Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Presedintele suspendat....Noi cu cine votam?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Watcher
ref la tot mesajul:
+1 smile.gif (foarte frumos punctate problemele 'alegatorului' :bash: roman

ref la asta:
QUOTE
O sa ma duc in schimb sa votez impotriva lui Basescu pentru a penaliza conduita lui

Asta inclinam si eu initial, dar in functie de ce va insemna neprezentarea s-ar putea sa nu ma duc deloc. Traiesc cu impresia ca daca referendumul va fi valid, are sanse mari sa fie 'reinstaurat'.
Asa ca e foarte posibil sa nu ma prezint la vot.
T u d o r
Stati linistiti ca schimba astia legea si o sa-l aveti pe Vaca presedinte pana la alegerile viitoare, din 2009. Acum sper sa fiti mai multumiti, ca nu o sa mai fie scandal si se va putea fura in voie. Cu basescu macar se certau si se dadeau unii pe altii in gat. Asa... va fi mult mai bine, ca pana in 2004, epoca de aur a revenit!
BTW, ati vazut consilierii noului presedinte? biggrin.gif
ncristi
QUOTE
O sa ma duc in schimb sa votez impotriva lui Basescu pentru a penaliza conduita lui


Halba - de cater ori ai penalizat conduita parlamentuli?... sau de cate ori ai vrut sa o faci in ultima perioada ? smile.gif

... sau de cate ori ai penalizat conduita lui Iliescu ? ... dar a lui vadim?

Eu pe asatia ii consider de 100000000000000000000 x mai vinovati de cat basescu care, daca te uiti mai atent, nu a fcaut asa mare rau (de ex. nu a chemat minerii biggrin.gif ).

Daca Basescu nu-l exorciza pe vadim , iliescu sau voiculescu asa incat astora sa le para un diavol cu coada bifurcata si cu tyridentul in stanga vorbind in parlament probabail ca nu-l suspendau...
Watcher
QUOTE
ai penalizat conduita lui Iliescu ? ... dar a lui vadim

De fiecare data cand am putut vota smile.gif S-a intampalt ca votul meu sa nu conteze, sa fie in tabara necastigatoare, dar am votat impotriva celor pe care i-ai spus smile.gif
florin55503
halba cota unica de impozitare a fost ideea societatii civile. lui nastase i-a sunat foarte bine la urechiusa, si mai bine dupa ce si-a facut calculele. dar a intervenit tatuca Iliescu si a zis NU. si nu a ramas.

desi voi il blamati pe basescu eu totusi consider ca a avut ceva realizari privind in urma. a reusit un balet destul de elegant intre UE si SUA. si pana la urma treaba lui era sa comenteze ceea ce i se parea ca nu este ok si a facut chestia asta. are porniri de mic tiran este iar adevarat. si inca un lucru important a condamnat comunismul.

ceea ce s-a intamplat ieri in parlament, dovedeste ca se urmareste doar lichidarea politica a lui basescu, calcandu-se in picioare constitutia si furandu-se dreptul poporului de a decide, daca il mai vrea sa nu pe base. deja lupta s-a mutat pe un teren minat. oare care sunt conditiile in care un Parlament poate fi dizolvat? sa vezi atunci haos.

daca aceasta lichidare politica a lui traienel esueaza, adversarii lui vor fi morti din punct de vedere politic. nu stiu cine in afara de nucleul electoral dur ii mai va vota indiferent ca e vorba de PSD, PNL etc.
ncristi
Daca lichidarea nu esueaza inseamna ca suntem un popor de fraeri si gura casca.

Deciziile luate de parlament sunt CLAR decizii politice si trebuiesc pedepsite la referendum.

Niste mizerabili...intr-adevar modificarea legii referendumului era urgenta romaniei. Trebuia sa fi avut macar bunul simt sa o modifice inainte de suspendare sau eventual dupa referendum.

