Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mitsubishi Colt
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Mitsubishi
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Bogdan104277
Mike,

Nu cred ca este nimic rau daca Cristi, si-a spus oful, legat de calitatea serviilor din romanica.

NeGrutzY,

Lucrez la asta, din greu.. biggrin.gif
cat de curand.
stefan70636
lucrezi la facelift sau la poze? blink.gif
Bogdan104277
Nici eu nu mai stiu... wacko.gif wacko.gif

Incerc sa-mi aduc aminte.. biggrin.gif
stefan70636
Bogdan - rallyart ofera ceva pentru tuning la motor? kit turbo sau ceva de genul asta, sau ei au pus mototul de pe czt pe coltul in 5 usi?
Bogdan104277
A doua varianta este cea corecta...motorul de 1.5 109 CP nu are nici o legatura cu cel de 1.5 Turbo si 150 CP.
ionut109739
sal...urmaresc d mlt forumul....in vara asta imi i-au noul mitsubishi colt sam 1.3 safety....prea tare...are in plus....1.discuri pe spate,2.jante din 8 spite duble(arata belea tare),3.proiectoare ceata,4.volan in patratele(ca la fostul CZT,5.comenzi audio pe volan,6.sistem de control activ al stabilitatii si tractiunii(esp),7.are si airbag cortina,8.are farurile si stopurile fumurii(da super tare)....toate astea sunt in plus si sunt moaca...coltu normal costa 10.650 fara TVA..si asta nou costa 10.800 fara TVA...cu toate taxele e 13.007..(varianta in 5 usi sam) cu tot cu negru metalizat...da..negru e metalizat acum....
ce vrei mai mult.....abia astept.. ..... nebunici
ionut109739
parinti mei ma ajuta s imi iau un colt....chestia este ca eu vreau colt cz3...iar ei vor s imi i-au in 5 usi.dak ii conving s imi iau cz3-u as vrea s stiu urmatoarele lucruri d la cineva care are cz3:plsssss
1.la ce viteza ajunge max(la modelu in 5 usi scrie k ajunge la 180 si asta in 3 usi(cz3-u) la 165.de ce?
2.parinti mei ma bat la cap,imi spun ca la inceput o s imi placa dar pe urma o s ma plictisesc s ma dau jos cand vrea s urce cineva in masina pt ca are 2 usi..imi place prea tare..asta e e singura faza naspa..in rest masina e belea..iti pare rau k ai luat in 3 usi, si nu in 5?..dak da ,de ce?
3.la 120Km/h -130km/h cat consuma cu tot cu aeru conditionat?
.......la inceputul lui august vine taikmiu...deci la sf lui august o s am masina....
msm
NeGrutzY
salut ionut, felicitari pentru alegere si te asteptam la intalniri cand iti vine masinuta.
ca sa incerc sa iti raspund la intrebari:
1) cred ca in jur de 175-180 pe ceas, nu am incercat cu cel de 1.3 vit maxima si nu cred sa fie diferente semnificativ inte colt 5d si cz3;
2) e o chestie de gust, mie imi place la nebunie cz3-ul altora cel in 5 usi... cat despre utilitate.. gandeste-te in general cu cate persoane mergi in masina, la mine de exemplu 95% din timp suntem maxim 2... deci 5 usi nu isi au rostul... iar partea cu datul jos sa se urce cel din spate... nu mi se pare un inconvenient. Singura obiectie ar fi ca scaunele dupa rabatare nu revin in pozitia initiala (nu au memorie).
3) pe la 120-130 cu aer coltul meu de 1.5 consuma cam 6.7... cel de 1.3 nu stiu... nu m-am uitat.. teoretic ar trebui sa consume mai putin.
ionut109739
merci mult NeGrutzY,nu stiu sigur ce model o s iau,ma mai gandesc,dar imi iau sigur colt.....sunt asa d fericit...nici dak castigam la,loto nu ma bukram in halu asta,da,norma k o s vin la intruniri...eu am motocicleta si iti dai seama k dak renunt la moto pt coltut k imi place enorm d mlt....problema este ca eu trebuie s imi iau apartament, si trebuie s mai astept putin...trebuie s mai strang 15.000 euro pana in 01.02.2008,atunci este gata cartierul asta si trebuie s dau toti banii..adik 40.000....tokmai am vb cu maikmea.deci o s imi iau colt la anu prin mai cel tarziu.mi se rupe sufletu in mine,dar nu mai zic nimik,e bine si atunci..
imi place f mult faza cu intrunirile....asta demonstreaza ca posesori de colturi(sau mitsubishii de toate felurile) sun ca o familie...(ca si motociclistii)...bafta...
foxxy
Felicitari Ionut pentru alegerea facuta, sa te bucuri din plin de noua "jucarie".
O singura rugaminte am: sa scrii mai ingrijit, fara limbaj IRC, sa inteleaga si cei mai batrani ce zici tu acolo biggrin.gif
Viorel109241
Se mareste "clubul"... este o masina care face tot mai multa lume curioasa, in week-end la mare erau cateva prin Neptun:)
ionut109739
oki foxxy,asa o s fac.....m-am hotarat,cu toate ca o s-o iau la anu prin aprilie.imi iau un colt CZ3 1.5 benzina sam safety neagra.dupa cum am zis anu asta nu pot pentru ca trebuie s imi i-au apartament si nu am toti banii.eram asa de sigur ca o sa-mi iau in august colt,asta e,banii astia.
nu stiu cum reactioneaza lumea cand o vede,dar eu tresar,nu stiu,are viata masinuta asta.sincer nu pot s exprim ce simt pentru masina asta.spre exemplu anu trecut am fost cu prietena in bucuresti la un concert cu holograf(eu sunt din focsani),dupa concert ne-am plimbat putin,si in timp ce mergeam pe o straduta am zarit un colt chiar in dreapta mea,in acel moment am sarit in sus de fericire ca sunt langa un colt,eram foarte foarte fericit,masinuta asta pe mine ma face fericit.alt exemplu,in timp ce ma plimbam cu moto in focsani am vazut un colt parcat,m-am dus langa el si l-am admirat o ora,nu ma satur s-a il privesc si cu cat ma uit mai mult la el cu atat imi place mai mult.in focsani sunt vre-o 10 colturi,cel putin sunt 7 sunt sigur....bafta.....cu toate ca nu am inca colt vorbesc despre el,daca va deranjeaza acest lucru va rog s-a imi spuneti si nu mai deranjez.....tot ce va pot spune este ca sunt nebun dupa masina asta si ca as vorbi la infinit de ea....in rest numai bine si ma bucur ca suntem o mica familie....bafta
Andrei Suzuki
Si pe langa ce te-a rugat foxy,am sa te rog,daca iti place asa mult acea poza,sa o pui la avatar,nu in fiecare mesaj. Merci
ionut109739
:yup: ...oki...
Bogdan104277
Bine ai venit Ionut! :cheers:

