Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lada 1500 sau 1200
Masini.ro Forum > Marci de masini > Marci de masini > Lada
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
EMaiL40336
dar parca ziceai ca te lasi de ea ca iti iei megan.... ce ai facut?
kliff44079
o aduc tractata pt k nu am numere
EMaiL40336
sa inteleg ca ti-ai reparat-o si ti-ai luat si carnet de conducere.... beer.gif
kliff44079
nu am reparat-o si nici carnet nu am
Adi40207
Eu as zice sa fie Sambata 07.05.2005 , k de paste mai pecam si noi pe undeva si cel putin eu ma intorc abia marti. Deci.............eu zic 07.05.2005. biggrin.gif
EMaiL40336
hai sa fie atunci pe 07.05.2005, in poli la coloana infinitului..... este toata lumea de acord?
florentin43993
As vrea sa vin Sambata,dar lucrez schimbul 2,tare mult as vrea sa tine-ti cont de rugamintea mea si sa ne intalnim duminica 08.05.2005 la orice ora.Daca nu se poate eu nu voi putea sa vin Sambata,dar va doresc o intalnire din care sa se lege cateva legaturi amicale interesante.
:wave: Va salut Ladistilor!
EMaiL40336
eu nu am nimic in potriva... este bine si duminica
florentin43993
Atunci am sa vin sigur Duminica.Spune-ti si voi o ora pentru intalnire.
Observ ca aproape numai eu si Email participam la aceasta discutie privind mica noastra intalnire.
Oare vom fi numai doua persoane Duminca 08.05.2005?


P.S-Haide-ti mai Ladistilor ca nu aveti ce pierde poate doar 2-3 ore din timpul vostru.
Stiu ca suntem toti ocupati,dar hai sa incercam sa facem o mica gasca,sa incercam sa aflam unii de la altii, unele raspunsuri pe care le cautam cu tot felul de intrebari pe acest forum.

