Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Unde va faceti (v-ati facut) concediul anul asta?
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
marius68582
Acum cand incepe sa miroasa a concedii,imi aduc aminte de parca ar fi fost intr-o alta viata de vacanta de o saptamana pe care ne-am luat-o la inceputul lui iunie in Belek,Antalia. :evil:
Noi mergem in Turcia in fiecare an la inceputul sezonului,mereu in Antalia dar de fiecare data in alt hotel,si in alta statiune.Zona Belek este recunoscuta intre statiunile de pe coasta Antaliei pentru verdeata,zona de fapt cica ar fi fost o mlastina acum 100 de ani.Aici sunt cele mai multe terenuri de golf,nationala de golf a Turciei isi tine aici cantonamentele,dupa cum si turneele internationale se organizeaza tot aici.Hotelul la care am fost anul acesta are si "golf resort" in denumire.Dar in afara de fica-mea,n-a jucat nimeni golf. laugh.gif

Cel mai imbietor sezlong.


Aparand cu mandrie la jocurile "olimpice" zilnice de la piscina culorile Romaniei. smile.gif


Gradina din fata vilei.


Pe aleea de la restaurant la vila.


Vedere de pe amfiteatru cu o piscina de langa corpul principal.


Printre vile mai erau si piscine mai mici cu jacuzzi,(japonia in limba fica-mii) la care nu prea se inghesuia nimeni,aveai impresia ca e piscina ta personala.




Vedere cu piscina din fata corpului principal din alt unghi.


Poza facuta de pe o corabia construita aprope in marime naturala ca si loc de joaca pentru copii.


Lebede.

ozz86651
Bine bine, dar marea, plaja adevarata, natura, orasele, oamenii? ca ce e acolo devine plictisitor in maxim 6 ore...Cine face baie la piscina cind ai marea la doi pasi? Adica putea sa fie piscina aia si in Bucuresti.
marius68582
Dimineata cand mergeam la plaja nu luam aparatul foto cu noi. whistling.gif
Si oricum,ar fi trebuit sa fie unul subacvatic,pestisorii colorati pe care ii vezi la 2 metri de tarm sunt ceva de pus pe discovery chanel !
StefanVVTi
QUOTE (ozz86651 @ Jul 24 2008, 10:58 PM) *
Bine bine, dar marea, plaja adevarata, natura, orasele, oamenii? ca ce e acolo devine plictisitor in maxim 6 ore...Cine face baie la piscina cind ai marea la doi pasi? Adica putea sa fie piscina aia si in Bucuresti.

Cand mergi la mare in afara, da, se merita sa faci baie in mare. In Romania, mie imi este frica sa fac baie in mare si prefer piscina hotelului. Dupa cate cazuri de seringi, conducte si tot felul de chestii dubioase care au fost gasite in mare...sa nu mai zic de deversarile de la hoteluri...prefer, fara indoiala, piscina!
adi.mitrea
Anul ăsta, ca și anul trecut, o să merg îm Grecia. Undeva mai spre nord, adică mai aproape de România.

Am ales cea mai ieftină ofertă pe care am găsit-o pe piață.

Anul trecut am trecut prin stațiunea în care voi sta anul acesta (Nei Pori) și mi s-a părut peste cea în care mi-am petrecut concediul anul trecut (Platamonas).

99 euro + 200 lei de persoană, șase nopți de cazare (pensiune 4 stele / margarete) și transport (cu autocarul) incluse. Mâncarea NU e inclusă. Costa 12 euro / zi de persoană micul dejun (sandwich, cafea și suc) și cina (ceva la porție gen piure și șnitzel), însă mi s-a părut mult pentru ce oferă și am decis că o să mănânc pe cont propriu.

Pe lângă astea, agenția mai face contracost niște excursii prin Grecia, cu plecare de la locul de cazare. E vorba de croazieră de o zi pe Mediterană (40 euro), excursie la Meteora (loc fantastic, 30 euro), Atena (40 euro), Muntele Olimp (30 euro) și alte câteva nimicuri. Cel mai mult merită banii croaziera, pentru cine n-are rău de mare whistling.gif

Anul ăsta am tot fost plecat prin Europa cu serviciul și am mai văzut locuri mișto, deci nu eram chiar așa dornic să stau în nu știu ce mega oraș. Vreau liniște și atât. O să pun și poze din Grecia, de anul trecut și dacă nu este offtopic o să mai spun și ce mai am văzut în scurte escapade de 1-2 zile prin Europa (poate vă interesează).

Dintre tot ce am văzut până acum, Grecia oferă de departe cel mai bun raport calitate preț (asta dacă nu ești vreun bogătaș și ai mega pretenții), iar Croația este superbă (insula Hvar) și merită văzută, însă prețurile pachetelor turistice sunt cam mari...
Arheopterix
Noi plecam in curnad la vecinii cu ceafa lata.
A 3-a oara si ultima.
Mergem in acelasi loc.
Am trimis deja "cercetasi" si au fost super multumiti.
De la anul o sa indraznesc sa urc mostrul cel mic in avion si o sa alegem alta destinatie.

