Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Poze -pe unde am calatorit
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Vacante si calatorii
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
OvidiuH
Ši altele...
ozz86651
Halba eu tot astept sa lasi limonada amaruie si sa iei calea berii da tu nu si nu smile.gif.
HalbaSus
QUOTE (ozz86651 @ Aug 26 2008, 08:03 PM) *
Halba eu tot astept sa lasi limonada amaruie si sa iei calea berii da tu nu si nu smile.gif.


eu nu beau limonada amaruie... desi sambata am gustat dintr-o bere cu mere comandata de nevasta-mea smile.gif

adrian_r5
HalbaSus,

Vad ca ai fost si pe la Munchen ... la muzeul BMW ai fost ?
Eu am fost la BMW ... da' de Muzeul Audi n-am stiut ca exista sad.gif sad.gif sad.gif
HalbaSus
QUOTE (adrian_r5 @ Aug 27 2008, 10:07 AM) *
HalbaSus,

Vad ca ai fost si pe la Munchen ... la muzeul BMW ai fost ?
Eu am fost la BMW ... da' de Muzeul Audi n-am stiut ca exista sad.gif sad.gif sad.gif


Am fost anul trecut la muzeul BMW: http://www.masini.ro/forum/content/Seria-3...MW-din-Munchen/


Oricum muzeul BMW e cam de 2 ori mai mic decat cel Audi.
adrian_r5
... inseamna ca la anu' ajung si eu la Audi wink.gif
Skywalker
cam pe aici am fost...
T u d o r
In penultima poza as vrea sa merg si eu... teehee.gif
marius68582
De abia acum am descoperit topicul,as fi avut si eu ceva de aratat. whistling.gif
Skywalker,unde e facuta ultima poza de pe randul de sus?Pare frumos.
Skywalker
ehe, ultima, da ultima...
Deci 8 poze randul 1 de la st la dr
1. insula Great Stirrup Cay in Bahamas (insula privata a Norwegian Cruise Line)
2. Centrul comercial Bayside in Miami
3. Portul din unsula Roatan, Honduras (America Centrala)
4. Iesirea din Portul Miami, poza facuta de pe M/S Norwegian Sun in Ianuarie 2008
randul 2 de la st la dr
1. poza facuta in timpul furtunii tropicale Olga in 2 ianuarie 2008 undeva intre nordul Cubei si Pen. Yukatan
2. In insula Cozumel, Mexic strada principala intre Punta Langosta si piata Benito Juarez
3. la bordul vasului zona fumatorilor (open deck 4, crew bar, aft starboard side) pe romaneste in spate/dreapta vasului pe directia de inaintare.
4. In Nassau, Bahamas Paradise Island acolo unde s-a construit Atlantis (au fost reportaje pe discovery despre constructia complexului turistic) si locul inde a fost filmat filmul Into The Blue cu Paul Walker si Jessica Alba.

Alte poze:
1. casinoul vasului
2. Puntea de comanda (dk10)
3. Terminalul B de pasageri in Miami
4. GSC, Bahamas plaja
5. Miami Cay Biscayne blvd.
6. mai tineti minte Transporter 2??
7. mai tineti minte Drop Zone (Piratii Aerului) cu Wesley Snipes, no asta-i cladirea de pe care se arunca unul din echipa lui de parasutisti.
8. Atlantis din Nassau
9. Insula Roatan, Honduras
10. Roatan, Tabiana Beach
11. idem
12. idem

PS
Va doresc sa ajugeti si voi acolo, merita este foarte frumos...
HalbaSus
Revin cu al doilea set de poze: Munchen - Graz - Budapesta
Hoinaritza
QUOTE (HalbaSus @ Aug 29 2008, 03:44 PM) *
Revin cu al doilea set de poze: Munchen - Graz - Budapesta


