Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Presedintele suspendat....Noi cu cine votam?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Politica
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
air_wolf
halba, arigato.gif
trebuie sa recunsc ca sint napadit de curiozitate... daca sta base la cotro, il susp parla din nou? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif daca iar fac asta pe banii nostrii, mai platiti vreunul impozitele? biggrin.gif :brave:
Andrei55037
Aseara la Antena 3 am revazut o parte din aparitiile regretatului OCTAVIAN PALER la emisiunea Sinteza zilei si astfel m-am decis sa ma duc la vot pe 19 mai si sa votez DA in locul lui.
_Theo_
da ce-o fi facut base cu flota ? unde s-or fi dus toate navele alea? adica stim unde s-au dus, dar pe cat banet?! banet oficial vorbesc...
A K U
Da, si eu l-am vazut cateva minute (mai mult n-am rezistat) aseara pe Vadim la emisiunea moderata (ma rog, e un fel de a spune, cand invitat e Vadim) de Firea si Gadea, care nu mai stiau saracii pe unde sa scoata camasa, si m-am hotarat sa ma duc unde oi vedea cu ochii biggrin.gif
Vlad-Catalin43382
Eu unul... votez DA... la fel ca in 2004 (mare greseala am facut atunci :cenzurat: )
MadMax
QUOTE
ceea ce ma ingrijoreaza e ca foarte multi romani percep lupta intre Base si 322 ca o lupta in interes national, intre bine si rau, intre ingeri si demoni.


Ne insulti Halba daca tu crezi ca noi il vedem pe Basescu imaculat.

Dar intre Vest si Est aleg Vestul. Iar cei care sustin ca ar exista cale de mijloc, inseamna ca nu au inteles nimic din istorie.
HalbaSus
Nu stiu de ce aveti impresia ca lupta reala este intre PSD/PRM/PC vs Basescu-PD. PSD-ul, desi a initiat suspendarea, este oarecum neutru in acest razboi, ei nu au foarte mult de castigat/pierdut din aceasta disputa, adevaratul razboi e PNL vs PD, Tariceanu vs Basescu... E drept ca Tariceanu a evitat sa iasa foarte des in fata cu atacuri directe la Basescu, dar PSD-ul nu are 322 de parlamentari... La ora actuala PSD-ul e un partid in moarte clinica .
Marea intrebare e ce alegem intre Basescu si Tariceanu... si aici recunosc ca revenim la dilema SIDA vs cancer... daca Basescu nu ar avea tendinte de mic dictator as fi chiar indiferent. Dar in situatia actuala consider ca Tariceanu cu tot citroenul lui si cu toata taxa de inmatriculare e raul mai mic fata de un basescu dictator... asta nu inseamna ca l-as vota vre-odata... dar cum am posibilitatea sa dau un vot de blam marinarului... you bet i will... mai ales ca ma sperie fanatismul sustinatorilor lui basescu (nu a-l celor de pe forum, dupa cum am zis sunt placut surprins de cat de civilizati sunt sustinatorii lui basescu pe acest forum... si nici procentul lor nu e chiar atat de grav (in jur de 60%, intre cei pe care ii intalnesc eu zilnic proportia e de aproximativ 80%), de asemenea cand m-am referit la cei care il vad imaculat pe basescu nu m-am referit la membrii forumului).
RUE
eu tot ma incurajez sa stampilez nu dar in fiecare zi vad cate o prostie care ma face nici sa nu merg la referendum.

la craiova de pregateste marele miting pd-pld-basescu. se face curat pe centru, se mai pun flori etc.

la OTELU ROSU (poate la fel ca la alte orasele comune cu primari PD), directoarea de la liceu a facut o propaganda de organizare a unui gruo care se va deplasa sustinut de PD la... Craiova.

fiind directoare de liceu imi vine sa rad creazand ca toti profesorii din liceu sunt de convingere PD si intamplator merg la ... Craiova....


judecati singuri!
inteleg ca si PSD- PNL etc joaca la maxim cu toate fortele dar ii vad pe toti la fel de penibili.

mai ales pe directoarea aia si penibili sunt si profesorii fara coaie care se lasa dusi de frica unei doamne curve politice.
HalbaSus
RUE, tu minti cu nerusinare, asa ceva faceau doar PSD-istii biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Dupa cum am zis toti sunt o apa si-un pamant, "regimul nastase" nu s-a schimbat, s-a schimbat doar Nastase.

