Help - Search - Members - Calendar
Full Version: B M W de la A la Z sau totul despre geniul Bavarez
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > BMW
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Rai
bmw 120 d,120 kw/163 cp,2.0 l,340 nm/2000 tu,v 0-100 km/h 7,9 s,v max. 220 km/h, consum mediu 5,7 l.
Rai
si fiindca arata asa de bine un interior.
Rai
bmw seria 1
Rai
bmw seria 1
Rai
si mihai asa e concurenta
M i h a i
ce sa mai vorbim....o bijuterie. si performantele sunt bune. cat priveste concurenta, cred ca numai un pret mult mai mic o poate salva.....si eventual fanii inraiti asa ca noi
M i h a i
Rai
problema e una pretul mai mic nu cred ca o sa poata sa tina pasul cu technica din bmw si deja vw se pregateste sa faca o masina cu tractiunea pe spate isi dau seama cu tractiunea pe fata nu au sanse.si ar mai fii ceva la anul la bmw seria 1 vom avea alte motoare si mai performante si va venii si un m 1,coupe,si limuzina dar sa mai vedem oricum masina apare numai in septembrie si pana atunci mai este.
Rai
apropo mihai de cauciucuri folosim caucicuri de sezon iarna,vara,caci cred ca stii sub 7 c alea de vara nu mai au aderenta ceruta.foarte important e sa aiva marime corespunzatoare si marcajul de viteza ma uit zilnic cand mai ies caci ca sa testez anumite piese trebuie sa merg la limita si asta inseamna lejer 250-300 km/h.folosim continentale sportcontact 2 sau dunlop sp cu marcajul w sau y care sunt indicate pentru asa viteze.
cu frana e simplu sunt pe disc aeirisite si restul il face modulul de franare care e cbc care lucreaza impreuna cu dsc si altele.
ce stiu putin atat la viteza(tractziune) cat la franare e importanta si cum e pusa greutatea masini si bmw o pune ideal 50:50, numai producatori buni si scumpi pot face asa ceva de accea merg atat de bine bmw-urile.dar sunt atatea ce ar merita de mentionat dar numai un grup restrans le cunosc si e pacat.
M i h a i
eu folosesc dunlop la fiat si sunt foarte multumit. treaba e ca va trebui sa leschimb si voiam sa stiu foloseste bmw. mi-am zis ca daca voi folositi atunci sigur sunt bune. asa ca voi ramane pe dunlop

iar ca fapt divers, imi place sa vad ca multi membrii care si-au pus poza au ales ori sigla ori masina bmw. asta spune ceva nu?
Rai
sa stii mihai oriunde a fii pe glob un bmw e apreciat si de constructor,ziaristi,oameni buni.eu vad numai in tarile in care am fost ce apreciata era masina mea si mai ales in ro exista multi oameni buni care stiu ce e un bmw dar si invidia e mare care mai de care.dar nu uita pe langa bmw nimic nu trece inovati multe masini cu renume.
Rai
am o poza cu una dintre ultimile inovati cu care a si luat premiul la geneva.este vorba de directia-activa.
Rai
si ca se tot discuta de x-5,am sa prezint doua motoare si sa nu uit ca la cel mai renumit raliu paris-dacar 2004 un echipaj amator cu bmw x-5 diesel a luat locul 4 si 5 in fata doar masini pe benzina si de fabrica.e oare ciudat o masina asa rea cum scriu unii sa fie inaintea marcii bune vw sponzorizate si cu piloti de renume si pe benzina.
Rai
bmw cu x-drive,3.0 d,2993 cm,160kw/218 cp,500nm/2000 rpm,v max 210 km/h,0-100 km/h-8.3 s,consum mediu 8,6 l.
Rai
bmw x-5 4.8 is,v-8,4799 cm,265 kw/360 cp,500nm/3600 rpm,v max-246 km/h,0-100 km/h-6,1 s.consum mediu 13,5l.o masina in acest segment care alearga de nebuna cu putin cip tuning atinge si 300 km/h.
gabi4
traiasca mercedes!!!!!
