Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Presedintele suspendat....Noi cu cine votam?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
florin55503
basescu a gresit grav, nu numai prin faptul ca i-a luat tel
ziaristei cat mai ales prin faptul ca a jignit o minoritate insemnata din tara asta, indiferent de defectele sau calitatile ei. el e presedintele tuturor romanilor indiferent de culoare, sex, etc

si ziarista are partea ei de vina. si eu probabil as fi reactionat la fel chiar mai rau decat atat. eu i-as fi spart telefonul pur si simplu. ziarista nu i-a aratat respectul cuvenit unui presedinte. nu stiu in ce tara un ziarist isi permite sa hartuiasca un presedinte, sau macar un demnitar (pe de alpta parte nu stiu ce presedinte, chiar si suspendat, se duce la cumparaturi in felul in care se duce base-evident din motive electorale). si-a cautat-o si ziarista
HalbaSus
Ah... si inca ceva... pentru toti ce care ati votat NU de frica sa nu vina PSD-ul:

QUOTE
Liderul PD Emil Boc a declarat luni că nu exclude o alianță cu PSD. Anunțul nu a rămas fără ecou în rândul social-democraților. În cadrul ședinței Comitetului Executiv Național, care se desfășoară și la această oră, Ioan Rus a propus PSD crearea unei alianțe cu Partidul Democrat și intrarea la guvernare. Rus și-a argumentat propunerea, în numele „grupului de la Cluj”, prin întârirea forței partidului ca alternativă pe scena politică. Se pare că această idee este susținută și de Mircea Geoană, care ar fi propus astăzi să se înceapă negocierile cu PD, afirmă surse apropiate partidului


Nu pot decat sa ma bucur... Vom avea un "FSN re-united" Nastase, Iliescu si Basescu din nou in aceasi barca... La fel ca-n '91... Super misto ! Mai vine si "draga stolo" si Gigi becali si Talpes ("draga stolo" si flutur doresc "un pol de centru-dreapta, alături de PD, PNG și UPSC. ") Ce misto va fi nene: presedinte Basescu, si guvern format din PD-PSD-PNG-UPSC-PLD...
Radu43725
Eu propun sa votam. Si pentru ca Basescu a "comis" mai multe, eu zic sa le luam pe rand. Deocamdata, cine e de acord ca trebuie sa raspunda penal pentru furt? Nu raspundeti ca avocati, nici ca procurori, ci ca judecatori. (pun pariu ca 75% e nu. Si e "nu" pentru ca, citindu-va gandurile de mai sus, eu cred ca ati face si voi la fel. Voi nu votati pentru B ci pentru imaginea voastra in oglinda. E ca voi, asa ca e normal sa-i luati apararea. Nu va faceti griji, de acum el va reprezinta. Uitati-va ce va face in continuare si bucurati-va, e ca si cum ati fi facut-o voi)
P.S.
E adevarat, totusi, ca pe forum procentul pentru B a fost mai mic de 75%.
air_wolf
eu sint 100% de acord cu Halba. base provoaca prin atitudinea lui de cartier: "bah io sint cel mai tare, io ies singur pa strada ca am crescut intre pesti si balene" - asta nu e om sa fie presedinte. presedintele ideal este un diplomat de cariera, nu de cartier...
sint curios, SPP-ul ce are de spus? 3 presedinti, 3 gafe majore ale spp-ului. pai sa faca silent service-ul gafele astea si e desfiintat pe vecie. le zboara capetele la aia de nu se vad. la noi baga capul undeva unde e maro, scot limba si ramin tari pe pozitii...
HalbaSus
Radu, nu ai drepate, nu se poate sa ai dreptate! Refuz sa cred ca minim 33% din populatia romaniei ar comite asemenea fapte. Refuz sa cred ca 37 de forumisti care au votat in favoarea lui basescu ar fi in stare sa ia cu japca telefonul mobil al altei persoane. Basescu e cu adevarat reprezentativ pentru un mic grup de persoane, aia care te claxoneaza din te miri ce pe strada, cei care iti fura telefonul, cei care scuipa seminte pe strada... Dar sunt convins ca majoritatea alegatorilor sai sunt mai civilizati decat el.

Referitor la faptul daca e sau nu furt ? E furt calificat , dupa parerea mea (la limita cu talharia) Textul legii e destul de clar, in doctrina juridica acest act se numeste "furt de folosinta" (cel mai clasic exemplu e atunci cand furi o masina, te plimbi 2-3 ore cu ea si apoi o duci la loc... in cazul de fata basescu nu a luat o masina ci un telefon, l-a folosit (a sters filmul inregistrat de jurnalista) apoi l-a inapoiat) si se pedepseste la fel ca si furtul "clasic".
Oricum clubul roman de presa a facut o plangere penala impotriva lui traian basescu... pronosticul meu e ca va fi NUP (neinceperea urmaririi penale) deci nu se va ajunge in instanta decat daca fac contestatie la rezolutia procurorului. In romania inca nu exista judecatorul ala care sa condamne presedintele la 2 ani cu suspendare (cum ar primi probabil daca ar fi un cetatean de rand).