In Sept e posibil sa plecam in insula Ikaria.
Marea problema e ca am trebuii sa zburam cu un prieten care fol avionul companiei la care lucreaza.
A luat brevetul de zbor abia de cateva luni si a zburat numai langa pilotul companiei.
Acum zboara putin si singur dar pare total insuficient.
Sotia e total contra .
Sincer a fiu,si eu am mari dubii in privinta pregatirii lui.
Mai ales ca trebuie sa aterizeze pe o insula muntoasa,nu stie aeroportul etc etc.
Sa stai acolo sus e o nimica toata.Aterizarea e mai grea.
In plus avionul e mic ( 8 pers) si are niste elice f rahitice.....

Cred ca mergem cu masina pana la Salonic si apoi cu barca pana in insula.
Watcher
"Foarte tare frate"
Asta da problema "luam avionul personal, yahtul sau limuzina cu sofer" biggrin.gif:D
klm
CITAT(adi.mitrea @ Jul 25 2008, 12:13 PM) *
99 euro + 200 lei de persoană, șase nopți de cazare (pensiune 4 stele / margarete) și transport (cu autocarul) incluse. Mâncarea NU e inclusă.

Foarte tare oferta pe care ai gasit-o tu (apropo cum ai gasit-o?); intr-adevar nu prea sunt convenabile restaurantele in Grecia si e mai bine sa te ocupi personal (mai ales ca sunt pensiuni in care camerele au bucatarii cu oale, cratite si tot_ce_vrei_pt_gatit) si mai mult ca sigur nu veti regreta peisajele oricareia din excursiile pe care veti alege sa le faceti, plus ca apa e parfum.
CITAT(Watcher @ Jul 25 2008, 02:19 PM) *
"Foarte tare frate"
Asta da problema "luam avionul personal, yahtul sau limuzina cu sofer" biggrin.gif biggrin.gif

Cinste lui ca poate si bafta multa celor care vor la fel wink.gif.
florin55503
adi: nei pori este peste staiunea in care ai fost anul trecut si care e langa. exista o plaja imensa cu o apa limpede, limpede. plaja a primit indicativul blue flag. pacat ca nu te duci cu masina. sunt maxim 800 de km. astfel te duceai la meteora singur si aveai si libertate de miscare. in fine. pt muntele olimp poti inchiria niste atv-uri 15-20 euro (12 ore) si urci fara probleme sunt niste cascade superbe in care poti face baie. sunt cumva ascunse dar nu e greu de ajuns la ele.
mai bine ca nu ai luat macare. poti manca la taverne fara probleme la preturi mai mici decat cele de la noi. pt cine vrea odihna e super ok. e o liniste incredibila si un aer curat la fel.

ceva mai la nord exista o plaja aproape parasite gretca (sau asa ceva) unde poti face spear fishing etc. nu trebuie sa iti faci probleme cu raul de mare. marea e fff linistita si nu se simte (desi e aceiasi mare in turcia e mai agitata, chiar mult mai agitata)

daca mai ai nevoie de informatii...
adi.mitrea
Știu că plaja din Nei Pori și stațiunea este semnificativ peste ce oferă Platamonas.

În Nei Pori am făcut plajă în fiecare zi în care am stat în zonă. E foarte mișto amenajat și prețurile sunt ok. De mâncare știu că e bună și ieftină pe la taverne pentru că prânzul pe acolo l-am luat anul trecut...

Nu mă duc cu mașina pentru că ar fi mai costisitor și nici nu-mi plac drumurile bulgarilor. Reducerea pentru plecarea pe cont propriu e de 20 euro de persoană. Deci 40 euro în total...

Întrebare, dacă închiriez ATV din Nei Pori am cum să ajung la Olimp fără să am probleme? Adică să nu trebuiască să merg cu el pe autostradă sau pe drumuri pe care nu am voie... De fapt știu că nu e voie cu ATV pe niciun drum public (cel puțin în România) confused.gif
20krpm
QUOTE (Arheopterix @ Jul 25 2008, 06:52 AM) *
In Sept e posibil sa plecam in insula Ikaria.
Marea problema e ca am trebuii sa zburam cu un prieten care fol avionul companiei la care lucreaza.
A luat brevetul de zbor abia de cateva luni si a zburat numai langa pilotul companiei.
Acum zboara putin si singur dar pare total insuficient.
Sotia e total contra .
Sincer a fiu,si eu am mari dubii in privinta pregatirii lui.
Mai ales ca trebuie sa aterizeze pe o insula muntoasa,nu stie aeroportul etc etc.
Sa stai acolo sus e o nimica toata.Aterizarea e mai grea.
In plus avionul e mic ( 8 pers) si are niste elice f rahitice.....

