Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
This topic is about Turism gastronomic, the author, , wrote about: ... To read more just scroll down
Turism gastronomic, Cel(e) mai bun restaurant(e) din orasul tau |
Jul 31 2009, 03:14 PM
Post
#1
|
|
specialist Group: Membri Posts: 3.551 Joined: 15-July 09 From: Costa del Sol Member No.: 120.468 |
In Sibiu - Crama Sibiul Vechi. Am inteles ca se mananca o ciorba de burta nemaipomenita la Kon Tiki, am fost in contratimp pana acum si n-am ajuns. Cu proxima ocazie insa.... Pe drumul dintre Constanta si Sibiu neaparat oprire la Dedulesti, pe Dealul Negru. -------------------- Skoda, Subaru, Noul Tucson...
|
|
|
Aug 4 2010, 11:35 AM
Post
#2
|
|
specialist Group: Moderator Posts: 10.684 Joined: 29-March 04 From: Oradea (Bihor) Member No.: 23.122 |
Mie timp de vreo 20 de ani nu mi-au placut de fel sarmalele, pentru ca bunica-mea (care gatea foarte bine de altfel) avea un model mai dietetic de sarmale care s-a impus in toata familia (adica fierte in multa apa, nu facute la cuptor, varza dulce nu murata, afumatura putina, etc). Dupa ce m-a apucat pasiunea cu gatitul am zis sa fac odata sarmale dupa o reteta care din start parea mai promitatoare, in vas de lut special (un fel de vaza), cu varza murata, cu multa afumatura (un rand de sarmale, un rand de afumatura), facuta la cutpor, la foc mic, zeama putina... delicios... si acum salivez... desi e clar ca e o mancare de sezon, si servite in miez de vara nu vor avea succes chiar daca iti plac sarmalele.
Problema similara si cu varza a la cluj, am mancat variante foarte bune, si foarte fade. In schimb desi sunt foarte traditionale pentru toata zona asta, urasc din suflet ciorbele. Toate. In afara de cea de burta care nu e ciorba in intelesul clasic, adica ala in care punem tot felul de legume, le fierbem pana isi pierd gustul impreuna cu cateva bucati de carne, apoi o acrim ca sa-i dam gust (pentru ca ea n-are). Imi plac in schimb supele creme desi nu sunt deloc specifice zonei. Sunt de acord ca exista mancaruri comerciale care vor fi pe gustul aproape oricui din orice zona, si sunt mancaruri care au un public mai restrans, dar nu stiu daca tine de obisnuinta. E clar ca cineva care a crescut langa mare va fi mult mai receptiv la fructe de mare (spre exemplu) decat cineva care a vazut prima data caracatita la 20 de ani, dar nu stiu daca asta se aplica si la sarmale sau beefsteak tartar. -------------------- Mercedes C320 CDI 4-matic
Audi A3 Sportback 1.9 TDI "Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary... that's what gets you." -Jeremy Clarkson |
|
|
Lo-Fi Version | Time is now: 28th April 2024 - 11:17 AM |