Referitor la subiectul "campaniei" electorale... PD-ul pare muuult mai activ decat psd/pnl... inca nu am vazut nici un afis anti-basescu dar azi am vazut un camion care afisa reclame cu basescu (d'ala smecher, care schimba imaginile in stil slide-show) si culmea... se auzea in jurul lui multimea strigand "Basescu, Basescu..." dar faza naspa era ca in jurul camionului nu era nimeni biggrin.gif Saracul camion era parcat in fata prefecturii (ilegal btw, pe trecerea de pietoni), in speranta ca se va aduna multime in jurul lui (este locul unde se fac deobicei demonstratiile, fiind in fata prefecturii) dar nu s-au gandit ca la ora respectiva (9 dimineata) zona respectiva nu e frecventata de "tineri revolutionari" care sa se alature protestului, ci doar de avocati, judecatori, notari, bancheri, etc... fiind situat intre barou, judecatorie, banca nationala, prefectura si vre-o 50 de cabinete de avocati/notari... ori astia nu s-ar duce la un miting nici platiti...
Skywalker
Nu ma duc la vot ca nu am poletin... mi-a expirat
gabi4
Subscriu! biggrin.gif
TLS-09
Dau eu o ciorba la Szeged ca nu-s decat 130 de Km si poti vota acolo si cu pasaportul la consulatul Romaniei! Base s-ar bucura sa stie ca faci asta ! biggrin.gif :romania:
Ce zici Sky...?
Vlad-Catalin43382
QUOTE(MadMax)
NewsIn: Peste 100 de intelectuali cheamă populația la referendum într-un apel pro-Băsescu - semnat de nume prestigioase ale culturii și științelor umaniste din România, între acestea aflându-se Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu, Virgil Nemoianu, Sorin Alexandrescu, Rodica Palade, Ruxandra Cesereanu, Mircea Cărtărescu, Ion Vianu, Silviu Lupașcu, Alexandru Zub,Tom Gallagher, lista cuprinzând în total 108 nume.


Astia sunt basencuristi.... Mai multe nu zic. Ca nu are rost
ozz86651
Tu nici nu stii cine a fost Plesu si altii pe acolo da vorbesti. Ma indoiesc ca ai citit mai mult de 4 carti la viata ta.
Vrei sa fii anti basescu, e foarte ok, da timpeniile de genul asta imi fac greata. Degeaba spune Halba, navigind pe internetul romanesc cei anti basescu mi se par mai fanatici si cu argumente mai idioate. Nu toti, unii sint foarte articulati, dar foarte multi vin cu "argumente" de genul astuia de mai sus.
Vlad-Catalin43382
Incep prin a-mi cere scuze fata de colegii de pe forum pentru acest mesaj off topic.

*************************

ozz86651, bine ca esti tu destept!! Chestia asta poti sa o iei ca o lauda!

Atata timp cat nu ma cunosti, NU iti permit sa vorbesti de mine.

E dreptul meu sa fiu pro sau contra.
Si mai mult decat atat e dreptul meu sa imi exprim parerea personala.
MadMax
Legat de cei 108 care au semnat apelul probasescu:

QUOTE
Ce au făcut ei pentru țara asta ?
Au săpat cumva rondourile cu trandafiri din Piața Universității ? Au strigat ei lozinci gen "Noi muncim nu gândim ?"

Ei nu contează pentru noi, membrii tongue.gif biggrin.gif


Mariustom, mare dreptate ai avut arigato.gif
A K U
Ce e aia 'basencuristi'? blink.gif
T u d o r
Vlad Catalin, nu e dreptul nimanui sa jigneasca. Parerea mea... Uite, daca eu, care sunt pro-Basescu, te-as face pe tine albie de porci, ar fi dreptul meu? blush.gif Eu zic ca nu, pentru ca mai intai de toate trebuie sa primeze bunul simt.
In cazul particular al intelectualilor care semneaza acolo... eu zic ca ei nu au nevoie de nici o prezentare, marea majoritate. Pe tine chiar ca nu te cunoastem. :angel:
Vlad-Catalin43382
QUOTE(Dies Irae)
Ce e aia 'basencuristi'? blink.gif


Echivalentul la pupincuristi. Dar aplicat pt. Basescu. Adica il pupa in dos pe presedintele suspendat.


Pt. >Tudor<

1. Nu vad pe cine am jignit. Am bunul simt sa nu aduc acuze pt. colegii forumisti.

2. Crezi ca acei intelectuali au semnat acel apel pro-Basescu pt. ca asa e bine pentru tara? Sau in speranta in care Basescu ramane in functie, vor primi un post caldut?

Eu optez pt. varianta cu postul caldut. De asta i-am si numit basencuristi.

E departe de mine gandul ca acei intelectuali nu au facut nimic pt. tara. Dar asta nu exclude ce am scris mai sus cu un rand.

Sper ca acuma e lamurita lumea cu parerea mea. Pt. ca oricum e ultima data cand mai vorbesc off topic.
Mariustom
@ MadMax: Mulțumesc arigato.gif

@ Vlad-Catalin43382: Nu cred că mă cunoașteți și nu vă cunosc, și nici nu mă pronunț în privința dvs. Dar dacă pe acei 108 (sau câți alții or mai fii) îi catalogați drept "basencuristi", mă gândesc că aveți motive s-o faceți.
Nu am nimic personal cu dvs sau cu cei care sunt contra-Băse.
Dar nu pot accepta ca unii care au dovedit (prin cărțile și lucrările publicate, nu cei gen vadim, iliescu, năstase) că fac parte din cei cu care ne putem mândrii în lume să fie terfeliți. De dvs, cel puțin.
Așa că, vă rog să spuneți mai multe în continuarea ideii care a provocat flame-ul.