ceva nu se potriveste in ce spui tu. si-a luat brevet si n-a zburat ca pilot-in-comand?... si-a luat brevet de citeva luni dar zboara un twin de 8 pasageri?... care fie vorba intre noi, e o gramada de avion, dar p-aici iti trebuie vreo 1000 de ore ca sa iti vina sa te duci sa zbori un twin. mai ales daca trebuie sa-l zbori peste apa. asa ca sau stie sa zboare un twin de 8 pasageri peste apa, si-atunci nu cred ca aveti vreo problema daca se ofera sa va duca pina acolo, sau abia si-a luat brevetul si e pilot de dreapta, caz in care votez cu nevasta-ta.
RUE
am fost o saptamana (13-20) la Tivat un Muntenegru unde am stat la 32 euro/ noapte in apartament cu o camera si balcon la 30 m de mare.
Au in vama o taxa vigneta de 10 euro pt mediu.
zona e un lac al marii, nu e mediterana adevarata. valuri nu prea sunt. plaja de pietricele.
Centru Tivatului este in stil colonial cu vase vechi trase la chei, curat, cladiri in stil colonial renovate sau pastrate bine. Plajele mai linistite, fara muzica daca vrei.

Am mai vizitat Budva (un fel de Mamaia zic eu, dar si putin din Costinesti in ce priveste viata si animatia). Probleme cu parcarile. Masinile de ridicat erau in forma.
Are orasul vechi ca si celelalte orase cu magazine (si de firma) si baruri, cluburi, terase, saloane de coafat in cladirile vechi.
Pe insula San Stefan nu am mers. Am pozat de sus de pe munte. Apa e mai tulbure si plajele cu nisip granulatie mare adus.

Kotor, e la 12 km de Tivat, in coltul adancit al golfului -lac. NU are plaje si nu se prea merge pt stat in el. Este parte a croazierelor cu vasele - excursii.
Are orasel medieval ca si Budva. Probleme cu parcarile. Nu parcati aiurea, cautati locuri in cele platite.

Dubrovnik (Croatia) - din Tivat se merge 3 km pana la ferry care te trece pt 4 euro cu masina pe malul celalalt prin zona ingusta a golfului (un fel de gat) si dupa traversare mai sunt cam 60-70 km pana in Dubrovnik.
Dubrovnik ul este vestit pentru orasul medieval. Este si locuit si cu zona comerciala, port cu vase de excursie. Se plateste cam 7 euro pt urcatul pe zidurile orasului.
GPS ul (igo) nu stie in Croatia drumul spre vama cu muntenegru si nu stie sa faca ruta pana in Dubrovnik dar traseul este evident. Dinspre Croatia spre Muntenegru (intoarcere) este coada in vama. Se verifica inclusiv cartea verde.
Arheopterix
QUOTE (20krpm @ Jul 25 2008, 12:01 PM) *
QUOTE (Arheopterix @ Jul 25 2008, 06:52 AM) *
In Sept e posibil sa plecam in insula Ikaria.
Marea problema e ca am trebuii sa zburam cu un prieten care fol avionul companiei la care lucreaza.
A luat brevetul de zbor abia de cateva luni si a zburat numai langa pilotul companiei.
Acum zboara putin si singur dar pare total insuficient.
Sotia e total contra .
Sincer a fiu,si eu am mari dubii in privinta pregatirii lui.
Mai ales ca trebuie sa aterizeze pe o insula muntoasa,nu stie aeroportul etc etc.
Sa stai acolo sus e o nimica toata.Aterizarea e mai grea.
In plus avionul e mic ( 8 pers) si are niste elice f rahitice.....

ceva nu se potriveste in ce spui tu. si-a luat brevet si n-a zburat ca pilot-in-comand?... si-a luat brevet de citeva luni dar zboara un twin de 8 pasageri?... care fie vorba intre noi, e o gramada de avion, dar p-aici iti trebuie vreo 1000 de ore ca sa iti vina sa te duci sa zbori un twin. mai ales daca trebuie sa-l zbori peste apa. asa ca sau stie sa zboare un twin de 8 pasageri peste apa, si-atunci nu cred ca aveti vreo problema daca se ofera sa va duca pina acolo, sau abia si-a luat brevetul si e pilot de dreapta, caz in care votez cu nevasta-ta.



CAnd dai examenul,e ca la masina.Esti cu un instructor langa tine.
Apoi a zburat dar cu Pilotul companiei langa el.
Nu a zburat singur decat f putin.Avea cine sa il corecteze .
Nu stiu de 1000 de ore. Poate la avioane mari de pasageri.E totusi un Tesna .Costa cat o masina de lux.Costurile masri sunt intretinerea asigurarile ,taxele se survol si aeroport.Altfel i-si luau toti avioane.
8 persoane e o nimica toata.2 stau la mansa si 6 in spate.

POate e pilot bun dar eu ma mai gandesc .Nici pilotul nu ma inspira si nici avionul (care are 20 de ani).