Este incredibil cat de rapid pot vota legi in favoarea lor... cred ca este un record ...smile.gif
T u d o r
Eu cred ca vor fi morti si daca le reuseste proiectul asta, ba mai abitir, ca-l transforma intr-un martir al democratiei. biggrin.gif
Mie mi se pare ca PNL a destabilizat grav situatia diplomatica a Romaniei, dovada fiin chiar faptul ca summitul NATO care trebuia gazduit la Bucuresti a fost amanat fara explicatii. Hoararea de a retrage trupele din Irak a lui Atanasiu si apoi a intregului guvern PNL fara a consulta pe americani a deranjat vizibil. E pacat ca astfel de diletanti ne strica imaginea de tara membra a Nato.
Dupa articolul din presa germana (Frankfurter Allgemeine Zeitung) se pare ca si imaginea in UE are ceva de suferit, dar probabil ca tot Basescu e de vina... biggrin.gif

Imi cer scuze pentru lungimea articolului si implicit a postului meu, dar sa-l citim: biggrin.gif

"Frankfurter Allgemeine Zeitung:

Cleptocrații fac puci la București
(de Karl-Peter Schwarz)

"Puciul se pregătește de săptămâni întregi la București. Un puci ascuns sub anonimitatea de parlamentar. Scopul loviturii de stat pusă la cale de Parlament este readucerea justiției române sub influența guvernului și a grupurilor sale de interese. Aceste grupuri de interese care l-au indepărtat pe Traian Băsescu vor să nu mai existe pe viitor nici o forma de control asupra fraudării banilor publici și a spălărilor de bani. O altă cauză a suspendării este faptul că lupta președintelui nu era absolut deloc compatibilă cu nevoia parlamentarilor români de a se feri de lege. În România foștii comuniști si foștii securiști s-au privatizat, foștii agenți ai Securității dețin astăzi funcții de conducere în diverse companii, sunt patroni de ziare și televiziuni. Și pe lângă aceasta își mai permit să dețină partide, așa cum au Voiculescu, Becali, Vadim Tudor. Și, paradoxal, tocmai Voiculescu este președintele comisiei parlamentare care l-a "anchetat" pe președintele Traian Băsescu. Insa dușmanul cel mai mare al președintelui Băsescu este egoul său supradimensionat, datorat in parte și adulației publicului larg. Șeful statului român, recent suspendat, vorbește uneori înainte de a se gândi, ajunge sa sacrifice planuri anterioare pentru anumite condiții de moment, își înlătură consilierii de valoare (vezi cazul Pleșu) și are tendința de a se lupta pe mai multe fronturi, pierzând uneori din vedere lucrurile importante."

Se pare ca de la distanta se vede mai clar, ei nefiind ancorati iremediabil in simpatii si antipatii, ca noi. smile.gif
florin55503
un articol extrem de scurt, direct, obiectiv.

chiar vroiam sa precizez. ne bagam picioarele in obligatiile NATO si in relativ buna relatie cu SUA doar pentru ca prea iubitul premier doreste sa faca exact invers decat suspendatul base. daca pana acum il acuzau pe base ca sacrifica interesul national pt satisfacerea egoului lui, atunci ei ce fac
Mikidutzaa
QUOTE
Daca tu crezi ca o guvernare poate face lucruri bune pentru o natiune esti naiv, nu exista asa ceva, toate guvernarile sunt proaste, cu cat mai putine lucruri fac cu atat e mai bine. Problema mea cu basescu e tocmai ca a facut prea mutle lucruri negative, destabilizatoare, destructive, daca nu avea obsesie cu alegerile anticipate, daca nu se baga in fiecare chestiune care il interesa chiar daca respectiva problema era a justitiei sau a parlamentului atunci il respectam, dar el o da pe aia cu "Doar hotii si coruptii vor liniste"... ei bine, poate ca eu sunt hot si corupt dar si eu imi doresc liniste.


Deci era mai bine pe vremea lui Nastase, ca era foarte liniste?

Sau era mai bine ca Basescu sa inchida ochii la magariile din guvern (vezi energia unde e un proces pe rol cu probe publicate in ziare care mie mi se par foarte clare, sanatatea, etc.)?

Normal ca a vrut alegeri anticipate ca sa castige puterea ca lumea de la pesedei, sa nu i se poata intampla ce i se intampla acuma. Si normal ca a dat mai mult in PNL, ca doar e lupta politica, nu?

Si DA, eu ma astept de la un partid liberal sa aiba idei de dreapta pe care sa si le sustina sus si tare si nu invers!
Watcher
QUOTE
Sau era mai bine ca Basescu sa inchida ochii la magariile din guvern (vezi energia unde e un proces pe rol cu probe publicate in ziare care mie mi se par foarte clare, sanatatea, etc.)?