Vă rog de a nu mai posta jigniri/acuze membrilor/colegilor de pe forum. Această recomandare este generală, nu se adresează doar unuia sau altuia.

PS: ați postat deja, așa că voi continua biggrin.gif
Părerea dvs despre motivul acelui "manifest" al acelor intelectuali e doar părerea dvs fără a fi motivată. Și asta nu e frumos blush.gif biggrin.gif

Sau, pentru dvs, actualul ministru de justiție face mai mult bine țării decât acei intelectuali ?
Acești farisei de miniștrii, conform logicii emise de dvs, nu sunt "tărincuriști" ? Dar, eu nu îi numesc așa. blink.gif

ninja.gif
T u d o r
Man, nu stiu cum poti sa gandesti asa departe incat sa crezi ca aia il pupa in cur(ios) biggrin.gif pe Basescu pentru un post cald, atata timp cat marea majoritate dintre ei se ocupa cu orice altceva decat administratia. Ce post le-ar putea oferi el? Din cate stiu posturile se impart la guvern, nu la presedintie. Asa ca logic ar fi sa pupe in popou pe Tariceanu pentru un post. Sau PSD-ul, ca tot e in cardasie cu PNL (care e oficial la putere).
A K U
Deci, am putea avea si nastacuristi ( :naughty: ), iliescuncuristi, tarincuristi (beton, Marius laugh.gif ) etc. De fapt, nu, ca astia se numesc simpatizanti. Numai aia ai marinelului sunt pupincuristi, nu? blink.gif
Skywalker
QUOTE(TLS-09)
Dau eu o ciorba la Szeged ca nu-s decat 130 de Km si poti vota acolo si cu pasaportul la consulatul Romaniei! Base s-ar bucura sa stie ca faci asta ! biggrin.gif :romania:
Ce zici Sky...?


aaaa... si ala mi-a expirat in 09/2005 biggrin.gif
Han.solo
QUOTE(stefan_adrian)
QUOTE(Legionaru')
Eu am votat "DA".

Eu am avut o opinie.De condamnat sunt cei 9 care in momentul asta au votat ca nu merg la vot. Voi nu aveti dreptul sa deschideti gura.Stati dupa aia si va plangeti ca nu merge tara. Nu vreau sa spun ca tara nu va merge cu Traian Basescu. Voi va veti plange oricum.Insa nu ati catadicsit sa faceti 500 metri , sa mergeti sa votati. :wave:

Sunt doar trei. Chiar! Voi nu puteti merge pana la sectia de votare? Daca sunteti bolnavi , cereti urna mobila acasa. biggrin.gif :bash:


Eu sunt al 7-lea pe lista celor care nu intentioneaza sa se duca la vot.
Asa cum am spus, poate ca am altceva mai bun de facut si poate ca nu ma intereseaza nici una din alternative. Boala mea, netratabila ambulator biggrin.gif
Baby Blues
Si eu am o boala netratabila: durerea in c...r de politicieni!
Problema este ca ma mancanca si ar trebui sa-i pun sa ma scarpine! biggrin.gif biggrin.gif
Scuze pt limbajul semiobscen. :angel:
ozz86651
Nici eu nu ma duc la vot. N-am unde smile.gif. Chiar daca ar fi o sectie de votare in San Francisco am cu totul alte planuri in viata decit sa-mi stric toata ziua fugind dua politicieni. In ultimul rind am 2 principii presonale:
1. cu sau fara votul meu nu se schimba nimic, votul meu nu conteaza. Da, daca asa ar gindi toti bla bla bla, dar eu ma refer strict la mine. Stiu, nu suna civic smile.gif. Principiul asta nu il iau 100%, daca nu e o problema as vota fara discutie, doar ca nu as face sacrificii pentru asta.
2. nu sint sigur am dreptul sa decid pentru cei din Romania atita vreme cit nu traiesc acolo, e cumva aiurea sa vina unul din afara casei care nu are treaba sa-ti spuna tie cum sa-ti aranjezi casa in care traiesti. In plus, recunosc ca nu am contact imediat cu realitatea. Citesc articole prin ziare (subiective, evident), dar sporadic.Mi-e foarte clar ca lucrurile mergeau spre bine in ultima vreme, dar nu pot spune ca stiu detalii.
S O R I N
Azi 12 mai 2007 miting psd in Pitesti.

Asa ii aduna de prin tara...

Numai asa pot aduna cateva mii de oameni.