Iar referitor la intalnirea cu jurnalista de la antena... mai devreme ascultam la antena3 ca stafful lui basescu anunta "pe surse" aceste iesiri inocente la "shopping"... asa ca pozitia de "victima a indiscretiei jurnalistilor" nu i se potriveste deloc. Cat despre jurnalista care l-a "provocat"... cu ce l-a provocat ? Nu l-a intrebat daca a facut sex cu elena udrea, nu l-a intrebat de flota sau de casa din mihaileanu, nu i-a pus nicio intrebare incomoda... l-a intrebat ce procent crede ca va obtine... eu zic ca e o intrebare destul de fireasca in ziua referendumului.
Radu43725
QUOTE
Radu, nu ai drepate, nu se poate sa ai dreptate! Refuz sa cred ca minim 33% din populatia romaniei ar comite asemenea fapte. Refuz sa cred ca 37 de forumisti care au votat in favoarea lui basescu ar fi in stare sa ia cu japca telefonul mobil al altei persoane. Basescu e cu adevarat reprezentativ pentru un mic grup de persoane, aia care te claxoneaza din te miri ce pe strada, cei care iti fura telefonul, cei care scuipa seminte pe strada... Dar sunt convins ca majoritatea alegatorilor sai sunt mai civilizati decat el.

Nu ai crezut ca ne "bat" nici la alegeri cu un scor asa de mare.
Nu-i cred in stare de ceva "rau". Ci de "mici" incalcari. Asa cum nici B nu a incalcat "grav" constitutia. Ci putin.
Sa dam exemple cu soferi:
-ce daca calca pe linia continua? ca doar trebuia sa depasesca Trabantul babei din fata;
-ce daca a trecut pe rosu? nu a taiat calea nimanui si oricum a fost atent;
-ce daca vorbeste la telefon? poate sa conduca cu o mana mai bine decat altii cu doua;
-ce daca e reducere de viteza la 30km/h? nu vezi ca nu e niciun militian cu radarul?
Daca ar fi sa ma uit la cati incalca legile 75% ar fi un scor excelent. blink.gif
HalbaSus
Mda, dar si legile astea sunt de mai multe feluri, fiecare lege protejeaza cate o valoare sociala, iar pedepsele pentru incalcarea lor variaza in functie de valoarea sociala incalcata si masura cu care a fost incalcata. Nu-i tot una daca depasesti viteza legala cu 20 km/h sau arunci in aer un bloc... Procentul care incalca regulile de circulatie cred ca se apropie de 100% din soferi... procentul care fura telefoane sau exercita alte acte de violenta e muuult mai mic.

Si btw, eu am prognozat 70% pro-basescu... participare 40%... deci am fost destul de aproape... oricum mai aproape decat institutele de sondare ale opiniei publice... muuult mai aproape.
Radu43725
QUOTE
Nu-i tot una daca depasesti viteza legala cu 20 km/h sau arunci in aer un bloc...

Ai dreptate ... si nu-ti dau dreptate.
Din punctul de vedere al celui care incalca legea CONSTIENT, e acelasi lucru. Vrea sa o incalce. Pune in balans avantajul pe care il capata fata de ceilalti contra unei amenzi (mizeaza ca nu e prins, ca negociaza cu militia, etc.). Cei care arunca in aer un bloc sunt mai curajosi, implicit mai invidiati.
Raman la parerea ca, daca le dai posibilitatea (ii faci sefi, presedinti, comisari, etc.), 33% iti vor lua si telefonul, daca ei considera ca "situatia" o impune.
T u d o r
Radule, eu nu mi-as permite in locul tau sa fac astfel de afirmatii. Din cate s-a vazut pe aici de j'de pagini, nimeni dintre sustinatorii lui Basescu nu a atacat personal pe ceilalti. Tu ai deschis o noua era in discutia politica de pe acest forum. Felicitari.
Pentru cunostinta ta, sa stii ca eu nu scuip pe strada, nu bat babe si nu injur ziaristi. Si nici ce ai mai zis tu despre noi, mai sus. Parerea mea e ca ai ofensat in mod direct alti membri ai forumului si Halba, in calitatea sa de moderator ar trebui sa iti atraga macar atentia. biggrin.gif Ca altfel vorbim cu Mariustom, ca e cu noi, mai mujic, si el te injura direct, ca e de-al lui Basescu... :coolspeak: whistling.gif Poate-ti ia si telefonul... sau calculatorul, sa nu mai ai cu ce sa ne hartuiesti.

Eu propun sa scrii un comunicat de presa in care sa-ti ceri scuze fata de noi. :angel:

Ok, sa revenim la oile noastre.

Iata definitia talhariei:
Conform art.211 Cod Penal, furtul savarsit prin intrebuintare de violente sau amenintari ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 18 ani.Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari:a) de doua sau mai multe persoane impreuna;b) de o persoana avand asupra sa o arma sau o substanta narcotica;c) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;d) in timpul noptii;e) intr-un loc public sau intr-un mijloc de transport;f) intr-o locuinta sau in dependinte ale acesteia;g) in timpul unei calamitati;h) a avut vreuna din urmarile aratate in art. 182,se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani.Talharia care a produs consecinte deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Ati vazut careva vreo urma de violenta? Sau de amenintari? biggrin.gif Atunci nu e talharie, poate e altceva dar talharie nu cred. IMHO
air_wolf
"FURT, furturi, s.n. Infracțiune care constă în însușirea pe nedrept a unui lucru mobil al altuia; hoție, furătură. – Din lat. furtum" sursa dexonline.
deci este un pic ilegal...
base ar trebui sa demisioneze. este un idiot. legal ar fi putut obtine ordin de distanta fata de orice reporter al antenelor, pentru hartuire. dar a fost dobitoc si-a dat cu batu-n balta.
HalbaSus
Am studiat un pic mai atent codul penal (deh, n-am mai avut treaba cu el de la licenta), si mi-am dat seama de cateva chestii:

Furtul de folosinta, adica ce a facut basescu, e reglementat doar in cazul vehiculelor, telefonul nu-i vehicul deci nu e furt de folosinta, furt normal nu e pentru ca unul din conditiile furtului e scopul, si anume insusirea pe nedrept a bunui, e evident ca basescu nu a vrut sa pastreze telefonul jurnalistei dovada ca l-a si inapoiat, daca nu e furt atunci inseamna ca e abuz de incredere respectiv:
"Art. 213. - Abuzul de încredere

Însusirea unui bun mobil al altuia, detinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amenda."

