Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cat de sanatos ne hranim?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Culinar
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Watcher
Diesel, ai citit pana la sfarsit threadul ala?

Motivul pentru care dau linkuri de pe acel forum SI NU ALTELE este ca forumul getfit exista dinaintea lui suplimente.ro, comunitatea discuta despre idei si concepte, cat si despre suplimente NELEGATE de ce vinde suplimente.ro sau getfitshop.

Informatia legata de lapte este ca "dupa o anumita varsta corpul uman nu mai foloseste laptele eficient"
si continuarea consumului nu mai aduce lucruri bune.

andreww : intrebarea e: analizele tale sunt bune datorita stilului de viata sau in ciudastilului de viata ?
Fiindca daca e B, atunci e doar o problema care inca did not catch up with you!
andreww
Poate ca ai dreptate, Watcher, dar eu m-am referit la obsesia asta moderna de a manca sanatos. Din pacate lucrurile se bat cap in cap, medicina din pct asta de vedere cam bajbaie; ceea ce era "sanatos" acum 10 ani acum nu mai e (vezi margarina). Sunt atatea diete sanatoase recomandate de diverse personaje, chiar medici de renume, incat eu nu mai stiu pe ce cale sa o apuc.
ozz86651
QUOTE
Daca eu nu am nici o problema cu colesterolul, nu sunt diabetic, nu tu probleme cu ficatul, pancreasul, atunci de ce sa ma stresez in privinta alimentatiei sanatoase? Se pare ca mananc destul de sanatos...


Omule, cind o sa fii diabetic sau cind o sa ai probleme cu colesterolul, ficatul, pacreasul e PREA TRZIU! Esti un om bolnav, foarte bolnav. Stii cum e cind ti se amputeaza picioarele din cauza complicatiilor de diabet? Sau stii cum e cind umbli cu insulina la tine? Stii cum e cind descoperi ca ai probleme cu colesterolul DUPA ce ai facut infarct sau dupa ce iti paralizeaza juma de fata? Bolile astea nu-s o mica gluma care se rezolva cu un regim si 2 pilule, pot fi dezastruoase.
Evident daca esti tinar nu e chiar asa important, dar orice om peste 30 de ani ar trebui sa tina cont de alimentatie.
Margarina nu a fost nicodata sanatoasa... asa se spunea pe vremea lui ceausescu (si ca carnea e cancerigena) ca sa justifice ca nu se gasea nimic.
A K U
Deci, ca sa zic asa, pana la urma cum e cu laptele la adulti? Ii bun ori ba? Ca astia cica n-ar fi rau.
http://www.ziare.com/Doua_pahare_de_lapte_...mer-684762.html
C Z R
Daca exista cumpatare cred ca se poate manca orice(cu exceptiile pe care le considera fiecare), asta spune un om care a trecut de la stadiul de a manca excesiv de mult la un echilibru qvasi-desavarsit(asa sper, dar sunt extrem de departe).
Chestia de a da verdicte in manca sau a nu manca ceva mi se pare o mare prostie, din simplul motiv ca orice ai manca are vitamine, minerale, etc, iar in cantitati mici si rar nu poate afecata nimic in mod definitoriu.
Problema este ca te apuci sa gusti, dar e greu sa te opresti din infulecat, asta mi se pare o problema.
Am invatat ca omul se poate hrani(citeste: multumi) cu foarte putin, fara a-i fi foame si totul porneste de la creier, nevoia de a manca poate fi controlata foarte usor, daca exista un minimum de vointa din partea fiecaruia dintre noi.
Si niciodata sa nu uitam sa ne facem timp putin pentru miscare, oricare ar fie ea.
P.s. N u vreau sa se inteleaga ca parerile mele cu privire la a manca sanatos sunt pareri universal-valabile, dar a manca sanatos presupune un alt mod de viata, de trai si chiar de a gandi, iar eu sunt exemplu ca se poate orice, de la variatia de masa de 133 -140-149 de Kg => m-am cantarit astazi si aveam 74,5 kg si asta doar in 5-6 luni.
Watcher
Eu sunt in total dezacord cu acest punct de vedere :-)

Iata de unde plec :
QUOTE
[...]orice ai manca are vitamine, minerale, etc,[...]

si uite exemple care te contrazic:
- chipsuri
- pufuletzi
- sticksuri
- zahar

etc.