Pai a inchis ochii cat era si fratele in schema smile.gif
I-a deschis cand l-au sarit din schema wink.gif
T u d o r
Watcher, fratele din cate stiu eu cumpara energia de la un "holding", procesul e legat de cei care o luau direct de la electrica si se refera la MODUL in care o luau acestia. Contractele comerciale dintre doua societati comerciale private sunt litera de lege, discutia se punea la contractul pe care o societate comerciala privata a facut afaceri cu statul. biggrin.gif
Mikidutzaa
Mie mi se par mai putin importante motivele pentru care Basescu a facut scandal la cat fura aia si a asmutit procuratura pe ei. Daca era "liniste" aia furau in continuare. Asa macar poate i-a facut pe unii sa se gandeasca de doua ori inainte sa fure cu nesimtire.
florin55503
QUOTE(Mikidutzaa)
Mie mi se par mai putin importante motivele pentru care Basescu a facut scandal la cat fura aia si a asmutit procuratura pe ei. Daca era "liniste" aia furau in continuare. Asa macar poate i-a facut pe unii sa se gandeasca de doua ori inainte sa fure cu nesimtire.


e na!! te asigur ca acel contract merge in continuare fara probleme. crede-ma ca stiu ce spun
Han.solo
Ceea ce mi se pare incredibil e cum se va ajunge la concluzia ca cei mai buni politicieni, patroni, etc, ar trebui sa fie straini. Adevarul e ca in tarile aflate puternic sub talpa comunista peste noapte s-au format business-mani aflati sub grija partidelor, pe de o parte din motive pecuniare, pe de alta parte ca ,,mai bine sa fie al meu decat un strain". Si s-a vazut: vezi litoralul romanesc cumparat de alde Micula, Copos, etc, vezi cel bulgaresc cumparat de nemti. Unii au facut afaceri fara sa aiba habar de domeniul ala (ca se poate si-i ajuta statul), altii au investit si au facut management/marketing de performanta.
Morala e ca acum chiar toate partidele reprezentative au ajuns la acelasi nivel (OK, PSD-ul totusi nu poate fi intrecut). Toti au Hrebenciucii, Paunestii, Bercenii, Miculii si alti cativa purtati pe brate de partide si de media aservita.
Ieri la Nasul un liberal a facut o afirmatie sincera: ,,Nu va asteptati ca meritul intrarii in UE e al altcuiva decat...UE. Si cu Nastase s-ar fi intrat in UE".
HalbaSus
QUOTE
Deci era mai bine pe vremea lui Nastase, ca era foarte liniste?

Nu era mai bine, dar nici mai rau, era ca si acum, nu exista absolut nici o diferenta intre ce era inainte si ce e acum, s-au schimbat cateva personaje, s-au mai transferat unele treburi de la unii la altii dar per total e la fel de bine/rau.

QUOTE
Mie mi se par mai putin importante motivele pentru care Basescu a facut scandal la cat fura aia si a asmutit procuratura pe ei. Daca era "liniste" aia furau in continuare. Asa macar poate i-a facut pe unii sa se gandeasca de doua ori inainte sa fure cu nesimtire.


Stii cum e, poate ca ai dreptate, poate ca e asa, dar chiar si daca e asa cum zici tu si "aia" nu mai fura de frica procurorilor asmutiti de basescu... e chiar mai rau decat daca s-ar fura.
In momentul in care presedintele, incalcand principiul separatiei puterilor in stat, trimite procurorii pe capul unor tinte alese de el... mi se pare extrem de grav... desigur poate aia sunt hoti, dar totusi ar trebui sa credem in prezumtia de nevinovatie, presupunand ca ala e nevinovat, si chiar nu exista dovada impotriva lui, tu crezi ca un procuror roman, trimis sa ancheteze pe cineva din ordinul direct al lui basescu (sau a altui presedinte), se va intoarce zicand "shefu, n-am gasit nimic, omul e nevinovat, dispun neinceperea urmaririi penale" ? Eu nu cred. Prefer sa stiu ca toti hotii si coruptii sunt in libertate decat sa stiu ca presedintele decide cine e corupt/hot si cine nu.
ozz86651
Daca aia sint hoti nu e o problema. Justitia ideala e aia care pedepseste TOTI vinovatii si nici un nevinovat. Cum aia nu exista, justitia umana (din tari civilizate, nu totalitare) se concentreaza in primul rind pe nevinovati. E mai putin important citi vinovati scapa, important e sa nu fie pedepsit nici un nevinovat. Plecind de aici ca punct de temelie, justitia e cu atita mai buna cu cit pedepseste mai multi vinovati (atita vreme cit nu angreneaza nevinovati si cit pedepsele sint cinstite). Pe ce principiu sint selectati vinovatii astia conteaza mai putin si nu e asa groaznic.
Pina la urma coruptia scade pentru nu stii cine iese la urmatoarele alegeri si cum se va razbuna. Acum esti in gratzii, dar miine esti vinovat.
florin55503
diferenta intre acum si atunci e ca in momentul resp libertatea presei era relativa (acum pot sa injure si sa spurce puterea in voie, pe cand pe vremea lui nastase ti-o furai ca si ziar sau patron de ziar destul de rau), acum am salariul real pe cartea de munca gratie cotei unice.

