Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 4 2010, 10:25 PM
Post
#2
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.387 Joined: 8-September 06 From: San Francisco Member No.: 86.644 |
JK, gastronomia nu mai tine de mult de gust/miros nici macar la albi, acum se merge pe o experienta completa senzoriala, care include si alte chestii. Nici eu n-am mincat caracatitele alea vii dar am multi prieteni (coreeni, la astia e populara treaba) care au facut-o si se pare ca chestia principala e ca se catara la loc pe git
Uite la sushi. Exista restaurante de sushi care costa 500$ pentru citeva bucati (e unul in manhattan asa) si sint unele in care maninci mult cu 10$. Diferenta e si de gust evident, dar mare parte din ea e pur tactila, ca asa e la japonezi. Textura pestelui face o mare parte din "gust". Eu am mincat detsul suhi prost si sushi decent si diferenta intre ele e gigantica, dar nu-s in stare sa pun degetul pe ea si sa o definesc... de asta cred ca e minora in termeni de gust, si majoritatea e tactila. Cit despre homar am avut si experiente naspa... am fost la niste prieteni rusi unde el a capatat pasiunea gatitului dupa ce a terminat toate restaurantele fratuzesti din zona, si a fost absolut oribil. Lor li se parea bun, ma rog. Adica se pare ca nu e asa usor de gatit cum credeam eu. Dar in general imi place. Dar de departe cea mai buna "seafood" dupa gustul meu sint stridiile de calitate, si imediat pe locul 2 sau la egalitate un sushi bun. Vorbind de seafood, toate "fructele" alea de mare care vin in pachete congelate mi se par necomestibile.... nu inteleg de ce ar minca cineva asa ceva. Principala calitate la seafood e prospetimea, si vorbim aici de intervale de timp de o ora, doua. Din pacate in tari ca romania nu o sa existe niciodata seafood decent si variat, doar poate la preturil foarte mari ca lux. -------------------- ---------------
Honda Civic EX 2006 140CP Mazda 6S 2003 220CP |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 28th April 2024 - 01:57 PM |