Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Poze -pe unde am calatorit
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Watcher
Krakow, Poland, St' Marys Basilica:

Watcher
Belgrad, Serbia:


AZAZEL
turcia(canakkale, izmir, kusadasi, efes, afrodisias, pamukkale, istanbul)
James Kilowatt
Locuri unde s-a scris istoria smile.gif Sau, daca vreti din categoria "aici sunt banii dvs" biggrin.gif
RUE
maica noastra rusia?
ce conector USB avea the taxi driver!!!
Diesel
Esti ok? n-ai devenit fosforescent? mainile si picioarele mai sunt la locul lor?
James Kilowatt
@Rue
Nu e Rusia, e Ucraina. Celebrul reactor 4 de la Cernobil, cu sarcofagul lui cu tot facut de sovietici. Acum se lucreaza la "shelter", schelele alea care se vad acolo au costat deja miliarde din bani europenesti, americanesti, etc.
Trenul din care am facut poza de ansamblu leaga centrala de Slavutich, unde stau cam toti care lucreaza in zona de excludere. Trece prin Belarus, insa nu opreste, asa ca nu se face control vamal. Cu masina trebuie sa ocolesti zona bielorusa, si faci de vreo trei ori mai mult.
Am vrut sa merg si la Pripiat, insa nu am mai avut timp. Pripiat e abandonat pe bune. Cernobil-city ca sa zic asa nu e chiar fantoma, sunt vreo cativa cu treaba in zona de excludere care au voie sa stea acolo 4 nopti/saptamana.

Ala cu Lada nu e taxi, e un functionar ucrainian biggrin.gif Pe acolo chiar si in "oras" se merge cu 120-130, ca strazile sunt largi si pustii, iar virajele se iau mai ceva ca la euroring. Sunt niste gropi insa nu foarte adanci. Noroc ca Lada nu prindea peste 110, era pe GPL si reglata la economie.
S-ar putea pune de niste curse pe acolo...mmmmm.... sunt niste denivelari si niste gropi, tocmai ca sa fie mai realist biggrin.gif

@Diesel
Nu cred ca sunt fosforescent. Cat am frecat-o pe acolo, vreo 6-7 ore am inghitit 2-3 microsiverti. Regula europeneasca imi da voie sa bag 20 mili/an. As putea sa dorm langa reactor si tot nu as depasi doza legala.
In avion am luat doza mai mare.

Astea-s niste masinarii telecomandate. Acolo sunt si niste senzori, si se caracterizeaza si triaza de la distanta deseurile radioactive (sau contaminate)
James Kilowatt
Kiev si Chernigov. In Kiev se construieste la greu, insa destul de cu cap. Orasul arata destul de fain si zona centrala are aer occidental, mai ales ca zona veche arata bine si nu a fost transformata in kitch.
Din pacate insa sunt mai multe carciumi italiene decat unele unde sa poti manca bors.
f1anatic
Mai povesteste-ne de Chernobyl: impresii, poze, etc, in masura in care poti. Recent tocmai am vazut un documentar nou (cu video de arhiva recent eliberat pt public) despre evenimentul din 86.
James Kilowatt
Nu cred ca e topicul potrivit pentru istorie.
Impresiile despre prezent sunt... amestecate. In zona misuna foarte multi straini de mult timp, si ucrainienii care lucreaza acolo au capatat cate ceva occidental, mai ales cei mai rasariti. Simplul fapt ca nu mai sunt toti beti dupa ora 12 e deja o realizare:D Inca n-au invatat engleza toti, insa am inteles ca totusi e mult mai bine acum decat a fost acum 20 ani si in domeniul asta.

Pe de alta parte probabil datorita faptului ca la Cernobil misuna foarte multi straini si totul pe acolo se face cu bani straini le-a adus un soi de sentiment ca nu mai e centrala lor. Lipseste "ownership"-ul cum zic englezii. Nu misca nici un deget fara sa ii impinga cineva, si uneori nu-l misca nici impinsi. Daca vine o firma din papua noua guinee sa le instaleze un senzor in centrala, si au nevoie de taiat o teava cu flexul trebuie sa caute un subcontractor extern pentru asta, oamenii centralei nu misca nici un deget desi pana la urma senzorul ala e al lor, nu al papuasilor. Exista o armata de angajati localnici care nu fac nimic, sunt angajati din motive sociale si nu au nici un interes ca treaba sa mearga, pentru ca daca treaba se termina nu mai e nevoie de ei... ajutorul asta venit din afara are deci si efecte perverse.