ma indoiesc ca in cazul in care psd-ul ramanea la putere nu se activa clauza de salvgardare. eu sunt sigur ca eram amanati. nastase a fost un bun premier si organizator dar a fost subjugat intereselor de partid
HalbaSus
O fi fost relativa... si e adevarat ca mare parte din presa era sub controlul PSD-ului... dar Basescu nu ar fi castigat fara "liderii de opinie" (expresie pe care eu inca nu o inteleg) care si-au exprimat clar simpatia fata de basescu.

QUOTE
ma indoiesc ca in cazul in care psd-ul ramanea la putere nu se activa clauza de salvgardare. eu sunt sigur ca eram amanati. nastase a fost un bun premier si organizator dar a fost subjugat intereselor de partid

QUOTE
Ieri la Nasul un liberal a facut o afirmatie sincera: ,,Nu va asteptati ca meritul intrarii in UE e al altcuiva decat...UE. Si cu Nastase s-ar fi intrat in UE".


Nu am vazut emisiunea dar sunt de acord cu respectiva afirmatie, daca UE nu vroia sa ne ia nu ne lua indiferent cine era presedinte iar daca vroia sa ne ia ne lua chiar si cu nastase, pana la urma negocierile au fost facute in perioada nastase, si nu scria niciunde "daca iese asta presedinte nu mai intrati in UE".
De asemenea cred ca si cota unica ar fi intrat pana la urma, chiar daca iesea nastase presedinte. Anumite lucruri pur si simplu nu pot fi evitate.
florin55503
QUOTE(HalbaSus)
O fi fost relativa... si e adevarat ca mare parte din presa era sub controlul PSD-ului... dar Basescu nu ar fi castigat fara "liderii de opinie" (expresie pe care eu inca nu o inteleg) care si-au exprimat clar simpatia fata de basescu.


basescu a castigat pe votul negativ dat psd-ului in general si nastase in particular. si ce a deranjat la psd a fost exact politica asta a pumnului in gura, de mafie gen cosa nostra. nu cred ca cineva poate pune in discutie abilitatile si realizarile lui nastase ca si prim ministru.
si tocmai prin masinatiunile care le fac si acum devin din ce in ce mai nesuferiti. cred ca isi dau seama ca au mers prea departe, au intrat pe un drum fara intoarcere. e ceva de genul ori, ori. fara a se lua in considerare ca summitul nato a fost mutat din buc, ca SUA a cam rupt legaturile cu RO. interesul national poate sa mai astepte cat timp ei au treaba sa il matraseasca pe basescu, sau poate sa fie calcat in picioare (interesul si relatiile cu SUA) doar pt ca trebuie sa facem inversdecat base
florin55503
reactii in presa din vest:
http://www.hotnews.ro/articol_70944-Presa-...iescu%27%27.htm
Baby Blues
Concluzia este ca suntem de rasul lumii? :bash:
_Constantin_
Absolut. In nici un caz nu suntem de fala. Iar daca toata aceasta ambramureala va duce la un rezultat singurul lucru care va iesi va fi un precedent periculos, in ambele sensuri.
Baby Blues
Am 2 probleme: una cu Basescu si una cu presedintele tarii.
Dupa ce imi voi spune pd.v, sper ca nu voi mai interveni pe acest topic:
1. Basescu nu detine adevarul suprem si nici nu e primul om care enunta si denunta public faptele de coruptie. Nu cred ca a tipat mai tare decat presa si alti politicieni. Nu cred ca a avut un ecou deosebit faptul ca striga peste tot ca e coruptie in Romania. Cine nu stie lucrul asta? De 17 ani ne lovim de aceleasi lucruri: Sistem sanitar putred si corupt, vamesi corupti, institutii publice care se afla in slujba functionarilor, etc. Astea le stim toti dar se gaseste vreun reporter destept care gaseste un medic care a cerut bani pt nu stiu ce operatie si se mira indelung in reportaj exprimandu-si nedumerirea. Ce e domle , reporterul nu a fost pe la spital? Nu a dat spaga niciodata? El sau parintii nu au trecut prin spital niciodata ? Stam si ne miram ca "prostii" dupa 17 ani ca exista coruptie si spaga sau orice alte tare cunoscute.
2. Nu sunt de acord cu un precedent de demitere a unui presedinte de tara. Nu suntem in tari bananiere sa schimbam un presedinte pt. ca nu mai corespunde cu "idealurile" unora sau altora, chiar daca sunt bune sau rele.
Bine ca la noi nu se baga armata in joc ca la turci.
ncristi
QUOTE
Nu sunt de acord cu un precedent de demitere a unui presedinte de tara. Nu suntem in tari bananiere sa schimbam un presedinte pt. ca nu mai corespunde cu "idealurile" unora sau altora, chiar daca sunt bune sau rele.
Bine ca la noi nu se baga armata in joc ca la turci


