Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Presedintele suspendat....Noi cu cine votam?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Mariustom
QUOTE(HalbaSus)
... Băsescu a câștigat prima dată funcția de primar general dar nu și consiliul - a doua oară a câștigat și consiliul - și după cum am înțeles de la cei din București de atunci toate problemele capitalei s-au rezolvat din acel moment iar cazurile de corupție din cadrul administrației locale au dispărut cu desăvârșire - sunt convins că același lucru se va întâmpla și la nivel național... o să fie băsescu președinte, guvern PD, parlament PD, justiție PD, poliție PD și vai ce bine o să fie... mai ales că PD-ul e un partid în care sunt doar oameni cinstiți, ne-oligarhi și lipsiți de orice fel de grupuri de interese.


Halba, topicul cu bancuri e în altă parte laugh.gif :punk: :bye: arigato.gif
S O R I N
guvern PD, parlament PD


Asa trebuie sa fie. wink.gif
HalbaSus
Prima parte a citatului bold-uit (guvern/parlament/presedinte/justitie PD) nu e o gluma... e o previziune sumbra. Si presupunand ca nu apar filme in care basescu efectueaza ritualuri satanice, boc face dragoste salbatica cu nastase iar blaga cu videanu trec la budism nu vad cum ar putea fi evitata aceasta situatie.

Cat despre a doua parte a citatului bolduit... da este un pic ironic... macar facem si noi haz de necaz... partea buna e ca vom avea niste borduri de marmura in toata tara de o sa-ti fie mai mare dragul biggrin.gif
Mariustom
@ Sorin: Ești prea pe față, las-o mai moale biggrin.gif, atâta îndârjire strică la frumusețe. Asta se aplică celor mai îndârjiți pro sau contra. Extremele nu sunt bune niciodată blush.gif biggrin.gif

@ HalbaSus: Și mie mi se pare o previziune sumbră. Să sperăm că nu va fi sumbră, ci doar previziune biggrin.gif
Borduri de marmură n-o să avem în toată țara, eventual doar în capitală blink.gif , dar miniștrii incompetenți și paraleli ca acum îi are toată țara.
De ei nu zici nimic ??? blush.gif
HalbaSus
Ministru incompetent/guvern incompetent astea sunt pleonasme... iar "guvern bun" e o utopie... nu exista asa ceva. Nu imi doresc asa ceva pentru ca stiu ca nu exista, sa ma lase in pace si ii las si eu in pace, sa nu ma faulteze prea mult si sa nu-mi ceara prea multi bani... eu nu am pretentii exagerate. Dar odata ce puterea va fi concentrata in mana PD-istilor o sa vedeti PSD reloaded versiunea hardcore cu adversari politici bagati in inchisoare.
Sper doar ca pana in 2012 sa se trezeasca si poporul roman ca PD-ul nu e tocmai o institutie de binefacere si basescu nu e mesia 2. Pentru 2008 nu mai exista sperante... dar las' ca pana atunci ma inscriu in PD si imi sterg toate mesajele din acest topic si poate scap.
S O R I N
QUOTE(Mariustom)
@ Sorin: Ești prea pe față, las-o mai moale biggrin.gif, atâta îndârjire strică la frumusețe. Asta se aplică celor mai îndârjiți pro sau contra. Extremele nu sunt bune niciodată blush.gif biggrin.gif


Marius sunt asa cum vreau.

Si altii sunt indarjiti contra PD -ului.

Fiecare e liber sa si spuna parerea , mai ales ca se face in mod civilizat.
T u d o r
Las' ca te dam noi in gat... duplicitarule! :angel:
Mariustom
offtopic.gif Sorine, era un sfat, nu un reproș biggrin.gif. Nu trebuie să te superi pe mine :wave:
Tot timpul, atâta timp cât unii sunt foarte pro, vor fi alții foarte contra wacko.gif

Tudor, la cine te referi ? :scratchchin: whistling.gif :angel:
T u d o r
La Halba, am postat odata cu Sorin dar nu la el ma refeream biggrin.gif
Cum sa te dai cu dusmanu'?
S O R I N
QUOTE(Mariustom)
offtopic.gif Sorine, era un sfat, nu un reproș biggrin.gif. Nu trebuie să te superi pe mine :wave:
Tot timpul, atâta timp cât unii sunt foarte pro, vor fi alții foarte contra wacko.gif
:


Nu ma suparam pe tine oricum.