Stai pe aproape, sa mai vezi ce este nou si interesant in legatura cu Colt-ul.
ionut109739
sal bogdan....nu stiu daca isi imagineaza cineva cat de bucuros sunt ca vorbesc cu voi si ca la anu o s-a imi i-au colt.o s-a stau lipit de forum si o s-a ma uit mereu pe Youtube la ce mai faceti.sunt nebun dupa masinuta asta..cred ca Japonezii au pus si o inima in colt,ca parca are viata masinuta asta...........sall allll.....respect pt cei care au colt, indiferent de model...si in general pt cei care au mitsubishiiii :coolspeak:
R o b e r t
QUOTE(ionut109739)
sal bogdan....nu stiu daca isi imagineaza cineva cat de bucuros sunt ca vorbesc cu voi si ca la anu o s-a imi i-au colt.o s-a stau lipit de forum si o s-a ma uit mereu pe Youtube la ce mai faceti.sunt nebun dupa masinuta asta..cred ca Japonezii au pus si o inima in colt,ca parca are viata masinuta asta...........sall allll.....respect pt cei care au colt, indiferent de model...si in general pt cei care au mitsubishiiii :coolspeak:

iti inteleg satisfactia, dar asta nu e un motiv sa faci greseli din astea.
oricum, bine ai venit printre noi thumbsup.gif[/b]
ionut109739
scuze pentru greseli...
am o intrebare...pot sa-mi tunez masina asa in romania,sau ceva de genu si la ce pret....in mare..sal all
ionut109739
QUOTE(Cristi86127)






[/url]
iancu105429
Salut !

