala. Multumesc.
2 - sufar de ficat gras (steatoza hepatica), hipercolesterolemie, HTA, BCI, 40 ani, nefumator, 168cm si 79kg. Ce ma sfatuiti sa maninc/beau (apa, ceai - ce fel), la ce ore si in ce cantitati? Am un regim de viata relativ sedentar, mi-am impus insa sa fac ceva exercitii zilnice, 30 minute, kinetoterapie, acasa. Multumesc frumos. Luana Sahian

  • Consider ca am un regim de viata echilibrat, dar acest lucru nu este relevant pentru subiectul intalnirii de astazi.

    Referitor la problemele dumneavostra, nu pot face o recomandare pe baza unor informatii sumare, fiind nevoie de o discutie mai detaliata si investigatii de specialitate.
<LI class=co>Întrebarea nr. 9 dalban

Ce parere aveti despre flavonoide si rolul acestora in procesele antioxidative din organism , precum si rolul acestora in incetinirea proceselor de imbatranire ale organismului uman ? Dar despre efectul "antitumoral" al acestora ? Luana Sahian

  • Datorita capacitatii de a modifica anumite reactii ale organismului la anumiti factori alergeni, virusuri si substante cu potential cancerigen, flavonoidele sunt supranumite si modificatori naturali ai raspunsului biologic. De-a lungul timpului, au fost efectuate studii care au aratat mai multe beneficii ale acestora asupra organismului.
<LI class=co>Întrebarea nr. 10 Clip Ce le recomandati sa manance concret celor cu un sistem imunitar slabit sau care au predispozitii (au avut) tumori canceroase?
Ce alimente ne pot ajuta sa ne ferim de raceli frecvente?
Multumesc!

  • Luana Sahian In functie de istoricul personal si afectiunile existente, se recomanda o dieta echilibrata bogata in nutrienti care sa fie potrivita.
<LI class=co>Întrebarea nr. 11 Gabry in cazul unei diete echilibrate poate apare problema constipatiei? Ce remedii ar fi?

  • Luana Sahian

    Constipatia poate sa apara chiar daca exista o dieta echilibrata, in situatia in care exista o problema functionala. Ideal ar fi sa se efectueze investigatii de specialitate si sa se stabileasca cauza.
<LI class=co>Întrebarea nr. 12 danut iasi datorita folosirii irationale a ingrasamintelor chimice de catre cultivatori, legumele actuale care se gasesc pe piata contin cantitati uriase de substante toxice - nitrati, fosfati, sulfati- este mai bine sa le consumam asa decat de loc sau doar in cantitati limitate?? pentru copii ce recomandati ??? d-vs v-ati hrani copii cu legumele si fructele din supermarketuri???
va multumesc!!!

Luana Sahian

  • Intr-adevar sunt folosite ingrasaminte chimice de catre cultivatori, dar nu este permisa utilizarea excesiva a acestora. Ideal ar fi sa cumparam produse din piata, de la producatori autohtoni, eventual sa le evitam pe cele de import care pe perioada transportului sufera actiunea unor factori din mediul extern (temperatura, lumina, umiditate necorespunzatoare), care ar putea sa duca la pierdere de vitamine si minerale.
<LI class=co>Întrebarea nr. 13 George V V-as fi recunoscator pentru adresa de e-mail a D-nei doctor, in scopul unui schimb de pareri pe probleme de nutritie intr-o abordare inedita.
Va multumesc
George V

Luana Sahian

  • Adresa mea de email: luana_sahian[at]yahoo.com
<LI class=co>Întrebarea nr. 14 Raducu Desi stiam ca vinul rosu contine un antioxidant numit reservatrol si in cantitati limitate e benefic ,dar intr-un articol recent se spune ca nu are proprietati antioxidante si este daunator .
Care este adevarul ?
Multumesc

Luana Sahian

  • Subiectul este controversat. Exista studii pro si contra.
<LI class=co>Întrebarea nr. 15 Carmen Ce imi recomandati pentru colesterol crescut (215)
Bioflavonoizi care am inteles ca se gasesc in citrice sau extract de Omega 3 ?