O sa spuneti ca asa recurg si cei de la PD&PLD,si eu cred la fel.Dar mai

cred ca totusi nu pot starnge 40 de mii de oameni cu autocarele ,cati

au fost ultima data la Cluj (dupa datele politiei).

Poze : ....

P.S Toate autocarele erau din Gorj si cred ca erau vreo 10 - 15...
S O R I N
:bash:
S O R I N
:puke:
S O R I N
:puke:
S O R I N
:puke:
S O R I N
:puke:
ncristi
QUOTE
eu astept demisia aia in 5 minute a lu' domnu viitor fost presedinte


Eu astept autofalagelarea lui voiculescu, patriciu, iliescu & co. intr-o piata publica - specatocol organizat la care eventual sa platim intrarea smile.gif

Autoflagelare-adica cu satare, cutite, baionete etc...adica nu vorbeam metaforic smile.gif

...dupa asta demiasia lui basescu.

Repet-nu sunt un fan al lui basescu dar nu pot fi partizanul lui Ilici sau celoralalti turnatori si cacanari din parlament.

Votul meu o sa fie NU suspendaii...la urmatoarele alegeri prezidentiale o sa vedem da la referendum "NU".

Chiar nu se intelege - lumea voteaza pro Basescu ca semn de protest impotriva a ceea ce se intampla in prlamantul ne ales de noi - nu pentru dragostea ce i-o poarta presedintelui suspendat. Se razbuna pentru somnul care-l trag parlamentarii pe banii nostrii, pentru durerea in cur fata de popor, pentru legile cretine si imbecile pe care le dau...pentru toate mizeriile pe care le fac.
Watcher
QUOTE
Eu astept autofalagelarea lui voiculescu, patriciu, iliescu & co. intr-o piata publica

Sunt tare curios sa imi explice si mie exact ce a facut Patriciu (demonstrat) de este folosit ca sperietoare: "vreti sa conduca tara patriciu?" / "patriciu l-a suspendat pe basescu".

Si sa mentionez de ce pun intrebarea: pana una alta Patriciu este un cetatean care nu a fost condamnat de nimic, iar faptul ca e demonizat este un rezultat al 'regimului basescu'.

Sa recapitulam istoria (cat am vazut eu la tv): Arestare pt N INFRACTIUNI GRAVE, spalare de bani, manipularea bursei, etc, si cererea de judecare in arest.
Dupa vreo doi ani (azi) dosarul nu prea mai contine nimic din chestiile alea pe care le-am auzit aruncate, acum contine altceva. Daca asta nu e semn de comanda politica, what is??

MAi adaug ceva: pt persoana de etnie roma care a fost susprinsa la ora 0200 noaptea cu un tarnacop in mana in casa vecinilor bunicilor mei s-a decis judecarea in libertate deoarece (cum altfel?) nu preprezinta pericol social. Ei bine, daca unu cu tarnacopul in mana noaptea la altcineva in casa nu reprezinta pericol social, cam ce pericol social era Patriciu de trebuia judecat in stare de arest?

Intr-o astfel de directie nu trebuie sa mai mergem vreodata! Si, de aceea voi vota DA smile.gif
Mariustom
Watcher, nimeni (dintre noi, bine-nțeles) nu vrea ca justiția să fie aservită.

Dar, așa cum au fost judecați și condamnați deținuții politici în vremurile de dinainte de '89, de nejudecările clienților politici și financiari, așa și cu Patriciu.
Să nu-mi spună nimeni că foștii baroni locali au fost curați.

Pățania vecinilor bunicilor tăi o asemăn, într-o oarecare măsură, cu acel "suporter" care l-a lovit cu un lanț pe operatorul TVR.
Și cu multe alte cazuri de agresori prinși în flagrant delict, într-o acțiune violentă, dar cercetați în libertate deoarece nu reprezintă un pericol public blush.gif (sâc)
MadMax
Watcher, vorbesti de justitie aservita? Sa iti aduc aminte de guvernarea Nastase(pe care pe aici unii o deplang, ca ar fi fost mai "liniste" atunci) si cand clanurile mafiote taiau si spanzurau cum vroiau, cand traficul de persoane era in floare, traficul de narcotice la fel, cand unii politisti care inca mai incercau sa faca ceva arestau dar cei arestati erau eliberati imediat de judecatorii care faceau chiolhane alaturi de acestia din urma.

Tu vorbesti de Patriciu. Vrei sa ne faci sa credem ca Patriciu e un miel nevinovat? Atunci cand public s-a situat de partea PSD? Oare de ce? Sunt sigur ca el crede "valorile liberale" blush.gif pe care le impartasesti.

