Help - Search - Members - Calendar
Full Version: filme deosebite
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic > Filme si Teatru
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
DORU
Skyline : mai bun ca Independence Day (mai mult mister...) si la nivelul lui War of the Worlds (cateva lacune, printre care si faptul ca NU EXPLICA deloc DE CE se intampla ceea ce se intampla, ci ia de-a gata o situatie si brodeaza pe ea).
Finalul e un pic ciudat pt un film de sine statator: te lasa cu ochii in ceata, asteptand partea a 2-a. Hmmm...reteta comerciala.

Knight and Day : http://www.imdb.com/title/tt1013743/
Este un amestec de Minority Report (ca alergatura) si Mr. & Mrs. Smith (ca poveste).

The Notebook [2004] : http://www.imdb.com/title/tt0332280/
Un film frumos, sensibil, pt tine si ea. smile.gif

Am revazut Gone Baby, Gone [2007]: http://www.imdb.com/title/tt0452623/
Il recomand, fiind bine facut si avand aportul si a unor actori pe masura ideii.

"13" : http://www.imdb.com/title/tt0798817/
O idee sumbra despre ce inseamna distractiile unora si cosmarurile altora... Atentie, filmul este o drama.
Si este o re-ecranizare a filmului din 2005: http://www.imdb.com/title/tt0475169/

"Takers" : http://www.imdb.com/title/tt1135084/
Un film ce seamana izbitor cu "Armored", dar nu-l egaleaza. In plus, fura o idee geniala din "The Italian Job", film super din 2003. Daca nu aveti un film mai bun de vazut...altfel nu.

"Transformers 2009" : deoarece vazusem si filmul anterior din 2007 si era produs de Spielberg, l-am vizionat si pe acesta. Mi s-a parut mai bun si mai antrenant ca cel anterior. Atat.

klm
CITAT(Titi1988 @ Dec 10 2010, 06:05 PM) *
American Beauty si A Beautiful mind au fost filme foarte bune dar nu pot sa le dau aceeasi nota ca si the green mile sau fight club.

Cel mai bine este sa dai la genre si sa alegi sa nu compari filme de genuri diferite. teehee.gif

Este foarte OK modul in care iti cataloghezi preferintele doar ca rezultatul final are o nota de subiectivism prea ridicata.
De exemplu eu am dat 8 unor filme din trilogia Lord of the Ring; toata seria imi repugna, il urasc si-mi pare sincer rau ca am pierdut 9 ore vizionandu-l insa asta nu-l face o realizare slaba.
Un exemplu contrar ar fi L'auberge espagnole care trateaza un subiect serios, m-a "atins", m-a destins insa asta nu face sa merite mai mult de 5 pentru realizare (chiar daca criticile spun ca ar valora mai mult).
Mai departe tine de gusturi si n-as putea polemiza smile.gif.
CITAT(ozz86651 @ Dec 10 2010, 10:14 PM) *
Da, e grea asta cu notele... de exemplu nu ai un motiv clar sa penalizezi o comedie usurica care iti place si poate e geniala in felul ei, si atunci de ce sa-i dai 5 ca nu e suficient de intelectuala?

Comedii geniale fara picatura de intelect sunt It's a Mad Mad Mad Mad World, Les visiteurs, Taxi, filme care, te asigur, sunt foarte bine cotate in preferintele mele smile.gif, nu cu 10 ca American Beauty insa foarte bine smile.gif!