Luana Sahian

  • Informatiile date sunt insuficiente pentru a face o recomandare.
<LI class=co>Întrebarea nr. 16 ion Aam 34 de ani si am colesterolul cupins intre 220 si 240, am luat cca 3 luni omega 3 a ramas la 220, ce ar trebui sa mai iau, de curand am inceput sa iau si ginko biloba, ce credeti,este bun, mai sufar de vreo 5 ani si de foliculita la nivelul scalpului, ce imi recomandati, exista vreo legatura intre colesterol si foliculita

Luana Sahian



  • Informatiile sunt insuficiente pentru a formula o parere.
<LI class=co>Întrebarea nr. 17 cristian ce fel de ceai verde sa consumam? este adevarat ca cel la pliculete nu este de buna calitate (contine chimicale)?

Luana Sahian



  • Orice forma de ceai verde poate aduce beneficii, atat timp cat este consumat cu moderatie.
<LI class=co>Întrebarea nr. 18 dan doamna doctor are un sait propriu sau poate fi contactata pentru o consultatie privata?

Luana Sahian

  • Adresa de email: luana_sahian[at]yahoo.com
<LI class=co>Întrebarea nr. 19 Micu Constantin

Care sunt cele mai "daunatoare" alimente pentru o persoana care sufera de guta. Luana Sahian

  • Informatiile sunt insuficiente pentru a-mi forma o parere. Imi puteti trimite mai multe detalii la luana_sahian[at]yahoo.com
<LI class=co>Întrebarea nr. 20 ionel 1.Am citit ca vinul rosu contine cea mai mare concentrare de antioxidanti (pe gram de aliment), si ca in plus contne antioxidantii cei mai efectivi. Este corect?
2.Daca doresc insa sa evit vinul rosu pentru a nu consuma alcool: ce alte alimente/bauturi nealcoolice contin o concentratie mare de antioxidanti asemanatoare cu cea a vinului rosu?
3. Resveratrolul se gaseste doar in strugurele rosu sau si in alte alimente? multumesc

Luana Sahian

  • Fructele si legumele contin cantitati mari de antioxidanti si au efecte pozitive asupra organismului. Coacazele, ananasul, portocalele, prunele, ciresele Acerola, si fructele de padure contin antioxidanti cu efecte benefice la nivelul intregului organism si ajuta la stimularea sistemului imunitar.
<LI class=co>Întrebarea nr. 21 Ruxandra Pentru hipertersiune arteriala crescuta (colesterol sub 200) ce alimente trebuie evitate ,si daca trebuie evitata carnea ?

Luana Sahian



  • Daca nu exista si alte afectiuni asociate, ar trebui adoptat un regim hiposodat.
<LI class=co>Întrebarea nr. 22 maria unde va putem gasi pt un consult.
2. cat te costa sa tii un regim, sfatuit de un medic nutritionist?
multumesc!

Luana Sahian

  • Pentru detalii ma puteti contacta la adresa luana_sahian[at]yahoo.com
<LI class=co>Întrebarea nr. 23 tepes Dna.doctor v-as intreba cu respect care dintre legume contin mai multi antioxidanti,si daca vitaminele la flacon cum ar fi magneziu ,potasiu,crom etc. contin antioxidanti.

Luana Sahian

  • Am raspuns mai sus la aceasta intrebare.
<LI class=co>Întrebarea nr. 24 ovidiu

De ce am avea nevoie de suplimente de antioxidanti?
Care e doza zilnica recomandata de asemenea "antioxidanti" ma refer aici la vitamine
Ce se intampla cu excesul de vitamine in afara ce se elimina ? Luana Sahian

  • O dieta echilibrata asigura necesarul organismului de substante nutritive, inclusiv antioxidanti. Adoptand o astfel de alimentatie nu ar trebui sa existe un exces de vitamine in organism si nici o nevoie de suplimente nutritive pe baza de antioxidanti.
<LI class=co>Întrebarea nr. 25 Olivian Breda

Buna ziua,

Voiam sa va intreb daca stiti care sunt metodele prin care se poate masura nivelul de antioxidanti in mod facil si ieftin.

