Help - Search - Members - Calendar
Full Version: toyota Corolla partea a II-a
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Toyota
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
vio
faci da pierzi garantia smile.gif si ce te faci ??!! iti permiti sa strici mashina ?? ala asa a zis poate orice sa aduca decat uleiul sa fie original ..
Dan52141
Garantia este pierduta daca faci reparatiile intr-un service care nu este autorizat Toyota, asa scrie la mine in certif. de garantie.
Pe de alta parte intotdeauna am mers pe principiul ca suntem prea saraci sa ne permitem lucruri ieftine smile.gif, este adevarat in cazul asta fiind vorba de niste parti neesentiale as fi putut face abstractie dar sa zicem ca in momentul in care ti se strica ceva stai si te gandesti ... nu o fi de la piesa aia proasta pe care am cumparat-o la juma de pret blush.gif . Este adevarat ca daca stiu ca se gasesc aceleasi piese Toyota trecute prin filtrul lor de verificare a calitatii la alt magazin cu preturi mai mici le-as cumpara fara ezitare altfel .... chestii de genul no name parca nu prea ma incanta sa folosesc.
Revenind la preturile de service pentru cei curiosi mai jos este lista de preturi la revizia de 60.000 considerata o revizie majora:
PIESE:
- set placute fata ------------ 280
- lichid frana 1L Dot 5.1 ------- 61
- ulei sintetic motor 4L 5W40 - 193
- ulei sintetic transmisie 3L -- 165
- antigel long life 5L ---------- 140
- filtru aer ---------------- 64
- filtru polen ------------------- 135
- filtru ulei --------------------- 28
- garnituri buson golire ulei - 2.55
- bec w5w -------------------- 2.88
---------------------
Total piese - 1071.43

MANOPERA:
- inspectie periodica tip B ---- 359
- inlocuit set placute fata ----- 65
- refixat grile aerisire bord --- 65
-----------------------
Total manopera - 489

TOTAL - 1560.43
_Constantin_
Am de facut o precizare... eu m-am referit la masini iesite din garantie. Scuze de confuzie. In orice caz va asigur ca nici un consumabil nu e produs de toyota, sunt firme terte care se branbuiesc toyota. te-ai astepta ca electromotorul sa fie facut de toyota? Nu? Ei aflati ca e facut de denso, la fel mule piese de pe masinile noastre facute in UK.
vio
asa si Denso de cine e detinut oare( tot japoneza e firma ) ??!! toata electronica e Denso la orice toyota, aeroterma e bosh . placutze si ABS ul parca tot Bosh ... ca au Denso fabrica in UK asta e...
Dan52141
QUOTE(_Constantin_)
Am de facut o precizare... eu m-am referit la masini iesite din garantie. Scuze de confuzie. In orice caz va asigur ca nici un consumabil nu e produs de toyota, sunt firme terte care se branbuiesc toyota. te-ai astepta ca electromotorul sa fie facut de toyota? Nu? Ei aflati ca e facut de denso, la fel mule piese de pe masinile noastre facute in UK.


Nu ma astept ca toyota sa faca aceste componente, stiu ca lucru asta este o practica curenta la mai toate firmele dar am mai multa incredere in partenerii alesi de toyota pentru fabricarea lor, faptul ca sunt certificati de toyota inseamna ca se aliniaza la niste standarde de calitate foarte precise.
Cutiile in care am primit inapoi filtrele si placutele erau toate inscriptionate Toyota part.

Este adevarat ca nu trebuie exagerat ... in primul an cand am cumparat masina mi-au furat un stergator ... sad.gif am sunat la serviceul toyota sa-l comand si surpriza blink.gif un stergator costa 1 mil si trebuia sa astept 2 saptamani ... (puteti sa credeti asa ceva blink.gif ) asa ca m-am dus frumos la un magazin auto si cu 150.000 mi-am cumparat doua stergatoare noi noute ... "no name" smile.gif.
Aici mai poti sa faci rabat dar la alte piese blush.gif
Bogdan87243
Salutare,