Problema cu mancarurile 'naspa' este ca ele sunt addictive.
Datorita glycemic loadului si reactiei insulinice pe care o produc.
De aceea ai pofta de dulce, de prajituri, de paine si nu ai pofta de migdale (!)

Cand ai ceva 'rau' si poti sa alegi , de ce sa il incluzi?
andreww
Pai sa puna guvernu' taxe si accize pe pufuleti, chips-uri, cornuri cu ciocolata, bauturi carbogazoase. Am vazut in careva zi la stiri ca americanii chiar au un proiect de lege referitor la taxe pentru cola, pepsi, etc. thumbsup.gif
Hoinaritza
QUOTE (AMP @ Feb 27 2009, 10:56 AM) *
Hoinarita maichii,ti-or iesit gombotzi?


Cer pardon dar n-am gasit prune proaspete si nici congelate... si nici timp n-am mai avut sa ma gandesc la ele...
Arunc cu o poza in voi cand fac rost de prune si fac gombotzi biggrin.gif
andreww
Nu cred ca o sa iti iasa prea bine cu prune congelate. Mai rezista pana la vara cand apar prunele alea mici si zemoase, cu altele nu ies buni. Mai poti incerca sa faci cu caise.
C Z R
Watcher, cred ca nu ai citit atent ce am spus mai-sus, ma citez:"Daca exista cumpatare cred ca se poate manca orice(cu exceptiile pe care le considera fiecare),...", iar daca doar gusti 2-3 pufuleti, chipsuri, sticksuri si 1 lingurita pe zi de zahar cred ca nu a omorat si nici macar rau nu a facut nimanui, si dupa cum sti un diabetic trebuie sa aiba in permanenta cu el un "dulce", oricare ar fi el. Eu nu mai stiu cum e chestia cu pofta(nu am asa ceva), dar iti pot spune ca atunci cand eram obez de grd III, traiam ca sa mananc...tooooooooot biggrin.gif
ozz86651
La diabetici e alta treaba, ca au prea multa insulina imediat dupa doza de insulina si fac hipoglicemie. Probabil acum sint sisteme care sa "picure" insulina as needed, dar traditional e cu seringa.
Si eu cred ca pe primul loc e cantitatea de mincare si exercitiul fizic, abia e al doilea e calitatea mincarii (atita vreme cit calitatea aia e decenta).
HalbaSus
Si eu consider ca moderatia este cheia. Sunt o groaza de feluri de mancare care sunt evident nesanatoase dar sunt foarte foarte gustoase (aici nu includ chipsurile si pufuletii pentru ca aia nu sunt nici gustosi nici sanatosi). Daca nu le mananci niciodata ratezi o mare parte din placerile vietii... daca le mananci tot timpul mori la 50 de ani dupa cativa ani de suferinta crunta. Daca le mananci ocazional si cu moderatie poate vei trai mai putin cu 2-3 ani (desi asta cred ca tine mai mult de gene decat de dieta) dar macar ai trait bine.
Problema e cu junk-foodul si junk-drinkul... adica alea care nu sunt gustoase, nu sunt sanatoase... dar creaza dependenta (cola, chipsuri si gunoaie de genul asta). Eu cred ca daca le eliminam pe astea putem sa ne ocupam de alte probleme ale vietii.
Desigur asta e valabil pentru oamenii "sanatosi"... daca ai deja o problema probabil medicul iti va recomanda sa nu mai mananci porc, cartofi, paine, sare, etc... dar pornim de la premisa ca suntem relativ sanatosi si vrem sa ne mentinem asa.
klm
Traiesc pentru ziua in care se vor afisa pe ciocolate imagini cu danturi cariate.
pmhoria
QUOTE (klm @ Mar 5 2009, 08:11 AM) *
Traiesc pentru ziua in care se vor afisa pe ciocolate imagini cu danturi cariate.