Exista o asemenea optiune? Luana Sahian

  • Exista un aparat care masoara nivelul de carotenoizi existenti la nivelul pielii. Nu cunosc detalii legate de pret si nu pot mentiona compania.
<LI class=co>Întrebarea nr. 26 cris Au vreun efect antioxidantii asupra valorilor colesteroluluii?

Ce este recomandat sa mananc pt a creste "colecterolul bun" si a-l scadea pe "cel rau"?

Luana Sahian

  • Va dau exemplu un studiu care a fost publicat in British Journal of Nutrition. Acest studiu a fost efectuat pe porci carora li s-a administrat un regim alimentar bogat in coacaze. In final, s-a observat la lotul de porci care au consumat 2% coacaze, insemnand aprox. 2 cesti pe zi, o scadere a nivelului de colesterol total, colesterol LDL si colesterol HDL.
<LI class=co>Întrebarea nr. 27 Alexandra Puteti sa imi spuneti care ceaiuri contin antioxidanti?

Luana Sahian



  • Ceaiul verde, ceaiul de macese, de catina, coacaze.
<LI class=co>Întrebarea nr. 28 bill

Buna ziua
Vreau sa va intreb daca exista vreun risc in functionarea organismului uman in ceea ce priveste aparitia unui exces de antioxidanti in alimentatie.
Multumesc. Luana Sahian

  • Am raspuns mai sus la aceasta intrebare.
<LI class=co>Întrebarea nr. 29 corina r. as dori sa stiu ce alimentatie trebuie sa aiba o persoana care are probleme cu articulatiile, calculi renali si colesterol marit

Luana Sahian

  • O asemenea recomandare implica informatii mult mai multe.
<A name=comentariu_5446288><LI class=co>Întrebarea nr. 30 Ciuta Virgil Am fost diagnosticat cu aceasta boala maligna in toamna trecuta. Va rog sa-mi spuneti daca antioxidantii ajuta la ameliorarea acestei boli si daca aveti o recomandare speciala pentru aceasta !
Va multumesc anticipat !

Luana Sahian

  • Numai medicul dumneavostra curant poate fi in masura sa aprecieze acest lucru.
Lexy
In primul rand foarte util topicul.Dupa cum a spus si mai devreme AMP am ramas "masca" sa vad un topic despre un asa subiect in care 99%din posturi sa fie scrise de barbati.Credeam ca "mai toti barbatii gandesc "ceva de genu' - nu-mi pasa ce mananc/ daca am burta/daca a crescut:))...so felicitari !!!

Am si eu o intrebare pe cat se poate de serioasa...rectificare:consumul excesiv de Cola la ce face rau?
Si da, am citit acele informatii: cum ca dizolva o bucata de carne sau ca poti sa speli toaleta cu ea ca e acida si bla bla....dar nu le cred. Ptr ca de ani de zile beau 2l zilnic si daca era asa trebuia sa am stomacul stropitoare....
Cu siguranta ca indulcitorii artificiali nu fac bine,dar ii "tratez" ca pe orice chimicala pe care o pot bea-manca din alt produs.

PS:Beau doar cola-ZERO.
A K U
Foarte tare, dar n-am aflat (aproape) nimic folositor, pe langa faptul ca fructele si legumele sunt bune thumbsup.gif La multe intrebari directe, doamna raspunde cu "consultati medicul", "faceti investigatii", "nu am informatii". Dar si-a dat e-mailul si cine vrea o poate contacta pentru mai multe informatii wink.gif Tare de tot mi s-a parut chestia cu vinul despre care unii zic ca-i bun, altii rau: "Subiectul este controversat. Exista studii pro si contra." Da, si maine poate ploua sau poate fi soare, nu?