Sunt posesorul unei Corolla 1.4 D4D vers Xellance de aproximativ o luna si
am "capatat" niste zgarieturi fine pe parbriz extrem de enervante. Suspectez ca s-au produs atunci cand am spalat parbrizul cu laveta de la benzinarie...
Si totusi (incluzand faptul ca nimeni nu mi-a spus sa nu fac asta cand am luat masina), nu sunt la prima masina si am tot spalat parbrize de masini in modul asta, evident fara sa le zgarii...
A mai patit-o cineva ? Ce se poate face pentru a le estompa cel putin?
(am Casco dar parca imi e mila sa imi dau singur cu piatra in parbriz ca sa il schimb..).

mersi anticipat
_Constantin_
Nici eu nu as lua disc de ambreiaj facut de Nea Marin in fata blocului dar aici vorbesc de firme de piese auto cum este Bosch sau Denso etc care livreaza aceleasi piese la producatori dar cu alt nume.

Un exemplu este uleiul Toyota care este 100% ulei Mobil 5w40, la ei costa 2 mil, la magazin costa 1 mil jumate.
BogdanS
QUOTE(Bogdan87243)
Salutare,
Sunt posesorul unei Corolla 1.4 D4D vers Xellance de aproximativ o luna si
am "capatat" niste zgarieturi fine pe parbriz extrem de enervante. Suspectez ca s-au produs atunci cand am spalat parbrizul cu laveta de la benzinarie...
[...]
A mai patit-o cineva ? Ce se poate face pentru a le estompa cel putin?
(am Casco dar parca imi e mila sa imi dau singur cu piatra in parbriz ca sa il schimb..).


Și eu am pățit la fel, dar nu știu sigur de la ce -- am găsit-o în parcare așa. Am întrebat și eu pe-aici și n-am găsit niciun răspuns valid, cel puțin în București, în afară de o firmă sau două cu prețuri exorbitante și "promisiunea" efectului de lupă pe fiecare zgârietură. Dacă afli ceva, sau îți rezolvi problema, te rog scrie și aici.
vio
trebuie mers la toyota la garantii doar de asta e in garantie mashina , parbrizu nu are voie sa se zgaraie asa usor , mori cu ei de gat acolo
dc96950
Am vazut ca in curand (martie 2007) va aparea modelul nou, cel actual fiind din 2003.
Modelul curent se vinde cu o garantie de 6 ani sau 150.000 km.
Din experienta voastra anterioara, de ce garantie credeti ca vor beneficia primele exemplare vandute din noul model ? Tot 6 ani sau acest numar de ani este acordat de curand cu singurul scop de lichidare a stocurilor inainte de aparitia noului model ?

Am o intrebare similara referitoare la pretul noului model. Modelul curent, cel din 2003, ce pret avea la inceput si ce reduceri a suferit pe parcursul celor 4 ani scursi pana astazi ?

Vreau sa-mi vand masina pe care o am acum , disperat fiind de nenumaratele probleme si infricosat de perspectiva de a ramane fara garantie in foarte scurt timp ( 2 ani garantie mi se pare f putin pentru o masina dar deh asa dau nemtii)
Vreau sa o vand si sa-mi iau o corolla numai si numai pt ca vreau cei 6 ani de garantie. Desi mi-ar placea sa am noul model si as mai putea avea rabdare sa astept inca 2 luni pana cand este preconizata introducerea noului model, perspectiva de a avea o masina mai noua ca look dar cu mai putin de 6 ani garantie nu imi surade, asa ca, in functie de parerile voastre exprimate aici voi lua decizia de a cumpara chiar saptamana viitoare o toyota corolla desi stiu ca f curand ea va fi considerata depasita o data cu aparitia noului model pe piata, numai si numai pentru ca are 6 ani garantie.

Multumesc anticipat celor care isi vor gasi timp sa imi raspunda.
Bogdan87243
QUOTE(vio70407)
trebuie mers la toyota la garantii doar de asta e in garantie mashina , parbrizu nu are voie sa se zgaraie asa usor , mori cu ei de gat acolo