Sunt nou pe acest forum si intentionez sa-mi iau un diesel din clasa mica.
Am de ales intre Colt 1,5 DI-D Invite Safety BRR si Toyota Yaris.
Cu Yaris (care are 4 cilindri) am facut un drive test si am fost impresionat de elasticitatea motorului si reprizele acestuia.
Cu Coltul voi face un drive test cat de curand.

Ma racaie chestia asta cu 3 cilindri la Colt - nu stiu cat de elastic si zgomotos este - vibratii ceva ?
Am urmarit cu atentie discutiile de pe forum, dar nu am aflat prea multe despre acest motor - din cate am vazut un singur user are diesel, parca Andrei ?
Daca ma poate ajuta cineva, ma intereseaza diferentele intre motoarele diesel cu 3, respectiv 4 cilindri.
1. Cel cu 3 cilindri este cumva mai zgomotos ?
2. Coltul diesel are izolatie fonica sub capota motorului ?
3. Impresii generale

Inclin spre Colt datorita organizarii mai bune a portbagajului dar trebuie sa depasesc treaba asta cu motorul in trei cilindri.
In rest, ca pret si dotari, ofertele sunt apropiate.
Astept cu nerabdare informatii ! Plssss !
Ungureanu89307
Salut

Sunt posesor al unui Colt 1,5 D-ID de 9 luni si am parcurs ~12000 de Km. Ce pot sa-ti spun este ca nu trebuie sa te impacientezi de faptul ca are doar 3 cilindri. Practic daca nu ai citit pliantul si nu stii ca are 3 cilindri nu poti sa-ti dai seama. Motorul este perfect echilibrat iar din pct meu de vedere este cel mai bun motor diesel cu care am mers.( Faptul ca este produs de Mercedes se vede) Este excelent asistat de turbina si este deasemeni f elastic. Cuplul maxim este atins de la 1800 rpm si vorbim de 210 N/m !!!!!!!!!!! biggrin.gif .
Daca te asteti ca acest motor sa sune ca unul de tractor te inseli. Are un mers regulat si deasemni nu este zgomotos.
Dupa 9 luni de zile si ~12000 Km nu-mi pare rau ca am cumparat masina. Consuma exact ca in carte 6.3 l/100 Km in oras (eu sunt din Iasi) si nu prea am un stil f calm de a conduce.
Andrei Suzuki
Iti zic doar atat: pana colegii de pe forum nu au zis (unii) ceva de genul "aa,pacat ca-i in 3 cilindri" eu nu am stiu. Intr-adevar,cam vibreaza in momentul in care opresti masina.Dar atat.In mers sau la relanti nu se simte nimic. Mie imi place super mult motorul,cum trage si mai ales cum consuma.
Da,are izolatie pe capota.Nu m-am uitat pe peretele dintre motor si habitaclu,da cred ca si acolo are.
ionut109739
Ungureanu sau Andrei, cat costa reviziile la 15 D-DI?ma-ti convins si pe mine sa iau 1.5 D-ID,dar am inteles ca e de 3 ori mai scumpa revizia decat la benzina si ca e pretentios motoru si am zis ca e mai bine sa iau pe benzina.voi ce ma sfatuiti,de care sa iau .vreau sa iau pe motorina pentru ca are cuplul mare si pentru ca,consuma foarte putin.... multumesc
ionut109739
aa..si inca ceva,1.se aude frumos ca cel de pe benzina(sport)?.2.se duce la 200Km/h?...multumesc mult
R o b e r t
benzinarul se duce pana la 200 km/h. asta pot sa-ti zic sigur
ionut109739
oki robert multumesc....dar vreau s stiu despre 1.5 DI-D...multumesc...
Andrei Suzuki
DID nu cred ca ajunge la 200.Cel mai mult mi-a aratat pe bord ~192 si nu prea se mai ducea.A fost o senzatie asa aiurea..dupa ce a accelerat f frumos pana la 190,acolo pur si simplu s-a oprit,parca era limitata.
Revizia a fost in jur de 5 mil. Am schimbat uleiul,fitru ulei si filtru aer.Plus restul verificarilor.
Bogdan104277
Andrei,

