Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Presedintele suspendat....Noi cu cine votam?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
HalbaSus
QUOTE(> T u d o r <)
Mai, eu nu inteleg o chestie. Daca tot s-au zbatut atata sa ramana singuri la guvernare, ce mai vor? Daca si PNL - singurul partid oficial la putere - intra in opozitie, cine mai ramane la putere? biggrin.gif Or sa fie toti in opozitie si ne guvernam singuri? blink.gif Sa-si asume raspunderea! Sau si-or fi dat seama ca n-au oameni pentru a sustine singuri un guvern si incearca sa se scoata acum? Dat cand au scos PD-ul cu ajutorul PSD de ce nu s-au gandit? Sa isi ia noii aliati la guvernare. :angel: Si ar mai fi si PRM, si PC, ca si ei ar vrea cate un Voiculescu la industrie sau vreun Dolanescu la cultura, nu?


Eu cred ca miscarea propusa de orban ar putea fi benefica (pentru coalitia anti-basescu) : sa iasa PNL-UDMR de la guvernare, sa ramana PD-ul cu presedinte-prim-ministru-guvern exclusiv PD... sa mearga (la fel de) prost in tara... si dupa aceea sa nu mai poata veni in campania electorala din 2008 ca "dom'le noi am fi fost buni dar nu ne-au lasat porcii de la PNL sa guvernam, ca daca am fi fost doar noi... cu totii am fi umblat in S-klass si Q7 la fel ca elena udrea"... Sa realizeze si cei 33% care l-au votat pe basescu ca toti sunt o apa si-un pamant... si basescu, si videanu, si boc, si tariceanu, si patriciu, si iliescu, si nastase...
T u d o r
Miscarea lui Orban vizeaza doar interesul sau, acela de a accede la presedintia partidului. Ori, asta ar fi destul de rau pentru PNL, pentru ca este la fel de searbad ca si Tariceanu. Si mai este si vazut ca un dusman al lui Basescu. Ai vazut cat electorat de-al liberalilor a votat pentru base? Ce sanse ii dai pnl-ului cu Orban la carma? Eu ii dau sanse destul de decente sa intre in parlament... si atat.
Cat despre PD, ei au zis ca nu mai intra la guvernare decat dupaalegeri, asa ca eu cred ca daca iese PNL intra in locul lui PSD. Daca aceasta miscare e insotita de debarcarea lui Geoana si Iliescu si aducerea grupului de la Cluj la puterea partidului, PSD isi revine, zic eu. Ceea ce e foarte bine, tinand cont de ce e acum pe scena politica. Inclinarea foarte accentuata spre PD a dreptei si lipsa unei stangi decente duc la situatii de genul PNG - 15%, etc.

Cat despre "alianta" pentagonala...ce alianta mai vezi tu? biggrin.gif S-au rupt de nu s-au vazut dupa referendum, deja au inceput cu acuzele unii asupra celorlalti.
Pariez cu cine vrea ca in maxim 2 luni vei vedea o motiune de cenzura lansata de PSD impotriva guvernului. Si asta e egal cu picarea lui Tariceanu de la putere. De aici avem 2 variante: primo ar fi alegerile anticipate si secundo intrarea PSD la guvernare.
HalbaSus
1. Orban e pitbull-ul PNL-ului... e extrem de util pentru ca pe de o parte poate lansa atacuri relativ eficiente, pe de alta parte nu implica imaginea liderului partidului, tie ti se pare ca Orban e "anti-basescu" dar Tariceanu cum o fi ? pana una alta orban nu a fost atacat de basescu niciodata (sau ma rog, nu tin eu minte) in schimb tariceanu era o tinta permanenta pentru marinar. Tariceanu e suficient de inteligent sa stie ca daca ar iesi cu afirmatii vehemente impotriva lui Basescu si-ar strica propria imagine, pe de alta parte PNL-ul trebuie sa reactioneze cumva pentru ca altfel ar parea doar un alt sac de box la dispozitia presedintelui... asa ca exista Orban care scapat din lesa sare la gatul PD-ului si-a presedintelui. El nu are calitati de lider, nu este deosebit de carismatic insa e foarte eficient in "functia" sa.
2. Daca iese PNL de la guvernare Basescu trebuie sa nominalizeze un nou premier... va nominaliza oare un PSD-ist ? Nu, probabil il va sacrifica pe "draga stolo" iar la alegeri daca va fi nasol se va dezice de el de parca nici nu l-ar fi cunoscut.
3. Alegeri anticipate... pun pariu cu cine vrea si pe cat vrea ca nu vor exista... un stravechi proverb pakistanez spune ca atunci cand parlamentul nu vrea alegeri iar declansarea alegerilor anticipate depinde de parlament acestea nu vor avea loc.

Btw: Ce parere aveti de faptul ca presedintele nostru isi continua cariera de ciorditor de telefoane ? A mai fost un caz asemanator cand un SPP-ist a confiscat telefonul unui cetatean ce a inregistrat o convorbire de-a lui basescu in oaresce restaurant de cartier. De data asta marinarul a confiscat cu mana lui telefonul "tigancii imputite" care a avut tupeul sa-l filmeze.
Defapt conduita sa de ieri (ziua referendumului): confiscat de telefon, convocarea intalnirilor trimestriale cu poporul, ma face sa ma intreb daca a fost sau nu Iliescu mai rau decat el... da, iliescu a fost mai rau fiindca a chemat minerii... dar nici basescu nu e mai breaz... pana la urma ce se naste din FSN... liberali mananca biggrin.gif
Watcher
Da, tocmai am intrat pe forum sa pun intrebarea 'voi cei care ati votat NU, sunteti reprezentati de confiscarea telefoanelor si de ideea de tigani imputiti?'