LE: comentariul meu se refera la postul lui FAR de mai sus.
FAR EASTERN
Scuze pentru zapaceala din postul meu anterior... confused.gif

Si no.gif pentru ca nu l-am citit integral mai intai, ca sa vad ce-i de capul sau...
pmhoria
@Lexy

Mai bine bei Cola cu zahar decat Cola fara zahar. Indulcitorii si ce mai pun pe langa sunt de 10 ori mai nocivi decat zaharul.
Fa o comparatie de etichete si dai search pe Gogu dupa acele substante care sunt in plus pe sticla de Cola Zero.
Lexy
Pai daca beau cu zahar, "masina rosie" din baie prinde 100 in 3 secunde smile.gif)
AMP
QUOTE (ozz86651 @ Feb 24 2009, 12:20 AM) *
QUOTE
1. Pui pe sticla


Varianta texana: se ia o cutie de bere, se bea pe jumatate. Se face focul la gratar cu carbuni, apoi se pune jarul in inel, cu centrul fara jar. Se unge puiul bine cu o combinatie simpla: 2 lingurite sare grunjoasa, 1 lingurita piper negru macinat, o lingurita chilli (pulbere de ardei rosii iuti). Se infige cutia de bere jumate plina in fund. Se pune pe gratar in picioare ca un trepied: 2 picioare de pui plus cutia de bere. Trebuie sa fie in mijloc unde nu e jar. Se pune capacul peste gratar. Preferabil se pune si niste lemn ud pe jar intr-o cutiuta de metal sau folie ca sa afume puiul. Se scoate cind temperatura in pulpa e la vreo 145F cred, ma rog, ia vreo 45 de minute.



woot.gif teehee.gif teehee.gif teehee.gif ozzz...you made my day! thumbsup.gif teehee.gif teehee.gif

Ai uitat sa precizezi in funul cui se infinge cutia de bere.... teehee.gif Betooooon!
AMP
Lasand glumele la o parte....cu toate ca va scriu asta acum si inca rad de una singura de treaba cu cutia de bere....sa va impartasesc si voua un pont pe care mi l-a spus si mie o gugulanca.Probabil ca multi faceti deja asa,insa eu pana anul trecut de Craciun habar nu am avut si nici nu procedasem vreodata asa...Ce mai calea valea,femeia mi-a recomandat ca inainte de a pune bucata de carne de porc(sau vita) in tava la cuptor,ca sa pregatesc friptura de porc(sau vita) de Craciun,sa pun carnea,cu o zi inainte,la fiert,intr-o oala cat mai mare.Propriuzis,nu se fierbe,ci pur si simplu se lasa sa dea un clocot-doua,cat sa faca spuma aia.La fiertura asta se pune tot ce aveti leguma prin casa:morcov,ceapa,ardei,pastarnac,patrunjel radacina,telina,un cartof-doi....toate intregi si curatate de coaja.Dupa ce a dat totul in clocot si a iesit albumina aia din carne,se da la o parte oala si se lasa la racit pana a doua zi.A doua zi se ia tava de friptura,se unge bine cu ulei,se pune si un pic de ulei in tava(sau untura,cum doriti),se pune carnea,se condimenteaza dupa placerea si gustul fiecaruia si se toarna zeama de fiertura de cu o zi inainte,in tava,in loc de apa.Se da la cuptor si se lasa acolo vreo ora,o ora jumate,depinde de cuptorul fiecaruia.Dat fiind faptul ca a fost data intrun clocot,carnea se va patrunde mai usor si mai repede,in plus are o savoare aparte de la legumele in care a fiert,plus condimentele.Din cand in cand se stropeste friptura cu zeama din tava.Daca se considera necesar,se mai poate adauga zeama....asa ca nu aruncati zeama imediat ce ati pus friptura la facut.Dupa ce incercati cu furculita friptura sa vedeti daca e gata patrunsa,mai lasati,la foc mic spre mediu,un pic friptura in cuptor,cu usa cuptorului putin intredeschisa....astfel friptura se va rumeni mai repede si va capata o culoare aramie.
Sper sa fi fost de folos.

Lexy,nu stiu de ce nu se mai poate accesa linkul ala...in fine....nu mai conteaza.... mellow.gif

Alex,hai ca n-am vrut sa-ti stric sobectu' rolleyes.gif ....io-te ca m-am revansat mai sus... whistling.gif
A K U
FAR, stai linistit, omule, era doar un comentariu putin ironic la adresa doamnei specialist, in nici un caz la adresa ta thumbsup.gif
Lexy, 2 litri de cola pe zi? Da' de ce? De ce nu 2 litri de apa plata sau de ceai?
Lexy
1.Dependenta
2.Imi place
3.Nu beau nici cafea nici alcool.