Te contrazic, ajunge la 100 km + 100 Km, asta ca sa nu depasesc viteza (i)legala biggrin.gif
Stii doar ca nu spun minciunici, doar l-am testat cu piciorusul meu, pedala pana la podea... :punk: :punk:
ionut109739
va multumesc.....traiasca coooltuuuu..sal alllll... :bounce:
Andrei Suzuki
E posibil,nu zic ca nu.Eu pana acum nu am reusit.Dar nici ca ma dau batut. biggrin.gif O sa incerc si cu alta motorina,sa vedem.
ionut109739
da pana acum cu ce motorina ai incercat?
ionut109739
eu stiu ca OMV este foarte bun, mol sau petrom v...
Andrei Suzuki
Te rog frumos sa nu mai scrii un mesaj dupa altu.Ai un buton de edit,pt a edita mesajul si a mai adauga ceva.
Motorina am mers cu daia de la OMV si de la MOL.Cu aia de la MOL a ajuns pana la 190 destul de greu.De la OMV nu mi-a venit sa cred cat de repede a ajuns. In rest merg cu euro 5 de la Agip ca e cel mai aproape de casa. Apropo,ce e mai recomandat? Euro 4,sau euro 5 pt colt? (bineinteles vb de motorina).
ionut109739
oki....multumesc de raspuns..sal alll
Bogdan104277
Andrei,

Teoretic motorina euro 5 trebuie sa aiba continut de sulf foarte mic, pentru a permite obtinerea unor emisii de noxe foarte scazute. Acum faptul ca este euro 4 sau euro 5 e tot aia..
Ceea ce intereseaza la motorina este cifra cetanica, (oarecum similara cu cifra octanica de la benzina) dar despre aceasta marime cei de la benzinarii nu zic absolut nimic...
Trebuie sa ma documentez mai in amanunt si va dau rspunsul in cateva zile.
La coltul idesel, parca trebuie motorina cu CC54; verific si va spun exact.
Eugen109345
De diseara sunt sofer de Colt band.gif

M-a sunat ieri dealerul si azi merg sa ridic jucaria. Nota 10 pentru Casa Auto filiala Suceava la promptitudine. Sper sa fie totul in regula si cand o verific dupa-amiaza.

Parca la iesirea din Iasi spre Suceava era un Mol. O fi bine sa pun benzina de acolo ?
Cristi86127
Da, mai exact Mol 98 ii place motorului de Colt, dar acum nu stiu ce sa zic, eu in primii 2000km am tinut-o pe 95 pentru un rodaj mai "moale".

oare cum o fi mai bine ?

Distractie placuta Eugen. biggrin.gif
Cristi86127
Ieri cand am fost la mcar pentru a-mi ridica masina din service am vazut doar Coltul cu facelift, CZ3-ul nu.

Arata mult mai bine decat cel vechi. biggrin.gif

Super ok, bara noua, chiar si ornamentele vopsite desi doar unul a fost dat la vopsit de nenea constatatorul, totul arata ca nou, nu tu zgomote sau alte suprize ascunse.

Am uitat sa va spun, pe langa bara a mai fost indoita armatura din spatele barii...normal ca astra a intarziat doua zile cu acceptul de plata dar noroc ca cei de la mcar nu i-au lasat de capul lor, ca altfel peste o luna imi ridicam masina.

Ma rog, nu era o problema asa de mare, oamenii nu m-au lasat pe jos... biggrin.gif
Eugen109345
QUOTE(Cristi86127)
Da, mai exact Mol 98 ii place motorului de Colt, dar acum nu stiu ce sa zic, eu in primii 2000km am tinut-o pe 95 pentru un rodaj mai "moale".

oare cum o fi mai bine ?