Esti de al meu...smile.gif
Legionaru'
Am si eu o sugestie: colorati fundalul forumului in portocaliu. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Mariustom
Sau, mai bine postăm așa. Nu arată mai bine ? blink.gif blush.gif biggrin.gif

arigato.gif :wave:
S O R I N

Sa inteleg ca in sfarsit ti ai dat seama ca nu ai nici o sansa cu "aia "

ai tai...... biggrin.gif


biggrin.gif

Later Edit : de Legionaru ziceam ....
HalbaSus
QUOTE
La Halba, am postat odata cu Sorin dar nu la el ma refeream biggrin
Cum sa te dai cu dusmanu'?


Nu stiu, intreaba-i pe baronii locali PSD care incet incet au devenit PDisti cu acte in regula... nu neaparat sechelariu si aia de notorietate publica... ci aia mai mici (dar mai multi).

Eu sincer nu m-as bucura sa vina la guvernare nici un partid, deci sunt anti-PSD, anti-PNL, anti-PD, dar dintre toti PDistii mi se par cei mai periculosi. Foamea e prea mare in randul lor, iar cum majoritatea sunt practic fosti FSNisti sau chiar fosti PSDisti... ma tem ca o guvernare exclusiv PD ar fi la fel ca guvernarea PSDista... doar putin mai rea. Sincer eu nu inteleg cum poti fi anti-psd si pro-pd... e ca si cum ai fi anti-cancer si pro-leucemie.
T u d o r
Halba, asta e o temere de-a ta, nu stii ca asa va fi, cu siguranta. E la fel cum as crede eu ca X copil se va face aviator cand va fi mare. biggrin.gif Asta pentru ca si altii la varsta lui si-au dorit si au si ajuns, nu?
Nu insist sa cred ca PD-istii sunt ingerasi si ceilalti toti sunt niste diavoli batrani si rai. Dar cand ma uit la alte partide... parca la PD nu sunt chiar atat de multi. Asta cel putin din ce am observat eu. Nu exista padure fara uscaturi, dar mai conteaza si cate uscaturi gasesti in acea padure. Oricum, daca lumea ii vede asa, votul uninominal sper ca va rezolva de la sine problemele astea. Si din tot sufletul sper ca le va rezolva in toate partidele, pentru ca daca e PSD sau PRM sau Partida Romilor la guvernare, important e sa ne fie bine si nu cine ne face bine. smile.gif
air_wolf
la PD cuvintul de ordine este "discretie!". ce dracu, doar multi au oki albastrii...
HalbaSus
Tudor, nu e o simpla temere... e o deductie destul simpla... aproape matematica:
FSN = EVIL
PSD = EVIL
FSN + PSD = PD = EVIL

E drept ca la PSD e mai simplu sa gasesti oligarhi si corupti pentru ca ei au stat mai mult la guvernare si nici macar nu au fost foarte discreti. Dar pe mine nu ma sperie in mod deosebit oligarhii... pe mine ma sperie foamea, indarjirea si setea de putere a PD-ului (defapt a lui Basescu PD-ul fiind un partid unipersonal)
In plus, PD-ul este condus cu mana de fier de catre El Lider maximo, iar gusturile lui sunt oarecum indoielnice, la cotroceni l-au parasit aproape toti consilierii de valoare, iar cand era vorba de propunerea unei persoane intr-o anumita functie alegerile sale erau cel putin Bizare (Ungureanu, domnul Saftoiu, etc), iar in interiorul partidului sunt impinsi in fata lingai fara personalitate (Boc, Udrea, Videanu) si sunt neglijati oamenii de valoare (berceanu, blaga).
Nu am nimic impotriva ca PD-ul sa conduca Romania... dar daca PD-ul e condus de un singur om... iar acela ciordeste telefoane mobile... ma bate gandul emigrarii in congo mai rau ca pe vreamea lui bombo.
T u d o r
QUOTE
in interiorul partidului sunt impinsi in fata lingai fara personalitate (Boc, Udrea, Videanu) si sunt neglijati oamenii de valoare (berceanu, blaga).