Mai zic odata (probabil tot degeaba): asa a inceput si comunismul, cu lupta de clasa. Anti oligarhi, anti jurnalisti, anti tigani, anti , anti, anti.. Excelent!
CatalinKRK
Da, ma identific cu un om care atunci cand se enerveaza mai si injura...
HalbaSus
Adevarul e ca nu ma surprinde deloc atitudinea presedintelui... pe vremea cand era ministru si-a bagat p... in sindicate (a fost auzit spunand raspicat: "imi bag ... in sindicate"), apoi a numit un jurnalist "gaozar" (poate are legatura cu afirmatia cum ca 1 din 5 romani sunt pe invers), s-a urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice, acum fura un telefon si numeste o jurnalista "tiganca imputita"... oare mai exista presedinte ca al nostru in lumea asta ?
T u d o r
Sa stiti ca, in ciuda oprobriului vostru plin de feciorelnica sfiala biggrin.gif, si eu injur cand ma apuca. Poate ca nu se intelege ca tocmai de asta e Basescu atat de popular, ca lumea se identifica cu el. Nu e o icoana pusa pe un perete, are substanta umana in el si oamenii il simt facuti din acelasi aluat ca si ei. Si oamenii gresesc, nu? IMHO smile.gif
AlexTM
Asa e. Basescu nu face decit sa demonstreze ca e si el mai uman decat diplomatii perfecti gen Geoana, Tariceanu. Si asta-i atrage simpatia publicului.
Elena A.
Daca popularitatea unui presedinte se axeaza pe injuraturi, cred ca o sa candidez si eu, ca, daca prind o zi buna, s-ar putea sa ma apropii de performantele "Domnului Presedinte". Sa va impartasesc o opinie personala: nu stiu cat de mult acest vot a fost pro-Base si cat a fost contra-Parlament, contra-PSD si monstruoasa coalitie. Se repeta chestia cu dintre doua rele s-o alegem pe cea mai putin rea si se pare ca (,) concluzia finala a fost: Base e raul cel mai mic.
T u d o r
Perfect de acord, Elena.
CatalinKRK
Base e raul mai mic pt ca e unul singur si ceilalti sunt 322 smile.gif.
Mariustom
Halba, știu de faza cu sindicatele, de atunci, și mai știu că, parcă atunci, a fost singurul an în care nu s-a indexat salariul.
Dar, cu toate astea, chiar dacă sindicatele, ca și parlamentul, exprimă și sunt niște elemente ale democrației, vreau să vă spun, și nu este doar părerea mea despre ele (acum vorbind de sindicate), ce "simțim" față de ele: :puke: :bash: :boxing: :bandit:

Mai vreți ???

Atâta timp cât știu cât consumă aceste sindicate, și ce interese poartă (inclusiv politice), nu pot avea o altă părere.

Și da, nu agreez acea purtare a lui Băse (luarea telefonului) și nici acel limbaj. Dar, așa cum au zis antevorbitorii mei (Tudor arigato.gif :wave: ), prin acea purtare care a fost și provocată, într-un fel, de acea ziaristă stresantă, îl arată mai uman față de toți ceilalți "oameni politici" cu școli politice terminate tongue.gif

Știți, înainte de a căuta un președinte cât mai perfect, haideți să fim noi mai perfecți, și dup-aia să căutăm.

E ca și cu aruncarea cu pietre în Maria-Magdalena blush.gif biggrin.gif :wave:
A K U
Probabil tocmai de-asta e popular, pentru ca mai scapa cate una cand ti-e lumea mai draga. Acuma tre' sa recunoasteti si voi ca sunt ziaristi care te scot din minti lejer, fara sa spuna ceva, daramite sa-ti mai bage si telefonul sub nas cand iesi cu nevasta de la cumparaturi? Mai ales de la Antenele lui Voiculescu, care nu scapa nici un prilej sa-i dea la cap. Pana la urma e om, are simpatii si antipatii, nu avem toti? Tipa a vrut sa apara la stiri cu reportajul ala. A aparut, nu? biggrin.gif
Watcher
Stimati colegi, exista o diferenta. Poate ca unii dintre noi mai injura, poate ca unii dintre noi considera ca multi jurnalisti de teren sunt niste incompetenti stresanti, dar CATI DITRE NOI AU LUAT CUIVA TELEFONUL sau am numit pe cineva 'tigan imputit', mai ales ca nu este vorab despre un membru al etniei rrome care sa fi mirosit, ci este pur si simplu vorba despre o insulta c caracter rasist.

Repet, cati dintre voi au fost fata in fata cu jurnalisti si le-au confiscat microfoanele? Si mai important: cati dintre voi isi imagineaza ca este normal si ca nu vor pati nimic daca fac asta???

Asta e problema, cand ai un rege, lider maximus, etc, el e mai presus decat ceilalti si dovedeste asta in continuu, iar argumentele pe care le auzim sunt ca lupta de partea poporului impotriva celor care se cred mai presus. Iarasi ipocrizie?

Mai faceti va rog frumos un exercitiu: daca era Voiculescu in locul lui Basescu, mai erati la fel de indulgenti? De ce nu? Nu erau la fel de stresanti jurnalistii??

Mai faceti un exercitiu: imaginati-vi-l pe George W sau Bill Clinton luand telefonul unei reporterite, zicandu-i, 'vino la Casa Alba', iar apoi comentand 'stinking nigger'. Opa, parca nu merge.
Sau pe Tony Blair, celalalt membru de pe Axa Washington-Londra-Bucuresti.
Jaques Chirac?
Angela Merkel?
Fuck, nici pe Putin nu cred ca vi-l puteti imagina facand asta...

Aproband comportamentul asta ne auto-clasificam la marginea inferioara a civilizatiei.