Deci in cazul telefonului avem abuz de incredere... pe de alta parte a sters (chiar daca nu definitiv) o filmare realizata de jurnalista. Ori imaginile erau proprietatea jurnalistei in opinia mea. Este irelevant ca subiectul imaginilor era Basescu, proprietarul tabloului Cina cea de taina a fost Leonardo da Vinci, nu Iisus si cei 12 apostoli... desigur nu putem compara o filmare de pe un telefon mobil cu o capodopera a picturii dar rationamentul este acelasi. Basescu a incercat sa distruga aceasta filmare, de aici rezulta tentativa de distrugere:
"Art. 217. – Distrugerea

Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuintare a unui bun apartinând altuia sau împiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum si înlaturarea masurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 ani sau cu amenda."

Ok, pana acum avem abuz de incredere in concurs cu tentativa de distrugere, in filmarea pe care a incercat sa o stearga se refera la jurnalista ca fiind "tiganca imputita", dupa cum stiti insulta nu a fost eliminata din codul penal intrucat curtea constitutionala a considerat ca eliminarea acestei infractiuni ar fi neconstitutionala... drept urmare a comis si infractiunea de insulta, respectiv:
" Art. 205. - Atingerea adusă onoarei ori reputației unei persoane prin cuvinte, prin gesturi sau prin orice alte mijloace, ori prin expunerea la batjocură, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă. "
Dupa cum reiese din continutul articolului, nu intereseaza daca insulta a fost rostita in public sau in privat, atat timp cat au existat cuvinte/gesturi/orice alte mijloace prin care a fost adusa o atingere onoarei sau reputatiei unei persoane se considera insulta...

Concluzie, avem abuz de incredere in concurs cu tentativa de distrugere si insulta... si toate astea in cateva minute in parcarea de la selgros... ce presedinte misto avem biggrin.gif
Radu43725
QUOTE
sa stii ca eu nu scuip pe strada, nu bat babe si nu injur ziaristi

E clar ca nu.
Cred insa ca regulile alea de circulatie "minore" de care aminteam mai sus, sunt "altceva" si ca ele sunt incalcate. (Cum se face ca atunci cand merg pe DN1 nu depasesc decat masinile care stationeaza, de exemplu biggrin.gif )
Nu-i asa ca "mi-ai lua telefonul" chiar acum?

Eu vroiam sa subliniez faptul ca nu trebuie scuzat Basescu. Si asa, aici e doar o discutie. Ce va costa sa recunoasteti ca a gresit? Considerati ca nu a facut nimic rau si ca ar trebui sa trecem cu vederea tot ce face el? Chiar tot? Orice?

Eu recunosc ca am pierdut la vot. Daca n-ar fi dat B cu batul in balta, n-as mai fi scris aici blush.gif
AlexTM
Fratilor, mai bateti mult apa-n piua aici? Au avut vreun rezultat palpabil discutiile? S-a convertit vreun hulitor de-al lui Base in fan sau invers?
Parca suntem la o beer.gif dar fara.
HalbaSus
Ghita, pai asa-i pe forum... de parca vre-un fan japoneze a trecut subit la adularea germanelor sau viceversa. Dupa cum ai zis si tu... parca suntem la o bere... dar fara... oricum pentru a remedia aceasta situatie eu ma duc sa-mi deschid o bere... ca oricum e cald afara. biggrin.gif beer.gif beer.gif
AlexTM
Buna idee beer.gif
A, mi-am adus aminte ca eu am un deschizator de bere in forma de ... telefon!!

Ca tot discutam in paralel pe subiectul hallalt de masina noua contra sh, ce ziceti, cu cit poate acum ziarista sa vanda telefonu? Poate apare pe ebay
HalbaSus
QUOTE
Ca tot discutam in paralel pe subiectul hallalt de masina noua contra sh, ce ziceti, cu cit poate acum ziarista sa vanda telefonu? Poate apare pe ebay


Depinde... cu sau fara dispozitivul de urmarire GPS instalat de SPPisti ?
Mariustom
QUOTE(> T u d o r <)
... Ca altfel vorbim cu Mariustom, ca e cu noi, mai mujic, si el te injura direct, ca e de-al lui Basescu... :coolspeak: whistling.gif Poate-ti ia si telefonul... sau calculatorul, sa nu mai ai cu ce sa ne hartuiesti.

Eu propun sa scrii un comunicat de presa in care sa-ti ceri scuze fata de noi. :angel: ...


Haaa, am pierdut ceva ??? :evil:

Care-i Tudore, cine te supără ??? :evil: :boxing:
Radu ??? Stai că mă uit acum în Mersul trenurilor, să văd când ajung la Ploiești, să-i scriu lui Radu să mă aștepte în gară, să nu-l caut eu :bandit:

Deci Radu, să-mi faci o listă cu ce ai, să știu dacă se merită să vin eu, sau te chem pe tine la mine biggrin.gif laugh.gif

Așa. Acum că am terminat o rundă, să trecem la a 2-a.

Deci, Băse a ieșit ffff confortabil din disputa cu parlamentarii și restul. Degeaba tot chițăie motanul felix, trebuia să-și motiveze oamenii care nu s-au dus la vot tongue.gif
Am zis și repet: e de dezaprobat gestul lui Băse și limbajul lui, dar nu de pus la zid.
De ce ? Pt că are circumstanțe atenuante. De astea nu a zis nimeni până acum. Da, era surmenat tongue.gif, era într-un magazin (nu cred pentru o nouă baie de mulțime), acel telefon NU reprezintă obiectul muncii ei, ea e reporteriță nu cameraman, iar dacă toți colegii ei au avut bunul simț să respecte legea, ea nu trebuia să insiste. Iar acea convorbire nu a fost purtată CU persoana în cauză, ci a avut un comentariu DESPRE ea.