well am fost (ToyoMotors) si m-au sfatuit calduros sa ud cat mai bine parbrizul cand il spal...
asta cu muritul cu ei de gat... cred ca e useless.
Precizez ca am avut Tico inainte , masina la care dupa 10 ani nu a aparut asa ceva.
vio
la Toyota ROm . si eu am asa ceva pe luneta dar f putin , mi au zis sa il schimb daca vreau dar imi e lene cand o fi mai aproape de terminat garantia smile.gif un geam lateral , luneta sau parbriz nu are voie sa se zgaraie de la pietre sau stergatoare ca asa e proiectat , daca nu vor Protectia Consumatorului wink.gif e f simplu
BogdanS
A propos de Protecția Consumatorului, eu inițial am crezut că mi-au zgâriat parbrizul la spălătorie. Am sunat la spălătorie și mi-au zis că "la noi nu se întâmplă așa ceva" (ulterior mi s-a confirmat -- am mers în continuare la ei și nu a apărut nimic; taică-miu merge la ei de nu știu când și n-a avut niciodată probleme, etc).

În tot cazul, eu eram aproape convins în continuare că e de la spălătorie, așa că am sunat la OPC. O tanti foarte amabilă mi-a zis că dacă nu am nicio dovadă ei nu au ce să facă. Ce se înțelege prin dovadă rămâne la latitudinea voastră să decideți, că eu n-am priceput: ce trebuie să fac, să filmez pe ăla care-mi spală mașina ca să se vadă cum o zgârie live?!

Așa că nu mi-aș pune mari speranțe în OPC să te rezolve cu Toyota dacă nu poți dovedi că s-a zgâriat în exploatare normală -- că dacă te apuci să dai cu șmirghel pe el (fie și din greșeală) atunci nu mai e vina Toyota...
Marian94033
Referitor la problema ta. dc96950..

Eu incerc sa imi iau Toyota de ceva timp si am adunat destule informatii cat sa te lamuresc un pic.
Garantia de 6 ani de la Corola este de 3 ani garantie integrala si 3 ani garantie extinsa. In perioada de garantie de 3 ani se acorda garantie INTERGRALA sau 100 000 Km , in perioada extinsa au o lista de componente care nu sunt in garantie..( sunt destul de multe, inclusiv tren de rulare), practic , parerea mea este ca in loc sa zica : " Garantie extinsa 3 ani pentru cutia de viteze si motor" au zis 6 ani garantie..
Am vrut sa imi cumpar Toyota hatchback si mi s-a spus ca nu se mai fabrica acest model, trebuie sa imi aleg din stocul lor o masina care sa imi convina..si nu mi-a convenit nici una..astept pana la lansarea noului model..care am inteles ca va fi cu 1.000 de euro CIP mai scumpa si va avea posibilitatea unor optiuni mai complexe decat cele actuale (adica deloc smile.gif)
Daca vrei "garantia" de 6 ani du-te repede si rezerva-ti modelul vechi cat inka il mai gasesti..
daca astepti modelul nou, mai astepti 2 luni cel putin pana apare sedanul nou.
Sa traiesti si sa iei decizia corecta smile.gif
M A R I A N
Adica, dc96950, Auris (actuala Corolla hatchback) si Corolla Sedan-versiunea noua, care vor aparea anul acesta, nu vor avea garantie de 6 ani, ci probabil 3 ani.
Garantia asta de 6 ani care se ofera pentru ultimele modele de hatchback din stoc este o oferta promotionala, ca sa determine clientii sa le cumpere mai repede si sa lichideze stocul.
Din cate cunosc eu, doar Hyundai ofera la noi cea mai mare garantie la masinile sale, de 5 ani dar nu e totala. Am citit undeva pe acest forum ca e mai avantajoasa garantia totala de 3 ani oferita de Toyota decat celelalte garantii de 4 sau 5 ani, dar partiale, oferite de alte marci.
Eu zic sa-ti vinzi Opelul, ca e perioada buna pentru masinile second deja inmatriculate in Romania, si sa-ti iei o Toyota (sau Honda sau Subaru).
In alta ordine de idei, daca noua Corolla Sedan nu va avea si o versiune cu tractiune integrala (asa cum are in Japonia), atunci, cu parere de rau, dragi toyotisti forumisti, voi sta cu fundul in doua luntre, adica voi posta si pe forumul Toyota (la sectiunea Yaris, ca n-o vand nici intr-o suta de ani, de draga ce-mi este) si pe forumul Subaru (voi achizitiona o Impreza 1.5 AWD). :console: drunk.gif
Dan52141
QUOTE(Marian67562)
In alta ordine de idei, daca noua Corolla Sedan nu va avea si o versiune cu tractiune integrala (asa cum are in Japonia), atunci, cu parere de rau, dragi toyotisti forumisti, voi sta cu fundul in doua luntre, adica voi posta si pe forumul Toyota (la sectiunea Yaris, ca n-o vand nici intr-o suta de ani, de draga ce-mi este) si pe forumul Subaru (voi achizitiona o Impreza 1.5 AWD). :console: drunk.gif