M i h a i
mercedes? ce-i aia?
Rai
am obsevat ca e interesant un model bmw 320 d si am sa dau unele date.
2.0 l,110 kw/150 cp,330 nm/2000 rpm,v max-221 km/h,0-100 km/h-8,8 s consum mediu 5,7 l.e o masina care se vinde foarte bine si noua dar si sh.
Rai
ptr.ovidiu,fiindca nu ai specificat prea exact am sa scriu numai suma incepe la 5.000 euro pana la 10.000 euro depinde cat de veche e si ce motor si accesori are.bmw e o marca buna care isi pastreaza pretul in timp si la masinile peste 8 ani la rapotul rar din germania e pe primele locuri deci inseamna ca sunt bune.eu stiu ca in romania iti trebuie euro 3 in general la benzina bmw are din 1997 deja euro 3 dar nu stiu daca sunt trecute la toate dar se poate afla foarte usor.
Rai
am sa scriu si cate ceva despre mini.
mini e o legenda care a fost construita vreo 40 de ani.bmw a preluat fabrica de la oxford si a scos un model nou de pura conceptie bmw si cu motoare bmw se vinde foarte bine si este o masina f apreciata si se conduce ca un cart.
modelul cel mai raspandit e mini cooper care are si o varianta de cabrio.
date:1.6 l,85 kw/115 cp,149 nm/4500 rpm.v max-200 km/h,0-100 km/h-9,2 s,consum mediu 5,4 l benzina.accelasi motor e si in cabrio.
Rai
modelul cel mai dota si rapid este mini cooper s.
date:1.6 l,120 kw/163 cp,210 nm/4000 rpm,v max-218 km/h,0-100 km/h-7,4 s,consum mediu 6,6 l benzina.cu putin tuning alearga 250 km/h si are o stabilitate f buna.
Rai
si desigur exista si un mini diesel.
date:1.4 l,55 kw/75 cp,180 nm/2000 rpm,v max-165 km/h,0-100 km/h-13,51 s,consum mediu 4,3 l diesel.
M i h a i
marius poate faci o lista cu toate masinile ce folosesc motoare bmw, asa ca mini, rolls.....daca o mai fi vreuna
Rai
stii mihai pentru mine sunt importante ce face bmw in totalitate masina+motorul ca mai se dau motoare imprumut e normal dar nu as vrea sa discut ca daca unii ar stii ce motor au ar inebuni mai ales ca isi cred masinile f bune.as vrea sa las sa viseze.sa faci un motor bun e f greu si de accea multe firme fac motoare impreuna si un exemplu motorul din volvo 50 diesel e de la peugeot-ford si as putea continua.mie imi place bmw ca e original nu renault-nissan-peugeot etc.sau mazda-ford-volvo si te intrebi ce cumperi in cele din urma.singura masina originala japoneza e subaru.ar fii bine ca unii sa stie si istoria masini pe care o au si mai ales ce produce ca nu tot ce scrie in afara e si inauntru.
M i h a i
marius ai dreptate!
de fapt chiar am citit un articol pe tema asta, in care se spunea ca practic, cumparatorul din ziua de azi nu mai stie exact ce masina conduce. concluzia articolului a fost ca e o treaba buna pentru cei cu putini bani care isi cumpara skoda si defapt conduc vw si este rau pentru cei cu bani care dau juma de milion pe rolls si conduc bmw (eu as zice ca aici e de bine) sau cumpara aston martin si de fapt merg cu ford parca
McCATyS
am si eu o intrebare... cam de profan... stie cumva cineva de unde vine, pana la urma, denumirea de "ursuletz"?