Cei care îl înjură pe Băse, pe văcăroiu, felix, etc, ce ar trebui să pățească ?
Oare câți alți demnitari, în convorbiri PRIVATE, nu au expresii jignitoare ??? Dar, nu se pun la socoteală, deoarece nu se dau publicității.
Dacă în loc de Băse era felix, mai dădeau pe post convorbirea ? Să nu-mi spuneți că da, că nu vă cred. Sau, felix nu vorbește chiar așa, nu ???

Deci, Băse nu-i un sfânt, nu-i dus la biserică, nu-i diplomat, dar e cel mai bun la ora actuală.

Chiar dacă alții nu-l suportă. De asta-i democrație, să poți avea și spune și părerile contradictorii, față de vremurile apuse.

arigato.gif :wave:
T u d o r
QUOTE
Si asa, aici e doar o discutie. Ce va costa sa recunoasteti ca a gresit?


Pai am si recunoscut, citeste cu atentie ce am scris mai inainte. Si Marius a recunoscut, si alti sustinatori ai lui Base.
Eu i-as da o amenda, pe cuvant ca i-as da-o. O amenda contraventionala pentru ce zicea Halba mai sus. Ca merge. biggrin.gif La treaba cu distrugerea...nu tine, ca daca distrugea naibii inregistrarea aia nu mai vorbeam noi aici, nu? biggrin.gif
TLS-09
Nu vreau musai sa-l contrazic pe Halba da nici una nu tine, nici abuzul de incredere, nici tentativa la distrugere si nici insulta.
E doar o mica "marlanie a lui Base " ca raspuns la alta marlanie a reporteritei, ca daca era Jiji(doamne fereste) atunci se chema ca vrut sa-i faca o aroganta.
Daca e sa luam codul ad literam atunci facem o gramada de infractiuni zilnic. Realitatea e ca nu-i nici urma de infractiune decat daca privim lucrurile strict formal.
Radu43725
QUOTE
Deci Radu, să-mi faci o listă cu ce ai, să știu dacă se merită să vin eu, sau te chem pe tine la mine

Am o rusine si o tristete.

Rusine ca B e presedinte in ciuda faptului ca nu e "diplomat".
Tristete ca il apara atata lume (cand SPP-ul era de ajuns).

Poti sa mi le iei pe amandoua.
T u d o r
Hai mai ca nu e dracu' chiar atat de negru. :console: Cu sau fara mr. "B", important e sa fie bine in tara.
Mariustom
Dacă ți le iau, promiți că vei fi mai vesel, Radu ???
Dă-le-ncoa, și gata, dații drumul la muzică, că va fi și mai bineee band.gif

biggrin.gif arigato.gif :wave:
Baby Blues
Din punctul de vedere al elementelor constitutive ale infractiunilor enumerate nu prea putem sa-i retinem vreo infractiune. Pericolul social al faptei rezida probabil doar din exemplul negativ dat societatii romanesti. Din punct de vedere strict al Codului penal probabil, faptele presedintelui pot fi incadrate ca si infractiuni doar daca privim numai in litera legii. Daca privim in spirit , poate ar trebui sa facem un film care sa ruleze cu succes si sa lasam avocatii sa se bata. biggrin.gif
HalbaSus
Pai basescu a realizat continutul celor 3 infractiuni enumerate de mine... daca citesti textul legii cu atentie vei vedea ca toate elementele acestora sunt intrunite de fapta presedintelui. Daca te referi la elementele infractiunii sa le luam pe rand:
- fapta sa fie prevazuta de codul penal (ESTE)
- fapta sa fie savarsita cu vinovatie (ESTE, ca doar nu l-a fortat nimeni sa ia telefonul)
- fapta sa prezinte pericol social... DISCUTABIl... de ce ? Pai a luat telefonul unei persoane timp de cateva ore, mare scofala... am putea spune ca nu prezinta pericol social. DAR: presedintele conform constitutiei: "(2) veghează la respectarea Constituției și la buna funcționare a autorităților publice. " Cu alte cuvinte in fisa postului protejarea valorilor prevazute de constitutie, inclusiv urmatoarele:
"Proprietatea privată este garantată și ocrotită în mod egal de lege"
"Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine."
"Nimeni nu este mai presus de lege."
Cu alte cuvinte, presedintele nu doar ca nu a vegheat la respectarea constitutiei ci a actionat impotriva valorilor ocrotite de aceasta, si poate cel mai grav mi se pare ca a incalcat principiul conform caruia Nimeni nu este mai presus de lege, ce a facut el se inscrie in capitolul: "eu sunt presedinte pot sa fac ce vreau, tu esti o fatuca proasta de-a lui voiculescu, daca vreau pot sa-ti iau telefonul"... Cu alte cuvinte, poate ca are circumstante atenuante dupa cum a zis marius, dar are si circumstante agravante, faptul ca el e presedintele romaniei si garantul valorilor constitutionale pe care el le violeaza cu mana lui.

QUOTE
La treaba cu distrugerea...nu tine, ca daca distrugea naibii inregistrarea aia nu mai vorbeam noi aici, nu? biggrin

In codul penal este sanctionata si tentativa... a incercat sa distruga... DA... defapt el a si distrus (sters) inregistrarea doar ca nu a fost suficient de intelijent (ma rog, nu el, SPPistul care a facut-o) sa rescrie informatii pe card pentru a face imposibila recuperarea filmului.