Habitación en Roma/Room in Rome - 2 femei se intalnesc in Roma si ajung pentru o seara in aceeasi camera de hotel... goale pusca. Nu castigati nimic la acest film insa nici nu pierdeti timpul privindu-l smile.gif! Sa zicem ca unele idei l-au salvat ai primeste nota 6.
Baby Blues
Am vazut zilele astea un film care mi-a adus aminte ca FILMELE sunt facute de jocul actorilor si nu de efectele speciale sau alte smecheri:
Guess who's coming to dinner?
Sidney Poitier, Katharine Hepburn si Spencer Tracy construiesc acest film doar din jocul magistral actoricesc, fara efecte speciale, fara decoruri, etc. Constructia povestirii este simpla dar cu impact in acei ani in care USA. Cu toate ca in continut, povestirea pare un cliseu, constructia simpla si afectiva a acestuia, face sa te apropii de actorii principali si sa te indragostesti de fiecare dintre ei . Probabil se vor face filme de acest gen din ce in ce mai putin iar jodul actorilor in viitor nu va mai conta aproape deloc.
Diesel
Uite exemplu mai sus, Room in Rome, tot filmul este facut de jocul actritelor biggrin.gif
Baby Blues
QUOTE (Diesel @ Dec 16 2010, 06:46 PM) *
Uite exemplu mai sus, Room in Rome, tot filmul este facut de jocul actritelor biggrin.gif

Poate fi discutat pe alt topic? whistling.gif biggrin.gif
T u d o r
Bai, voi de cand n-ati mai vazut? 36182451.gif
stasu
A vazut cineva filmul asta?

http://www.youtube.com/watch?v=9dxTWOLEkvw

klm
CITAT(Diesel @ Dec 16 2010, 06:46 PM) *
Uite exemplu mai sus, Room in Rome, tot filmul este facut de jocul actritelor biggrin.gif

Mai bine zis, de joaca actritelor biggrin.gif!
Easy A - unde poti ajunge creandu-ti o imagine falsa; sigur ca putin exagerat si romantat insa merita vazut, chiar daca uiti de el peste 1 an. Nota 6.
The American - cica despre viata adevarata a agentilor secreti, asa o fi; are cateva teme reale bine expuse, 3 funduri foarte dragute, o pereche (sau doua - nu mai stiu de tipa de la inceput) de sani, urmariri cu masini, impuscaturi, suspans prefer oricand povestile romantate ale lui Fleming. Chiar daca mi s-a parut un film plictisitor isi merita cu prisosinta macar nota 7.
Baby Blues
QUOTE ( T u d o r @ Dec 16 2010, 11:28 PM) *
Bai, voi de cand n-ati mai vazut? 36182451.gif

Sincer? whistling.gif O sa mai postez peste o ora, o ora jumatate. biggrin.gif
Baby Blues
Revenind la oile noastre, am vazut aseara It's a wonderfull life a lui Frank Capra cu participarea actorilor James Stewart, Donna Reed and Lionel Barrymore.
Chiar cred ca subiectul in sine ar putea fi dezvoltat separat si intr-un thriler. biggrin.gif I-as acorda nota 8 din 10.
ozz86651
Am vazut un film sirb, Pretty village, pretty flame. E interesant dintr-un anumit punct de vedere, sa vedem si noi ce a fost la aia. Nu pot sa spun ca mi-a placut cine stie ce, desi premiza e interesanta si comerciala, dar nu e chiar timp pierdut. Daca era facut mai bine cu aceeasi poveste putea sa fie foarte bun.
drabisan
Am descoperit un serial cel putin interesant: "The walking dead". Ideea de baza aduce bine de tot cu Resident Evil, dar are mina-facatoare-de-filme-ultra-faine a lui Frank Darabont.
Recomand absolut calduros, desi nu au aparut decit 6 episoade pina acum. Doar ca trebuie un pic de nervi mai taricei pentru ca, ma repet, ideea seamana cu Resident Evil, cu un plus de realizare a efectelor speciale.
Baby Blues
Am vazut si Gone baby Gone, un film care chiar daca nu m-a impresionat ca si "cinefil"din vreun punct anume de vedere a starnit discutii la finalul acestuia in sensul solutiei pe care ar fi adoptat-o fiecare daca era in pielea rolul actorului principal.