Beau si apa,adica incerc(1,5-2l/zi) dar as putea sa traiesc doar cu cola smile.gif
ozz86651
QUOTE
Mai bine bei Cola cu zahar decat Cola fara zahar. Indulcitorii si ce mai pun pe langa sunt de 10 ori mai nocivi decat zaharul.


Evident asta e o timpenie. Daca tot e sa alegi, fara zahar e de 1000 de ori mai buna. Indulcitorii se folosesc de zeci de ani si nu sint nocivi, asta e legenda romaneasca (ca si aia cu e-urile, chimicalele din mincare etc).
Intradevar Cola e acida si se interzice daca ai gastrita si ulcer, dar daca esti sanatos si nu simt vreo durere de stomac banui ca e ok. Pe de alta parte orice ai bea in cantitatea asta (in afara de apa) nu are cum sa nu aiba efecte nocive. Primul care imi vine in cap e ca iti termina dintii, nu asa rau ca aia cu zahar dar acidul ala dizolva dintii ceva de groaza. In plus cica si ingrasa prin efecte secundare (maninci mai dulce in alte parti ca face creierul mai putin sensibil la dulce).
Alex-F1
QUOTE (ozz86651 @ Feb 25 2009, 12:50 PM) *
Intradevar Cola e acida si se interzice daca ai gastrita si ulcer, dar daca esti sanatos si nu simt vreo durere de stomac banui ca e ok


Frate, pe unde dau de cate-un post de-al tau, vad ca esti Gica Contra.....si in plus iti mai si sustii afirmatiile prin BANUIELI.....pai tu faci banuieli pe pielea altora? tongue.gif Cand simti "durere in stomac", iti zic io ca e deja tarziu! Adica cu alte cuvinte, bea frate linistit Cola, iar cand faci gastrita sau ulcer, sa nu mai bei, ca e bai! Lexy, in loc sa-l asculti pe nutritionistul ozz, mai bine intreaba cati nutritionisti vrei tu daca e bine sa bei 2l de Cola (fie el si Zero) pe zi si apoi ia o decizie! Taica-miu a primit acu vreo 2 ani de la cineva niste bidoane mari de plastic in care initial a fost concentrat de Cola (pt. fabrica Coca Cola de langa Timisoara) si a carat in ele benzina.....vreau sa va spun ca nici in ziua de azi n-a disparut din interior mirosul ala de Cola......ca sa nu mai zic ca aveau pe ele o groaza de etichete cu "Warning", "Toxic", "Avoid contact", "To be manipulated carefully" si alte chestii de genul asta! ohmy.gif Da, putem bea Cola ani la rand, ca suntem {inca} tineri si organismul inghite, dar peste 10-20-30 de ani vom plati pretul nebuniilor din tinerete! Cola/Pepsi (& co.) cu zahar, fara zahar, cu lamaie, light si io mai stiu ce alte dracovenii or mai fi sunt doar pt. "botanisti".....ca lumea e mare si cei care baga botu "e multi", dar in fond nu e decat marketing, fiind aceeasi Marie cu alta palarie.....la fel ca si cu painea neagra, unde a pus botu o lume intreaga.....la inceput a fost chiar ok, dar acum nu mai e (suna cunoscut?).....acum painea neagra e de fapt paine alba cu nitel praf de cacao in compozitie.....pofta buna!


