Help - Search - Members - Calendar
Full Version: BOICOTATI PRETUL BENZINEI
Masini.ro Forum > Discutii generale > Off Topic
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
adrian_flavius
Da, am vazut si eu...azi-dimineata, motorina, tot 5.24 lei/l...in w/e mai dau jos cate 5 bani pe fiecare litru...la toate sortimentele...
DORU
Efix Diesel am vazut la Rompetrol azi 5,29...in conditiile in care TOP NORDIC Diesel Euro5 de la Petrom este 5,39...unii uita sa mai scada pretul verymad.gif
Mariustom
Ceva legat de prețul benzinei, dar la alții biggrin.gif

http://masini.ro/stiri/10-euro-litrul-de-b...super-14914.htm
BoggyPhoto
Si tot e ieftina.

MOL, Dristor:
Click to view attachment
getodac
Pretul benzinei in lume:

1. Venezuela - 0,05 dolari/litru (0,16 lei/litru)
Cu alegeri electorale în octombrie, președintele venezuelean Hugo Chavez cu siguranță nu poate umbla la prețurile combustibililor. Ultima dată când guvernul a încercat acest lucru, în 1989, au avut loc revolte. Așadar, cel mai probabil venezuelenii vor continua să plătească mai mult pe un litru de apă decât pentru unul de benzină mulți ani de acum încolo.

2. Arabia Saudită - 0,13 dolari/litru (0,42 lei/litru)
Arabia Saudită cheltuie anual circa 13,3 miliarde de dolari pentru a subvenționa prețul benzinei și al motorinei.

3. Libia - 0,14 dolari/litru (0,45 lei/litru)
În timpul războiului civil de anul trecut împotriva regimului Gadhafi o mare parte din infrastructura petrolieră a țării a fost avariată, dar noua administrație estimează că până în vara acestui an țara va produce petrol la capacitate maximă.

4. Turkmenistan - 0,19 dolari/litru (0,61 lei/litru)
În Turkmenistan proprietarii de automobile au garantați în fiecare lună 120 de litri de benzină, ceea ce face ca prețul și așa mic să nu mai aibă nicio relevanță pentru unii șoferi.

5. Bahrain - 0,21 dolari/litru (0,68 lei/litru)
Bahrainul are rezerve mici de petrol comparativ cu vecinii săi din Golful Persic și încearcă să își diversifice economia. În ultimii ani s-a transformat într-un centru financiar important pentru regiune.

6. Kuwait - 0,22 dolari/litru (0,71 lei/litru)
Kuwaitul are a șasea cea mai mare rezervă de petrol din lume. Dependența țării de petrol este maximă în condițiile în care 95% din veniturile statului provin din această sursă.

7. Qatar - 0,24 dolari/litru (0,78 lei/litru)
Qatarul este cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat și al 16-lea mare producător de petrol din lume. Consumul intern de petrol al Qatarului s-a triplat din 2000 ca urmare a creșterii economiei și a prețului redus al combustibililor subvenționați de stat.

8. Egipt - 0,30 dolari/litru (0,97 lei/litru)
Egiptul este un producător important de petrol și are cea mai mare capacitate de rafinare din Africa. Pe viitor gazul natural va fi o sursă importantă de venituri ca urmare a internsificării exporărilor.

9. Oman - 0,32 dolari/litru (1,04 lei/litru)
Oman are cele mai mari rezerve dintre țările din Golful Persic ce nu fac parte din OPEC (cartelul celor mai importante țări producătoare și exportatoare de petrol). Producția sa de petrol a crescut cu 20% comparativ cu 2007, iar 47% din PIB au provenit din exporturile de petrol și gaze.

10. Algeria - 0,32 dolari/litru (1,04 lei/litru)
Algeria are a treia cea mai mare rezervă de petrol dintre țările africane, fiind depășită doar de Libia și Nigeria. Industriile țării sunt în mare parte naționalizate, iar guvernul restricționează importurile, privatizările și implicarea străină. 60% din veniturile Algeriei provin din petrol.