Ultima poza Halba, merge de un puzzle biggrin.gif Ca tot e moda asta pe al noi prin birou.
Superbe pozele smile.gif
Skywalker
Urmeaza si de la mine...din: New York, Boston, St. Thomas, Antigua, Barbados, St. Lucia, Curacao, King's Wharf - Bermuda, Halifax, Bar Harbour, Newport, Saint John. De dus acolo ma duc cu barcutza asta:
Norwegian Dawn
Class and type: Libra Class
Tonnage: 92,250 gross register tons (GRT)
Length: 965 ft (294.13 m)
Beam: 105 ft (32.00 m)
Draft: 27 ft (8.23 m)
Decks: 15 decks
Speed: 25-knot (46 km/h/29 mph)
Capacity: 2,224 passengers
Crew: 2,126 crew
Alex-F1
Bag si io niste poze recente din Croatia, statiunea Omis (la 25 km sud de Split).....a fost super, o zona de vis, vom mai reveni cu siguranta pe-acolo..... thumbsup.gif
Alex-F1
...
James Kilowatt
Cateva poze din Madeira, Portugalia, unde am fost in vacanta anul asta smile.gif

Cea mai inalta faleza din europa (580m) si niste animalute simpatice: O balena si doua specii de delfini, unii mai prietenosi, altii mai cap patrat (si la propriu si la figurat). Oricum, sustin savantii japonezi, toti sunt foarte hranitori....

Pozele sunt facute un un fuji 6500fd. Sunt neprelucrate, doar miscorate ca sa fie sub 2MB sa poata fi uploadate pe site.

Aparatul a fost pus pe high speed shooting, pentru a putea surprinde dihaniile cand apar. Balena era timida, nu se lasa fotografiata, pana te jucai cu zoomul si focaliza aparatul dihania disparea. In plus lumina nu era tocmai din directia buna, asa ca nu a putut fi facuta poza ideala...


James Kilowatt
Farmecul meleagului consta si in faptul ca poti face baie in ocean sau sa hartuiesti delfinii, si apoi in juma' de ora esti deasupra norilor.... fara sa fumezi nimic dubios biggrin.gif
Watcher
Am vrut sa mergem in Madeira dar am renuntat pt Algarve in final datorita faptului ca era foarte greu sa ajungem acolo la un pret / timp rezonabil si pentru ca vremea parea cam rece ("temperatura medie vara 22 grade").
Cum a fost?
2 la mana, din poze arata ca si azorele, cam invechit, uzat moral. Ai avut cumva senzatia asta sau fac si ei turism ca si romanii?
James Kilowatt
Temperatura a fost ceva peste..... insa nu era canicula. In timpul zilei era pe la 25 grade. Apa oceanului avea 24 grade, iar piscina 28 smile.gif Era perfect, insorit si cald, insa respirabil, te puteai plimba chiar si in timpul zilei fara sa lesini de caldura.

Invechita e toata europa.... defineste mai bine ce ai vrut sa spui, pentru ca nu am prea inteles smile.gif

80% din teritoriul insulei e impadurit si protejat, iar in prezent cei 20% ramasi sunt un santier.... se contruieste peste tot, aici am senzatia ca aduce cu Romania.
Si mi-a lipsit senzatia de lux si de exclusiv, desi am mers la 5 stele. Mi s-a parut oarecum turism de masa... Insa am fost acolo pentru soare, ocean si relaxare, nu pentru lux, agitatie si sclipici. Am cautat relaxare si am avut parte de ea smile.gif Insa cele 5 stele portugheze sunt mai mici din experienta mea decat trei nemtesti sau patru austriece.
AZAZEL
sa le vezi pe cele 3 si 4 stele grecesti.
in grecia am stat 7 nopti la 4 stele si conditiile erau slabe, sub cele 3 stele din vestul europei. micul dejun era abundent, diversificat si f bun la gust.
apoi am plecat la colindat prin grecia si am stat la 3 stele, doua nopti(una in atena si un ain salonic). oameni buni , totul era dezastru iar micul dejun era imposibil de mancat. mancare pt porci.
James Kilowatt
Probabil tine de bafta.... eu in grecia am fost in 2000 la 3 stele si mi s-a parut foarte ok. Curat, de calitate fara sa fie "fancy", s mancarea la fel, fara pretentii insa gustoasa si de calitate.
HalbaSus
conditiile de cazare nu mi s-au parut atat de bune nci in vest... in viena anul trecut la 4 stele, in centrul vienei nu aveau aer conditionat, iar hotelul parea renovat cu 10 ani in urma. Anul asta la Munchen in centru am avut parte de un hotel absolut mizerabil (3 stele, in centru), mic dejun oribil, finisaje care parca erau facute de mine... cu ajutorul unei furculite... dupa ce am baut 20 de beri... si mi-a fost rau... dar cel mai nasol era ca liftul (adica singurul lift) era folosit tot timpul de o chinezoaica nevorbitoare de limbi europene care transporta rufele murdare de la un etaj la altul si injura cu foc clientii care indrazneau sa-i intrerupa voiajul...