Videanu nu e un lingau, nu stiu de unde ai informatiile astea. Omul are o avere imensa, nu are de ce sa liga in c_r pe nimeni. In plus, eu chiar il apreciez. E un barbat cu prestanta, elegant - nu numai in vestimentatie - si sincer nu l-am vazut sa jigneasca pe nimeni. In plus, a muncit la programul aliantei aleia cu PNL, nu a luat-o de-a gata si s-a dat ciumeg ca altii (Tariceanu, de exemplu) pe munca altora. Despre Boc nu pot spune decat un cuvant: yesman. Udrea e o alaturare fortata (si deloc intamplatoare a ta, cand vrei sa lovesti ceva dai in punctul sensibil, e normal) cu liderii PD, e si ea pe acolo, o cauta tv-urile la greu ca are tzatze mari si mai fac si ei o audienta, ceva. In plus, mai si vorbeste prostii, deci e o alegere buna pentru orice moderator de tv, nu? biggrin.gif
Blaga este cel mai bun politician roman la ora asta, dupa parerea mea. Am mai spus-o si o repet, pe omul asta nu l-am auzit vreodata sa spuna vreo prostie. Nu are carisma lui Basescu, dar suplineste cu varf si indesat prin alte calitati. Berceanu... ii las pe colegii de forum din Craiova sa ne spuna despre el, se aud multe si nu stim cate sunt adevarate, cum nu se stie nici despre presupusul miliard de coco al lui Nastase, nu?

Prin comparatie cu liderii astia mai importanti ai PD, sa vedem ce ofera alte partide... biggrin.gif

PNL: Catarama, Patriciu, Decebal-Traian, Chiuariu, Fenechiu, Orban, Tariceanu, etc.
PSD: Iliescu, Hrebe, Geoana, Titulescu jr, Vangelis, etc.
PC: nici nu mai zic
PRM: lautari, Vadim, Mitzura, oribila aia de nu mai stiu cum o cheama, o lelita cu o voce de razatoare de calcaie
si in sfarsit, JIJI!

Te rog sa comentezi tu de ce am ales eu PD-ul. Am o optiune - spre deosebire de tine. E usor pentru tine sa n-ai, sa vezi doar raul in toate, eu ma straduiesc sa vad si putinul bine "care este"... biggrin.gif
Mariustom
Auzi, Tudore, iar îmi citești gândurile și le spui și altora ?

Bravo, :clapping: arigato.gif bine zis.

Eu zic doar atât: "Hai Libiiiiii" biggrin.gif :punk:
Watcher
QUOTE
E un barbat cu prestanta, elegant - nu numai in vestimentatie -

Chestie de gusturi si de interpretari. In vestimentatie, la banii lui e foarte usor. In schimb, auzindu-l vorbind, eu intotdeauna m-am intrebat 'cum a reusit sa faca banii cu IQul asta si fara carisma lui Becali?' Absolut sincer sunt, asta e impresia pe care mi-a lasat-o mie.

Ce inseamna un politician bun? spui despre Blaga ca ar fi? Ca negociaza bine? Ca pastreaza relatii bune cu celelalte partide? Pai atunci Hrebenciuc si Iliescu sunt cei mai tari politicieni.

Inseamna ca nu a facut 'chestii gri' ? Pai da ce, s-a intampalt ceva de bine la MAI cat a fost el sau s-a schimbat doar directia focului? wink.gif

Mergand chiar pe logica ta, adica admitand pe Blaga de BUN. Ai pomenit 4 nume: Basescu (cel putin controversat, vezi cat si cati l-am bombanit aici), Blaga (bun) , Udrea (rau) , Boc (rau) si apoi ai enumerat cativa rai de la PNL.

Apoi treci la PNL si dai nume de 'oligarhi' wink.gif ca reprezentand partidul.
Dar de ce nu zici de Ionut Popescu sau Varujan Vosganian de la PNL?

Sau invers, de ce nu zici de Casuneanu (care tocmai ce a asfaltat minunat circuitul de F1), Golden Blitz (care tocmai mai asfalteaza putin A1 biggrin.gif ) , Cocos (cum de o avea numai Dalli parcari in Bucuresti), etc?

Daca e sa mergem pe linia: 'partidul care nu are nici un oligarh ala sa guverneze', atunci chiar ramem fara guvernare.

Eu unul votez PNL datorita orientarii. Orice ar face dpdv politic (negocieri, poale in cap, circ, etc - ce fac toate partidele ca sa castige alegeri), importanta e platforma economica. Si cat timp e de dreapta si include reducerea taxelor si stimularea investitilor, asta o sa si votez.