Cat este domnu Marian un subaru din asta de 1.5 AWD, adica ... cam cat ar costa? Si eu astept un model de corolla, tractiune integrala, chiar m-am gandit ca daca nu apare pentru europa sa vad ce ar insemna cumpararea unui model japonez, daca o fi posibil blush.gif
vio
nu apare Corolla AWD stati linistiti . poate Corolla verso supa cum indica zvonurile wink.gif

a pt cei pasionati de blana la mashina biggrin.gif:D:D: am atins frumoasa turati de 8000 ture biggrin.gif:D:D in vit 1 , 65 la ora viteza cool pt 2-3 secunde atat , sound de rally cum se taia benzina intre 7600 - 8000 super smile.gif
M A R I A N
Subaru Impreza 1.5 AWD (de fapt orice Subaru are AWD la noi) este 14500 cip, cu toate taxele (a scazut taxa vamala de la 30% la 10%) e cam 18500. Dar cum se spune pe toate forumurile, in afara de tractiune integrala permanenta, sasiu si motor boxer (care toate te ajuta foarte mult pe soselele noastre pline de gropi, curbe si pericole la tot pasul+tractiune mult mai buna iarna, bineinteles cu pneuri adecvate) nu are in comun mai nimic cu celebrul STI din campionatul de raliuri. De fapt masina e chiar naspa la interior, invechita ca si conceptie si, in afara de clima automata si geamurile de la usi care nu au rama, nu cred ca place prea mult cuiva obisnuit cu interioarele futuriste ale masinilor frantuzesti sau italiene.
Sedanul de la Toyota care va aparea in martie arata demential pentru gustul meu si as putea beneficia si de reducere substantiala pt. ca ar fi a treia toyota din familie. Dar eu sunt hotarat sa iau o japoneza cu tractiune integrala iar daca Toyota nu ofera acest sistem decat la peste 20000 ddp (peste cat pot da eu), la Rav 4, atunci Impreza e solutia.
Nu am inteles de ce Toyota nu aduce la noi un hatchback sau un Sedan cu AWD (permanent sau nu) si cu ESP/VSC, asa cu au cei de la VW (Golf 4Motion)
vio
pt ca nu se fabrica , e simplu smile.gif vor sa faca asa doar pt corolla verso . nu cere piatza europeana . chiar nu cititi si pe alte forumuri !!!!!!! VW sau alte mashini 4x4 in afara de cele gen subaru care sunt 4x4 permanent nu 70 x30 % ca VW , vreau sa zic alea sunt adevarate mashini nu o chestie facuta asa sa fie ,,,, am vazut un passat ultimul model 4 motiuni ( asa ii zic eu ) care a ramas pe zapada ca nu mai putea 4x4 sa merasga si io cu corolla aram pe acolo .... sa fim serioshi totushi o mashina buna 4x4 oricum trece de 20 000 lejer, pt asa ceva familia mea ( il folosim totzi ) a achizitioant un LC 120 care e T REX al off roadului daca vrei mashina numai pt 4x4 , restul crede ma ca nu ti trebuie 4x4 ala never mai ales in orash ....mergi la raliu ?? sau curse ilegale?? sa ai nevoie??? nu cred + ca te sparge la intretinere vineri sau sambata o sa postez la sectiunea costuri intretinere , suma pt un LC 120 la 15 000 km smile.gif see you . aaaa si inca ceva , un 4x4 nu e fiabil prea mult pe o mashina de clasa mica si daca vreti sa stiti actuala corolla se produce 4x4 permanent doar pt africa de sud wink.gif)
M A R I A N
Corolla Sedan si Impreza sunt masini de clasa mica?
4x4 (adica AWD vrei sa spui biggrin.gif ) nu e fiabil pe o masina japoneza de clasa mica (vrei sa spui compacta sau mare)? Adica la Impreza sau Legacy care au acelasi tip de motoare (boxer) cu aceeasi tractiune integrala (cu vascocuplaj) de cand era bunica fata mare acest sistem e mai putin fiabil decat la Rav4, Land Cruiser sau Forester?
Te referi la faptul ca la Impreza wrx sti se buleste ambreiajul daca pornesti des cu scartait de roti? Daca da, cred ca e normal.
Daca in momentul asta Toyota ar introduce pe Yaris tractiune integrala, l-as cumpara si maine, chiar daca nu am date cu privire la fiabilitatea sistemului, numai pentru faptul ca Toyota nu face nici un pas inainte la voia intamplarii (la fel si la Honda Jazz sau Civic sau Accord).
E adevarat, la un Fiat sau Renault AWD, as sta de 2 ori sa ma gandesc, dar la Subaru..., ne mai punem problema fiabilitatii? Vezi ca e un domn George pe forumul Subaru cu care nu vrei sa intri in conflict. biggrin.gif
Parerea mea e ca, atata vreme cat nu vom avea autostrazi in tara, sistemul AWD iti poate salva viata sau oricum, te poate scoate din situatii dificile, ca si ABS-ul sau ESP-ul.
Poate ca tu ai vazut acel Passat care se zbatea sa iasa din zapada, dar 2 cunoscuti de-ai mei care au Golf 4Motion si Octavia Combi afirma lucruri contrare celui relatat de tine. No offence, man!
AWD-ul de la Subaru Impreza 1.5 (105 CP) nu are treba cu raliul si sunt convins ca atinge suta mai greu decat un Logan cu 1.6 16v, ci cu abordarea curbelor la viteza cu care mergi pe drum drept (evident ajutat si de sasiu si de suspensie) si cu ajutorul pe care ti-l da cand esti inzapezit. Atat. Iar eu speram ca Toyota sa-mi ofere un sedan cu AWD. Atat.
vio
oricine ar spune ceva referitor la un 4x4 fara sa fie 50 - 50 % pe puntzi ori habar nu are mecanica ori vb numai din povesti. skoda , vw , si alte marci ale porche in afara de audi care e = subaru=fosta toyota celica turbo awd si alte marci la fel, nu sunt 50 - 50 % si nu permanent , e ca un fel de ARO sau un surogat de mashinao combinatie ca sa ti ia banii.. de ce oare astia au renuntzat la asa ceva pe celica frate care e mahina peste un Audi Quatro ?????? sau Toyota Corolla RunX sau Fielder se fac doar pt anumite tzari care intradevar nu au sosele ddecat de pamant? de ce Avensisul 4x4 full de 304 cai a ramas decat concept ???
de ce ceilalti producatori europeni nu fac asa ceva la scara larga ??? BMW , Merc , Renault , Peugeot ,etc....pt ca nu este rentabil financiar in primiul rand si in al doilea cine vrea 4x4 isi ia un SUV- OFF Roader de clasa mare nu friki piki dinasta mic ( exclud cele de mai sus ) cate BMV xi sunt ???sau cate Merc 4matic sunt ???? raritatzi iti zic eu ...