Spre exemplu 4 stele in poiana brasov sau bucuresti mi s-au parut "mai 4 stele" decat in viena... e drept ca erau si putin mai scumpe smile.gif
James Kilowatt
Eu in general imi rezerv hoteluri pe www.hrs.de si pana acum nu am avut surprize neplacute.

La 4 stele austriece am avut incalzire prin podea, o camera enorma, 4 feluri de sauna (uscata, umeda, umeda cu arome, si din aia cu infrarosii biggrin.gif), piscina incalzita, internet, biliard, baby foot... incluse in cei 80E/zi de camera. E drept, nu in centrul Vienei, ci undeva in Tirol. Conditiile mi s-au parut mai bune decat la Marriot in Copenhaga, unde costa mai mult decat dublu si unde pentru un mic dejun mai vor inca 17E/persoana. Sau 15E pentru o ora de internet....

Iar la 3 stele nemtesti la mic dejn am avut inclusiv somon afumat si fructe de padure proaspete, la un pret care am dubii ca acopera pretul micului dejun smile.gif Tot in apropiere de Munchen, de fapt, in apropiere de castelul Neuschwanstein, un hotel mititel, insa totul super calitate inauntru. In Germania am stat de mai multe ori la 3 stele si de fiecare data conditiile au fost mai bune decat 3 stele din alte parti.

La Paris in schimb am avut si eu suprize neplacute de genul celor povestite de Halba.... Pentru un pret dublu fata de hotelul din germania (ala cu somonul) am capatat o camera de 10m2 (cu tot cu baie) fara nici o fereastra afara.... iar micul dejun (care consta intr-un croissant si o cafea) trebuia "rezervat" si platit cu o seara inainte... eram insa trimis de firma asa ca nu am ales si nici platit eu. Din fericire insa a fost si patronu' cu noi care avea o camera similara asa ca am petrecut noptile teambuild-uind p-afara prin carciumi biggrin.gif
De fapt, in Franta am bantuit mai mult cand aveam o bursa si deci cu bugetul mai redus.... si la Formula1 sau Campanille cu 25-35 euro am avut conditii mai bune decat la unele hoteluri "cinstite" imputite, zgomotoase, cu un numar oarecare de stele care probabil au fost obtinute cu spaga sau acum 100 ani.

Pe valea Loirei la un moment dat am avut un hotel de 3 stele care cred ca nu a fost renovat mai bine 35 ani. Fara sa exagerez, avea inca unele intrerupatoare electrice din alea care se rotesc si cu firele vizibile lipite de perete si acoperite de un tapet antic. Nici bunica-mea nu mai are asa ceva de vreo 25 ani, ultimul intrerupator din ala l-a inlocuit inainte sa incep eu scoala....
vio
nu e prea reushita .. am facut-o din greseala poza , am mai incercat sa repet dar nu mia mai iesit . e din Scotia -Tinuturile Highland
Watcher
QUOTE (vio @ Sep 16 2008, 09:56 PM) *
nu e prea reushita .. am facut-o din greseala poza , am mai incercat sa repet dar nu mia mai iesit . e din Scotia -Tinuturile Highland

