Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 5 2010, 08:41 AM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 13.667 Joined: 30-June 04 From: Europa Member No.: 28.666 |
Mie mancarea japoneza "gatita" nu-mi place, de la japonezi pana acum mi-a placut doar sushi. Apropo, care vrei sushi in bruxelles, NU va duceti nicaieri in reteaua Sushi Factory! Sunt de cacat, cumparati de la supermarket, scosi din cutie si vanduti de 10 ori mai scump. Sunt alte adrese unde au sushi bun, unde si vezi cum il face si se vede cat e totul de proaspat.
In materie insa de mancare "calda" inca nu am gasit ceva la japonezi care sa-mi placa. Din experienta de pana acum, o prefer mai degraba pe aia thailandeza sau chinezeasca. Pakistaneza am mancat nu doar la restaurant, ci si facuta de pakistaneza acasa si e super buna si cea "de toate zilele". Eu nu sunt mare mancator de orez, simt diferenta intre orezul lor super basmati si cel chior. Iar diferenta intre mango pakistanez si mango din restul lumii e ca diferenta dintre un pepene galben si o rosie cruda (muratura ). La noi sunt la moda si restaurantele libaneze, si sunt ok... insa mancarea georgiana mi s-a parut la primul contact un upgrade la mancarea libaneza... asemanatoare, insa mai buna si mai rafinata baietii astia daca ar sti sa faca ceva marketing la bucataria si vinurile lor ar da lovitura. De acord ca textura e foarte importanta, insa mai exista si inventii gustative. De exemplu, la un restaurant "instelat" ("A priori", la vreo 30km de bruxelles) am gustat o "stridie vegetala". O pasta de mazare, o frunza de nu stiu ce naiba si o spuma de branza. Luate separat, nu aveau nici un gust niciuna din ele. Insa impreuna, chiar aveau gust de stridie! Omu' ala chiar studiaza tot felul de combinatii gustative, scoate retete noi anual, etc. Aici e probabil diferenta intre unul care chiar e specialist si unul care de 20 ani face aceleasi retete. Iar pentru partea de "textura" si spectacol, iti facea sub nasul tau un fel de inghetata intr-o cuva cu azot lichid pe care trebuia sa o bagi in gura dintr-o bucata. La -70 grade N-avea mare lucru in materie de gust (era o chestie mentolata), insa spectaculos, scrii pe forumuri despre ea -------------------- Scuter 108cc... benzina, automat
|
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 28th April 2024 - 05:15 PM |