EDIT:
QUOTE
Sa va impartasesc o opinie personala: nu stiu cat de mult acest vot a fost pro-Base si cat a fost contra-Parlament, contra-PSD si monstruoasa coalitie

Da, absolut adevarat, dar ce arata asta? Ca avem (ca popor) o mare lipsa de focus smile.gif. Fiind chemati sa raspunda la intrebarea 'sunteti de acord cu demiterea presedintelui' oamenii au votat de fapt raspunzand la intrebarea 'va place de Voiculescu?(Iliescu, Patriciu, Paunescu, etc)'

Voi vedeti echivalenta? Nu prea. de aia tot imi bat eu gura aici, sa nu cadem in greseala de a reincepe cu lupta de clasa.
AlexTM
Remarca lui cu tiganca a fost intr-un cadru personal, vorbind cu sotia, nu intr-o conferinta de presa, sa nu uitam.
Da, Bush, Putin & co nu vorbesc la fel, dar de gandit? Cred ca la toti politicienii e o MARE diferenta intre ceea ce spun si ceea ce gandesc.

Referitor la intrebarea din referendum: Raspunsul a fost nu pro-Basescu, ci anti-altii. Da, si? Asa e de cind lumea, se alege raul cel mai mic. Din pacate, nu exista candidatul perfect; in nici o tara.
HalbaSus
Vai ce gest uman a facut... a talharit un jurnalist care mai era si femeie... mie cred ca imi lipseste umanitatea, aproape zilnic ma intalnesc la semafor cu niste cetateni rromi... eerrm, pardon, tigani imputiti care vor sa-mi spele parbrizul, pana acum i-am ignorat sau le-am facut semne ca nu vreau sa-mi spele parbrizul, dar asta fiindca eu sunt putin robotizat, imi lipseste umanitatea... daca eram om (si oamenii mai gresesc), atunci le confiscam racleta si sticla si ii chemam peste 4 ore la birou... un om adevarat asa ar fi facut... ca si spalatorii de parbrize pot deveni suficient de agresivi.

Eu inteleg ca jurnalistii sunt enervanti... perfect de acord cu asta... dar nu exista justificare pentru acest gest... daca se rezuma la afirmatii de genul "auzi pasarica, tu nu ai treaba astazi ?" nu ziceam nimic, dar sa iei telefonul unei persoane ?

Vreau sa se inteleaga ca nici eu nu sunt pudic sau sfios, pot injurain continuu 20 de minute fara sa ma repet... dar nu exista justificare pentru violenta si furt... oricat m-as screme sa gasesc un motiv pentru care as recurge la asemenea gesturi nu pot...
Si tony blair, si bush, si chiraq, si toti ceilalti sefi de stat sunt oameni, si sunt convins ca si ei sunt hartuiti de presa, dar nu am auzit de asemenea cazuri...

QUOTE
Remarca lui cu tiganca a fost intr-un cadru personal, vorbind cu sotia, nu intr-o conferinta de presa, sa nu uitam.
Da, Bush, Putin & co nu vorbesc la fel, dar de gandit? Cred ca la toti politicienii e o MARE diferenta intre ceea ce spun si ceea ce gandesc.


Remarca cu "tiganca imputita" nu ma scandalizeaza asa mult mai ales ca a fost facuta intr-un cadru privat... dar a luat telefonul unei persoane :bash: Poate ca si bush sau putin ar fi vrut sa faca de multe ori asa ceva, dar s-au abtinut, asta denota educatie, civilizatie... voi stiti de cate ori imi vine mie sa stalcesc mutra cate unui "tigan imputit" care ma streseaza cu diverse chestii ? si totusi nu o fac... Ce ar fi daca am reactiona toti dupa cum ne taie capul ? Te enerveaza unul... zbang un pumn in mecla, te enerveaza o tipa... fura-i telefonul... te enerveaza un batran, confisca-i bastonul...
AlexTM
Luatul telefonului e un caz de talharie, extrem de simplu, juridic vorbind, nu?
Asta n-am comentat.
HalbaSus
QUOTE
Și da, nu agreez acea purtare a lui Băse (luarea telefonului) și nici acel limbaj. Dar, așa cum au zis antevorbitorii mei (Tudor ), prin acea purtare care a fost și provocată, într-un fel, de acea ziaristă stresantă, îl arată mai uman față de toți ceilalți "oameni politici" cu școli politice terminate


Da, e un caz de talharie... tocmai asta vroiam sa spun, ca nu e vorba de un comportament prin care sa-si arate o "față umană"... e una să ieși la șpriț cu becali... (că tot omul mai iese la un șpriț... nu neapărat cu războinicul luminii, dar nu asta contează)... și tot omul mai conduce după câteva pahare... dar dacă-mi spuneți că tot omul mai fură un telefon atunci eu îmi iau pistol și o sa umblu în permanență cu dogul argentinian lângă mine...

QUOTE
Știți, înainte de a căuta un președinte cât mai perfect, haideți să fim noi mai perfecți, și dup-aia să căutăm.

Uite ca eu am hotărât să nu mai înjur în birou așa că am pus un borcan în care fiecare bagă un leu când înjură în birou... astfel am reușit să diminuez numărul de înjurături/zi cu aproximativ 70% biggrin.gif Ah... și nici în viitor nu o să ciordesc mobile, așa cum nici până acum nu am făcut-o... Cu alte cuvinte eu devin un cetățean mai bun (nu vreau să spun "mai perfect") în schimb președintele nostru devine din ce în ce mai... imperfect... dacă lucrurile merg în ritmul ăsta atunci unul din noi trebuie să plece... iar eu nu vreau să plec.
CatalinKRK
Eu zic ca a fost un gest de autoaparare, probabil i s-a parut ca ala e un telefon macheta din care putea sa iasa un cutit, cu veninul lui Voiculescu pe varf...