Daca ajunge weekendul asta pe Banasa postez poze.
M A R I A N
Anul asta am mers langa Madrid la Alcala de Henares cu sotia si copilul cu masina.
M-am intors acum 3 saptamani si a fost super, atat experienta drumului cat si sederea in Madrid.
Prado este un muzeu absolut impresionant prin numarul picturilor celebre. Alaturi de Van Gogh din Amsterdam si Luvru din Paris, este unul dintre cele mai impresionante muzee pe care le-am vazut vreodata.
Spaniolii fac alaturi de greci cel mai adevarat turism. Si cel mai ieftin.
Benzina de 95 in Spania este 1,27-1,29 euro, in Franta 1,56-1,68 euro confused.gif !
In Franta e bine sa evitati autostrazile, e jaf la drumul mare!

Urmeaza ca in fiecare an Insula Thassos in Grecia.
20krpm
QUOTE (Arheopterix @ Jul 25 2008, 04:03 PM) *
CAnd dai examenul,e ca la masina.Esti cu un instructor langa tine.
Apoi a zburat dar cu Pilotul companiei langa el.
Nu a zburat singur decat f putin.Avea cine sa il corecteze .
Nu stiu de 1000 de ore. Poate la avioane mari de pasageri.E totusi un Tesna .Costa cat o masina de lux.Costurile masri sunt intretinerea asigurarile ,taxele se survol si aeroport.Altfel i-si luau toti avioane.
8 persoane e o nimica toata.2 stau la mansa si 6 in spate.

POate e pilot bun dar eu ma mai gandesc .Nici pilotul nu ma inspira si nici avionul (care are 20 de ani).

Daca ajunge weekendul asta pe Banasa postez poze.

pentru licenta de pilot recreational, sint citeva examene pe care le dai. doar intr-unul din ele esti cu instructorul linga tine. daca "Tesna" e de fapt cessna, atunci trebuie sa stii ca cessna n-a facut niciodata twin props (doua motoare cu elice) si n-a facut niciodata avioane de 8 locuri. skyhwaks sint 2 sau 4 locuri, iar caravan sint de la 10 in sus. toate cu un singur motor. caravan sint insa niste namile, e exclus ca cineva care are o licenta proaspata sa poata sa zboare asa ceva. la 20 de ani costa cam cit 5 masini de lux. nu exista "taxe de survol" sau "taxe de aeroport", nici aici, si din cite stiu nici in europa: ce-ar putea sa-ti faca daca nu platesti "taxele" astea?... si in cele din urma, un avion de 20 de ani e un avion de 20 de ani: de ce nu te inspira, ca nu are o linie moderna?

hai sa luam post-ul tau si sa-l reducem la "m-a chemat un tip sa zbor cu el cu avionul, da n-am vrut io sa merg". argumentele tale nu prea se leaga, si nu prea fac sens. pentru altii, lasa-ma sa militez pentru ideea ca un single-engine prop de 4 persoane de 40 de ani, intretinut conform manualelor, e un avion foarte placut si foarte sigur, cu care poti zbura la costuri rezonabile distante medii (1000mi), chiar daca nu ai prea multa experienta. recomand chestia asta oricui are ocazia sa o incerce.
Arheopterix
Ai rabdare sa dau de prieten si vei afla ce tip de avion,ce pregatire are,care ore de zbor etc etc.
Plus poze.
Arheopterix
Apropo,
Nu ma pricep in nici un fel la avioane civile,dar stiu ca uzura lor e calculata la ore zbor/aterizari.
ozz86651
QUOTE
Spaniolii fac alaturi de greci cel mai adevarat turism. Si cel mai ieftin.


La inceputul lui iulie am fost si eu in Barcelona, mi-a placut foarte mult, dar ieftin e ultimul lucru care l-as spune. A, ca se poate si mai scump e alta treaba, dar n-as califica ca ieftin un loc unde o masa (delicioasa, e drept) la restaurante relativ normale nu prea e sub 30E de persoana iar un mic deun pleaca de la 10E, o inghetata e 5E, un kil de jamon iberico e 120E, o camera de hotel e 100E pe noapte la 3 stele samd. Ce e intradevar relativ ieftin, sau cel putin necostisitor: vinul bun, la 15E (in restaurant) vinul e deja bun, si berea in berarii cu robinet pe masa unde se face contabilizarea pe litru.
M A R I A N
QUOTE (ozz86651 @ Jul 27 2008, 03:19 AM) *
QUOTE
Spaniolii fac alaturi de greci cel mai adevarat turism. Si cel mai ieftin.


La inceputul lui iulie am fost si eu in Barcelona, mi-a placut foarte mult, dar ieftin e ultimul lucru care l-as spune. A, ca se poate si mai scump e alta treaba, dar n-as califica ca ieftin un loc unde o masa (delicioasa, e drept) la restaurante relativ normale nu prea e sub 30E de persoana iar un mic deun pleaca de la 10E, o inghetata e 5E, un kil de jamon iberico e 120E, o camera de hotel e 100E pe noapte la 3 stele samd. Ce e intradevar relativ ieftin, sau cel putin necostisitor: vinul bun, la 15E (in restaurant) vinul e deja bun, si berea in berarii cu robinet pe masa unde se face contabilizarea pe litru.


Tuturor celor care vin din State in Europa li se pare scump.