De asemenea am vazut ArseniC and Old Lance http://www.imdb.com/title/tt0036613/ o comedie /thriler interesanta care schimba usor umorul cu faze mai dure si ciudate. Un film foare interesant. Actori: Cary Grant, Priscilla Lane si (preferatul meu ) Peter Lorre. biggrin.gif
Am mai vazut si "A Philadelphia story", o comedie romantica ALTFEL. http://www.imdb.com/title/tt0032904/ aCTORI: Cary Grant, Katharine Hepburn si James Stewart. Ingrediente bune pentru un film in familie. biggrin.gif
solmar
Ma uit mai nou la un serial "Lie to me" cu Tim Roth. Am vazut la foc automat prima serie si parte din seria a 2-a. Ideea e interesanta, tipii au o firma de consultanta bazata pe comunicarea nonverbala si sunt solicitati la diferite anchete sa stabileasca cine spune sau nu adevarul. Tim Roth joaca misto, copiaza putin din personalitatea lui Colombo, asa un 10%... Sunt cateva exagerari dar per total e interesant serialul.
Baby Blues
Am vazut si eu saptamana asta un calup de filme "model" 2010 datorita faptului ca gaza noastra a inceput sa se culce in jurul orei 22.00.
Astfel am vazut "The town" cu Ben Afleck si Jeremy Renner care a facut un rol foarte bun sau mi-a placut mie rolul lui de "hooligan" Merita vazut deoarece este un film care te tine langa televizor fara sa fie o capodopera. Ii dau 7.5 din 10 puncte.

Animatia "Megamind"- destul de distractiva dar nu iesita din comun. Foarte interesant personajul principal , restul cam sterse. Am ras uneori destul de bine. I-as da 7 puncte din 10.

Robin Hood, un film care nu este nici mai rau nici mai bun decat altele de acest gen. Russel Crow joaca destul de convingator dar as fi preferat o alta actrita in rolul jucat de Cate Blanchett. La fel, i-as acorda 7 puncte din 10.

The Tourist pentru mine a fost destul de dezamagitor, usor predictibil, cu politisti fraieri si hoti destepti, etc.
In afara de frumusetea Angelinei n-am fost impresionat de nimic. Ii acorrd 6 puncte din 10.

Little fockers nu mi s-a mai parut atat de savuroasa ca si primele serii. 6.5 din 10
bogcot76
QUOTE (Baby Blues @ Feb 19 2011, 07:36 PM) *
The Tourist pentru mine a fost destul de dezamagitor, usor predictibil, cu politisti fraieri si hoti destepti, etc.
In afara de frumusetea Angelinei n-am fost impresionat de nimic. Ii acorrd 6 puncte din 10.


The tourist e o teapa. E mult mai misto Anthony Zimmer, dupa care s-a facut acest The tourist (remake) de doi bani. Si Sophie Marceau e mai misto ca Angelina.

Mie mi-au mai placut dintre filmele noi (asa pe la 7-8 din 10):
Dear Mr Gacy,
Harry Brown (Michael Cain joaca de minune ca de obicei),
Middle Men
Casino Jack (un final cam ...... dar Kevin Spacey e misto oricum)
You don't know Jack (Al Pacino)
Wild Target

Mi-am tras acum Burke and Hare - il vad in seara asta si va spun daca merita.

Toate cele de mai sus sunt filme de umplut weekend-urile seara daca altceva nu e de facut.
Baby Blues
De la o varsta cam nu mai e nimic de facut, asa ca hai sa vedem filmele prezentate de tine. Propun ca atunci cand scriem pe aici despre filme sa le facem si o mica descriere/prezentare ca sa ne facem o ideee despre " ce si cum" Oricum nu prea am incredere in site-urile de specialitate romanesti si nici foarte mare in IMDB.
Aici am gasit cateva pareri despre filme care au ramas la fel dupa ce le-am vizionat.
bogcot76
Pai bun, intamplarea face ca filmele de mai sus sa aibe cu exceptia lui Wild Target, la baza un caz real.

Sa le luam pe rand - voi da doar o idee pentru a nu strica nimic din farmecul vizionarii filmelor:

Dear Mr Gacy - un student vrea sa dea lovitura propunandu-si sa scrie un eseu / lucrare despre un criminal in serie aflat in puscarie (John Gacy). Astfel se apuca sa interactioneze in scris si apoi la telefon cu ucigasul si de aici toata actiunea.............