Nu o sa prinzi acea zi .. ciocolata negra avand concentratie mare de cacao are si efecte benefice nu numai negative. Cel putin asta spun multi cercetatori.
Daca e adevarat? unsure.gif Nu stiu cine ne poate da un raspuns real, cinstit ..etc...
klm
Si nicotina are unele (mici) efecte benefice insa vad doar plamani gauriti si gaturi inflamate pe pachetele de tigari.
guerilla
QUOTE (klm @ Mar 5 2009, 10:11 AM) *
Traiesc pentru ziua in care se vor afisa pe ciocolate imagini cu danturi cariate.

daaaaaaaaaa, perfect de acord biggrin.gif
iar pe burgeri sa fie obligati sa puna poze cu obezi si cu imagini de la liposuctii
pe bauturile carbogazoase sa puna imagini cu stomacuri perforate si ficati dubli.

Watcher
Legat de ciocolata:
- cacaoa in sine este buna
- ciocolatele in marea majoritate au putina cacao si mult ALTCEVA

Daca TREBUIE mancata ciocolata, e de preferat una cu continut mare de cacao - 65, 75, 85 la suta.
Am incercat 99% si nu am reusit smile.gif

Articol cu link mai departe la discutie pe forum:
http://www.cristianmargarit.ro/2008/10/die...ta-aliment-drog
andreww
Ma bucura faptul ca nu se mai vand chipsuri in scoli. Dar m-as bucura si mai tare daca ar fi mai putine petreceri pentru copii la fast fooduri, stiti voi la ce ma refer verymad.gif
ozz86651
99% e extrem, e prea amara, dar ciocolate cu peste 70% cacao subt pe toate drumurile si de fapt eu numai din alea maninc... nu ca sint sanatoase ci pentru ca-s bune, sint de adulti nu dulcegarii de copilasi.
Rebel
Dear So and So,

What the hell are you doing? confused.gif

I'm trying very hard to keep all systems going: brain, heart, liver, GI, lungs, the whole shebang. And what do I get from you? A bag of chips and a pop. yucky.gif
This isn't going to help. Let's try focusing, shall we?

Here's my deal. banned.gif

You give me something to eat right after you wake up, and I don't mean a donut and a coffee, and I'll make sure you don't pass out at your desk before lunch. verymad.gif

And that midday meal would come in handy. I just can't think clearly if you aren't going to give me something with protein around 12:00 noon. A nutrient dense egg would be nice, maybe some heart healthy beans, or how about a nice roasted turkey sandwich on whole grain bread? Remember that time all you had for lunch was a latte and then you inadvertently pushed send and that pissed off email that was supposed to go to the Mayor ended up going to your boss? Nice one, that's what happens when you don't have any protein at lunch.

I'd love to have a snack around 4:00 pm so you don't have to give the finger to the guy that cut you off. I need your blood sugar to be on an even keel when you're driving a ton of steel through traffic.

And how about dinner? Please let's stop snarfing down fast food. Would it kill you to eat some veggies? As a matter of fact it will if you don't. I'm not playing hard ball here, just letting you in on the facts.

I've sent warnings. That rise in blood pressure, the breathless feeling you get after walking up the stairs, the whole tingling thing in your left arm; but so far nothing. Don't make me smite you.angry.gif

Give me a break here. I can only do so much given the fuel you keep putting in. 'Cause, you know I saw the premium gas going into the car. What the vehicle is more important than me? The dog eats better. Come on, it's National Nutrition Month and you're doing really badly.

How about trying for five servings of fruits and five servings of vegetables tomorrow? Whole grains would be nice. So would a handful of unsalted nuts. What about eating salmon a couple of times a week? How about adding an apple a day? Washed well, peel left on. You can carry it to work.

I just don't know how much longer I can keep doing my bit if you don't come on board. You need to try a little harder. Who am I kidding? You need to try a lot harder. thanks.gif

Love, wub.gif
Your Body.
Alex-F1
laugh.gif Foarte tare frate.....si adevarat!!!!! yes.gif
FAR EASTERN
Da Rebel. Citesem asta si in romaneste, pe undeva...
Eu sunt de acord cu mesajul corpului. Altii nu. dry.gif


p.s. a incercat cinieva Apa de Valcele?
StefanVVTi
Deocamdata incerc sa ma obisnuiesc sa mananc dimineata! rolleyes.gif Pana acum am reusit...
klm
CITAT(Rebel @ Mar 17 2009, 08:48 PM) *
Dear...