Cu siguranta gestul e o mare greseala a lui Basescu, mai ales pe plan international va avea de suferit ca si imagine dar daca n-a putut sa-ti tina gura asa-i trebuie.
ncristi
QUOTE
a talharit un jurnalist care mai era si femeie


Categoric basescu a facut o greseala...dar tipa aia era "ziarist" :puke: ?

"domnule presedinte cam multa mancare" ... "ati citit cartea aia"...PENIBIL.

Jurnalism tipic dambovitean... :puke:
Daniel65671
QUOTE(ncristi)
QUOTE
a talharit un jurnalist care mai era si femeie


Categoric basescu a facut o greseala...dar tipa aia era "ziarist" :puke: ?

"domnule presedinte cam multa mancare" ... "ati citit cartea aia"...PENIBIL.

Jurnalism tipic dambovitean... :puke:



Si mai urma:
"Dar tu ai citit-o?
Nu (!)"

Atunci, cum poti sa intrebi?!
C Z R
<<Acum ca a iesit Base dati-va unii dintre voi cu "tesla in c..ie">> biggrin.gif

Cam asta este limbajul deontologic tipic jurnalistic de la noi din tara, majoritatea n-au studii jurnalistice si exemple elocvente sunt vedetele TV, dar si mai rusinos sunt cei care au si sunt vanduti unor grupuri de interese si nu pot sa nu ma refer la Ion Cristoiu, de care pur si simplu imi este rusine ca am terminat aceeasi facultate ca si el.
Watcher
Jurnalisti de kko exista si 'la ei'. Sa nu uitam cine a inventat tabloidele (nu romanii), sa nu uitam de vietile fotablistilor in UK, care se trezesc cu fete la usa cadou, trimise daor ca sa poata face poze pt iar 'X ni pat cu o gagica', etc.

QUOTE
dar si mai rusinos sunt cei care au si sunt vanduti unor grupuri de interese si nu pot sa nu ma refer la Ion Cristoiu, de care pur si simplu imi este rusine ca am terminat aceeasi facultate ca si el.

Daca te uiti la FoxNews, zici ca Bill O'Reilly este vandut lui Murdoch si intereselor lui? Ca zice complt altceva decat zic cei de pe CNN. Care din ei sunt vanduti caror interese?

Nu crezi ca se poate ca unele grupuri de oameni sa aiba o anumita parere, iar dintre acestia unii sa fie patroni media si altii ziaristi?
Chiar crezi ca daca se angajeaza Cristoiu la Protv sau Realitatea, de maine devine fan Basescu?

Ai dreptate in general cu ideea pe care ai zis-o, dar cred ca exemplul nu e cel mai fericit smile.gif
A K U
QUOTE(Watcher)
Chiar crezi ca daca se angajeaza Cristoiu la Protv sau Realitatea, de maine devine fan Basescu?

:yup: Pentru suma corecta. Moralitatea presei romanesti, in proportie de 95%, e sublima, dar lipseste cu desavarsire. Ziaristi care si-ar vinde constiinta pentru o ciorba de burta... :puke:
Baby Blues
Presa centrala mai este cum mai este dar cea locala este a marilor afaceristi care ii santajeaza pe politicieni cu ea. Frumos!
C Z R
QUOTE(Watcher)
Nu crezi ca se poate ca unele grupuri de oameni sa aiba o anumita parere, iar dintre acestia unii sa fie patroni media si altii ziaristi?
Chiar crezi ca daca se angajeaza Cristoiu la Protv sau Realitatea, de maine devine fan Basescu?

Ai dreptate in general cu ideea pe care ai zis-o, dar cred ca exemplul nu e cel mai fericit smile.gif


Nu cred ca poti servi deontologic vorbind, profesional, moral, etic, legal etc. decat interesele tarii, a adevarului, a dreptatii, etc. restul sunt povesti. Nu poti spune atunci cand faci un rau mai mare sau mai mic ca este scuzabil(citeste" iertabil) decat pritr-o pocainta adevarata fara farisesim "politic". A servi anumite grupuri de interese este egal cu tradarea fata de tine, de familia ta, fata de neamul din care faci parte, o injosire a spiritului si o decadere fara margini...

Daca politica editoriala iti cere sa servesti anumite grupuri de interese inseamna ca, facand acest lucru intri in perversitatea comploturilor pentru totdeauna, odata ce te manjesti numai poti spala "putina" constiintei in veci.

Si cerede-ma ca exemplul acesta este dat dupa mult timp de reflectie asupra desfasurarii activitatii jurnalistului(citeste: ziaristului) Ion Cristoiu, care pur si simplu m-a uimit deunazi aparand in compania altor pseudo-ziaristi la Antena 3 pare-mi-se si care vadit impotriva lui Base "s-a dat de gol" de apartenenta lui "vesnica" mainii ce-l hraneste cu celeritate.
Watcher
QUOTE
Nu poti spune atunci cand faci un rau mai mare sau mai mic ca este scuzabil(citeste" iertabil) decat pritr-o pocainta adevarata fara farisesim "politic"

Buuun, dar se aplica asta la toata lumea? Adica se aplica si lui Basescu? Si faptului ca trebuie sa prezinte o strategie de aparare in 6 luni si a prezentat-o in 17?
Sau faptului ca ar fi trebuit sa il numeasca pe Cioroianu?
A urmat vreo pocainta adevarata?
HalbaSus
Vad ca se derapeaza in "ziarista a fost devina", desigur, e si ea o "fatuca" fara prea multa pregatire, nu deosebit de inteligenta care punea intrebari tampite mai mult de dragul de a pune intrebari, cu siguranta era enervanta. DAR... daca noi consideram ca vinovata pentru acest incident e jurnalista de la antena atunci nu facem altceva decat sa legitimam un comportament infractional. Maine va veni un jurnalist si mai agresiv... ce va face presedintele nostru ? Il bate ? Il omoara ? Vom zice si atunci ca "dom'le presa de la noi e asa si pe dincolo... ca poate deveni agasanta... ca saracu' n-avea ce face... trebuia sa i se intample odata si-odata".
Faptul ca cei care il sustin pe basescu sunt oarecum toleranti cu acest gest, justificandu-l prin comportamentul ziaristei confirma teoria mea cum ca in momentul in care devii fanul unui politician iti pierzi obiectivismul si compromiti liberul arbitru.