Perfect de acord.
Cezar81667
QUOTE(stefan_adrian)
Am 2 probleme: una cu Basescu si una cu presedintele tarii.
Nu sunt de acord cu un precedent de demitere a unui presedinte de tara. Nu suntem in tari bananiere sa schimbam un presedinte pt. ca nu mai corespunde cu "idealurile" unora sau altora, chiar daca sunt bune sau rele.


nu suntem in fatza unui precedent...ci al unui AVERTISMENT dat de PSD tuturor celorlalte partide: "indiferent de aliantele voastre, tot la mana noastra!...
Basescu a facut o singura greseala in tot timpul mandatului - a actionat precum VCTudor: a "tras" in toata lumea, facandu-si dusmani peste tot. Si din parta celor vizati direct si din partea ....amicilor "delli amici" :bash:
Inevitabil, Adevarul supara! arigato.gif
_Constantin_
Vere nu suntem in curtea scolii si facem baza de unii ( PSD), e vorba totusi de presedinte si opozitie. Daca au ajuns sa se poarte ca niste copii rasfatati atunci e de rau. PENTRU NOI.
marinescu105190
Vezi AICI imagini si filmulete de la manifestatii pro Basescu!
Mariustom
D-le Marinescu, aveți 2 mesaje și în ambele faceți reclamă la acel site.

Vă rog să vă abțineți :evil: :boxing: !!!
S O R I N
Mariustom citind acest topic am observat poza de la avatarul tau.

Da mi voie sa o pun si eu in aceasta perioada mai grea pt Base...

Oricum respect.
Legionaru'
Bai fratilor ce ma dor ochii de la portocaliul asta! :stretcher:
MadMax
Poate preferi rosu? :angel:
S O R I N
Nu ...cred ca prefera roz... laugh.gif laugh.gif

(nu te supara Florine dar nu m am putut abtine)[/u][/b]
Legionaru'
Nu Sorinele, nu prefer roz.
Prefer pe Elena Udrea. whistling.gif
S O R I N
Cine nu ar prefera o.... :angel:
Baby Blues
QUOTE(Cezar81667)
QUOTE(stefan_adrian)
Am 2 probleme: una cu Basescu si una cu presedintele tarii.
Nu sunt de acord cu un precedent de demitere a unui presedinte de tara. Nu suntem in tari bananiere sa schimbam un presedinte pt. ca nu mai corespunde cu "idealurile" unora sau altora, chiar daca sunt bune sau rele.


nu suntem in fatza unui precedent...ci al unui AVERTISMENT dat de PSD tuturor celorlalte partide: "indiferent de aliantele voastre, tot la mana noastra!...
Basescu a facut o singura greseala in tot timpul mandatului - a actionat precum VCTudor: a "tras" in toata lumea, facandu-si dusmani peste tot. Si din parta celor vizati direct si din partea ....amicilor "delli amici" :bash:
Inevitabil, Adevarul supara! arigato.gif

Adevarul in sine nu supara si nici nu deranjeaza. Momentul in care adevarul este deranjant estedoar atunci cand ti-e aratat si stai dupa gratii sau atunci cand acesta te impiedica sa faci diferite afaceri.
Oricum ca si pe timpul PSD_ului nu va fi niciodata. :bash:
DRAGOS
QUOTE(S O R I N)
Mariustom citind acest topic am observat poza de la avatarul tau.

Da mi voie sa o pun si eu in aceasta perioada mai grea pt Base...