Rai
eu am sa prezint azi un rolls-royce phantom care este din 2003 in exclusivitate facut de bmw pana si fabrica a fost nou construita.
date:6749cm,338 kw/460 cp,720 nm/3500 rpm,v max-240 km/h,0-100 km/h-5.9 s,greutate 2.495 kg motorul e de la 760i dar modificat si cu toate accesorile costa numai
371.000 euro.
Ion
mai sunt masini echipate cu motoare bmw si chiar proiectate de bmw.

modelul range rover, de pe vremea cand bmw detinea rover-ul. parca a fost vandut lui ford, insa cu clauza ca modelul range rover sa fie propulsat in continuare de motoare bmw. chiar am vazut saptamana trecuta unul cu capota ridicata si motorul v "trada" de la distanta originea bmw. oricum, se vedea de departe clasa masinii si pentru un off road sau mai degraba suv, masina are o alura destul de sportiva. fiind prioectata de bmw, intelegem si de ce...
Rai
sigur ca mai sunt masini si motoare bmw.si rover care a apartinut de bmw din 1994 pana in 2000 a profitat de imaginea de bmw.pana si poza arata asemanarea.
Ion
marius, m-ar interesa daca in proiectele bmw pt viitor, exista masini mai mici (pana in 900 - 1000 kg masa proprie), cu motorizare diesel? in general motoarele diesel bmw au consumuri cam cu 1 - 3 ltr. peste media consumului unui diesel din clasa compactelor. ce-i drept, si performantele sunt net superioare, fiind chiar peste motorizarile pe benzina ale altor producatori.
Rai
asta e o problema nu avem masini mici de accea a fost cumparat roverul dar nu a functionat proiecte sunt multe dar care vin ceea mai mica e 1 care e prezentat pe topic si ca diesel vin motoare mai mari.si clasa 3 va creste am testat chiar azi unul si motoarele la fel.momentan ceea mai mica e mini si motorul diesel nu e de la bmw nu facem motoare asa mici.chiar azi am primit ultimele cifre am vandut in martie peste 126.000 buc e record si pe ultimele trei luni 265.000 buc tot record si beneficiul a crescut.nu cred ca o treaba care merge bine deocamdata se va schimba mai ales la conjunctura actuala cand mai toti au probleme si sa nu uitam la masinile mici sunt o groaza de producatori dar in viitor vom vede am sa-ti scriu cand stiu ceva concret oricum se vor schimba toate clasele la bmw dar mai vedem depinde si de ceea ce fac ceilalti.si sa nu uit painea noastra e america si poate pe viitor china si tu stii in america bmw e o masina mica sportiva ei nici nu prea se intereseaza de diesel.
Sorin19
salut tuturor,
nu sunt cunoscator in ale automobilelor dar am citit cu cea mai mare placere tot ceea ce s-a postat aici.
de putin timp detin un bmw 318d si pot sa spun ca e o masina de vis. cel putin eu asa o percep, fie ca chiar asa e, fie poate ca am condus pina acum doar carute prin ro.
as vrea sa stiu mai multe detalii despre modelul asta in special, 318d.
multumesc anticipat.
Ion
merci, esti un delicat. practic cine vrea o masina mica si care sa consume 4 - 5% diesel si cu care sa te misti usor de colo colo, poate sa caute altceva: vw, peugeot, opel, renault.

cine vrea sa simta ca merge cu masina, sa-si ia bmw
Rai
ptr.sorin,nu stiu anul fabricatiei de la bmw-ul tau si nu stiu ce ai vrea sa stii exact sigur ca ma ocip cu bmw dar daca nu stiu despre ce sa scriu nu pot si eu mai mult.am sa scriu despre un bmw 318 d nou.
Sorin19
marius, bmw-ul meu e din 2002, e46. e modelul care se fabrica acum cred.
in principiu as vrea sa stiu cit mai multe despre masina mea, cred ca suna cam vag. vreau sa stiu detalii tehnice, mai mult decit scrie in cartea masinii, as vrea sa stiu de asemenea chestii generale despre cum trebuie intretinut un bmw, chiar vreau sa il pastrez cit mai bine
probabil daca o sa imi impartasesti tot ce stii despre 318d si bmw in general o sa fiu multumit
uite, am o intrebare mai la obiect. pe autobahn nu a vrut mai mult de 190km/h. de ce?