Am vazut-o si la Fotografie Pe Bune si este o poza superba, felicitari smile.gif
AMP
Uau....ce multe poze superbe...toate-s minunate....Insa pentru mine cea mai deosebita mi se pare poza lui Vio...ma uitam la ea si asteptam sa iasa de dupa dealuri Paul Adrian cu mana pe sabie....Foarte faina poza! thumbsup.gif

Ai,ai,ai...Watcher....nici nu sti cat te invidiez smile.gif ....si ma bucur ca ai postat poze si aici si dincolo....macar asa m-am dat si eu pe Transalpina....ca imi doresc si eu sa merg,da' n-am cu ce...si nici intr-un viitor prea apropiat nu se configureaza vreo excursie in zona aia.... confused.gif
Watcher
Sa stii ca la garda la sol a lui verso nu cred sa ai probleme, mai ales daca o iei cu
Atata doar ca abia la primavara cred ca mai e de mers dupa cum arata 'vremurile' smile.gif

Ma bucur ca ti-au placut, poate te abonezi la blog tongue.gif
vio
e un drum minune ala ... io ma duc cam de 2 ori pe an la Ranca la munte acolo , imi place la nebunie locul ala . pana in Parangu mare am fost pe jos ... e mai rau ca la armata sa mergi atat pe jos si cu rucsacu
AMP
QUOTE (Watcher @ Sep 18 2008, 08:01 AM) *
Sa stii ca la garda la sol a lui verso nu cred sa ai probleme, mai ales daca o iei cu

Atata doar ca abia la primavara cred ca mai e de mers dupa cum arata 'vremurile' smile.gif

Ma bucur ca ti-au placut, poate te abonezi la blog tongue.gif



Cu ce? huh.gif ....ca ai uitat sa precizezi biggrin.gif ....Pai daaa....cred ca de mers se mai merge abia prin mai-iunie 2009 sus acolo.Am vazut poze facute acolo in iunie si era destula zapada pe ici pe colo....Si cand ziceam de pozele postate dincolo,ma refeream la softpedia....nu la blog. biggrin.gif wink.gif
Zici ca nu ar trebui sa am probleme cu Verso?Parca am o strangere de inima,chit ca am citit de "eroi" care au facut drumul ba cu Matizul,ba cu Loganul,ba unul chiar a trecut cu Trabantul... tongue.gif

Vio...banuiesc ca tu mergi cu LC sau Hiluxul acolo sus? smile.gif
vio
pi jos ,,, inca nu am apucat sa merg cu mashina biggrin.gif urmeaza ... cum gasesc acu un week end frumos ma duc
DRAGOS
QUOTE (AMP @ Sep 18 2008, 01:33 PM) *
ba cu Matizul,ba cu Loganul,ba unul chiar a trecut cu Trabantul... tongue.gif


Ana, din experienta capatata de taicamiu in 3 ani de santiere si drumuri desfundate strabatute cu loganul, iti pot spune ca loganul e un foarte bun off-roader biggrin.gif

Daca ar fi avut si 4X4 era perfect biggrin.gif
AMP
QUOTE (DRAGOS @ Sep 18 2008, 08:47 PM) *
QUOTE (AMP @ Sep 18 2008, 01:33 PM) *
ba cu Matizul,ba cu Loganul,ba unul chiar a trecut cu Trabantul... tongue.gif


Ana, din experienta capatata de taicamiu in 3 ani de santiere si drumuri desfundate strabatute cu loganul, iti pot spune ca loganul e un foarte bun off-roader biggrin.gif