In plus, revenind la incident... presedintele iese in ziua referendumului la cumparaturi... de cate ori iese basescu la cumparaturi ? de cate ori a facut-o (nu foarte des) a venit presa, a fost filmat, a dat mana cu cei din magazin, a facut baie de multime asa cum ii place lui... A facut-o din populism, din dorinta de a mai atrage ceva electorat, de a mai motiva cativa cetateni sa mearga la vot sa-l scape de monstruoasa coalitie, ghinionul lui a fost ca magazinul era cam gol, iar in loc de presa "friendly" a dat de "viperele lui voiculescu"... acum tot saraca fatuca e devina ? Chiar nu putea trimite pe cineva sa-i faca cumparaturile ? Merge cumva saptamanal la shopping ? Eu nu prea cred...
Baby Blues
Nu ai cum sa devii fanul unui politician. Este o ineptie. Poate a unuia mort. biggrin.gif
Si cand zic mort ma refer la Bratianu,etc.
HalbaSus
inainte de suspendare asa credeam si eu... dar se pare ca m-am inselat...
TLS-09
Intreb si eu ca omul: daca vezi ca omul nu are chef de vorba ce faci ,insisti sau il lasi in pace? Fatuca era chitita sa scoata ceva si a si reusit. Faptul ca esti persoana publica nu justifica nesimtirea ziaristilor.
Drept e ca si gestul lui Base' este in foarte mica masura scuzabil, dar nu este singular intre personalitatile politice (si ma refer si la cele de mai mare anvergura).
DORU
Perfect de acord cu tine, Cristi !
AlexTM
Asa-i. Ziaristi adevarati nu mai exista, sunt doar paparazzi.
Dar Basescu nu trebuia sa-i ia telefonul. Doar sa i-l ia din mana, sa-i scoata bateria si sa-l dea in doua bucati inapoi. Dupa care putea merge linistit la masina, avea timp de retragere pina-si monta ziarista telefonul inapoi smile.gif
T u d o r
Ziarista aia a provocat o reactie. A vrut sa provoace si a reusit. Ideea e legata si de deontologia ei profesionala. Daca insisti sa scoti o reactie nervoasa de la un om, reusesti in 90% din cazuri. Si mai ales daca e vorba de un om cunoscut drept "nedus pe la biserica". Fiind de la trustul lui Voiculescu, o reactie de antipatie ar fi fost generata de simpla ei prezenta, dar cand l-a si stresat...

Acum, legat de sintagma "tigan imputit". smile.gif Notiunile de "tiganerala", "nu fi tigan", etc., nu stiu cat se refera strict la originea etnica si cat la apucaturi. Desigur ca au la origine chiar apucaturile efective ale conationalilor, dar si-au pierdut pe parcurs liniaritatea directa la natie. Se refera la o stare de fapt.

Putin fortat, daca spune un barbat altuia "imi bag 'beep' in tine" oare se refera la o inclinatie homosexuala? biggrin.gif Nu cred, ca si mie mi se intampla sa mai zic unora sau altora si sunt prea heterosexual... :angel:
Watcher
Mai zic odata, ca vad ca incercati sa acreditati ideea ca nu ar fi GRAV:
1) imaginati-va ca facea Voiculescu gestul asta, mai erati atat de indulgenti?

Eu cred ca nu, si uite un exemplu: nu am vazut emisiunea, ci mi-a fost povestita de tata: Voiculescu la Ghoerghe, Turcescu si Dragotescu. Jurnalistii au fost foarte agresivi, iar Voiculescu la fel.
A doua zi eram la spital si asistenta sef comenta cu un doctor: ai vazut ma ce nesimtit Voiculescu?


2) Imaginati-va pe Geprge W sau Pe Tony Blair facand gestul asta. ESTE INIMAGINABIL SI PACE

3) ar mai fi o treaba, am impresia ca argumentele sunt de genul: daca ai fusta scurta e normal sa te violeze (sau macar sa te agreseze). Cred ca e foarte paguboasa atitudinea asta...
T u d o r
Din cate am inteles, chiar si Geoana a zis ca ziarista aia il enerveaza si pe el. biggrin.gif
Elena A.
Nu o luati ca pe o jignire, nu asta intentionez, dar mi se pare penibil felul in care incercati sa-l disculpati pe Base. Sa fim seriosi si realisti. Base a ales sa fie o persoana publica si ar trebui sa se comporte ca atare. Terminati cu comparatiile cu "oameni de rand", ca nu e cazul!! Omul asta are alt statut si ar trebui sa fie un exemplu pentru cei pe care ii reprezinta. Daca pentru reactii de genul asta a ajuns sa fie admirat, atunci cred ca e cazul sa ma gandesc la un viitor in alta tara, pentru ca societatea noastra a ajuns intr-o stare avansata de degradare morala si poate e prea viciata pentru o eventuala remediere.
AlexTM
Adica?
Daca esti persoana publica insemna ca n-ai voie sa te enervezi? Trebuie sa-i accepti cu stoicism si zambete pe toti care se inghesuie sa te filmeze, chiar si cand esti la cumparaturi? Sa nu mai poti vorbi ce gandesti nici macar in discutii private, pentru ca nu se stie unde poate fi un microfon?
T u d o r
Daca te uiti si in alte parti, la persoane publice in conflict cu acesti "ziaristi", vei vedea diverse scandaluri la fel ca si la noi. Problema reala a vietii publice in ziua de azi e lipsa de intimitate dusa la extrem.
Faptul ca-ti asumi responsabilitatea de a fi om public - a se citi politic, deci nici macar vedeta de film/muzica/sport, nu inseamna ca trebuie ca un X sau Y sa-ti calce in picioare intimitatea. Sa-ti caute in cosul de cumparaturi, sa te urmareasca in masina, etc. Omul era la cumparaturi, nu in exercitiul functiunii. Si era intr-un magazin, nu in parc, adica loc public. Nu ma pricep foarte bine la asta, dar oare nu trebuia sa ia acceptul conducerii magazinului pentru a filma pe cineva acolo? Ale e un loc privat, nu public.
Elena A.
Nu e vorba de faptul ca s-a enervat sau nu, ci de felul in care a reactionat. Daca ti se pare normal, asta e. Mie nu mi se pare normal, mai ales daca vorbim despre "Domnul Presedinte".