In poze e "gara" centralei, de unde pleaca trenul care duce la Slavutich, iar in spate e taman reactorul 4 (cealalta poza). In tren nu verifica nimeni nimic. Sunt curios daca in trenul in sens invers se verifica, pentru ca pentru a intra in zona de excludere trebuie legitimatie. Sunt in mod norma doua puncte de control, la 30 si la 10km de centrala, insa in tren ar trebui verificat la urcare, ca nu mai opreste... in sens invers insa nu l-am luat.

Pozele sunt una din centrala, cu reactorul 2 in prim plan si 3 si 4 (sunt in aceeasi cladire) in fundal, si din "gara" de unde pleaca trenul pt slavutich. Si una din mers.
ozz86651
La cernobil se fac vizite de vreo 5 ani cel putin, iti pui un contor de git si te duci unde vrei. E bine sa stai pe cararile principale, dar nu obligatoriu.
Eu am fost 2 saptamini in Romania, anul asta nu prea mi-a placut asa tare. Inundatii, criza, toata lumea se plinge, taieri de salarii, TVA etc. Cam deprimant ca toata lumea se plinge. In loc de florile si relativa curatenie din anul trecut am gasit inundatii si strazi sparte si mocirlite. Ma rog, s-au schimbat niste mentalitati destul de distractiv: unde in 2008 toata lumea zicea "ce-i 100.000 de euro?" acum pare ca s-a ajuns din nou in anii 90 smile.gif. Am gasit si oameni care nu sint deprima(n)ti ci optimisti, dar mai putini.
Dupa aia am fost in Amsterdam (4 zile), Antwerpen (citeva ore), Bruges, o zi jumate. Inpresii asa:
1. Amsterdam e foarte tare. Oameni relaxati, e party city si pare ca nimeni nu munceste. Eram acolo cind a aterizat echipa, zecii de mii de oameni erau pe strazi. Se intuneca spre 11 noaptea si la miezul noptii inca e o multime de lume pe strada, dimineata insa toti sint rupti. Cred ca astia au gasit metoda fericirii.
In plus orasul e foarte frumos, dar un frumos diferit de altele.... n-are cine stie de monumente si cladiri super tari, e un frumos mai distribuit.
In rest pare ca totul e permis desi au un mod foarte distractiv de a separa viciile principale (iarba, fumatul, femeile, alcoolul si jocurile de noroc), se pare ca nu poti sa ai doua vicii simultan, numai unul cite unul smile.gif. Singura exceptie pe care o stiu e fumatul si alcoolul, dar numai la terasa. N-am intrat in casino dar stiu ca nu poti fuma nimic, sper ca macar poti bea o bere smile.gif.
2. Antwerpen: un tirg mic cu o piata foarte frumoasa si un muzeu al diamantelor foarte prost implementat, intunecos, cu scris pe pereti in dezordine, cu lumini defecte samd, dar totusi interesant. O juma de zi e cam destul, cel putin asa mi s-a parut... or fi chestii pe care nu le-am descoperit.
3. Bruges e un orasel fantastic. Mie imi place mult mai mult ca Venetia. As fi stat o zi in plus.
Sint multe alte lucruri care pot fi facute si nu le-am facut (vizitat o fabricuta de bere - in nici un caz heineken, de ciocolata, multe muzee, mers cu caleasca sau cu barca cu motor etc). Se pot inchiria scutere si biciclete (recomand tandem pentru cei cu copil/nevasta). O metoda de a vedea canalele e hidrobicicleta, se pot acoperi distante apreciabile si ai si timp de cascat ochii, dai si-o calorie jos, e si mai ieftin.