QUOTE
Hai mai ca nu e dracu' chiar atat de negru. console Cu sau fara mr. "B", important e sa fie bine in tara.


Pai o sa ne fie... Eu am maxima incredere in viitorul guvern format PSD + PD + PLD... sunt convins ca toti cei care l-au votat frenetic pe basescu si-au dorit un guvern din care sa faca parte si PSD-ul... sau macar PNG-ul lui jiji si partidul lui Talpes asa cum si-a manifestat intentia "draga stolo" si flutur.
Pur si simplu nu imi vine sa cred ca Boc a facut afirmatiile pe care le-a facut (cum ca PSD-ul nu mai e un partid asa de rau, si ca defapt ar trebui scos din programul partidului interdictia de a colabora cu ei... ca defapt sunt si ei baieti buni... ca ar trebui facut un guvern de uniune nationala, din care sa faca parte si PSD-ul... ca asa-i frumos). Sincer inca nu imi vine sa cred ca o vor face pe bune... Dar daca o vor face eu voi fi foarte foarte bucuros din 2 motive:
1. Cei care au fost manipulati de campania lui basescu "anti-322-anti-PSD-anti-voiculescu-anti-PRM" merita macar cateva luni de guvernare PSD+PD+PLD (a.k.a: FSN RELOADED)
2. Este singura sansa ca partidul unipersonal al lui Basescu sa nu castige alegerile din 2008.

P.S: Nu stiu daca ati observat dar din 89 incoace suntem condusi de FSN (fie de PSD, fie de PD, cele 2 ramuri ale FSN-ului) eu zic ca la urmatoarele alegeri sa votam un partid care nu are legatura cu FSN-ul.
Watcher
QUOTE(Basescu)
hai fa reclamatie la Politie, sa vedem ce iti iese...

Nu e de ajuns ca stie ce dosare grele vin, acum a stie si ce o sa zica Politia? De unde? Din pregatirea lui juridica extensiva? A analizat f rapid situatia la rece, ca un adevarat avocat si si-a dat seama ca sutn niste acuzatii usor 'defendable'?

As fi inclinat sa cred ca nu asta e explicatia, ci faptul ca se simte mai presus ("pai da care politist sa ma ancheteze pe mine"

Pe tema asta, o prietena a avut accident, nevinovata ea, cu un sofer de la Primarie. S-a dus la POlitie si politistii se rugau de ea sa scrie ca e ea vinovata. "Pai da nu intelegeti ca e sofer de a Primarie?, Ce sa ii facem noi?' COOL!

Si buna si faza cu PSD+PD+PLD. Adineauri (19 aprilie- 19 mai) ziceam ca 'PSDul vrea sa ma dea jos, votati impotriva PSDului, votati pt mine'.
Baby Blues
QUOTE(stefan_adrian)
Din punctul de vedere al elementelor constitutive ale infractiunilor enumerate nu prea putem sa-i retinem vreo infractiune. Pericolul social al faptei rezida probabil doar din exemplul negativ dat societatii romanesti. Din punct de vedere strict al Codului penal probabil, faptele presedintelui pot fi incadrate ca si infractiuni doar daca privim numai in litera legii. Daca privim in spirit , poate ar trebui sa facem un film care sa ruleze cu succes si sa lasam avocatii sa se bata. biggrin.gif

Ma citez singur acum cand sunt in viata. biggrin.gif
Si eu m-am referit la pericolul social. Ma recitez: "Pericolul social al faptei rezida probabil doar din exemplul negativ dat societatii romanesti."
Nu cred ca s-a inchis ziarista in casa de frica sau a considerat ca nu poate sa mai iasa pe strada pt ca i-a luat presedintele telefonul. Repet: nu spun ca ceea ce a facut "B" este corect. M-as indoi din cazuistica putina pe care o stiu sa vedem o condamnare pt furt sau orice alta infractiune atat timp cat rezolutia faptei nu a fost infractionala. Nu?
Daca privim obiectiv in Romania un hot trebuie sa fure de vreo 3-4 ori ca sa fie condamnat de judecatorii nostri cu executare macar odata. Asa ca ...
Cea mai buna pedeapsa pt Mr. "B" ar fi aceia a electoratului, a presei, etc.
Watcher
QUOTE
Cea mai buna pedeapsa pt Mr. "B" ar fi aceia a electoratului, a presei, etc.

Pai de aia ne si racim noi gurile aici, poate poate wink.gif
TLS-09
De acord cu stefan-adrian sau pe scurt Art. 18 ind.1 Cod penal. - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni

Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita în mod vadit de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. La stabilirea în concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savârsire a faptei, de scopul urmarit, de împrejurarile în care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.
Baby Blues
QUOTE(TLS-09)
De acord cu stefan-adrian sau pe scurt Art. 18 ind.1 Cod penal. - Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
.....

Amin !
Cezar81667
Eu ash sugera, si aplicarea art.73 lit.b C.Pen...pentru ca, nimeni nu baga de seama si reversul medaliei săvîrșirea infracțiunii sub stapinirea unei puternice tulburări sau emoții, determinata de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenta, printr-o atingere grava a demnității persoanei sau prin alta acțiune ilicită grava.
In fond, care-i diferenta intre paparazzul care a dus la decesul princesei Diana si ziarista de bucuresti? De dotare tehnica bicycle.gif
Cezar81667
QUOTE(air_wolf)
"legal ar fi putut obtine ordin de distanta fata de orice reporter al antenelor, pentru hartuire. dar a fost dobitoc si-a dat cu batu-n balta.