Harry Brown - Harry este Michael Cain, un batranel pensionar ce locuieste intr-o zona (cartier) rau famat incercand sa isi duca zilele in liniste in ciuda a ceea ce se intampla in jurul lui. La un moment dat, datorita unei conjuncturi mai mult sau mai putin stupide ajunge sa porneasca un razboi cu baietasii de cartier........... Ma rog, eu am fost incantat cand am vazut ca Michael Cain e in film, si intr-adevar omul exprima prin rolul sau eleganta, noblete, distinctie etc desi este doar un biet batranel pesnionar.

Middle Men - e distractiv, este cumva istoria inceputurilor comertului on-line (internet) cu pornografie. Nu e nimic porno in film.

Casino Jack - Kevin Spacey este un evreu influent in lumea politica americana pentru ca nu este altceva decat "a lobbyist". Kevin Spacey, si e de ajuns.

You don't know Jack - Al Pacino intruchipeaza personajul principal - Dr Jack Kevorkian, care in anii 90 reuseste sa fenteze cumva legea dintr-un stat american, si sa asiste sinuciderea controlata a persoanelor cu boli terminale.

Wild Target - asta e un film cat se poate de britanic despre un super hitman care se indragosteste de una din tintele sale.

Burke and Hare nu am reusit inca sa-l vad, insa mi-am mai adus aminte de o comedioara foarte misto fratuzeasca ce se cheama "Micmacs a tire-larigot". Facuta in stilul Amelie. Bun. De fapt, parca e acelasi regizor.



Baby Blues
Acu' ma uit lka Harry Brown. Pana acum 8 pct din 10. revin! smile.gif
Baby Blues
Am terminat de vazut filmul si intradevar ii ofer toate cele 8 puncte date si anterior. Michael Cain joaca intradevar foarte bine , ajutand atmosfera regizorului. Un singur lucru nu mi-a placut : Impotenta politiei care parca avea nevoie de ceva Viagra. Cum sa te duci tu acolo cu scutieri, etc si sa-ti iei coctail-uri molotov si sa te uiti la ei. Cam neverosimila lipsa de interventie. Si plutonierul nostru le-ar fi tras vreo doua bastarci sau macar un glont in aer. biggrin.gif
Titi1988
Unknown (2011) 9
Faster (2010) 9
Tangled (2010) 9
Unstoppable (2010) 8
Toy Story 3 (2010) 10
Alice in Wonderland (2010) 7
The Next Three Days (2010) 7
TRON: Legacy (2010) 7

cam astea in ultimul timp..

si urmeaza zeitgeist moving forward, the social network, case 39, the town, devil, restrepo, the fighter, 127 hours si eternal sunshine of the spotless mind. ( le-am downlodat HD ca am luat in sfarsit LCD thumbsup.gif )

PS si revad a 10 oara Seven Brides for seven brothers. filmul este superb!!
Baby Blues
Am vazut Casino Jack si Wild target cu-n plus pentru ultimul deoarece a fost o comedie care m-a destins.
Casino Jack: un film care nu prea stiee ce vrea dar care se termina destul de brusc. eu personal n-am inteles foarte clar de ce au fost arestate unele dintre personaje dar am inteles ideea per total.
Wild Target: Nimic mai mult decat se vrea - o comedia usoara care te bine dispune.

Am apucat sa vad o parte din Burke and Hare (am adormit fiind foarte tarziu) si mi-a lasat o impresie foarte frumoasa pana in moementul in care Mos ene mi-a ajuns pe la gene biggrin.gif
Baby Blues
"Burke and Hae" chia mi-a placut poate si datorita afinitatii mele pentu umorul britanic.
bogcot76
Eu mi-am tras aseara L'illusionniste si Tropa de Elite 2 pentru we asta.
T u d o r
Am zis sa nu deschid un topic special pentru un filmulet care m-a impresionat. E un pic offtopic dar merita sa-l vedeti.