M-ai pierdut de la primul cuvant.
Hoinaritza
QUOTE (AMP @ Feb 27 2009, 10:56 AM) *
Hoinarita maichii,ti-or iesit gombotzi?


Joi am fost pe la Kaufland pentru cumparaturile saptamanale (loc vanat in special atunci cand legumele si fructele proaspete sunt prioritatea listei de cumparaturi). Si surpriza... aveau prune. Bucuria fu casa asa ca am umplut repede o sacosa biggrin.gif cantarit si mers acasa.
Cei ai casei (Hoinar si mama) s-au bucurat ca am gast prune (nu ca le-ar place in mod deosebit prunele) si ca scapa de gura mea si fac gomboti.
In weekend n-am avut nici cel mai mic chef de a gati gombotii si am preferat sa mancam prunele goale. Dimineata mai erau 10 prune in cos. M-am uitat cu jale la ele stiind ca nu voi avea chef de migalit si am plecat la serviciu.
Ei bine, acum 2 ore cand intram in casa un miros de ceva gatit pe care nu-l recunosteam. Nu semana cu nimic din ceea ce as fi putut ghici. Intreb pe mama ce miroase si imi zice cu gura pana la urechi "Surpriza. Vezi in cuptor". Ma gandeam la o tava de friptura, dar in nici un caz la gomboti. biggrin.gif Ei bine, da. Mama a facut gombotii in locul meu.
Si ca sa nu ma banuiti de egiosm, priviti o mostra din bunatatile mamei smile.gif
Click to view attachment
Veti ierta calitatea imaginii. Nu e poza de pus pe topicul Fotografie pe bune. tongue.gif
DRAGOS
EGOISM?!

m-ai terminat efectiv cu poza asta! imi ploua in gura!
22nst
Mmmm, arata bine smile.gif
Pune si reteta pe forum sa ma bucur si eu tongue.gif

Sa nu uitati sa imi trimiteti si mie unul prin posta/curier biggrin.gif astept pacheteul 36182451.gif
Hoinaritza
QUOTE (DRAGOS @ Mar 23 2009, 09:59 PM) *
EGOISM?!

m-ai terminat efectiv cu poza asta! imi ploua in gura!


Dragos, e o vorba spusa atunci cand mananci ceva cu pofta si lacom: "se bat turcii la gura ta". Asa am mancat eu din gombotzi. Si iti garantez ca sunt foarte buni. Iar daca vrei iti pastrez o portie biggrin.gif

QUOTE (andreww @ Feb 26 2009, 04:32 PM) *


Ionele, reteta e aici.
22nst
Multumesc, maine cumpar prune biggrin.gif
Cu ce sunt facuti aia ai tai ca alea nu par a fi prune tongue.gif
DRAGOS
QUOTE (Hoinaritza @ Mar 23 2009, 10:08 PM) *
QUOTE (DRAGOS @ Mar 23 2009, 09:59 PM) *
EGOISM?!

m-ai terminat efectiv cu poza asta! imi ploua in gura!


Dragos, e o vorba spusa atunci cand mananci ceva cu pofta si lacom: "se bat turcii la gura ta". Asa am mancat eu din gombotzi. Si iti garantez ca sunt foarte buni. Iar daca vrei iti pastrez o portie biggrin.gif



da, da, primu' drum dupa ce iau permisu o sa fie la iasi ca sa mananc galusti cu prune de la tine! biggrin.gif

am dat si eu comanda...ce bine e sa ai o bunica in zona! biggrin.gif
StefanVVTi
Sunt dude de Botswana! 36182451.gif36182451.gif
Hoinaritza
QUOTE (22nst @ Mar 23 2009, 10:14 PM) *
Multumesc, maine cumpar prune biggrin.gif
Cu ce sunt facuti aia ai tai ca alea nu par a fi prune tongue.gif


Sunt prune, dar nu e produs romanesc. Unde naiba gasesti la noi prune romanesti primavara? Traiasca importul smile.gif
22nst
Fane... era sa iti zic eu ceva de... Botswana 36182451.gif