James Kilowatt
Pentru Cernobil (de fapt pt zona de excludere) iti trebuie o legitimatie, insa cred ca se obtine repede, eu am trimis o copie dupa pasaport unui subcontractor si acum am legitimatie pe tot anul.
Problema e ca unele cladiri insa sunt mai protejate, acolo nu ajunge doar legitimatia ci tre' sa vina sa te bage cineva. La anul poate ajung in cladirea reactorului, ca am un proiect care instaleaza o masinarie chiar in unul din puturi. Acum n-am ajuns ca masinaria exista deocamdata doar pe hartie.

Heinneken nu e bere, e o bautura contrafacuta olandeza laugh.gif

Unii mai puritani sunt scandalizati in Amsterdam, cum de exemplu in plin centru sunt expuse felicitari cu organe foarte explicite, unde au copiii acces, etc. Insa tocmai faptul ca oamenii aia de acolo sunt perfect normali, inclusiv copiii crescuti "printre organe" sunt dovada perfecta ca puritanismul lor e o tampenie, si ca psihicul unui copil nu se deregleaza la vederea unui organ monstruos in erectie, ci probabil la alte chestii mai putin interzise sau controversate.
ozz86651
Acuma m-am prins ca am bagat postul la topicul gresit, cu poze. Sau mai bine pun o poza doua smile.gif da-s inca in aparat.
Mie libertanismul asta in Amsterdam mi-a plact foarte mult. Singurii "wasted" pe acolo erau britanicii si americanii. Adica aia scapati de puritanism. De fapt muci cu adevarat am vazut numai un britanic, si cred ca era beat, adica putea si la el acasa.
Cind le-a venit echipa in baruri erau multi olendezi bauti dar n-am vazut nici macar o cearta... nu zic ca nu-s dar nu-s asa frecvente..

Cit despre penisuri si alte parti ale corpului, am vazut o groaza si-n Belgia. Si inca de ciocolata biggrin.gif.
Alex-F1
Niste poze de la karting la Belgrad si F1 la Hungaroring am bagat in topicurile dedicate, asa ca aici voi mai baga ceva poze din Italia si din tara (lacul Belis si Dunarea la Cazane).....incepem cu Italia (statiunea Lido di Jesolo + Venetia)! thumbsup.gif
Alex-F1
Si acum de pe plaiurile mioritice (lacul Belis si Dunarea in zona Cazanelor)..... ninja.gif
James Kilowatt
Nuremberg, Germania.

Hotelul Drei Raben, adica 3 corbi (si cu fiica-mea 4 biggrin.gif). 4 stele, in buricul targului, foarte simpatic, fiecare camera cu alta decoratie, mic dejun de exceptie, tipii foarte serviabili fara sa fie invazivi (cum sunt francezii), jos cu palaria. Totul f bine gandit.

Mancarea in oras multa si ieftina biggrin.gif Chestia aia costa 25€ pentru doua persoana, galustile alea cica sunt un fel traditional din zona. Insa mie nu prea mi-au placut, insa mai erau si altele in troaca respectiva: carnati, porc si rata.

Orasul e foarte fain, am ajuns sambata, era foarte animat, cu lume multa, insa fara sa fie zgomotos si obositor. Si vreme misto (soare, in jur de 25 grade), timp perfect de plimbare fara nici un scop.

Mai stau si azi si maine o tai la Munchen.
Watcher
Manastirea Dervent, la sud de Dunare, dar totusi in Romania :-)



HalbaSus
La ultima poza, prima data mi-am zis "wtf... a dat cu bidineaua din paint peste partea stanga a cerului... si a uitat sa mai dea si in dreapta"... dupa o analiza ceva mai atenta tind sa cred ca defapt nu ai modificat semnificativ cerul si e doar o chestiune de perspectiva + lumina + UWA. Oricum, interesant, nu stiu daca e "bug sau feature", dar in mod sigur e interesant...
ozz86651
A bagat polarizorul prea tare. Am si eu mii de poze asa smile.gif. La inceput imi placeau, dar acum mi se pare suparator.
Watcher
Nu 'prea tare' ci 'panoramic' si de aceea a fost imposibil sa prind aceeasi polarizare :-(
ozz86651
Corect, unghiuri diferite fata de soare.
De aia zic ca poate era mai bine de polarizat mai putin, si restul de efect din photoshop.
Watcher
Manastirea Pestera Sf Andrei, langa Ion Corvin:



Picturile de pe pereti sunt inedite:


James Kilowatt
Cateva poze din Munchen, incluzand si muzeul BMW. Orasul simpatic, desi partea "turistica" e mai mica decat ma asteptam. In cautarea unui magazin cu arme cu aer comprimat am iesit din zona centrala si am mers in cartierele obisnuite. Stilul e destul de comunist (tipic nemtesc, peste tot e la fel) insa placut si convivial, in cartierul in care am nimerit tocmai se tinea o piata, lume pe strada, destul de ok.
In satul olimpic n-am mai apucat sa ajung.
Muzeul bmw interesant, insa prezinta doar masini, mi-ar fi placut sa dea si ceva informatii legate de tehnologie, scule, inventii rasunatoare ale anilor '50, etc. Interesanta si expozitia de masini actuale de alaturi. Erau inclusiv doua drone care se plimbau printre oameni si evitau singure coliziunile....atata doar ca una era stricata biggrin.gif Mergeau ledurile, insa nu se misca. Probabil, facuta by BMW china biggrin.gif Sunt in poza, una e langa isetta albastra si cea stricata mai in spate, in mijlocul unui grup care incercau sa o repare cu suturi.
Puteai sa te plimbi prin showroom si cu Isetta albastra, insa trebuia sa cam astepti iar fiica-mea nu prea e foarte rabdatoare.
James Kilowatt
Dornbirn, Austria.
Un orasel pe langa lacul Konstantz, cam la 15km si de elvetia si de Germania. De altfel se vede, prima la stanga e Germania, a doua e Elvetia biggrin.gif
Habar n-aveam ca exista orasul asta, pur si simplu am cautat un loc de dormit in apropiere de lacul Konstantz pentru o noapte. Si am dat peste un orasel foarte fain, din care din pacate n-am vazut mare lucru, si de un hotel super. Are o groaza de muzee, de trasee turistice, telecabina, etc. Si muzeul Rolls Royce, care cica ar fi cel mai mare din lume. E un fost dealer cred, care face si restaurare, ca am vazut atelierul unde lucreaza, avea vreo 3 masini in lucru. Din pacate era interzis sa faci poza asa ca am facut (deh, natia asta biggrin.gif ) cu sapuniera, pe furis, din mana fara sa ma uit... Are cam 100 masini acolo, unele celebre, plus tot felul de scule.
Pozele cu orasul sunt facute din restaurantul hotelului.

Zeppelinul era deasupra lacului Konstantz, si e o enormitate de balena. Pare lent, insa cred ca avea peste 100km/h, am mers multisor dupa el, se invartea deasupra lacului.

La iarna sunt din ce in ce mai hotarat sa ma duc tot in Austria, desi am fost in ultimii doi ani tot acolo si nu prea sunt genul care sa repet... insa pur si simplu ofera a naibii de multe. Servicii impecabile, sporturi de iarna pentru cine se baga, trasee montane pentru papagalii ca mine, sauna si piscina la orice hotel, etc, etc. Am senzatia ca daca pui degetul la intamplare pe harta tot gasesti ceva interesant in jur pe acolo.
James Kilowatt
Cateva poze din Verona, cu balconul julietei, casa lui Romeo, alea alea. Simpaticut orasul, pacat ca stricasera zona arenei cu niste kitchuri pentru un concert sau ceva. Masina se poate lasa undeva langa intrarea in zona turistica, langa zid... insa daca o lasi de o parte a zidului costa 2€/ora si poti lua maxim 2h, daca o lasi de partea cealalta la 10m distanta costa 1.5€/ora si o poti lasa cat vrei smile.gif
Mancarea e rezonabila la pret si foarte buna (destul de intalnit asta in Italia). Eu am mancat undeva la intamplare si nu am avut surprize neplacute.

Pozele sunt facute cu sapuniera.