FILM
marius68582
Recomand London Boulevard, mie mi-a placut, chiar daca are prea multa "prajitura in straturi" prin el.
solmar
Din trailer mie imi pare Colin Farrell intr-o acuta criza de personalitate, pare ca face eforturi sa semene cu Clooney. Poate dupa ce vad filmul sa-mi schimb impresia.
Baby Blues
QUOTE ( T u d o r @ Mar 4 2011, 10:53 AM) *
Am zis sa nu deschid un topic special pentru un filmulet care m-a impresionat. E un pic offtopic dar merita sa-l vedeti.

FILM


E foarte tare!
Baby Blues
Am vazut "Portretul luptatorrului la tinerete". In sfarsit pot spune cu mana pe inima ca un film romanesc imi place cu adevarat. Fara clisee prea multe, filmare moderna, regie ca lumea, umor pe aici pe colo, drama bine proportionata, in sfarsit un filmfoarte reusit. Nota 8.5 din 10. Nu-l ratati , merita!
PS: M-a uimit aparitia lu' Bendeac in film biggrin.gif

Baby Blues
QUOTE (bogcot76 @ Feb 19 2011, 08:23 PM) *
QUOTE (Baby Blues @ Feb 19 2011, 07:36 PM) *
The Tourist pentru mine a fost destul de dezamagitor, usor predictibil, cu politisti fraieri si hoti destepti, etc.
In afara de frumusetea Angelinei n-am fost impresionat de nimic. Ii acorrd 6 puncte din 10.


The tourist e o teapa. E mult mai misto Anthony Zimmer, dupa care s-a facut acest The tourist (remake) de doi bani. Si Sophie Marceau e mai misto ca Angelina.

....


Nu pot sa spun ca Sophie Marceau e mai frumoasa ca Angelina dar filmul (Anthony Zimmer ) este cu doua puncte peste The tourist.
DORU
Era sa uit, am vazut un film cu intriga f buna, fir epic bine sustinut si care chiar mi-a placut - recomand:

The Big Bang: http://www.imdb.com/title/tt1307873/
DORU
King's Speech - intr-adevar se diferentiaza ca stil si actiune de grosul filmelor de azi.
Pt originalitate merita un Oscar, probabil de aceea l-a si primit.
Actiunea in sine paleste in fata rolurilor de exceptie ale lui Bertie si Lionel...magistral interpretate.
RECOMAND !
Titi1988
QUOTE (DORU @ Mar 21 2011, 04:37 PM) *
King's Speech - intr-adevar se diferentiaza ca stil si actiune de grosul filmelor de azi.
Pt originalitate merita un Oscar, probabil de aceea l-a si primit.
Actiunea in sine paleste in fata rolurilor de exceptie ale lui Bertie si Lionel...magistral interpretate.
RECOMAND !


+1 merita!
klm
Vazui si eu Anthony Zimmer, vazui in urma cu ceva vreme si The Tourist: primul 7 al doilea 6; in afara de frumusetea Angelinei sau a Sophiei (pentru mine in top 3 femei frumoase) niciunul dintre filme nu a avut nimic special. Analizandu-le in ordinea cronologica, varianta frantuzeasca se incadreaza perfect in gen, ancoreaza povestea in realitate, se foloseste de ceea ce ofera natura, are implicatii personale ale eroilor; omologul americanesc transpune povestea intr-un desen animat, idilizeaza decorul, patetizeaza eroii.
Fiecare cu stilul sau.
solmar
QUOTE (Baby Blues @ Mar 18 2011, 11:07 PM) *
Nu pot sa spun ca Sophie Marceau e mai frumoasa ca Angelina dar filmul (Anthony Zimmer ) este cu doua puncte peste The tourist.

Aici nici nu exista dubii. Sophie o bate la popou pe Angelina din punctul meu de vedere.
Lucian107416
QUOTE (solmar @ Mar 22 2011, 11:32 AM) *
Sophie o bate la popou pe Angelina ....