Va salut si VA DORESC un Paste Fericit si Plin cu beer.gif
kliff44079
eu zic sa fie cat mai tarziu ca sa ajung si eu,dar cred ca nu o sa imi aduc lada am sa vin cu un ford mondeo 2.0 tdci,cine se da cu mine?
Vlad45814
Salut, sunt nou pe acest forum, dar ma bucur ca am dat aici de o comunitate (chiar daca este restransa:) ) de fani si posesori Lada. Eu am o Lada 1200, din 1979. Faza e ca aceasta masina, nu a mai fost miscata de vreo 5-6 ani. Tapiteria este din piele maronie(de invidiat:) ), vopseaua este galbena(originala) si foarte bine intretinuta, de fapt intreaga masina este bine intretinuta, ea avand doar 37000 km la bord si husa pe ea. Acuma problema e ca, in curand o sa fac 18 ani, si tre sa o pun pe picioare, nu-i asa?smile.gif
Deci, cam ce trebuie facut la ea? Io m-am gandit ca trebuie schimbate toate cele 5 pneuri(pe bune, mie frica sa circul cu astea, sunt prea uzate), si m-am gandit la Good Year Vector 5 All Seasons. Intrebare: Ce marime tre sa auibe? Deoarece m-am uitat in cartea tehinca, si scrie doar "165 R13" si "155 R13), iar pe pneuri scrie "165 S R13"(stiu ca S-ul este indicele de viteza). Nicaieri nu scrie talonul....ce talon sa fie? de 70? Adica 165/70 R13? plz...spuneti-mi si mie, k habar n-am.
O alta chestie ar fi bateria. Am vazut o baterie Bosch, cred k e buna. este sau nu? si, ce amperaj sa aibe? 55 Ah?
Banuiesc ca trebuie schimbate si uleiul de la motor si uleiul de la cutia de viteze. Ce uleiuri recomandati sa folosesc?
Trebuie schimbate si tobele de esapament, aia lunga de sub masina, si aia de la exterior...mai e vreuna care tre?
Si, o ultima intrebare, la cat credeti k o sa ma duca la buzunar, ca sa o pun pe picioare asa cum trebuie+service+taxe la zi+tot?
Hai k v-am stresat destul, scuzati k e asa lun postu, dar kiar nu am de unde sa aflu chestiile astea, voi fiind utilizatori zi de zi ai Ladei, trebuie sa stiti din experienta:)
Toate cele bune, noroc.
PS: Sper sa nu se considere reclama, faptu ca am spus numele pneurilor si al bateriei. daca este, imi cer scuze moderatorilor.
florentin43993
Tobele te vor costa in jur de 1.800.000(saxofon,toba de mijloc si cea finala),daca le vei cumpara de la OBOR.DACA LE VEI CUMPARA DE LA MAGAZIN(DIN GHENCEA),te vor duce in jur de 2.500.000.Parerea mea este sa-ti cumperi o baterie de 66ah.Lada are nrvoie de curent de pornire mai zdravan.In legatura de firma bateriei,depinde de cati bani ai in buzunar.Eu am o Caranda(romaneasca) de 2 ani si inca merge bine.Cauciucuri ar fi bine sa te feresti de Montana.Iti spun din propria experienta.Cand pui frana brusca, aduni cu lingura cauciucul.Eu folosesc Firestone pe 70.
Cu mecanicul te descurci tu.Ar fi bine sa gasesti pe cineva care sa lucreze in particular sa nu te coste prea mult.
Un ulei bun ar fi Aral,dar este scump.Eu as zice sa-ti bagi unul mai ieftin si dupa ce parcurgi cam 2000 km, sa-ti cumperi unul bun.Cu ocazia asta vezi si daca iti consuma ulei.Dar daca are intr-adevar 37.000 km reali nu ar trebui sa se dea la ulei.Si nu te lua dupa unii si alti ca Lada nu merita un ulei bun.Nu uita ca uleiul este sufletul motorului.Eu am pus si semisintetic facut de cei de la FIAT.Poti sa-ti mai dau niste marci de uleiuri Selenia,Texaco.Trebuie sa vezi cum ai aprinderea.(bujiile,capacul delco,rotorul,fisele de bujii)Ar fii bine sa-ti o mica revizie la un service(cei de acolo iti vor spune despre problemele pe care le ai).Un service specializat Lada este in DR. Taberei la Favorit langa Banca BCR.Intrebi de Dl. Sima.Acesta lucreaza si in particular,are un garaj.Eu sunt multumit de serviciile sale.
Te salut noule Ladist! :wave:
Vlad45814
multumesc.
de montana am auzit si eu ca sunt varza smile.gif
si eu sunt de acord cu tine, lada merita un ulei bun. si am de gand sa ii dau ce cere smile.gif
cred k tre schimbate si filtru de ulei si aer. da, vb ta, tre si la service, sau unu in particular. cred ca am pe aici, un nenea mai in varsta smile.gif
da, voi v-ati pus un filtru din ala de aer mai special? polenizator sau ceva de genu asta?
va salut si eu pe toti!
ps: cum e cu talonul la caucioace?adica de cat tre' sa fie smile.gif
EMaiL40336
hai noroc si hristos a-nviat... ma scuzati dar eu nu am mai avut net zilele astea ca sa mai pot intra pe forum
sa inteleg ca s-a stadilit ca duminica sa ne intalnim... La ce ora si unde, pana la urma?
andrei27237
de fiecare data cand intru ,ma amuz asa un pic...
vai de voi va tot intalniti de vreo 2 luni....
fara suparare,bucuresti-ul e de 30 de ori mai mare ca baia mare,si cred ca de 30 de ori mai multi "ladisti"..... si tot nu va puteti intalni...
noi o facem 1 data pe an de 23 august,suntem in jur de 10-13 dar suntem!
EMaiL40336
bai este vineri ... pana la urma mai vine cineva duminica sau nu????
madalin46093
Eu am sa vin la ora 15:00 LA COLOANA INFINITULUI.Daca ma vei observa da-mi un claxon. biggrin.gifA trebuit sa ma reinscriu deoarece nu mai imi recunostea parola.Sunt vechiul Florentin.
.
EMaiL40336
bai.... caterinca... ne mai intalnim sau nu...????
madalin46093
A fost un fiasco.Toti sunte-ti numai buni de dat din gura ca veniti cu masini (ford mondeo si nu stiu ce alte scule), dar cand colo nici macar cu bicicletele nu ati fost in stare.Imi vine sa :puke: daca va mai aud despre o intalnire.Este un site de CACAO cu oameni care sunt prea ocupati pentru a forma un grupulet de amici Ladisti.Rusine!
P.S-V-am asteptat la coloana Infinitului la ora 15:00 dar nu a venit nimeni.A trecut o Lada bej care nici macar nu a oprit.
Deci hai sa lasam CIOCUL mic cand vine vorba de intalnire si sa-i lasam pe cei din provincie SA SE AMUZE pe seama noastra cand vine vorba despre intalniri. :argue:
Andrei Suzuki
Totusi,site-ul sau forum-ul nu cred ca au vreo vina ca nu ati reusit voi sa va intalniti...
Vlad45814
cred ca e inutil, dar totusi o trantesc aicea (intrebarea adica). am auzit ca este destul de important presiunea in pneuri, pt o mai buna stabilitate si etc. intrebare: voi ce presiune aveti la rotile din fata, respectiv rotile din spate?
ce ulei folositi/recomandati? sintetic, semi-sintetic, mineral, alt tip?
Si am vazut de exemplu "0w-40", ce reprezinta? care cifre sunt mai bune?mai mari sau mai mici? voi ce aveti?
Imi cer scuze daca pt unii par intrebari idioate, la care nu se merita raspuns, si imi cer scuze daca v-am stresat cu posturile din topicu asta, promit sa nu va mai stresez, dar va rog frumos sa imi raspunda cineva la ultimele 2 posturi. va multumesc. noroc la toti!
EMaiL40336
asa este .. nu are vina forumul... si stai linistit ca si eu am stat odata pe acolo degeaba, noroc ca mai eram cu niste cunostinte.... oricum vezi mai sus, eu am intrebat daca vine cineva sigur si nici macar tu care ai fost nu ai raspuns.... oricum eu am fost de cele mai multe ori cu initiativa si mi-am luat teapa de fiecare data, asa ca eu nu ma mai bag la chesti de genul asta decat daca se trezeste cineva sa organizeze ceva oficial
EMaiL40336
0-40 este full sintetic si nu iti recomand.... baga un 20-50 mineral de la petrom ca este foarte bun, iar presiunea in cauciucuri 2 fata si spate