In plus adevarul este ca preturile au crescut iar euro s-a depreciat.

Eu imi mentin ideea ca Grecia si Spania practica cel mai ieftin turism.
ozz86651
In cazul asta iti recomand America centrala si de sud (incepind cu mexicul) in afara sezonului daca se poate.
Arheopterix
Avionul e un cessna 340.Asta e cel cu care merge in interes de servici.Merge apropa regulat Budapesta-VArsovia.
Mai are un Piper Cherokee 235 (pa 28-235).E cumparat cu inca 3 prieteni.
Se percep taxe de survol.Doar aia de la trafic aerian nu au construit palatul acela din donatii.
E si taxa de stationare pe aeroport.Si taxa de "depozitare" a avionului.In caz ca il lasi mai multa vreme".
Pretul carburantului poate varia destul de mult de la un aeroport la altul.
Poze ajung curand.
Mi-a scris o groaza de detali despre scoala de pilotaj,dar nu cred ca intereseaza pe cineva.
20krpm
hm. deci cessna a facut totusi un twin. multam pentru research, cu ocazia asta l-am vazut si io (in poze). aici n-am vazut niciodata.
klm
CITAT(adi.mitrea @ Jul 25 2008, 03:15 PM) *
De fapt știu că nu e voie cu ATV pe niciun drum public (cel puțin în România) confused.gif

Inseamna ca Galati nu este in Romania pentru ca vezi o gramada de ATV-uri pe drumurile publice wink.gif.
Diesel
ai voie pe drumuri publice cu atv-uri, scutere pt copii si alte d-astea daca le inregistrezi la primarie ca pe carute

revenind la topic: o vacanta cu un avion personal, wow (pentru mine e echivalentul topicului cu masina viselor)
adi.mitrea
Am fost la Buzău la un drive test cu ATV-uri Polaris și la cele noi, expuse, era agățată de volan o foaie cu indicații principale, printre care și "DO NOT USE ON PUBLIC ROADS"... Eu ce să mai înțeleg din asta?

În fine, văd eu care e treaba cu legislația la fața locului.

Vacanța cu avionul personal trebuie să fie foarte plictisitoare. În afară de faptul că poți ajunge relativ repede aproape oriunde, nu e nimic interesant.

Mult mai mișto mi se pare să pleci cu mașina, să bați drumuri pe care nu ai mai fost, să vezi peisaje virgine, cel puțin în fața ochilor tăi... thumbsup.gif
klm
CITAT(Diesel @ Jul 28 2008, 08:31 AM) *
ai voie pe drumuri publice cu atv-uri, scutere pt copii si alte d-astea daca le inregistrezi la primarie ca pe carute

Citeste prevederile art. 6 al 6 si 21 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice; ATV-urile se inregistreaza ca mopedele sau ca autovehiculele pentru ca... sunt ori mopede ori autovehicule, carutele intra in alta categorie (desi se inregistreaza in acelasi mod ca mopedele, vezi art. 14 din aceeasi norma).
Diesel
de ce n-ai pomenit de lege 2 posturi mai sus?

eu am facut asocierea cu carutele pentru ca am observat aceleasi placute galbene cu numele localitatii pe vehiculele respective in trafic

revenind la topic, oarecum, asa cum te bucuri de drum in masina, te poti bucura de drum si intr-un avion mic, sunt peisaje care arata foarte bine din aer, mai ales daca zbori relativ jos
Henry90720
In prima parte a concediului de anul asta am optat pentru ... Germania (mai exact - Bavaria) si Austria.
Faptul ca Germania nu este considerata de catre marea majoritate a romanilor ca o tara turistica a fost inca o data confirmat prin aceea ca, timp de 9 zile, nu am reusit sa intalnim decat un singur grup de 4 turisti romani (dar si pe acestia intr-unul dintre cele mai cunoscute si atractive obiective turistice din Bavaria - Eagle's Nest).
In a doua parte a concediului vom merge probabil in Danemarca, Suedia, Norvegia, intr-un periplu de vreo 2 saptamani. rolleyes.gif
Tiberiu61940
Simbata incepe vacanta nuke.gif Doua saptamini pe coasta de est a US: NYC, Connecticut, Boston, Niagara Falls, Philadelphia, Washington DC. Mai nasol o sa fie la intoarcere
beer.gif beer.gif beer.gif
air_wolf
am facut o parte din concediu la sarata-monteoru, la recomandarea unor prieteni care, ca si mine, au oroare de mare. alta lume... va imaginati un strand fara manele????? exista. o terasa cu orchestra live, fara manele? exista. am stat la hotel cu pret de pensiune, conditii excelente. serviciile la fel. asa am impacat si capra si varza, n-am mers nici la mare, nici la munte dar am facut si baie si drumetii whistling.gif
in plus zona are un imens potential turistic si de offroad thumbsup.gif
FAR EASTERN
In spiritul meu de treehugger-ist, anul asta voi merge la Corbu, pe urmele altor forumisti de aici, numai ca voi sta mai mult.
AMP
QUOTE (FAR EASTERN @ Aug 4 2008, 07:58 PM) *
In spiritul meu de treehugger-ist, anul asta voi merge la Corbu, pe urmele altor forumisti de aici, numai ca voi sta mai mult.