PS
In Verona m-au oprit pe strada niste vietnamezi ca sa faca poza cu fiica-mea whistling.gif
IHateROMania
Bulgaria






albena


RUE
Govora 2010:

l.e. cum ziceam sotia a fost in cel mai scump concediu de pana acum: 4 nopti - all inclusive 1200 euro, fara transport.
Medici si asistenti la dispozitie non stop.
Factura? 5150 ron, plata cu cardul.
In pret ne-a fost livrata una bucata Serbanel de 3670 grame.
Dan52141
Anul acesta am fost in Toscana, foarte frumoase locurile, desi italia este o destinatie scumpa, a meritat toti banii.

Renumitele dealuri din zona Toscana cu ferme singuratice catre care serpuiesc drumuri strajuite de chiparosi ...






Orase care au incremenit in timp, inconjurate de privelisti spectaculoase


Cromatica deosebita, galben, verde ...


Cateva zile le-am petrecut si in zona Sinaia- Babele ... avem si noi locuri frumoase smile.gif


Se pare ca a fost desemnat unul dintre cele mai frumoase castele ale Europei ... si chiar este smile.gif


Si un cutu smile.gif la cabana babele care priveste in zare ...

Watcher
EXCELENTE POZE !
T u d o r
+1. thumbsup.gif

Superbe.
RUE
Dan, chiparosii aia amintesc de finalul din Galdiatorul daca imi amintesc bine.
Watcher
Doua de la Sarmizegetusa Regia:


Cristi2

de la Intorsura Buzauluila Covasna am luat-o pe za hard way, adica IB - Saramas - Valea Mare - Borosneul Mare - etc. De la iesire din Saramas pana la Valea Mare (probabil vreo 10 km) drumul nu este asfaltat, dar e destul de bine pus la punct. Partea cea mai faina e ca trece printr-o padure, prezinta 'serpentine', e de-a dreptul pitoresc. Nu m-am rabdat sa nu impartasesc cu voi traseul.
smile.gif








o mica excursie la Dracula (tihuta)


de aici incepea speciala.
biggrin.gif


cabana "serpentina"




trage dreapta, domne.


carosabil foarte bun.


high...way to heaven.
sau mai corect spus to the cross.



stop! ai vazut ce nori ireali ?


ia brandu de tara, neamule.



Inca una reusita.


“bat” clopotele relansarii economice


Crucea in cauza. Pana la urma, nu e o investitie “rea”, decat ca e exagerat de scumpa. 


Vedere de sus.


La intoarcere, cu gandul la haleala (ce va sa vina, odata si odata)
biggrin.gif
Lucian107416
asta e traseu de Subaru (ma refer la partea neasfaltata) si tu te-ai dus cu skodita. smile.gif Aviz amatorilor de la "Trasee pentru Subaru".
Cristi2
Cine nu a facut traseul peste Tihuta (Dracula) e invitat sa o faca. Poate ne intalnim odata pe aici.
James Kilowatt
"Crapat de ziua" in Lviv, Ucraina, undeva pe langa granita cu Polonia, vazut noaptea cu sapuniera.... din greseala.
Adica mai bine spus din cauza vremii rele, aici a aterizat azi-noapte avionul care trebuia sa mearga la Kiev insa s-a razgandit din cauza cetii...
adrian_r5
15.09.2010 ...
pmhoria
Ce goala e parcarea la MSM whistling.gif
klm
Voiam sa te intreb daca este Castelul Saint-Michele insa scrie pe GPS smile.gif, foarte frumos!
stasu
Excursie 16.10.2010 - 18.10.2010:

Cernauti, Ucraina:









Cetatea Hotin:

















Kamenet Podolsk














Manastiri Moldova

Manastirea Putna:

















Manastirea Sucevita:







Manastirea Moldovita:









Manastirea Humor:








Manastirea Voronet






Chilia Daniil Sihastru





stasu
Tinand cont ca a fost un weekend exceptional am decis sa mai fac o miniexcursie, si daca tot am inceput anul asta cu Ucraina am zis sa continuu. Am tras o

fuga pana la Odessa smile.gif Acolo am umblat "brambura" majoritatea zilei. Chiar daca a fost cald nu am facut baie in mare, desi era foarte tentant smile.gif

Acu sa zic si de Odessa, un oras fabulos, curat, bine ingrijit si primitor, aici sunt de amintit atat partea istorica cat si portul si plaja tongue.gif, oameni draguti si bogati

peste tot iar de femei foarte frumoase roind prin oras sa nu mai vorbim:).