@Halba
Spui ca totul e un conflict intre politicieni, intre Basescu si Tariceanu. Iarasi intr-un fel ne crezi copii. Ca e opinia ta, e ok, dar majoritatea au observat ca batalia nu e intre cei doi ci intre viitoarea orientare a Romaniei. Vest sau Est? Cand pe deoparte ai comunicatele occidentale care sunt probasescu iar pe dealta parte ai tabara tariceanu&co care se intalneste cu rusii, incepi sa intelegi altfel lucrurile.

Intr-o emisiune a lui Robert Turcescu a fost invitat de curand Cristian Tudor Popescu. Cei doi au lansat o teorie interesanta: ne aflam in aceiasi situatie din anii '90. Atunci, cu ajutorul minerilor, Estul a castigat.
Iar daca Basescu pleaca, "tatucul" Iliescu, intr-un fel sau altul, va veni la putere.
Si la asta spun NU.
HalbaSus
Basescu inseamna "vest" si tariceanu "est"... muahahhahahah... foarte tare frate, hai ca o trec in agenda cu glume tari... cred ca supramitizati acest razboi. Eu vad lucrurile mai simplu: Basescu este reprezentantul de frunte al PD-ului si al "grupurilor de interese" PD-iste (cine spune ca acestea nu exista e ori naiv... ori naiv... de unde vin banii pentru campania pro-basescu ?) grupuri care sunt nemultumite ca nu au putere totala, deoarece guvernul e condus de Tariceanu care are si el grupurile lui de interese... mesajul lui basescu e - "fugi de aici hotzule, si coruptule... pleaca cu grupurile tale de interese cu tot ca trebuie sa vina grupurile mele de interese" iar mesajul lui tariceanu e "ba pe-a matii"... despre asta e vorba... cine crede ca e lupta intre est-vest, parlament si presedinte, institutii constitutionale, doctrine politice, inseamna ca nu a stat suficient de mult in romania... Iar treaba cu "ne orientam catre rusia, si picam in sfera lor de influente" asta e un fel de "bau bau" pentru copii traumatizati de comunism... suntem membrii nato si ue, cred ca am putea sa stam un pic mai relaxati in privinta caderii in sfera de influenta moscovita.
Mariustom
Halba, în legătură cu grupurile de interese, ai dreptate, dar adevărul spus de tine e doar pe jumătate biggrin.gif
Interesele sunt muuuult mai mari decât sfera de influență a grupurilor celor 2.

Vreau doar să amintesc, legat de ultimul paragraf, că de-a lungul istoriei de muuulte ori am fost cu curul într-o alianță și cu fața spre cealaltă alianță.
Istoria este de partea mea blush.gif biggrin.gif :wave:

arigato.gif
MadMax
Legat de Basescu, am mai vorbit.

QUOTE
cred ca am putea sa stam un pic mai relaxati in privinta caderii in sfera de influenta moscovita.


Sigur ca da, Romania se afla in afara oricarui interes extern :bash: Sa stam noi relaxati ca ce daca Ilici& co revin, nu? Sigur ei ne vor conduce spre "prosperitate si progres" si vor intari relatiile cu occidentul si NATO biggrin.gif .

http://www.hotnews.ro/articol_70944-Presa-...iescu%27%27.htm

http://www.realitatea.net/57995_Tom-Gallag...iei-in-UE-.html

http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/a...sedintelui.html

http://www.hotnews.ro/articol_70973-The-Ec...politicieni.htm


http://www.hotnews.ro/articol_70678-Presa-...restauratia.htm

Cum spunea si Mariustom: Interesele sunt muuuult mai mari decât sfera de influență a grupurilor celor 2


Legat de traumatizare si de bau bau... sigur, si aici putem dormi in "liniste" blush.gif . Ehh...ce liniste era in comunism.... biggrin.gif
Radu43725
Nu prea sunteti in topic "Presedintele suspendat....Noi cu cine votam?"
Chiar si titlul nu e in topic ... ar fi trebuit sa fie: "...Noi ce votam?"
... care comunism? care Est? care grupuri de interese?
Voi vreti ca prin acest singur vot sa rezolvati TOATE problemele Romaniei.
Sunteti muuuult prea optimisti. E vorba de un singur om. Numele: Basescu. Functia:presedinte de tara.
Va place ce-a facut pana acum ca presedinte? Votati NU. Nu va place, votati DA. Daca nu intelegeti nimic din toate astea, beti o bere. Daca tot nu intelegeti, schimbati marca berii.
Sanatate beer.gif
Watcher
Revenind la problema cu Justitia:
1) Nu spune nimeni ca nu era asa si inainte (PSD, etc), CI TOCMAI ASTA SPUN si ma contrariaza: Basescu a luat sistemul creat de PSD si s-a apucat sa il foloseasca el, si parca e maip utin lume care vede asta decat pe vremea PSDului.