Nu stiu de ce, dar eu credeam ca sunt portocale... (asa vede ochiul meu la ora asta tongue.gif)
Probabil sunt bune si cu alte fructe aceste galuste smile.gif
Hoinaritza
Dragos, sunt 3 conditii de indeplinit simultan:
- sa fie mama la mine
- sa aiba prune
- sa aiba chef de migalit la ele

O alta varianta ar fi sa vii maine la Iasi si te servim cu placere. Nu sunt in stare sa termin o tava plina, iti mai raman si tie thumbsup.gif
Dar cea mai comoda varianta e sa tratezi cu bunica si sunt sigura ca iti face smile.gif

Ionele, lumea le mai face cu caise si cirese (sau erau visine? Ana corecteaza-ma ca tu imi spusei de ele). Dar nu cred ca ies la fel de bune.
StefanVVTi
QUOTE (22nst @ Mar 23 2009, 10:24 PM) *
Fane... era sa iti zic eu ceva de... Botswana 36182451.gif

Nu stiu de ce, dar eu credeam ca sunt portocale... (asa vede ochiul meu la ora asta tongue.gif)
Probabil sunt bune si cu alte fructe aceste galuste smile.gif

Hai zi-mi, sa-ti dau ban! 36182451.gif
Probabil ai vazut portocale, pentru ca-i poza "roz" si prea editata! 36182451.gif
Gata, suficient offtopic.gif !
Alex-F1
QUOTE (Hoinaritza @ Mar 23 2009, 03:51 PM) *
Si ca sa nu ma banuiti de egiosm, priviti o mostra


Noi am privit mostra, dar io unu am mai observat ceva: acolo sunt 3 jumatati, deci deduc/banuiesc ca o jumatate de gombot ai si halit-o pana nici n-ai facut poza, este maica????!!! 36182451.gif Sau Hoinaru o halit-o? Sincer, acuma, care din voi fu? ninja.gif Sau fu altcineva?.....hmmm, ca doar nu Dragos sau Mariustom????!!!! laugh.gif
DRAGOS
io ca io, da' Marius ce treaba are in povestea asta? laugh.gif
Alex-F1
offtopic.gif Pai are, fiindca tu esti mic copil pe langa el (din toate punctele de vedere) laugh.gif .....daca-l prinzi flamand, te manca si pe tine!!!!!! 36182451.gif
Legionaru'
In ultimele 6 saptamani am "dat jos" 7 kilograme. thumbsup.gif
22nst
La tine este normal... doar esti prof de 3 materii biggrin.gif

Cum ar fi sa il pui pe elev sa faca niste flotari fara sa ii arati cum se fac dry.gif
Alex-F1
QUOTE (Legionaru' @ Mar 23 2009, 07:22 PM) *
In ultimele 6 saptamani am "dat jos" 7 kilograme


Si eu tot 7 kg, dar in ultimele 9 saptamani..... thumbsup.gif
DRAGOS
la mine scaderea e mai lenta, dar sper eu de durata. adica nu sper, asa tre' sa fie, am eu grija de asta.

de la 105 kg in iulie anul trecut am ajuns la 93!
V_I_C_T_O_R
Bai oameni buni, poate ca voi va hraniti sanatos pe aicea...dar la ce bun?!?!? Ca faci cu hertzu cand vezi farfuria aia plina cu gombotzi. Dar ce-mi place cel mai mult sunt cele 3 bucati - sectiune transversala - sa vizualizam mai bine si sa ne zvarcolim mai tare de pofta...

Da nu-i bai! Las' ca dupa stat prin soare la euroring, mergem la hotel, il leg bine pe hoinaru de scaun si ii pun in fata 3 sticle de bere la 4 grade celsius, cu siroaie de condens pe exterior si bule mici urcand spre gura sticlei...asta asa, sa ma razbun si io pe cineva din familia ta!!
adrian_flavius
QUOTE (Hoinaritza @ Mar 23 2009, 09:51 PM) *
...
Cei ai casei (Hoinar si mama)
...


...V-am prins...deci si Hoinar e maritat, ca mine...de aia e el asa de vesel si rotofei... laugh.gif 36182451.gif...traiasca soacrele, mai ales alea care stiu sa gateasca...la mine gateste si nevasta, si soacra, asa ca eu trebuie sa depun eforturi sustinute pentru a nu ajunge la "tonaje" gen "gabarit depasit"...