Cat?Sper sa te simti bine si sa-ti placa....uite niste exemple:










Hoinaritza
QUOTE (AMP @ Aug 5 2008, 02:21 PM) *
QUOTE (FAR EASTERN @ Aug 4 2008, 07:58 PM) *
In spiritul meu de treehugger-ist, anul asta voi merge la Corbu, pe urmele altor forumisti de aici, numai ca voi sta mai mult.



Si de aici:
AMP
Hoinaritza draga,uite ca m-o apucat pasiunea desenatului si am mazgalit pe harta cam cum a aratat traseul nostru....scuze pentru lipsa de talent...Ce este cu rosu este drumul facut impreuna cu voi,cu negru e drumul nostru la dus si albastru e ala de intors acasa la Timisoara.

Hoinaritza
Click to view attachment Ce e cu verde e traseul ce l-am urmat noi spre casa la intoarcere smile.gif
Hoinaritza
QUOTE (Hoinaritza @ Aug 7 2008, 01:41 PM) *
Click to view attachment Ce e cu verde e traseul ce l-am urmat noi spre casa la intoarcere smile.gif

Am gresit culoarea pentru traseul de dus la mare... dar intelegeti voi tongue.gif
AMP
Am umblat ceva,este?
biggrin.gif
Hoinaritza
QUOTE (AMP @ Aug 7 2008, 01:48 PM) *
Am umblat ceva,este?
biggrin.gif


Daaaaaaa. 2617 km. Si sunt atatea locuri pe care inca nu le-am vazut... Trebuie neaparat sa ajungem si pe la Timisoara... dar nu promit nimic anul asta.
AZAZEL
care este cea mai frumoasa locatie din croatia?

prin frumos inteleg apa si plaja fara pietre, nisip fin, apa in care cresterea in adancime sa se faca lin (nu vrea ca dupa 10 m de la mal sa-mi ajunga apa pana la gat), ceva viata de noapte, curatenie, turisti de calitate. problema pretului este ceva mai putin importanta.
T u d o r
E o statiune acolo.... nu pot sa ti-o zic asa... teehee.gif
adrian_r5
... de statiunea asta e vorba ?

klm
CITAT(AZAZEL @ Aug 15 2008, 11:09 AM) *
care este cea mai frumoasa locatie
[...]
problema pretului este ceva mai putin importanta.

Bora-Bora, Seychelles, Ibiza de ce sa te opresti in Croatia?
AZAZEL
QUOTE (klm @ Aug 15 2008, 12:51 PM) *
QUOTE (AZAZEL @ Aug 15 2008, 11:09 AM) *
care este cea mai frumoasa locatie
[...]
problema pretului este ceva mai putin importanta.

Bora-Bora, Seychelles, Ibiza de ce sa te opresti in Croatia?


when the time is right !
probabil voi ajunge si acolo insa voi incepe cu maldive.

croatia este ok acum.
cand spuneam ca problema pretului nu este asa importanta ma refeream la un maxim de 100 euro/noapte.

frumoasa poza mai sus!!
adrian_r5
QUOTE (AZAZEL @ Aug 15 2008, 02:17 PM) *
frumoasa poza mai sus!!


... aia e de anu' trecut ... da' avem si de anu' asta:



FAR EASTERN
QUOTE (AMP @ Aug 5 2008, 03:21 PM) *
QUOTE (FAR EASTERN @ Aug 4 2008, 07:58 PM) *
In spiritul meu de treehugger-ist, anul asta voi merge la Corbu, pe urmele altor forumisti de aici, numai ca voi sta mai mult.


Cat?Sper sa te simti bine si sa-ti placa....uite niste exemple:



Cred ca vreo sapte zile...

QUOTE (AMP @ Aug 7 2008, 11:06 AM) *
Hoinaritza draga,uite ca m-o apucat pasiunea desenatului si am mazgalit pe harta cam cum a aratat traseul nostru....scuze pentru lipsa de talent...Ce este cu rosu este drumul facut impreuna cu voi,cu negru e drumul nostru la dus si albastru e ala de intors acasa la Timisoara.