Oricum respect.

offtopic.gif ma alatur si eu clubului. Multumkesc anticipat! :wave:
HalbaSus
Nu mai bine puneti poza asta... e mai reprezentativa si nu deranjeaza asa tare la ochi:

S O R I N
Eh ce sa spun...Parca el nu e om ca si noi si nu are voie sa bea unu sau doua

pahare de vin.


Ne uitam la altii...
HalbaSus
Daca nu ai cunoaste persoanele, si cineva ti-ar spune ca in poza respectiva unul din personaje e presedintele unei tari... Tu pe cine ai paria ?
Nu sunt eu cel care sa arunce cu piatra in cineva care bea un pahar de vin (sau chiar mai multe). Dar poza mi se pare absolut reprezentativa pentru caracterul lui Basescu. La ora actuala sunt convins ca atunci cand nu l-am votat pe nastase am facut o mareee greseala. Si ca sa nu mai repet aceasta greseala la alegerile viitoare nu o sa mai onorez cu prezenta sectiile de votare. biggrin.gif
Mariustom
Ouaaaau, ce poză "umană" biggrin.gif arigato.gif
Lăsând deoparte partenerul de pahar, :bandit: , poza asta și mai mult îmi arată un OM, nu o făcătură.

Degeaba a fost om politic și diplomat nea nelu, că a făcut țării ENORME rele.
Și decât curvisme, mai bine din topor, deocamdată.
Am mai zis-o: în zilele astea, cu economia noastră și cu nivelul de trai, nu ne putem permite să avem un președinte "lasă-mă ca să te las", așa cum există în unele țări occidentale, ca și inexistent.
Pentru a putea fi un echilibru, trebuie ca puterile președintelui să fie destul de complexe, pentru a putea fi în balanță cu parlamentul, cel puțin.

Asta-i părerea mea, și o susțin tongue.gif :wave:

PS:
QUOTE(HalbaSus)
La ora actuala sunt convins ca atunci cand nu l-am votat pe nastase am facut o mareee greseala.


No comment :thumbdown:
S O R I N
QUOTE(HalbaSus)
La ora actuala sunt convins ca atunci cand nu l-am votat pe nastase am facut o mareee greseala.


Adevarul asta e .Mai bine il votai pe "bombonel".

Ce bine traiam noi atunci.

Daca zicea vreunu ca i de la psd luai pozitia de drepti ca pe timpul celalalt.

Ma gandeam ca fiind apropiati de varsta ai alta mentalitate,dar se pare ca

nu....

Oricum mai devreme sau mai tarziu se va vedea cine a avut dreptate acum.

Inca ceva,cu cine vorbesc ,cu orice fel de om din orice categorie sociala si

bogat si sarac si tanar sau batran si pe aici pe forum maxim 1-2 %

susutineti partea cealalta.Nu va puneti intrebari....

Adica n spe mii de oameni sunt prosti numai voi sunteti mai rasariti...

E ceva in neregula.Parerea mea.
Mariustom
Nu, Sorine, acum greșești. De ce ? Pentru că trăim în democrație și trebuie să respectăm asta, că pot fi alții, de la care nu ne așteptam, care să aibă alte idei, idealuri, etc biggrin.gif. Și care trebuie respectate.
Și, chiar și invers, "ceilalți" să zică la fel despre noi.

De fapt, actuala situație politică este încă o dovadă a faptului că țara noastră e țara tuturor posibilităților, nu SUA blush.gif biggrin.gif

Deci, încă o dată spun: dacă nea nelu a putut fi votat în majoritate de cei înșelați cu TV-ul, de ce acum se condamnă acest lucru (că marea majoritate a populației este de partea lui Băse). Și asta fără manipulări masive, așa cum au alții școală biggrin.gif blink.gif
air_wolf
toti sint o apa si-un pamint. base a tras cu dintii de serviciile secrete, ailalti au tras de ce-a mai ramas si toti ne-au tras-o noua, cei care muncim ca sa ia si ei un salariu amarit, o masina amarita, plimbari prin toata lumea...
eram ieri dimineata la aeroport si o javra de deputat a plecat singur singurel cu un microbuz din acela mare. benzinica pentru XX locuri impartita de tovarasu deputat si soferica... si mai erau microbuze acolo, probabil tot cite o jigodie asteptau.
HalbaSus
QUOTE
Adevarul asta e .Mai bine il votai pe "bombonel".