Revenind on-topic, joi mi-am cumparat aragaz nou...inca nu am testat cuptorul, da' cred ca se impune...iar greutatea mea stagneaza intre 85-86 kg...da' am cam sarit peste programul de antrenament (din lipsa de timp/chef), insa am compensat in w/e cu ceva activitati rustice prin curte, pe la tzara... laugh.gif ...inca mai am febra musculara...nu ma vait, ca-mi place senzatia...
Hoinaritza
QUOTE (adrian_flavius @ Mar 24 2009, 05:10 PM) *
QUOTE (Hoinaritza @ Mar 23 2009, 09:51 PM) *
...
Cei ai casei (Hoinar si mama)
...


...V-am prins...deci si Hoinar e maritat, ca mine...de aia e el asa de vesel si rotofei... laugh.gif 36182451.gif ...traiasca soacrele, mai ales alea care stiu sa gateasca...la mine gateste si nevasta, si soacra, asa ca eu trebuie sa depun eforturi sustinute pentru a nu ajunge la "tonaje" gen "gabarit depasit"...


36182451.gif Daca e maritat, Hoinar e maritat cu jobul smile.gif
Mama e la noi la recuperare dupa o operatie. Acum e ocazie speciala, ca in mod normal sta la casa ei la 70 km departare de a noastra.
Soacrele si mamele sunt bune, dar la cel putin o ora departare. Ce-i mai aproape de atat e... discutabil biggrin.gif
hdi
QUOTE (Hoinaritza @ Mar 24 2009, 05:32 PM) *
Soacrele si mamele sunt bune, dar la cel putin o ora departare. Ce-i mai aproape de atat e... discutabil biggrin.gif


Cand o aparea Hoinarel sau Hoinarica tare mi-e teama ca o sa zici exact pe dos.
FAR EASTERN
Nu pot sa ma abtin de la offtopic(oarecum).
Sambata am taiat-o de acasa pentru un ping-pong la serviciu. Ajung cu adversaru' la locul faptei, si cand deschid usa la garaj(unde era masa de tenis)... surpriza!!!!!!!!! Arata ca un garaj!! Adica era o masina inauntru. Adica raposata D1310. blink.gif woot.gif
Colegii au facut niste misari de stocuri si nu stiam care-i treaba...
Asa ca am consumat inca pe atata energie cat ne-a luat cele 3 ore de tenis ca sa scoatem masina din garaj si s-o introducem inapoi(ca trebuia sa lasam cum am gasit, asa e frumos( 36182451.gif sa se chinuie si altii daca vor tenis)), pentru ca avea blocate franele, dupa 1 an de stat pe afara, nemiscata. rolleyes.gif
AMP
Mirelusooooooo....m-ai dat gata....balesc pe tastatura,ca abia acum am deschis sa-ti vad frumusetea de galuste bestiale.Dap,eu stiu ca se fac cu orice fructe rotunde...asa mi s-a spus.De mancat am mancat galuste cu caise si cu visine,pe acilea prin Banat,ca la Constanta nu stiam ce-s alea...galuste cu prune...
Tot aici am auzit si de supa de pasare,din pacate nu am mancat niciodata asa ceva.

Pot sa fiu olecuta off topic,insa nu ma pot abtine,Mireluso,sa nu ii urez mamei tale multa sanatate si recuperare usoara,sa o tina Al de Sus sanatoasa,ca sa va mai faca gomboti!!! yes.gif
Si pune-l pe Hoinar sa faca o prastie si azvarle vo' doi si catre mine,iasa-sa ,peste munte laugh.gif
pmhoria
Gombotii de criza se pot face si cu gem (marmelada pt unii) inside.
Am mancat eu si is tare buni si asa. Clar nu se compara cu fructele din interior, dar spre surprinderea mea, au iesit chiar buni.
Asta ca sa nu mai dati vina pe lipsa fructelor ..wink.gif biggrin.gif
22nst
Am dat si eu "comanda" de niste gomboti dar mi s-a spus de la bucatarie ca nu sunt buni si nu imi face... cred ca a vrut sa scape de mine dry.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.