Daca ar fi avut si 4X4 era perfect biggrin.gif



Dragos,manca-l-ar mama pe el de flacau,io nu ma referisem la Logan la bashcalie....la misto sau la ce mai vrei tu....pur si simplu era un fel de automisto la adresa mea,ca nu am curajul necesar sa ma avant pe un astfel de drum cu Verso,cand masini mai putini indicate de a parcurge acest traseu au facut-o deja.Si faceam misto de mine si prin faptul ca obsedata fiind de ruta asta si cum ma arde pipota asa de tare sa ajung si eu pe coclaurile alea,am vazut filme si poze cu duiumul,am citi povestiri despre subiectul asta,la greu,ba mai mult am pus si intrebari in aceeasi masura....si toooootttt...ma codesc. sad.gif
M-entelegi matale? biggrin.gif
DRAGOS
inteleg perfect laugh.gif dealtfel si postul meu tot la bascalie a fost, intelesesem perfect mesajul tau initial teehee.gif
Watcher
Manastirea Corbii de Piatra, comuna Corbi, Judetul Arges:
,

si foarte tare detaliu din prima poza:

Pentru info despre manastire click pe poze.
OvidiuH
De curiozitate, ce obiectiv ai folosit si ce filtru ?
Watcher
10-22, fara filtre.
Nu am decat filtre UV, cunoscute ca si 'anti-scratch' - pe lentilele cu fi 58mm, iar pe celel de 77 am pur si simplu sticla anti-scratch.
Decat sa inebunesc sa schimb filtre, sa le nimeresc polarizarea, etc, prefer sa prind poza pe care o vreau si sa aplic filtrele ulterior ;-)
OvidiuH
Foarte frumoase... tare si pancarta aia. smile.gif
Watcher
Merci, chiar ma intreba un prieten 'si ce fac cu jderul daca vreau sa intru la manastire?' biggrin.gif:D
ozz86651
Si9nt filtre pe care nu le poti aplica ulterior sau poti dar cu mare chin. Polarizarea si degradeurile de exemplu. Pentru degrade, evident poti face 2 poze expuse diferit si sa le recombini dar e complicat.
A K U
Offtopic: Watcher, am fost si eu acolo cu cateva saptamani in urma, intr-un tur care a inclus si Negru Voda si Namaiesti. Corbii de Piatra e impresionanta. Ai urcat si PE manastire, recte pe blocul de piatra? Ai vazut uriasul din stanca?
Watcher
Am urcat pe 'manastire', am cateva poze de acolo dar sunt nereusite sad.gif
Din pacate ploua destul de tare si nu am convins pe nimeni sa mearga cu mine sa imi mai tina umbrela ca sa am timp de gandire.
Coborarea pe partea cealalta a fost chiar urata pentru ca (ai vazut banuiesc) e piatra linsa pe care se scurge apa smile.gif

Exprimarea 'uriasul' din stanca ma face sa cred ca am ratat ceva smile.gif
A K U
Da, ai ratat. La baza stancii pe care ai coborat (aia linsa) e o casuta in care locuieste o babuta singura. Ea i-a aratat sotiei 'uriasul' din peretele de stanca pe care cobori prima oara cand a fost acolo (singura), sotia mi l-a aratat mie cand am ajuns si eu. Din pacate, nu am poze. Data viitoare cand ajung acolo, o sa fac cateva miner.gif
Watcher
In aceeasi zi cu Corbii de Piatra am fost si la Cetatea Poenari :


Ma bate gandul sa profit de vremea aparent buna in weekend asta si sa merg si la Namaiesti / Cetatuia / Negru Voda.
FAR EASTERN
Watcher, ai pute trage o fuga la Pitesti sa te intalnesti cu gashca.....