Ce bine traiam noi atunci.

Daca zicea vreunu ca i de la psd luai pozitia de drepti ca pe timpul celalalt.


Pai mie nu mi se pare ca traiesc mai bine fiindca nu l-am votat pe bombonel. Tie ti se pare ca traiesti mai bine ?
Iar chestia cu libertatea presei e relativa, presa se afla si acum sub control politic, doar ca acum exista mai multe "grupuri de interese". In plus, in perioada respectiva toti tinerii erau anti-guvernare, anti-presedinte, acum cand va vad cu avatarurile portocalii zau ca ma speriati, sunteti tineri, presedintele, statul, parlamentul, guvernul trebuie tratati cu un maxim de suspiciune, daca devii fanul unui politician renunti de buna voie la libertatea de exprimare pe care nu a putut-o lua nici "presa manipulata" a PSD-ului. Este exact ca si in cazul masinilor, daca devii fanul unei marci tinzi sa o supraevaluezi si sa-i ignori defectele. In cazul unei masini nu e o problema, pentru ca aproape toate marcile produc modele destul de bune, dar in cazul unui politician e o greseala fatala.
Daca vreti sa faceti campanie anti-parlament, anti-guvern, anti-nastase, anti-tariceanu, anti-vadim... faceti-o, si poate ma alatur si eu si altii... dar sa sustii un poltician (mai ales unul cu un caracter discutabil - in cel mai bun caz) mi se pare o mare greseala.

Ah... si nu va faceti probleme ca oricum va iesi Basescu, doar are ajutor divin garantat (la fel ca celalalt personaj din poza de mai sus:

"Dumnezeu ma va ajuta cu certitudine. Intotdeauna am avut un dialog deschis, sincer cu Dumnezeu si Dumnezeu m-a ajutat. (...) Nimic nu se intampla impotriva vointei lui Dumnezeu. Inainte de a fi presedinte, m-a iertat Dumnezeu, ca altfel nu ajungeam presedinte. "
Traian Basescu

P.S: Isi mai aminteste cineva de Mudava ? a candidat si el pentru aceasi functie, si el vorbea cu Dumnezeu la telefon.
HalbaSus
QUOTE(air_wolf)
toti sint o apa si-un pamint. base a tras cu dintii de serviciile secrete, ailalti au tras de ce-a mai ramas si toti ne-au tras-o noua, cei care muncim ca sa ia si ei un salariu amarit, o masina amarita, plimbari prin toata lumea...
eram ieri dimineata la aeroport si o javra de deputat a plecat singur singurel cu un microbuz din acela mare. benzinica pentru XX locuri impartita de tovarasu deputat si soferica... si mai erau microbuze acolo, probabil tot cite o jigodie asteptau.


arigato.gif arigato.gif arigato.gif
Mariustom
Halba, zău dacă înțeleg unele chestii la tine biggrin.gif
Și, cu altele sunt de acord arigato.gif

Cu ce nu sunt de acord sau nu înțeleg:
- da, mie mi se pare că trăiesc puțin mai bine ca înainte. Să nu uităm că PSD-ul a ținut forțat multe prețuri sub prețul real din motive populiste;
- ne acuzi că, fiind fanul unui om politic facem o mare greșeală. Sunt fanul lui Băse cu atât mai mult cu cât e vis-a-vis de PSD, PRM, PC și, mai nou, ultima intrată în cloacă, PNL. Și să nu mai vorbim de parlament (mai exact de parlamentari :puke: :bash: ). Faptul că sunt fanul unui om politic nu înseamnă că nu-i văd și greșelile. Făcând o paralelă, țin cu o echipă de fotbal oarecare. Sunt fan al ei, dar nu FANATIC. Așa și în "politică", și în rest. Atunci când ești fanatic, ești extremist, iar ASTA nu e bine. Să fiu doar fan, da, e bine. De ce ? Pentru că am un "partener" în eșicherul politic. Am pe cineva pe care îl sprijin și îl combat când greșește (se întâmplă și din astea, nimeni nu-i perfect biggrin.gif). Dacă sunt anti-toți, e ceva bătător la ochi. Înseamnă că nu mă mai reprezintă nimeni, și nici nu pot să fac o comparație.
- îl condamni pe Băse pentru "dialogul" purtat cu D-zeu. Ce e rău în asta ? Tu nu te-ai rugat niciodată ? Nu ți-ai exprimat deloc anumite stări sufletești în raport cu Forța Divină ? Nu ai văzut deloc, în jurul tău, semne "cerești" biggrin.gif ? Dacă are "păcate lumești", nu-i bine, dacă este creștin, nu-i bine. Oare cum ar arăta președintele ideal pentru voi ?