Mi-am permis sa completez eu.......si am lasat si pentru altii. wink.gif
Luka
Se da concediu in Spania, de pe 7 pana pe 25 iulie. Orase prin care am fost: Barcelona, Valencia, Cartagena, Almeria, Malaga, Sevilla, Madrid.
Poveste:

1. Ajuns Barcelona pe 7 iulie, cu Iberia/Tarom, cazare rezervata la hotel Cuatro Naciones (80 euro camera/noapte)(situat pe Rambla, zona care nu-i chiar preferata mea, dar e central)(hotel decent, geamuri care opresc zgomotul excelent); plimbari, cumparaturi etc (fiind a patra oara aici, deja stim orasul destul de bine); aici mi-am luat si un GPS, mai ales pentru a ne descurca prin orase

2. Inchiriat masina de la Auriga Crown (Ford Fiesta, 10-19 iulie aprox 210 euro, fara depozit sau rezervare)

3. Plecat la Valencia si ajuns in aceeasi zi, pe 10; cazare hotel HUSA, in centru (langa Plaza de Ayuntamiento, camera aprox 80 euro, parcare publica vreo 25 euro pe zi); plimbare cu busul turistic in prima zi; ne-am dat jos pe unde ne-a placut, evident ca cel mai frumos a fost la cele 3 cladiri de mare exceptie (Orasul Artelor si al Stiintei, http://www.studylanguages.org/images/valencia/valencia3.jpg ) plus Oceanografic; apoi plaja, foarte frumoasa, cu nisip foarte fin; din greseala am nimerit pe circuitul de Formula 1, cel stradal; de asemenea, ce mi-a placut foarte mult este ca oamenii au avut demult un rau, pe care l-au secat, iar acum au facut un parc imens peste care treci pe poduri, iar in parc exista terenuri de tot felul, banci etc; ce am mai vazut frumos a fost BioParkul, o gradina zoologica in animalele sunt in habitatul natural, destul de bine reprodus, iar vizitatorii trec aproape printre ele (http://www.bioparcvalencia.es/ingles.html )

4. Urmatoare oprire, pe 13 iulie, Cartagena, vechiul oras roman; mai mult de o zi nu prea ai de ce sa stai; in fine, vestigii romane, o strada principala si gata

5. Pe 14 am ajuns in Almeria - ce pot sa spun e ca pare unul dintre cele mai plictisitoare orase pe care le-am vazut, dar gasesti cele mai frumoase fete din Spania, tara care nu exceleaza la capitolul asta ; cel mai frumos lucru pe care l-am vazut aici a fost o veche cetate araba, din secolul 10, una din cele mai importante dupa Alhambra; de asemenea, in Almeria am stat la unul dintre cele mai bune hoteluri gasite de noi, din lantul AC (pret aprox 100 euro cu parcare cu tot)

6. La aprox 50 de km de Almeria este un parc natural, numit Cabo de Gata, in care exista cateva mici orasele printre care San Jose este cel mai mare (este genul de oras grecesc, plin de case albe, pe malul marii); in acest parc sunt, de asemenea, si plaje neamenajate, la care ajungi pe drumuri forestiere (imagini gasite cu plaja pe care am stat: http://ca.youtube.com/watch?v=A34PbEOUKXw )

7. Pe 17 am ajuns in Malaga, am stat de asemenea intr-un hotel din lantul HUSA (aprox 85 euro cu parcare) - aici am experimentat coborarea in parcare subterana cu masina in lift special; plimbare cu bus turistic, am ajuns si la plaja pe la 7 seara, dar pot sa spun ca parea cea mai murdara dintre ce am vazut peste tot

8. Pe 19 Sevilla, unde am gasit cel mai frumos hotel din aceasta vacanta, HighTech Petit Palace, pret aprox 90 euro (fara parcare de data asta, intrucat in Sevilla am lasat masina la Auriga) - pe langa tot ce am vazut in acest oras, ce ne-a ramas in minte a fost caldura naucitoare, de la 2 pana la 8 seara erau aprox 40 grade, astfel ca macar de la 3 la 6 stateam in hotel, oricum totul era inchis si lumea retrasa in camere; aici am vazut Catedrala (una dintre cele mai mari si frumoase din Europa), un alt palat maur numit Alcazar (se spune ca a servit drept inspiratie pentru Alhambra), Giralda (clopotnita catedralei, in care se putea urca), Plaza Espana (construita cu ocazia Expozitiei Americii Latine din 1920 si ceva), hotel Alfonso XIII (un hotel aflat in top 5 mondial ca pret, insa merita acesti bani dpdv al arhitecturii, fiind o cladire istorica foarte frumoasa - http://www.hotel-alfonsoxiii.com/hotelalfonsoxiii-en.htm ); din pacate nu am vizitat stadionul, insa nu era chiar aproape de centru si nu stiam exact daca e deschis pt public