Oau
T u d o r
Kinkyyyy! rolleyes.gif
DORU
QUOTE (solmar @ Mar 22 2011, 11:32 AM) *
QUOTE (Baby Blues @ Mar 18 2011, 11:07 PM) *
Nu pot sa spun ca Sophie Marceau e mai frumoasa ca Angelina dar filmul (Anthony Zimmer ) este cu doua puncte peste The tourist.

Aici nici nu exista dubii. Sophie o bate la popou pe Angelina din punctul meu de vedere.


Iar Isabelle Adjani pe ambele...si tot asa se gasesc tot atatea femei frumoase cate gusturi exista... rolleyes.gif
klm
Inseamna ca n-ati vazut-o pe Maricica...
Lucian107416
Corect !!!!!!!!!!!!!! Pe bune!!!!! Lumea e plina de "Vecina mea" mai bune decat fardatele enumerate biggrin.gif
DORU
QUOTE (klm @ Mar 22 2011, 02:37 PM) *
Inseamna ca n-ati vazut-o pe Maricica...


Care mah, Puica ?! Hai mah, ce dreaqu...o stim ! whistling.gif

Da' mai faina ii Violeta care duce galeata la gunoi, mon cher ! teehee.gif
Baby Blues
QUOTE (solmar @ Mar 22 2011, 12:32 PM) *
QUOTE (Baby Blues @ Mar 18 2011, 11:07 PM) *
Nu pot sa spun ca Sophie Marceau e mai frumoasa ca Angelina dar filmul (Anthony Zimmer ) este cu doua puncte peste The tourist.

Aici nici nu exista dubii. Sophie o bate la popou pe Angelina din punctul meu de vedere.


La chestia asta as vrea sa fiu si eu martor ocular biggrin.gif whistling.gif thumbsup.gif
klm
Dupa un film frantuzesc vine si unul pur englezesc:

Tamara Drewe - desi nu ma dau in vant dupa farmecele Gemmei, trailerul in care dom'soara "sare parleazul" lasciv sub privirile unor autori ce traiesc intr-un mediu bucolic englezesc mi-a spus ca n-am ce pierde; desi a fost una dintre putinele scene care prezentau parti anatomice, n-am avut ce pierde, filmul fiind unul excelent pentru un final de zi linistita.
Oana
la noi s-a deschis cinema city de cateva saptamani si sunt extrem bucuroasa ca mi-am regasit pasiunea de a vedea filme la cinema. am vazut red riding hood, sucker punch, fast & furious 5, source code si thor (3D)... ultimele doua le recomand cu caldura, atat pentru subiect, cat si pentru realizare. restul au fost filme usurele, ca pentru o iesire in oras. oricum, am ajuns la concluzia ca la cinema toate filmele par mai bune decat sunt in realitate thumbsup.gif
Titi1988
QUOTE (Oana @ May 3 2011, 10:17 AM) *
la noi s-a deschis cinema city de cateva saptamani si sunt extrem bucuroasa ca mi-am regasit pasiunea de a vedea filme la cinema. am vazut red riding hood, sucker punch, fast & furious 5, source code si thor (3D)... ultimele doua le recomand cu caldura, atat pentru subiect, cat si pentru realizare. restul au fost filme usurele, ca pentru o iesire in oras. oricum, am ajuns la concluzia ca la cinema toate filmele par mai bune decat sunt in realitate thumbsup.gif


+1 la source code si thor si urmeza in weekend ff5 si sucker punch thumbsup.gif
DORU
Source Code MERITA !

Thor inca nu am vazut, la restul am dat IGNORE biggrin.gif
ozz86651
Parca topciul era filme DEOSEBITE. Adica in sensul bun smile.gif.
Titi1988
QUOTE (ozz86651 @ May 3 2011, 05:38 PM) *
Parca topciul era filme DEOSEBITE. Adica in sensul bun smile.gif.


daca ne luam dupa pareri si nota imdb filmele sunt chiar ok thumbsup.gif
oanadraga
Source Code il recomand si eu din tot sufletul...e incredibil filmul....si actorul...pf:>:P:D
alexutzu90
Source Code merita. Este un film deosebit. La fel este si The Vow si Men in black 3.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.