Asa si PSDul are economisti de valoare, dar nu mi place ce sustin wink.gif

PDul in schimb nu prea are politica economica, ori asta nu e bine.
Iar 'liberalul' Stolojan care a nationalizat valuta (foarte liberala manevra wink.gif ) nu mai vreau sa ne conduca vreodata.
T u d o r
QUOTE
Mergand chiar pe logica ta, adica admitand pe Blaga de BUN. Ai pomenit 4 nume: Basescu (cel putin controversat, vezi cat si cati l-am bombanit aici), Blaga (bun) , Udrea (rau) , Boc (rau) si apoi ai enumerat cativa rai de la PNL.

Apoi treci la PNL si dai nume de 'oligarhi' wink4 ca reprezentand partidul.
Dar de ce nu zici de Ionut Popescu sau Varujan Vosganian de la PNL?


Watcher, nu eu am pomenit de ei, ci Halba. Eu am incercat sa mai dreg busuiocul, asa ca gluma. biggrin.gif Dintre cei "rai" de la PD, deservicii partidului nu aduce decat Elena Udrea. Motiv pentru care au cam redus-o la tacere in ultima vreme.
Tu faci parte din nucleul dur de sustinatori ai PNL, pentru ca nu se poate altfel ca INDIFERENT de ce face conducerea sa-i sustii. Si eu am o orientare de dreapta, dar nu mi-e indiferent cine si de ce si cum. Cota unica de impozitare, piatra de temelie a dostrinei liberale la noi, este sustinuta si de PD si de PLD. De ce esti asa de radical la adresa lor si nu vezi ce prostii face PNL acum la justitie, agricultura sau politica externa? Despre Ionut Popescu am o parere foarte buna, dar saracul a nimerit prost partidul, pentru ca chiar ai lui l-au zburat de la finante, nu? biggrin.gif De bun ce l-au vazut. Vosganian este un exemplu bun din PNL, l-ai vazut ce disperat a fost cand s-au apucat parlamentarii PNL si PSD sa dea cu banii incolo si-n-coace? biggrin.gif PNL are oameni valorosi, doar ca nu ii scoate Traiceanu la varf, pentru ca pozitia lui de lider e si asa amenintata de prestatia jalnica pe care o are.

In privinta lui Basescu, pentru ca l-am lasat la urma, votul a fost edificator, cu toate opozitiile unora dintre noi. Daca asta nu e o dovada, atunci nimic nu mai e. Nu discut despre moralitatea lui, ci despre valoarea lui ca politician si despre valoarea lui ca lider PD. A luat un partid de 5% si la dus spre 50%In aceeasi ordine de idei, Iliescu si Hrebe sunt la fel de buni politicieni (negocieri, sforarii), dar ei trag PSD in jos la momentul asta. Prin prisma acestui fapt le dau cu bila neagra, nu pentru valoare.
HalbaSus
Videanu intr-adevar are o avere imensa dar nu afacerile lui cu marmura ma intereseaza, ci l-am vazut in cateva emisiuni (pre-suspendare) in care vorbea despre basescu de parca ar fi macar arhanghel daca nu chiar mesia in persoana, nu il vad in stare sa se abata de la "disciplina de partid" si nici nu pare foarte dornic sa o faca... desigur are un comportament mai elegant si un limbaj mai ingrijit decat basescu, si l-as prefera ca presedinte, dar cat timp sta in umbra liderului fara sa aiba macar o zvacnire de personalitate nu imi voi schimba parerea despre el.
Despre Boc, parerile noastre coincid, dar cand presedintele unui partid e un yesman... mhm... ce personalitate sau coloana vertebrala mai poate avea acel partid ?
Despre Elena Udrea... eu unul nu am o parere atat de proasta, desigur e blonda, mai spune prostii, e si ea supusa lui Basescu, insa ceea ce mi se pare mai enervant e felul in care e impusa de basescu partidului. Tu crezi ca orice blonda care a terminat dreptul ajunge in delegatia PD care merge la cotroceni (pentru ca ultima oara cand a fost la cotroceni in aceasta calitate a mers)... Nu mi se pare ca are calitatile necesare unui politician iar faptul ca ea urca in ierarhia PD prin sprijinul lui basescu mi se pare o dovada clara ca pentru el conteaza mai mult sa fii supus si obedient decat calitatile unei persoane.
Un alt exemplu ar fi Ungureanu, ziaristul pe care Basescu l-a propus ambasador in marea britanie... Voi l-ati vazut pe tipul ala ? Pe langa faptul ca are fata de hipiot nici decum de diplomat singura lui calitate e aceea de a slavi presedintele fiind fan-basescu declarat (nici macar nu se mai pretinde obiectiv). Noroc ca guvernul nu a validat aceasta propunere.
Blaga si Berceanu mi se par politicieni destui de buni, dar mai des ii vezi pe boc/videanu/udrea... pentru ca pe cei doi ii vad in stare sa iasa de sub papucul presedintelui.