de intrebat poti sa intrebi orice ca nimeni nu s-a nascut invatat si gasesti sigur pe cineva sa te lamureasca
Marian46313
Salutare, sunt nou aici.Am primit de la un unchi o Lada 1200, care arata impecabil dar cu toate astea ii trebuie cate ceva(un saxofon, sticla de la stopul spate stang...).V-as ruga sa-mi spuneti si mie daca stiti cumva unde pot gasi piese de schimb noi sau Second-hand si service-uri autorizate Lada(daca se poate sa nu fie extraordinar de scumpe, ca stiti cum e in zilele astea).Mentionez ca sunt din Bucuresti. Daca cumva ma puteti ajuta si cu sfaturi legate de intretinerea acestei masini, v-as fi vesnic recunoscator. Imi puteti raspunde si pe *****@yahoo.com daca nu va deranjez prea tare. Va multumesc anticipat.
EMaiL40336
exista ceva magazine lada prin buc depinde unde stai, dar servis autorizat nu gasesti... in schimb in drumul taberei a fost un service lada pe bd. timisoara care acum este fiat dar mecanici sunt aproape aceeasi
EMaiL40336
vad ca nu mai scrie nimeni pe aici...

oricum vreau sa zic ca azi m-am dat cu 140 km/h cu 4 oameni in masina (cu mine 4) pe autostrada soarelui... si am mers la viteza asta cam 10 - 15 km dupa care am lasat-o mai moale...

Calarasi - Bucuresti in medie cam 110 - 120 Km/h
oricum nu va recomand... CONSUMA ENORM
P.S : nu am platit eu benzina biggrin.gif
EMaiL40336
vad ca nu mai scrie nimeni pe aici...

oricum vreau sa zic ca azi m-am dat cu 140 km/h cu 4 oameni in masina (cu mine 4) pe autostrada soarelui... si am mers la viteza asta cam 10 - 15 km dupa care am lasat-o mai moale...

Calarasi - Bucuresti in medie cam 110 - 120 Km/h
oricum nu va recomand... CONSUMA ENORM
P.S : nu am platit eu benzina biggrin.gif
andrei27237
eu i-am dat 155 kmh pentru vreo 10 secunde.inrest a incercat si eu "probe speciale" cu medi de peste 110 kmh si vreau sa va spun ca scade acul de la benzol vazand cu ochi!
EMaiL40336
si care a fost sentimentul devil.gif .... se uitau aia cu masini adevarate la mine ca la urs ... iar aia cu dacii cred ca si le-au dus la remat... este bestial