Rai
am sa prezint pe scurt un bmw 318 d si pentru sorin si pentru ion la consum.
date:2.0l,85kw/115 cp,280 nm/1750 rpm,v max-204 km/h,0-100 km/h-10,6 s,consum mediu 5,6 l.in afara la constant 100 km/h nu a consumat mai mult de 4 l si aici e interesant.
Rai
depinde cati km are masina si cand a avut ultima inspectie.si sa te uti bine ce diesel bagi in rezervor masina prinde 210 km/h.deci la caroserie ce sa zic e tabla dar la motor sunt foarte importante inspectile si schimburile de ulei si sa fie totul de calitate ar fii bine sa mergi la un service recunoscut bmw aici in germania sunt peste tot ei au aparat cu diagnostic su normal indica tot si cand se face inspectia se modifica totul ca sa stii cand ai nevoie de un nou service bmw-ul tau e o masina f moderna lucreaza cu multe mici procesoare si sa nu faci nimic singur.sa nu uit sa vezi cu ce diesel merge sub capota unde se deschide e trecut poate rme ar merge si cu bio diesel altfel sa nu bagi altceva ca iti distruge motorul.
Sorin19
masina e aproape noua, are o singura inspectie, cea initiala. are 15.000 km. masina e din octombrie 2002. e cumparata din munchen de la parcul ala imens, poate il stii, din frotmaning. legat de schimbul de ulei, imi spune tot timpul computerul de bord peste citi km trebuie facut si am sa respedct indicatia lui iar atunci cind o sa il schimb o sa merg tot la ei, primul cel putin il am gratuit.
masina e inca in garantia bmw pina in octombrie anul asta, dupa care am un an grantie europlus. de chestia asta poti sa imi spui mai multe?
Rai
apropo de garantie masinile germane au la motor garantie nelimitata daca se respecta ispectile si explatoarea si le faci zic eu in vest eu un lucru care il stiu putini si precum vad ai si o garantie pentru celalalte piese euro-plus,ai garantie 6 ani pe lac si caroserie dar te tine la un om normal 10-14 ani,ma bucur ca vezi inainte de a porni motorul cati km mai ai pana la service dar vezi ca o sa-ti arate cu 3 luni inainte de service daca inca nu ai facut km respectivi.cu radioul cum e iti place ca merge mai tare la viteza mai mare?si franele sunt superbe si cred ca ai si dsc sa nu deactivezi caci iti face o treaba imensa te tine pe sosea.ma bucur ca cineva are un bmw si daca o sa te mai uiti pe aici eu tot mai scriu cate ceva si sigur intrebari concrete si daca nu ti se pare ceva in ordine.
Sorin19
ce sesizezi foarte repede la bmw este uimitoarea stabilitate a masini. toate sistemele automate pe care le are isi fac simtita prezenta chiar din primul viraj.
o senzatie unica pe care nu am simtit-o nici in audi sau vw este aceea ca totul e facut pt tine. totul se potriveste la fix cu ceea ce iti doreai.ca si atunci cind mergi la croitor si hainele iti ies asa cum ti-ai dorit. e uimitor ce masini pot face unii
iar dieselul e mai silentios si mai sportiv decit la alti producatori. in masina nu prea iti dai seama ca e diesel.
