Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ce aveti cu DACIA
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Dacia
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
laurentiu
Nu am zis ca masina este proasta, departe gandul asta si din motivele care le-ai enumerat . Insa e un lucru care sincer sa fiu mi s-a intamplat numai la Logan. Pana la urma e normal sa scada puterea motorului atunci cand AC e pornit, dar ti-am zis, la Logan parca prea mult a scazut...
Daniumfcv
Nu trebuie sa te mire ca scade atat.. incearca sa urci si in alta masina ! sa vezi cum merge fata de logan ! o marca mai "premium" sa zicem dar de cilindree si greutate apropiata. Ai sa vezi cum te rogi de toate!

Eu cand conduc opel imi vad de treaba mea ! in oras cuminte .. nu ma bag nici in stanga nici in dreapta iar in afara.. 100 maxim ! si nu exista depasire la care sa nu opresc AC ..

Daca vrei sa te gandesti la tot .. poti lua in considerare si alte aspecte care diferentiaza impactul Ac asupra puterii :

- etajarea cutiei de viteza
- curba de Nm
- unitatea Ac in sine, in functie de cat consuma
- si nu in ultimul rand vremea ! ... la cilindree mici se simte cu atat mai mult.. nu ai obs cum trage cu Ac vara la 40 C si cum trage la 20 ?! si asta se intampla la toate motoarele ! chiar si eu vad cand DID 2.0 -ul vrea sa alerge sau nu! si cand sunt temperaturi mari nu prea ii arde!



CITAT(laurentiu @ Aug 30 2009, 09:59 PM) *
In acest weekend am mers cu un Logan care avea vreo 4 ani si 191 000 de km. Daca ma gandesc ca era o masina de firma care a mers vreo 50 000 de km/an si nimeni nu a avut grija de ea, nu as avea ce sa-i reprosez. Ambreiajul facea figuri, avea cativa greierasi si ceva rugina la aripile spate. In rest mergea bine.
Ah, inca ceva: am zis in penultimul ca daca este pornit AC se simte diferenta de putere destul de mult. Masina asta avea acelasi motor ca cea pe care am condus-o acum vreo doua luni, adica 1.6 90CP. Poate pare ciudat, dar desi avea atatia kilometrii motorul tragea mai bine.



Sau poate unitatea AC inceapea sa faca figuri si nu mai racea si nici nu consuma cat trebuia din putere.. au fost cateva masinute care au avut probleme cu instalatia de ac de-a lungul timpului .. iar daca e masina de servici precis avea filtrele pline! cine stie !


daewoo_espero_turbo
QUOTE (laurentiu @ Jul 22 2009, 06:52 AM) *
Hai sa nu ne legam de calitatea tablariei si rugina, pentru ca Cielo e cam "repetent" la capitolul asta. Multe masini care nu au nici macar 10 ani au semne de rugina, iar tabla e subtire rau.


Tabla aia subtire rau e la Cielo-urile made in Romania. De ce ar fi vina firmei Daewoo ca romanii astia isi bat joc de masina aia? Eu am Espero , made in Korea, si nu e deloc subtire tabla , ba chiar e zdravana.

Ai vazut Cielo-uri care n-au nici macar 10 ani si au semne de rugina? Adica ti se pare asa mica perioada asta? Sa ne amintim ca are 6 ani garantie la tabla, si cred ca-n aia 6 ani nu prea vezi rugina pe ea.
Am vazut Logane, sincer, cu rugina pe la pasajele rotilor... asa ca nu stiu cat de repetent e Cielo la tabla.
La vopsitorie, clar Loganu e mai mult decat repetent.
Asa ca ... mai vb smile.gif)
oanadraga
mda, momentan dau scoala de soferi pe un 206, si daca il iau ma astepata o Dacie Nova benzinara...tare nuh?.. dry.gif confused.gif mellow.gif
nicoleta211
QUOTE (air_wolf @ Jun 19 2009, 08:22 PM) *
pai daca mergea solnitza cu 170, nu vad de ce loganul n-ar merge si el cu mai mult. dar la viteze mari eroarea turometrului e mai mare. am constatat asta la aproape toate masinile.


mdaaaaaaa
ciobanumarian
Dacia este prima masina pe care am avut-o. Am primit cadou de la bunicu o Dacie din 74 si am mers cu ea 4 ani de zile. Si acum cred ca mai functioneaza, insa trebuie inspectie totala..
pigiwi
Dacia este masina pe care am invatat cum sa conduc. Am condus o Dacia 1310 de la varsta de 12 ani si cand am dat examenul auto ma luat sala+traseu din prima, fara puncte de penalizare.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.