.....nu ai cum sa compari un Subaru cu o toyota cu toate ca 60 % din subaru tot Toyota este, asta ca si cu OMV, 35 % din OMV e detinut de LukOil care e actionar majoritar acolo dar nu are drept de managament wink.gif) si prostii de romani cumpara OMV ca nu e banzol rusesc ,,, aiurea ,,, ( nu am vrut sa supar sau jignesc pe nimeni aici , doar ca sa stiti ca hotia e mai mare decat stiti voi beer.gif beer.gif beer.gif hai noroc )


dif cu viscociplaj sunt noi relativ , ai idee cat costa unu ? cat costa o cutie de subaru WRX? la cati km se inlocuieste cutia???? pe LC este torsen si cu lunecare limitata combinat cu TRC , AWD = 4x4 ca sa stii . da Corolla si subaru impresii cum imi place mie sa ii zic ca suna mai romaneaste sunt de clasa mici , cum poti sa zici ca e la la fel cu un Rav 4 sau LC ???? pai daca e namol sau zapada de 40 de cm nici cu 8x8 la gabaritu ala nu ti trece mashina . referitor la drumuri ..... nu are legatua una cu alta crede ma ...
am vazut subaru de 700 de cai aici in tzara .. for racing , restu nu il foloseste ca nu are pt ce , totushi lumea nu stie la ce e bun un 4x4