QUOTE
PNL: Catarama, Patriciu, Decebal-Traian, Chiuariu, Fenechiu, Orban, Tariceanu, etc.

Catarama si patriciu sunt mai degraba finantatori ai partidului, crezi ca PD-ul nu are asemenea persoane sub aripa ? Poate nu sunt la fel de vizibili si nu au o notorietate asa mare, dar spre exemplu pe plan local as putea sa-ti dau cateva exemple de mini-catarama si mini-patriciu... nu are rost pentru ca oricum nu-i cunoaste multa lume. Conform adversarilor politici ai PD-ului campania lui Basescu a costat 12 milioane de euro, poate e o exagerare (desi mie mi se pare plauzibilia suma la cate bannere si reclame prin ziare am vazut) dar 10 milioane tot a costat... de unde au scos banii astia in 30 de zile ? Din cotizatii ?
Chiuariu... avand in vedere ca PD-ul a propus-o pe Macovei... e o alegere muuult mai buna decat macovei... defapt si elena udrea era mai buna decat macovei... toata lumea era mai buna decat macovei.
Orban ? Ce-are orban ? E un politician tanar, agresiv ce-i drept dar la politicieni asta nu e neaparat un defect, si dupa cum s-a vazut are si pareri proprii nu doar parerile partidului... ceva care la PD nu cred ca as vedea prea curand.
Tariceanu ? Pai in afara de taxa aia auto tampita nu pot sa-i gasesc alta vina. Mi se pare un politician foarte bun (atentie, POLITICIAN - dupa cum am zis guvern bun/premier bun nu exista), oricum cu vre-o 2 clase in plus fata de basescu. In schimb e total lipsit de carisma si poate fi popular doar in cercuri restranse... ah... si prin faptul ca se da cu motorul si se duce mai degraba la prezentari auto decat la meciuri de fotbal in tribuna cu bekali e oarecum mai placut... daca nu ar fi fost taxa de prima inmatriculare l-as fi si simpatizat... asa nu mai pot, oricat de motorist e el.

Dupa cum am mai zis, marea problema a PD-ului nu sunt ex-comunistii, coruptii, oligarhii sau grupurile de interese... de-astea sunt in fiecare partid, si ai dreptate ca ar trebui sa vad lucrurile bune... si sunt convins ca PD-ul are si oameni valorosi... Dupa ce nu o sa mai fie partidul personal al lui Basescu poate o sa-l si votez. Dar cat timp este doar o unealta in mana presedinte populist, vulgar si cu inclinatii tiranice... no way.
TLS-09
Chiuariu ministru bun?! blink.gif
Sper ca glumesti!
Ai argumente in sprijinul parerii bune despre Chiuariu?
T u d o r
Pai in afar' de argumentul ca nu e de la PD... biggrin.gif mie personal macoveica mi s-a parut incomparabil mai buna decat zapacitul ala. Si incomparabil mai buna si decat Stanoiu. In justitie trebuie miscat ceva, ca aia nu e dreptate ce se face acolo.
ValiR
Si argumente pentru Udrea de asemenea?smile.gif
T u d o r
Pai cine a zis pe aici ceva bun de Udrea? Sau n-ai apucatsa citesti ce am zis pe aici fiecare si ai dat si tu la glezne ca si Halba? biggrin.gif
HalbaSus
Uite ca trebuie sa ma citez.

QUOTE
Chiuariu... avand in vedere ca PD-ul a propus-o pe Macovei... e o alegere muuult mai buna decat macovei... defapt si elena udrea era mai buna decat macovei... toata lumea era mai buna decat macovei.


Cand am zis eu ca chiuariu ar fi ministru bun ? Dar decat macovei oricine e mai bun, daca te duci intr-un ABC iei cu forta vanzatorul de la tejghea si il faci ministru tot e mai bun decat macovei. Ea considera ca functia de ministru e superioara functiei de magistrat, ori prin asta aducea atingeri grave democratiei si principiului separatiei puterilor in stat. Intre stanoiu si macovei sincer nu stiu care a fost mai rea... e o intrebare imposibila ca cea cu "ce preferi intre cancer si sida ?".

QUOTE
Pai in afar' de argumentul ca nu e de la PD... biggrin

Nici Macovei nu e membru PD... dar asta nu o face mai buna.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.