Sursa: Ziarul Financiar
solmar
Getodac,
cred ca a mai spus-o JK acum ceva vreme: tarile in care pretul benzinei e mic nu sunt tarile in care ti-ai dori sa traiesti. Din astea 10 una nu-i mai breaza.
Titi1988
Am inteles dar da-o nabii la cat ajungem cu pretul asta al carburantilor?????? o sa fie considerat lux nu sa ai masina ci sa ii faci plinul????
DORU
Exact, asa-i cand Statul lasa sa zburde pe toti impostorii smile.gif

solmar, ce nu-ti place in Qatar ? smile.gif
solmar
Nu poti sa bei. Femeile trebuie sa poarte basma... Hai ca m-as acomoda cu spider-womens dar sa nu poti sa-ti pupi nevasta si sa nu bei un sprit decat in anumite locuri!? Sau sa alergi ca berila dupa magazinul cu pricina.

Uite ce spune MAE.
+++
Qatar este o țară sigură pentru străini. Cetățenii străini tebuie să respecte tradițiile și obiceiurile unui stat islamic, să se îmbrace decent și cu modestie, să manifeste respect pentru localnici și să evite fotografierea persoanelor care poartă costume locale. Se recomandă evitarea manifestărilor de afecțiune în public.

Băuturile alcoolice se pot consuma în unele hoteluri, iar rezidenții străini le pot cumpăra de la un magazin abilitat, în baza unui permis eliberat de autoritățile locale.

Importul, consumul, producerea și deținerea de stupefiante chiar și în cantități foarte mici sunt interzise și aspru pedepsite de lege.

Este recomandabil ca documentele și valorile personale, biletele de călătorie și banii sau cărțile de credit să fie păstrate în locuri sigure și să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în mașini.

În cazul unor incidente care afectează siguranța persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliției. În cazul pierderii pașaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliție, cât și a oficiului consular român cel mai apropiat.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenția imediată a autorităților, trebuie apelat numărul de urgență 999.

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României, care poate acorda asistență consulară în condițiile prevăzute de lege.
+++
DORU
Ba, poti sa bei, dar nu alcool biggrin.gif

Si da, pe strada nu-i chiar apreciat sa tzocai o femeie, nu zic mai mult biggrin.gif

Credeam ca zici "Vremea!" dar daca nici macar nu te-ai gandit la clima de acolo...eu zic ca nu ti-ar displacea in cele din urma, stiu ca de la Ecstasy te poti abtine biggrin.gif
James Kilowatt
Zi mersi ca nu e obligatoriu sa tzocai barbati... inca ninja.gif

DORU
solmar, look at the pictures: http://www.adevarul.ro/financiar/business_..._655734592.html
22nst
Acum 3 ani, cu 200 lei faceam plinul la Avensis (50-55 litrii)...
Azi am facut plinul la Yaris, 36 litrii cu 220 lei!
Cred ca imi fac abonament RATB
solmar
Dorulet,
ce-ar trebui sa vad si mi-a scapat? Ca muncitor strain probabil ca ai un trai decent in tarile alea... Am informatii la prima mana din Algeria, Egipt. Exista birocratie in statele/emiratele arabe, stiu asta pentru ca am incarcat vapoare pentru ei. Fostii mei colegi de facultate lucreaza in petrol, daca intind putin antele aflu cate ceva. Mircanu e pe acolo - ne poate spune cat de bine este si daca va ramane acolo sau se va intoarce in Europa/acasa.
DORU
Am si eu prieteni / cunostinte in Dubai, Qatar...le este greu dar castiga f bine. Inca nu s-au inors dupa deja destui ani...
mircanu
QUOTE (solmar @ Mar 2 2012, 10:19 PM) *
Dorulet,
ce-ar trebui sa vad si mi-a scapat? Ca muncitor strain probabil ca ai un trai decent in tarile alea... Am informatii la prima mana din Algeria, Egipt. Exista birocratie in statele/emiratele arabe, stiu asta pentru ca am incarcat vapoare pentru ei. Fostii mei colegi de facultate lucreaza in petrol, daca intind putin antele aflu cate ceva. Mircanu e pe acolo - ne poate spune cat de bine este si daca va ramane acolo sau se va intoarce in Europa/acasa.