9. Pe 22 am luat trenul de mare viteza (600 km in 2 ore si jumatate)(pret 70 euro - www.renfe.es ) si am ajuns in Madrid - aici am stat la hotel din lantul HUSA, pe Calle Serano, unul dintre cele mai frumoase bulevarde din Madrid, plin cu toate magazinele de lux (din pacate, hotelul a fost cel mai vechi din toate la care am stat in Spania, dar macar era bine pozitionat; pret 85 euro/noapte); in primele 2 zile ne-am plimbat cu busul turistic (20 euro 2 zile, hop on-hop off), am vazut cam tot ce se poate, iar apoi am luat-o la plimbare pe jos, cate 10 ore/zi ; dupa Barcelona, Madridul mi-a placut cel mai mult, nivelul de viata este total diferit fata de restul Spaniei, oamenii sunt imbracati mult mai bine, masinile sunt ca in Bucuresti, se mai aud si ceva claxoane, lumea mai trece si pe rosu, dar in total este ok; in ceea ce priveste cladirile, se recunoaste clar o influenta vieneza, dat fiind ca au avut conducatori austrieci; nu o sa intru in detalii despre ce se poate vedea pt ca sunt foarte cunoscute, insa vreau doar sa mentionez ca merita sa stai macar cateva zile doar ca sa ai timp sa le vezi; evident, nu am putut rata vizita la stadionul Santiago Bernabeu, dat fiind ca Real este echipa mea preferata (ce pot sa spun este ca se pricep la marketing); de asemenea, am descoperit cateva strazi cu magazine absolut ca lumea, pe gustul nostru (evident, pe langa cele cunoscute unde gasesti marci ca peste tot in Spania, gen Zara, Pull n Bear, Bershka etc); am mai dat si peste strada cu prostituate, fetele erau la munca toata ziua (am asistat si la o discutie filozofica despre conditia prostituatei, discutie purtata intr-o moldoveneasca impecabila )

Pe 25 iulie am plecat din Madrid, de pe aeroportul Barajas. Apropo, terminalul 4, cel mai nou, merita vazut doar pentru arhitectura sa.

Ca si concluzii, aceasta vacanta a meritat toti banii cheltuiti, tot timpul petrecut.
Intrebari? Va rog...
Baby Blues
In sfarsit domle ne-am hotarat in sfarsit si am pus la punct concediul de anul acesta impreuna cu finii nostri.
A picat Olanda dar am revenit cu un nou traseu prin Bratislava, Praga, Venetia si Roma ( anul trecut am ratat cateva obiective).
Am gasit si hoteluri de 3 stele cu 50 de euro pe noapte cu mic dejun inclus. Sejurul o sa dureze cam 2 saptamani si sper sa vizitez cat mai mult si sa ne simtim bine. biggrin.gif
Oricum o sa revin cu parerile despre Bratislava si Praga, caci despre Italia am povestit anul trecut ( daca intereseaza pe cineva). biggrin.gif
Sper sa nu mai dau foc la vreun hotel biggrin.gif
f1anatic
GREAT SMOKEY MOUNTAINS & TAIL OF THE DRAGON

In primul rind, ajutati-ma si pe mine, va rog, sa selectez 4 poze. Pt astea trebuie sa platesc, costa 6 dolari bucata, asa ca nu vreau sa le cumpar pe toate, de altfel nu toate mi se par reusite.

Asta este Tail of the Dragon un traseu montan super smeher, cu 318 curbe in cca 18 km. Bineinteles, ca sa ajung acolo cred ca am mai condus pe vreo 1000 de curbe in ziua respectiva, dar ca densitate curbe/mile asta este paradisul.

Please help me select 4 pictures.



ONE
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....00045&po=45
TWO
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....00044&po=44
THREE
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....00078&po=78
FOUR
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....00079&po=79
FIVE
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....00080&po=80
SIX
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....0223&po=223
SEVEN
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....0224&po=224
EIGHT
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....0225&po=225
NINE
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....0226&po=226
TEN
http://www.photoreflect.com/pr3/orderpage....0227&po=227

si o sa pun si pozele mele imediat ce se transfera.
f1anatic
Pozele de la Tail of the Dragon si Smokey Mountains, Tennessee.

Tree of Shame (cu piese de la motocicletele care s-au busit pe traseul Dragonului)
Am vazut ursi in libertate in 3 ocazii diferite. De 2x cred ca era acelasi animal, dar nu l-am intrebat.
Am fost pina pe la 2050m dar restul s-a urcat pe jos
Apus de soare, venea si ploaia
Cu telecabina pe alt munte
In rezervatia Cherokee de vale peste alt munte
Alex-F1
QUOTE (AZAZEL @ Aug 15 2008, 06:09 AM) *
care este cea mai frumoasa locatie din croatia?

prin frumos inteleg apa si plaja fara pietre, nisip fin, apa in care cresterea in adancime sa se faca lin (nu vrea ca dupa 10 m de la mal sa-mi ajunga apa pana la gat), ceva viata de noapte, curatenie, turisti de calitate. problema pretului este ceva mai putin importanta.


Nu cred ca doar o statiune corespunde cu cerintele de mai sus.....precis sunt mai multe.....una din ele este aproape sigur Omis, unde vom pleca noi peste 10 zile banana.gif Plajele cu nisip sunt o raritate in Croatia, iar Omis-ul are una dintre cele mai lungi plaje cu nisip (acuma nu stiu cat o fi de fin) din Croatia, ~ 500m! Zona este de vis, cu siguranta dintre cele mai frumoase.....cauta aici cu cateva pagini mai in spate, ca am pus o poza de acolo.....si preturi mai mult decat decente....noi avem 30 Euro/noapte/camera la o pensiune de 3 stele, cu AC, 300m de plaja.....mai multe va voi povesti la intoarcere!!!! Sa aveti vacante placute toata lumea!!!!! yes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.