Sunt de acord cu următoarele:
- e adevărat că nu e bine să fii "în limbă" după un politician, mi-am zis părerea mai sus;
- e adevărat că libertatea presei e relativă, dar este muuult mai evidentă ca înainte;
- "daca devii fanul unei marci tinzi sa o supraevaluezi si sa-i ignori defectele" asta nu e valabil la noi ci, culmea, la unii care sunt contra lui Băse. Nu-i așa ? blush.gif biggrin.gif
- părerea ta despre politicieni, în general arigato.gif
T u d o r
Marius, nici eu nu puteam sa descriu mai bine opinia mea decat ai facut-o tu. arigato.gif Sunt 100% de acord!
HalbaSus
Mie nu mi se pare ca traiesc mai bine, pe de alta parte nici nu astept ca guvernul sau presedintele sa-mi dea bani de bere, norocul si-l face fiecare in parte, depinde de mine (si de noroc si de Dumnezeu si de alti factori pe care nu-i mai enumar) daca la anul imi iau SL65AMG sau dacie logan (exagerare vadita, evident) DAR:
- depinde de EI (prin EI intelegand toate fortele din putere) daca o sa apuc inainte de pensie sa fac un drum Oradea-Constanta pe autostrada. As fi preferat ca in loc de lupte de gherila politice, alegeri anticipate, dosare, cautari de hoti si corupti sa se urgenteze construirea unei autostrazi (care pe langa faptul ca mi-ar permite sa fac drumul pana la mare mult mai repede ar aduce foarte multe avantaje economice tarii).
- stabilitatea politica este foarte importanta, iar "linistea" nu e dorita doar de hoti, este importanta pentru orice afacere, in special pentru investitii straine. Declaratiile lui base nu au facut nici un serviciu economiei, mai mult, in afara de "scandal" au fost si foarte ineficiente, "hotii" o duc bine merci in continuare, atat cei din PSD, cat si cei din PNL si PD. Singurul avantaj este cel "politic" pentru ca poporul se simte satisfacut ca "uite dom'le, le-a zis-o!". Este o abordare populista si extrem de egoista, ceva de genul: "nu imi pasa de nimic decat sa dea bine la popor sa ma voteze la urmatoarele alegeri".

Referitor la partea cu fan/fanatic al unui om politic. Pastrand paralela cu fotbalul, daca tii cu o echipa si joaca mai slab... brusc sustii cealalta echipa ? Nu... Asta nu inseamna ca daca pierde o sa incendiezi masini, deci nu esti fanatic, dar tot nu poti fi obiectiv.
T u d o r
Vezi tu, diferenta dintre ce a fost si ce e acum e ca inainte nu ai auzit de nici macar un caz de dosar de coruptie, pe cand acum sunt cu ghiotura. Pentru asta il sustin eu pe Basescu. Daca a gresit si el, urmatorii care vor veni vor dovedi asta. Meritul lui e ca a facut politicienii sa se teama unii de altii. Nu mai e hora aia plina de fericire, de genul " ne mai facem pe la tv, sa vada prostii si apoi mergem la o carciuma luxoasa sa punem la cale marsaviile tot intre noi". smile.gif
Pacea aia de dinainte era de rau augur pentru mine. Iar faptul ca acum la TV vezi PSD la greu e tot meritul lui, ca a scos "statul" PSD de la putere. Poate iti amintesti ca inainte de 2004 nici picior de opozitie nu vedeai la televizor, cu exceptia Realitatii TV. Acum e plin de ei peste tot. Astea sunt marile castiguri ale democratiei lui Basescu, si cu astea pot eu sa compar ce a fost inainte. Nu spun ca traiesc mai bine, desi e adevarat. Spun ca fara sa fii membru PSD nici femeie de serviciu nu te puteai angaja la stat. smile.gif Pentru faptul ca atunci cand a venit Nastase la Valcea in campanie, mai marii judetului au strans oamenii din institutii cu forta si cu amenintari pentru a merge la miting, sa vada "alesul" ca e adulat de multime. Si, atentie... pentru asta a si picat! Eu nu pot sa ma asociez nici in ruptul capului cu unii care au adus minerii sa rastoarne guverne, si cate si mai cate blestematii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.