2) Legat de Patriciu: nu il cunosc personal, dar din ce am vazut la TV e o persoana care imi place (poate daca l-as cunoaste personal mi-as schimba parerea). Dar nu asta e important. Importanta e treaba aia cu 'principiul nevinovatiei'. Care este foarte foarte importanta.
E posibil ca Patriciu sa fi facut (unele dintre) chestiile de care e acuzat.
Dar cand te uiti la CNN / BBC o sa vezi ca prezinta stirea: 'chinezul din imagine se pare ca a impuscat o grama de oameni la Virginia Tech'
'Bill clinton is being indicted because he allegedly ...'

La noi, sub Basescu, s-a ajusn al arestarea lu patriciu pt niste acuzatii care au disparut... Acum altele. GAnditi-va ca daca vi se intampla voua una ca asta nu aveti resursele lui patriciu ca sa va aparati.

Cred ca ozz a reamintiti chiar aici principiul 'fals negatievlor' in justitie: mai bine sa scape cineva vinovat decat sa fie inchis cinea nevinovat. LA noi nu merge asa, idealul LUI este : 'cine zic eu e vinovat'.
Si de asta ma tem mai tare decat de orice.

Si iata, mai grav, desi pana una alta nu e condamnat de nimic, Patriciu e diavolul ("vreti s conduca tara Patriciu>?' - si lumea se sperie si zice, daaa, mai bine votam Basescu - chiar si aici pe forum am vazut argumentele astea iar pe mail m-au disperat).

Daca Realitatea nu mai e anti-basescu, iata ca de Vantu nu se mai aude nimic.... blush.gif SI daca e sa ne uitam la ce se presupune ca a facut Patriciu: a manipulat bursa astfel incat s-au imbogatit MULTI OAMENI (ca puteau si ei sa cumpere la 116 cat s-a deschis RRCul in ziua aia) fata de ceea ce se presupune ca a facut Vantu - a saracit multi oameni -
vezi ca nu cauta nimeni Reforma Justitiei. Ori cand vii si faci astea, apoi iesi si spui ce tare vrei sa reformezi Justitia, pe mine unul ma convinge sa nu mai votez persoana asta wink.gif

Si vreau sa mai adaug ceva legat de unul din titlurile de mai sus:
QUOTE
Capitanul-Basescu-e-popular-printre-oameni-dar-detestat-de-politicieni.htm

Vreau sa reiterez o chestie incredibila zisa de Paler: "aratati--mi un dictator care la inceput nu a fost ADULAT de popor si care a fost bun pentru natiune. Uitati-va la Hitler, Mussolini, Ceausescu, Idi Amin, Fidel Castro, orice dictator: cand a venit multimea l-a iubit, adorat si au crezut ca e SALVAREA''
T u d o r
Watcher, hai sa fim seriosi, tu chiar crezi ca in Europa secolului 21 se mai poate intampla ce s-a intamplat in anii '40? sau ce se intampla in tari din America latina? Eu sincer nu cred. Iar purtarea moastelor lui Paler pe la mitingurile PSD mi se pare o josnicie fara seaman. (nu ma refer la citatul tau, jur!) Paler a lovit si in Iliescu, poate chiar mai abitir decat in Basescu.
Ideea politica actuala este, dupa parerea mea, polarizarea lumii politice. Nu mai e loc de compromisuri, este care-pe-care.
Si, oricate bube ar avea Basescu si ai lui, de partea cealalta sunt oameni ca Vadim, Iliescu, Voiculescu, pentru a-i da doar pe cei mai importanti. Ori, oricate rele a facut sau va face Basescu, pe Iliescu nu-l va putea egala nimeni, a tinut tara asta 15 ani in conditia de "tranzitie", pana s-au capatuit toti marii "oameni de afaceri" ai tarii. Cand ii vad pe Columbeanu, Becali, etc. nu pot sa spun decat ca astfel de oameni nu puteau aparea intr-un regim corect si echitabil.
Crede-ma, sunt un om echilibrat (cred cu tarie asta, vorba lui Tariceanu) dar cu aceasta sleahta de nemernici nu pot fi alaturi. Poate Basescu nu e o alegere excelenta in conditii democratice stabile, dar cand acesa este dusmanul celor mentionati mai sus... eu voi spune NU demiterii sale! Si daca va veni cineva in viitor care sa mi se para mai bun ca el si ca ceilalti, nu voi pregeta sa-l sustin cu votul meu. Pana atunci, Basescu e alegerea mea (fortata de imprejurarea politica actuala sau nu).
Mariustom
Tudore, de ce-mi citești gândurile ? biggrin.gif

Și eu am spus și repet: fiind 2 tabere, deocamdată, aleg pe cei mai buni dintre ei. Recunosc că alesul/aleșii nu sunt reprezentativi într-un stat democratic, dar pt situația noastră sunt cei mai buni biggrin.gif