Total kilometri parcursi: 1600, de data aceasta am scapat fara nici o amenda, desi era plin de politisti:)

Bagat benzina 95 in cantitate de 46 litri de la ei, desi imi era frica ca iau ceva naspa spre surprinderea mea motorul a tras mai bine decat 95 de la Petrom sau

poate a fost efectul placebo ninja.gif .

Pretul benzinei: 0.7 eurocenti / litru

P.S. Data trecuta in Cernauti am "muscat" o amenda de 20 euro sad.gif, spaga bineinteles, mai putin de atat nici nu a vrut sa auda.

Poze:





































































stasu
Traseul:

RUE
adriane, vous etes alcatelist? ;-)

noi am facut o scara a magarului, dar ce silueti eram pe vremuri...
am parcat in satul invecinat si am pasit pana la castel.
asa ne am imprietenit si cu oile si nu am riscat nimic din cauza fluxului.
adrian_r5
QUOTE (klm @ Nov 16 2010, 09:13 AM) *
daca este Castelul Saint-Michele

Nu este chiar castel .... desi de la distanta asa pare ... este o minastire


QUOTE (RUE @ Nov 16 2010, 09:15 PM) *
adriane, vous etes alcatelist? ;-)

non, je ne suis pas "alcatelist"


QUOTE (pmhoria @ Nov 16 2010, 09:03 AM) *
Ce goala e parcarea la MSM whistling.gif

La ora aia (19:32 ora locala, nu ce scrie pe GPS) era cam putina lume pe acolo ... da' a doua zi cind ne-am intors sa vizitam era destul de multa lume... cu autoturisme, cu autocare, cu rulote ...
James Kilowatt
Noapte, sapuniera din mana, pe automat smile.gif
stasu
Cu ce ai mers in Moscova?(avion/masina/tren) biggrin.gif Foarte frumos ar trebui sa fie in momentul de fata smile.gif Felicitari ptr calatorie.

P.S. Cu limba cum te-ai descurcat?
James Kilowatt
Cu avion, insa nu e vacanta ci munca smile.gif Vin p-aici de 2-3 ori pe an.

Ca sfat, recomand de departe aeroportul Sherementievo in loc de Domododevo. E mai aproape, are gara si cu trenul ajungi in juma' de ora in oras (cu masina poti face si 2 ore, iar daca se plimba vre-un smecher prin oras pot sa inchida strazi si sa faci si mai mult), controlul la pasapoarte si checkinul dureaza f putin (in Domododevo mi s-a intamplat sa stau 1h30 la coada) si are internet gratis biggrin.gif Mesajul asta e dovada vie...

Moscova e un oras destul de cosmopolit, sunt destul de multi straini si au inceput s-o rupa pe engleza. Carciumile au inceput sa aiba meniuri in mai multe limbi, la hoteluri nu sunt probleme cu limba, etc.

Acum destul de urat, e foarte mult noroi, totul e murdar de noroi... cand ajuns era frig si ningea, in parcuri era zapada iar pe alei unii care patinau, insa acum sunt +2 +3 grade, zapada se topeste si totul e murdar. La masini nu se mai vad placutele de inmatriculare si culoarea originala si as cumpara actiuni la aia care vand lichid de curatat parbrizul whistling.gif

Insa orasul in sine e fain si animat, se intampla in continuu cate ceva, e plin de teatre, de sali de concerte, etc. Discutam cu tipi care au locuit aici, cica dupa ce locuiesti cativa ani orasele occidentale ti se vor parea inactive si amorfe. Orice pasarica ai avea, in fiecare zi e un eveniment pe gustul tau, daca esti intr-un club de crosetat, in fiecare zi se intampla ceva in domeniul crosetatului.
Henry90720
Cateva poze din concediul din vara anului asta: Passau (primele 3 si ultimele 5), restul din Linz.
Scuze pentru incarcarea aiurea a pozelor. smile.gif
Henry90720
Continui cu Nurnberg:
Henry90720
Urmeaza Strasbourg. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.