Distractie placuta Eugen. biggrin.gif


Multumesc de urare si de raspuns biggrin.gif

Da, asa mi-a spus si mie dealerul cand am luat-o, 2-3000 de km sa-i dau sa pape de 95, cica aia de 98 ar fi "prea tare".

Intrebare legata de rodaj: cum sa ma comport cu ea acum la inceput? Am adus-o azi de la Iasi, si pe "autostrada" blink.gif Iasi - Suceava a vazut turatii de la 2000 pana la 4000 si viteze de la 50 la 120 kmh. Am incercat sa n-o conduc cu viteza constanta si in aceeasi treapta multa vreme... Am facut bine ?

Si inca o chestie: din cate stiu motorasul ( 1.3 ) e de turatie... La ~ cate rpm sa schimb vitezele ? Din cate am citit in oferta, cuplu maxim ar fi pe la 3500 de ture. Acolo sa schimb?

Multumesc.
Bogdan104277
Eugen,

In primii 1000 km nu depasi 4000 rpm. Deci urci pana la 3500 si schimbi, asta ca sa ai o rezerva de turatie (si putere), pentru o situatie meprevazuta.
In rest, cati mai multi kilometri.. biggrin.gif
anton87190
Felicitări Eugen109345!
Iată incă un bărbat inspirat din Suceava...
S-o porți sănătos cât mai mulți km, fără evenimente neplăcute și să te bucuri de el! beer.gif
Eugen109345
Multumesc de raspuns Bogdan. A vazut ieri o singura data putin peste 4000, la o depasire mai in forta a unui berbec cu logan care a vrut sa-mi demonstreze ca pe el nu il depaseste unul... cu numere rosii si a accelerat, biensure, cand eu eram cu botul masinii in dreptul portierei lui fata... Bitch. Deci partea cu schimbatul la 3500 e ok? Multumesc si de urari.

Anton, poti sa-mi spui Eugen, fara numele de familie 109345 biggrin.gif Multumesc de urari. La fel si tie cu jucaria ta. Poate ne vedem / blitzam in trafic.
EmanuelM
Deja in mai putin de 4 saptamani am facut peste mia de km. Impresii?

Masina e super. Pot sa spun ca e al doilea "deal" bun care l-am facut anul asta.

In oras e o bijuterie. Nu te lasa la greu deloc. Cand ai nevoie sa pleci in forta de la un semafor, te ajuta in plus de cat vrei tu. Am incercat sa vad cam ce stil sa adopt, si mi-am dat seama ca in oras nu merita sa urci vitezele mai mult de a treia, ca in a patra omori motorul.

In afara, ca am facut si niste drumuri in afara sa vad cum se deplaseaza. e super. A 5-a numai peste 100km/h, ca altfel nu mai ai forta la depasiri. Am vazut ca la 140 km/h turatia e putin sub 4000 si consider ca e misto. Motorul intr-adevar se aude cam tare in habitaclu cand depasesti 120 km/h, dar e misto. Simti ca esti la raliu.

In legatura cu consumul m-am cam speriat prima data, dupa ce am facut plinul, am vazut ca iese pe la 13 l/100km, nu cel dat de calculator, ca ala nu a fost mai mare de 12 l/100km. In timp am vazut ca scade si a scazut foarte mult. Inainte sa plec de acasa ajunsese in jur de 9,5. In exterior consumul a oscilat intre 7 si la ultimul drum intre Ploiesti si Adjud a fost de 6.5. Suntem multumiti.

Pentru Bogdan:
Mersi de informatie. Cand o sa ma intorc acasa o sa incerc si aceasta solutie cu butoanele aproape simultan. In manual nu spunea asa.
Bogdan104277
Emanuel,

Chestia cu consumul mediu afisat este cam asa - calculatorul determina consumul pornind de la viteza ta medie si distanta parcursa; de aceea este normal ca in primii kilometri sa-ti afiseze consumri mari (viteza medie este mica, la fel si distanta parcursa si daca-ti mai aduci aminte matematica vezi si singur explicatia), pe urma totul intra in normal. A, sa nu uit, la pornire, cand motorul este rece consumul este mai mare, pentru ca una din functiile memeorate in calculatorul motorului impune o cantitate mai mare de benzina pentru incalzirea rapida a catalizatorului (chestie de poluare, norme euro 4).