Alooo, domnu'...esti in Romania.! Aici nu poti obtine nici un ordin de restrictionare, limitare, protectie, etc...nici macar DUPA savarsirea repetata a unor infractiuni, de catre aceeasi persoana, impotriva ta....pur si simplu LEGEA NU PREVEDE! :angel:
iar unde legea nu distinge...nici judecatorul nu poate distinge :bash:
HalbaSus
QUOTE(Cezar81667)
Eu ash sugera, si aplicarea art.73 lit.b C.Pen...pentru ca, nimeni nu baga de seama si reversul medaliei săvîrșirea infracțiunii sub stapinirea unei puternice tulburări sau emoții, determinata de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenta, printr-o atingere grava a demnității persoanei sau prin alta acțiune ilicită grava.
In fond, care-i diferenta intre paparazzul care a dus la decesul princesei Diana si ziarista de bucuresti? De dotare tehnica bicycle.gif


Adevarul e ca si ceea ce ai spus tu acum e atat de gresit din toate punctele vedere incat m-ai provocat sa incalc regulamentul si sa trec la atacuri la persoana, dar pentru ca eu sunt un om mai bun decat basescu nu o sa fac asta biggrin.gif ... fiecare cu parerea lui... eu cred ca intrebarea "Ce procent credeti ca veti obtine?" pusa in ziua referendumului este absolut legitima, nu neaparat deosebit de inteligenta dar era perfect normala... daca era cu adevarat ostila il intreba asa: "Domnu' presedinte cand o sa returnati casa din mihaileanu ? Cu flota ce s-a intamplat ? O sa se alieze PD-ul cu PSD-ul ? Ce relatii exista intre Dvs si Elena Udrea ? Cum se face ca fiica Dvs are un BMW seria7 iar dvs aveti doar un vw golf ieftin, nu v-ati permis o masina mai scumpa ? Ce legaturi aveti cu ALRO ? Obisnuiti sa trimiteti multe biletele ?" Eu daca eram in locul ei cam asemenea intrebari puneam... sunt curios ce facea atunci daca de la intrebari stupide dar destul de inocente a reactionat asa.
AlexTM
Halba, nu a fost o singura intrebare. Hartuiala a inceput de la casa de marcat, chiar daca intrebarile au fost simple si potrivite momentului.
Watcher
Cand transmiti catre presa informatia 'vedeti ca la ora cutare sunt la cumparaturi in locul cutare' e greu sa zici dupa aia ca ai fost hartuit de paparazzi...
Kun95299
Eu puneam SPP u pe ziarista, si nimeni nu mai audea de ziarista vreo 2-3 luni. Viata privata e VIATA PRIVATA!!! Cum v-ati simti, ca cineva sa traga cu urechea cand vorbiti cu sotia, cand credeti ca sunteti numai voi doi, dupa care sa dati drumu la televizor si sa vedeti/auziti discutia impreuna cu toata tara? Spiranda aia e tare tare nesimtita, necioplita, ca si toti jurnalistii din romania.
Am vazut una care s-a dus sa voteze de 2 ori, a fost prinsa, iar acuma ii umbla gura ca ea de fapt nu voia sa fraudeze alegerile, ci doar voia sa vada daca se poate. Pai asa pot sa incerc si eu sa vad daca pot sparge o banca, nu?
Cezar81667
QUOTE(HalbaSus)
. fiecare cu parerea lui... eu cred ca intrebarea "Ce procent credeti ca veti obtine?" pusa in ziua referendumului este absolut legitima, nu neaparat deosebit de inteligenta dar era perfect normala... daca era cu adevarat ostila il intreba asa: "Domnu' presedinte cand o sa returnati casa din mihaileanu ? Cu flota ce s-a intamplat ? O sa se alieze PD-ul cu PSD-ul ? Ce relatii exista intre Dvs si Elena Udrea ? Cum se face ca fiica Dvs are un BMW seria7 iar dvs aveti doar un vw golf ieftin, nu v-ati permis o masina mai scumpa ? Ce legaturi aveti cu ALRO ? Obisnuiti sa trimiteti multe biletele ?" Eu daca eram in locul ei cam asemenea intrebari puneam... sunt curios ce facea atunci daca de la intrebari stupide dar destul de inocente a reactionat asa.


Parerile mele...si variante (inventate)de raspunsuri: :angel:
1.Casa din Mihaileanu, o s-o restitui dupa Bombonel http://www.guv.ro/declavere/avere/nastase_...n_declavere.pdf

2.Cu flota? Intrebati primul minstru de la acea vreme...dupa parerea mea, NUMAI ministrul transporturilor nu avea pra mare drept, fara girul Primului Ministru!!

3.Doar peste cadavrul meu

4.Ce relevanta are?

5.Daca nu ati observat..fiica mea are cateva kg mai mult ca mine. Ea are nevoie de o masina solida. Eu am nevoie de o masina mai mica, sa ma pot strecura printre meandrele oligarhilor beer.gif

6.Care...ALRO?

7.Respectivele biletele erau, de fapt, REZOLUTII puse in mod legal, pe documente gresit indreptate arigato.gif
Cezar81667
ca sa fiu si eu, nitel a dreaq: CE CAUTA, DE FAPT, PRESEDINTELE LA CUMPARATURI? Nu exista serviciu protocol, la cotroceni? Sotia sau fiica nu puteau face singure cumparaturile de rigoare? Ditai presedintele merge cu traista-n batz la selgros...
Imaginea institutiei Prezidentziale mi se pare foarte shifonata, numai si din acest punct de vedere.
"presedintele ce-l vedetzi....el nu e sheful tzarii romanesti...ci e om de rand" - parafrazandu-l stalcit, pe eminescu
_Theo_
cand te inhami la o asa functie, nu prea mai ai viata privata.
Daniel65671
Romani imputiti si tigani parfumati (de Traian Ungureanu)

"Inainte de revizuirea Constitutiei, revizuirea ipocriziei. Cine il acuza pe presedintele Basescu de discriminare si atac la presa?