una peste alta e o masina trasnet, o recomand tuturor. si sunt convins ca fiecare va face o pasiune din bmw din momentul in care se va urca in ea. asa cum mi s-a intimplat si mie
M i h a i
una peste alta e o masina trasnet, o recomand tuturor. si sunt convins ca fiecare va face o pasiune din bmw din momentul in care se va urca in ea. asa cum mi s-a intimplat si mie

...si cum mi s-a intamplat si mie adaug eu
s-o stapanesti sanatos

...in alta ordine de idei, cineva a intrebat de unde vine denumirea de ursuletz...inca nu am aflat dar banuiesc ca de la cum arata. sper sa aflu totusi varianta adevarata

bmw rulez
Rai
din parere de rau putini stiu ce inseamna un bmw si e si pacat ca cel putin nu incearca sa conduca asa un model si mai rau ca unii se mai si exprima gresit.un bmw e un bmw si va ramane asa fiindca urmatoarele modele sunt si mai bune si cu inovatii tot mai multe.si sigur cum ai observat nu e zgomot in masina tabla materialele izolatia e alta si sa nu uit de motor culanta pe viata nelimitat e ceva cand stiu ca la japonezi doar 3 ani. e o convingere sa cumperi o masina germana.nu?
apropo pana sa intru in forum nici eu nu am stiut ca e-30 e in ro. ursulet si eu personal sunt curios de ce.
Sorin19
multumesc marius, si eu iti doresc mii de km cu a ta. ce model e?
Sorin19
merita sa imi pun un cd changer? in prezent am doar radio business si stiu ca se poate instala si cd changer. dar la bmw mi s-a cerut 700 eur, ceea ce consider ca e mult prea mult. ce variante alternative am?
Rai
sorin,eu lucrez la bmw si am la dispozitie multe masini personale cam 6 buc pe an dar eu nu le schimb asa repede am un bmw 325 i acum dar as vrea un 1 sa vad daca merge pentru prietena mea si mai stiu o sa iau din mai iunie un z-4.
apropo de cd -wechsler da ai numai radio busnis cu simplu fara cd eu nu stiu cum sa faci cel mai bine e original vine bagat in portbagaj firele si locul e deja.dar daca pui un alt radio trebuie sa-l codezi ca cu sisemul gala e legat de mai multe si e frumos sa mearga mai tare cand ai viteza mai ridicata si are si multe functii.un alt radio cu cd nu se prea potriveste fiindca actualul e bagat in armatura si fixat.aici in germania e scumpa munca poate in ro gasesti pe cineva sa-ti faca treaba mai ieftin si eu stiu ca un radio cd bun nu e mai mult de 100-150 euro dar asta e la bmw e greu cu neoriginalele.la modelele mai noi ce apar acum 1 si noul 3 avem totul altfel cumperi un pachet si cand mai ai bani mai decodezi si ai mai multe functiuni.
Rai
si fiindca se face tot mai cald si vine vara am sa prezint pe scurt un model care mie personal imi place f mult si am sa si il conduc din mai iunie.z 4 3.0 i
date:3.0 l,170 kw/231 cp,300 nm/3500 rpm,v max-250 km/h,0-100 km/h-5,9 s,consum mediu 9,1 l.
M i h a i
marius, ce culori foloseste bmw in afara de argintiu si albastru? de examplu bmw galben nu am vazut sau verde..
Rai
da ai dreptate mihai,anumite culori se folosesc numai la anumite serii limitate si ele se schimba dar actual avem in program,alb-alpina,rosu-japonez,negru iar cele metalice ar fii:titansilber,oxfordgrün(verde oxford),safiraschwartz,albastruorient,si diferite culori arginti eu pot sa le scriu in germana e greu sa le traduc si stii ca nu prea le am cu anumite exprimari in romana.dar acum ai referinte.si exista si un fel de galben care mie personal imi place dar pentru piata americana.
M i h a i
dar roz pentru fete n-aveti? caci p-aici prin bucuresti te sperii ce de gagice au bmw-uri
Sorin19
mihai, vreau sa merg cu masina in tara pt citeva zile. este sigur? sau risc sa ramin fara ea? o sa ajung probabil si prin bucuresti, pot sa o las in fata blocului peste noapte?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.