si nu intru in polemici cu alti forumisti in afara de la sectiunea Toyota.
drcezar
Salutare tuturor!
Ma bucur ca ma alatur clubului vostru. In aproximativ 2 saptamani imi vine si mie Corolla HB 1.4 D-4D, culoare light blue.
Intre timp am citit ce s-a scris pe aici. Unele informatii au fost chiar decisive in alegerea motorizarii. In ceea ce priveste culoarea nu prea am avut de ales. Trebuia sa-mi iau culoarea asta, altfel as fi asteptat mai mult. Mi se pare putin cam pretentioasa. Puteti sa-mi dati ceva sfaturi in legatura cu intretinerea ei?
In rest, imi doresc sa am parte de bine-cunoscuta fiabilitate a Toyotei.
Sandu82940
Nu e pretentioasa culoarea, e chiar o culoare placuta care prinde bine masina, se vede bine in trafic si destul de rezistenta la praf! Daca pe o masina neagra praful si mizeria se vede imediat (am prieteni care isi spala o astfel de masina cam la doua-trei zile, bineinteles cel care tine la curatenia ei!), pe light blue asemeni si pe cea argintie, poti sa dai mai rar pe la spalatorie. E bine totusi sa o speli saptaminal si numai cu spuma activa si clatita cu jet de apa.
Dan52141
Un review detaliat (11 pagini) pentru noua Corolla:

cateva spicuiri din articol:
- "Production of the 10th generation Corolla for Europe will be based in the Takaoka plant in Japan and the car will go on sale in Europe in the first quarter of 2007."
adica corolla va fi fabricata in Japonia blush.gif
- An Adjustable Speed Limiter is available which allows the driver to set a maximum speed limit, after which further acceleration is suppressed
- The adjustable speed limiter is available in conjunction with the electronic cruise control that holds a pre-set cruising speed for maximum comfort and improved fuel consumption

- the ventilation and air conditioning system has been redesigned to be effective at low speeds when insufficient cooling is usually felt

- A supplementary heater is available to ensure rapid and effective heating performance in cold climates

- power mirrors, rain-sensing wipers and dusk-sensing lights and a self-dimming interior mirror that reacts to light from the rear.

- 1.6 Dual VVti - the excellent torque characteristicsof this engine mean a remarkable flat torque curve –above 140 Nm from 2,000 rpm to 6,000 rpm. In real world driving this means smooth, powerful acceleration from low engine speeds and excellent top-end power

- The 2.0-litre D-4D125 engine is based on the same block and uses the same highly successful technology as the advanced 2.2-litre D-4Dengines in the Toyota range. But it benefits from reduced weight and reduced engine capacity,which results in improved fuel efficiency.

- Drivers wanting a more relaxed driving style can choose the latest development of the MultiMode transmission with steering wheel-mounted paddle shift. This offers either automatic or manual gear changing and is available with either the 1.6-litre VVT-i petrol or the 1.4-litre D-4D

- In manual mode, the gear shifts are made either by sequential shiftof gear lever or by the paddle shifts on the steering wheel. The paddle shifts can also be used to override the automatic gear selection for temporary driving in manual mode

- All manual transmissions will be equipped with the Gear ShiftIndicator. This feature indicates to the driver when to shiftgear up or down for optimal environmental performance.

- the newly adopted Electric Power Steering (EPS) is precise and responsive; reacting without delay to driver input

- New Corolla is available with up-to nine airbags including a driver’s knee airbag which helps protect the driver’s knee from collision with the steering column and other objectsaround the lower instrument panel.