ozz86651
Eu n-am zis nici o clipa ca 2l de cola pe zi sint sanatosi. Din contra.
A K U
da-o-n aia a ma-sii, ozz, daca si E-urile si chimicalele din mancare sunt legende romanesti...
andreww
Io nu cred ca ma hranesc sanatos si cine crede asta este cam naiv. Sunt atatea retete ale unui trai sanatos, ca ma doare capu' numa cand incerc sa le enumar. Poate daca mi-as produce singur hrana, dar nici atunci, avand in vedere cate toxine se afla in pamant.... teehee.gif
AMP
Sa va zic o chestie de care mi-am amintit...aporpos de E-urile din alimentatie...
Pe vremea lui Ceausescu,cand putem spune-nu-i asa?- ca E-uri nu prea erau in mancare si cu toate astea tot nu se compara alimentul facut din produs crescut in curtea omului cu cel din alimentara.....vine tatal meu intr-o seara acasa cu un bidonas de 5 litrii de lapte de vaca...d-ala autentic...nici fiert nu era,ca era proaspat muls.Bietul tata,fericit ca a adus si el ceva bun si natural acasa...desface bidonul sa puna lapte la fiert,sa bem....abia a reusit sa smantaneasca gatul bidonului,ca sa curga laptele....e si cand o inceput sa toarne in cratita pentru fiert,am fugit ca potarnichile,care-n cotro....putzea laptele ala a iarba si a vaca...de am facut instant icter si hepatita....atata ne-am strambat si ne-am facut sila...si bineinteles ca nici macar nu am vrut sa gustam,ca putzea....laptele de la alimentara era mai bun,ala pe cartela... confused.gif
Aproximativ aceeasi chetie am patito si eu,la randul meu parinte,cu copiii mei...in vara 2006 la o pensiune in Moldova noastra,in Bucovina,unde gazda a servit copiiilor mei la micul dejun,cate o cana de lapte proaspat muls si fiert in dimineata aceea....nici n-au vrut sa se atinga de lapte,ca pute... confused.gif
andreww
Ai dreptate, am patit si eu asa ceva... Copiii din ziua de azi sunt si mai si...Se spune ca fiecare om este produsul mediului in care traieste. Nu cred ca trebuie sa ne facem atatea griji, ca oricum ni le facem in van.
AZAZEL
tatal unui amic are o mica fabrica de paine in provincie. cand a inceput sa produca painea , la inceput nu baga in ea tot felul de cacaturi si painea nu iesea pufoasa si frumoasa ci turtita, crapata si urata. nu avea clienti mai deloc iar lumea stramba din nas. vazand ca nu merge asa si oamenii chiar nu isi doresc paine buna a inceput sa adauge tot felul de rahaturi in paine si atunci painile ieseau frumoase din cuprtor iar clientii erau pe nenumaratelea.
andreww
hmmm, nu sunt sigur ca asta este motivul pt care nu avea clienti ermm.gif
Diesel
Am baut de nenumarate ori lapte proaspat muls. Mergeam cu parintii in concedii la munte si in fiecare seara cumparam lapte de la cea mai apropiata gospodarie. Pana ajungeam la mama sa il fiarba era deja consumat pe jumatate. Cred ca tine de tehnica de muls. Eu n-am asociat niciodata mirosul vacii cu al laptelui si nu mi s-a parut niciodata ca pute. Stiu sa deosebesc aproape fiecare animal dupa miros.
andreww
Nu demult am venit de la piata, de unde am cumparat branza de oaie care pute a oaie si sarata de mori. Acuma fac o supa de mazare cu galuste de faina sa te lingi pe degete. Ingredientele sunt cat se poate de sanatoase sper eu.
Hoinaritza
QUOTE (andreww @ Feb 26 2009, 02:47 PM) *
Nu demult am venit de la piata, de unde am cumparat branza de oaie care pute a oaie si sarata de mori. Acuma fac o supa de mazare cu galuste de faina sa te lingi pe degete. Ingredientele sunt cat se poate de sanatoase sper eu.


Mi-a plouat instant in gura cand am citit galuste... mintea mea s-a gandit instant la galuste cu prune.
Ardeleni care stiti sa faceti... vreau si eu reteta ca imi facea mama cand eram mai mica si imi placeau la nebunie. smile.gif
FAR EASTERN
QUOTE (Diesel @ Feb 26 2009, 03:15 PM) *
Am baut lapte proaspat muls de nenumarate ori. Mergeam cu parintii in concedii la munte si in fiecare seara cumparam lapte de la cea mai apropiata gospodarie. Pana ajungeam la mama sa il fiarba era deja consumat pe jumatate. Cred ca tine de tehnica de muls. Eu n-am asociat niciodata mirosul vacii cu al laptelui si nu mi s-a parut niciodata ca pute. Stiu sa deosebesc aproape fiecare animal dupa miros.