QUOTE
Sa nu mai poti vorbi ce gandesti nici macar in discutii private, pentru ca nu se stie unde poate fi un microfon?


Sa nu uitam ca a fost inregistrat cu telefonul pe care l-a sustras de la ziarista.

QUOTE
Trebuie sa-i accepti cu stoicism si zambete pe toti care se inghesuie sa te filmeze, chiar si cand esti la cumparaturi?


Cand ii convine, ii accepta cu stoicism (vezi faimoasele bai de multime, care, prin intermediul presei, i-au adus popularitatea de care se bucura azi).

Daca traiam intr-o societate normala, nu mai purtam acesta discutie, pentru ca toata lumea intelegea din start ca ce a facut Base e gresit si l-ar fi penalizat prin dezaprobare. Daca traiam intr-o societate normala, Base ar fi iesit pe post si si-ar fi cerut public scuze (habar nu am daca a facut asa ceva) nu neaparat pentru ca regreta fapta lui, ci din respect pentru populatie.
AlexTM
A gresit ca i-a luat telefonul. E talharie, privind la rece.
Dar ca a luat-o la misto sau ca s-a ratoit la ea? Nu.
Sau ca a vorbit ce a vorbit, in discutia cu sotia? Nu, era o discutie privata, nu publica, ca nu uitam. Vorbea CU SOTIA LUI!

PS: oricum, si-a cerut scuze ieri.
PS2: da, cand ii convine, ii convine. Trebuie sa-i convina tot timpul?
Deci cand zambeste la populatie zicem ia uite, face bai de multime, cauta popularitate ieftina.
Cand se rasteste, zicem ia uite, asta nu stie sa se poarte cu poporul.

Ca si in banc, "iar n-ai caciula" smile.gif
Oana
basescu a gresit...nu flagrant, dar a gresit...ca este de inteles reactia sa, e alta problema...deontologic, ziarista e vinovata, dar ptr asta nu poate fi trasa la raspundere decat de cei din bransa, care nu o vor face niciodata ptr ca asa actioneaza si ei...dpdv juridic, basescu e vinovat...
dar oare chiar asta e cea mai mare problema a romaniei din acest moment? dar pentru ca suntem o tara de barfitori si de scandalagii, normal ca ni se pare un subiect interesant...de asta economia merge prost, ca i-a furat basescu telefonul unei ziariste...hai sa fim seriosi ca numai din cauza noastra ziaristii ajung sa caute subiecte de scandal si sa le provoace atunci cand nu le gasesc...
HalbaSus
Ziarista a provocat reactia... ziarista nu era deontoloaga (ciudat cuvant nu ? biggrin.gif)... ziarista era devina... ieri browsaleam canalele TV si pe OTV era un sondaj pe tema "A facut bine presedintele ca a luat telefonul jurnalistei" si 75% au raspuns da... eu sunt de-a dreptul stupefiat...

Voi nu aveti colegi enervanti ? Nu aveti clienti coborati parca din bananier ? Nu aveti de-a face cu tot felul de idioti pe parcursul unei zile ? Nu va intersectati cu tot felul de cretini in trafic ? Ce faceti ? Ii luati la pumni ? Le luati telefoanele ? le zgariati cu cheia masina ? Daca raspunsul este nu, atunci cum puteti sa acceptati un asemenea comportament de la o alta persoana care intamplator e presedintele tarii. Eu recunosc sincer ca si daca m-ar fi injurat de mama 10 minute in continuu nu mi-ar fi trecut macar prin cap sa-i confisc telefonul sau sa o ating in orice fel... este un gest care sfideaza normele de civilizatie si de bun simt... de aspectele legale nici nu ma leg. Eu inteleg ca si el e om... dar si noi suntem oameni... de ce el are dreptul sa se manifeste cum il taie capul si noi nu ? Si acum sa fim sinceri... cat de mult putea sa te streseze o "fatuca" ? sa zicem ca i-a pus intrebari incontinuu timp de 10-20 de minute... eu am de-a face cu oameni extrem de enervanti (mult mai enervanti decat orice jurnalista - va garantez) timp de cateva ore... pai ar insemna ca dupa o ora-doua de stres continuu eu pot sa le iau si telefonul si masina si sa le sparg si fata.