Bineinteles ca intervine si rodajul masinii si acomodarea ta cu masina; in timp vei obtine o reducere insemnata a consumului. :wave:
Andrei Suzuki
Ieri dimineata,inainte sa plec din Buc,am bagat motorina de la OMV.Sprint DIesel sau nu stiu cum ii zice. Nu mi-a placut cum a mers masina,iar consumul nu a scazut sub 5.M-a enervat la culme.
Ca fapt divers,un alt coleg forumist cu 1.5 benzina a bagat tot de la OMv,carerra 95 parca si a avut un super consum.Nu stiu ce sa mai cred.
EmanuelM
Bogdane,

Stiu de consum. M-am gandit ca prima data cand am calculat intre doua plinuri, ca mi-a dat consum 13% a fost si deoarece persoana de la dealer care a adus masina posibil nu facuse plinul complet.
Asta e alta treaba.

Din calcule am vazut ca consumul e in scadere.

Consider ca am sa fac plinul numai cu benzina de 95. Poate din cand in cand o sa mai bag si benzina de 98-100. Stiu ca intr-un timp cei de Rompetrol aveau o benzina cu aditivi care ajutau la curatarea supapelor si motorului de gume. Pe vremea cand aveam dacia bagam din cand in cand pentru curatarea motorului.

O intrebare.

Am citit pe aici sau in alta parte ca functie cum mergi cu masina primii cativa mii de km, va depinde cum va raspunde masina in viitor. Adica daca voi conduce sport, masina se va comporta mai sport si daca voi conduce "cuminte" cand voi avea nevoie de agresivitate nu va mai raspunde. E adevarat?
ionut109739
coltul pe benzica se aude frumos(sport)..la fel se aude si cel de pe motorina?...multumesc
Cristi86127
QUOTE(ionut109739)
coltul pe benzica se aude frumos(sport)..la fel se aude si cel de pe motorina?...multumesc


cel pe motorina se aude sport, cel pe benzina mai putin iar CZT-ul e nebunie. biggrin.gif
Cristi86127
Emanuel, esti sigur ca la 140km/h turatia era putin sub 4000 rpm ?
Te intreb pentru ca mie la 140km/h imi indica 4000 rpm.
De fapt cam ajunge la 4000 rpm de la 130km/h insa pana la 140km/h, turatia creste extrem de putin si astfel ajunge la limita superioara a indicatiei de 4000 rpm.

Da, in mod normal a V-a numai peste 100km/h, in primii 1000 km motorul nu mai tragea deloc daca treceam in treapta a V-a sub 120km/h si in general daca rulam subturat si incercam sa accelerez nu mai raspundea la pedala, dar acum e ok, poate era si de la benzina aia de 95. biggrin.gif

Benzina de 95 ar fi ok daca intr-adevar ar avea cifra octanica de 95 dar sunt voci care spun ca nu ar fi chiar asa pe plaiurile noastre, vara, cand circul in oras ii mai bag si 95 insa la drum lung si in special iarna ii bag numai 98.

Bogdan, eu stiu ca pe automat (1) valorile printre care si distanta medie sunt resetate dupa o anumita perioada de la intreruperea contactului.
Da, consumul mediu este determinat pe baza distantei parcurse, dar cea inregistrata intre doua reseturi.
Care distanta medie ? De cand pana cand ?

Rodajul masinii nu inseamna foarte mult pentru consum, este ceva mai ridicat in primii 2000km dar nu cu mult si are mai degraba legatura cu stilul de condus si cat de bine cunosti masina.

PS. Apropo de curatat injectoare, am vazut la mcar o solutie de curatat injectoare speciala pentru Mitsubishi, la 10.000 de km merge un tratament din asta, numai cu plinul facut. biggrin.gif
R o b e r t
Eu bagam de la MOl benzina de 95. Zilele trecute la benzinarie nu mai era benzina pentru ca se curatau tancurile... am bagat Carrera de 95 si consumul a fost chiar bun... acum, nu stiu... e bine sa fac trecerea de la MOL la OMV?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.