Eu asa am citit, Diesel. Imediat m-am dus cu gandul la laptele impachetat in carton, la care sirul de cifre de pe fundul cutiei incepe cu alte cifre decat 1. biggrin.gif

Si daca tot veni vorba de lapte, mi-am adus aminte de anii, '70-'80, cand beam lapte de iapa... nu va strambati, este excelent si foarte bun, in special pentru tuse(sau impotriva wink.gif).
andreww
http://gospodini.blogspot.com/2007/09/gomboti-cu-prune.html
iaca si gombotii
Diesel
QUOTE (FAR EASTERN @ Feb 26 2009, 04:04 PM) *
Eu asa am citit, Diesel.


Ti s-a parut whistling.gif
Eu am o problema cerebrala care imi afecteaza functiile de comunicare. Daca ne intalnim face2face iti explic ce si cum. Vei observa ca ma si balbai putin.

Revenind la topic: eu mananc nesanatos si sunt mandru de asta biggrin.gif
ozz86651
QUOTE
da-o-n aia a ma-sii, ozz, daca si E-urile si chimicalele din mancare sunt legende romanesti...


Pai evident ca sint. N-am vazut nicaieri altundeva sa se uite oamenii cu atita incapatinare pe cutie dupa Euri si chimicale. In loc sa se uite dupa calorii, vitamine, grasimi, carbohidrati mai stiu si eu, ei se uita dupa cite nume de care n-au auzit pot gasit.
Asocierea natual=sanatos si "chimical"=nesanatos e o timpenie. Eurile etc din alimente evident nu sint sanatoase dar de bine de rau nu sint nesatoase. Nu te omoara, nu te imbolnavesc. Se folosesc bine mersi de zeci de ani pe miliade de oameni, se stiu bine efectele lor. Pe de alta parte mincarea "naturala" poate fi groaznic de nesatoasa. De la zahar si grasimi saturate la... matraguna, toate-s naturale. Zi si tu ce crezi ca e mai putin sanatos: 2L de cola 0 pw zi sau 2L de suc de mere natural, stors pe loc, fara conservanti?

Laptele ala natural de vaca de care se vorbeste mai sus baut zilnic, la virste dincolo de copilarie - tinerete e foarte naspa pentru sanatate comparativ cu laptele degresat fara gust. Ce sa-i faci, sacrificiile vietii moderne. Da vezi, e asociat cu sanatos, ca deh, "natural", adica neprocesat.
andreww

Asocierea natual=sanatos si "chimical"=nesanatos e o timpenie. Eurile etc din alimente evident nu sint sanatoase dar de bine de rau nu sint nesatoase. Nu te omoara, nu te imbolnavesc. Se folosesc bine mersi de zeci de ani pe miliade de oameni, se stiu bine efectele lor. Pe de alta parte mincarea "naturala" poate fi groaznic de nesatoasa. De la zahar si grasimi saturate la... matraguna, toate-s naturale. Zi si tu ce crezi ca e mai putin sanatos: 2L de cola 0 pw zi sau 2L de suc de mere natural, stors pe loc, fara conservanti?

Laptele ala natural de vaca de care se vorbeste mai sus baut zilnic, la virste dincolo de copilarie - tinerete e foarte naspa pentru sanatate comparativ cu laptele degresat fara gust. Ce sa-i faci, sacrificiile vietii moderne. Da vezi, e asociat cu sanatos, ca deh, "natural", adica neprocesat.

Si ma rog de ce este "naspa" pt sanatate, grasimi prea multe sau ce? confused.gif
klm
CITAT(Alex-F1 @ Feb 25 2009, 09:22 PM) *
lumea e mare si cei care baga botu "e multi", dar in fond nu e decat marketing

Nu e marketing, e certitudine; daca stii cum sa le intrebi femeile iti vor spune care a bagat botu' si cui i-a placut wink.gif.
CITAT(AMP @ Feb 26 2009, 11:19 AM) *
lapte de vaca...d-ala autentic...nici fiert nu era,ca era proaspat muls [...] am fugit ca potarnichile,care-n cotro....putzea laptele ala a iarba si a vaca