Un coleg de-al meu a cedat psihic la un moment dat (dupa cateva zile in care o femeie extrem de enervanta l-a stresat timp de 2-3 ore pe zi) si a ridicat tonul la ea poftind-o afara din birou pe un ton autoritar (nu i-a luat telefonul, nu a lovit-o, nu a facut-o tiganca imputita si nici macar "pasarica")... rezultatul a fost ca am fost reclamati la o groaza de institutii care au stat cu controlul pe capul nostru timp de o saptamana... Si va garantez ca respectiva doamna era minim cat 10 fatuce de-a lui voiculescu (atat la kilograme cat si ca nivel de stres si provocare)...
Daca eu, sau colegii mei, suntem obligati sa ne comportam civilizat (chiar daca avem de-a face cu specimene care parca cer pumni in fata) atunci am pretentia ca un sef de stat sa se comporte cel putin la fel. Sau poate am eu pretentii exagerate ? Daca Basescu ar fi lucrat intr-o companie si s-ar fi comportat asa cu un client cu siguranta ar fi fost concediat (si DA, mi se pare ca un cetatean al acestei tari, chiar daca nu l-a votat, si chiar daca ii este ostil are aceleasi drepturi fata de presedinte ca si un potential client dintr-un magazin).
Alt aspect... sa presupunem ca era intr-un moment prost, si ca a cedat mai repede... se mai intampla. Dar care a fost reactia lui ulterioara (deci cand era calm): un comunicat de presa (deci indirect, prin purtatorul de cuvant) prin care isi cere scuze pentru "că o expresie nepotrivită, folosită într-o convorbire privată, desfășurată în autoturismul pe care îl conducea, a devenit publică, provocînd un nemeritat prejudiciu moral dnei Andreea Pană"... cu alte cuvinte NU regreta ca a confiscat telefonul, NU regreta ca a facut-o "pasarica" si "tiganca imputita", regreta doar faptul ca discutia privata a ajuns publica, la fel ca si hotii care nu regreta ca au furat ci regreta ca au fost prinsi. Ba mai mult... intr-un interviu a declarat ca că a fost jignit gratuit și că, exact ca pe vremea securității, a fost judecat - citez "pentru ce a gândit nepublic sau pentru o apreciere nepublică".

Asta inseamna sa ai tupeu... :bash: Adica tu furi un telefon si folosesti tot felul de apelative (si in public si in privat) dar te simti "jignit gratuit" de reactiile presei. Nu meritam un asemenea presedinte... NIMENI nu merita un asemenea presedinte.

Hai ca m-am turat ca motorul de la RS4 la 8000 de ture, imi creste tensiunea arteriala si risc sa ma apuc de confiscat telefoane de la clientul asta care imi sta pe cap si nu ma lasa sa termin mesajul biggrin.gif

P.S: Pana acum desi nu il suportam pe marinar il respectam ca poltician, acum nu il mai respect nici ca politician si cu atat mai putin ca om...
Elena A.
@HalbaSus: RESPECT arigato.gif
T u d o r
Halba, omul nu era in exercitiul functiunii. Nu mai face legaturi de deontologie profesionala intre tine (si colegul tau) si basescu. Colegul tau era LA SERVICIU! basescu era la cumparaturi, in timpul lui liber si pe care il petrece cum vrea el. Ca si mine, ca si tine, ca si oricine. Daca ma agaseaza un aurolac la semafor, il pot face cum vreau eu, in masina si in privat. Cum de altfel nu pot sa cred ca nu ti-a scapat si tie si altora dintre noi cate un apelativ mai colorat la adresa cuiva. Pur si simplu nu pot sa cred. smile.gif Daca ma contrazici , te fac sfant si nu ma mai contrez cu tine niciodata...promit biggrin.gif
Sunt "n" situatii de vedete sau alte persoane publice care au agresat chiar paparazzi sau alti "jurnalisti" pentru calcarea in picioare a intimitatii personale. Trebuie sa respectam toti cateva reguli de bun simt, nu doar persoanele publice. Ei mai ales, dar si ceilalti.

Si nu vreau sa-l scot pe basescu aici. Eu am incercat sa discut depersonalizat, pentru ca aceasta opinie o am si in cazul lui Geoana, si al lui George Michael , si al oricui. smile.gif
Elena A.
Mi-as dori sa stiu si eu cam ce program are presedintele. Sa fie oare de la 08:00 la 16:00 ca al meu? Sau cum o fi?

Fratilor, presedintele nu are program, nu e salariat cu contract de munca!!!!! Presedintele e presedinte si la buda!!!! E presedinte timp de 5 ani in fiecare zi si la fiecare ora!!! Hai ca de data asta chiar am ramas cu gura cascata si cu ochii beliti blink.gif
Mariustom
Hai să mai și glumim:

QUOTE(Elena A.)
Hai ca de data asta chiar am ramas cu gura cascata si cu ochii beliti blink.gif


Lasă-ne să visăm :angel: arigato.gif biggrin.gif
Elena A.
Nu esti in toate mintile laugh.gif

Parca am mai spus sa nu ma mai faceti sa rad ca tampita, ca se uita tot biroul ciudat la mine! laugh.gif


laugh.gif laugh.gif laugh.gif :flower:

Edit by ... ninja.gif
Mariustom


:cheers: smile.gif

:yup: :help: :peacefingers: by ... ninja.gif
Oana
QUOTE(HalbaSus)
Si acum sa fim sinceri... cat de mult putea sa te streseze o "fatuca" ? sa zicem ca i-a pus intrebari incontinuu timp de 10-20 de minute... eu am de-a face cu oameni extrem de enervanti (mult mai enervanti decat orice jurnalista - va garantez) timp de cateva ore... pai ar insemna ca dupa o ora-doua de stres continuu eu pot sa le iau si telefonul si masina si sa le sparg si fata.