Și eu zic că, în viitor, dacă va apare altul mai bun decât Băse, va fi alesul meu. Până atunci, "navighez" alături de malinal blush.gif biggrin.gif bicycle.gif
Cipp
Cineva, intelept dupa opinia mea, spunea ca, in politica nu ai de ales intre buni si rai. Cine e... INGERAȘ in politica...? Ai de ales intotdeauna intre DOUA RELE! Cred ca avea pefecta dreptate, in politichie nimeni nu e sfant. O avea si Base pacatele lui, insa a marsat in campania asta foarte mult pe ideea ca el nu negociaza cu hotii! Americanii ar spune ca ei nu negociaza cu teroristii! E cam acelasi lucru. Oricum, a venit momentul schimbarii. Trebuie sa plece fostii nomenclaturisti - hrebe, iliescu, voiculescu, patriciu, nastase. E timpul pentru oameni mai tineri, cu o gandire mai occidentala, care sa puna romanul la treaba si sa indrepte banutii catre sosele, spitale, afaceri mici-mijlocii, adica spre PROSPERITATE!
Radu43725
QUOTE
Oricum, a venit momentul schimbarii. Trebuie sa plece fostii nomenclaturisti - hrebe, iliescu, voiculescu, patriciu, nastase.

Daca cineva care il sustine pe Basescu vede care e solutia democratica si realizabila pentru asa ceva, solutie care sa depinda de presedinte, sa-mi spuna si mie (poate-mi schimb votul blush.gif )
Cipp
Solutia nu poate sa vina de la presedinte. Nici nu trebuie sa fie asa, altfel n-ar mai fi democratie! Societatea trebuie sa aleaga daca Constitutia e in folosul romanilor, daca vrem sa ne rupem de trecut sau daca vrem sa ne mintim pe noi si pe copiii nostri!

Presedintele vrea vot uninominal, in care sa stim bine cui ii acordam incredere timp de 4 ani. Deasemenea, vrea, ca in orice stat civilizat, ca justitia sa fie lasata sa-si faca treaba si sa nu mai primeasca telefoane Chiuariu de la Voiculescu sa-l schimbe pe procurorul care, intamplator, ii ancheteaza dosarul de frauda(e). Tot presedintele vorbeste de oameni de afaceri care sa faca afaceri "la vedere", in folosul poporului si nu in interesul lor. Ce e rau in asta? Cred ca toti ne dorim sa traim bine, chiar daca il sustinem sau nu pe Base. Istoria ne-a invatat ca acolo unde politicienii traiesc bine, poporul o duce prost. Asa functioneaza lucrurile de mii de ani. Acesta e momentul capital pentru tara noastra. Aderarea la UE n-a fost o optiune atat de grea pe cat este optiunea din 19 mai. Adica, in UE am fost bagati mai cu forta, mai cu zaharelul, mai cu promisiunea unei vieti mai bune, dar in 19 mai va trebui sa hotaram daca vom fi in continuare o societate in tranzitie sau vom inrta in sfarsit, in randul tarilor civilizate. Dar pentru asta avem nevoie d Justitie, de Institutii care sa lucreze pentru noi, de servicii pe care le platim dar de care nu beneficiem, de locuri de munca platite corect, de libertatea de a gandi si de a actiona, AVEM NEVOIE DE NORMALITATE. Nu cred ca mai avem timp sa inventam noi "capitalismul original", sau sa ne invete cei care au slujit cu osardie comunismul cum trebuie sa invatam sa ne descurcam dandu-l la o parte pe cel care e in fata noastra. Pentru asta,insa trebuie sa plateasca toti cei care si-au construit averile impresionante pe spinarea pensionarilor, a bolnavilor, a oamenilor care muncesc cinstit si nu-si pot asigura cele necesare traiului decent! De aceea sustin ideea ca Base, chiar daca nu e usa de biserica, merita sansa de a incerca macar sa arate lumii ca si Romania e un stat demn, cu oameni onesti si ca nu suntem un popor de cersetori si de infractori! Are sustinerea UE, a poporului si a intregii lumi civilizate! V-am convins?

P.S. : nu fac parte din niciun partid politic, dar fac parte din grupul celor care nu suporta minciuna SI S-AU SATURAT SA TOT FIE LUATI DE FRAIERI!
Radu43725
QUOTE
V-am convins?


Nu !

Daca citesti ce ai scris
QUOTE
Solutia nu poate sa vina de la presedinte.
nici tu n-ar trebui sa pari asa convins.

P.S.
QUOTE
Are sustinerea UE, a poporului si a intregii lumi civilizate!

Usurel, usurel, ... pe a mea nu o are. Si pentru el asta ar trebui sa fie o problema.
Cipp
Chiar daca nu are sustinera unanima a poporului, te reprezinta! Nici eu nu l-am votat pe Iliescu dar daca majoritatea asa a decis, atunci trebuie sa ne supunem deciziei majoritatii si sa-l acceptam. Bine, nu vreau sa conving pe nimeni ca ceea ce cred eu trebuie sa crezi si tu, dar il vad pe Base dornic sa faca dreptate, ceea ce Tariceanu nu prea a fost in stare!
HalbaSus
QUOTE
Sigur ca da, Romania se afla in afara oricarui interes extern bash Sa stam noi relaxati ca ce daca Ilici& co revin, nu? Sigur ei ne vor conduce spre "prosperitate si progres" si vor intari relatiile cu occidentul si NATO biggrin .