De parcela cu discriminarea s-a ocupat ceva ce se cheama Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Ce impostura! Consiliul cu pricina a decazut din drepturi, dintr-un motiv simplu: tace viteaz, de la infiintare, despre rasismul declarat si repetat al lui Corneliu Vadim Tudor. „Romania Mare“ insulta, pe nume si rasa, evrei, tigani si unguri. MilcConsiliul tace.

Nu citeste „Romania Mare“. Sau citeste, dar nu are curajul sa priceapa. De asta a refuzat Consiliul sa apere, macar cu vorba, oamenii pe care vomeaza artizanal Vadim Tudor. Sau Vadim Tudor nu e un personaj public? Un Senator e model de comportament public, in aceeasi masura ca Presedintele Basescu.

Si daca Basescu e vinovat de cuvinte rostite intre patru ochi, linga sotia sa, de ce ar fi nevinovate porcariile tiparite intr-un ziar? E simplu. Ca sa prelungesc martiriul pudic al gardienilor din Consiliu, o sa spun asa: Consiliul se c... pe el de frica lui Vadim. In pauze, acelasi Consiliu linge bocancul stapinilor lui de partid. Si cu asta gata.


Consiliul e o gaura in buget, iar consilierii, o trupa de romani imputiti care viseaza tigani parfumati.

A doua parcela, atacul la presa, a fost luata in grija de Clubul Roman de Presa, ceva condus de cineva care-si sudeaza celebritatea rastindu-se singur in morga, sub numele de C.T. Popescu. Ziarist stricat de nesat cristic. C.T. Popescu gindeste ca presedintele Basescu a incitat la violenta, smulgind telefonul din mina ziaristei Pana.

Daca asta e incitare, atunci articolele publicate de ziaristul Popescu, in „Adevarul“, prin iunie ’90, in prelungirea bitelor mineresti, cum se cheama? Popescu s-a mutat la morga confort doi.

Apropo de case si sedii de studiu: ne spune Clubul Roman de Presa ceva despre vilele si semi-castelasele membrilor sai? Altfel o sa raminem cu impresia ca toate sint ridicate din economii deontologice.

Oricum, Clubul a ratat ocazia de a se pronunta asupra nivelului profesional al ziaristei Pana, agatatoarea de presedinti care mitraliaza intrebari de doctrina: cumparaturile astea sint pe o saptamina?

Presa romana a terminat referendumul in pozitia sluj. La oligarhi. Saptamini in sir eminentele lor jignite au produs unul si acelasi lucru. Intrebari idioate. Ipoteze otravite. Jurnalism categoria Pana: cine il sprijina pe Basescu e os din lingaii lui Ceausescu, vine-vine dictatura, Parlamentul e neprihanit. Normal.

Solda ziaristului si solda parlamentarului de la oligarh se trag: de la 10 mii de euro in sus si de acolo, pe firul prostitutiei, in jos, cit mai jos. Cam multe cumparaturi, stimati membri CRP. Acum e momentul sa va razbunati: ati fost umiliti la referendum si ati gasit pretextul in rabufnirea lui Basescu. Prostituatele romane de presa isi recuceresc virginitatea.

Mari romani imputiti viseaza tigani parfumati. Traian Basescu nu trebuie sa regrete, iar cititorii romani sint datori cu un singur lucru: boicotul."

Cotidianul, Traian Ungureanu, 25 mai 2007

Si eu as adauga: boicotul politicienilor!...
Watcher
QUOTE
Cine il acuza pe presedintele Basescu de discriminare si atac la presa?

Cei care ii enumera in articol si pe care autorul incearca sa ii discrediteze, dar si ceva oameni simpli (uite aici pe forum cateva pareri).

Nu crezi insa ca faptele sunt mai importante?

Adica daca violezi pe cineva dar cel care te-a filmat este un fost puscarias, tu nu esti vinovat de viol?

Si ma mai deranjeaza o chestie de innebunesc:
QUOTE
Apropo de case si sedii de studiu: ne spune Clubul Roman de Presa ceva despre vilele si semi-castelasele membrilor sai? Altfel o sa raminem cu impresia ca toate sint ridicate din economii deontologice.

Este exact chestia despre care vorbeam dinainte : lupta de clasa.

A fi bogat nu e un lucru rau. Trebuie sa intelegem asta odata cu renuntarea la comunism.
Deci: nu trebuie nimeni sa isi justifice averea oricui intreaba, pana cand nu exista dubii asupra legalitatii unor operatii. Iar atunci cand exista, cei care ridica acele acuzatii trebuie sa le demonstreze.
Un alt principiu de baza al dreptului smile.gif

Iar ca ultim comentariu, trebuie sa repet ochestie zisa de Badea: "Ce misto e sa te lupti cu oligarhii si sa iei partea poporului cand esti imbracat in costum de 3000 euro si ceas de 20 000". Asta doar ca sa folosesc aceleasi argumente aduse de dl Ungureanu, dar in sens invers. :bash:

EDIT: PS: Mi-am adus aminte un comentariu foarte dragut auzit zilele trecute:
QUOTE
Da cand nu-stiu-ce-patron de fotbal l-a facut pe Mutu tiganus de ce ne-am scandalizat cu totii?


Iar daca acest articol nu e jenant...
Cezar81667
http://www.infonegocio.com/xeron/bruno/italy.html

scoateti "italia" si puneti "romania" ,
ozz86651
QUOTE
A fi bogat nu e un lucru rau.