nu ai nici cea mai vaga idee cat de stresanti pot fi jurnalistii...si repet, basescu a gresit, dar noi amplificam si mai mult aceasta iesire a sa...si becali a facut o chestie de genul asta si nu s-a mai facut atata tam-tam ca acum...
eu una nu am zgariat masina nimanui, dar stiu persoane care au facut asta biggrin.gif dar pot sa-ti spun, din proprie experienta, ca cineva mi-a luat aparatul foto ptr ca...probabil din acelasi motiv ptr care basescu i-a luat mobilul jurnalistei :angel:
HalbaSus
Tudor, cred ca ai observat ca nu am comentat prea mult afirmatia cu "tiganca imputita" pe care a facut-o in privat... DAR... gestul lui, acela de a lua fara permisiune un telefon mobil este reprobabil in orice situatie. Am mai dat exemplul cu aurolacii care vin sa-ti stearga parbrizul... esti cumva genul de om care le fura sparcaliciul din sticla si racleta ? Asta a facut presedintele.
Indiferent ca esti presedinte sau somer... asa ceva pur si simplu nu se face. Sa iei bunul unei persoane impotriva vointei sale este infractiune. Si nu latura penala a acestui gest ma intereseaza, ci tocmai cea "umana". Tu ai facut vre-odata asa ceva ? Ai face vre-odata asa ceva ? Pana acum pe forum ai dat dovada de mult bun simt (mai ales cand se faceau glume proaste la adresa loganului) si ma indoiesc ca ai putea sa faci asemenea gesturi pe strada (chiar si in timpul tau liber). De aceea te-as prefera presedinte pe tine, sau pe orice alta persoana care nu are inclinatii violente si cleptomane.

Normal ca injur si eu, si crede-ma ca am un vocabular bogat, si desigur ca am comemorat memoria mortilor si ranitilor cate unei persoane care m-a enervat. Dar oricat m-ar fi enervat cineva, oricat l-as fi injurat, NU i-am luat telefonul, nu i-am sters imagini din telefon, nu am comis nicio infractiune. Sunt departe de a fi un sfant, dar comportamentul meu - atat in timpul programului cat si in afara lui - e mai civilizat decat al presedintelui, iar comportamentul meu e suficient de necivilizat (politetea nu este una din trasaturile mele esentiale).

Tot ce am spus pana acum despre acest gest, e valabil pentru un om obisnuit, maturator de strada, somer sau vanzator la abc. Faptul ca basescu intamplator si in mod nefericit este presedintele unei tari face dintr-un gest reprobabil un gest revoltator.

QUOTE
Sunt "n" situatii de vedete sau alte persoane publice care au agresat chiar paparazzi sau alti "jurnalisti" pentru calcarea in picioare a intimitatii personale. Trebuie sa respectam toti cateva reguli de bun simt, nu doar persoanele publice. Ei mai ales, dar si ceilalti.


Numarul acela "n" nu e chiar atat de mare, si in general reactiile s-au rezumat la injuraturi (sincer daca o trimitea la origini nu eram atat de scandalizat cu atat mai mult cu cat sunt oarecum obisnuit cu vocabularul presedintelui). Sunt foarte putine situatii in care au ajuns sa le ia telefoanele/aparatele foto impotriva vointei lor. Defapt singurul caz de la noi din tara in care am mai auzit de asa ceva a fost in cazul lui becali... biggrin.gif

In al doilea rand, nu cred ca intimitatea lui a fost "calcata in picioare" de catre fatuca de la antena3. Am mai zis ma repet: cand esti presedintele unei tari (a oricarei tari) si te duci la cumparaturi (deci intr-un loc extrem de public - nici macar nu era separeul unui birt gen golden blitz) este foarte probabil ca vei gasi minim un ziarist care sa vrea sa-ti ia declaratii sau sa-ti faca poze. Daca basescu nu isi da seama de asta atunci inseamna ca e prost. Daca nu vroia sa aiba de-a face cu presa putea foarte bine sa trimita pe altcineva sa-i faca cumparaturile (nu cred ca el se ocupa de aprovizionarea gospodariei in mod regulat). Daca s-a dus personal la cumparaturi a facut-o stiind ca va fi filmat/intrebat. Oare daca se intalnea cu reporteri de la realitatea... ar mai fi reactionat la fel ? Probabil ar fi profitat de prilejul de a mai face cateva declaratii populiste.

Daca reporterii de la antena3 intrau prin efractie in casa lui, sau sareau gardul ca sa-i ia declaratii, etc... gestul lui ar fi fost explicabil... dar nu consider ca fatuca respectiva i-a incalcat in vre-un fel intimitatea... pur si simplu i-a pus intrebari tampite... daca eu i-as penaliza pe toti cei care imi pun intrebari tampite as fi de mult la inchisoare.

Si inainte de a face aceste postari, am stat sa ma intreb daca nu cumva sunt orbit de ura sau alte sentimente negative impotriva presedintelui, m-am gandit ce as face daca cel mai bun prieten al meu ar face asa ceva (desi sunt foarte selectiv cu prietenii si nu am prieteni de genul lui), sincer i-as zice "amice, esti idiot" si i-as recomanda sa isi ceara scuze in primul rand pentru gestul infractional cat si pentru jignirile publice sau private (dar care au ajuns publice)... Ori presedintele nu a inteles decat sa-si ceara scuze pentru ca "au ajuns publice discutiile sale private". Nicidecum pentru ca a luat fara drept un bun al altuia... sa inteleg ca asta e un atribut al administratiei prezidentiale de care eu nu stiu ? Nici politia nu are dreptul sa iti ia telefonul fara mandat sau fara a fi savarsit o infractiune. Iar daca vrea sa isi protejeze atat de bine intimitatea eu cred ca se mai gasesc cateva posturi vacante pe niste nave straine (ca flota nu mai avem, e drept) unde nu sunt ziaristi, nu sunt fatuce, nu il hartuieste voiculescu... injuraturile sunt la liber si telefoanele mobile sunt destul de inutile. Nu l-a obligat nimeni sa fie presedinte.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.