- Braking control under all road conditions is provided by the standard Anti-lock Braking System (ABS) with Electronic Brake force Distribution (EBD) and Brake Assist

- Vehicle Stability Control (VSC) with Traction Control (TRC) is available either standard or optional depending on market

Suna extrem de interesant ... sa vedem si cat o sa coste smile.gif

http://www.worldcarfans.com/news.cfm/count...orolla-in-depth
Clauss92942
Am inteles ca primele Corolla sedan vor veni din Japonia.
Vio...din sursa ta de incredere 1000% stii cumva unde vor fi facute de aici in colo masinile astea? biggrin.gif
vio
pai ca si pana acum smile.gif UK si Turcia smile.gif oricum Corolla nu se mai fabrica ce se mai gaseste este stoc
Clauss92942
Trebuie sa te contrazic...mai intreaba odata la sursa de SDN
vio
mda .. . de fapt e decat fabrica de asamblare wink.gif in Turcia daca e sa fim corecti
Clauss92942
Corolla Verso ramane sa se faca in Turcia, dar SDN se va ,,asambla'' in alta parte
vio
asta daca nu ai citit ce a postat Guerilla smile.gif care aparuse intr un ziar Londonez de 2 saptamani mai corect se vor produce in UKTM Plant si TMMT Plant parca wink.gif


si daca te referi la fraza asta "Production of the 10th generation Corolla for Europe will be based in Japan at the Takaoka plant and the car will go on sale in Europe as of February 2007" asta va fi decat putin timp pana se pune la puct fabrica din Turcia , sa fim intzeleshi in turcia nu se fabrica piese toyota ele vin acolo atat si primesc un procent de min 20 % piese din UE ca sa nu se plateasca taxe , se zice a asambla nu ansambla smile.gif deci e fabrica de asamblare toyota
Clauss92942
40% si mai intreaba totusi...
M A R I A N
Domnu' Clauss, nu stiu cine esti mata, dar vad ca in general raspunzi cam la misto, ori vrei sa dai impresia ca esti detinatorul adevarului absolut?
Daca lucrezi cumva la vreun dealer Toyota si nu la Maybach, te-as ruga sa ai amabilitatea sa fii mai explicit cu raspunsurile ca sa intelegem si noi ceva din ele.
Clauss92942
NO COMMENT sau cum zice taica Ilici ... ,,te descalifici facand astfel de afirmatii"
E simplu... daca vrei inf. proaspete pui mana pe tel si suni consultantul de vanzari sau tragi o vizita pe la showroom
vio
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif buna gluma smile.gif)))))) din almanahe
StefanVVTi
Atata timp cat Toyota va produce masini de aceeasi calitate, dupa mine pot sa fie asamblate si in Turcia, si in Uk, si unde vor ei! blush.gif
vio
http://pauta.dgaiec.min-financas.pt/prod/d...ILE/0457_06.pdf pt cei interesati .....
Dan52141
Pentru cei interesati de noul model corolla, cu poze, animatii si descrieri :
http://www.toyota-europe.com/cars/new_cars...overy/index.asp
_Constantin_
Mersi de link... eu nu le gasesc niciodata... biggrin.gif, am vorbit azi cu prietenul meu de la showroom si mi-a zis ca s-ar putea sa le dea si lor un sedan peste o saptamana, doua. Sunt foarte curios, daca e ce ma astept eu sa fie atunci spun bye bye Avensisului si ma bag la o Corolla sedan. blush.gif
vio
no comment smile.gif cam naspa plasticaraia o sa vezi ....
Dan52141
QUOTE(_Constantin_)
Mersi de link... eu nu le gasesc niciodata... biggrin.gif, am vorbit azi cu prietenul meu de la showroom si mi-a zis ca s-ar putea sa le dea si lor un sedan peste o saptamana, doua. Sunt foarte curios, daca e ce ma astept eu sa fie atunci spun bye bye Avensisului si ma bag la o Corolla sedan. blush.gif


Asa din pozele respective pare super faina si finisarea mult mai buna ca la modelul actual, ce o fi in realitate ramane de vazut.
Mi-a placut foarte mult animatia cu schimbarea vitezelor folosind padelele, mai mai ca ma incanta foarte mult transmisia asta, comoditate, fun, utilitate, dar daca ma gandesc mai bine la fiabilitate ... blush.gif
De cand am vazut langa mine in trafic unul cu un Lexus IS250 care schimba vitezele de la padele mi-a ramas gandul la ele ... si din cate am inteles noua corolla (auris) si lexus sunt cam singurele care au asa ceva
vio
si corolla sedan are padele am vazuto-pipait eu biggrin.gif la 1.4 d-4d si 1,6 Dvvt-i
Dan52141
QUOTE(vio70407)
si corolla sedan are padele am vazuto-pipait eu biggrin.gif la 1.4 d-4d si 1,6 Dvvt-i