Ba e chiar superb. Singura problema ar fi sursa banilor. In functie de profesie si mosteniri, bogatia poate sa puna semne majore de intrebare. Nu-mi spune mie ca in profesii in care se cistiga putin legal dar surse de cistig ilicit sint la tot pasul, nu trebuie sa-mi pun probleme. Cind vad politist cu vila si vames cu 3 bemeweuri, mi-e foarte clar ce se intimpla acolo. In nici un caz nu e sudoarea fruntii, vreo matusa, specula la bursa... adica or fi si astea dar nu in 99% din cazuri.
Iar daca sint stat primul semn de intrebare mi-l pun cin vad diferenta intre averea individului si declaratia de venit. De unde vin ceilalti bani si, pentru inceput, de ce nu a platit impozit pe ei?
Watcher
Pai asta am zis si eu smile.gif
QUOTE
A fi bogat nu e un lucru rau. Trebuie sa intelegem asta odata cu renuntarea la comunism.
Deci: nu trebuie nimeni sa isi justifice averea oricui intreaba, pana cand nu exista dubii asupra legalitatii unor operatii.


Dar continua sa ramana valabil si
QUOTE
cei care ridica acele acuzatii trebuie sa le demonstreze
smile.gif

EDIT:
Mai aveam o idee legata de articolul dlui Ungureanu de mai sus. M-am intrebat daca Consiliul asta chiar nu face nimic sau daca dl Ungureanu (voit sau nu) a ignorat pana acum activitatea CNCD.
Am dat si eu un search si uite ce am gasit:
1) articol 1
2)exemplu de comunicat al CNCD, mai sunt acolo o gramada, la fel ca si cel cu ziarista
3)monitorizarea presei legata de CNCD iarasi, cu minimul search gasesc un articol in care se specifica consiliul si 'vadim'

Desi ca sa infirmi afirmatia 'consiliul nu face nimic / consiliul niciodata nu l-a atentionat pe vadim' este suficient sa aduci 1 singur exemplu ('consiliul a facut ceva / consiliul l-a atentionat pe vadim o data fac pariu ca gasim mult mai multe exemple.

Asa ca iata cum dl Ungureanu scrie un articol care deformeaza realitatea doar pt a sustine un punct de vedere (a manipula opinia?). De dansul de ce nu ziceti ca e aservit unor interese, cum scrie mai sus despre Cristoiu? blink.gif blush.gif

Pentru ca, evident, doar Basexu are dreptate si e CURAT, iar ceilalti sunt manati in lupta de interese meschine si aserviti oligarhilor, comunistilor, burghezilor, rusilor...
Legionaru'
Domnul Basescu ne-a delectat cu un mesaj politic intr-o catedrala.
Frumos din partea dumnealui.
Elena A.
S-o fi popit omu' intre timp .... :bash:
Daniel65671
Am sa va mai spun ceva ce nu a aparut in presa:

Pe vremea cand Basescu era ministru la Transporturi se tineau niste Comitete inteministeriale (pentru integrare europeana), organizate de Ministrul integrarii si la care participau alti ministrii si diversi directori.

O data, vorbea o directoare, prezentand ceva tehnic si cam plictisitor, e adevarat, la care Basescu se scoala si pleaca din sedinta, zicand ca el are treburi mai importante decat sa asculte cum vorbeste un directoras!...

Si altceva: nu uitati ca Basescu l-a "mancat fript" pe Roman la sefia partidului, de l-a facut de a plecat din PD (si din politica, de fapt).
Mariustom
QUOTE(Daniel65671)
... nu uitati ca Basescu l-a "mancat fript" pe Roman la sefia partidului, de l-a facut de a plecat din PD (si din politica, de fapt).


Șiii ??? Bine i-a făcut :bash:
PD-ul a crescut, mi se pare, față de atunci.
Ca să nu vorbim de "puterea politică personală" a d-lui Petre Roman blush.gif , care cam tinde spre 0.
Niciodată nu l-am "simpatizat", ca om politic.
Legionaru'
QUOTE(Mariustom)
QUOTE(Daniel65671)
... nu uitati ca Basescu l-a "mancat fript" pe Roman la sefia partidului


PD-ul a crescut, mi se pare, față de atunci.


Foarte adevarat!
S O R I N
A crescut din "vina " lui (Base) si a unor oameni precum Blaga sau Boc..

Oricum a demonstrat ca prin iesirea de la guvernare (PD -ul) si pierderea

puterii momentan au castigat foarte mult electorat pt viitoarele alegeri in

care sigur ei vor fi :1: ...



Ah si ce mi place ca si au furat o cei care au vrut sa l dea jos... biggrin.gif

Inca ceva ,vorba lui Vanghelie : " E cel mai baiat adevarat, e number 1 "

............... laugh.gif laugh.gif laugh.gif
HalbaSus
Boc a demonstrat foarte clar că s-ar alia și mâine cu PSD-ul dacă nu ar ieși scandal prea mare din treaba asta. Când vorbim de PD vorbim totuși de o fracțiune a FSN-ului, iar "ura" față de PSD e mai mult una de fațadă.
Desigur, acum popularitatea PD-Băsescu e foarte mare în rândul populației care mai are interes să se prezinte la vot... și probabil se va repeta istoria alegerilor de la primărie: Băsescu a câștigat prima dată funcția de primar general dar nu și consiliul - a doua oară a câștigat și consiliul - și după cum am înțeles de la cei din București de atunci toate problemele capitalei s-au rezolvat din acel moment iar cazurile de corupție din cadrul administrației locale au dispărut cu desăvârșire - sunt convins că același lucru se va întâmpla și la nivel național... o să fie băsescu președinte, guvern PD, parlament PD, justiție PD, poliție PD și vai ce bine o să fie... mai ales că PD-ul e un partid în care sunt doar oameni cinstiți, ne-oligarhi și lipsiți de orice fel de grupuri de interese.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.