UAE si in special dubaiul nu se compara cu celelalte state arabe. oricum intre tarile arabe din nordul africii si cele din golf sunt mari diferente.
Dubaiul cu toate relele lui e un fel de singapore al zonei din golf. un loc modern unde bogatasii tarilor din zona s-au mutat ptr a gusta din stilul de viata occidental care nu se regaseste la ei in tara. e un loc permisiv si deschis cu peste 150 de nationalitati. e departe de a fi locul perfect insa ptr mine e bine. nu mi-e greu deloc aici, din contra, ca altfel nu as sta.
depinde insa si ce faci, cu ce te ocupi etc.

benzina de 95 e 0.50$ litrul. sper sa ramana asa muuult si bine.
James Kilowatt
Sotia ce spune? Ii place acolo, sau ea ar vrea sa va intoarceti?
Intreb pentru ca in general am vazut ca majoritatea celor care au o parere proasta sunt femei, probabil au alta perceptie.
RUE
stai linistit ca in Dubai e lumea mallurilor, plaja... pt nevasta mea e pt putinele locatii unde si-ar da acceptul sa plecam (emigram).

Dupa 10 luni in Arabia Saudita pot spune ca e safe si se poate trai f bine. Nu e ca in Dubai sau Abu Dhabi unde expatele umbla in fusta de exemplu prin mall. La sauditi e acceptata doar burca.

In Yemen in 2005 la putin dupa ce am plecat de acolo, fostul presedinte Ali (baba) crescuse pretul benzinei si a fost rascoala cu arme si tancuri pe strada. In rest, viata ieftina, simpla si in Sana pt batranete e superb din cauza climei extraordinar de plande (nici cald nici rece, ca o primavara vesnica) :-)
mircanu

am mai zis si repet. dubai-ul este deschis si ok. de aceea e si o mare destinatie turistica.
nu mai venea nimeni aici (sa viziteze si sa locuiasca) daca nu te puteai distra din plin si sa te poti bucura de un stil e viata occidental, modern.
nu poti compara dubaiul cu arabia saudia sau yemen, sunt 2 extreme.

observ ca sunt mult idei preconcepute.



James Kilowatt
Probabil ca atunci cand vizitezi un loc si te astepti sa vezi mizerie pe strada, numai asta vezi, iti sare in ochi fiecare chistoc care poate la tine acasa nici nu l-ai fi observat.
N-am comentat parerea mea, care nu egzista, intrucat deocamdata nu am calcat pe acolo, insa e pe lista smile.gif Asa ca am discutat cu cei care au mai fost iar parerile au fost impartite (intre barbati si femei in general).

Sunt curios cum e sa traiesti acolo, nu sa mergi ca turist. Nu e acelasi lucru. Am locuit si eu 4 ani intr-o zona uberturistica si a fost destul sa-mi dau seama ca realitatea si aparenta sunt doua lucruri diferite, in spatele aparentei turistice exista multe alte lucruri, si mult mai bune decat vede turistu' si mult mai jegoase decat si-ar dorit sa vada biggrin.gif

Uite exemplu intrebare concreta: in cat timp si-a gasit de lucru? Intrebarea nu e intamplatoare, cele nemultumite cu care am vorbit au mers acolo in scopuri profesionale si se plangeau ca nu au fost luate in serios prin reuniuni.
RUE
link cu una alta aici
Oana
vineri am alimentat cu 1.76 euro si azi cu 1.83... sper sa nu se scumpeasca asa in fiecare we ca ma impusc... bine am venit in lumea soferilor care si-ar dori sa traiasca in venezuela smile.gif))
James Kilowatt
Ia uitati colea preturi la benzina... poza facuta saptamana trecuta intr-o insula a unei tari nu foarte bogata.

Si masina presedintelui (da, scrie pe ea TDI, si nu, nu e la misto). O fi vreo legatura intre cele doua? whistling.gif
22nst
Da ce, are si Base al nostru'... adica al lor... ca io nu l-am votat, Golf dar 5 si tot TDI si mai are si un Duster!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.