Romania a intrat in NATO si a stabilit data aderarii la UE in timpul lui Ilici&co... asta pe vremea cand erau atotputernici... daca nu mi-a fost frica atunci... de ce mi-ar fi acum cand nu au nici o treime din optiunile electoratului ? Daca ar fi sa mentionez cateva greseli majore de politica externa a administratiei nastase ar fi servilismul prea mare fata de SUA care nu era prea bine vazut de europeni (mai tineti minte acordarea imunitatii de jurisdictie soldatilor americani ? noi am fost prima tara care a semnat asa ceva). Desi sunt 100% anti-PSD mi se pare o acuzatie nedreapta la adresa lor. Or fi ei comunisti, dar nu ii pot acuza ca ar fi apropiat romania de rusia in nici un fel. Ori daca nu au facut-o cat timp erau la guvernare nu am nici un motiv sa cred ca ar dori sa faca asta acum.

QUOTE
Si, oricate bube ar avea Basescu si ai lui, de partea cealalta sunt oameni ca Vadim, Iliescu, Voiculescu, pentru a-i da doar pe cei mai importanti


Care vadim ? slava Domnului au trecut zilele in care era o amenintare reala, care Iliescu ? o relicva politica intr-un partid care abia ar putea strange 20% ? Care Voiculescu ? Ala care la urmatoarele alegeri probabil nu va reusi sa intre in parlament daca nu se aliaza cu cineva ? Sa fim seriosi... lupta e intre base si tariceanu... de ce basescu e mai bun decat tariceanu ? Mie imi displac amandoi, dar avand in vedere ca il vad pe basescu un pericol mai mare pentru democratie decat pe tariceanu voi vota cu DA... in speranta ca nu va castiga referendumul cu 70% ci cu 69% (btw: conform unui sondaj recent procentul va fi 70% in favoarea lui basescu)

Referitor la intrebarea:
QUOTE
Watcher, hai sa fim seriosi, tu chiar crezi ca in Europa secolului 21 se mai poate intampla ce s-a intamplat in anii '40? sau ce se intampla in tari din America latina? Eu sincer nu cred


Sincer nici eu nu cred si nu doresc asa ceva, dar Basescu asta vrea, de ce isi doreste subrograrea serviciilor secrete ? De ce doreste eliminarea (prin justitie) a adversarilor politici ? omu' are stil de dictator in devenire, iar asta ma nelinisteste (desi nu am nici un grup de interese de aparat).

QUOTE
Cineva, intelept dupa opinia mea, spunea ca, in politica nu ai de ales intre buni si rai. Cine e... INGERAȘ in politica...? Ai de ales intotdeauna intre DOUA RELE! Cred ca avea pefecta dreptate, in politichie nimeni nu e sfant. O avea si Base pacatele lui, insa a marsat in campania asta foarte mult pe ideea ca el nu negociaza cu hotii! Americanii ar spune ca ei nu negociaza cu teroristii! E cam acelasi lucru. Oricum, a venit momentul schimbarii. Trebuie sa plece fostii nomenclaturisti - hrebe, iliescu, voiculescu, patriciu, nastase. E timpul pentru oameni mai tineri, cu o gandire mai occidentala, care sa puna romanul la treaba si sa indrepte banutii catre sosele, spitale, afaceri mici-mijlocii, adica spre PROSPERITATE!


Perfect de acord cu ultima idee... dar campania lui basescu se bazeaza exclusiv pe "pedepsirea hotilor si coruptilor, eliminarea comunistilor, etc" nu l-am auzit niciodata vorbind de urgentarea lucrarilor la autostrada, construirea soselelor, dezvoltarea infrastructurii... deh, la ce-s bune alea ? pe-acolo nu merg vapoare... dar uita ca neavand flota... avem masini, care nu se descurca foarte bine pe apa si avem nevoie de asfalt. Daca analizati discursul lui basescu o sa vedeti ca se bazeaza in mare parte pe idei anti-coruptie, anti-hoti, anti-comunisti, anti-nustiuce'... toate acestea sunt bune si frumoase, dar nu duc la prosperitate... este ceva in stilul discursului lui Iliescu, care era si el "sarac si cinstit", doar ca basescu nici macar sarac nu este...

P.S: Oriunde ma uit in jurul meu vad doar reclame pro-basescu... de unde naiba vin banii astia ?
Cipp
Daca ma suspectati ca iau bani pt. campanie pro-basescu, atunci asta este ultimul meu post in acest topic. AUGURI!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.