hai mai spune-ne ... care a fost impresia la prima vedere, fata de actualul model cum este, ai ramasa mai impresionat ... te-ai indragostit smile.gif ...cred ca este super cool chestia asta cu transmisie MultiMode si manual si automat ... dar banuiesc ca dupa ce a iesit din garantie vrei sa vinzi neaparat masina ... doamne fereste de vre-o defectiune la cutia asta smile.gif
_Constantin_
vio, chiar asa... esti singurul de pe aici, din cate am inteles eu, care a vazut masina. Da si tu mai multe detalii, nu fi asa secretos.
Liviu90675
Pe topicul Avensis lumea zice ca se poate dezactiva bipaitul centurii de siguranta si la Corolla.
Am inteles ca pe Avensis functioneaza reteta, dar pe Corolla am incercat in zadar. A reusit cineva sa aplice cu succes algoritmul? Detalii pls.
Ma intereseaza mai mult cum se face, ca nu cred ca voi dezactiva bipaitul in cele din urma.
M A R I A N
Fratilor, eu am strans toate actele pentru rate si m-am hotarat la noua Corolla Sedan 1.6 dual vvti. Sper sa nu coste mai mult de 19145 ddp cat e acum Avensis-ul 1.8 Luna cu reducere.
Ar fi bine daca in banii astia ar pune si un cruise control pentru ca masina o iau exclusiv pentru drumuri in afara orasului.
Daca aflati data sigura cand incep vanzarile, va rog sa dati de stire pentru ca as vrea sa prind primul lot.
Gemanaru85600
QUOTE(vio70407)
la Toyota ROm . si eu am asa ceva pe luneta dar f putin , mi au zis sa il schimb daca vreau dar imi e lene cand o fi mai aproape de terminat garantia smile.gif un geam lateral , luneta sau parbriz nu are voie sa se zgaraie de la pietre sau stergatoare ca asa e proiectat , daca nu vor Protectia Consumatorului wink.gif e f simplu


Daca ai zgarieturi pe luneta nu mi se pare foarte grav , dar pe parbriz chiar in fata ochilor nu numai ca e enervant dar e si periculos,iti distrage atentia in trafic.
Ti-au spus ca il poti schimba pe garantie ?
Pe de alta parte daca schimb parbrizul (chiar cu bani) ce imi garanteaza ca peste o luna nu patesc la fel si apar din nou zgarieturi ??
vio
pai asa mi au zis si ei . oricum normal este sa nu se zgaraie deloc .....
MotorHead
QUOTE(Gemanaru85600)
asa ceva pe luneta dar f putin , mi au zis sa il schimb daca vreau dar imi e lene cand o fi mai aproape de terminat garantia smile.gif un geam lateral , luneta sau parbriz nu are voie sa se zgaraie de la pietre sau stergatoare ca asa e proiectat , daca nu vor Protectia Consumatorului wink.gif e f simplu


Nu e deloc "f simplu". Eu sincer ma indoiesc ca Protectia Consumatorului se baga la asa ceva. Zgarieturile de pe geam pot aparea din varii motive, de ex. cand un prieten de-al tau il da un pic cu glass-papier-ul.
_Constantin_
Iti garantez ca protectia consumatorului nu iti va da dreptate, pierzi bani si timp aiurea. Cauzele pot fi multiple. Daca e chiar deranjant eu zic sa nu astepti. Poate cine stie ... ti-l sparge "cineva" si il schimbi pe Casco. Parbrizul se schimba usor, ca operatiune de service ... mai greu e cu luneta.
Bogdan87243
Doar ca sa imi confirm ca degeaba ma duc la dealer cu problema zgarieturilor, am fost azi si evident zgarieturile se "datoreaza" unei utilizari anormale a stergatoarelor , masinii si mai stiu eu ce.. si evident nu sunt acoperite de garantie. Am intrebat cat e un parbriz nou de corolla si costa cam 1650 Ron fara TVA , deci un 2000 de ron cu totul aproximativ. Dar nimic nu imi garanteaza ca nu se va zgaria si asta la fel daca il schimb.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.