...dar benzina... :pet:
andrei27237
niste dobitoci mi-au facut niste x-uri pe capota....
sa-mi f*t una daca ii inteleg. sunt distrus.....
sti cineva cat costa un vopsit de capota?
EMaiL40336
daca vrei sa o vopsesti calumea adica cuptor si alte chesti iti cam ia 100$
andrei27237
vreau sa-mi schimb si aripile din fata,si atunci o sa rezolv si cu capota...
a mai facut careva operatia asta?trebuie sa se priceapa tinichigiula ala?cat o sa ma coste totul?
daca a mai facut careva asa ceva,si trebuie sa am grija de ceva sau sa tin cont de ceva,va rog sami spuneti!
ps:azi a fost raliul la baia mare.am mers in spatele masinii de inchidere.... irculatia inchisa.... la limita totul,a fost super!da... am consumat la benzina.....
Mariustom
Referitor la consumul de benzină, știi că în viață nu merge și cu mândra și cu draga... wallbash.gif . Dar, cine a fost ca și participant la raliu? :romania: Oricum, rămân amintirile, urmele de cauciuc pe asfalt, adrenalina consumată, și ... zilele până la următorul raliu. :coolspeak:
Vlad45814
auziti, pun si io o intrebare, poate stupida. dar dupe 2007 sau 2009, cand "vom intra" in Europa(geografic, suntem cam in centru ei), ce se va intampla cu masinile vechi gen lada 1200, sau dacia 1300? toate masinile care sunt sub euro 2, vor dispare sau cum? si in legatura cu montatu de euro 2 pe masina(pe lada mai precis), cam cat costa si in ce consta acest lucru?
vom avea voie sa iesim cu ele din tara?de exemplu in germania?
andrei27237
biggrin.gif
auzi,nemti nu merita sa mergem cu laditele la ei !
Vlad45814
nu asta era ideea. ideea era daca o masina fara noxe euro, mai poate fi folosita fara prob in cadru UE. faza cu D a fost doar un exemplu, ea fiind tara cu drepturi depline in UE.
EMaiL40336
multe laditze vor fi catalogate ca masini clasice , depasind varsta de 30 ani si nu o sa aiba probleme.... restul nu stiu
James Kilowatt
Fratilor, in UE merg tot felul de masini non-euro. Odata inmatriculate, nu iti poate interzice nimeni sa mergi cu ele! Toate noile reguli se aplica masinilor noi, nu celor deja aflate in circulatie.
Vlad45814
mc de raspuns.
ps:io stiam ca o masina e catalogata clasica daca au trecut 30 de ani (sau mai multi) de la incetarea productiei acelui tip de masina.
EMaiL40336
nu ... este 30 de ani de la data fabricarii sau de la data primei inmatriculari... cel putin asa zic aia de la retromobil club romania
Vlad45814
aha mc:)
andrei27237
bai astia..... blush.gif imi sare ulei de la diferential...
ajunge sa schimb doar simringul?sau trebe si ceva garnituri?!
Mariustom
1. Poate ai glumit când te-ai adresat: "bai astia....." :evil:
2. Teoretic, ajunge doar semeringul, dacă este ciupită. Dar dacă ai avut vreun accident, sau ai dat într-o groapă, încărcat pe puntea din spate, se poate să se fi îndoit puntea, și să-ți arunce ulei pe la o roată, fără ca semeringul să fie ciupit. Sau să-ți fi sărit bile din rulment, așa cum am pățit și eu.
Desfă și vei vedea... biggrin.gif
andrei27237
normal ca am glumit... doar suntem pretini toti aici,nu?
Mariustom
Nici nu am luat-o în serios. :cheers:
După ce îți rezolvi problema, să ne spui și nouă ce s-a întâmplat. :bye:
andrei27237
acuma ma duc dupa masina la mecanic..
simering la diferential,simering la planetare,
am mai schimbat si sabotii pe spate si mi-am pus si lichid de frana dot 4.... pe coborari in "forja" ma cam lasau franele cu dot 3....
voi vedea acuma cum se coporta.

see you! :wave:
andrei27237
am fost la mecanic,dar... masina a ramas acolo.
cand sa plec,am observat ca nu a frane...
sa explic cum se comporta.la pedala se simte ca este f f moale,coboara pana jos pedala pina loveste "podeaua" sa zic asa.
spatele se blocheaza dar fata.... nu prea prinde deloc.
ce s-a intamplat?
sa va spu ce "operatii " am facut la ea,si mentionz ca inainte de aceste operatii frana era ok.

am schimbat sabotii pe spate si am pus lichid de fran in loc de dot 3 de la "2+2" am pus dot 4 d a "fte" firma germana.

se poate sa nu se fi amestecat bine lichiduriel?sa nu fie compatibile?sau s-a stricat pomaop de frana?dar daca e pompa de ce s-a stricat tocmai acum?

daca aveti vreo idee spuneti-mi ceva.

multam!
James Kilowatt
Ti s-a dus unul din circuite... fie a pierdut lichidul pe undeva, fie una din pompe e dusa (din cate stiu, sunt doua intr-o singura piesa). Uita-te in borcan si vezi daca nu cumva jumatate din el e gol.

PS Daca faci pedala dubla se schimba ceva? Daca la a doua-a treia pedala incepe sa tina mai sus, inseamna ca ai aer. Insa ca sa se duca pana la fund si tot sa nu tina fata ar trebui sa ai mai mult aer decat lichid biggrin.gif
andrei27237
am aerisit impreuna cu mecanicul instalatie de 2 ori,nu este aer,nu iese de nicaieri nic un pic de aer!

voi ce stiti de lichidele astea de frana sunt toate compatibile intre ele? sau nu?
da ma gandesc si u ca e pompa....
Mariustom
Salut.
Din câte știu eu, lichidele de frână, de tipuri diferite, NU trebuie amestecate. În acest caz, trebuie golită TOATĂ instalația de frână, inclusiv pompa, pentru a avea un singur tip de lichid.
Baftă.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.