Mi-ai adus aminte de o parte a copilariei mele cand stateam seara cu cana langa tataia si luam lapte direct din caldarea in care mulgea vacile; lapte mai bun ca ala n-am mai baut desi acum am o "filiera" tot de la tara; cred ca va trebui sa-mi iau o cana si s-o tai la o tara smile.gif.
Watcher
QUOTE (andreww @ Feb 26 2009, 11:07 PM) *
Si ma rog de ce este "naspa" (laptele- n.a.) pt sanatate, grasimi prea multe sau ce? confused.gif

http://forum.getfit.ro/showthread.php?t=5226
ozz86651
Cauza numarul unul a mortalitatii in lumea moderna sint bolile cardio vasculare. Cauza esentiala a bolilor cardiovasculare e colesterolul "rau", LDL. Laptele nedregresat e plin de asa ceva iar ala omogenizat e si mai naspa.
Efectectul colestrerolului este ca crapi la 50 de ani, sau daca nu, ramii orb, paralizat, diliu sau alte distractii din astea.
Nu ma mai bag in celelalte "chimii" ca nici nu stiu daca-s adevarate. E insa foarte clar ca multi oameni au intoleranta la lactoza si pe vremuri erau si mai multi.
Diesel
QUOTE (Watcher @ Feb 27 2009, 12:03 AM) *
QUOTE (andreww @ Feb 26 2009, 11:07 PM) *
Si ma rog de ce este "naspa" (laptele- n.a.) pt sanatate, grasimi prea multe sau ce? confused.gif

http://forum.getfit.ro/showthread.php?t=5226


Watcher, este prima data cand ma dezamagesti cu un raspuns. E un link, ok mergem pe link acolo nu e o discutie ci alt link catre un site cu design si prezentare din epoca "before-the-internet-went-boom". Dupa cateva incercari am aflat ca industria laptelul din US of A a pus gand rau consumatorilor, stiam asta din pagina trecuta cu codex alimentarius.

Iar ca sa continui cu comentarea forumului respectiv (de fiecare data cand citesc link-ul suplimente.ro imi suna alarma de neincredere si imi vine sa inchid pagina), dupa o pagina de off-topic, Cristian Margarit ne spune ca e o problema cu industra laptelui, nu cu cel neprocesat. P-aici s-a argumentat tocmai invers. Am retinut-o p-aia cu zerul, multumim de pont.

Ca sa deviez un pic discutia: inca de pe la 12 ani, mananc cam jumatate de portie in plus fata de restul adultilor. Am dezvoltat un fel de placere de a gusta orice si oricand. Si mananc foarte repede. Pana la 18 am fost slab si am avut destul de multa energie. La 19 ani, odata cu intrarea la facultate parca s-a rupt firul. Am inceput sa ma ingras si fac din ce in ce mai putina miscare pentru ca nu am energie aproape deloc. Am tot incercat sa ma controlez si mananc din ce in ce mai putin, dar abia am chef sa ma ridic din pat. Mananc orice este considerat aliment, cu exceptia fructelor, pe care le mananc rar. As vrea sa stiu cum as putea imbunatati situatia.

edit: am 1.82m inaltime si greutatea maxima a fost 90kg, am tras alarma devreme biggrin.gif
AMP
Diesel,mie una nu mi s-a parut deloc ca esti gras...sincer!Poate un inceput,zic eu,ar fi sa renunti la acel supliment,ca de mancat mai incet n-ai sa reusesti...Eu ma pun ultima la masa si ma ridic prima.
Ma enerveaza foarte tare cand cineva ma intreaba ceva cand mananc si mai asteapta si raspunsul sau imi cere ceva ce nu este pe masa si eu trebuie sa aduc.Per ansamblu,pentru mine statul la masa e o treaba extrem de serioasa si orice intrerupe din acest proces ma deranjeaza foarte mult.Insa ma adaptez,caci am copii....asta este!
Deci renuntatul la supliment,ar fi un pas...


Hoinarita maichii,ti-or iesit gombotzi?
andreww
Deci acum nu mai ai nici o problema din cate am inteles, ai tras alarma. Pe mine ma enerveaza chestia asta cu sanatatea generalizata. Daca eu nu am nici o problema cu colesterolul, nu sunt diabetic, nu tu probleme cu ficatul, pancreasul, atunci de ce sa ma stresez in privinta alimentatiei sanatoase? Se pare ca mananc destul de sanatos...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.