Am o rugaminte, asta pentru ca ma faci tare curios cu pozele tale PE CARE NU LE POT VEDEA in timpul saptamanii(due to net acces limitations) confused.gif , nu poti posta pozele ca si atasamente? Sau ti-e mila de serverele masini.ro? Stiu ca in varianta aleasa de tine le putem vedea in toata splendoarea..... Ce zici? smile.gif

Watcher
De intalnire nu eram aware ca e acum, intreb si vedem (nu sunt de capul meu, you know smile.gif )
Am ales asa pentru ca imi si este considerabil mai usor, altfel trebuie sa le uploadez de 2 ori si parca avem o limita de 'hosting' pe masini.ro (inseamna sa stergi periodic pe cele vechi)
Hai ca iti scriu pe privat sa vedem daca pot sa te ajut cumva smile.gif

@filtre: filtrul gradual e cel mai usor: bracketing, 3,5,10 (cate ai) fps, si folosesti ca layer mask pe cea cu cerul complet ars smile.gif
De polarizare nu zic nimic pana nu ajung la niste poze de asta vara :-)


ozz86651
Filtrul gradual stiu ca se poate pacali, dar totusi prespune munca in PS... acu evident si caratul/ajustatul filtrului e munca. In plus trebuie sa ai putina grija la aparat ca nu trebuie miscat intre poze.
Filtrul de polarizare n-ai cum sa-l faci insa pe computer ca implica pur si simplu date diferite pe care nu mai ai cum sa le recuperezi... Ai vazut cum arata un lac de munte prin filtrul de polarizare si cum arata fara? Bine, poti sa pictezi tu lacul dar deja e minarie. Apoi polarizatorul e mic si nu implica nici un efort sa-l cari si sa-l ajustezi... nu-i un intreg sistem ca la gradual.

PS: de pe blogul tau: pentru large format printing, eu stiu una care se cheama AME design, proprietarul e fotograf deci nu trebuie sa-i explici nimic smile.gif... nu fac reclama, nu ii stiu, am aflat de pe o lista de discutii despre ei. www.amedesign.ro
Watcher
Stiu de AME design, l-am contactat acu ceva vreme, totul era perfect: profile pe site pt soft proofing, RGB printing, etc. Din pacate era sa lesin cand mi-a zis si pretul. Astia sunt sensibil sub si nu au nici comanda minima. La un moment dat probabil ca o sa incerc si la AME, dar cand mai cresc biggrin.gif
MULTUMESC insa (si ca citesti blogul si ca te-ai gandit sa imi dai o solutie thumbsup.gif )
Arheopterix
Am decis sa scoatem copilul din Bucuresti si sa ii dam in loc de portia zilnica de teava de esapament putin aer curat.
Am plecat la Bran ,unde am stat la un hotel de 4 stele deschis de vreo 9 luni si in care ne-am simtit f bine.
Era mult mai bun decat multe hoteluri de 4 stele din tari cu pretentii.
CAstelul Bran,care l-am vizitat ul;tima oara in 2002 (si era in renovare) arata acum destul de jalnic.
Am platit 50 si ceva de roni ptr 2 adulti si un copil,+camera video+ap.foto,si am vazut pereti scorojiti,caramizi desprinse si lipsa samd.
Vedeti un exemplu in poza.
Arheopterix
A doua zi,conform planului,am plecat la cetarea Rasnov/Rosenau.
Cum tatal meu a copilarit acolo,stiu locul ca in palma.
Sotia mea nu a fost de acord sa urcam prin padure (de teama ursilor gunoieri), si am urcat pe la stadion cu masina ,si apoi cateva sute de metri pe jos.
Despre istoria cetatii taranesti,nu are rost sa scriu .E destul pe net.
Idea e ca in 2002 locul a fost concesionat unui Italian,care a schimbat in toatlitate locul.
A renovat cladirile,unele au fost ridicate din fundatie.
Cetatea e mareata.Am stat acolo cca 3 ore.
V-ati intrebat de ce in mai toate fortaretele si castelele,intrarile sunt flancate de cate un zid in dreapta si scarile se invart tot in dreapta?
Raspunsul e simplu.
La prima,e ca atacatorii sa tina scutul in mana stanga si arma in dreapta ,iar in cazul scarilor sa le fie mai usor aparatorilor sa manuiasta arma decat celor care urca.
Sper sa se fi inteles....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.